Magyarországon drága az olcsó notebook

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xxdani
azt hiszem mind túléltük

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

xxdani
Bocsi, hogy belepofázok, de nem kell azért lennie egy laptopnak, hogy tudjuk mekkora súlyt is kell cipelni. Elég ha az ember járt iskolába.

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Jelentkezem!:) Igaz csak 6 hónapig,de hátitatyóban cipeltem a 17" laptopomat és mit ad isten nem haltam bele,még csak el sem fáradtam..vagy a hátamon volt(ott olyan 20kg-nál kezd hosszú távon vicces lenni...) vagy kézben lógatva (ha állnom kellett) vagy az ölemben (ott meg tökmindegy)
Mike
3 kilós laptop táppal, tatyóban, autóban ok, de BKV-val leszakad a karom
nekem minél könyebb kell, lehetõleg nagyobb kijelzõvel, és nem 400k-ért
ezért nagyon szimpi az MSI Wind a maga 399 euros árával ami jelenleg úgy 95k
ha nem is itthon, de ausztriában tuti

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Na tisztázzuk a lényeget. Itt sok olyan ember beszól, akinek vagy nincs laptopja vagy nem kell neki hordoznia azt. Javaslat: cipelj a hátadon, kezedben egy 3-4 kilos laptopot + töltõt mindenhová, mondjuk úgy hogy vidék->bp buszon aztán a bkv-n. Tedd ezt pár évig, majd válts ilyen olcsóbb subnotira mint wind, eee és társai. Hidd el ki fogod érte adni a pénzt. Ezért is voltak ezek ennyire drágák mostanáig. Várom az élettapasztalattól megcsömörlött tinágerek értelmetlen hozzászólásait <#ravasz1>
Alwares
Hát nem tudom. Ha valaki 110 ezer körül vesz ilyen hulladékot az ássa el magát. 120 körül sõt alatt is már nagyon jó teljesítményû Fuji lap-topokat lehet kapni...

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

60K ? 60 Kbit/sec? :D

59.999,+áfa
71.999,-Ft.

Az áfát ki fizeti, a szomszéd? Azt is Te fizeted ki. :)

Nálunk minden drágább sajnos... A Dell-tõl rendeltem a notebookomat, ingyen kiszállították. 669 font, vagyis kb. 210 ezer forint volt. Azt terveztem, hogy bemegyek a fõvárosunkban található Dell boltba és ha sokkal drágább, akkor beszólok. Aztán, ahogy megláttam az árát, nem volt erõm beszólni... Dell XPS, 500 ezer forint (504 vagy 508, nem tudom, lényegtelen). Most gyorsan összedobtam azt a konfigurációt a Dell honlapján, XPS, 7250-es processzor, 2GB ram, 250winchester, Geforce 8600GT, 1440x900 kijelzõ, 3 év garancia, mindez 887 font, tehát olyan 270 ezer forintra jön ki. Hogy lesz ebbõl Magyaroszágig 500 ezer??? Ennyi plusszért kávét is adhatnának az érdeklõdõknek, meg süteményt, de még csak mosoly sincs, csak unatkozó eladók... Az meg egy másik kérdés, hogy a távolkeleten varratott, filléres gyerekmunkával készülõ magyar pénzhez viszonyítva is olcsó ruhából hogyan lesz brit luxusmárka, mire elér Magyarországra...

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

ezt nézd meg és nézz körül mielõtt hülyeségeket beszélnél.ez szerinted nem 60k?

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Egy 4GB nano itthon 44900FT. Ezért kinn megkapod a 80GB-os classicot 249$-ért, vagyis az aktuális $ árfolyamon kb 40ezerért.

legolcsóbb 12"-os méretei: 306 x 227 x 27.5/34.5 mm / 1,8kg

eeepc: 225 x 164 x 21,5-35 mm / 0,92 kg

igen van reális különbség. nézd meg egymás melett õket, és ebben nincs mozgó alkatrész. Ezzel nincs gond ha futsz vele, rázkódik, stb. memóriakártyának nem gond a rázkódás. méretei is sokkal jobbak.
PíszLávJuniti
Lehetõség, nem kötelesség megvenni.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Az igen! 73000 és milyen élvezet lehet vele netezni 800x480 pixel jó sok oldal támogatja a felbontást!<#guluszem1>
Ja és ennek az MSI-nek 10" monitora van, egy 600-700 ezr forintos szubnotinak meg 12". Szóval igen reális, könnyû hordózhatóság!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Szar árak, de a forint gyengeségére sem lehet hivatkozni, mert játékoknál pl meg tudják tartani az eredeti árat! Ez az MSI Wind nagyon jónak néz ki!

Elsõre én is drágálltam Asus csodamasináját, de subnotik 400k+ áron vannak és inkább ilyet hordozok, mint egy buta 100k-s telefont (amúg is 20 ezer forintos Sonym van, tökéletesen elég, csak telefonálok, SMS-hez már nincs türelmem, többirõl nem is beszélve). DE ha külföldön olcsóbb 30k-val, akkor megkérdem én: miért? Lehet mert ott cégtámogatás van? Ilyenrõl nem hallottam.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

ez nem tudom miért nagy szám, ha bármit megnézünk ezt tapasztaljuk, ipod amerika 200 dolcsi magyarország 50 körül és akkor még sorolhatnám tovább de nemcsak az informatikánál mert nézhetjük a ruhákat is, mindenki tudja hogy magyarországon szar árak vannak
mikloss
Szerintem a reluxára gondolt, lássuk be tényleg van benne valami ördögi és bizarr. <#nyes><#wink><#taps>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

Mike
akkor inkább msi

drágaságaim.. EeePc 701 es 73 ezer. 7 col, 4 giga, 900Mhz. 0,9 kg.Aki ennél többet akar vegyen 900 ast 100 ezer, aminek 9 col, 16 giga, 900mhz,0,9 kg, aki még ennél is többet, az vegyen majd 901 est vagy 1000 est. Mûszaki adatokat nem mondhatok. de mindenképpen megéri majd, mind designben, mint háttértárban, mind súlyban, mind órajelben :P

Itt is látszik a tipikus kurva magyar szokás. gyorsan akarnak meggazdagodni. A világ minden részére eljutnak az eszközök 60.000 Ft os árok akkor itt mért lesz az ára a duplája?

Kapják be.......
Mike
szerinted gyereket lehet kölcsönözni, amíg kijönnek az önkormányzattól?

PíszLávJuniti
Más a felhasználásuk. PDA mellé nekem kell egy ilyen :)
PDA jó navigációra, telefonálásra, skypeolásra.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Nagyon nagy találmányok a netbookok. Annak van igaza, aki a PDA-khoz hasonlította. A lényeg az, hogy kicsi. És ugyanaz az office, ugyanaz a zenelejátszó, fájlkezelõ, összes többi alkalmazás lehet rajta, mint a rendes gépen. Úgyhogy a PDA-k végre elhúzhatnak végleg a vérbe.

LZ forever

PíszLávJuniti
Csak a 4G-s SSDt növelnék meg 6 vagy 8 ra, már rohannék is érte.

PíszLávJuniti
kell 8-10 gyerek, és egy vályogház, aminek a padlóját már feltüzelted.

Mike
így van, nem a casual szarokhoz kell mérni, hanem a 400k-s kicsikhez
mindjárt egész jók az eee-k

Mike
hogyan lehetek ork? azt hiszem szerzek errõl valami igazolást

Mike
az inget a szülõk veszik
cipõ meg minek, meleg van, mezitláb tapicskálni meg jó
fõleg õk még hozzá is vannak szokva, pl. így is fociznak

Mike
ne felejtsd el, hogy a 100k-s notebook nem 1 kg

Mike
annyira tipikus

A tudatlanul fehéringezõk számára mondanám, hogy elképesztõ körülményesen kezelik az iskolai egyenruha viselését szinte egész Afrikában. Ráadásul ez még egy enyhébb igényû iskolának tûnik a képen, mert pl Libériában az egyenruha mellett széket is kell vinnie magával a gyereknek az üres terembe. Nincs szék, nincs tanulás..
Ti meg sírtok hogy négy giga kevés netezéshez szövegszerkesztéshez.
muhhahhaha 50-ért se vennék ilyen trutyit amikor 100-ért már 3 gigaherces core2-es notit kapok 1 giga rammal és DVD íróval <#levele>

Ki nem szarja le a Visztát?

Chocho
100-110 ezer????? Ezért a szarért?????? Ezek nem normálisak... Az ötlet jó, na de ez a magyar ár nevetséges.

Gaming is believing.

Na ezekenek a laptopoknak már nem sok közük van az eredetileg elmaradott országokba szánt kurblizható, muagyag játékszerekhez amiket ugymond "olcsó" laptopnak hivnak.
Nem is nagyon tudom elképzelni hogy egy ilyen tudásu gépet (mint pl a wind) hogy adhatnának 50e Ft-ért mikor egy digitális fényképezö vagy egy középkategóriás mobil kerül ennyibe, a mákik hogy csak egy nagykapacitásu aksi a Sony videokamarához kerül vagy 25eFt-ba, s hol van az attól amiket ezekbe teszenk.
Az árak meg, a nagy hipe után ugy is mérséklödni fognak, meg nemsokára jönnek ki az ujabb készülékek is, s talán a többi laptop árára is majd jótékony hatással leszenk ezek a "játékszerek".
rá lehet kötni TV-re és lehet ott nézni filmet. Ezt csak arra írtam sokan filmnézésen, zenehalgatáson kívül másra nem használják puszban a gépet, és akkor jó a usb winyó. USB linux-ok meg nem túl lassúak.
az "olcsó" laptopnak épp az lenne a lényege, hogy egy anyuka a munkahelyére netezni be tudja vinni, ahhoz elég 900MHz és 4Gb tárhely, csak az a röhej, hogy egy ilyen tudású asztali gép tizedennyibe kerül.
ha mininyomihoz külsõ vinyót, külsõ DVD írót viszel, akkor megint ott tartassz, hogy kábelhegyek, mozdíthatatlanság és 3kg. ha csak adathordozót akarsz, felesleges hozzá egy teljesértékû gép, ha meg le is akarod játszani a filmet, amit viszel, ahhoz meg szükséges a nagy kijelzõ, erõs proci, tehát egy normális laptop.

PíszLávJuniti
Persze bele rakhatod, csak nincs értelme azt használni rendszer partíciónak, mert csigák hamarabb körbejárják a földet, mint hogy bármit tudj vele kezdeni. Lassú.

PíszLávJuniti
A hülye - vagyok boltban láttam 99 ért 900 as EEE pc-t. kijelzõje kitölti a fedlapot (8.9 col), a háttértár meg 4+16 giga, ami kezdetnek elég

Az msi wind meg sajna megint csuszik, jul. 10-re várják az elõ szállitmányokat:(
Na meg azért azt se felejtsük már el hogy egy Iphone vagy egy jobb multimediás telfonért is simán elkéren 100e Ft körül, s azért tudásban meg techickában ezek umpc-k magasan felettük állnak.
8 gigás SD kártya már nagyon jó áron kapható amit bele tudsz rakni, és bootolni is tud róla, de 16 gigás is van már csak az még nem túl jó áron.
Bár egy 20 gigás ssd-nek jobban örülnék benne, amúgy minden más ok.
No és már kaphato az msi wind is atommal szerelve, kiváló a maga nemében, itthon sajna brutko 112 ezer az ára, rohattul gondolkodok egyen, de nem gondoltam, hogy ennyibõl hozzák ki. Bár sztem megéri.

Itt megnézhetitek:

http://notebook.hu/notebook/msi/msi/msi_wind_white
Az EEPc pl nem 15 col, hanem csak 7, és így sokkal hordozhatóbb. Plusz, ahogy én hallottam, nagyon jó a "menetideje", jóval tovább bírja egy töltéssel, mint a laptopok ebben az árkategóriában (~80E).
A teljesítmény problémát meg nem értem. Amire egy ilyet használsz, arra nagyszerûen elég 512 RAM, és 900 mhz.
Az egyetlen probléma szerintem a 4 gb háttértár.

El-Kurdisztánban csak így mennek a dolgok.

) ugyanarról beszélünk. Azt mondom ha nagyon a háttértár, DVD a lényeg akkor vesz az ember mobilisat. De alapjáva véve sokkal mobilisabb az eeePC.
Csak azt a részét nem érted, hogy mi van akkor, ha nekem nem kell a 250 GB-s vincseszter+dvd író, mert az asztaliban ott van...akkor minek cipeljek 3+2 kg-t? Az eeepc töltövel mindenestül nincs több 1,5 kg(az 5-tel szemben...) ennyi a lényege nekem.

amúgy ez a drágaság nem csak ránk igaz. sztem romániában, szlovákiában, de még a cseheknél is ilyen árak vannak. Mondjuk nyugatabbra nem néztem...:D
80 giga nem 8 giga vinyóval.
?? mennyi?

ASUS EEE :22.5 x 16.4 x 2.15~3.5 cm / 0,92 kg
egy másik olcsó amit mondassz 8gGiga winyóval:
ACER AS5310-400508MI : 366 x 274 x 33,6/42.6 mm / 2,8kg

ASUS-hoz hozzáraksz Freecom 250GB Hard Drive 3.5”, USB2.0, alumínium borítás, extra csendes egy ilyet, meg egy külsõ dvd írót, ha nagyon kell és árban ugyanott vagy de sokkal mobilisabb.

bazmeg nem kell cipelned 3 kilót
Oldal 1 / 2Következő →