186
  • tproli
    Operában nyomsz egy "." (pont)-ot, és írhatod is a keresnivaló szöveget. Ha "," (vesszőt) nyomsz, akkor linkekre keres.
  • DjDano
    Végül is igazad van, ez egy nagyon jó marketingfogás volt :)
  • psishock
    "a torta egyáltalán nem felelt meg a szabványos recepteknek"
    na ez kész, ettől a földön voltam egy jó darabig. xD

"szervergondok miatt ebben jó 1.5 órás csúszás volt. Tehát ezt is bele kell számolni."
    Ezzel mondjuk nem igen értek 1@, ha útközben 5 órát behalt volna a szeró akkor azt is utánnaszámolták volna? 1 nap az 1 nap, készüljönek fel rá, ha valami baki sül el közben, azt viselni kell, ilyenkor minden benne van a pakliban. Pl, ha 1 hetem van hogy elkészítjek 1 weblapot, elég sovány magyarázat, hogy 5 napig tropa volt a windowsom, és ennyivel tovább fogok rajta dolgozni. =) (de ha a giniszék, és más befolyásos emerkék el tudnak ettől tekinteni akkor nem szóltam, végül is csak rájuk tartozik =) Viszont, ahogy mondtam, itt a reklám ami a legfontosabb volt, nem pármillió + - letöltés.
  • DjDano
    Nekem volt igazam, mer ugyan igaz, hogy magyar idő szerint Június 17 19:00-tól indult a letöltés, a szervergondok miatt ebben jó 1.5 órás csúszás volt. Tehát ezt is bele kell számolni. Így a 8.2 millió valós szám!

ui: A számláló még mindig pörög, de ennek semmi jelentősége nincs...

Kapcsolódó:

Az IE csapapta ismét egy tortával gratulált a Mozilla programozóinak az új böngészőjük megjelenése alkalmából. A Firefox-csapat állítólag egy ideig elviccelődött azzal, hogy a torta egyáltalán nem felelt meg a szabványos recepteknek, aztán jóízűen elfogyasztották

• kjasfhasdfasd
    szuper! köszi!
  • Reg5
    A Neptunban a Saját adataidnál a Témát váltsd Classicra FF-ből(vagy amelyikből megy), és menni fog Operán is.
  • psishock
    Ott volt, helyszínen, nemlátod, hogy ő fényképezte :D
    Máshol is találtam hasonló infót, miért ne lehetne kben igaz?
    random cikk
    Viszont senki sem tudja "bizonyítani" mennyire voltak hitelesek a felmérések vagy sem mivel "offical infó" gondolom, de ez már csak ígyvan a neten. =)
    Reklámnak viszont teljesen jól megfelel nekik az egész megmozdulás, ami végsősoron 1000x fontosabb nekik, mint hogy 7m (lehet kevesebb) vagy 8.3 töltötték végül is le 1 nap alatt.
  • Mardel
    Elég bőbeszédű vagy.

Kép forrását is linkelhetnéd, mert messziről jött ember azt mondd amit akar.
  • psishock
    kjasfhasdfasd, az sohasem baj ha más is pályázik a címre, legalább él a verseny, de ők voltak az ELSOK akik bejegyezték magukat (mivel övék az alapötleg ha jól vagyok értesülve), és ezt gondolom nem veheti el toluk senki.

Bardocz :S, a hiba az ön készülékében lehet, én nem tapasztaltam hogy a FF3.0 val ne hozna be valamilyen oldalt rendesen.
  • bardocz
    Hát fasza,se images.google.com nem jön be,se wikipedia.Lehet visza kéne raknom 2.0-t?:S
  • psishock
    Frissítetted is utánna az oldalt? Az kell, nekem utánna minden rendben ment...hmmm
  • kjasfhasdfasd
    Én is! Csak attól félek, hogy egyre több ember internetezik, pár év múlva lesöprik őket... Hajrá FF!
  • kjasfhasdfasd
    sajna nem megy... pedig jó ötletnek tűnt
  • psishock
    remélem megvalósult az álmuk és összejött a csapatnak a rekord. (nálam ez még várat magára, de majdcsak =)
  • psishock
    ez így teljesen korrekt szerintem.
  • Drawain
    Pontosan ez az, hogyha mobil platformokra is szeretnéd optimalizálni, továbbá valid kódot szeretnél, ettől még nem fog jól megjelenni IE6-ban. Rengeteg dolgot csak hackelgetve lehet megoldani és így már nem is valid a végeredmény.

Továbbra is fenntartom, hogy jelentős bevételkiesést nem okoz ha takarékossági (idő, erőforrás, stb) nem optimalizálunk IE6-ra - és ez NEM azt jelenti,hogy az oldal nem böngészhető belőle, csak azt, hogy nem feltétlenül úgy jelenik meg ahogy kellene, és néhány látványelemről is le kell mondani.
  • psishock
    -_-, webpage-kódolók rulez. Nemtudom ez szándékos-e a részükről vagy sem, nem néztem pontosan a source-ot, de ez abszolút nem a te hibád. Mond azt az oldalnak, azaz higgye pl, hogy Firefoxal böngészed (indentify/mask as Firefox) és lám, olajozva csúszkálnak a menük kifelé.
  • Ravkin
    itt van a vége :

• Ravkin
  • kjasfhasdfasd
    Köszi, mindjárt menézem!
  • kjasfhasdfasd
    Nekem nem nyílnak le a menük :(
  • Mardel
    Idéztem egy másik oldalról.

Mivel 24 óra alatt szerettek volna rekordot dönteni, ami hazai idő szerint tegnap este 7 órakor indul, ma este 7 órakor záródott le (elviekben), de számláló még mindig pörög.
  • Reg5
    Pedig nagyon szépen viszi a Neptunt.
    DjDiano: Az Opera a legegyszerűbb böngésző...
  • psishock
    A windowsnál mondjuk én is ezt a politikát követem mivel itt minden +opció lassít(hat) a mûködésen, de az operánál nem igen lehet ezt tapasztalni, sőt mint látni vélni, így is gyorsabb mint a tesói. Azon felül nem vagyok biztos abban hogy hol lehet elkezdeni azt, hogy alap és extra, ez már szinte személytől függ. Mondjuk fapados példa, a többfüles böngészés is "extra" egy ie6 használónak, de nálunk már igen-igen alap. =) Személy szerint nem tudom, hol zavarhatnak a + dolgok, ha semmit nem lassítanak netezés közben, nem "szembetûnőek" csak ha szándékosan hívod elő őket, és nem is növelik (komolyabban) a browser nagyságát (opera v9.5; 6.8mega(!), FF v3.0; 7.2mega)
  • psishock
    Hmm, a tools/preferences/wand-nál tudod állítani, hogy megjegyezze vagy se, és itt tudod managelni a már bevitt kódjaidat.
    De a "wand" a passwordon kívül auto-complete-form infókat is be tudsz neki pötyögni amivel a jött ment fórumokra tudsz 1 "wand" gomb kattal minden infót (név, utca, email meg ilyenek) bevinni. Kezeld a "wand"-t úgy mint egy "robotot" ami kitölti a formokat és beírja a passzokat helyetted 1 kattal.
    A tools/preferences/advanced/security-nél tudod állítani a master paswordot ami védi a többit (ha akarja valaki), hogy mikor védjen, és ilyesmiket.
  • DjDano
    "ha 1 "funkciók" nem tetszik, azt egyszerûen nem kell használni és semmit nem fog bezavarni szerintem. én se mailozok operamaillel, chattelek stb stb. De minden extra azért van, hogy bármit el tudj érni, ha éppen úgy szottyan kedved."

Én meg annak a híve vagyok, hogy felesleges extrákkal ne legyen tele, amit kell azt alapból tudja FF3, a többire meg ott vannak a kiterjesztések!

Mardel: Nagyon rosszmájú vagy!
  • kjasfhasdfasd
    Ha már opera... hogy lehet normálisan beállítani a jelszókezelőjét? Mert alapból elég furcsán működik.
  • psishock
    Heh, ez van ha valakinek folyamatosan csak a nőkön jár az esze. :)

- mint mondottam, az "egész opera kezelőfelület"-ét át tudod tekerni, kezdve a gomboktól a menukig, a billentyûzetkiosztást, az egérfunkciókat. Lehet alapból nem a legkézenfekvőbb, de ezért lehet állítani.
    - ha 1 "funkciók" nem tetszik, azt egyszerûen nem kell használni és semmit nem fog bezavarni szerintem. én se mailozok operamaillel, chattelek stb stb. De minden extra azért van, hogy bármit el tudj érni, ha éppen úgy szottyan kedved.
  • Mardel
    Hát a 8 millió nem lett meg, kb. 7.5 millió a rekord - pontosan nem lehet tudni, mert csalnak és nem állították le a számlálót.[/]

[i]Nagyjából:
    Worldwide: 7.815.728
    Hungary: 76.005
  • DjDano
    Egyébként túl van a 8 millión a letöltések száma, amihez mi magyarok 80 000-et tettünk hozzá :) Hajrá FF!
  • DjDano
    Mardel, psishock, Icegod ti brutálisan félreértettetek, a "nem tetszik" szókapcsolatot nem a kinézetre értettem (sőt az nagyon is tetszik), hanem cakli pakli az egész operára kezelőfelület, funkciók stb.

Ha egy nőre azt mondja valaki, hogy nem tetszik, akkor egyértelműen a kinézetére utal, de más dolgoknál szerintem korántsem ilyen egyértelmű.
  • psishock
    - vitatkozni, tapasztalatokat/meglátásokat osztani 1más között mindíg pozitív mert sokkal könnyebb megismerni a dolgokat ha beszélgetünk róla.
    - nincs operás cikk :D
  • kjasfhasdfasd
    (Lehet hogy van az ff-nél jobb, de ez most kit érdekel? A cikk sem erről szól.)
  • kjasfhasdfasd
    Firefox elért valamit miért kell azonnal fikázni?
    Éljenek a szabad forráskódú szoftverek!
  • psishock
    "Opera meg nem tetszik."

Fogadjunk, hogy pár perc alatt az opera is kinézhet testreszabással mint most a foxod (esetleg skinezéssel), minden gombot, menusort oda lehet pakkolni ahol épp kézreesik. =)
    A nagyobb kérdés, hogy milyen sebes, mennyi feature-ja van és mennyire stabil meg hasonlóak szerintem.
  • Dj Faustus #151
    "Nem, attól, hogy sokan használják még manapság is, vannak finom és drasztikus módszerek amivel ösztönözni lehet a váltást."
    Persze szép és jó a váltás (és előbb utóbb meg is valósul), de a honlapot a látogatók fogják nézegetni, nem a megrendelő. A látogató fog dönteni a termék megvásárlásáról, a szolgáltatás igénybevételéről, ő fogja a potenciális bevételt produkálni. És ebben szerepe van az oldal használhatóságának is.

Ha tehát kizárjuk a potenciális látogatók nagy hányadát, azzal a megrendelőnek lesz bevételkiesése.

Viszont az oldal látogatóit a keresőkből is várhatjuk, lehetnek vakok/gyengénlátók, mobil- vagy más alternatív eszközt használók - ebben pedig a jól megírt, szemantikus és valid kód segítségünkre lehet.

Szóval kissé patthelyzetnek tűnhet: vagy haladunk a korral és "modern" oldalszerkesztési metódusokat használunk vagy IE6-ra optimalizálunk.
    Szerencsére meg lehet találni az "arany középutat" és maradhat a kód egyszerre valid/szemantikus és IE6 alatt is működő (csak ismerni kell az IE6 hibáit - és tényleg ehhez nem 1-2 hét pluszmunka kell).
  • psishock
    Az a poén hogy ez gépfüggő, ugyanazon vason kell meglesni mit produkál a teszt.
    (btw nálam az Operám: 234-250 ig variált, a FF3.0 meg 279-445.)
    Amúgy érdekes az aláírásod... ne vitatkozz sokat. =)

Letöltöttem a FF-t már csak kipróbából, kritika így operás, éles szemmel:
    - Az interféjsze tetszik, de ma már a látszat szinte mindenhol állítható (szkinek).
    - A sebességgel nem vettem észre hogy gond lenne, sebes. (viszont a "redraw instantly" opcióval az opera, sokkal gyorsabban jeleníti meg a lapokat az észrevételem szerint, mondjuk 1mp re állítva a redraw-ot is, hogy handicap-et adjak neki. =)
    - Ami hirtelen feltünt és nagyon hiányzik nincsenek mouse-gesztúrák alapból, az operában nem használok gombokat, egy két egérrántással mindent villámgyorsan el tudok érni, navigálni, létrehozni.
    - A legördülő sáv gyakorlatilag helyettesíti a bookmarkot, jó pont, mivel még 1 gombal kevesebb kell hogy fityegjen. (elméletben, mivel a gyakorlatban nem tudom mennyire kavarnak be a sûrûn látogatott oldalak. Nem biztos, hogy életképes lesz, ha gyorsan akar az ember valamit megtalálni)
    - Nem tudom van e olyan gyors módja a dolgok ki-be kapcsolására mint az operánál, ott egy F12 nyomtam bárhol és a mini-menübe ki-be tudtam kapcsolni a flash-eket, hangokat, scripteket, cookies-eket, popup blockert stb ami kell vagy nem.
    - Nincs SpeedDial, ez már nagyon a szívemhez nőtt, de tudnék mondjuk élni nélküle, egyáltalán nem "létfontosságú".
    - ...Tényleg nem tudom állítani a keyboard-shortcutokat? O_O
    - NEM fagy le ha flash-re kattansz jobb gombal... nemtom ez honnan jött valakinek.
    - A személyreszabhatóság gyengus, nem tudom a toolbarokat bárhova elhelyezni, azonfelül nagyon sok opciót nem tudok egy gomként kirakni mint pl az operában, és nem tudok 1-1 gombot, menusort stb. egy jobbkatt/remove from toolbar-al eltávolítani (a frissen becsukott oldalak nállam egy "szemeteskukában" várakoznak, ha netán újra megszeretném nyitni őket, de bármi ami az embernek eszébejut, miért ne pakkolhatná ki?)
    - A memóriakezelés nem sokat zavar, nem is nagyon teszteltem, mivel átlagba nem szokott 10-25 tabnál több nyitva lenni, amúgy is van 2g, de ha valami kevesebbet eszik az csak jó.

Egyenlőre ennyi amit láttam, lehet ezekközül egy pár dolgok helyrehoznak a FF pluginok, de gondolom biztos vannak alap dolgok amin nem segítenek (pl testreszabás, keyboard-shortcutok)
    Viszont a FF opcióinál (is) matatva nem találtam olyan dolgot ami nem lenne alapból az operába integrálva és hiányozna a mindennapi böngészéshez.

Eddig még nagyon nem vagyok meggyőzve. =) de meghalgatnám a mindennapi FF-seket is, mik a tapasztalataik. Az ie6 meg "out of the league", ezen kár vitatkozni. Az alap böngészésre való, akinek nincsenek különleges igényeik. Itt a feature-ek számítanak. =)
  • Gerygrey
    Mindenkinek szíve joga eldönteni hogy miért szereti a Firefoxot és miért nem szeret mást :)

Én például Operából hiányolom azt a fajta keresést, mint a Foxban, amikor az oldalon keresek egy adott szövegrészt: Foxban ha elkezdem írni a szót, akkor már rögtön kijelöli hogy hol van. Az Opera és az IE csak akkor, ha entert nyomok. Apróság, de nekem sokkal jobban tetszik a FF-féle megoldás.
  • Yv@n
    Valószínűleg jobban járnál, ha frissítenéd a flash plugint. Ha flashen jobb klikkelsz, és attól hal szarrá az egész, akkor azt a plugin akasztja ki valamiért, tehát várhatsz frissebb verziót, de nem valószínű hogy megoldja.

Ilyen téren a flash az egyik legszarabb plugin, ami elérhető. Egész egyszerűen azért, mert nincs autoupdate szolgáltatása, tehát rendszeres kézzel történő frissítést igényelne.(pl ha 9.0.124.0-nál régebbi verziót használsz, az tartalmaz olyan sebezhetőséget böngészőfüggetlenül, amivel elég szép csúnyaságokat lehet elkövetni a gépeden, és ezt nem frissíti semmi szolgáltatás, ha nem olvasol utána/szólnak róla, akkor a világ végéig boldog tudatlanságban használod a hibás verziót)
  • szvini
    Te az emberiség gyűlöletedet ne itt éld ki légyszíves :), mi még nyugodtan élni szeretnénk, és lehetőleg a vadbarom nézeteidet ne itt oszd meg :), de nem is indoklom, vannak itt egész értelmes válaszok a "bölcsességeidre".

De ha nagyon akarod én is beszálok a buliba. Bár én nem FF oldalról támadnám a mondataidat, hanem cak ugy általánosságban, mért hülyeség amit írtál.