Putrikról képek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pl. Budafokon v Nagytétényben vannak ilyen barlanglakások.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

láttam már vályogházat 😉 de statikailag egy vályogházra nem rakhatsz rá egy talpszelement és arra a szaruzatot mert oldalirányú erõt fog átadni a falazatnak az meg simán kidõl ha nincs koszorú ami a viszintes erõt el tudja viselni .. ezért csináltak olyan tetõszerkezetet ami 3szög alaku aminek az alsó elemét födémgerenda gyanánt is fel lehet használni .. nagymamám jórészt vályog házán is 30/30 gerendák voltak keresztbe mondjuk az vagy kétszer ekkora fesztávú ház volt 😊

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Kovács legény
menj el szépen vájogháznézõbe és meglátod hogy a mennyezetet is gyakran "becsapták" és meszelték igy nem látszódik a gerenda
A 70-80cm vastag fal meg vájogházra utal

www.czekoart.hu

Barlangba hogyan vagsz ilyen ablakot?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

a falból vagy az ablak formájából már nehogy eldöntsétek miljen ház is ez b34 😊) az én tippem hogy inkább barlang lehet mert nincs semmilyen fagerenda ami a tetõszerkezet merevségét megadná .. márpedig egy koszoru nélküli építményben az fontos

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Akkor nem ilyen lenne az ablaka.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Kovács legény
pedig vájogháznak néz ki vert fallal, csak lepukkant,nem sokat tõrödtek a meszeléssel

www.czekoart.hu

ez tuti, hogy nem vályogház...
az olyan mint egy normális ház
stp4trick
te se láttál még vályogházat

ez szerintem barlang, sziklába vájt ház

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

milk41
há minek ajtó?😄

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

fanka93
igen

Ha valaki gyöngyös-Vámosgyörk vonalon vonatozik fényképezze le a putrikat...Ilyen apróságok pl. ajtó...az nincs...de mindenhol van DigiTV😊

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

joebacsi
ez szimpla vályogház, nem?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
nah ezt se tudtam, pedig érdekes 😊
köszi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

tobias88
ezt beteszem kedvencbe<#vigyor2>

Mr_no_NaMe
Smicisapka befigyel 😊
Beast Machine
az nem putri, hanem cirkuszsátor, te buta! 😄D

...vágod?

tugyiti
tugyiti
legnagyobb putri az országban:

<#idiota><#idiota><#idiota><#hehe>
bertino
omg.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Taranov
Bizony-bizony, nekem is rögtön az a lakótelep jutott eszembe a topicról.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

stp4trick

ez is Kassa

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

SötétBarom

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Csabesz6
Menõ vagy-e?

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Gerygrey
Tudok én Pesten is helyeket, ahogy "gyönyörû" ontopic fotókat lehet készíteni. Például a Hungária körút és a vasúti sinek között vannak ilyen meseszép épületek.
stp4trick

Lefotózzam nektek a Gyõzi-villát? 😊😊😊

stp4trick
két hete voltam Kassán

azt a 80-as évek eleji retrot nem tudom leírni, ami ott van

a város felett km hosszan húzódó betonsorházak lepusztult képe, rozsdás, tiri-tarka erkélyekkel,
a bevezetõ út mentén sorakozó egykor sárga festékû, mára fosszínû, rozsdás vasoszlopok

gyerekkorom emklékeibõl, egy szép város rémlett, most meg egy rémkép telepedett be helyére

bertino
járt már valaki boszniában ?
na az még egy durva hely...

Ja hát igen neked lehet a 100 millás villa úszómedencével a létminimum 😊 Ennyi erõvel mondjuk a magyar panelok is putrinak számítanak nektek?

Narxis
LOL, ha ez neked normál akkor részvétem...<#zavart2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Az elsõ és az utolsó képen mi olyan borzasztó számodra? teljesen normál lakótelep.

tigeroo
(:
bertino
😄D

Dzsini
Csak csendben megemlítem (ha már ilyesmit tanulok), hogy a putri földbe vájt (általában egy helyiséges) házat jelent, szebb néven veremház, és az árpádkortól a 20. század elejéig-közepéig elterjedt lakóépület típus volt (a 30-as években szociográfiákban egész veremházas falvakról beszélnek), általában kb. 1 méterrel a talajszint alá ásták ki, majd ágakkal, vesszõvel fedték, amire nád vagy föld került. Jól fûthetõ, olcsón megépíthetõ épület, világszerte elterjedt.

Az, hogy a mai szleng az utazó cigányokon keresztül (akik azért laktak veremházakban vagy földházakban, mert szinte semmi anyagköltsége nincs az építkezésnek, és nem hosszú távra használták azokat) a lepusztult épületekhez csatolja a dolgot, az más kérdés - helytelen szóhasználat.
"A putrik 2-3 m széles és 1-1,5 m mély síkföldbe vagy partba vájt négyszögletes gödrök voltak voltak, melybe gádor vezetett le. Teteje nyerges tetõ volt, vagy pedig a gödör le volt takarva rudakkal, a rudakra nádat, szalmát hánytak, erre pedig földet."

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

fanka93
száánaaaloom!!!!

Muki100
cseh képek:

amúgy +fav!

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Narxis
Az olaszoknál pedig igen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

de fel lehet csak egyrészt lecsuknak érte másrészt morálisan se tul efogadhato megoldás 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

DJ RX7
És mit tudunk tenni ez ellen, hogy ne ilyen helyeken éljenek? Semmi!
Felgyújtani meg nem lehet õket csak úgy...

:3

DJ RX7
<#idiota>

:3

PíszLávJuniti
Hihetetlen, hogy milyen helyen élnek..
A képek északi szomszédunk látványosságai, de itt magyarhonban is akad jó pár hasonló 😞

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti

← ElőzőOldal 2 / 2