Forza Motorsport 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
jah akkor a legendary car pakk, meg ienek. Mind mind egy live koddal tölthetõk amik csak angol izébe vannak?

és azt nem lehetne, hogy microfos pontokért leszedni live-ról?
mert most gondolom nincs fent, de hogy felrakják majd késõbb, vagy felejtõs?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

cenobite
Ami itthon kapható, abban nincs kód, így nincsenek egyedi autók, és car pack sem. Nekem is LE van, és pen drive+kulcstartó kombó van benne. Kód az nem vanik.

gamertag: kenobita

DarkSector
Valaki legyenszíves irja le pontossan, hogy mi az eltérés a magyar, illetve monnyuk egy angol kiadású Limited Edition között.

Hallottam hogy angolban van egy kód, és 2 festett egyedi autó...de viszont valami legendary car pack is van valahol.
ezért szeretném tudni.
de pontossan érdekelne, olyan irjon, ha megkérhetnélek titeket, aki már tapasztalatból tudja, a különbséget.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Katun
Tegnap vettem meg a játékot, sajnos merevlemez nélkül nem élvezhetem a 2. lemez adta fíícsöröket, nos Citrojen C4-el kezdtem pöpec kocsi. Aztán gyorsversenyben beültem egy Audi Q7-be, óó Crap kéne venni egy ilyen autót ÉLÕBE :)

Amúgy nagyon jó a játék, sokat változott a második részhez képest, pedig nem gondoltam volna. Megérte azt a 13K HUF-ot :)

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

mrmilan
Ja ez kimaradt: :DD

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

mrmilan
Õszintén leszarom, csak a játékról szóljon a topic, ennyi.

DanielT
Téged komolyan érdekel, hogy ki milyen autóval tolja, vagy melyik pálya tetszik neki? :DD

KI NEM SZARJA LE?!??! :DD

"Szkájlájnnal csapatok a Mépül Velly-ben, nagyon tetszik"

<#eljen>
mrmilan
A másik dolog meg, hogy ez a kurva topic szóljon a Forzáról. Ki milyen autóval tolja jelenleg, melyik pálya miért tetszik neki. Vagy miért nem tetszik neki. Mi a kedvenc autója a játékban, tuning, festés ect... Nem azon kell hõbörögni, meg pátoszokban negatív módon ömlengeni, hogy má' megint ez nem jó, az nem jó. Nekünk b*meg lassan semmi sem lesz jó. Egy szó mint száz, semmi sem tökéletes. De lehet közel tökéletes...

Totti5
Nem kell belepörgetni kiírtam a pontokat:) talán 1 helyen nem értettek egyet, a többi ugyan az, hol jobban hol kevésbé.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

JohnnySmith
Én a GT miatt vettem PS3-t (több mint 2éve azóta is várom) és a Forza2-3 miatt szarakodok még a boxal...

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

...arról nem is beszélve hogy az egyik játék x360-as a másik ps3-as. (Javítsatok ki ha tévedek...és elnézést!)
Én biztos, hogy egy gt miatt nem veszek ps3-at és több mint valószínû, egy ps3 tulaj is így gondolkodik. Úgy értem nem vesz boxot a forza miatt.

Akinek meg a teljes realitás hiányzik menjen ki a ringre és tolja ahogy a csövön kifér. Ott még visszapörgetés gomb sincs!

mrmilan
Egyébként kezd a tököm tele lenni ezekkel az összehasonlításokkal. Mindenki élvezze a játékot és ennyi. Kapcsolódjunk ki, érezzük jól magunkat amíg játszuk. Szerintem minden igényt úgysem fog kielégíteni egyetlen "JÁTÉK" sem. Ha meg valódi szimulátoros élményre vágyok, meghajtom kint a Focusomat.

mrmilan
Saját magunknak :)

no váárjál, belepörgettem a videójukba, és még egyes dolgokról is eltérõ értékelést adott a két fószer, egyiknek a forza másiknak a gt tetszett jobban sok faktornál, most akkor melyiknek higgyünk? :S

"Jó volt olvasgatni, hogy mennyire szimulátor vagy sem. A polgári repülõpilóták képzésére használt repülõgép hasonmás az a szimulátor. Beülve minden ugyan az mint az igazi, ugyan ott van. Ahány ablak annyi monitor. Na az élethû. Ezek az autós progik (akár konzol, akár pc) játékok."

No ezzel teljesen egyetértek:)

Más:tetszik,hogy végre a versenyautókat is lehet festeni,viszont nem tetszik,hogy tuningolni is lehet õket.Szvsz szar,hogy egy DTM mercibõl 1200 zs ráfordítással világverõ gt1-es autót lehet csinálni(nehézre állított ai-vel)

Totti5
Rosszul emlékszel.

Fizika

Forza2: 85
GT5P: 80

Forza2: 83
GT5P: 80

Annyit tesznek hozzá hogy nagyon közel vannak a pécés szimekhez.

Grafika

GT5P: 98
Forza2: 88

GTP5P: 95
Forza2: 88

Annyit tesznek hozzá h mind a kettõ superior szint, a pécés eresztésekhez képest + a GT5 bjúútiful.

Hangok

Forza2: 87
GTP5P: 78

Forza2: 86
GTP5P: 87

Prezentésön ( menü, setup és a többi... )

Forza2: 86
GTP5P: 84

Forza2: 90
GTP5P: 80

A superior telemetria megnyerte a Forza javára.

Fun faktor

Forza2: 89
GTP5P: 75

GTP5P: 75

Hát itt a Forza nagyon bejött nekik, nem is titkolták...

Car modell

GTP5P: 85

Forza2: 92
GTP5P: 82

Hozzáteszi egyikük hogy a GT5 real drájving szimjulétõr a Forza viszont részing car szimjulétõr illetve a Forzában sokkal mélyebb a tunning.

Itt most fõleg a tunning miatt kapott többet a Forza, a lehetõségek az autó átépítésére új cuccok, verseny alkatrészek berakása, módosítása miatt, de kiemeli hogy a GT5 autómodelljei bjúúúútifullok.

Végerdmény: Forza 2 88 és 87
Végerdmény: GT5P 84 és 82

Nagyon jó játék ez a Forza3. Élvezetesebb lett mint az elõdje. Végre belsõ nézet és még variálni is lehet! Autók szépek, visszajátszás is jobb kameraállásokat használ, mint a második rész. Nekem az is tetszik, hogy egy versenyre lehet tuningolni az autót és hiába ugrik kategóriát, attól még lehet tovább versenyezni ugyan ott.
Jó volt olvasgatni, hogy mennyire szimulátor vagy sem. A polgári repülõpilóták képzésére használt repülõgép hasonmás az a szimulátor. Beülve minden ugyan az mint az igazi, ugyan ott van. Ahány ablak annyi monitor. Na az élethû. Ezek az autós progik (akár konzol, akár pc) játékok.

Én még nem ültem a forzában látott gépállatokban, pláne nem versenykörülmények közt. Valszeg nem is fogok, így elfogadom azt a "fizikát" amit egy ilyen játék nyújt. Lényeg úgy is a versenyzésen van és ezért el is tudom fogadni, hogy pl nem nyúlkál virtuális önmagunk a sebességváltó karhoz.
Ha valakinek meg nem tetszik a játék akkor sincs gond. Választ egy másikat...

fura, én úgy emlékszem, hogy a Simracing-esek is overall-ban hozták ki a Forza 2-õt (amely szempontokban az ár, meg az élmény is szerepet játszottak)

az egyetlen élethûséghez kapcsolódó szempont, amire emlékszem a végsõ összesítésben, a Force Feedback volt, az is a GT5P javára ment

de lehet rosszul emlékszem.

Sinyo70
a belsö nézetre lesz valami update? elég szarul hozták össze, ok hogy sok auto és sok vele igy a munka is de a kamerállás is zavaro, öreganyám hajol igy elöre az opeljében
a fizikás veszekedésröl annyit, hogy néha kicsit "doboz" érzésem van az autokkal, de összességében miota többet játszottam rájöttem, hogy elég jo, az eddigi leginkább szimes játék boxra (bár nekem autosban a DiRT2 etalon jelenleg, nem szimulátor, de iszonyat jol van összehozva, minden pillanatát élvezem)

Totti5
Suzuka a 2be is szép volt, Nord detto. Road America meg társai ami szarok.

Szvsz Suzuka,Tsukuba szebb lett mint a 2-ben volt,Mugello,Maple Valley ugyanolyan maradt,Nordschleiffe néhol csúnyább lett,néhol szebb.

Ezek a "melyiknek jobb a fizikája" hülyeségek meg teljesen hidegen hagynak.Nekem már a GT3 fizikája is teljesen megfelelt.(minden segítséget kikapcsolva,nehéz ai-vel játszok).Ha nagyon szõrszálhasogató akarok lenni,akkor talán a gt-kben kicsit jobb a "kerekeken gurulok" érzés.

DanielT
Aki szerint a Forza 2 fizikája jobb mint a Prológé az ez marha. Ezt így vállalom.
Totti5
Az viszont gáz hogy az FM2es pályákkal nem foglalkoztak, rondák, a színek szarok, az útfelületrõl vakítóan verõdik vissza a nap, egyszerûen ronda. Eddig kerültem õket, de most kellett rajtuk mennem 7-8 körös versenyeket és utána egy Fujimi generáció váltás volt látványban:DD

Totti5
Loal, Forza 2 fizikáját a GTP összevetésben egy kicsivel jobbnak találták a szimekkel foglalkozó médiumok, ez FM3 pedig sokkalta jobb lett ezen a téren, akkor meg mirõl beszél az 576? Majd GT5 vs Forza3 viszonylatban ki fog derülni, de akkor is majd inkább adok a simracing véleményére mint az 576éra... gondolom nem kormánnyal tesztelték.

Totti5
<#eljen> jól néz ki, majd csinálj HD képeket is:)

"a szimuláció részében némely ponton még a legtöbb komolyabb szimulátorral sem ér fel"

Azért ha idézel,fõleg ha újságból,akkor kéne kissé ragaszkodni az eredetileg írott szöveghez,ami ugye így szólt,hogy:

"a szimuláció részében némely ponton még a GT5 prologue-val sem ér fel..."

deep
Festegettem:)

Na, ott se kerestem volna, de így most mennyivel jobb lett! <#eljen>

Bár, a Forza 2-ben még ilyen kormánykerék tetejét bámuló nézetet is elviseltem volna a semmilyen belsõvel szemben...

Totti5
Oké, ezt én értem amit írtál, csak azt nem hogy az 576osoknak mi a baja vele:) , ami mint kiderült a teszjükben oltári baromásokat írnak, ami annak a jele hogy a játékot messze nem tesztelték kellõen és kellõ mélységgel pl felrónak olyan hibát ami a játékban benne van, csak õk nem látták...

mrmilan
Így, ahogy alul a srác mondja.

Totti5
profil => több képernyõs mód => bekapcs => és a szöget tedd olyan 70-80 fok közöttire

Hogyan lehet a mûszerfal nézetet állítani, hogy ne a kormánykerék tetejét bámulja az ember?

mrmilan
A "JÁTÉK" akkor is jó.

Általában mindig a kedvenc autóimmal szoktam tesztelni a játékokat, amiknek az adatai a fejemben vannak.

1995 Lamborghini Diablo SV: gyári gyorsulás 0-100 km/h: 3.95 s (teszteken 4 sec felett ment)
2001 Lamborghini Murciélago: gyári gyorsulás 0-100 km/: 3.8 s (teszteken 3.6 sec-et is ment)
Nagyobb sebességekre (160 km/h, 200 km/h) sem gyorsul jobban sajnos a Diablo.

A játékban mégis a gyorsulási értékeknél a Diablo-jé 6.3 valamilyen fiktív mértékegység, a Murcélago-jé pedig 6.0 fiktív mérték.
Ráadásul a tömeg adatok is el vannak szúrva, a Diablo-nál a száraz tömeget adják meg (1576 kg), a Murciélago-nál meg a teletankolt motorolajjal meg ablakmosófolyadékkal együtti (1830 kg feletti) menetkész értéket. Ha ezekkel a tömegértékkel modelleztek, nem lett túl valós a két autó közti különbség sem. Tökéletes példája a túl sok autó modellezésnek, kevesebb idõ marad a butaságok kiszûrésére.

Általában az autóknál a gumiabroncs jelentõs oldalirányú gyûrõdése a nem megfelelõ alufelni-gumiabroncs párosításból, vagy a túl alacsony gumiabroncs nyomásból szokott eredni. De a már viszonylag jól beállított gépjármû bizonyos kanyarsebességgel halad is, akkor is minden gumiabroncs deformálódik bizonyos mértékben. Ilyenkor a gumiabroncsra ható centrifugális erõ kompenzálása egyre jobban lecsökken a gyûrõdés függvényében, méghozzá nem is lineáris a csökkenés, a gumiabroncs egyre kevésbé tart ellen a Fcf. erõnek, így egyre könnyebben le is lehet csúszni az ideális írvrõl. Annó mi még azt is számolgattuk az egyetemen, hogy milyen jármûvel milyen sugarú kanyarrészletben kell mekkora sebességgel haladni, mekkora tapadófelülettel, és útminõséggel, hogy még épp be lehessen venni egy adott kanyart, hogyan változik a súlypont eltolódás közben, meg hasonlók, a fizika szaknak is vannak szépségei, sajnos ma már egyre kevesebben érdeklõdnek itthon iránta, ahogy az kitûnik az évrõl évre csökkenõ hallgatókból.

mrmilan
Amúgy mocskosul jó a Scionod, megnéztem.<#eljen>

mrmilan
Akkor ezért nem értettem pajti, hogy mire gondoltál. Így már Ok.

CSOCSO
en meg most is ezzel almodom :D:D kormannyal valami brutaljo volt a jatek!

nfs re lennek kivancsi kormannyal mert joy al remalom.
CSOCSO
fuck :D regi sidewinder cuccosra gondoltam :D:D:D
Totti5
- annyiban változott az ütközés ( lökdösõdés loal... ) hogy ha falnak csúszol nem fordítja be a kocsit egybõl és könyörtelenül, és a versenyzõ társakkal is lehet kicsit harcolni, támaszkodni kaszni a kasznin, de ha falról pattansz vissza akkor kapod a büntetést, sérül az autó, vagyis nem lehet pattogni a falról mert a versenyek hama vége lesz az autó meg nem fogja bírni, de ettõl még bele lehet állni a falba, csak nem olyan drasztikus mint az elõzõ részben, ami nem volt jó... most jó, vagy ez sem jó? milyen legyen akkor?

- fûre le lehet menni az még nem gond, de megy a bünti is, illetve ki lehet csúszni, de miért is kellene egybõl pörögni amikor a fûre megy egy kicsit az autó? aki meg a sóderba köt ki azt ott keményen megfoja egybõl, lehet szarozni hogy unreal, lehetne olyan hogy 200al a falba köt ki valaki, nem tök mindegy? nem ott kell menni, ha meg már oda jut valaki akkor oly mindegy... amúgy ott van az azonnali visszapörgetés és máris meg van oldva a dolog, vagy restart

- autó beállítása pont megfelelõ, minden fontos dolgot lehet finomra hangolni ami egy szimbe kell és amiket az emberek használnak, rugók, fékek, váltó, difi, aero, stabilizátorok, gumi stb...

- a gumi hõmérsékletet és kopást a telemetria jelzi hogy a gumi pontosan hol kapja a terhelést, hol kopik, de ennek mi köze van a deformálódáshoz?? az csak vizuális dolog, de mégis mit kellene még tennie, mire kellene kihatnia?

576 KByte, 2009 októberi lapszám, Forza 3 teszt, negatív kritikák közül pár kiemelve:

"Minden idõk legjobb szimulátorának állították be, de nem az, e téren PC-n kell jelenleg keresni a mefelelõ szoftvereket" <-- ráadásul többesszámba írta ;-D

"A fanyalgás csak annak szól, hogy realisztikusabb szimulációt vártunk -a Forza 3 ettõl még remek lett"

"a lökdösõdés fizikája érzésem szerint butult, vagyis most már a Forzában is lehet Gran Turismo módjára lepattanósdit játszani, kanyarokat mandínerbõl bevenni"

"Ami számomra igazán feketeleves volt -fõleg hogy igazi szimulátornak volt beharangozva a Forza 3- az az, ami a pályák elhagyásakor történik. A kavic és fûágyak tapadása teljesen változó, de egyik eseten sem élethû. Ha fékúton megcsípjük a pálya szélét, nem akar kitörni az autó, sõt, többnyire olyan a tapadása, mint az aszfaltozott résznek."

"ennek ellenére a ragasztó hatású bukótér más íveken a másodperc TÖRTRÉSZE alatt zéróra lassítja az autót"

"autó beállítási, finomhangolási lehetõségek: ennél a 2006-os PC-és GTR2-ben is több volt már"

"aki szimulátorKÖZELI élményre vágyik Xbox360-on, annak a Forza 3 remek választás, nagyban segíti a kezdõket"

"a szimuláció részében némely ponton még a legtöbb komolyabb szimulátorral sem ér fel, az ígéret áradatnak alig egy része valósult meg, csak egy példa: tényleg gyûrõdik fizikailag a gumi, csak épp nem hat ki semmire, az meg fõleg nem, hogy minden idõk legjobb szimulátora legyen"

DanielT
Nem kenyerem a kamu tudod :) Az elsõ 2 pc-s képbõl kiindulva azonnal elkezdett pörögni az agyam, hogy mi a vihar ez...
Totti5
persze, persze:)))

DanielT
Bazzeg nem olvastam el a játék neveket, de az utolsó képet megpillantva már fogalmaztam a kommentet, hogy ez odabassza a Forzát hatásában... aztán megláttam, hogy GT4 :DDD Nos igen, magáért beszél.
Totti5
Nincs. Vedd meg mindenkép, ha a Forza 2 tetszett akkor ezt imádni fogod:)

Totti5
Arra nem tennék semmit, Evo 10 mellett nem rúg labdába.

Totti5
Persze 5 évvel ezelõtti... PGR4, Dirt 2, Forza 3, GT5 pályái egyformán nagyon szépek, 5 éve tudod mi volt?
Faltout

Colin 4

GT4

ez volt 5 éve...

Én inkább arra a kék subarura tettem volna ezt a matricát.

Hector Troy
Olyan a környezet grafikája mintha 5 évvel ezelõtti játék lenne. De ez az alábbi képeken is látszik. Amúgy vezetni jó benne.

every_body_tells_a_story