764
Guitar Hero 4 - World Tour
  • Lacee86
    Hát sztem a kontroller beállítása kell h legyen rendesen a menüben.
  • Vidoqc
    Hol lehet beállítani? A billentyűzet kiosztást is csak a config file-ban tudom módosítani, de abban nincs semmi a konrollerrel kapcsolatban...
  • Lacee86
    Lehet h csak vmiért sincs beállítva a controlsban.
  • Vidoqc
    Sziasztok!

Vettem pc-hez a lejjebb már említett Stage Devil wireless guitar-t. A rendszer (Windows7 RC) felismerte gond nélkül, a GH World Tour menűjében is működik rendesen, de ha elindítok egy számot a pengető nem reagál semmire. Mi lehet a gond? Nem hardware hiba, mert a menüben a pengetőre is reagál.
  • johnnyc83
    Sziasztok!

A PC-seknek szeretnék segíteni, mégpedig azoknak, akik vettek x-box-os X-plorer gitárt és nem ismeri fel az XP.

Driver külön tényleg nincs, de van megoldás! Többféle dolgot kipróbáltam, de a vége az lett, hogy szereztem egy olyan XP telepítő lemezt, amit a Microsoft legálisnak lát és tudok vele nyugodtan frissíteni. A frissítés befejezése után pedig az op. rendszer gond nélkül felismeri a gitárt. Mikor megtalálta, az új hardvert, akkor hagyd, hogy megkeresse a hozzá tartozó drivert és kész.

Elvileg van egy X Controller driver pack, amit a Microsoft ad ki, pont az ilyen irányítók miatt. Valószínűleg ezt tartalmazza az egyik frissítés és ezért működik. Külön, sajnos nem sikerült telepíteni a régi op. rendszeremre, hibával mindig elszállt, ezért kellett az új XP.
  • Ameghas
    Vegye már meg valaki, akarok multizni!
  • Ameghas
    Lacee: Hát akkor nem tudom! :)
    falloutfan: Hát akkor nem értem! :D
    zolifa2: Ha gamepadra gondoltál akkor igen. Csak az Xpadder nevű program kell hozzá!
  • zolifa2
    Sziasztok!lehet az Aerosmith-et joystick-al játszani?
  • falloutfan
    nem tom mi van, de végülis mind1. a billemnek nekem sincs semmi gondja egyébként
  • Lacee86
    Pedig lehet. Nekem most fosott be mind2-t Guitar Hero, nem reagál a gombokra; pedig a billentyűzetemnek másképp úgy tűnik semmi baja.
  • Ameghas
    Végső tanácsul: A színeket is le kell fogni és pengetni is kell! :D
    Biztos hogy "nálad" van a hiba, mert ha játékon kívül működik a billentyűzet, akkor játékon belül miért ne működne?
  • falloutfan
    lol épp ezaz nem engedi pengetni
  • tormaimi
    aki guitar heroval akar játszani biztosan hallott már róla hogy működik, de páran azért azt nem tudják hogy pengetni is kéne XD
  • Ameghas
    Pengetni ki fog?
  • falloutfan
    helo nekem az lenne a bajom h nem enged gitározni meg semmi, semmit se tok csinálni a játékkal vagyis nem veszi be a billentyűket(azt mutatja h megnyomom a gombot de nem reaglál rá a zene)
  • Ameghas
    Én is gondolkodtam amúgy rajta hogy nem kötelező azt megcsinálni, csak gondoltam hogyha már valami van akkor ez is lehet :D Egyébként nekem nincs meg 2 fizetős koncert, mert a Tool gig-et nem voltam hajlandó végigjátszani :D
  • flashka
    Köszi a segítséget tényleg van time square koncert nálam is csak tovább kellet lapozni. Engem az kavart meg hogy nem mutattahogy kilockolta igy azt hittem nem engedett tovább. Arra számitottam hogy kinyílik a nagy piros ajtó és bemehetek csodaországba nyomni egy pár koncertet:D
  • Lobsterman
    Mert az nem egy rendes koncert ezért azzal nem mész tovább. Viszont azon kívül az összes koncertet megcsinálod(a fizetőseket is) és megnyílik a times square koncert, és ha az is megvan akkor lesz még1 és annyi is volt.
  • flashka
    Én is úgy csináltam kiválasztottam 6ot végignyomtam őket de nem engedett tovább. 100%-an kell végignyomni a kiválasztott zenéket?
  • Ameghas
    Az nem az utolsó, azután még bőven van 3-4 koncert...
    Egyébként azt úgy lehet hogy kiválasztasz annyi számot amennyi kényelmes (3-4) és backspace-szel tudod indítani ;)
  • flashka
    steweee: Lehet Gamepaddal tolni xpadder segítségével.

86%-nál járok onnan nem tudok továbbb jutni. Azt az utólsó giget nem tudom megcsinálni ahol magamnak kell összeválogatni a zenéket, hogy kell megcsinálni? vagy nem is lehet?
  • steweee
    lehet gamepaddal tolni?
    az előző rész nekem nem indult, de érdekelne a dolog, ha normálisan lehet irányítani
  • Ameghas
    Hmm! Ez érdekes, kipróbáltuk router nélkül, és így megy... Ez így jó is lenne, csak akkor a többi gép marad net nélkül. :( De ezt akkor nem értem, mert ha a portok nyitva vannak, DMZ bent van, tűzfalak eloltva :D akkor mi lehet a baja a routerrel?! Nah mindegy, max. majd játékonként dugdosgatom át a kábeleket
  • Prince of Máté
    Bocsi, lemaradt a fórumon szó a "szerintem te vagy az egyedüli" mondatból.
  • Lobsterman
    Szerintem pont az a szomorú hogy egy ilyen sz@r portot akarnak rásózni az emberre súlyos pénzekért.
  • Ameghas
    Minden esetre írtam az Aspyr Supportnak (akiknek mellesleg még nincs a listájukon a PC-s GHWT) hogy mi lehet a gondja. Most az lesz mint eddig: Várakozás!
  • Ameghas
    Hát azért ez elég szomorú szerintem... Egyébként megvan a barátomnak is és úgy sem látjuk egymást! Egyébként bár csak ennyi lenne a baj... De minden létező védelmet kikapcsoltam, tűzfalakat, vírusirtó online komponenseit, még a DMZ-t is ráraktam a gép belső IP-jére de még azzal sem ment! Egyébként meg elég nehezen tudom elhinni hogy mi vagyunk a világon egyedül azok akiknek megvan a játék.
  • Prince of Máté
    Hát pedig senki nem multizott, szerintem te vagy az egyedüli akinek origiben megvan PC-re. Esetleg Nod32 bezavarhat még, tiltsd le a tűzfal részét.
  • Ameghas
    Így kéne kinéznie:
    De ehelyett nekem a jobb oldali lista teljesen üres! Ha nem router tűzfal, nem szoftver tűzfal, nem portok okozzák ezt akkor mi? Nem igaz hogy senki nem multizott még :( Segítsetek már...
  • Ameghas
    Ez a roh@dék online még mindig nem működik
  • Ameghas
    Annyira nem értek hozzá, de ha ilyen baj van, akkor szerintem nem a játékkal van a gond, mert az azért gyanús ha mindkettő elromlik ;)
  • Lacee86
    Hát attól tartok max egy Win reinstall segítene, ahhoz meg most nincs kedvem. De a játék újrarakása persze egy próbát megér.
  • Danus16
    nebénázz már telepítsd már újra xD
  • Lacee86
    Á, hát ez nem igaz. Összeszarta magát a GH3 is: alig tudok lépkedni a menüben, gondol egyet, percekig b*szik bevenni a gombokat. Hihetetlen...
  • Lacee86
    Hát még a magától kilépkedés az a kisebb probléma, annyira azért nem fordul elő sűrűn. De h a gombokkal elkezdte ezt a cseszkelődést, az már sokkal rosszabb...
  • Ameghas
    Readme-ben megnéztem, és ugyanezek a portok vannak ott is... Beállítottam a DMZ-t az IP-mre, forwardolam a portokat, leellenőriztem őket egy programmal, és mindegyik jó volt, és nyitva voltak! Megpróbáltam a játékot és így sem működik! Legalábbis bejelentkeztem, online, választottam hangszert, rámentem hogy start matchmaking és csak searching for players...! Online bandakarrier módban ugyanez, ha pedig csatlakozni szeretnék egy bandához karrierben, akkor mindenféle keresés nélkül visszadob hogy nincs banda! Mi lehet a baja egyáltalán? Vagy én szúrok el valamit?
  • Ameghas
    Húú nagyon köszi, most sokat tettél :D Én is néztem az Aspyr Supportot de nem igazán találtam ilyesmit. Egyébként a router tűzfalát egyszer már kikapcsoltam (pontosabban demilitarized zone az én IP-mre) és úgy sem működött. Most beállítottam, megyünk kipróbálni! Mégegyszer köszi
  • lammaer
    Kivancsisagbol megneytem a hivatalos support forumot, csak neked :)
    Artani sosem art, mert a fejlesztok tobbnyire meg szoktak mondani milyen portok kellenek egy jateknak.

Ez mondjuk a Guitar Hero III-e, de sanszos hogy ebben nem valtozott a jatek:

http://support.aspyr.com/index.php?x=&mod_id=2&root=211&id=499

(emlitik a cikkben, hogy a port info a readme-ben is benne van. Esetleg erdemes abba is belekukkantani :) )

ui: amikor tuzfalat emlegettem, a routerre gondoltam. Ha van routered, akkor az esetek 99%-ban a tuzfal ott van benne, felesleges meg kulon szoftveres tuzfal is a gepre.
  • lammaer
    Eddigi 20 éves jatékos múltamban nem nagyon tapasztaltam azt, hogy a warez miatt instabilabb lenne a játék. Olyan volt, hogy szándékosan rosszul működött egy egy program ha rossz volt a crack pl:
    - settlers 3-ban egy rossz cracknal a kovacs vas helyett malacokat gyartott
    - Operation Flashpointban a fegyverek irtozatosan elkezdtek szorni
    - Supreme Ruler 2010-ben (strategiai jatek) az egysegek spritejai feher negyzetekkel valtak ha rossz serial numbert hasznalt az ember

Ezt a dolgot tobbnyire magk a jatekkeszitok terjesztik, az esetek tobbsegeben a crackerek minosegibb (programozasi szempontbol) munkat adnak ki a kezeik kozul mint magat a jatekokat programozok :)
  • Ameghas
    Akkor sajnos nem tudom... Egyébként lehet hogy a "magától kilépkedés" nem a warez verióztól van, hanem amolyan "gyári hiba" mert nekem meg van letöltve és eredetiben is, és mindkettőben kilépked, bár a warezosban sűrűbben.

Az én problémámra (#395) nem tud valaki megoldást? Azon gondolkodtam hogy lehet hogy tényleg a routerrel van valami, és kell portforwarding. De sehol nem találtam a portokat a játékhoz, pontosan melyik portokat "változtassam"? Egyáltalán ez a baja?