3314
2ivmws8.jpg
  • Herold
    Cassone mester személyesen?
  • penge96
    Juujj, Te csinálod a fordítást, igaz?
  • Szabi1991
  • penge96
    Emberek, ma fejeztem be a 3. évadot, és simán a kedvenc sorozatom lett! Hihetetlen, hogy mennyire zseniális az egész, rég voltam valaminek ennyira a hatása alatt.
  • cassoneitaly
    A 4. évad előtt:

• SötétBarom
    Gyó finálé vót \o/
  • Malakai
    FOX sose volt jó pénteken, ahhoz képest közepes számokat hozott.
  • Micsu
    ebben a nagy kaszahegyben hogyhogy maradt a sorozat, nem gondoltam volna, de azért örülök
  • Malakai
    FOX is kihozta az őszi műsort, Fringe marad a helyén pénteken.
  • Sir Quno Jedi
    Meg nem a másik Olíviának az unokahúga, hanem az itteninek.
  • Flamer
    jaok. thx.
    hat erdekes volt ez a resz,, D:
  • Malakai
    Nem, az unokahúga, Rachel lánya.
  • Flamer
    ella nem a lanya a masik olivnak?
  • Tower Guard
    Jó akkor határ vagy perem, de a lényeg hogy vehetjük úgy kb valaminek mindig a határán, peremén vagyunk, szóval tükrözheti ez a magyar címet
  • Malakai
    Valójában nem, nem az a címe. :)
  • Tower Guard
    Épp ezért Rejtély a sorozat címe! :D
    Egyébként, meg majd úgyis megtudunk mindent. Jól csinálták a wtf lezárást, hogy érdekeljen a következő évad, és ez tetszik!
    Ha úgy zárják le hogy vágsz mindent, csak azért mégis folytatják mert, miért ne, lehet nem néznék már annyian...
  • moonstar1
    de még akkor is felmerül a kérdés, hogy akkor mi van Bolívia gyerekével? :D a gólya hozta? vagy az is eltűnik? :/ Az az érdekes, hogy az observereket minden egyes részben adagolták, és nem csak úgy voltak. Szóval ez a nagy csattanó tényleg már régebben ki volt gondolva! :P
  • sonic syndicate
    lehet végülis

mindenesetre comment:com-on is írtak egy elképzelést, mire értették a megfigyelők, amit mondtak

Walter a '80-as évek tájékán rést ütött az univerzumok szerkezetén, aminek köszönhetően évtizedek múltán mind a két univerzum elpusztult. Az Observerek látták, hogy ez így nem jó, ezért "visszatekerték az időt" (illetve tudjátok, az Observerek "egyszerre érzékelik az időt", nem úgy, mint mi, ilyen értelemben az idő bármelyik pontján ott tudnak lenni bármikor), és beleszőtték az idők fonalába Peter személyét.

Peter eredetileg nem létezett, Walternek sosem volt gyereke és egyáltalán nem miatta történt az univerzumok sérülése sem. Volt valami "accident" (ahogy azt Walter a végén Walternate-nek el is mondja), ami miatt elpusztultak az univerzumok. De az Observerek beleszőtték Petert a történetbe, így, ebben a módosított valóságban már Peter volt az oka az egésznek, és így Peter végigvihette életcélját: azt, hogy megmentse a két világot.

Mert ahogy Walter mondta, az, hogy az univerzumok megsérülnek, elkerülhetetlen, azon már nem lehet változtatni. Ezt tudták jól az Observerek is, ezért nem próbálták meg megakadályozni magát az "accident"-et: helyette belerakták az egyenletbe Petert, mintha minden miatta történt volna, és így ő, Peter, meg tudta menteni a két világot a "bridge" létrehozásával. Ezzel beteljesítette életcélját, és az Observerek - mint jó matematikusok - kivonták az egyenletből.

Így minden visszatért a régi kerékvágásba: Walteréknek sosem volt gyereke, és már az univerzumok legelső felsértése sem miatta történt. All in order.
  • Malakai
    Annyiban fordítottad rosszul, hogy nem azt írja, hogy...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "a 4. évad pedig peter kereséséről fog szólni"
    Hanem, hogy amikor majd keresik Petert, akkor a Liberty islandnél fogják megtalálni egy ilyen "biosuspension", altatott állapotban. Feltételezi, hogy majd valahogy rájönnek, hogy volt egy olyan ember, hogy Peter Bishop. Tehát nem azt, hogy az évad arról fog szólni, hanem hogy majd benne lesz az évadban.
  • sonic syndicate
    Team Fringe goes searching for Peter Bishop next season, they’ll find him very close to their Liberty Island HQ, slumbering in a “biosuspension” cocoon like Sleeping Beauty. But which of his princesses will succeed in kissing him awake: Olivia, the woman he loves, or Bolivia, the mother of his child?
  • Narxis
    Lehet, hogy rosszul fordítottad.
  • sonic syndicate
    mondom, én csak a cikkből vettem ki, semmit nem írtam oda magamtól
  • AlrightSir
    Peter kereséséről? De hogy keresik, ha nem is tudják, hogy létezett??! lol
  • Narxis
    Nem felesleges.
  • sonic syndicate
    szerintem fölösleges, ha közvetlen utána írom
  • Zomil
    jajjj, igazán használhatnád már a válasz erre gombot... :D
  • Sir Quno Jedi
    Liberty Island-ra gondol szvsz.
  • sonic syndicate
    én csak az alább linkelt cikkből fordítottam
  • Zomil
    mivan? :D
    ne szivjál olyan sokat,mert megárt :D
    meg milyen sziget? :)

és ez amugy csak az 5leted vagy van rá vmi utalás is?
  • sonic syndicate
    akik figyelmeztetik az embereket a gépről(pl a sam weiss-ok) stb azok peter klónjai, és az igazi peter vezeti őket...de amint végez, suspended animation állapotba kerül, és valószínűleg a sziget közelében fog lenni, alvó állapotban, mint csipkerózsika....és vajon, hogy ki fogja felébreszteni, bolivia, a gyermeke anyja, vagy a szerelme, az olivia

a 4. évad pedig peter kereséséről fog szólni

az évadzáró végén ott volt egy szó: biosuspension, meg még további 2, amik bár el voltak homályosítva, de meg kellett hozzá állítani a lejátszást: water és hope

és valószínűleg szerepet kap a moreau nevű terrorista is
  • ProGabe #1817
    http://popwatch.ew.com/2011/05/08/fringe-mystery-finale-weve-solved-it-plus-john-noble-joshua-jackson-talk-cliffhanger-renewal-and-more/

valaki foglalja össze, kösz! :D
  • Herold
    Nagyon remélem.
  • Zomil
    hát arrol nem sok jot hallottam...egyáltalán megéli a 2.évadot?
  • Herold
    The Event? Félig-meddig az is sci-fi.
  • ForzaInter
    ja csak amennyi komment van erről a részről, annyi féle verzio is van:D
  • Sir Quno Jedi
    Pedig nem bonyolult.
  • ForzaInter
    na a sok komment elolvasása után nálam azt értétek el, hogy teljesen összezavartatok, és már semmit nem értek:D
  • sonic syndicate
    csillagkapuból van 15 évad?
  • Zomil
    én már régota nem keresek logikus magyarázatokat a fringe-ben, mert csak elrontja az élményt :)
    Szomoru, h nincs ennél a sorozatnál jelenleg jobb sci-fi sorozat.
    Mármint nem a fringe-et akarom fikázni, mert én is imdáom...viszont el kell ismerni, h teli van logikai baromságokkal...és sajnos semmi jo sci-fi sorozat nincs jelenleg ezen kivül.
  • Sir Quno Jedi

Olíviának semmilyen képessége nincs a géppel kapcsolatban, azt direkt úgy programozta Walter, hogy Olívia tudja leállítani, ha gond van, mivel pontosan tudták a jövőben, hogy lesz gond. :D Ergó Olívia telekinetikus képességére építette fel a dolgot, mivel az dimenziókon keresztül is műxik (leaglábbis Olíviának, mert ő tud utazni is).

A kérdés inkább az, hogy "ki", avagy "mi" készítette magát a gépet, hiszen azt nem Walterék készítették, majd visszaküldték a múltba és megtalálták ééés újra az egész előlről. A gép csak úgy létezett magától, örökké fogva, legalábbis ebben az időtartományban (ez a paradoxon lényege, Walter utal is rá, hogy itt bezony paradoxon van és punktum :D). Szóval a gépnek így nincs alkotója. Igazi Istengép, amit maga a paradoxon hozott létre (vagy nem és valakik belebabráltak közben).