Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Erre semmi utalás nem volt, abból pedig nem lehet ezt a következtetést levonni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

precision
"Csak másképp alakult az emberek élete..."

éppen ezért ez egy másik dimenzió, egy párhuzamos világ ha úgy tetszik
nem ugyanaz amit az eddigi évadokban láttunk

😊

Bazinga!

Herold
A két világ ugyanaz. Csak másképp alakult az emberek élete amiatt, hogy a megfigyelõ nem avatkozott közbe, mikor Peterék elsüllyedtek a tóban. Mint pl. a Vissza a jövõbe c. filmben, mikor a srác visszament és megváltoztatott valamit.

precision
Peter hozta létre ezt a két új univerzumot a géppel, az elõzõ évad végén...

Bazinga!

Malakai
A Vissza a jövõbe elég rossz példa, mivel az össze-vissza kavarja a különbözõ egymásnak ellent is mondó teóriákat a szórakoztatás kedvéért, vagyis van benne idõsíkok (dimenziók), ugyanakkor idõparadoxonokat okoznak a múlt megváltoztatásával a saját jövõjükben. És mielõtt még valaki kiáll kardoskodni mellette, hozzáteszem a BttF az egyik kedvenc trilógiám, azért hozza ezen áldozatot, hogy más területeken jeleskedjen. 😊

Szerk: Látom kiszedted a BttF-et, de mostmár nem veszem ki. 😊

Viszont de, van ilyen idõutazás teória, amit mellesleg Dr. Brown is magyaráz a filmekben, hogy egy másik idõsíkra (párhuzamos dimenzióba) kerülsz, csak ott idõt utaztak, nem a párhuzamos dimenziók közt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Gondolom mehet spoiler nélkül, végülis az elmúlt dolgok régebbi infók már.

A két világ egyértelmûen nem ugyanaz, mint a régi kettõ, az esetleg lehet, hogy az eredeti két világ megsemmisült/eltörlõdött ezek létrehozásakor, így végsõ soron felfogható az esemény, hogy "átalakították a régit", hisz az már nem létezik. Az, hogy Peter kitörlésének pillanata egy egyszerû belsõ vágás volt effektek nélkül az inkább filmeszköz csak.

Shep azon feltételezésével egyetértek, hogy lehet az itteni karakterek fognak Peterhez idomulni és végül nem fog õ hazajutni, maradunk ezekben a világokban. De ez csak egy variáció a sok közül, amit választhatnak az írók, ha több lehetõséget látnak az itteni felállásban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

precision
ti mit szívtatok amúgy? 😄DD

miért is ugyanaz a két világ mint korábban? 😊

az "itteniben" beszakadt a jég és kis Peter elsüllyedt és meghalt, Walter nem mer kimenni az utcára, a "korábbinál" is jobban be van fordulva, Oliviat a Massive Dynamicos nõ nevelte fel, a tesójáról és az anyjáról nincs hír (valszeg meghóttak), a shapeshifterek 50x keményebbek mint a korábbiak

az "ottaniban" él Broyles, az ottani Lincolnnak nincs széjjelégve az arca (asszem az õ arcával volt vmi), az ottani Olivia feltûnõen lazább mint a korábbi, az ottani Walter is lágyabb, gyengébb ember lett

és ez az egész amiatt van, mert "Peter soha nem is létezett"

de hát igazatok van.... 😊 rohadtul ugyanaz minden! 😄DD

Bazinga!

Shep
Persze csak én vártam ,hogy mégsem de sajnos igen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

penge96
Hát ez eddig is egyertelmu volt szerintem, mivel tokeletesen lattuk mikor Petert toroltek errol a vilagrol, es azota nem valtozott semmi. Marmint ugyan azt a 2 vilagot latjuk.

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

OptimusPrime
LOL: South Park topic-ban találtam:

Alien

Szóval J.J. Abrams is ilyen beteglelkû lenne? 😊

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

Teppik Amon
Igen valószínû.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Shep
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom miért de nekem meg egyre inkább az az érzésem ,hogy Peter "jó" helyen van csak a többieknek idõ kell míg újra arra az érzelmi szintre jutnak (Peterrel kapcsolatban), mint a törlés elõtt. Vagyis Peter nem fog innen menni sehova

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

precision
tetszett ez a rész is...

I have a theory! 😊

voltak ugye olyan elméletek korábban, hogy abban a könyvben amit nemtom már milyen nevû csoport írt (vmi Z betûs?) írnak egy ún. elõemberekrõl, akik a mostani emberek elõtt éltek a Földön, és hogy õk alkották a gépet...stb.,
namármost olyan elmélet is volt, hogy ezek az emberek maga Peterek voltak (csak még nem tudnak róla)
a mostani részben láthattuk, hogy az observerek hogyan tudják "kilapítani" a három dimenziót és így egyszerre látni mindhárom idõsíkot (múlt-jelen-jövõ)... ezt egy eszközzel érik el, amit a mostani részben az ázsiai fazon talált meg...
na... az én elméletem az, hogy azt is Walterék alkották, vagy fogják megalkotni (ugye az idõnek ilyen téren már nincs szerepe) és talán magát az observereket is "õk hozták létre"

Bazinga!

Narxis
Azon én is felröhögtem, pedig szerintem már hívta így. 😄D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Herold
Aszpirin <#hehe>

Narxis
Brutál jó rész volt a mostani is, fõleg a vége ütött szokás szerint.

Narxis
Elmennek ezek a jó édes anyukájukba!!!!<#violent>

OptimusPrime
Megfigyelõt ugye mindenki kiszúrta
a parkolóházban a gázolás után
? 😊

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

penge96
D'OH!

Most komolyan?

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

csak szólni akartak, hogy márciusban szünetelni fog a sorozat 😊
penge96
Akkor magyarázd meg, hogy mi más módon jött volna ahhoz a részhez a "MÁRCIUS", mint hónap. Eddig minden rejtett szöveget elolvastam a sorozat alatt, és soha nem adtak olyan hûdebonyolult dolgokat...

azért ez az érvelés elég gyenge lábakon ál

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

penge96
Nem tudom biztosra, de a megfigyelõk hónapokról kapták a nevüket, és mivel az akkori részben a megfigyelõ volt a középpontban, így adja magát.

AlrightSir
Aztaaaa ez de f@sza résznek ígérkezik!

Sir Quno Jedi
Próbáljátok ki a Gary Matter-t. Nagyon hasonló a doki kutatása Walter kutatásaihoz, de még az érzelmi indíttatása is. Hangulatra is nagyon hasonló.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

precision
a jelentõs történelmi eseményeknél vannak jelen, mint megfigyelõk

az összes létezõ "idõ- és térsíkban" jelen vannak "egyszerre", nem úgy érzékelik az idõt mint mi, pontosabban nem érzékelik az idõt, egyszerre élnek meg mindent, avagy idõ nélkül szemlélik a világot

Bazinga!

elsiklottam felettük?vagy a 3 évadban vagy utánna?mik a feltetelezesek?
Herold
Még nem igazán derült ki eddig pontosan. Feltételezések vannak.

üdv!3. èvadot kezdtem el, az èrdekelne, hogy kiderült-e valamikor hogy ezek a megfigyelök kik vagy mifélèk, honnan jöttek?elsiklottam felette vagy ez még ezután derül majd ki?koszi!
Narxis
Vagy erre?

ProGabe
jó kis rész volt, én azt vártam a végén, hogy a csaj azért hal meg, mert valami olyan mértékû katasztrófa következik be a jövõben, hogy az már túl nagy hullámot indít meg és nem bírja feldolgozni az agya

ez szerintem faszányos lett volna, de úgy látszik nem terveznek ilyesmit

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

OptimusPrime
Eddig mindhárom rész idén nagyon rendben van, végre! 😊

Ugyan az elõzõ kettõ és a mostani között összefüggés ugyan nincs, már-már töltelék résznek is gondolható, mégsem lóg ki a sorból, hiszen a sorozat legjobb hagyományait követi (már amikor nem a lineáris történet-központúságon van a hangsúly).

A mostani részben is a megfigyelõ neve lesz ez, hiszen amellett, hogy tényleg egy szomorú rész volt, mindvégig Olivia elmúlás elleni rossz gondolatai körül ment a fõ szál (ezért is érezte kicsit magához talán közelibbnek Em'-et, aki ezeket látta és érezte), amit végül is March megjelenése váltott ki.

A két nyitó rész ütött, D.R.J. újra feltûnése pazar húzás volt, nem számítottam rá, de nagyon jól jött, én Bell visszatérést várnám, még ha Leonard Nemoy elvileg nem játszik többet Fringe-ben! 😞

Na de a lényeg, egy hét pihi, pedig most nagyon jó fonalon megy a dolog, tûkön ülés! :S

AlrightSir
Én is valami hasonlóra gondoltam elõször! Honnan tudod egyébként, hogy March valamelyik neve, nem emlékszem, hogy elhangzott volna (de biztos csak nem figyeltem)? 😊

penge96
A March a megfigyelõ neve, eddig kb. mindig August megfigyelõ volt a középpontban, most gondolom arra utaltak, aki beszélt Oliviával.

Teppik Amon
Azé' tök szomorú rész volt :\

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

stargatelost
Holtsávban voltak ilyen jövõbelátó, egy pillanat erejéig megfagyasztott látomások 😊 Jó cucc volt az is 😊

Egyébként ezek a szavak az adott epizódra vonatkoznak, nem? Mert akkor nem fog kiderülni, hanem most kell agyalni rajta 😊
Az itt lejjebb linkelt easter egges oldalon egyébként ezt találgatták:

The Glyphs code in the Fringe episode "Forced Perspective" spelled out MARCH, which could be the name of an observer, or when combined with last weeks clue makes DEATH MARCH.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Zomil
tudtommal a march menetelést is jelent... lehet, h az alakváltokra gondolnak, h valami alakválto hadsereg...

persze a március is ott van...

majd kiderül 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

kommersz
Szerintem akkor fog meghalni Olivia,vagy a megfigyelo neven lehetett ez a resz vegen.

\"Szeresd a tavaszt, vagy húzd meg a ravaszt Állj ki délcegen, vagy feküdj ki részegen Próbálj élni boldogan, vagy ne vedd komolyan.\"

Herold
MARCH?
Mit jelenthet?

AlrightSir
Nagyon jó rész volt 😊

Már csak az a kérdés, hogy a szimbólumokból kiolvasható March mire utal. Volt valami jelentõsége a márciusnak eddig? Nem rémlik...

Narxis
Ez a sorozat olyan mint egy drog, király rész volt a mostani is. Azt a Masszív Dinamikus banyát le kéne már kapcsolni!

Tatyla
én még csak most fejeztem be az elsõ évadot és a másodikból néztem egy részt de nagyon ott van ez a sorozat egyre durvább remélem megmarad ez a hatás a továbbiakban is...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

értem, hogy mi a logikája, csak amíg ezt nem tudtam addig egy képet (betût) láttam, a békán és a lepkén véltem felfedezni valamiféle jelet, de a többin nem, ezért nem állt össze, de így már világos. 😊

The Matrix has you...

Malakai
Nincs elrejtve a betû a képeken, a sárga fénypont helyzete számít.
Itt egy cikk, õ volt az egyik elsõ aki publikálta a megfejtést.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ezt már korábban sejtettem, hogy nem véletlenül adják be, de eddig nem gondoltam volna, hogy betûrejtvényszerûség, tökjó 😊
És jó volt a tippem is, LIMBUS a megfejtés tényleg 😊 személy szerint a békán görög betût véltem felfedezni, a thétát, de most már nem vagyok olyan biztos ebben 😊

The Matrix has you...

Malakai
Mindig is ott voltak, csak a feliratozó is már kiírja. Jelentésük csak valami apróság, álltalában az adott epizód egy momentumára utal, de ritkán használnak egyszerû angol kifejezéseket.

Persze kis idõ kellett mire megfejtették az emberek, hogy mit jelentenek a képek, itt egy "táblázat" melyik kép emlyik betü:

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Fenrir
Ezt már én is akartam kérdezni, hogy mik ezek a betûk?

A halál csupán a kezdet...

sziasztok.

Kicsit lemaradtam a 4. évaddal, de melóban hamar be fogom pótolni 😉

A második részt néztem meg most és a rész alatt különbözõ betûket lehetett látni, gondolom van ennek is valami jelentése, de nem emlékszem, hogy korábban lett volna benne ilyen. Most a LIMBUS szót raktam ki, de lehet elnéztem valamit. Van errõl valami infótok, hogy mirõl van itt szó? vagy ez is csak egy rejtély? 😊

The Matrix has you...

MikX
Az alt. karakterek mintha valami marvel képregénybõl jöttek volna, de ettõlmég jók 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85