3314
2ivmws8.jpg
  • cylonflatus
  • AlrightSir
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "...he could collapse both universes" ez csak nekem nem meglepetés? Én személy szerint várok már egy jó kis pörgős részt, ésszerencsére
    megnéztem a 4x19 promót. hiperűberWTF! Legyen már péntek!!!
  • Victor1103
    itt arról megy a vita hogy a Fringe vagy a Lost jobb scifi sorozat-e? Hát szerintem A Battlestar Galactica mellett egyik se rúghat labdába scifi kategóriában. Nálam a BSG az abszolút scifi a Lost viszont a legjobb dráma. A Fringeben pedig van mindkettőből de egyikben se olyan kiemelkedő. Amúgy jó volt a mostani rész
  • ForzaInter
    Elvileg igen.
  • AlrightSir
    És attól függ, melyiket adják le, hogy a FOX berendeli az 5. évadot vagy sem?
  • ForzaInter
    A Fringe készítői két befejezést forgattak a fináléjuknak.
  • Sir Quno Jedi
    Nnna, ez mán egész pörfekt rész volt. A vége tényleg jó trükk volt, amivel beszopatták Ninát. :D
  • Gatti
    jaja , onnan másoltam ide hátha nem látta ott valaki :))
    egyébként azt írták hogy van esély az 5. évadra :)
  • stargatelost
    Ja, asszem ez ilyen facebookos közönségszavazás volt. A Community is nyert vígjátékban, szóval elégedettek lehetünk, reméljük egyik se lesz kasza :)
  • Gatti
    "A legjobb drámai sorozatot "A rejtély" című sorozat." Írja a TV Guide amerikai magazin újság. (Íme egy promóciós fénykép 4x18 epizódból)
  • Herold
    Inkább fordítva. De ezen nem érdemes összeveszni. Kinek a pap, kinek a papné.
  • stargatelost
    Úgy emlékszem nem nézted végig a Lostot, szóval nem tudsz objektíven dönteni :P Amikor a Fringe s2 ment, akkor ment a Lost s5, ami a zseniális időutazós évad volt, szóval egyetlen epizódja is lesöpri az egész Fringe évadot, sorry :P :P :D
  • Narxis
    Lost nyomába se érhet a Fringe-nek, sorry. :P
  • stargatelost
    A-a, akkor a Lost nyerné azt az évet :P :D
  • Narxis
    Jó akkor nézzük visszamenőlegesen és akkor arra az évre kapja, mondjuk a 2. évad? :P
  • ForzaInter
    Hát azért a Fringe-nél vannak sokkal jobb sorozatok is.

Sci-fi kategóriába már tényleg az egyik legjobb.
  • stargatelost
    Nana, azért még eléggé az elején vagyunk 2012-nek :D És volt már egy The River is, nyáron pedig jön a Breaking Bad :)
    Szűkítsük le sci-fire a kategóriát, bár ott meg a Doctor Who vihetné el :P

Amúgy szerintem is jó rész volt :)
  • Narxis
    Ez király rész volt, kicsit persze szomorú véggel. Ha van minden idők legjobb sorozata díj akkor a 2012-eset kaphatná a Fringe.
  • Zomil
    Ismét egy remek rész :)
    Azt birom a fringe-ben, h ugy tudnak kiirni egy karaktert, h a szereplö még benne marad :D
    Kicsit szomoru volt a vége, de legalább megtörtént az elöre lépés Jones elkapása felé.
  • Narxis
    Jaja, remélem most már együtt maradnak. :D Akkor előjönnének Liv képességei is. :D
  • penge96
    Gyerekek, az elmúlt két rész újra a régi Fringe színvonalát idézte, valami eszméletlen király volt. És én nem vagyok az a nyálas típus, de azért Peter és Liv szerelmét mindig megmosolyogom, annyira édesek. :D
  • Narxis
    Brutáljó rész volt ez is, nem véletlen, hogy az egyik legjobb sorozat. Szerintem nem volt rossz a vége, jó utalás volt arra, hogy mire készül Jones. Nem kell leigáznia semmit, már megszerezte a bányából azt az ércet vagy mit amivel nagy bummot csinálhat. De lehet tök más dologról van szó, ezért is szeretem a Fringe-t. :D
  • simon7108
    Vagy tényleg meghal és utána valahogy visszamennek az időben és nem hagyják meghalni Petert a folyóban és ezáltal helyreáll az idővonal és minden úgy lesz ahogy volt a 3. évad végén:D
  • Big Boss Hu
    Még mindig tartom magam ahhoz, hogy a megfigyelő olivia halálával arra utalt, hogy az ebben az idősíkban élő Olivia kell, hogy meghaljon, ami gyakorlatilag már meg is történt.
  • ProGabe #2514
    igen, elég egyértelmű utalás volt. nagyon szar :D
  • AlrightSir
    és tényleg
  • kommersz
  • AlrightSir
    Aki a léghajón volt, nem? Azóta nem nagyon hallunk róla...mindenesetre a megfigyelő szerint meg kell halnia, szóval az a kérdés, hogy mikor.

Amúgy komoly, hogy Jones leigázza a Földet az általa összeeszkábált emberállatokkal? Az utolsó ketreces jelenetnél nem tudtam kibírni nevetés nélkül...
  • Narxis
    Szerintetek mi lesz Olíviával és Péterrel? Még elvileg ott van az a pasas amelyik a tudatalattija szerint meg akarja majd ölni vagy mi.
  • simon7108
    jó rész volt ez is.
    végre már majdnem minden a helyén:D
    azért remélem majd valahogy rendbe rakják az idősíkot és minden visszaáll a régi kerékvágásba és mindenki emlékezni fog az előzőleg megtörtént dolgokra.mondjuk nem értem,hogy miért nem menti akkor meg a megfigyelő Petert?akkor megint átalakulna az idővonal olyanra mint a 3. évad végén volt.
    am én már az elejétől tudtam,hogy jó helyen van.nem is volt értelme,hogy egy másik univerzumban lenne.szerintem elég egyértelmű volt,hogy jó helyen van csak kitörölték őt.
  • Sir Quno Jedi
    Másérzst hozzá is erős kötődése volt Peternek (ha ugye Walter jelenlegi énje erre nem is emlékezett). A vér nem válik vízzé...
  • Sir Quno Jedi
    Persze, de nem ő hozta vissza. Peter nem halt meg, csak gondolom az időn kívülre került (kb. mint most a bólyával visszahozott megfigyelő).
  • Fenrir
    Nem csak Olivia "látta" Peter-t hanem Walter is, róla meg nem volt infó, hogy magát lőtte volna a szerrel.
  • Sir Quno Jedi
    Na megnéztem én is az új részt és a megfigyelő is ezt mondta ugye. Sőt emlékezzünk, hogy már Walter anno a Cortexiphan-os kutatásainak idején is hogyan kísérletezett a gyermekeken. Csak ő akkor először rövid távon is használható érzelmeket használt fel, mint pl. a félelem, a rettegés stb. Szentül meg volt győződve ő is és William is, hogy több rejlik a gyermekekben, mint amire majdan felnőttként maguktól képesek lennének, csak ezeket a képességeket fel kell ébreszteni és fejleszteni kell. Kicsit túl jól sikerült ugye...

Így ahhoz tehát, hogy ha töröltek az idővonalból újra tudjál manifesztálódni, kell valakiknek a természetfeletti képessége, akik hatalmukkal nem hagynak odaveszni, mert olyan erős érzelmek kötik őket hozzád, hogy tudat alatt nem képtelenek elvágni a szálakat (bárhogyan is kondícionálja őket az új idővonal) és ösztönösen újraalkotnak/átrántanak az idővonalba (kinek hogy tetszik).

Ha igaz az, hogy Olívia képességei hasonlóak kicsit a megfigyelőkéhez (lehet akár hogy azok az ő leszármazottai), akkor ő is másképpen viszonyul az időhöz, akárcsak ők. Ebben az esetben egy ilyen "vásári" trükkel nem bírtak kifogni az akaratán. Nem is csoda.

Az idő eleve nem lieáris és nyilván más a természete, mint ahogy az átlag halandók megtapasztalják/megélik. Ha valaki jobban rálát a valóságra, számára minden másnak tűnhet.
  • Zomil
    ahahah, szép ahogy megtörténnek a 4évvel ezelötti dolgok :D
    mondjuk mondhatnánk, h a fantázia hiányára utal, de nekem igyis bejön :D
  • Narxis
    O-M-F-G na ez brutális lesz! :D
  • gyonax
    Amég el nem veszíti az ebben az univerzumban élő eredeti Olivia emlékeit
  • Herold
    Akkor mire értette Nina, hogy mennyi ideje van hátra?
  • cassoneitaly
    "Nothing as it seems..."

• Narxis
    :DDDD nem