Tervezési hibák okozzák az Xbox problémáit

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
Hát jó lenne, ha jönne egy új cég és kicsit felrázná ezt a konzolpiacot, mint annak idején a PS, mert ez így nagyon gáz szerintem is.

A M$ nem ért a hardverhez ez tiszta sor, de sajna olyan a piac, hogy ekkora bakit is különösebb gond nélkül vészel át.
A Sanyi meg lehet, hogy jó hardvert épített, csak éppen magának. Mûxik, meg tudományos célokra lehet használni, meg viszonylag megbízható, csak éppen ahogy írod, nem igazán hozza a minõséget játékok terén.
A Wii-rõl meg ugye ne beszéljünk, az még HD felbontást sem tud, szal olyan Tamagocsi2000 fíling. Az is mekkora siker volt.

Szal most kéne egy visznylag erõs, de egyszerûen kezelhetõ és megbízható konzol. Isten bizony még abban is benne lennék ha az EA kiadna egyet, bár rühellem a fõnökük nagy arcát.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

nekem mind1 hogyan járatod magad le, de ma nincs olyan versenykörnyezetben mûködõ gyártó vagy szolgáltató szervezet ami ne nézné a fogyasztók érdekeit valamilyen mértékben

Nemrég cseréltem x360-ra, de én úgy érzékelem hogy gta4(megcsinálhatták volna hogy x-esek válasszhassanak a ps3 féle felbontás meg az x féle felbontás között, én pl. inkább játszanám ps3 féle gyengébb grafikával de még folyamatosabb megjelenítéssel, én érzékelem ha bemegy 30 fps alá a móka) meg gow pl már feszegeti annak a gpunak a határait. Aminek én örülök, mert ha már markáns különbséget nem tudnak elérni a grafikában kénytelenek lesznek elérni fejlõdést a jákékmenetben. Wiirõl váltottam, és ott azért érzõdött, hogy nem a grafikusok hanem a játéktervezõk adták ki a lelküket. Gta4 is szép meg jó, de sok újdonságot nem hozott.
bertino
nézi a fogyasztók érdekeit... pff... grat 😄

jauvan öcsém, tegyél magadba egy kis unicumot, hogy jobban nézzél ki...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

KOXX
Ami a boxba van GPU az nem egy egyszerû R5**-as GPU hanem egy egyedi tervezés olyan dolgokat tud amit majd a DX11-be elsz benne pl a programozható tesszelátor meg míg a PS3-ban megvan adva hogy ennyi vertex meg meg shader számoló van addig a BOX GPU-ja a DX10-es kártyákra épül pl az egyesített shaderekre (lehet nem jól írom) vagyis azt jelenti hogy tudja szabályozni ahova több shader számolás kell akkor elvesz a vertex számolásból.. Azért sokkal jobb és fejlettebb a BOX GPU-ja mert azt direkt erre tervezték az nVidia pedig a PS3-ba csak egy sima 7900GTX-et rakott.

KOXX
Én ez év januárjába vettem a boxomat. Egybõl megnéztem a hátán a gyártási idõt, 2006 10. hó na akkor ez nem falcon hanem a legelsõ generációs alaplap amik könnyebben mennek tönkre. Én eredetibe veszem a játékokat teljesen legális ember vagyok szal b@szok rá hogy 3 ledes lesz e vagy sem hiszen ha az lesz akkor hívom a M$ Magyarországot elviszi a futár 2 hét múlva visszahozza egy falcon alaplappal aminek már kicis az esélye hogy meghal ha mégis kezdõdik elõrõl de remélem a Jasper alaplapig kibírja ez a boxom mert ott már 65nanometeres lesz a GPU meg az alaplapi chipset is.. Egyébként elég sokat játszok a boxal végig vittem már rajta jó pár játékot és egyszer se fagyott vagy adott volna valami jelet hogy közeleg a 3led. Mondjuk nincs nekem bedobva egy szekrénybe hogy melegedjen, jó szellõzött helyen tartom állva, nem tudom ez menyire számít. Mondjuk 3-4 óránál egy huzamba én se játszottam vele többet ez is a GTA4-nél volt csak.

Én azt mondom aki X-et vesz és nem warezol az ne nyúljon bele a gépbe. Egyébként halottam már nem egy olyan boxról hogy vízhûtéssel meghaltak 😊 szal én nem baszom el a garanciát mert aztán ha ultra hûtésnél is meghal akkor mivan?

Te konzoltudós, ps3 és x360 már egy gyárban is készülni fog, tippelj hogy mely országban. Az hogy kínai nem jelent semmit, a tervezés és minõségelõírás határozza meg a mai termékek fizikai és nem fizikai tulajdonságait egyaránt.

Fizikailag ps3 valóban minõség. Kár hogy ott más van eltervezve amit ti fizettek meg. Vagy hol az a tengernyi játék? Gta4 miért lasabb kisebb felbontásban? Miért nem jött még ki 1 program se ami túlmutat x360-on? Soroljam? Ilyenek a mai gyártók, a fogyasztó a saját szemszögébõl kell hogy mérlegeljen és választja a számára kisebb bosszúsággal járó terméket, részemrõl a microsoft és sony egymás kezét fogva ugorhatna le a hídról.
Ki a rákot érdekel ha 1-2 évente elviszik 1-2 hétre az xboxot? Ennyire játékfüggõ lenne a mai konzoltársadalom? Vagy csak megint azok írják be hogy "gáz ha tönkremegy 2-3 óra után" akik életükben nem játszottak x-en, de talán más konzolon sem.

Hibásan kiadtak egy gépet, ezért 1+3 éves garanciakiterjesztést csinált az egyébként balfasz gyártó. Én úgy tudom wii-re és ps3-ra 1 év van, tehát érzõdik hogy valóban nézi a fogyasztók érdekeit is a gyártó ha már hülyeséget csinált. Notebookok esetében is vannak olyan olcsóbb márkák pl amik bármikor beszarhatnak és ott a garanciakiterjesztés súlyos tízezrekbe kerül. Itt sincs másról szó, x360 jóval olcsóbb mint ps3, csak a +3 éves gari alapból jár. Ezen kéne elgondolkodni, és átmenni utána az msi, acer, fusi laptoptopikokba fröcsögni, ahol a gyenge tervezés árát is a fogyasztók fizetik. Ja de ott nem a microsoft a gyártó, így már mindjárt más 😄
Foglalkozás: Láma noobokat baszogatok.
Hobby: Fa**lámák kommentjein ölöm az agysejtjeimet.

Mondjuk ezek után inkább leszarom a kommentjeidet😊

Tudok olvasni fiam,de ez már lerágott téma,felesleges újra és újra elõvenni.
A lehagyhatatlan láma szmájli:<#lama>

Ezt mondom én is,hogy jól kell használni.
Amikor meglett véve a boxunk,akkor az elsõ nap kb 20 órát ment folyamatosan,megállás nélkül,mégsem lett baja,nem lett melegebb,stb.

Pluskast
Pff na eddig erõssen kezdtem gondolkozni azon, hogy vegyek Xboxot. Ezekután tuti nem fogok. A francnak sincs kedve barkácsolni...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Itt nem a chippekkel van a baj... Mind a proci, mind a GPU tökéletesen mûködik. Az egyetlen hiba a MELEGEDÉS. És ezt sajnos az újfajta Falcon (90nm GPU, 65nm CPU) lapoknál is bekövetkezik, ugyanis nem akkor megy tönkre a konzolod, amikor játszasz vele, hanem akkor, amikor kikapcsolod! Játék közben a GPU 60-80 Celsius között van, ami ha megnézzük elfogadható, hiszen a lavinaeffektus a sziliciumkristályokban 110-120 Celsius körül jön elõ (ilyenkor szószerint elfüstöl a sziliciumlapka), hanem amikor kikapcsolod a 360-ast, leállnak a ventillárok, és megszûnik a levegõkeringetés. A microfos itt hibázott a legnagyobbat:
Pici a gpu hûtõbordája (a dvd lejátszó másképp nem fért el), ráadásul tiszta alluminium (na jó a falcon laposon van egy hõvezetõ rézcsõ is), nem ér semmit.
Ezért a szakik a mfos-nál bevezették a kényszerhûtést, melyet szélcsatornával oldottak meg, ez eddig okés is, CSAKHOGY itt a HIBA! => a borda annyira pici, h a konzol kikapcsolásával (kényszerhûtés leáll) nem tudja elvezetni a megmaradt hõmennyiséget, ezért a GPU szabályosan leforrasztja magát az alaplapról!!!
Köszönhetõ ez a környezetbarát ZÖLD forrasztási technológiának, az ólommentes forrasztának, és annak, hogy ilyenkor az alaplap a hõtõl fel is púposodik, elõsegítve ezzel a GPU alaplaptól való elválásának. Plusz hiba, h az eredetileg 12V-os ventillátorokat 5V-ról pörgetik, megelõzve ezzel a nagy zajszintet.
Jah igen, az elõbb olvastam ezt: "Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elõ." => nah jó okés, de az újab boxok most meg VGA scaler (videó dekóder) chip hibásak (hûtés nélkül megy--mégcsak borda sincs rajta)lesznek!!! => JAH ÉS ERRE NINCS MICROSOFT GARANCIA!!! úgyhogy sz*pás.
Mégegy olyan hiba amivel szervízes múltamban már sokat találkoztam, szerencsére ez (hála a sok 3ledes gépnek) javítható, közel gigahertz közelében futó GDDR3-as RAM-ok vamilyen oknál fogva nem kaptak hûtõbordát 😞, nah ez azért már szégyenletes... aztán frankón kifehéredned az õket ért hõsokktól => megégett
És még sorolhatnám az elkövetett hûtéstechnikai hibákat, ugyanis csak egyedül ez a baja az 360-nak, egyébként jó találmány...

Megoldások:
Több megoldás is létezik ezen hibák kiküszöbölésére: de van egy, ami a legfontosabb, csak akkor kapsz 100%-osan túlmelegedéstõl védett gépet, ha a vásárlás után egybõl hûtést javítasz rajta (Nem játszok még elsõre egy-két órát a hozzáadott vagy éppen megvásárolt játékkal, mert az már alapból növeli a kockázatát a károsodásnak.) => én miután megvettem az én gépeimet, mindössze 2percre kapcsoltam be, h müködik-e, atána egybõl kikapcsoltam, majd nekiláttam a hûtési hibák kiküszöbölésének. Ilyenkor ugye veszik a garancia, amivel a 3ledet ingyé javítják, de engem ez nagyon nem érdekelt, ha figyelembe vesszük azt, eleve azért bontottam meg a garanciát, hogy a 3ledes hiba még csak véletlenül se forduljon elõ...
2alapvetõ módszer létezik, mindkettõ jó, a különbség az árban és a módositott konzol mûködés közbeni zajában van:
1.: A legjobb a vízhûtés, lehet kapni univerzális vízhûtõ blokkokat, melyeket rá lehet fogytni a GPU chip felületére, ilyenkor a gyári bordát, leveszzük, majd a vízhûtõblokkot tesszük fel a helyére. Egyetlen hátránya, h a vízhûtõ berendezés kb. 15e Ft-ba kerül, viszont így a gép 100%-osan túlmelegedésbiztos lesz. A memóriákra rakjunk videómemória hûtõbordát és a scaler chip-et (ANA v. HANA)is lássuk el egy bordával.
2.: A ventiilátor által kitermelt levegõ nagyságát is tudjuk változtatni, ha nem 5V-on, hanem pl. 9V-on járatjuk õket. Persze ide elkel a projectorokból is jól ismert overcool, illetve aftercool megoldás, ez egy egyszerû monostabil kapcsolás mely visszakapcsolja a konzol kikapcsolása után a ventillátorokra a feszültséget egy meghatározott ideig. A hûtés elve itt a gépjármûvek hûtõrendszeréhez hasonlít: figyeljük meg! amikor a hûtõviz meleg, hiába állítjuk le a kocsit és vesszük ki a kulcsot, a venttilátor még egy jódarabig mûködik. Itt is ez történik.

Remélem nem untattam ezzel senkit sem, csak a félreértések elkerülése véget tisztáztam a konzol hibáit. Jah és nálam még egyszer sem fagyott le a GTA4 sem.
Van két kép is:
Az egyik az újfajta GPU hûtõborda, a másik pedig a hûtésmódosított (vízhûtés) konzol.

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20080612124228DSC00089.JPG
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20080612124228DSC00088.JPG

Köszönöm a türelmet. DunDiego
ha vmilyen egyéb kérdés lenne: PM.
Sanyix
A hûtéssel való spórolás sem egyedi. Szívesen bezúznám a fejét annak a hülye baromnak aki kitalálja, hogy a párszáz forintos fémdarabokkal (hûtõborda), és párszáz forintos ventikkel spóroljanak olyan húdejól

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Wazze, egy egész hétig? Ez nem semmi...<#szomoru2>
NEXUS6
Ez a cikk elég LOL.
A hír igaz, csak pl. épp a GPU-ról kb 4 éve lehet tudni, hogy ki a tervezõje, és az valszeg nem a M$. 😉 A hûtést, meg a dobozt valszeg õk tervezték, na most ezzel vannak a gondok. Nem a csippek xarnak be, hanem egyszerûen leolvadnak az alaplapról.

Valaki kb fél éve nyilatkozott, hogy az árusítás beindításakor a futószalagról lejövõ gépek 30%-a volt jó. Amiknek az 1/3-a 1 éven belül szintén bexart.

Ennek ellenére bejövõs ez a kínai-lájk stratégia (gagyit-olcsón a népnek) mert a mai napig vezetõ nagytaljesítményû platform az X (bár elég ellentmondásos a piaci helyzete, mert mindenhol veszíti az elõnyét).

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sanyix
És hogy bírtad ki 1 hétig alvás nélkül?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

a kékhalál x360-as megfelelõje, MS-nél megszokhattuk már. az viszont tényleg csúnya, hogy 2-3 óra után megadja magát. a ps2 a legmegbízhatóbb, egy hétig futott 0-24-ben és nem lett baja.

bertino
"Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elõ."

itt ezzel az a probléma csak, hogy egyáltalán elõfordul... ez az, aminek nem lenne szabad megtörténnie, de az MS bebizonyította tökéletesen, hogy inkább átkurással, fos konzolok legyártásával szerzik meg az olyan becses elsõ helyet a konzolháborúban, közbe meg az egyharmad részét ezeknek a szutyok dobozoknak már ki tudja hányszor cserélték...

bertino
"Erre a következtetésre jutott a Gartner, amely kifejezetten a Microsoftot okolja a hibákért."

nagyon helyes, bár ez köztudott.

Narxis
Kellemetlen.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Tinman
Ügyes ember maga is javíthatja, ha lejárt a gar.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Igen, a kérdés hogy vajon miért vette elõ. Kiürült a múltkori bõrönd, vagy valaki komolyabb mennyiséget akar vásárolni papírokból?
ATI tervezõmérnökei is nyilatkoztak róla, hogy mi lett, hogyan lett, a hivatalos prezentációkban is bennevan.

Ennyire hülyék nem lehetnek (sg és gartner)...

Már rég elmúlt április 1.

shaken, not stirred

Nagyon nem XD. A Nvidia csinálja a Geforce-ot.
A xbox360 ban pedig egy UnifiedShader alapú radeon chip van.

zola2000
Én eddig úgy tudtam, hogy az x360 gpuja geforce 8600Alapú, a ps3é is nvidiás, és csak a wiiben van ati, ezek szerint nem.

A

Sound
Ezt a postot komolyan gondoltad? kicsit old

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Zsoltika 007
Nem az sg vette elõ hanem a gartner! Ha tudnál olvasni nem írnál össze vissza minden hülyeséget! <#lama>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Voltan
Igen, ez minden, csak nem újság. Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elõ.
Meg aztán okosan kell bánni vele. Nem feltétlenül a TV-szekrénybe beékelve kell használni, és nem feltétlenül kell 8 órán át berregtetni. (Persze azért az is elég gáz, hogy ilyen kompromisszumokat kell kötni. Tény, ami tény, a Mikrofoszt ezt csúnyán elszúrta.)

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ebben a cikkben az a poén,hogy már 1 éve is lehetett tudni ugyanezeket,sõt, a 360 megjelenésének utáni 2 hónapban már majdnem mindenki tudta...Kivéve az sg-t,akik csak most jöttek rá erre...
Úgyhogy ez a cikk vagy flémkeltésért,vagy csak simán egy unatkozó,ekszbáksz ellenes cikkíró akarta feldobni a napját...
Mindkettõ szomorú.

Hát elég kellemetlen látvány mikor az ember beruház jópár 10 ezret egy ilyen "csodamasinába", és aztán 2-3 óra játék után hanyatt vágja magát. Még jó hogy házi körülmények között is javítható, illetve van aki csinál javítássokat. AZóta újra tudok játszani!

← ElőzőOldal 2 / 2