81
  • bertino
    te beteg vagy ? :DD
  • peat666
    " "ügyfélbarát és nézi a fogyasztók érdekeit" lol... :DDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd "

ez az előbb kimaradt, ha idézel akkor azt tedd úgy ahogy én írtam, én ilyet nem írtam. Ezzel a jogaimat és amúgy engem is megsértesz, pedig úgy gondolom nem ez a célod és nem engem utálsz hanem az M betűs arcot. Amennyiben nem megy az olvasás (pedigezt az elvakultságnak adtam eddig nálad)akkor meg ne idézd az én írásaimat.
  • gyuri12
    Nehéz lenne egyszer nem röhejes módon beszélned a konzol témában ugye? Volt már konzolod,csak kíváncsiságból?
  • peat666
    "amiről te beszélsz (miszerint kitolta a garancia érvényességét a saját hibájukból) az rendeltetésszerű, majdnem köteles magatartás volt az MS részéről, valószínűleg már unták a pereket az ügyvédek, kétlem, hogy a nagy részét ők nyerték, de ez teljesen mind1, mert a fő hangsuly nem ezen van."

nekem címezted, de ha jól sejtem csak ezt jött nekem, a többi egy keszekusza sértődött kisgyermeteg írás, ami úgy gondolom nem nekem szól hanem microsofnak

Na szóval, amennyiben egy terméket hibásan dobnak piacra és annak értékesítésnének megszüntetése, a legyártott alkarészek kukába dobása, a beszállítói partnerek eldobása, a szerződések megszüntetése olyan költséget követelne meg, hogy a micorsoft választhatott: plusz gari, hivatalos nevén termékkiterjesztés, nyitás a fogyasztó felé, ügyfélszolgálat tupírozása. Avagy belebukik mint kacsa az unicumos lehelletedbe és bukja az egész konzolügyet erre a generációra mert új termékkel kellett volna kijönni és a többit visszavenni. A microsoft x360-al még mindig piacszerző stratégiára törekedett, kénytelen volt bemenni a versenytársa alá (ár, megjelenés ideje)és hibázott, sony meg túl sok elgyet akart kaszálni ps3-al, aztán amíg ők jól elvoltak ketten jött a wii.
    Csak ma többször leírtam a véleményemet a microsoftról. Mint látnád ha olvasnál akkor az nem éppen pozitív. De itt nem a cégről volt szó, hanem egy konkrét dologról, de neked ezt nem sikerült megérteni. Beszabadulsz egy gazdasági suliba pár évig akkor majd olvasd vissza amiket írsz azért ;)
  • NEXUS6
    Fanatikusoknak ez nem hiba, ez fícsőr.
    Olyan mint pl a Harley. Azok is szervíztől szervízig tervezig az útvonalaikat!;)
    Ez az igazi hardkór amcsi minőség.;DDD
  • NEXUS6
    Az egész valahol azon bukik, hogy a játékfejlesztő cégeket mennyire tudnák maguk mellé állítani. Vagy is még ezt is be kéne a költségekbe kalkulálni, mert azért a M$ szépen csöpögtet a kiadóknak némi exkluzivitásért, vagy az exkluzivitás feloldásáért cserébe.
    A Sonynak jelenleg erre nincs pénze és eljátsszák a grállovagot, hogy ők nem fizetnek ilyenért, hiszen a kiadóknak is érdeke, hogy a jobb platformon jlelenjenek meg a játékok. A dolog csak ott bukik kicsit, hogy a PS3 még mindíg nem hozta be az X jó 1 éves előnyét, és pl még mindíg szedi el az X az exkluzív címeket Redallert, starocean, meg stb.

Egy új cégnek nagyon sok pénzének kéne lenni, hogy jó játékfelhozatalt biztosítson, vagy elve játékfejlesztő cégnek kéne lennie.
  • bertino
    épp arról szól a cikk, meg az egész történet, hogy MS előrekerüljön a konzolháborúban.

Peeeersze, meg is csinálták.

a fizetős online-ukkal együtt.(ehhez külön gratuláció, fix pénzforrás, peeeersze, hogy lóvét szedünk be belőle!)

Előrébb kerültek... persze, milyen áron ? a legelső gépek nagyrésze kukában végezte sztem, a tulajok meg büszkék rá, hogy gariba rohangálnak vele, aztán azzal védekeznek, hogy ugyanmár, hát ingyért van, kit izgat ha egy pár napot nem látom a hőn szeretett konzolocskámat ? ha az MS nézné a fogyasztók érdekeit nem jelentettek meg ilyen low budget "konzolnak" nevezett dobozt...

MS már itt eljátszotta a vásárlók bizalmát, csak valahogy nem esik le a nagy többségnek, könnyebb a magyarázatok mögé bujni.

amiről te beszélsz (miszerint kitolta a garancia érvényességét a saját hibájukból) az rendeltetésszerű, majdnem köteles magatartás volt az MS részéről, valószínűleg már unták a pereket az ügyvédek, kétlem, hogy a nagy részét ők nyerték, de ez teljesen mind1, mert a fő hangsuly nem ezen van.

köze sincs az MSnek ahhoz, hogy ügyfélbarát üzletpolitikát folytasson, a vak is látja, hogy csak a pénzre hajtanak.

de mindez olyan egyértelmű, mint a nap az égen, csak hát fáj beletörődni az egészbe, eccerűbb indokokat találni."ma már alig van RROD-s konzol, nem igaz ? kicsi az esélye, hogy előforduljon..."

"ügyfélbarát és nézi a fogyasztók érdekeit" lol... :DDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddd
  • NEXUS6
    Azért nem kell elérzékenyülni a vállalatok jóságán. Ha kíváncsi vagy mibe nézik a vásárlókat, nézd meg hogy kezelik a dolgozóikat!
    Azért a M$ is Kínában gyártat, meg Indiában az amcsi minimálbér töredékéért fejleszti a szoftvereit. Az amcsi dolgozók meg maradnak hoppon, mert annyira nagy patrióta a M$ vezetése.
    Ez a kis garancia manőver kb pont annyiba került nekik, mintha eleve csak jó hw-et adnak ki a kezük közül, csak így a korábbi megjelenés miatt azért jelentősen nagyobb piaci részesedést értek el. Szal nyugi, nem amiatt adnak 3 év garit, mert BG nem tud aludni az íccaka, hanem mert a korai konzolok közül 1 év alatt kb 1/3 ment tönkre. Ergo 3 év alatt gyak mindegyik szervízbe fog kerülni és kicserélik egy olyanra, ami talán kibírja az elvárható 5 évet.
    Jobb cégek ilyen esetben visszahívják a terméküket és elve cserélnek, ez így viszont sokkal jobban ütemezhető és lehet, hogy kevesebbe is kerül BG-nek.
  • sirpalee
    "Miért nem jött még ki 1 program se ami túlmutat x360-on?"

Metal Gear Solid 4 : Guns of the Patriots
  • gyuri12
    Egy PS3 féle megbízható hardwer, egy box féle Live! szolgálatás, box-szintű igényes és jó játékokkal,és Wii-szerű újfajta irányítás.
    Ennél jobb nem lenne.
  • NEXUS6
    Hát jó lenne, ha jönne egy új cég és kicsit felrázná ezt a konzolpiacot, mint annak idején a PS, mert ez így nagyon gáz szerintem is.

A M$ nem ért a hardverhez ez tiszta sor, de sajna olyan a piac, hogy ekkora bakit is különösebb gond nélkül vészel át.
    A Sanyi meg lehet, hogy jó hardvert épített, csak éppen magának. Műxik, meg tudományos célokra lehet használni, meg viszonylag megbízható, csak éppen ahogy írod, nem igazán hozza a minőséget játékok terén.
    A Wii-ről meg ugye ne beszéljünk, az még HD felbontást sem tud, szal olyan Tamagocsi2000 fíling. Az is mekkora siker volt.

Szal most kéne egy visznylag erős, de egyszerűen kezelhető és megbízható konzol. Isten bizony még abban is benne lennék ha az EA kiadna egyet, bár rühellem a főnökük nagy arcát.
  • peat666
    nekem mind1 hogyan járatod magad le, de ma nincs olyan versenykörnyezetben működő gyártó vagy szolgáltató szervezet ami ne nézné a fogyasztók érdekeit valamilyen mértékben

• peat666
    Nemrég cseréltem x360-ra, de én úgy érzékelem hogy gta4(megcsinálhatták volna hogy x-esek válasszhassanak a ps3 féle felbontás meg az x féle felbontás között, én pl. inkább játszanám ps3 féle gyengébb grafikával de még folyamatosabb megjelenítéssel, én érzékelem ha bemegy 30 fps alá a móka) meg gow pl már feszegeti annak a gpunak a határait. Aminek én örülök, mert ha már markáns különbséget nem tudnak elérni a grafikában kénytelenek lesznek elérni fejlődést a jákékmenetben. Wiiről váltottam, és ott azért érződött, hogy nem a grafikusok hanem a játéktervezők adták ki a lelküket. Gta4 is szép meg jó, de sok újdonságot nem hozott.
  • bertino
    nézi a fogyasztók érdekeit... pff... grat :D

jauvan öcsém, tegyél magadba egy kis unicumot, hogy jobban nézzél ki...
  • KOXX
    Ami a boxba van GPU az nem egy egyszerű R5**-as GPU hanem egy egyedi tervezés olyan dolgokat tud amit majd a DX11-be elsz benne pl a programozható tesszelátor meg míg a PS3-ban megvan adva hogy ennyi vertex meg meg shader számoló van addig a BOX GPU-ja a DX10-es kártyákra épül pl az egyesített shaderekre (lehet nem jól írom) vagyis azt jelenti hogy tudja szabályozni ahova több shader számolás kell akkor elvesz a vertex számolásból.. Azért sokkal jobb és fejlettebb a BOX GPU-ja mert azt direkt erre tervezték az nVidia pedig a PS3-ba csak egy sima 7900GTX-et rakott.
  • KOXX
    Én ez év januárjába vettem a boxomat. Egyből megnéztem a hátán a gyártási időt, 2006 10. hó na akkor ez nem falcon hanem a legelső generációs alaplap amik könnyebben mennek tönkre. Én eredetibe veszem a játékokat teljesen legális ember vagyok szal b@szok rá hogy 3 ledes lesz e vagy sem hiszen ha az lesz akkor hívom a M$ Magyarországot elviszi a futár 2 hét múlva visszahozza egy falcon alaplappal aminek már kicis az esélye hogy meghal ha mégis kezdődik előről de remélem a Jasper alaplapig kibírja ez a boxom mert ott már 65nanometeres lesz a GPU meg az alaplapi chipset is.. Egyébként elég sokat játszok a boxal végig vittem már rajta jó pár játékot és egyszer se fagyott vagy adott volna valami jelet hogy közeleg a 3led. Mondjuk nincs nekem bedobva egy szekrénybe hogy melegedjen, jó szellőzött helyen tartom állva, nem tudom ez menyire számít. Mondjuk 3-4 óránál egy huzamba én se játszottam vele többet ez is a GTA4-nél volt csak.

Én azt mondom aki X-et vesz és nem warezol az ne nyúljon bele a gépbe. Egyébként halottam már nem egy olyan boxról hogy vízhűtéssel meghaltak :) szal én nem baszom el a garanciát mert aztán ha ultra hűtésnél is meghal akkor mivan?
  • peat666
    Te konzoltudós, ps3 és x360 már egy gyárban is készülni fog, tippelj hogy mely országban. Az hogy kínai nem jelent semmit, a tervezés és minőségelőírás határozza meg a mai termékek fizikai és nem fizikai tulajdonságait egyaránt.

Fizikailag ps3 valóban minőség. Kár hogy ott más van eltervezve amit ti fizettek meg. Vagy hol az a tengernyi játék? Gta4 miért lasabb kisebb felbontásban? Miért nem jött még ki 1 program se ami túlmutat x360-on? Soroljam? Ilyenek a mai gyártók, a fogyasztó a saját szemszögéből kell hogy mérlegeljen és választja a számára kisebb bosszúsággal járó terméket, részemről a microsoft és sony egymás kezét fogva ugorhatna le a hídról.
  • peat666
    Ki a rákot érdekel ha 1-2 évente elviszik 1-2 hétre az xboxot? Ennyire játékfüggő lenne a mai konzoltársadalom? Vagy csak megint azok írják be hogy "gáz ha tönkremegy 2-3 óra után" akik életükben nem játszottak x-en, de talán más konzolon sem.

Hibásan kiadtak egy gépet, ezért 1+3 éves garanciakiterjesztést csinált az egyébként balfasz gyártó. Én úgy tudom wii-re és ps3-ra 1 év van, tehát érződik hogy valóban nézi a fogyasztók érdekeit is a gyártó ha már hülyeséget csinált. Notebookok esetében is vannak olyan olcsóbb márkák pl amik bármikor beszarhatnak és ott a garanciakiterjesztés súlyos tízezrekbe kerül. Itt sincs másról szó, x360 jóval olcsóbb mint ps3, csak a +3 éves gari alapból jár. Ezen kéne elgondolkodni, és átmenni utána az msi, acer, fusi laptoptopikokba fröcsögni, ahol a gyenge tervezés árát is a fogyasztók fizetik. Ja de ott nem a microsoft a gyártó, így már mindjárt más :D
  • gyuri12
    Foglalkozás: Láma noobokat baszogatok.
    Hobby: Fa**lámák kommentjein ölöm az agysejtjeimet.

Mondjuk ezek után inkább leszarom a kommentjeidet:)
  • gyuri12
    Tudok olvasni fiam,de ez már lerágott téma,felesleges újra és újra elővenni.
    A lehagyhatatlan láma szmájli:
  • gyuri12
    Ezt mondom én is,hogy jól kell használni.
    Amikor meglett véve a boxunk,akkor az első nap kb 20 órát ment folyamatosan,megállás nélkül,mégsem lett baja,nem lett melegebb,stb.
  • Pluskast
    Pff na eddig erőssen kezdtem gondolkozni azon, hogy vegyek Xboxot. Ezekután tuti nem fogok. A francnak sincs kedve barkácsolni...
  • DunDiego
    Itt nem a chippekkel van a baj... Mind a proci, mind a GPU tökéletesen működik. Az egyetlen hiba a MELEGEDÉS. És ezt sajnos az újfajta Falcon (90nm GPU, 65nm CPU) lapoknál is bekövetkezik, ugyanis nem akkor megy tönkre a konzolod, amikor játszasz vele, hanem akkor, amikor kikapcsolod! Játék közben a GPU 60-80 Celsius között van, ami ha megnézzük elfogadható, hiszen a lavinaeffektus a sziliciumkristályokban 110-120 Celsius körül jön elő (ilyenkor szószerint elfüstöl a sziliciumlapka), hanem amikor kikapcsolod a 360-ast, leállnak a ventillárok, és megszűnik a levegőkeringetés. A microfos itt hibázott a legnagyobbat:
    Pici a gpu hűtőbordája (a dvd lejátszó másképp nem fért el), ráadásul tiszta alluminium (na jó a falcon laposon van egy hővezető rézcső is), nem ér semmit.
    Ezért a szakik a mfos-nál bevezették a kényszerhűtést, melyet szélcsatornával oldottak meg, ez eddig okés is, CSAKHOGY itt a HIBA! => a borda annyira pici, h a konzol kikapcsolásával (kényszerhűtés leáll) nem tudja elvezetni a megmaradt hőmennyiséget, ezért a GPU szabályosan leforrasztja magát az alaplapról!!!
    Köszönhető ez a környezetbarát ZÖLD forrasztási technológiának, az ólommentes forrasztának, és annak, hogy ilyenkor az alaplap a hőtől fel is púposodik, elősegítve ezzel a GPU alaplaptól való elválásának. Plusz hiba, h az eredetileg 12V-os ventillátorokat 5V-ról pörgetik, megelőzve ezzel a nagy zajszintet.
    Jah igen, az előbb olvastam ezt: "Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elő." => nah jó okés, de az újab boxok most meg VGA scaler (videó dekóder) chip hibásak (hűtés nélkül megy--mégcsak borda sincs rajta)lesznek!!! => JAH ÉS ERRE NINCS MICROSOFT GARANCIA!!! úgyhogy sz*pás.
    Mégegy olyan hiba amivel szervízes múltamban már sokat találkoztam, szerencsére ez (hála a sok 3ledes gépnek) javítható, közel gigahertz közelében futó GDDR3-as RAM-ok vamilyen oknál fogva nem kaptak hűtőbordát :(, nah ez azért már szégyenletes... aztán frankón kifehéredned az őket ért hősokktól => megégett
    És még sorolhatnám az elkövetett hűtéstechnikai hibákat, ugyanis csak egyedül ez a baja az 360-nak, egyébként jó találmány...

Megoldások:
    Több megoldás is létezik ezen hibák kiküszöbölésére: de van egy, ami a legfontosabb, csak akkor kapsz 100%-osan túlmelegedéstől védett gépet, ha a vásárlás után egyből hűtést javítasz rajta (Nem játszok még elsőre egy-két órát a hozzáadott vagy éppen megvásárolt játékkal, mert az már alapból növeli a kockázatát a károsodásnak.) => én miután megvettem az én gépeimet, mindössze 2percre kapcsoltam be, h müködik-e, atána egyből kikapcsoltam, majd nekiláttam a hűtési hibák kiküszöbölésének. Ilyenkor ugye veszik a garancia, amivel a 3ledet ingyé javítják, de engem ez nagyon nem érdekelt, ha figyelembe vesszük azt, eleve azért bontottam meg a garanciát, hogy a 3ledes hiba még csak véletlenül se forduljon elő...
    2alapvető módszer létezik, mindkettő jó, a különbség az árban és a módositott konzol működés közbeni zajában van:
    1.: A legjobb a vízhűtés, lehet kapni univerzális vízhűtő blokkokat, melyeket rá lehet fogytni a GPU chip felületére, ilyenkor a gyári bordát, leveszzük, majd a vízhűtőblokkot tesszük fel a helyére. Egyetlen hátránya, h a vízhűtő berendezés kb. 15e Ft-ba kerül, viszont így a gép 100%-osan túlmelegedésbiztos lesz. A memóriákra rakjunk videómemória hűtőbordát és a scaler chip-et (ANA v. HANA)is lássuk el egy bordával.
    2.: A ventiilátor által kitermelt levegő nagyságát is tudjuk változtatni, ha nem 5V-on, hanem pl. 9V-on járatjuk őket. Persze ide elkel a projectorokból is jól ismert overcool, illetve aftercool megoldás, ez egy egyszerű monostabil kapcsolás mely visszakapcsolja a konzol kikapcsolása után a ventillátorokra a feszültséget egy meghatározott ideig. A hűtés elve itt a gépjárművek hűtőrendszeréhez hasonlít: figyeljük meg! amikor a hűtőviz meleg, hiába állítjuk le a kocsit és vesszük ki a kulcsot, a venttilátor még egy jódarabig működik. Itt is ez történik.

Remélem nem untattam ezzel senkit sem, csak a félreértések elkerülése véget tisztáztam a konzol hibáit. Jah és nálam még egyszer sem fagyott le a GTA4 sem.
    Van két kép is:
    Az egyik az újfajta GPU hűtőborda, a másik pedig a hűtésmódosított (vízhűtés) konzol.

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20080612124228DSC00089.JPG
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20080612124228DSC00088.JPG

Köszönöm a türelmet. DunDiego
    ha vmilyen egyéb kérdés lenne: PM.
  • Sanyix
    A hűtéssel való spórolás sem egyedi. Szívesen bezúznám a fejét annak a hülye baromnak aki kitalálja, hogy a párszáz forintos fémdarabokkal (hűtőborda), és párszáz forintos ventikkel spóroljanak olyan húdejól
  • L3zl13
    Wazze, egy egész hétig? Ez nem semmi...
  • NEXUS6
    Ez a cikk elég LOL.
    A hír igaz, csak pl. épp a GPU-ról kb 4 éve lehet tudni, hogy ki a tervezője, és az valszeg nem a M$. ;) A hűtést, meg a dobozt valszeg ők tervezték, na most ezzel vannak a gondok. Nem a csippek xarnak be, hanem egyszerűen leolvadnak az alaplapról.

Valaki kb fél éve nyilatkozott, hogy az árusítás beindításakor a futószalagról lejövő gépek 30%-a volt jó. Amiknek az 1/3-a 1 éven belül szintén bexart.

Ennek ellenére bejövős ez a kínai-lájk stratégia (gagyit-olcsón a népnek) mert a mai napig vezető nagytaljesítményű platform az X (bár elég ellentmondásos a piaci helyzete, mert mindenhol veszíti az előnyét).
  • Sanyix
    És hogy bírtad ki 1 hétig alvás nélkül?
  • torcipepe
    a kékhalál x360-as megfelelője, MS-nél megszokhattuk már. az viszont tényleg csúnya, hogy 2-3 óra után megadja magát. a ps2 a legmegbízhatóbb, egy hétig futott 0-24-ben és nem lett baja.
  • bertino
    "Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elő."

itt ezzel az a probléma csak, hogy egyáltalán előfordul... ez az, aminek nem lenne szabad megtörténnie, de az MS bebizonyította tökéletesen, hogy inkább átkurással, fos konzolok legyártásával szerzik meg az olyan becses első helyet a konzolháborúban, közbe meg az egyharmad részét ezeknek a szutyok dobozoknak már ki tudja hányszor cserélték...
  • bertino
    "Erre a következtetésre jutott a Gartner, amely kifejezetten a Microsoftot okolja a hibákért."

nagyon helyes, bár ez köztudott.
  • Narxis
    Kellemetlen.
  • Tinman #10
    Ügyes ember maga is javíthatja, ha lejárt a gar.
  • bakagaijin
    Igen, a kérdés hogy vajon miért vette elő. Kiürült a múltkori bőrönd, vagy valaki komolyabb mennyiséget akar vásárolni papírokból?
  • sirpalee
    ATI tervezőmérnökei is nyilatkoztak róla, hogy mi lett, hogyan lett, a hivatalos prezentációkban is bennevan.

Ennyire hülyék nem lehetnek (sg és gartner)...

Már rég elmúlt április 1.
  • Zodd
    Nagyon nem XD. A Nvidia csinálja a Geforce-ot.
    A xbox360 ban pedig egy UnifiedShader alapú radeon chip van.
  • zola2000
    Én eddig úgy tudtam, hogy az x360 gpuja geforce 8600Alapú, a ps3é is nvidiás, és csak a wiiben van ati, ezek szerint nem.
  • Sound
    Ezt a postot komolyan gondoltad? kicsit old
  • Zsoltika 007
    Nem az sg vette elő hanem a gartner! Ha tudnál olvasni nem írnál össze vissza minden hülyeséget!
  • Voltan
    Igen, ez minden, csak nem újság. Amúgy meg az újabb szériás boxoknál ez már jóval ritkábban fordul elő.
    Meg aztán okosan kell bánni vele. Nem feltétlenül a TV-szekrénybe beékelve kell használni, és nem feltétlenül kell 8 órán át berregtetni. (Persze azért az is elég gáz, hogy ilyen kompromisszumokat kell kötni. Tény, ami tény, a Mikrofoszt ezt csúnyán elszúrta.)
  • gyuri12
    Ebben a cikkben az a poén,hogy már 1 éve is lehetett tudni ugyanezeket,sőt, a 360 megjelenésének utáni 2 hónapban már majdnem mindenki tudta...Kivéve az sg-t,akik csak most jöttek rá erre...
    Úgyhogy ez a cikk vagy flémkeltésért,vagy csak simán egy unatkozó,ekszbáksz ellenes cikkíró akarta feldobni a napját...
    Mindkettő szomorú.