27
  • FoodLFG
    #27
    Azért tegyük hozzá, hogy a digi másfajta hálózatot használ, mint a többiek. Sebességben az egy teljesen más szintet képvisel, ezért nem nagyon érdemes összehasonlítani a többivel. Persze a többi szolgáltatónak is ebbe az irányba kéne haladni és akkor tudnának versenyezni a digivel (is). :)
    Szerintem azért nem kapkodnak, mert a digi csak kevés helyen elérhető, így nem érzik magukat annyira veszélyben.
  • puntocsento
    #26
    Budapest XV. ker. DIGI kábel. 4.500ft 20Mega fel/20Mega le. de inkább 25 fel, és NINCS KORLÁT. (amúgy a garantált a 4Mega, demég nem volt olyan hogy leesett volna a 20Mega). előtte T-kábel volt. még tavalyelőtt télen 13.700ft volt az 1Megás net a T-kábelnél. tavaly már 6.000ft az 1Mega. ez a T-kábel egy vicc!!!!!!!!! most evvel a DIGIvel megvagyok elégedve, ingyé van a telefon havidíjja, adnak készüléket is, és a perc díjjak is nagyon olcsók, hálózaton belűl pedig 2000perc ingyenes. a kábel tv-nél viszont nem áltam át a DIGI-re mert nekik csak analód van. annál maradtam a T-kábelnél, és + beköttettem a HD csatornákat, viszont ha lessz a DIGInél is, akkor rögtön átfokok menni avval is.
  • shabba
    #25
    New usage allowances for BT Total Broadband in July
  • shabba
    #24
    Ha már brit szolgáltatókról van szó. A British Telecom, az angol "T-com és T-online" július 1-től módosítja ADSL csomagjainak adatforgalmi korlátait. A sebesség továbbra is marad akár 8 Mbps mindhárom csomag esetén, ahogy eddig is. A legkisebb csomagnál 16 fontos ár mellet, a korábbi 5 GB-os limit 10GB-ra nő. A középső csomagnál 21 fontos ár mellett 8GB-ról 15GB-ra nő a limit. A harmadik legnagyobb csomag esetén 25 fontért marad a korlátlan csomag jelleg ahogy korábban, de továbbra is fair use policyval. Kérdés a korábbi rejtett 40GB-os korlátlan limiten változtatnak-e. P2P lassítás csúcsidei órákban továbbra is megmarad.
  • shabba
    #23
    Azért mert a garantált sebességnek egészen más piaci ára van, mint amit te fizedtsz. Egy garantált 10 Mbps-es elérés ára valahol 200e körül van, te pedig nem véletlenül fizetsz csak 7.5e-öt ugyanekkora sebességért. Természetesen ennek megfelelően a két szolgáltatás sem ugyanaz, mivel a te lakossági csomagod nem garantált elérés, hanem best effort.

    Ezért az árért a szolgáltató nem egy maximális sebességet garantált, hanem csak egy jóval alacsonyabb értéket(a te esetedben 512/128 kbps-et) és ha a tényleges sebességednek valahol e minimum és maximum között van akkor az rendeltetészerű szolgáltatás. Egyébként minden szolgáltató csak a saját hálózatán belül garantál bármilyen sebességet, azon túl már semmire nincs garancia. Maximum akkor ha újabb súlyos pénzekért, szabott irányokba további garantált elérést vásárol az előfizető.
  • Akuma
    #22
    10M/2M havi 7500 forintért a upc-től, csakhogy hiába magas a "korlát", ha a többi szolgáltató túl van terhelve, így a legtöbb oldal lassan töltődik be, illetve a fájlok lassan töltődnek le... Ritka kivételek persze vannak, akkor lehet élvezni a tempót... Amúgy meg bosszantó a dolog, hogy ha előfizetek valamire, ráadásul Hűségnyilatkozattal, akkor azt miért nem garantálják nekem, amire meg van kötve a szerződés.
  • FoodLFG
    #21
    Budapest 2500 Ft (digikábel 10/10)
    http://www.speedtest.net/result/281714485.png
    Na jó ez csak poén, nem azért linkeltem.. Sajnos elég kevés helyen elérhető. :(
    Egyébként a speedtest elég szarul mér, szóval senki se vegye pontos eredménynek.
  • Roosevel7
    #20
    Budapest, IX. ker, 5k HUF.
  • Vogel
    #19
    GTS datanet 4mega/256 7200ft. És tartják a beígértet :O
  • moon08
    #18
    Azért vannak kivételek itthon. 6Mb/1Mb ezt rendeltem, és ez van.

  • cooliq
    #17
    Koszi, mar at is kuldtem az infot a lakotarsamnak.
  • shabba
    #16
    A Virginnél mindig is volt sávszél menedzsment, ami adott adatmennyiség után lassította a sebességet. De elég gyakran változtatják a sávszél menedzselési szabályaikat, szinte fél-negyedévente korrigálnak rajta. Most a legutóbbi így néz ki:

  • cooliq
    #15
    Jah amikor irtam hogy dobja a virgin a savszelt akkor meg is szakad vagy kb 4 mb-t fut. Ami furcsa hiszen a felet minimum garantalni kellene(20/1 csomag). Ez van. Amcsiban meg kb. 3 eve volt 1000kB/s le meg 1xxkB/s fel(kilobajt) Most ugyan az 3xxxKB/s le meg 3xxkB/s fel ugyan annyiert, van meg fejlodnuk a cable szolgaltatoknak itt.
  • cooliq
    #14
    Nekem meg a jo oreg bulldoggal volt a szerzodesem. Kozben megvette a pipex. Minden maradt a regiben. Az az annyit hasznalom a netet amennyit akarom igaz sokat is fizetek aranylag de cserebe nem szol senki semmit(a mostani elofizetesi dij megfelel az uzleti csomagnak). Igaz 8mb hirdettek de nincs csak 5-6 mb. Nem zavar mert van egy kabeles szolgaltato is nalunk a virign(tehat ket internet van) de a virgin elegge dobja a savszelt es nincs is mindig, amig a adsl mindig van. Elotte kabel fun voltam mert amcsiban nagyon jo a kabel. Angliaban valahogy pont forditva.
  • duvy
    #13
    Ilyen mérést csinálhatnának itthon is.
    Mostani T-online 8Mbites csomagban napközben átlagban van úgy kemény 512Kbit/s es netem... dehát mit tehetek ha még a minimumba benne van? :S
    Még a Hírközlésisek is voltak kint, akkor ~65kb/s volt a le sebesség, szóval minimumba benne, é így ők se nagyon tudtak mit csinálni, mert Hiába "AKÁR" 8Mbit, még hajnalba is csak 4 max...A szerződésben leírt minimumot meg épphogy de eléri.
  • shabba
    #12
    "De egyebken akinek kabeles nete van az uvegszalas teljesen a hazig."

    Már bocs de ez nem így van. A Virgin ugyanolyan kábelnet hálózattal rendelkezik, mint bármely másik kábelszolgáltató világszerte. Ez tipikus HFC(hybrid fiber coax) hálózat, ahol az optikai szál a nodeokig ér el, onnantól pedig coax megy tovább a fogyasztókhoz. Az hogy milyen sűrűn vannak a nodeok az körülményektől fóggően változhat, a jellemző érték olyan 500-1000 háztartás körül van.

    A Virgin hálózata hasonló kialakítású mint itthon a UPC hálózata, a csomagkialakításuk is igen hasonló. Sávszélesség menedzselést is használ mindkét cég, de eltérő módszerrel.
  • Lu
    #11
    A problema itt nem a penz szerintem. Egy idoben igen jo volt itt az irtenet eleres, csak tul elkenyelmesedtek az Angolok. Azt most kapnak eszbe,hogy lemaradtak europatol.

    A BT megcsak most kezdte el fel evve eppiteni az ADSL2+ halozatot egesz angliaban.

    A VIRGIN (kabeles internet) Meg most kezdi ajanlgatni az 50M/2.5M csomagokat.
  • Lu
    #10
    Felre ertetel roliika. Sajnos en nem rendelkezem uvegszalas nettel. Nekem SKY netem van amihez a BT telefon szolgatatotoltol berelem a vonalat.
    De egyebken akinek kabeles nete van az uvegszalas teljesen a hazig.
    De a fizuval visszont igazadvan.
  • roliika
    #9
    Mármint otthon bent nálad van üvegszál és úgy 20 megabit? Az nagyon szar. 8000az nem vészes 5 Megabitért annyira ám. Itthon most mobilneten jön 0.5-6 megabit. 4-5000ért. Iszonyatosan ingadozik a sávszél és erősen szűrik..de legalább mobil.

    TV kábelen(koax) UPC-nél 20 megabit a max és annyit tudnak is adni. 20 fölött csak bérelt vonal nagyon drágán van.

    Amúgy azért nézd azt is, hogy itt úgy 4-5-8000Ft a net, hogy a minimálbér 60 000Ft nálatok meg 300 000-400 000, van 1 kis reálbér eltérés.

    de ahogy mondod attól függetlenül felétek ritka szarul van kiépítve a net. (de ha jól tudom sok helyen van ingyen wifi)
  • Cobra.
    #8
    Azért 8e-ért telefonvonal+5M net elég jó ár, nekem most a minimál díjcsomag telefonra 3200Ft+4Mbit Adsl net (amiből itt csak 2 elérhető) 7900Ft.
  • Lu
    #7
    A kabelszolgatatorol meg ne is beszeljunk, hogy vetitik meg az embereket. 20M/1M csomagot ajalank azt meg megsem kozeliti sok helyen, pedi uvegszalat hasznalnak, a legujab docsis szabvanyal. Ja es az unlimited csomagert jar napi 9GB letoltes meg a korlatozot letoltesisebbeseg. P2P halozatot alapbol tiltja. Figyeli a halozati forgalmat. Szerintem otthon jobb a helyzet.
  • Lu
    #6
    Hat igen mindenki mondja, hogy igy a magyar szolagltato meg ugy a magyar szolgaltatok, azt kozbe itt sokal rosszab a helyzet. Itt meg csak nem is tudjak az elosztok az ADSL2+-ot csak ADSLMAX-ot tudnak ami kb 3 es 8 mega koze sorolhato, ami inkabb 4-5 mega. A telefonvonal es az internetert kb 8 ezer ft-ot fizetek amiert 16 megat igernek, nekem ebbol erheto el 5M.
  • rolandi350
    #5
    Én Szlovákiában lakok itt ha átszámolom kb 3500-4000 Ft az 1 megás net.Nekem 512kbps-os van és 1024kbps-al megy.Itt azért betartják a sebességet ja és korlátlan töltési mennyiség.
  • roliika
    #4
    Ilyen mutyi netek vannak arrafelé? Akkor mi egész jól állunk.

    IP TV gondolom akkor nincs kilátásban.
  • torcipepe
    #3
    mi könnyebben megoldottuk, 2 szomszéddal közösen fizetünk elő és jó esetben 320k-val is töltök. bár a környékünkön mindenki kettesével-hármasával fizet elő, mert a helyi központ már nem tud több címet kiosztani, asszem csak 128 hely van rajta.
  • Tetsuo
    #2
    Pl a Virgin Medianak a 4Megas csucsidoen nincs felmega sem..
    A BT meg figyeli a netezoket mint a nagytestver.
  • FoodLFG
    #1
    Ez bizony tud kellemetlenségeket okozni, úgyhogy jó, hogy törekednek a pontosabb sebességek megadására. Itthon sem ártana ilyesmi. :/