194

Te vállalod önmagad az interneten keresztül, ha nem miért nem!?
Őszintén!
  • Truck Driver001
    Én önmagam mindig.Kajak beveszik az emberek h Ironman vagyok lol:DD
  • Pacal17
    kivéve amikor nem
  • Pacal17
    ja
  • sz4bolcs
    És mi van olyankor, amikor nem tudjuk elviselni? Öngyilkosság? Avagy azt is el kell viselni? Bele kell nyugodni?
  • Romel
    Az interneten nem csak jó emberek vannak, ezzel tisztában kell lenni. Az internetes és személyes kapcsolatokat el kell különítenie az embernek. Mivel mint említettem, nem csak jóindulattól vezérelt egyének vannak az interneten, könnyen lóvá tudják tenni a másikat és anyagilag megkárosítani. Ezért fontos, hogy ha lehet NE adjatok ki személyes információkat interneten, nem lehet tudni, hogy jó, vagy rossz célból használják-e fel azokat. Egy személyes kapcsolatban viszont add önmagadat, hiszen úgy fognak valójában megítélni, ha viszont nem vagy önmagad (erre előbb-utóbb rájönnek), neked fog kellemetlenséget jelenteni, esetleg a kapcsolatok megromlásához vezethet. Az interneten mindenki önmagát adhatná igazából, mivel inkognitóban vagyunk, persze a súlyos dolgokért a felelősségvonás itt is megtörténhet. Való életben pedig adjunk önmagunkat, lehet hogy a rossz jellemeket ki lehet javítani, de a másokra gyakorolt benyomást nem.
  • w77d
    én fölvállalom, hogy ki vagyok. A profilomban még a nevem is megnézheti aki akarja, nem írkálok személyiség nélkül. A hozzászólásaim pedig teljes mértékben a saját stílusomban születnek, ezt Gabi is alátámaszthatja :D
  • Narxis
    Én nem árulhatok el magamról semmit se mert akkor meg kéne ölnöm azt aki megtudja.
  • Willi Betz
    Én valójában egy terminátor vagyok
    De különben igyekszem barátságosan viselkedni mindenkivel és a másikhoz viszonyulni. Természetéhez,mondat összetételéhez. Deee igazából én belül még gyerek vagyok és ez valamikor látszik is a mondataimból,ugyanakkor meg tudok komoly is lenni.
  • fanka93
    jól beszélsz,szerintem meg az a csicskaság,aki érdekből jópofizik vkivel.
  • mate317
    Ez a topik most arról is szól, hogy az életben önmagadat adod-e, vagy azt mondod, amit a másik hallani akar? Hú de nem szeretem az olyan embereket. Csicskák. Mondjuk ők nekem is azt mondják, amit hallani akarok:D

De biztos mindenkinek van olyan haverja, akivel nem őszinte, sőt még keresztbe is tenne neki szívesen, de nem mer(tek) erről beszélni, inkább színlelitek a haverságot. Mondjuk a padtársad a suliban.
    "A nyakamon a sugarak a kezeid a sugarak a kezeim a nyakadon"

• fanka93
    én itt az sg-n is magam adom(ami nem mindig jó:D),otthon(ez is kevésbé jó),és a suliban is(ami kurva szar:D) amúgy nem vagyok egy áldott jógyerek :D
  • Met
    a "kérek egy kiló húst" nem beszélgetés, szerintem
  • F1re
    e'n felvalalom ki vok !
  • autoszimulator

Szerintem sem adhatja az ember ugyan azt az énét mindenhol, mert aki így tesz, arra általában azt mondják, nem tud alkalmazkodni, és sokszor ez hátrányos. Munkahelyen fegyelmezettnek kell lenni, teljesíteni kell, míg pl magánéletben lazítani kell/lehet. Ezt a kettőt felcserélni, összevonni, nem szabad. Net is csak ilyen, ott is van aki megjátsza magát, de az alapvető vonásokat ki lehet venni, hogy mégis milyen ember valójában. Aki teljesen mást mutat a neten, az meg tud valamit :D
  • desigo
    jó így ez az inkognitó....
  • Csesza
    Márai
  • SimaSuna #98
  • SHADOWEYES7
    kicsit, de nem ezért nyitottam eme topikot :)
  • Aspyrin
    Depis vagy? :D
  • Max Damage
    komoly ember lehetsz te is az életben
  • Denniske
    wtf is hidukush?! omfg
  • SHADOWEYES7
    „… Ez a legnagyobb csapás, mellyel a végzet embert sújthat. Vágy, másnak lenni, mint aki és ami vagyunk: ennél fájdalmasabb vágy nem éghet emberi szívben. Mert az életet nem lehet másként elviselni, csak azzal a tudattal, hogy belenyugszunk mindabba, amit magunknak és a világnak jelentünk. Bele kell nyugodni, hogy ilyenek vagy olyanok vagyunk, s tudni, mikor ebbe belenyugszunk, hogy nem kapunk e bölcsességért az élettől dicséretet, […] – El kell viselni, ennyi a titok. El kell viselni jellemünket, alaptermészetünket, melynek hibáin, önzésén, mohóságán tapasztalás és belátás nem változtatnak. El kell viselnünk, hogy vágyainknak nincs teljes visszhangja a világban. El kell viselni, hogy akiket szeretünk, nem szeretnek bennünket, vagy nem úgy szeretnek, ahogy mi reméljük. El kell viselni az árulást és a hűtlenséget…”

/Márai Sándor/
  • pista89
    ike.
  • RoR zsozso
    Én magamat adom, a valóságban is annyira szeretek hülyéskedni mint itt :)
  • Atomreaktor
    egyetértek mindennel, jól megfogalmaztad. akkor lehet még gond, hogyha az online világ felé borul a mérleg és annak áldozza az egyén a valóságot. azért dolgozik, hogy legyen internete, s az evés már csak a fennmaradás miatt létezik számára, azért siet haza, hogy megnyomhassa a power gombot... bár úgy gondolom, hogy ez már szélsőséges eset, de talán egyre gyakoribb.
  • Aspyrin
    Adom, attól függ mennyit kínálsz érte :D
  • BiG G
    Én Kiszel Tüncit utánozom az SG-n...

Egyébként pedig mindenki önmaga, nagyon kevesen vannak szerintem akik megjátsszák magukat, viszont! Ahogy észrevettem, sokaknak más a való életbeli és online személyiségük. Online sokak kötetlenebbek és lazábbak lesznek, van pedig a való életben egy jófej ember, de online nem tud kibontakozni, mert nem az ő légköre, nem érzi otthon magát. Igazából belegondolva, nagyon kevés olyan embert ismerek aki IRL és online is ugyanolyan, általában vagy kicsi, de inkább nagyobb különbségek vannak a viselkedésmódok között. Ez nem hiba, ez egyszerűen így van, ezt kell elfogadni.
  • ba32107
    persze
    (kinek nincsenek?)

én csak annyit mondtam, hogy nekem nem fekszik az interneten "ismerkedés". jó itt néha olvasgatni, beírogatni, nézegetni a képeket, de naponta biztos nem tudnék emailezni egy nickkel akit még sosem láttam.
  • Sanyix
    én asszem ja. Neten is úgy szoktam marhulni mint a valóságban, valóságban is néha kötekszem(neten többet, mert itt mindenki kötekszik, és visszakötekszem), elégedetlenkedés, és morgás is hasonló, a valóságban is nehezen barátkozok, mondjuk neten is (mert alap bizalmatlanság valamiért mindenkivel szemben) szal nagyjából DE :D
  • Atomreaktor
    szerintem lehet barátokat szerezni és sokszor "élőben" is folytatódik a dolog, de talán már külön fogalamat is kaphatna a netes barát:)
  • Zúzmara
    De ha élőben ennyit se beszélsz, azérugye vannak barátaid...
  • ba32107
    én magamból indultam ki, nem szoktam interneten barátkozni. de ha valakinek ez jó, akkor csak tegye.
  • SimaSuna #82
    én jópárat innen szedtem össze :)
  • kulabácsi
    "barátokat itt szerintem hiába is keres akárki"
    ez egy jó nagy baromság....
  • kulabácsi
    szal az életben is ennyit hazudozol? :(
  • sz4bolcs
    Tehát ha lemész a boltba akkor is a gombokat nyomogatod?

Szerintem az is az élet, hogy itt ülök a gép előtt.
  • sz4bolcs
    A szóbeni, és írásos kommunikáció közt mindig van különbség. Valaki írt a szerepekről, hogy különböző helyzetekben az ember nem ugyanúgy viselkedik, legyen az munkahely, iskola, otthon, net.
    Én azzal értek egyet, hogy nincs prioritás abban, hogy melyik az ember valódi énje.
  • Met
    Én az életben is ilyen vagyok.
    Nem nagyon szeretek beszélgetni, egyszerűen nem tudok miről beszélni, neten valamiért könnyebb.
    Azt meg nem értem, hogy mire jó ha valaki alreggel baromságokat ír (pl. karcsi)
  • Atomreaktor
    szerintem neten hiába adja önmagát az ember, az akkor is más, mint a "valóságban". neten mást mer leírni, mást mer kimondani. most egy rossz példa következik: lehet, hogy a buszon (stb) valaki sosem adja át a helyét, de közben szégyenli is magát, de gátlásai vannak. neten meg előadja, hogy emberek, a helyet át kell adni. arra gondolok, hogy a belsőben lakozó dolgokat, amit nem merne előadni a valóságban senkinek, az egy internetes közösségben előjöhet. de rossz értelemben is, mert az álnév mögé bújva előjöhetnek belőle gonosz dolgok is, amit máskor szintúgy nem merne megtenni.
    de úgy általában szerintem önmagát adja az ember, csak a hálózaton egészen új ének bukkannak fel, amiről lehet, hogy nem tudtunk eddig.
  • sz4bolcs
    Én mindig úgy gondoltam, hogy az ember soha nem tud mást adni, mint saját magát.