5079
htc_one_banner_1.jpg
  • hykao #2038
    Hát akkor majd kérd el tőlük, és nézd meg, mert lehet, hogy mégiscsak GIFT-ként érkezett, csak birkák voltak a vámosok...
  • kifli
    nem volt a borítékban semmi, a tájékoztató levélen kívül.
    Abban is csak ennyi van a csomagról, hogy milyen nehéz, meg mobiltelefon és tart, és egy ragszám.
  • hykao #2036
    Ehh...szegedi létedre is az Orczy téren kéne átvenni a cuccot? Hát ez hihetetlen... A levélben amit kaptál tőlük, mellékelniük kellett az amerikai postai feladóvevényt. Nekem is olyan levelet írtak anno egy másik postázásnál, hogy vigyek számlát, de a mellékelt USPS vevényen be volt ikszelve, hogy GIFT, így amikor bementem, a vámeljárást bonyolító zászlósnak egyből az orra alá nyomtam, hogy ajándékként érkezett, milyen számlát szeretnének?!

Amúgy az akkor szolgálatban lévő vámosok legnagyobb gondja az volt, hogy mindenféle gyermeteg és trágár poénokkal szivassák egymást. Tisztet egyet sem láttam, csak zászlósok és őrmesterek voltak...
  • kifli
    ha pl ezt kinyomtatom és elküldöm nekik akk megvan oldva?
    LINK me off :)

(ha valaki jó matekból, azért megnézhetné jól számoltam-e :D)
  • Solten
  • Solten
    távbeszélő:

Mi az a fax? Na jo, de tenyleg azert mar 10-ik evet tapossuk a 21 szazadban, atyauristen...
  • kifli
    megkérdem az eladót, van-e valami a csomagban, ami az eredeti árra utal, ha nincs, beadom nekik a ps-elt paypal számlát, azt nyalják meg a bal herémet -.-"
  • kifli
    amennyiben nem megoldható, hogy pestre utazzak, mert meglepő de nem mindenki ott lakik, mit tudok csinálni?

Van ismerős pesten, de őt nem szívesen küldeném oda. (40 perc egyik ablaktól a másikig...)
  • desigo
    Mikor legutóbb vettem át egy csomagot akkor egyedül voltam ügyfél.
    40 percig tartott amíg az egyik ablaktól a másikhoz küldözgettek.
    A csomagot külön helységben nyitottuk ki egy idősebb úrral.Ő volt a legjobb fej.Segített mindenben,még az ablakokhoz is elkísért amit SZÓVÁ tettek neki a kollégái.lol
    A vámosok és az adminisztrátor hölgyek nem igazán voltak szimpatikusak.Unottan,nagyképűen válaszoltak bármilyen kérdésemre.
    felét kirúgnám kb...
  • kifli
    pesten van a telefon orczy téren.

Írtam is eladónak, hogy alacsony árat írjon rá, és ajándékként adja fel.
    Mikor felhívtam az ügyintézőt be is próbálkoztam, hogy ajándék, de aztmondta nincs ráírva, úgyhogy így nem tudom elvámolni ajándékként :/
    usákoknál nagyjából az eladók fele hajlandó ráírni hogy gift (nemtudom miért, de kb mindenhol ezt írják)
  • franc0
    Ettől mindig felmegy az agyvizem. áfát fizetni egy használt műszaki cikk után, amire egyébként az első tulaj már fizetett áfát? pfuu
    Mindegy, én is megoldottam okosba anno.

hogy ON is legyek: a WP7 nagyon karaj lesz, bár csak LG-n tapiztam. Ez a HD7 viszont ráadásképpen nagyon mutatósra is sikerült szerintem.
  • hykao #2027
    Látod direkt felhívtam a figyelmedet, hogy vásárlás előtt beszéld le az eladóval, hogy mindenképpen AJÁNDÉKKÉNT legyen feladva, és 50 dollár alatti összeg legyen feltűntetve! (utóbbi mondjuk teljesült, de ez így csak félsiker...) Ha ajándékként van feladva, akkor a vámosok nem kérnek számlát! (illetve ha kérnek, az orruk alá lehet dörgölni, hogy ajándék, nincs számla)

Milyen vámszámláról beszélsz? Az egy sima postai papír, és ha nem ajándékként lett feladva az áru, akkor bizony mindenképpen számlát kérnek (ez alapján indul a vámeljárás), különben ők maguk becsülik meg az áru értékét, és azzal nem biztos, hogy jobban jársz...

Ebay oldal nem lesz jó nekik, az nem számla. Paypal számla email esetleg, kinyomtatva.

Jelen helyzetben megpróbálkozhatsz az átfotosopolt Paypal számla "lenyeletésével" vagy pedig ha értékbecslésre kerül a sor, elő próbálhatod adni azt a mesét, hogy csak alkatrésznek felhasználható, mert nem is GSM hálózatos, töltő sem jó a magyar 220-as hálózathoz stb...bár ha Sprinteset vettél akkor szívás ha kipróbálják valamilyen itthoni SIM kártyával...

Mivel nem budapesti vagy, nem tudom melyik vámhivatalhoz kell menned, és ott mik a szokások...

A vám egyébként 0% rájön azonban 25% ÁFA.
  • kifli
    na kúrvajó, ma kaptam levelet, hogy megtaálom a telefonomat a vám és pénzügyörségen -.-

Ami érdekelne, a feladó nem giftként adta fel, de a vámszámlára 20 dollárt írt. Felhívtam a megadott telefonszámot, ahol azt mondták, mutassak be nekik papírt az átutalásról, vagy számlát stb.
    A vám számla nem pont erre való? Ottvan a csomagon hogy value: 20$
    Átphotoshopolom a ebay oldalt azt nemjó nekik? XD

A másik meg, ezek hányadik évszázadban érzik magukat, levélben ezt írják:

Keressem fel őket személyes, megbízott segítségével távbeszélőn meg azt mondták átutalást nyomtassam ki és faxoljam el -.-
    Hogy faxoljam?
    21. században egy mail cím nem ártana, meg miaz hogy távbeszélő? XD
  • Pepsi Twist
  • desigo
    HTC HD7 pictured and specced by rumormongers trying to outdo one another

• Solten
    Újra felbukkant a HTC Lexikon

• tenkenorman
    már egy csomószor írtam ide de tudomást sem vesztek róla. megkérhetnék valakit akinek van ötlete hogy ossza meg velem?
  • Fenrir
    Ugyanaz amit írtál, csak itt rootkit.nek hívják, ott meg hard spl-nek.. Xda nagy barátom, anno a Polaris-omhoz onnan szedtem le rádio romot, op rendszer frissítést meg op romot. Megmondjam őszintén, hogy ezt viszont nem nagyon akarom most baxtatni, bár lehet, hogy egy új rádio rom elférne mert a térerőm néha nagyon gyenge.
  • HiPPoNaX
    Ez a rootkit, androidos telefont maximum rootolni kell :]
  • Bucser
    Csak abban az esetben ugrott a garancia ha nem tömöd vissza, szervízbe vitel előtt az original radiot a telefonba.

Egyébként nem tudom, hogy mi android alatt a rootkitelés, de wm-nél csak bootloaderbe kell tenni és flashelni a radio romot. kb 3 klikkes művelet az újabb telefonokon. Akárcsak a wm rom csere:)

XDA-n olvasgass utána. Minden htc telónál részletesen le van írva a függetlenítés oda vissza.
  • Blasta
    miota kaphato a Rebel Simcard, azota nincs szukseg fuggetlenitesre. Ezzel a cuccal meg a garancia is megmarad.
  • Fenrir
    De ahhoz már rootkitelni kell, nem? Akkor meg már ugrott a garancia.
  • desigo
    HTC Mozart(európai piac)/Schubert(amerikai piac)

Mindkét készülékben a már-már szokásos 1 GHz Qualcomm QSD 8250 proci ketyeg, továbbá 512 Mb ROM, 576 Mb RAM, 8 GB belső tárhely, 3,7 hüvelykes WVGA Super LCD megjelenítő, 1300 mAh-s aksi, 5 megapixeles kamera Xenon villanófénnyel, és persze Dolby Mobile jellemzik az új Windows Phone-okat.

• Bucser
    egy egyszerű radio rom frissítéssel lehet unlockolni.
  • Fenrir
    Miért nem veszed kártyafüggetlenül? Én is úgy vettem a Legend-emet a 220volt-nál.
  • kifli
    Hero?
    Nemrég árulták, bár tmobilos néven, g1 volt magyarisztánba?
  • desigo
    Hihetetlen,hogy a hulladék t-mobile nem bírja árulni a HTCket.
    Legendet csak Vodást látok Desirét meg Telenorost folyton :/
  • Solten
    :) Klassz vidi, egy deka kulonbseget se latok. Wait:

Annyi, hogy pl. az AMOLED kepes megjeleniteni igazi feketet is (TN panelek rakfeneje).

Amugy 100%-ig egyetertek az egyik kommentelovel:

"SAMOLED kicks the crap out of both of these."
  • kifli
    énmár tűkön ülve várom a tp2-met :D

holnap lesz 10 napja hogy feladták (persze ebben benne van a hétvége is :))

Már összeszedtem hozzá mindent ami elvileg kelleni fog.
  • REPS0L
    Srácok, Desire függetlenítés megoldható valahogyan? találtam egy Telenorost jópénzért, de T-s vagyok :/
  • Bucser
    Nemrég volt egy összehasonlítás az SLCD és Amoled-es Desire között.

Az amoledes desire színhűségének köze sem volt a valósághoz (mert az egyik fő színt kifejező pixele kisebb). habár valóban élénkebbek a színek és jobb napfényben:)

S-LCD vs Amoled Desire
  • Solten
    A Super Amoled a leheto legjobb kijelzo egy mobiltelefonba. A SLCD extra fako szinvilagban hozza kepest :)
  • tenkenorman
    hülye vagyok... 2.1 es villain.
  • tenkenorman
    Hali.,
    Már harmadszorra próbálom meg felrakni a Froyd villain romot, mindháromszor elakadok a bootképernyőnél. még jó hogy csináltam backupot... valaki tudja mi lehet a gond?
    wipeoltam, formáztam a kártyát is mégis rossz.
    próbáltam már boot képernyőssel és nélkülivel, overclockoltal és simával is és egyik sem megy... 2.1 es froyo van most fent
  • ForzaInter
    magyar menü mikorrá várható hozzá? nem a legjobb az angolom, ezért kérdem.. vagy ellehet boldogulni vele anélkül is?
  • Bucser
    Azt hiszem pár nap és okosítom a HD2-met egy Desire HD rommal. Kíváncsi vagyok milyen lett az új Sense és mennyire gyors a rom. Hisz fizikájában a desire hd nem sokban tér el a HD2-től.
  • kemszi2
    ez engem is érdekelne
  • ForzaInter
    A telenornál most van 30 ezerért számlás előfizetéssel, és 180 perces csomggal 5 ezer havidíj, de telefonnak mennyi a törlesztőrészletje? Gondolom van..
  • ForzaInter
    mennyiért árulod?:)
  • Fenrir
    Ki jön még ebben a hónapban Legend-re a 2.2-es android frissítés?