5079
-
#2559 Csinálj backupot az adatokról Activesyncel aztán menj a settings-> all settings ->restore factory defaults pontra azután tegyél fel egy androidot:) -
High end PC #2558 Újrateszem szerintem az alkalmazást, de az a baj fizetős, remélem ha hazaérek, a gyári CD-én rajta lesz... -
High end PC #2557 Sziasztok
HD2-őm van, és letöröltem egy Sunnysoft Iterwrite Pro nevű alkalmazást, azóta a telefonon magyar nyelve megszínt létezni, minden angol, hiába állítom magyarra.
Ez nem tudom hogyan lehetséges, vagy hogy hogyan van köze hozzá. Szerintetek mit lenne érdemes tenni?
Üdv -
#2556 de vehetsz ám remek NokLákat is... :))
-
#2555 :-)
Volt vaterán is egy tag aki "htc hd2"-ket árult újonnan 80ezerért.... :))
Specifikációk: 512 mhz proci, kijelző kb 240x400 px, aksi 1000mAh, RAm, ROM fele mint az eredetiben stb stb...
Vicces. De biztos van aki bedől neki. -
#2554 A külső antenna az ugye vicc?:D -
#2553 de nemám. 100% hogy gagyi. ne dőlj be, és keresd kitartóan azt a nokia topikot:)) -
ba32107 #2552 Sziasztok! Bocs hogy itt kérdezek Nokiáról, de nem találtam általános Nokia topikot.... találtam egy ilyet:
http://teszvesz.hu/item1299190521_telefon_n97_mini_fm_dual_sim_qwerty_mp3.html
Ez most micsoda? Ez nem Nokia ugye? Szerintetek érdemes megvenni? Barátnőm szeretné, de attól félek hogy ez valami iszonyat gagyi utánzat, ennyi pénzért.... tehát ilyen használhatatlanul rossz minőségű telefon. Szerintetek? -
Bucsek #2551 Sziasztok, kb 1 hete írtam, hogy felraktam a spb mobile shell 3.5ös verzióját a telómra (htc touch2), de egy idő után meghülyült és nem nyitotta meg az üzeneteket. azt ajánlottátok töröljek mindent, (adattörlés) és először fel a spb majd utána minden más, felraktam de rá 3-4 nappal megint elkezdte ugyanezt :-\ egyszerüen ötletem sincsmiért csinálja, mindig újra kell indítanom a telefont. törődjek bele és ne rakjam fel? vagy próbálkozzak régebbi verzióval? pedig nem raktam rá semmi olyat, amitől elszaródhatna, és csak úgy egyik percről a másikra behal.
segítsetek valahogyan.
köszönöm -
#2550 Részemről nincs indulat, ha erre gondolsz.
:))
Fanboyság?
Egy kor felett az ember általában belátja (vagy van rá esély hogy belátja) hogy kissé erőltetett bármilyen márka mellett minden áron kardoskodni, ragaszkodni ahhoz mi van a készülékre kis betűkkel design-osan felírva. Mindamellett, hogy ezt ésszel felfogom, én sem tudom magam kivonni alóla. Semleges szeretnék maradni, és tudatos vásárlóként azt venni amelyik készülék éppen leginkább passzol a mindenkori aktuális igényeimhez, a kor-elvárásomnak, de mégis szentimentalista vagyok.
Nyilván senkit nem érdekel (nem is tudom minek írom ide.. :))) de én anno Nokia buzivá váltam pár modell után. Csak az volt a jó. Sajnos már csak akkor vettem észre, hogy baj van, "beteg vagyok" amikor már CSAK a Nokiákat néztem a kirakatban, és ha éppen telefon kellett, akkor nem ár és specifikációk alapján választottam modellt, hanem kizártam minden más márkát, és csak a Nokiák között válogattam (mondjuk ez eléggé megkönnyítette anno a dolgot,mert nem kellett annyi készüléket ismernem :-D )
Most végbement a nagy okostelefon-PDA (fogalom-)fúziós technológiai forradalom, vettem valamit. Mit vegyek? Htc lett belőle. Nem a presztizs miatt, hanem a tesztek és a design miatt. Megvettem, megszerettem.
És kezdem magamon megint észrevenni a csökönyös bigott márkahűséget a htc irányába, miközben ésszel felfogom, hogy valójában ez nem racionális hanem érzelmi dolog.
De végül is nem annyira gond az se ha a szívére hallgat az ember néha, mivel ettől vagyunk azok amik vagyunk... :-)
-
#2549 Persze, ez így korrekt.
Kijelzők összehasonlításában az a döntő, hogy melyik közelíti meg leginkább a valóságot (ez soha nem fog száz százalékig sikerülni, hiszen az összes kijelző fényt bocsájt ki és nem elnyel, mint ahogy az a valóságban történik), ergo ha ezt az X típusú kijelző abszolválja jobban, akkor az lesz a jobb kijelző, viszont azt teljesen rendben van, ha téged nem zaklat a színhelyesség és a többi dolog és neked az Y tetszik jobban. Ha az jobb kompromisszum neked, akkor számodra az a legjobb választás. Ha nekem is az Y tetszene, én is azt venném.
Igazából azzal nem értettem egyet, hogy amikor ez a felállás, akkor az Y a jobb technológia, mert nem. Sajnos vagy nem sajnos akármilyen konkurens technológia közül van jobb és rosszabb, amit számokkal és logikával le lehet vezetni, amit itt meg is tettem, mindezt úgy gondolom, hogy kulturáltan, ésszerű érveléssel. Nem azért, hogy bárkit is meggyőzzek, hogy melyiket válassza, hanem azért, hogy látszódjon, hogy sokkal összetettebb a dolog, mint elsőre tűnik.
Jah amúgy a kedélyek megnyugtatására: HTC-m van és iPhone fanboy sem vagyok -
#2548 fotosop -
#2547 Az a helyzet, hogy ilyen szinten amiről neevous beszél, engem már nem nagyon érdekel és érint ez a dolog.
Konyhanyelven szólva legyen szép, igen, ha kell csapjon be az a kijelző, szeressek ránézni nap mint nap, ne a tökéletes paraméterei nyugtassanak minden tíz percenként amíg a zsebemben hordom, hanem élvezzem, hogy van.
Nálam fontosabb a felhasználói felület élménye, a GUI fluiditása, az hogy akadásmentesen lapozhassam, azonnal azt csinálja amit "mondok" neki, ne fagyjon, és ennek érdekében én elviselek egy #2530 második kép jobb oldali kijelzőjét is.
Igénytelen volnék? Lehetséges. De lehet, hogy csupán más prioritást állítok fel egy PDA tulajdonságaival szemben, mint mások, de rajtam kívül még sokmillió embernek szintén eltérő igényei vannak, kinek ez, kinek az.
Lehet itt a kijelzőkről mérnöki mélységekig vitázni, csak szerintem ez a topic nem *kifejezetten* erről szól, vagy kellene hogy szóljon...
-
#2546 az első képen a fekete miért sokkal feketébb slcd-nél mint a 2. képen?
Pedig a 2. képen még világosabb is van -
#2545 nem, egy akg k317-el használom. -
#2544 Persze kulonbsegek akkor latszanak ha ket eltero technologiaju cuccot egymas melle teszunk, ha az user nezi az SLCD/TFT-s keszulekenek a kepet, szamara tokeletes lesz, mindennapi hasznalathoz boven megfelelo. -
#2543 Nos en a mikroszkopikus pixelvadaszat helyett (egy picurka 3-4" kepernyon) sokkal fontosabbnak tartom a funkcionalitast (igen, sok gyarto mar kitorolte a szotarabol ezt a szot - design oltaran felaldozott dolgok - antennahibak), egyertelmu hogy egy smartphone-ba az OLED a legkedvezobb, a kis suly es a kis fogyasztas miatt. Bele is pakolaszna szivesen minden gyarto a termekebe ha a Samsung nem lenne ilyen fukar :D Igen, Jobs bacsi cege is. -
#2542 ok, bye! -
#2541 Elég prekoncepciót hallgatok végig a munkám során, úgyhogy, ha nem baj kihagynám. :) -
#2540 Milyen jó, hogy pár évvel ezelőtt ha az emberek láttak egy (bármilyen) 65K-s szines kijelzőt akkor beszartak, hogy olyat birtokolhassanak. Ha volt nekik akkor meg örültek mint majom a farkának. Nem hinném, hogy bárkinek eszébe jutott akkoriban az RGB színtér miatt sírni, mert "úgy már szar", és nem is lehet vele telefonálni.
Az a baj a maximalizmussal, hogy egy idő után semmi se jó, mert már van jobb... és annál is.. et cetera. vehetünk-e valaha olyat ami elég jó nekünk? Vagy csak technikai rongyrázás az egész egy olyan mobil-kommunikációs eszközzel szemben aminek azért fő funkcióihoz teljesen megfelel egy mai "szar" amoled kijelző?? (Én BOLDOG maximalista embert még nem láttam,.. rossz nekik..)
Ha tervezőmonitort akarunk akkor ott az Eizo, de nem tartom valószínűleg hogy a netezők, de akár még a kockák 99%-ának ne lenne elég egy közepesen jó kontrasztarányú LCD monitor a munkájukhoz meg játékhoz. Ismerek én is kivételt, de ismerem az embert és tudom, hogy sznobizmusról van szó.. (Crysis-hoz, meg COD-ozáshoz 400 ezres Eizo monitor kell).
Egy zsebben hordható eszközzel szemben meg ilyen "komoly" elvárásai annak legyenek aki milliomos, csak a legkomolyabb és legújabb technológiát fogadja el.. de valljuk be, a mobiltelefonosok nagy százaléka nem ilyen, hanem örül neki hogy okostelefonja van, méginkább ha PDA-ja, még annál is inkább ha egy ránézésre "szimplán nagyon szép" kijelzőjű PDA-ja, és ennyi elég.
#2520: szivesen összeengedlek vele (filmfanatikus munkatárs) ha gondolod, neki erről kicsit más lesz a véleménye. -
#2539 Nem inkabb ajfon fanboj az illeto (minden sz@r ami nem ajfon)? Na mind1, itt befejeztem, HTC topik, AMOLED-et a HTC-nek! -
#2538 Hat ooo.. nullszogbol nem nezem a telefon kijelzojet... 3 kozul szerintem az AMOLED a nyero. -
#2537 Tévedsz. Samsung plazmát simán vennék jó áron pölö, belépő androidost is talán, a HDD-im, SSD-m Samsungok, a légkondim is, de ami szar, az szar. -
#2536 olvasgatva téged különböző totyikokban az a véleményem, hogy te nem fanboy vagy hanem antiboy.. samsung antiboy. Ami samuhoz köthető az csak szar lehet nálad. -
#2535 azt még megkérdezhetem, hogy a gyári fülest használod-e? -
#2534 Pedig az alsó képen látszik, hogy jócskán torzulnak Samsung színei. A szaturáltságot meg már megbeszéltük:) -
#2533 Sok kulonbseget en nem latok koztuk, az Iphone4 kisse fakobbnak tunik... :)
-
#2532 A sávosodás is gyönyörűen látszik az általad beszúrt felső képen. -
#2531 Az Samsung-Sony-féle SLCD is egy fos, de még így is több a ténylegesen megjelenített színek száma az LCD-n. A fekete-szint is abszolút típusfüggő, de tény, hogy az amoledeken a technológiából adódóan jobb a fekete, de nincs nagy különbség egy jobb LCD-vel összehasonlítva ebből a szempontból. Amúgy te is láthatod, hogy az amolednek a sötét tónusok megjelenítésében vége van, mint a botnak a második sortól kezdve, LCD-n meg megvan a harmadik sor. -
#2530 Galaxy S, iPhone 4, 3GS
Az RGB színtér lefedése a színátmeneteknél fontos (minél nagyobb ez a lefedés, annál kevésbé sávosodik),
omnia 7
illetve azért, mert ha nem tud egy adott kijelző annyi színt megjeleníteni, mint amennyit kellene, részletek vesznek el a képből, illetve a videóból.
A kontraszttal kapcsolatban ahogy leírtam:
"a pentile matrix miatt (...)
nem lehetséges a fekete/fehér kontrasztot megvalósítani, mindig lesz egy raszteres határolás a két árnyalat közt" és pont ezért a technológiai csalás miatt fizikailag közel sincs meg az a pixelszám, mint amit ráírnak. 384k helyett kb 250k.
Többek közt azért is nagyobb a VALÓS kontraszt egy jó IPS-en, mert amoleden soha nem lesz normál fehér megjelenítés, mert ahhoz 3 azonos méretű és intenzitású subpixel kellene egy pixelen belül. -
#2529 Btw:
-
#2528 Azért kíváncsi lennék, hogy hány darab androidos HD2-t láttál közelről? Mert a 2.2.1-es androidot futtató HD2-nek semmi baja nincsen. -
#2527 Hat rossz neked, szvsz a felhasznalok 99%-a qrvara tesz ra hogy az RGB szinter hany szazalekat fedi le a kijelzo... :DD Egyszeruen latnak egy gyonyoru, tueles kijelzot, aminek nem fordulnak at a szinei ha forgatja (a la TFT LCD). -
#2526 Én azért szeretek a jelenben élni.
Ha ránézek egy amoled kijelzőre, látom, hogy agyonszaturált, meg a pentile matrix miatt, nem olyan a felbontás, mint annak kellene lennie és ugyanezért nem lehetséges a fekete/fehér kontrasztot megvalósítani, mindig lesz egy raszteres határolás a két árnyalat közt. Az RGB színtér 60%-át fedi le a kijelző, egy IPS nagyjából a 90%-át.
http://arstechnica.com/gadgets/news/2010/03/secrets-of-the-nexus-ones-screen-science-color-and-hacks.ars/ -
#2525 Nezd, en a valosag szempontjabol ertekeltem, ranezek olyan tavolsagrol ahogy kb egy mobil kijelzore nez az ember, ez a pixel-szintu osszehasonlitas rohejes. A szinhusegrol meg annyit hogy nem foto-szerkesztesz mobiltelefonnal te joeg.. :DDD IPS a fogyasztas szempontjabol nem jo valasztas egy mobil eszkozbe, OLED a jovo (ha csak ki nem talalnak valami jobbat). -
#2524 filmezni nem nagyon filmeztem még vele, max youtube, zenét viszont hallgatok vele, azzal nincs baj :) -
#2523 Látom, sikerült megfogni a lényeget:) -
#2522 Nagyszeru, nezegesd nagyitoval a telefonod kijelzojet... -
#2521 Idevág Plastik Józsi összehasonlítása. -
#2520 Filmfanatikus nem LCD-t vesz.