5079
-
High end PC #2719 Talán akkor emiatt nem lehet magán a telefonon sem nézegetni a telefon tartalmát? Semmi intéző vagy könyvtárkezelő nincs a telefonon, amin a mappáit vagy fájljait lehetne böngészni.
Már biztos, hogy a HD2-esem is megtartom, a régi WM6.5 miatt. -
High end PC #2718 úú, ez bezony rossz hír :(( -
#2717 Köszi szépen az infót. :) Én azt várom, hogy a desire-nek menjen le az ára... :) -
#2716 Picipuha elvileg mindent lezárt winmo7-ben. Csak debug konzollal éred el a fileokat magukat. Azt pedig nem tudom, hogy honnan szerezhetsz:( -
High end PC #2715 Végül megvettem a HD7-est.
Ami nem tetszik: ha összedugom a PC-vel, nem jelenik meg egy külön kis hálózati meghajtó, mint külső HDD (vagy csak beállítás kérdése?), valamint a telefon tartalmát nem tudom tallózni PC-ről, mint a HD2-nél, csak avval a hülye Zune szinkronizációs szoftverrel tudok szinkronizálni ezt-azt. Ez a Windows Phone 7 sajátsága? Mert akkor nagyon nem tetszik.
Vagy csak beállítás kérdése, és tudom tallózni a telefonom tartalmát, és tetszőleges fájlokat felmásolni rá? Nem hiszem el, hogy nem lehet, valamit csak én szerencsétlenkedhetek.
Akinek Windows Phone 7-es HTC-je van, kérem írjon, neki lehet e a telefon teljes tartalmát tallózni PC-ről. Köszi -
#2714 Sziasztok!
2 telefon között vacillálok.
HTC WildFire
Samsung Galaxy 3
Fontos, hogy legyen benne 3,5-es jack bemenet, GPS és WiFi. Ezek rendben, de a HTC-ben jobb a kamera, viszont a felbontása gyengébb...
Nem pixeles a HTC képe? Gyors a szoftver?
Szerintetek melyik jobb választás?
Köszi. (És bocs, ha nem olvastam vissza korábbi hsz-eket.) -
#2713 viszont az még mindig 'sok' érte, nem? a HD is szinte hozza ugyanazt a szintet... -
#2712 Jövő május-június körül jöhetnek újak (prognózis).
Az árak viszont szép lassan esnek azért.
HD2 újonnan 165e-ről indult, idén ősszel 135, most 110e. :-) -
#2711 idén már nem hiszem hogy sok újdonságot dobnának ki ebben az egy hónapban,most jött ki amúgy jó pár új.az elmúlt kb fél évben egy olyan jó 710zret csökkent az ára.szerintem jövő ilyenkorra lesz olyan 70 ezer körül itthon függetlenül. -
#2710 Hali!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy idén jönnek-e új HTC telefonok? Vagy mikor várhatóak? Azért kérdezem, hogy akkor hátha lentebb mennek a HTC telefonok, gondolok itt a Deseire-re! :) -
Bucsek #2709 Halihó, van valami szótár program windows mobile 6.5-re? lehetőleg magyar angol legyen bene, köszi -
Verzoo #2708 Sziasztok
Mostanában akarok valamilyen win7 HTC-t venni, szerintem Trophy vagy Mozart. Valaki esetleg használ ilyet? Vélemény róla? Meg magáról a Win7-ről?
Köszi -
#2707 "hátha valaki ír, akinek van, ha meg nem, akkor majd tőlem lehet kérdezni wildfire ügyben."
:-))
-
#2706 Köszi, az a vicc, hogy ezeket a cikkeket már átrágtam ezelőtt kb 2 hete (+youtube videók tömkelegét), csak gondoltam bekérdezek ide is, hogy ne csak a média hangját halljam :)
Titkon abban reménykedtem, hogy van valakinek ilyen kütyüje, és tud személyes véleményt mondani. Holnapig még várok, hátha valaki ír, akinek van, ha meg nem, akkor majd tőlem lehet kérdezni wildfire ügyben.
Örömködés, holnap irány a vodkafon :) -
#2705 Nyugodtan megveheted, kategóriájának egyik legjobb vétele ennyiért. -
#2704 Azért ebben majd ne 2 ember véleményére alapozva siess a boltba.. :))
Teszteket nézegess..
beharangozó
Mobilaréna teszt
egy másik
Ez is jó cikk
Itt van még egy - geek
Technet stb...
egy összefoglaló:
"Hogyan is foglalhatnánk össze a Wildfire-t? Sokan ráaggatták a Desire mini fantázianevet, ám a valóság azért egy picit ennél árnyaltabb. Ezúttal nem teljesen az volt a cél, mint a HD mini esetében. Ott tényleg ügyesen sakkoztak a hardverrel és tényleg közel ugyanazt kapta az ember, csak kisebb méretben. Itt a processzor és a kijelző terén eléggé félrenyúltak a tervezők. Az a baj, hogy ez a két rész eléggé meghatározza egy készülék működését és az általa nyújtott felhasználói élményt is. A Wildfire persze ettől még nem való kukába, hiszen az Android rendszer, a Sense felület, a jó hardveres felszereltség, na meg a remek akku elég jól nyomja a mérleg egyik oldalát. A döntő, mint sok más esetben, itt is az ár. És jelenleg a Wildfire nem éri meg az árát. Kártyafüggetlenül 90 ezer forint környékén kapható, ami sok. Ennyiért vagy kicsivel kevesebbért kaphatunk mondjuk egy Samsung Wave-et, ami ugyan nem Android, de kijelzőben és processzorban (is) jócskán a Wildfire szintje felett van. Ha az ára lecsökken, és meg tudunk barátkozni a gyenge kijelzővel (engem ez jobban zavart, mint a processzor), akkor érdemes számolni vele.
Rusi"
Ugye mostmár nem 90-ért jutsz hozzá.. ezt vegyük figyelembe.. :)
Volt a kezemben nekem speciel túl kicsi, de van akinek meg a HD2 túl nagy... ezt neked kell érezned jó-e a méret és a kijelző..? -
#2703 Üdv, egy gyors véleményt szeretnék kérni:
HTC Wildfire-t szeretnék venni, vodánál 42k előfizuval, 100mega nettel (utána lassítják, de nem fizetek többet), 3500huf havidíjjal.
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy megér-e ennyit a kütyü? Tudom hogy a kijelző nem a legjobb, és a proci se mai csirke, de egész sokáig bírja konnektor nélkül. Egy SE w300i-t cserélek, szóval még ez is ég és föld különbség lesz nekem :)
Ha azt mondjátok hogy jó, holnap már megyek is megvenni, de ha tudtok valami iszonyat negatívat, esetleg javaslatotok van, akkor várom szívesen :)
Előre is köszönöm! -
#2702 wp7-en az xbox live hogy működik? Ki kéne fizetnem a havidíjat, csak hogy hozzáférhessek olyan opciókhoz, amik más telón full ingyen vannak? -
High end PC #2701 Valakinek van már tapasztalata hogyan tudnék dual boot-ot végezni HD2-őn?
Találtam progit, de csak 600 Kb méretű, gondolom android szoftvert is kéne szerezni, és gondolom az SD karira tenni.
Nem tudom hirtelen hogy álljak neki, fórumokat túrok evvel kapcsolatban, amik keveset segítettek eddig
Kössz -
Bucsek #2700 Sziasztok, arra gondoltam, hogy rátetetek a telefonomra ilyen "invisible shield"-et. Nagyon tetszik, és féltem a telefonom a karcolástól, sérüléstől. HTC Touch 2-m van. Már kicsit karcos a plexi (azt hiszem abból van a kijelzője). Először is szeretném kicserélni, hogy karcmentes legyen teljesen, és utána rárakatni ezt a katonai hiperszupercuccot. A kérdésem, hogy: hol tudnám kicserélni a kijelzőjét a telefonomnak? csak az előlapi érintő részét szeretném. Nem találok sehol semmit :( -
#2699 Tényleg off, de sajnos gyakorlati példákon keresztül tanultam ezt meg.. 38 e Ft-os mai Pana kompakttal már lehet amatőr szinten gyönyörű képeket csinálni (ha kicsit is ráérez az ember, van affinitása, érzéke, szépérzéke és egy kis elméleti tudásalapja), HD2 képei hulladékok, még a HD blackstone is szebben fotóz. (konkrétan teszteltük).
Ha más a véleményed amatőr fotósként azt is el tudom fogadni (viszonylag toleráns vagyok). Én nem vagyok fotós, utoljára egyetemen jártam fotókörbe (analóg fotózás) Zenit E, EM, és Pentax gépeim voltak, főleg makróztam, de az már rég volt. Mindenesetre vannak még fogalmaim az elméletről, amiről sajnos manapság a mobillal fotózó friss korosztálynak nem sok (nagy részükről beszélek, nem mindről). Egy PDA guru / fan / őrült nem feltétlenül ismeri a mélységélesség, az érzékenység, ISO, fókusztávolság, nagylátószög stb stb fogalmát. De nem is kell neki...
Azzal a mondattal arra kívántam rávilágítani, hogy akár egy laza hétvégi kiránduláshoz se a PDA kamerájára támaszkodnék inkább egy nagyon könnyű kis kompaktra, ami zsebben is elfér. A különbség sajnos ég és föld. :-((
Bocs az OFF-ért. -
#2698 az neked mitől jó hogy van két telefonod, meg 3 oprendszered? -
High end PC #2697 Igaz, van egy ilyen lehetőség is, hmmm. -
#2696 Viszont ne zárd ki a HD2-re a WM7 rendszer lehetőségét.
Ha minden igaz az első fecskék már megjelentek.
Androidból próbáltam pár buildet ami nekem bejött az a 2.2-es froyo, Sense nélküli változata darkstone által elkövetve egy síma desire kernellel.
A következő lépés egy Desire HD build lesz szerintem, mert az elvileg sokkal gyorsabb. kérdés, hogy mikor hozzák ki. eddig csak bétát láttam. -
High end PC #2695 Ha a HD2-re össze tudok hozni egy dual boot-ot (WM6.5 és Android 2.2), akkor szerintem marad a HD7 vásárlásnak, és akkor a régi programjaim is működnek, Adroidom is lesz, meg WP7-esem is, és két telefonom lesz.
Ez tűnik a legjárhatóbb útnak, ha kell a régi 6.5, meg a 7 is, és az Android is. Ugyanis a Desire HD-re nem rakható semmilyen Windows, HD7-re pedig se Android (fejlesztői fórumokon utánaolvastam), se az előző 6.5.
Lehet ezt fogom tenni.
Kérdés csak az, csinált e már valaki ilyen dual boot-os mókát, hogy egy készüléken menjen az Android és WM6? -
#2694 Najo, elragadtattam magam, fotos azért nem vagyok, csak évek ota fotozással, fotokkal foglalkozom :)
Amugy a téma off, ugyhogy ennyi :) -
#2693 " Ha fotózni akarunk, ne röhögtessük magunkat mobileszközökkel."
Én pedig fotosként nem értek egyet ezen kijelentéssel. -
High end PC #2692 Ha a WP7 kompatibilis lenne visszafele a WM6-al, most könyebb lenne dönteni.
Az meg elég furcsa, hogy az összes WP7-es telefonban, amit láttam, nem volt SD slot. Miért nem? Talán megelégelték, hogy az Android open source, és feltehető egy MW készülékre is? -
#2691 Így van, más témában is, saját bőrömön tapasztaltam én már ezt... :))
Az ember később csak röhög magán. -
#2690 Ha "amatőr szinten" egy 5D-t használsz akkor igencsak tisztában vagy a lényeggel gondolom..
A megapixel nem minden.. ennyit akartam elmondani, nem kioktatni.
Nem tudhatom kinek milyen fogalmai vannak a fotózásról (nem érthet senki sem mindenhez), csak egy általános gondolatmenet (alapműveltségen) volt azok számára akik nem értenek / nem akarnak érteni hozzá... csak hogy ne hagyják magukat megvezetni a nagy szavakkal (8-12 megapixel és társai) -
#2689 Az amatőr fotósok 99,99%-ának fölösleges a ff, mert náluk az estek többségében technikai hiányosságok vannak, így nem a ff szenzor nagyobb dinamika tartományán és lowlight teljesítményén fog múlni a kép. -
High end PC #2688 Értem, elgondolkodtató. -
High end PC #2687 Fotózáshoz Canon EOS 5D tükörreflexes gépet használok, amatőr szinten bár, de gondolom abban egyet értünk, hogy az ember elég ritkán cipeli magával, különleges alkalmakra, de köszönöm a kimerítő választ. -
OFF: (kicsit maximalista amatőr-fotós haverom anno a Canon EOS-20D-je 1,6-os (?) CMOS szorzóján pörgött állandóan, hogy full frame miért csak a profi gépekbe kerül stb.. Meg lehet nézni még mindig azokat a fotókat amiket azzal a "szarral" készített... )
/OFF
ON:
Én 3 dolgot "várok izgatottan" a Pda-technológiától az elkövetkező 3-5 évben: (ezek nagy része természetesen nem fog megvalósulni, de azért várom..) :-)
1. Bebootolás legyen kb 3-4 mp. (ezt PC-n is várom..)
2. Folyékony grafikai futtatás, fluiditás / reakcióidő legyen embertelenül horribilisan indokolatlanul tökéletes és gyors. Bújjanak el az ájfonok a htc gépek mögött.
3. csökkentsük a bugok, az indokolatlan hibák, megbízhatatlan működések számát, legyen lehetőleg tökéletesen megbízható az OS, akár android akár windows.
4. Akkumulátor témában valamilyen technikai áttörés nem ártana mert ami most van az nem tartja magát a fejlődő hardver szintjéhez (proci, kijelző fogyasztása stb), ez a mostani aksi helyzet egy vicc... -
High end PC #2685 Kevesen tudják, de a Dolby Mobile magában hordozza a HD-és hanganyag dekódolását is, mint a Dolby Digital Plus decoder, és HDMI porton bizony küldeni lehet az erősítő felé a jelet -és szerencsére ilyen port van is a HD7-esen. -
#2684 Hidd el, hogy nem a telefon miatt alacsony a 3g-s net sebessége, hanem a kapcsolat miatt.
Teszteld Wi-FI és 3G-t ugyanazon letöltésekkel. HA ugyanolyan sebességet adnak akkor a telefon a szűk keresztmetszet, ha a 3G-s letoltes sebessége elmarad a szabadalomban megadottól akkor a kapcsolat a szar.
Dolby mobile: Parasztvakítás... Csak driver kell hozzá és biza az újabb lejátszók tudják már. Sztereonál mit vársz?? Akármit trükközöl attól az még sztereó, csak késleltetik a hangokat...
Nincs akkora ugrás hardverben, hogy cserélj szerintem. -
#2683 A képminőséget a lencse mellett a képérzékelő mérete határozza meg, nem a megapixel szám. Minden képérzékelő méretre kiszámítható egy ideális felbontás, ami a kompakt fényképezők 1/2,33"-es szenzora esetén nagyjából 6,5 megapixel. Ennél nagyobb felbontás csak fölöslegesen felborítja a képitartalom/képzaj arányt.
Az iPhone4 szenzora 1/4" méretű (nagyjából ekkora lehet a HD7 szenzora is), így könnyen kiszámolható, hogy ekkora szenzor méretre 3,8 megapixel lenne az ideális. -
#2682 Nem akarok sok mindenbe beleszólni, mert nekem ezek közül aztán bármelyik vas nagyon jó lenne. :-) de a fotó témához hozzátennék:
- Megapixel:
sajnos amíg a mobilok ilyen képzajos / hektikus expozíciós szinteken (túl/alul-exponált) készített fotókat produkálnak, addig a szépen hangzó hatásos X MEGAPIXEL szöveggel a 12 éveseket lehet megvezetni, vagy azokat akik már túl öregek, vagy még túl fiatalok ahhoz, hogy ne csak a digitális fotóról de az analógról is legyenek alapismereteik, azon keresztül pedig kicsit fogalmaik mi kell egy jó (vagy elfogadható) fotóhoz.
Pár éve a Samsung 8 megapixeles szörnye is nagy "durranás"-nak indult, csak hát ugye a tesztfotók.. kiderült, igen gyenge a minőség, hiába a nagy számok.
Sajnos egyelőre nem olyan érzékelőket raknak a mobilokba/pda-kba ami elégséges lenne egy normális fotó elkészítéséhez, hiába a lencse, hiába a viszonylag magas felbontás, nem beszélve ezekről a led-es derítővakukról. Így amíg egy fotónál a képzaj és a részletek hiánya/hibája/torz volta, az elmosódás és képhibák uralkodnak addig ne hozzuk fel a "magas megapixelt" mert jelen helyzetben teljesen másodlagos szempont, és banális a rá való hivatkozás a többi hiba mellett.
Mit lehet tenni? Hogyan dönthetünk?
1. A mobilnak másodlagos funkciója (de a mindennapokban gyakorlatilag nélkülözhetetlen!) a fényképezés. Ez fényképezés, nem fotózás. Más a kettő.
2. Ha fotózni akarunk, ne röhögtessük magunkat mobileszközökkel.
3. Ha fényképezni akarunk, ne dőljünk be egyetlen jól hangzó nominális értékmérő számnak (Mpx). Ez olyan mintha egy hifit jellemezni akarnánk 2 szóban azzal, hogy "200 watt", vagy egy autót "160 km/ó", vagy egy PDA-t: "512 Ram".. ennyi elég? Ugye hogy nem..
Mi marad??
Tesztfotók.
Meg kell nézni (mivel előre különböző fényviszonyok között kipróbálni + letölteni a képeket, megvizsgálni ritkán van esélyünk) a teszteket, leírásokat, azok alapján dönteni. Megdöbbentő lehet, hogy akad olyan 1 évvel öregebb modell amiben jobb minőségű a fotó rész mint az utódban. Ilyen is van.
Kérdés, hogy ez mennyire szempont vásárlásnál.. ezt mindenki döntse el maga. -
High end PC #2681 Fényképező: ezt én is tudom, de mégis csak ugyanavval az objektívvel szerelik, és a nagyobb felbontású ugyanannál jobb, jobban bele lehet nagyítani a képbe számítógépen.
Dolby Mobile meg fejhallgatókhoz, illetve külső rendszerre kötéshez van tervezve, nem telefon hangszórókhoz.
Ha meg valami, akkor a net sebesség nagyon alacsony jelenleg (HD2-őt használok már pont egy éve)
De azért még alszok rá párat, hogy kell e új, és ha igen, melyik. Túl nagy ugrás nem volt az elmúlt 1 évben. -
#2680 Mi a halált kezdessz egy mobilban 8 megapixeles kamerával? Ha fotót csinálsz akkor úgysem a pixelszám lesz a meghatározó már ekkora méret esetén, hanem a lencse minősége és az opciók állíthatósága.
A Ram meg 512 felett már baromira lényegtelen a mostani telefonokban szerintem. Romod meg annyi van amennyit csak akarsz. (android class8-as sd kártyáról indítva úgy méretezed az img file-t ahogy akarod.)
Dolby mobile lópikula semmi értelme, mert nincs eléggé jóminőségű hanszóró hozzá a telóban.
SD kártya: ezért mondtam, hogy vegyél hd2-t. Azon van Droid, WM6.1 wm6.5.3 és WM7 is előbb-utóbb. Egyébként h szétkapod a hd7-et abban is tudsz sd kártyát cserélni.
De ha neked a leggízdább legújabb készülék kell vegyél azt 150K-ért. (desire hd)
Ja és3G upload és download: Azt azért nézd már meg, hogy kicsiny országunkban hol tudod ezt kihasználni és bármikor is szükséged lesz-e mobile browsinghoz ezen szélsőértékre...