HTC okostelefonok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A háttérképre gondolsz, de ott 640 a szélesség és nem is látod az egész képet a kijelzõn, csak a felét (320).
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
A kijelzo merete jo, de a lassan 2 éves HERO-mnak is 640x480-as a KISEBB kijelzoje.
Vicc
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
(Btw, igazán kiadhatnának valami ehhez fogható HTC-t, mert lecserélném valami dual core-ra. A pyramid volt az utolsó reményem, de azt se túlzottan akarják hivatalosan bejelenteni)
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Jelenleg HD2 off nálam, és így pár nap után rájöttem h mennyire meg vagyok lõve "rendes" teló nélkül<#rolleyes>#rolleyes> komolyan mondom, nem is hittem volna h mennyire része let az életemnek, tiszta szar kedvem van mióta nélkülöznöm kell<#rinya>#rinya>
TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7
egy kis érdekes sztori:
hétfõnadtam el a touch HD met...2 nap múlva ír asrác hogy nem érzékel a kijelzõ és h csináljak valamit...adjam vissza apénzt vagy vagy fizessem ki a szervízt....na én több mint 8 hónapja használtam a telefont napi szinten több órát neteztem rajta és nekem nem volt olyan h nem érzékel t volna a kijelzõ...mondtam hgy én tökéletesen adtam tovább és nem tudom mi történt vele a 2 nap altt úgyhogy nem vagyokk hajlandó fizetni. azért érdekes h se nállam se az elõzõ tulajnál nem volt gond neki meg hirtelen semmit nem csinál....
Arra kell vigyázni, hogy ne ejtsd el, mert havernak is berepedt a sarokba a képernyõ.
HTC HD2 n szokott valami hiba kijönni olyan 1 év körül? mármint valami tipus hiba esetleg? érdemes megveni egy majdnem 1 éves készüléket?
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
2 megoldás van:
az egyik az hogy kiírsz egy cd-re egy progot, majd bootolsz és követed a leírást, vagy
EZT letöltöd, urevolked-nél file, és a custom image vagy hasonló helyre betallózod, és utána indítod.
Ha nem jön be, akkor marad a cd-s bootolós móka.
amdopteron:
Ez esetben a következõt javaslom:
-cwm-be mountold a telefont usb storage modban
-formázd meg ez alapján:
a leírásban ott a progihoz a link, a particiók formázási sorrendje is fontos! Egyébként elég:
1 fat32 partíció memóriakártyád max kapacitása-1160mb
1 ext3 vagy ext4 partíció 1024mb
1 linux swap particíó 128mb
Ezután már usb flasher modban is mûködnie kell, vagy a zip telepítésnek is.
Elképzelhetõ, hogy valamiért nem támogatja az sd kártyádat a cwm...
Valakinek valami ötlete? olvastam olyat hogy próbálgassam többször, de akkor sem hagyja magát 😞
-hangerõ szabályzó gombokkal kiválasztod, az AD Recovery menüpontot, majd a hívás gombal belépsz
-mikor belép a clockworkmod-ba, kiválsztod az advanced menüpontot, és a hívás gombal belépsz
-kiválasztod a partition sd card menüpontot. Ext size 1024 bõven elég, ide fognak a programok települni
-swap 128mb
-alul megjelenik egy szöveg, hogy "partitioning SD card... please wati..."
ilyenkor vársz addig, ameddig ki nem írja, hogy: "Done!"
teljsen idáig na már most utána megnyomom a hívásmegszakítot kilép oda az alpra clockworkmod.ba aztán a rom telepítése én azt szedtem le amit linkeltél nekem de utána vagy ujra índítok vagy kiveszem az aksit ,hogy vissza menjek arra a magdlrhez ott az usb.re rámegyek és az a dafos szar elindítom és hibát ír ki hogy sd.kártya nincs megformázva usb kábel nincs csatlakoztatva meg ilyenekolyan mintha elfelejtené a formázást is mert semmi utána megpróbáltam zipesel.Azzal az a helyzet ,hogyha felmásoltam akkor le kellet formázni leformáztam kivettem a karit már nem engedte telepíteni mert kiírta ,hogy formázza meg a kártyát:S11h küszködtem vele az esete😄elment a kedvem már a pofámról lesül abõr ,hogy egy ilyen fasza leírást kapok és ilyen fasz vagoyk
misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 120M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsize
DE írd be milyen rom-ot szeretnél feltenni, hogyha nemtudod biztosan mit is kell tenned 😊
radio?
Mert akkor utána a magldr-t kell feltenni
"
A következõ lépésben, felteszük a magldr 1.13-as verzióját, és akkor már nagyon közel vagyunk 😊
INNEN szerezhetõ be.
-belépsz bootloaderbe, és rádugod a telót a gépre
-elindítod a roomupdateutily.exe-t
-next next next
"
HTC Wildfirerõl pár gondolat ? tapasztalat? érdemes rá beruházni ? : )
elõre is köszönöm.
Addig semmi baj míg a Bootloader módba és/vagy a MAGLDR menübe be tudsz lépni!
TRUE BLUE THROUGH & THROUGH One | 450D flickr.com/photos/bencee7 | indafoto.hu/bencee7
lenyomod a hangerõ lefele gombot, nyomvatartod miközben bekapcsol a telefon.
Majd rádugod az usb-t, és ugy tudsz rá rom-ot telepíteni (a leírásomban a radio rom jön 😊), mint mikor acitve sync modba volt a telefon (ilyenkor is flashelés elõtt kilép magától bootloaderbe)
hardspl3 2.08
magldr 1.13
clock work mod 1.3
megfelelõ radio verzió
task29 a nand kipucolásához
Amennyiben nem amerikai tmobile verziód van, akkor erre a hardspl-re van szükséged:
HSPL3
Ellenõrizd a bootloaderben hogy jelenleg milyen spl vana telefonon, mert csak ezekkel mûködik:
* SPL 1.42.0000
* SPL 1.62.0000
* SPL 1.66.0000
* SPL 2.07.0000
* SPL 2.08.0000
* SPL 2.10.0000
(Bootloaderbe úgy lépsz be, hogy bekapcsolás közben nyomod a hangerõ lefele gombot. Ha a késõbbiekben valami félresikerülne, akkor ha be tudsz lépni bootloaderbe, akkor tudod flashelni a telefont)
-Letöltöd
-Telefon legyen min 50% aku töltöttség
-Acitve sync modban rádugod a telefont a gépre vagy belépsz bootloaderbe és úgy dugod rá
-Exe elindít
-next next next majd finis
Ha ezzel megvagy jöhet a task29. (Ez amúgy kihagyható, de ajánlott romcserénél formázni a belsõ memóriát)
Ez letöröl a telefonról mindent!!
Miután lefut a telefonon nem töltõdik be a winmo, hanem megáll a splash screennél!
INNEN letöltöd (ha nem vagy beregisztrálva szólj, és felteszem valahova...), majd:
-telo min 50%
-activesync vagy bootloader-be rádugod gépre
-elindít
-next next next
Ezek után a rádio romot kell olyanra cserélni, amivel mûködik az android.
Több fajta is jó, lehet pont ilyen van a telefonodon jelenleg is.
Én EZT használom.
-telefon min 50%
-bootloaderbe belépsz (ugye a task29 után már nincs active sync mod 😊), teló rádug
-next next next
(Ha jólemlékszem 96% környékén elidõzik egy keveset, de ez normális!)
A következõ lépésben, felteszük a magldr 1.13-as verzióját, és akkor már nagyon közel vagyunk 😊
INNEN szerezhetõ be.
-belépsz bootloaderbe, és rádugod a telót a gépre
-elindítod a roomupdateutily.exe-t
-next next next
Ezzel meg is vagy.
Ezután ajánlott feltenni egy clock work mod-ot.
Ez android romtól függ hogy melyik kell. ITT elérhetõ.
Mindenképpen az 1.3 kell, de van 150 250 és 400-as változata.
Ha a KORÁBBI hsz-emben lévõ hyperdroid gbx-et vagy cm7-et teszed fel, akkor a 150-es kell neked.
Ezek az androidok 2.3.3-asok, és sok program, fõleg játék, nem kompatibilis vele, ha olyat szeretnél, ami lasabb valamivel, de elfut minden, akkor EZT a 2.2.1-es romot ajánlom.
150-es magldr kell ehhez is, illetve ehhez nem kell magldr, csak ha felteszed, nem kell külön bajlódnod, a memkártya formázással, mert ez elintézi neked, illetve jóljöhet késõbb...
Ezekhez az androidokhoz, nincs sense, de van oylan amihez van. Korábban a Rafdroid-ot ajánlotta Bencee7. Én nem próbáltam de biztos jó 😊
A magldr telepítése:
-akku min 50%
-bootloaderbe belész, majd telefon csatlakoztat
-romupdateutily indít
-next next next
Most elindulhat az android telepítés 😊
-bekapcsolod a telefont, de a bekapcsológombot addig ne engedd el ameddig be nem jön, a magldr menü (illetve lehet magától is bejön, mivel nincs oprendszer, ha nem jön be akkor viszont így kell belépni)
Sd kártya formázása:
-hangerõ szabályzó gombokkal kiválasztod, az AD Recovery menüpontot, majd a hívás gombal belépsz
-mikor belép a clockworkmod-ba, kiválsztod az advanced menüpontot, és a hívás gombal belépsz
-kiválasztod a partition sd card menüpontot. Ext size 1024 bõven elég, ide fognak a programok települni
-swap 128mb
-alul megjelenik egy szöveg, hogy "partitioning SD card... please wati..."
ilyenkor vársz addig, ameddig ki nem írja, hogy: "Done!"
Most a hívás megszakító gombal visszalépsz és ha hyper droidot vagy más zip romot szeretnél telepíteni, akkor:
-Letöltöd a rom-ot zip formátumban
-a clockworkmod-ban kiválasztod a mounts and storage menüpontot
-mount USB storage
-felmásolod kitömörítés nélkül a zip rom-ot az sd kártyára
-mikor fentvan unmount-olod
-hívás megszakító gombal visszalépsz a clokworkmod fõmenüjébe
-install zip from sd-card menüpontot kiválasztod
-choose zip from sd card
-kiválasztod a felmásolt zip-et, majd yes
-ekkor települ egy ideig
És készvagy van android a telefonodon 😊
Az elsõ indítás kb 5-6 percig is eltart!!
Hogy honnan tudod, hogy zip romot töltöttél-e le?
Ha megnyitod a zip-et, és ilyen fájlrendszer fogad:
Akkor ezt kicsomagolás nélkül fel kell másolni az sd-re és a fenti módszerrel telepíthetõ.
Amennyiben nem zip rom-ot töltesz le, akkor:
-belépsz magldr-be
-USB Flasher menüpontot választod
-Rádugod a telefont
-DAF.exe indít (egyes esetekben ezt átnevezik, úgyhogy nem biztos, hogy ez lesz a neve)
Ha nem zip romot telepítesz, az sd kártyát clokworkmod-ban akkor is így kell megformáznod!! (Márha szeretnél több belsõ memoriát, meg swap-ot, hogy kicsit gyorsabb legyen a telefon)
Remélem érthetõ a lényeg 😊
itt minden le van írva, lépésrõl lépésre, magyarul!
más:
Nemtudom, de szvsz alap ez a root dolog. Mikor megkaptam a HD2t rögtön elsõ dolgom volt a hack, utána jött minden....
Megjegyezném hogy a CM7 elõtt, a gyári rommal nekem is állandó kínom volt a helyhiány.
(PS: nekem egy ideje meghülyült a teló, és mindent át lehet tenni sd-re, még az igo-t is 😊 nem tudom mi lett vele 😊)
A legendemen 35 külsõ program van(vegyesen navigáció/játék/sok kis apró cucc) amit lehetett azt át tettem memóriárakártyára (18 db). a navigáció programja ugye a telefonon van 30 mega csak az ,és még így is kb20 mega szabadon van
és frissítetem egy hard spl 1.66 felakarom rá rakni az androidot valaki leírná ,hogy pontosan mit tegyek lépésrõl lépésre ha nem nagy kérés!Köszönöm
Nekem volt fent 1 rakat programom Heron és a belsõ memóriát csak akkor sikerült megtelíteni amikor új volt a telefon és minden szeméttel megtömtem, pedig azt hiszem még a Desirenél kisebb a belsõ memóriája.
A Desire még a 2.3-at is megkapja, szerintem teljesen felesleges a root. App to SD pedig a 2.2-ben is van. Tény, hogy néha nem árt szelektálni a programok közül, nem kell minden szemetet fent hagyni.
Root + App2SD alap dolog kéne legyen, fõleg egy Desirenél bár ez csak az én véleményem<#rolleyes>#rolleyes>
Formázni memkarin egy 1gb-s ext pariciót, 128-as swap-ot, a többi meg fat32, és akkor a programok az ext particíóra települnek majd maguktól. (Persze csak ha támogatja a rom ezt a megoldást, aszem cyanogen mod kell hozzá, de nembiztos...)
A formázást a ClockworkMod megcsinálja, neked csak a méreteket kell megadni...