136
  • Myron
    #136
    egyetértek, belegondoltam h mi lenne ha találnának egy jelet és biztos lenne h valahonnan nagyon messziről nagyon rég egy értelmes civilizációtól származik. és rájöttem h kb fél perc után ugyanúgy folytatnám a napi dolgaimat mint eddig. jó, lehet az lenne aznap az msn-téma :D
  • Betonparaszt
    #135
    Köszi a védelmet :)
    Viszont "valamit" is mond okosat, talán tényleg inkább kapálniuk kellene azoknak a drága kutatóknak, mint ilyen költséges és - valljuk be - értelmetlen dolgokra fecsérelni az időt :P
  • Martouf
    #134
    "a kapát se lehet megenni mégse kézzel túrják a földet "

    Rossz példa.
    A kapa gyakorlati hasznát meg lehet enni, márpedig erre irányult a kérdés.
  • valamit
    #133
    a kapát se lehet megenni mégse kézzel túrják a földet
  • Betonparaszt
    #132
    Ez nagyon szép és jó, de vajon milyen gyakorlati haszna lehet egy ilyen kutatásnak? Meg lehet enni? :)
  • Epikurosz
    #131
    Szkeptikus vagyok, de csak itt csak most, csak nektek az
    aranyosgyéresi UFO. (románul értők előnyben :-)
  • jamborl
    #130
    Stephen King: Sorvadj el! (konyv) szerintem pont idevag :)
  • Myron
    #129
    kösz a kimerítő választ, tehát elalszik, vagy mondjuk leáll a szive. tulképp az is lehet h alvás közben leáll a szive.
  • Epikurosz
    #128
    Nos, te már megérdemelsz pár sort.

    Az éhezés elég jól "dokumentált", így lehet tudni, hogy mi történik.
    A szervezet, ha nem kap táplálékot, akkor elkezdi felélni a tartalékait: zsírszövetet és izomszövetet vegyesen. Extrém éhezés esetén havonta kb. 8 kg-ot is fogy az ember, a pocak szépen eltűnik, a mell beesik, a váll megroggyan, hadd ne soroljam.
    A legaggasztóbb azonban a szívizmok fogyása.
    Különben a szervezet próbál takarékoskodni, lelassul az anyagcsere, ergo a mozgás, a gondolkodás is.
    Az agy amúgy kitüntetett szerepet élvez, hozzá legutoljára nyúl a szervezet.

    Amikor már csontsovány vagy, akkor alig tudsz mozogni, szemeid beestek, már az életösztön sem működik, ugyanis azt fentebb nem említettem, hogy a soványodás kezdeti szakaszában felerősödik az életösztön, ilyenkor az ember akár kannibalizmusra is vetemedhet, persze ez nagyon személyiségfüggő.

    A végén, amikor már az agy sem kap elég naftát, beáll a letargia, már mozdulni sem tudsz, lassan a külvilág ingereid sem érzékeled. Amikor az agy és/vagy szív az alapvető közüzemi szolgáltatásokat sem tudja biztosítani, akkor az ember végelgyengülésben meghal, örök álomra szenderül. Ha előtte megbékélt magával és a világgal, akkor ezt nirvánának is nevezhetjük, hindu módra.
  • Myron
    #127
    de azt már a léteznek e szellemek c. topicba kéne írnom :D
  • Epikurosz
    #126
    Szerintem próbáld ki, oszt gyere vissza és meséld el. :-))
  • Epikurosz
    #125
    Csókolom, Mr/s. Pofátlanság!
  • ilf667
    #124
    olvasni tanítottak valaha? szöveget érteni?
    nem sok ragadt rád vénember
  • Epikurosz
    #123
    Persze a Fox Newson is
    megjelent.
    Mennyit fizethetnek egy ilyen interjúért Stan Romanek from Denver, Kolorádónak?
  • Epikurosz
    #122
    Apropó, az előbb rossz topikba raktam be a "perdöntő" bizonyítékot.
    Felgyorsulhat? Felgyorsult!
    és ehhez Larry King Live a nevét adta. Istenem...
  • Epikurosz
    #121
    Először is kezd úgy, hogy: Kedves Öregapám!
  • Myron
    #120
    te miről beszélsz ember?
    én azt kérdem milyen a halál folyamata. mer azt tudom h akik megfagynak azok elalszanak, de akik éhen vagy szomjan halnak azok hogy? egyszer csak elájulnak és meghalnak vagy mi?
  • Epikurosz
    #119
    Igaz is, ha nincs kenyere, egyen kalácsot.
  • valamit
    #118
    Persze, hogy távoli amit írtam. De gondolj egy tengeralatjáróra, az már ma is létező dolog. Ha nagyon akarnánk egy kissebbet az Európára is el tudnánk juttatni és mikorra lesz egyáltalán akkora méretben fúziós energiánk, addigra meg még inkább. Ez még a jövő, de a hozzávaló technológia már látótávolságban van. Amúgy meg, idővel el fogunk kezdeni kifele nézeldőni a bolygóról. A Holdra lépésben is iszonyú pénz volt, mégis megtettük, pedig nem bányásztunk, meg nem telepedtünk le. És akkor ott, ahol még le is tudnánk telepedni, ott még sokkal inkább el fogunk kezdeni nézelődni.

    Ha valóban folyékony víz óceán van az Európán viszonylag közel a felszín alatt, akkor ott egyszerre nagyon sok minden adott a letelepedéshez. Víz, oxigén és fúziós energiához majd hidrogén is. És képzeld el milyen kutatóbázis lehetne kint a Naprendszer külső felén egy félig a vízbe ágyazott, félig a jég alól kinyúló telep az Európán? Esetleg épp több ilyen telep. Vagy épp a vízben lebegők, a telepek közt tengeralatjárókkal közlekedők. Az tengert genetikailag módosított élőlényekkel benépesítve? Ez persze nem most lesz, még akár nem is az én életemben. De ma már egy ilyenhez (feltéve, hogy valóban tiszta folyékony víz van az Európán) a technológia jórészt adott.
  • Myron
    #117
    hogy hal éhen valaki? elalszik és nem kel fel többet vagy hogy??
  • Epikurosz
    #116
    Lesz-e élet a Földön?
    (Hétfő este 22:15-kor a Duna Tv-n)
  • jamborl
    #115
    Bocsi, nem is neked irtam most latom, tul poros a 14" monochrom kepernyom.
  • jamborl
    #114
    Elnezest kerek. Nem szemelyesen neked akartam irni a hozzaszolast, ugy altalanossagban szerettem volna feltenni a kerdest, mondjuk mindenkihez. Latom felre ertetted. Megegyszer elnezest.

    Azert lenne erdemes mert jobban megismerjuk a vilagunkat a vilagegyetemet a kapcsolatokat a dolgok kozott.
    De elsodlegesen is meg kell valahol erje, hogy penzt kerjenek/kapjanak ra. Igy is kapnak ra penzt, de mint irta valaki az hogy telepeket letesitsenek ra vagyis a tenger ala, az meg kicsit tavoli.

    De erdekes kerdest vetettel fel, ha mondjuk Kina "hoditana" meg az Europat elobb akkor az oket illetne?
    Vagy az egesz emberisegnek joga lenne kiaknazni.

    A baj csak az hogy most is az orszagok a nepek egymassal versengenek olyan ugy kapcsan, ami mindenkit elobbre vinne ha osszefognanak es kozos erovel jutnanak el a celig. Persze ez csak alom. Bar egyre jobban latom a kozos osszefogast egy nagyobb hordereju ugy megoldasara. Remelem ez lesz a tendencia tovabbra is.

    Talan mindig is a harc, kivancsisag, a tudasvagy es sajnos az hogy "igenis en voltam az elso" lesz ami elobbre viszi az emberiseget.
  • globint
    #113
    Ezt a kérdést tették fel a kínai bölcsek ezelőtt 1000 éve ausztráliával kapcsolatban. Aztán most nem az övék. Amúgy nem bánom...
    Miért lenne jó nekünk, pl. az óriási tintahalat felboncolni?
    Minek lenne jó nekünk a holdra marsra európára menni?
    Szerintem kedves jamborl, te még a faludból se menj ki, minek lenne az jó neked?
  • jamborl
    #112
    Egy video nem bizonyit semmit sem, es nem is igazol szerintem, foleg ha a NASA csinalta. Egyszeruen csak egy szorakoztato musor, de nem szabad kezpenznek venni.
  • globint
    #111
    Egyszer megkérdeztem egy Bpesti rabbit, mit gondol, van-e élet más bolygókon?
    Azt mondta, ha hisszük, hogy teremtés történt, akkor ne gondoljuk, hogy a teremtő megteremt egy üres világot, aminek csupán egy eldugott zúgába teremt életet....
    Amúgy meg: ha nem hisszük a teremtést, miből gondoljuk, hogy másutt nincs? Akkora számokat hallok, mennyi galakszis van, azokban mennyi naprendszer....
    ilyen irdatlan számú lottóval ekkora évmilliárdos intervallumban elég rendszeresen lehetne lottó ötös.....
    Na persze a gőg....
    Nem ismerjük fel még a saját bolygónkon sem a másik értelmes mivoltát, és így el sem tudjuk képzelni, mert nem bírunk vele szembe nézni: lehet, sőt van élet másutt, mit élet, értelmes élet is van másutt.....
  • jamborl
    #110
    Miert lenne egyaltalan nekunk jo ha lelnenek barmit is az Europan? Egyszeruen egy tudomanyos felfedezes lenne. Miert koltozzunk oda? Meg lehetne ismerni a vilagunkat jobban, de mig (ezt tobben is irtak) nincs benne haszon nem sok ertelme lenne. Egyszeruen koltenek erre is, szornak egy ksi morzsat ide is, de mint tudjuk nem ebbol elnek meg bizonyos emberek (akik neha olykor haboruznak is):)
  • Epikurosz
    #109
    Tördelni, tördelni
    tördelni...
  • jamborl
    #108
    Kell nekem hozzaszolni, megint jo hosszura sikerult:( (es unalmasra)
  • jamborl
    #107
    Szerintem meg mas problema is adodhat a dologgal kapcsolatban mint csak annyi, hogy van-e mas ertelmes leny rajtunk kivul vagy nincs.
    Megpedig hogy akarnak e egyaltalan velunk kapcsolatba kerulni vagy nem?
    Mert egy ertelmes civilizacio "aki mar a csillagok kozott utazik" valoszinuleg tarsadalmi etikai szinten is joval magasabb nalunk.
    Mi haborgatjuk a benszulotteket? Igen, mert a sajat akaratunkat, hitunket, civilacionkat akartuk rajuk eroltetni, egy olyan eszme szerint hogy az nekik jobb lesz.(de lehet tevedek). Jobb lett nekik?
    Ezert talan mar jartak nalunk es egyszeruen erdektelenek vagyunk szamukra, es nem erdemes energiat forditani rank, mivel lehet hogy szamukra tobb ezer, szazezer ilyen bolygo letezik es mi csak egyek vagyuk a sok kozul.
    Ha jartak mar itt, ami nagyon ketseges, mivel tudjuk hogy rengeteg:) "csillag" letezik amit talan az emberi elme fel se fog, nem beszelve az irdatlan nagy tavolsagokat ezek kozott.
    Par szaz evvel ezelott nem tudtuk elkepzelni mondjuk, hogy latjuk magunkat a falon mozogva (TV), most se tudjuk, hogy milyen, mikor mar nem kell beszelni tavolsagokrol, hanem egyszeruen csak mondjuk energia leadasrol es felvetelrol beszelunk es a tavolsagot lekuzdhetjuk ezaltal (oke tudom scifi terugras meg ilyenek) az is ugy mint a TV volt osapainknak.
    Visszaterve, az egy dolog hogy mi keressuk oket, a kerdes hogy akarjak-e hogy megtalaljuk oket. Az ember megfigyeli a korulotte levo allatokat, novenyeket de megsem akarjuk megismertetni veluk a tudasunkat, hitunket, mert alacsonnyabb rendunek tartjuk oket. Az mas dolog hogy az allat, noveny erzekeli jelenletunket, jo vajon neki?(ez persze megint mas tema).
    Szerintem mi is nekik olyan szinten vagyunk mint nekunk talan egy parazita vagy virus(oke tudom hulye pelda). Ezert talan el vagyunk konyvelve egy adatkristaly bal felso sarkaba ez egesz tudasunkkal es tortenelmunkkel es mindenunkkel, egyetemben a tobbi X civilazioval kiket felterkeztek, de tbbet nem akartak veluk kezdeni.
    Sokan nagyon jol megirtak szerintem, hogy nincs mit varjunk egy fejletteb civilizaciotol, ha meg a szomszeddal se tudunk kijonni jol.
    Milyen jol megvan teremtve azert a termeszet, hogy ket fejletlenebb civilizacio, hogy kialakuljon egymas mellett es tudjanak is egymasrol az eselye nagyon kicsi, mert talan elpusztitanak egymast elobb utobb, az okokat mindenki tudja.
    Ezert kell fejlodnie az emberisegnek es levetkoznie bizonyos negativumait. Igaz ami igaz fejlodunk, de szerintem kozel sem vagyunk meg erkolcsileg, etikailag, szocialisan amit talan "elvarnanak" tolunk azok akik mar teljesen mas ideologiat vallanak es nem tekintenek minket egyenrangunak. Mi nem ezt tennenk?
  • Sanyix
    #106
    A vénusz fénye visszaverődött a galaktikus zsebről
  • Epikurosz
    #105
    Való igaz. Lehet direkt csinálta. :-)
  • valamit
    #104
    Amennyiben egy idegen, ráadásul nálunknál technikailag előrébb járó civilizációval úgy vennénnk fel a kapcsolatot, hogy mi magunk megosztottak vagyunk, akkor az kihatna az itteni hatalmi helyzetre is.

  • Tetsuo
    #103
    a cikkben 100 milliardot emlitenek.. azert mondtam.
  • dez
    #102
    Ne vicceljünk már! Természetesen a Vénusz bolygó volt!
  • who am I 7
    #101
    Érdemes elolvasni azt a pár "tördeletlen" sort.. :)
  • Garga Pitic #100
    Válaszok:
    a) Jól van, mondjad csak az okosságot, hogy legyen minek utánaolvasnom!
    b) Ez van, ha filozofálni kezdesz!

    :)
  • valamit
    #99
    Én inkább úgy gondolom, hogy akkor már kimondott olyant is, amit korábban nem mert épp a tudományos elutasítottság miatt.
  • Martouf
    #98
    Hm...:
    Ufóval ütközött egy MiG 21-es Aranyosgyéresnél? :-)
  • Epikurosz
    #97
    "Carl Sagan ... ott volt a szakmában"

    Ez tény és való, de élete utolsó időszakában, halálos betegen, már nem ragaszkodott annyira a szigorúan tudományos elméletekhez. Mondhatnám azt is, hogy megtért.