86
  • narumon
    #86
    Hát azért én szükségesnek nem nevezném. Ötször többet érne egy hd műsorszórás magyarországon mint az, hogy a kibaszottsok vérgagyi tengerfilmből mit nézek meg HD-ban és mint "csak" dvd minőségben. Tudom tudom, te filmközben mindig megállitod, rázoomolsz és kielemzed a hátteret. Arra tényleg kell a BR, sőt kötelező, tehát moströgtön menj és vegyél azonnal. Csak akkor azt nem tudom, hogy miért nem teszed. (Lehet hogy mégsem annyira szükséges?)
  • willcox
    #85
    "Már ha tudod mire célzok." - fogalmam sincs, de az igazat megvallva nem is érdekel. Remélem, végre lekattantál rólam. Azért egy jó tanács: mielőtt legközelebb másba belekötsz, előtte alaposan ellenőrizd le, hogy mindent jól csináltál-e.
  • Mardel
    #84
    Legyőztél a rutinoddal.

    Már ha tudod mire célzok.
  • dez
    #83
    Igen, magam is írtam már itt vagy 2x. De a Cell használatát hol írják? Számomra jópont lenne.
  • dez
    #82
    És ki akarja ezt tenni? Inkább csak te akarod a hülyeségedet másokra erőltetni. Mivel hülyeség, amit szajkózol, hogy a BD szükségtelen. Jellemző mondat számos cikkből a neten: "A UPC HD-s adásainak elég jó a minősége - bár a Blu-ray minőségét természetesen nem éri el."
    Viszont nem kötelező megvenni! Ha te inkább DVD-t nézel a 37"-es tévéden, csak rajta!
  • willcox
    #81
    Na végre. Lusta is vagy, meg ostoba is, de azért még neked áll feljebb. Nevetséges.
  • csomi
    #80
    Semmilyen felskalazo algoritmus vagy eljaras nem lehet egyenerteku az eredeti informaciot tartalmazo keppel vagy frammel. A felbontas az megfelelo, de a semmibol nem lehet pixelt varazsolni csak becsulni esetleg. Ha ilyen modszeren torik a fejuket nalam biztos buko, de valszeg annal is aki mar belekostolt a HD izebe.
  • DrGreen
    #79
    Sajnos nem rémlik hol, de említették, hogy a kép valósidejű átméretezésével speciális algoritmussal (ami fejlesztés alatt? áll még) akarja egy cég megoldani a fenti problémát - ami indokolhatja a Cell chipek használatát a meghajtóban erőforrás igényessége miatt (lásd másik hírfordítás).

    Így a kompatibilitás megmaradna, és minőségromlás nélkül lenne meg a felbontásnövekedés. Ez akár hihetően is hangzik, a mostani állóképek nagyítására készült speciális programok képességeit tekintve.
    Pl.: PhotoZoom, on1 Genuin Fractal, Alien Skin Blowup, stb...
  • narumon
    #78
    Szerintem kapja be az aki drága és szükségtelen dolgokat akar másokra erőltetni.
  • fv
    #77
    Mekkora flame lett a semmiből, mi?

    "Miután cég végleg kiszállt a nagy felbontású formátumok versenyéből, új tervvel álltak elő, ami szintén elodázhatja a Blu-ray szabványra történő átállást" - A Toshiba meg bekaphatja a nagy véreres f@szt.
  • Mardel
    #76
    Most görgettem vissza és most néztem meg, hogy #49re válaszóltam #48 helyett.

    Mivel csak ennyit válaszoltál, hogy: Mivan? Ezt benézted!

    Ezért nemtudtam, hogy mire írod.

    Ha ezt írtad volna, hogy bocs öreg, de szerintem ezt nem nekem írtad, akkor már mindjárt értenélek. De ha észreveszed, hogy másnak címeztem, akkor nem mindig kell szóvá tenni, mert én idéztem (úgyahogy), tehát aki odafigyel az látja, hogy elbasztam.

    UI: Legközelebb írj érthetőbben és ne 2 szavas mondatokkal, mert akkor nem kell barkobázni, hogy miről szeretnél írni.
  • Mardel
    #75
    Azért kérdeztem, hogy mit néztem be?
    Sony lehet, hogy csökkenteni fog az áron, de még mindig köze nincsen ahhoz, hogy mennyi BDt adtak el. Az olcsó kínai lejátszókhóz van köze, mert ha túl nagy lesz az árkülönbség, akkor a kutyának sem kell a sony ljátszója.
    Tehát maximum te nézted be.
    Legalább ilyen választ vártam, de ha te sem tudod miről beszélsz, akkor nekem miért lkegyen kötelező tudni?
  • Mardel
    #74
    A semmire nemtudok válaszólni. Mint írtam semmit nem írtál, ezért nemtudtam, hogy te most miről beszélsz.
    Ha nehezedre esik a gondolataidat emészthető formában leírni, akkor nem velem van a baj.
  • willcox
    #73
    Mellesleg ennyi idő alatt lett volna rá alkalmad, hogy megtanulj idézni és válaszolni. De úgy látom, hogy még ennyi idő alatt sem voltál rá képes. Erre vered magad?
  • willcox
    #72
    Ostoba! Bepattantál ide, és egyből megkóstoltál olyannal, amit nem is én írtam. Ki is a személyeskedő? Mellesleg régebben járok ide, mint te. De ha új lennék, akkor sem lenne igazad. Attól nem leszel okosabb, hogy a reged 3.5 éves. LOL!
  • Mardel
    #71
    Te nagyon hülye vagy! Azt nem én írtam! Tanulj már meg olvasni, utána okoskodj!

    Szerintem lapíts, te személyeskedő kis neoreg. Lófaszt se írtál, csak szeméyleskedsz.
  • Sanyix
    #70
    Sztem meg inkább mind2-t használja.
  • Sanyix
    #69
    Már megint mondod a hülyeséget... bluray ugyan úgy egy felturbózott dvd mint a hddvd... és a dvd is csak egy felturbózott cd.
  • narumon
    #68
    Szerintem irj inkább olyan tömörítő programot ami a cpu helyett a vga kártya stream procijait használja, annak mindenki sokkal jobban örülne és még hasznos is lenne.
  • csomi
    #67
    Igazabol nem kishitu hanem gyakorlatias! Ez majdnem olyan, hogy en azt mondom nekiallok egyedul egy 3D engine-t fejleszteni ami magasrol veri a mai legjobbakat.Teszem ezt ugy, hogy egyedul vagyok, ilyen vagy olyan matemetikai felkeszultsegem van, utanaolvasgattam, beleastam magam. Nagyon szep es jo, de igen pici a valoszinusege, hogy EN fogok olyan dolgokat megcsinalni ami esetleg tobb 100 ember tobb evtizedes szellemi termeke. Persze nem kizart, de ilyen programok letrehozasahoz mar olyan szintu tudasanyag kell ami nem igen van meg egy emberben. Nem veletlenul csinaljak tobben. Jo mondjuk a 3d motor azert durvabb dolog, de legalabb jol szemlelteti a 'problemat'.
  • csomi
    #66
    Igazabol ha nagyon sok idom lenne en is tudnek ilyen altudomanyos maszlagot irkalni . Amit kihamoztam ebbol az az, hogy a csomo mindenrol beszelsz, aminek sok resze mindenki elott ismeretes. (100-bol fele-fele fej,iras). De egysegeben az egesznek semmi teteje. Eppen ezert ha olyan szandekkal irtad, hogy ebbol esetlegesen megertsek valamit a TE tomoritesi algoritmusod lenyegebol ez nem nagyon sikerult. A 100 feldobott ermehez csak annyit tennek hozza, hogy az eddig feljegyzett leghosszabb sorozat rulettasztalnal az ilyen vagyolyan tipusu fogadasokra(fekete-piros,paros-paratlan,stb) ha jol emlekszem 36! TEhat 36x volt egymas utan mondjuk piros! Valoszinuleg igaz, hogy ha nagyon nagy porgetest nezunk ezek eloszlasa fele ilyen fele olyan lesz, de peldaual ennek a 36-nak mekkora az eselye? 1/2^36-on. Szoval ha mar statisztalunk ne ovodas szinten tegyuk! De persze ha te valoban fejlesztesz valamit es nem csak csapkodsz a kenyszerkepzeteid kozott, hat rajta! Bar az en tapasztalatom az, hogy a jo programozo nem fel-alpha, vagy meg az sem, allapotu programokkal majerkedik hanem megcsinalja es majd kiderul hogy sikerult.
  • willcox
    #65
    Te nagyon hülye vagy! Azt nem én írtam! Tanulj már meg olvasni, utána okoskodj!
    Ha még egy válasz megírása is nehézséget jelent számodra, akkor inkább csak olvass.
  • dez
    #64
    Karácsonyra a Sony és a többi nagy is tervez árcsökkentést, persze nem töredékére, de azért jelentőst. Hogy még a kínai cuccok bejövetele előtt ők is csináljanak egy kis vásárt.
  • dez
    #63
    amit = aminek a végtermékét
  • dez
    #62
    Ha nem szólaltál volna meg... :)
    X264 = egy jófajta H.264 (= AVC, Mpeg4 Part 10) encoder, amit bármelyik H.264 dekóder visz. A Blu-ray-nek is ez fő codecje.
    Az mkv meg egy konténer-formátum (ami magában foglalja a video, audio, stb. adat-csomagot).
  • Mardel
    #61
    Mit néztem be?

    Ezt:
    [i]Év végétől jönnek az olcsó kínai Blu-ray playerek, megkapták a licencet.[/ig

    Gondolom nem azért kapták a licencet meg, mert olyan sok BD-t vettek a Blu-ray győzelme óta.

    Meg majd, pont a Sony fogja csökkenteni az árakat, minél keresetebb a terméke.

    Ne haragudj, de aki ezt beveszi, az megérdemli.
  • BlueGold
    #60
    Szerintem bépitették az X264 (mkv) támogatást az asztali DVD lejátszokba, csak még nem merik bevallani nyiltam. Nehogy a RIAA oda küldje az "Amerika kómmandót"
  • willcox
    #59
    Mi van? Ezt benézted!
  • saba30
    #58
    Ahogy azt dez írta ez egy újfajta upscaler algoritmus lesz ami előfeldolgozással a mozgásból meríti a plusz információt real-time -ban. Egy kép felbontásának növelésekor valamilyen algoritmussal nem kap új információt, viszont a mozgó filmből meríthető új információ ami beépíthető egy korábbi kockába. Iszonyatos teljesítmény kell ilyen video feldolgozáshoz.
    Volt itt egy cíkk az év elején (sajna most nem találom) az intel is csinál egy ilyen algoritmust a jővő 80 magos processzorainak amit úgy prezentált, hogy egy web kamera képét javította dupla felbontásura real-time (nem a pixeleket duplázva), hanem valós hozzáadott információval.
  • julius666
    #57
    Hát azért azt furálnám, hogy ha nem jutott volna senkinek az eszébe eddig statisztikai módszereket használni a tömörítéshez (én így értelmeztem amit írtál, bár azt azért be kell ismernem, a tömörítési módszerekbe nem másztam bele nagyon, nem rendelkezek komolyabb ismeretekről e területen).
    Mindenesetre ha nem csak ugratsz minket sok szerencsét, és küldj PM-et, ha már használható verziód lesz (tehát működik és jóval jobb mint a jelenlegi veszteségmentes tömörítő eljárások), érdekelne.
  • dez
    #56
    Év végétől jönnek az olcsó kínai Blu-ray playerek, megkapták a licencet.
  • EasyLife
    #55
    bocsi ,,Frayer,,
  • EasyLife
    #54
    van valami amit feltudsz mutatni az új tömörítési módszeredből flayer?
  • dez
    #53
    Mint írtam, egy P4-es van benne, rajta hőcső, ami egy réznek kinéző bordára megy, ami előtt van egy nem kicsi venti.
  • dez
    #52
    Ez az "éppen" már kb. fél év... Majd ha kész lesz, akkor szólj!
  • dez
    #51
    Vagy inkább ez:

    "Toshiba's new technology has been made possible by developing a large integrated circuit that can instantly convert images produced in the current format into high-resolution images."
  • dez
    #50
    Mint már írtam, nem erről van szó.

    "This technology makes it possible to reproduce high-quality images comparable to Blu-ray video from current standard DVDs."

    Ha nem mond ez neked semmit, szívesen lefordítom.
  • Mardel
    #49
    Pontosan az az érdekünk , hogy minél többen vegyenek Blu-Ray-r mert akkor fog csökkenni

    Álmodj királylány.
  • willcox
    #48
    Felfogtam, és azért írtam, amit írtam.

    "és ott vagyunk hogy egy két kilobájtból megúszunk egy másodperc HD anyagot" - pályázhatnál a Háry János díjra. LOL!
  • DjDano
    #47
    Istenem de idióták... Pontosan az az érdekünk , hogy minél többen vegyenek Blu-Ray-r mert akkor fog csökkenni az ára ha sokan veszik.

    A HD-DVD-t is ott szúrták el, hogy csak egy felturbózott DVD formátumot akartak létrehozni, bele is buktak szerencsére