Lencsevégen a Radeon HD 4850
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is hasonló problémám van egy asus hd4850-el.
akkor játsszál a COD4-gyel.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Megvettem a zsír új Sapphire hd4850 512-es kártyámat és nem mûködik jól!
A COD4 kivételével minden egyes játéknál pár perc után elsötétedik a kép a monitorom 109 v 111 "hercre" áll át. A videokártya megõrül innentõl fogva nem lhet képet kicsikarni belõla, sokszor magától újra is indul!
Várom a segítségeket! Elõre is THX
Ilyen kártya müködik most a gépemben, és az lenne a kérdésem, hogy mennyire szabad ennek melegednie? én pl COD5-öt játszok jelenleg MP-ben, és kb 1 ora játszás utána 75 fokosra melegszik a kártya, a cooler "visit" 75%-os gyorsasággal! Engem az érdekelne hogy segitene ha beszerelnék egy oldalcoolert a házra? vagy teljesen felesleges foglalkozni vele? a játék nem kezd el szaggatni, nem lassul be,csak olyankor amikor más esetekben is, szoval nincs ilyen téren változás, csak féltem! Kösz elöre is!
\"friczi a vállalkozó szellem\"
Hahh szintén problémás vok ezzel a karival fejlesztettem a gépem egy HD 4850-re 4 gb Geil rammal, core 2 duo E8400-assal vista 64bit de a vga driver feltelepítése után a restart után csak fekete képernyõ kikapcsolódó monitorral a gép a háttérben dolgozik mintha rendesen bebootolt volna csak kép nélkül a gépben egy Seasonic 500w-os S12-es táp dolgozik lehet kevés neki a kráft? Az Xp alatt tökéletesen megy csak a 4gb memó hmm az 3gb :-( ezért a vista 64. Valakinek ötlete?
\"friczi a vállalkozó szellem\"
Nemtudom jo helyre irok e vagy tudtok e segiteni, nemrég vettem egy uj gépet és egy hd 4850 es lett benne, q9300 proc 4g ram. minden jol müködik, vista 64-et raktam fel.Ha komolyabb játkékot akarok elinditani majd mindnél (valoszinü) a képfrissités miatt a kép egy részét levágja, és sajnos a játékokban nicns iylen beállitás, ezenkivül pár perc után ugy lefagy a kép semmit sem lehet csinálni csak reset gomb.
Valakinek ötlete van miért lehet?
Attól még nem lesz Cell kategória, mert van ez a Cuda. Tele van szûk keresztmetszetekkel. (Egy ismerõsöm <20 éve programozó, c és asm>20 éve programozó, c és asm> próbálta használni, de a haját tépte tõle. Nem csak a dokumentált problémáktól, hanem a dokumentálatlanoktól.)
"Az elso az, hogy 16-os vliw tomboket hasznal, azaz magonkent van 16 matematikai egyseg, de csak 1 elagazasi egyseg."
Egészen véletlenül nem kevered az ATI R6xx/7xx-ével? Vagy Cuda alatt ennyire máshogy kezelné a HW-t, mint shaderkódban?
"Az nvida gpu-k nem tudnak rendesen kerekiteni, tovabba a gyokvonasuk kritikan aluli modon pontatlan. Az ati meg lassabb, de precizebb alapon dolgozik."
Döntsd már el, hogy a Cell a pontatlan (persze, hogy nem), vagy a G8x/G9x...
Inkabb mondjatok shader model verziot. (Bar meg ez is santit, de nem annyira)
DirectX 10.x SM 4.x (GL_EXT_gpu_shader4, GL_EXT_geometry_shader4, ..)
DirectX 9.0c SM 3.0 (GL_NV_vertex_program3,GL_ATI_shader_texture_lod ..)
10->10.1 valtas nem igenyeli egy fel tranzisztor arebb rakasat sem,
mar, ha hiszel az MS DirectX csapat vezetojenek.
Vagy inakbb hiszel az N+1 -edik kartyat is eladni akaro hardware gyartonak aki lusta drivert irni(/dokumentaciot kiadni), dontsd el.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
http://goo.gl/gd6Zi5
Nem GDDR5 véletlenül?😄
http://goo.gl/gd6Zi5
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egy GF7900 a mai játékokban marha kevés, az x1650-et sem tudja már megverni a Dynamic Branching gyenge hatékonysága miatt.
A jatekokat manapsag dx9-re optimalizaljak, mivel mind a konzolok, mind a winxp ezt hasznalja. DX9 alatt nincs geometry shader es keves a branch-et hasznalo egyeb shader. Innentol egy buta de gyors kartya gond nelkul veri a fejlettebb, de ezert lassubb kartyat. Az a tudas es teljesitmeny, amit a mai szoftverek nem hasznalnak ki nem igazan szamit. A tobbseg nem akar fizetni olyasvalamiert (dx10.1) amit nem tud utanna kihasznalni. (pl. winxp alatt) Ugyanez elofordult mar az nvidian belul is, ahol az okosabb gf5-os szeria dx7-es jatekok alatt sokkal gyengebb lett a gf4ti-hez kepest. Ma egy olcso gf8-as vagy egy gf7900-as a legtobb multiplatform jatekhoz eleg. (minek jobbat venni, mint amilyen a ps3-ban van? csak dragabb de a legtobb jatek nem hasznalja ki)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vagy vagy olyan észlény, hogy 2 különbözõ árú kártyát összehasonlítasz? 😄
Az Ati meglépte azt a belsõ technológiai váltást, ami kell a fullos dx10-hez és tovább, az NV meg beépített a dx9 mellé dx10-es támogatást, de lényeges belsõ átalakuláson nem mentek át (értem ezalatt a kódnyelv feldolgozását, a stream procik megjelenése mindenképp gyökeres változás technológiailag)"
Az nvidia kihozta a cuda-t, ami a sajat fejlesztesuk. Ez egy teljes erteku c-s cpu tombbe teszi az nvida gpu-kat. (ps3 cell kategoria, csak tobb rammal) Ket fontos kompromisszumot kotott az nvida. Az elso az, hogy 16-os vliw tomboket hasznal, azaz magonkent van 16 matematikai egyseg, de csak 1 elagazasi egyseg. Ettol az elagazasokat hasznalo shader-k teljesitmenye akar leeshet a maximalis 16-odara is (a loop teljesitmeny nem, de a conditional igen). A masik fontos lepes az volt, hogy kiszedtek szinte minden dedikalt egyseget, ami miatt a dx10.1-ben levo programozhato texturakezelest csak shader kodbol tudnak megoldani, ami ujabb 8-szoros sebessegeset eredmenyezne. A harmadik problema inkabb csak a microsoft bosszuja, abban a formaban, hogy a dx10.0-ban opcionalis precizitast kotelezove tette a 10.1-ben. Az nvida gpu-k nem tudnak rendesen kerekiteni, tovabba a gyokvonasuk kritikan aluli modon pontatlan. Az ati meg lassabb, de precizebb alapon dolgozik.
Jelenleg a leggyorsabb gpu-k az nvidia-nal keszulnek, a legjobban szabvanytisztelok meg az ati-nal. Aki nem akar dx10.1-es jatekokkal jatszani persze kizarolag vista alatt, az valoszinuleg a gyorsabbat fogja valasztani. Arrol nem beszelve, hogy amig a jelenlegi konzolok ki nem kopnak, addig minden multiplatformos jatek dx9-re meg gf7900-ra lesz optimalizalva.
Mindazonáltal ugye mindig az ár/teljesítmény arányt kell figyelembe venni, hiába gyárt az egyik oldal ultrabrutál karikat, nem abból vannak az eladásaik java része, hanem a megfizethetõ, gyors karikból. Ilyen szempontból pedig szerintem egyáltalán nem annyira rossz az ATI, vannak korrekt kártyáik igen korrekt árakon) Amikor én az enyémet vettem, azt érte meg, ma inkább már egy 9600GT-t vagy 3870-et vennék, de ez mindig így megy... ha várnék 1-2 hónapot, lehet a 4650-4850-es lenne a király vétel 😊
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
http://www.xbitlabs.com/images/video/msi-hd3650/rhd3650_power.gif
http://www.xbitlabs.com/images/video/gigabyte-radeonhd3870-3850/gbt3000_power.gif
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,
\"The voices are back... Excellent.\"
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
\"Don\'t worry, I bring someone back. I promise.\" - Dr. Lawrence Gordon @ Saw
Core i7-4770S 3.10GHz, KINGSTON 8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 KIT, SAPPHIRE HD7970 3GB OC BOOST,
shaken, not stirred