Guiness-rekordra készül a Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A flash oldalak le se töltõdnek ennyi idõ alatt...
megtalálni rajtuk valamit meg kész agyrém...
De amúgy szeretem a flasht: játékok készítéséhez kiváló 😊
Ez a Java 6 update 10 jó dolgokat tud, még az is lehet, hogy visszatérnek a Java appletek és lesznek tisztán Java applet honlapok, de most komolyan.
Meg a JavaFX-et és a Java 7-et is fejlesztgetik.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Én leszoktattam baromi gyorsan a grafikust a képi menüpontokról, de a végsõ lökést az adta, mikor egyik honlapot már a 20. nyelvre fordították <#ejnye1>#ejnye1> Azóta nem csinál ilyesmit...
A Google egyébként NEM keres a flashen belül (próbálkozások vannak, de nincs még teljesen jól mûködõ kód). A dolgot nehezíti, hogy maholnap itt a 9-es, 10-es flash, és lehet az egészet elõrõl kezdeni, ugyanis zárt bináris formátum.
És csak hogy az érdekedben is szóljak valamit: a betûméret már nem probléma. Észrevettétek, hogy az FF3 ctrl+netscrollra nemcsak a betûket méretezi át, hanem a TELJES tartalmat? A képeket és a flash moviekat is arányosan nagyítja (ezidáig ez a kedvenc feature-m benne)
Gerygrey:
google keres a flash objecteken belül is nemcsak a metatag-ekben (hamár itt tartunk)
Dj. Faustus:
a HTML 1.0 enyhe túlzás volt , ha ez esetleg nem derült volna ki a szövegkörnyezetbõl (a C64-es ANSI oldalakról nem is beszélve)
de pl: máig igen sok többnyelvû oldalt raknak össze jpg-ekbõl és
akkor nem függ a júzer gépére telepített karakterkészletektõl és támogatott
nyelvektõl sem az oldal (ha már itt tartunk)
Ki nem szarja le a Visztát?
Aha, jó megoldás, a Google kifejezetten vadászik az ilyenekre.
az emberek, akik atmentek FF-re ezt kb. lesz*rjak
Nem feltétlenül. Én több "egybites" júzernek dobtam már össze gépet, a windows + driverek után a FF a harmadik dolog ami felkerül. Aki nem ért hozzá, annak látszólag mindegy, de egy kezdõ user is nagyra tudja értékelni pl az 1 kattintással Youtube-videó letöltõt és a többi FF addont. Õ nem tudja hogy ez most IE vagy FF vagy egyáltalán mi ez az egész, csak annyit hogy milyen jól megcsináltam neki "az internetet" 😊
Viszont az emberek nem szeretik a nehezen navigálható, animáltságból kifolyólag nehezen értelmezhetõ, lassan betöltõdõ, keresõvel nehezen megtalálható tartalmakat se.
Javaslom ez irányban Jacob Nielsen Designing Web Usability (Magyarországon Web Design címen jelent meg) címû mûvét, ami pont ezzel a témával foglalkozik. De sok szakmai weboldal (például a Weblabor, a Sitepoint, az A list apart) foglalkozik ilyesmivel.
"ki beszélt itt betûkrõl?? arra a html 1.0 is jó amiga 500 -as számítógéppel, de még egy commodore64 is ansi-val a jó öreg 80-as évekbõl..."
És hogy csinálsz HTML 1.0-ban ASCII karakterkészlettel többnyelvû weboldalt (például japán szõveggel megspékeltet), mikor nincs benne karakterkészlet-megadási lehetõség?
Meg az ilyen oldalakat csomó ideig töltõdnek.
Adok egy elrettentõ példát: http://callofduty.com/
Nálam csak nagyítóval olvasható a szöveg vmi miatt, ennyit a böngészõfüggetlenségrõl 😊
Zenekaroknak esetleg elmegy, hogy flash oldaluk van, bár ott sem jó megoldás.
A meta keywords, description csak arra jó, hogy a keresõtalálatok közt egyes esetekben megjelenik, így tudod manipulálni, hogy ott mi jelenjen meg. De a keresõk nem ez alapján fogják indexelni az oldalt.
Nem véltelenül van kevés csak flash oldal, ez nagyon rossz megoldás.
a trendi weboldalon az izgõ-mozgó interaktív grafikákat értem amik általában érdeklik mostanában az embereket , regények végigolvasása helyett...
az általad felsorolt funkciókat pedig a flash is tudja , jól tudod és nem is kell hozzá sokat eksön szkriptezni mert van amit az is natívban tud ( pl: copy&paste) szöveg alapú keresést is lehet benne irni de ezen már túlestünk aszt hiszem kétszer is, elöször ezen hozzászólásom tetjén és az ezt megelõzõ hozzászólásom alján.
Tévedés: az IE eléggé hátul kullog a stabil változatú webböngészõk ajánlás-támogatottságában. Ezért vannak "CSS hackek", ezért kell alternatívákat kínálni Javascriptben is.
"ezért kell -majdnem- az egész egész weblapot flashben megírni, és akkor az össze böngészõ alatt ugyanúgy fog kinézni"
1. Mivel a keresõk az oldal tartalmát is vizsgálják a Flash tartalomnak alternatívát is kell biztosítani.
2. Felolvasószoftverekkel, szöveges böngészõkkel hasonló a helyzet.
3. Olyan oldalak esetén ahol a tartalom szöveg és tartalom-jellegû (nem díszítésre szolgáló) kép; ott a Flash felesleges erõforrás-pazarlás, akadályforrás.
"se javasciptet, se egyéb scriptet csak natúr html-t"
A Flasht hogy illeszted be "böngészõfüggetlenül", aktiváció-mentesen? Eltaláltad SWFObject-tel, ami Javascript.
"éppen ezért írtam, ha figyeltél volna hogy a keywords taget lehet használni"
A meta tag keywords attribútuma - elavult
These are my friends, see how they glisten...
Én nem stasztika alapján használom, hanem tapasztalat alapján. Firefox eléd rak egy puritán böngészõt, és ami számomre kéne azt meg vadászhatom hozzá több percig ha egyáltalán létezik oylan kiterjesztés. Operaban meg minden van ami kellhet.
U.I.: A szarul megírt oldalt meg nembiztos, hogy megjeleníti, de ez nem a bongészõ hibája. Weblapot készíteni is tudni kell.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Tudtam, hogy valami user error lesz. Már vártama választ. A nagy firefoxotok még a rosszúl megírt lapot is megjeleníti, ez marhajó, de inkább ara kéne törekedni, hogy az a weblap jól legyen megírva.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Egyébként az Acid teszteknek épp az a lényegük, hogy kihívást jelentsenek a böngészõk számára, általában az aktuális tesztet a piacon jelen levõ egyik böngészõ sem szokta tudni teljesíteni. Most, hogy már az IE is megmozdult végre, ki is jött az Acid3.
Vagy mondok mást: Keresés. Copy'n'paste. Betöltõdési sebesség. Netscroll (görgõ az egéren). Dinamikus betûméret. Hivatkozás címének másolása. stb. Ezek mind nem mûködnek egy pusztán flash oldalon. (illetve ezek közül pár funkciót megvalósíthatsz, de ahhoz rengeteget kell actionscriptezni, szóval csomó munka valamiért, ami egyébként alapszolgáltatás lenne).
Charybdis :
Flashben az egész honlapot? Hát ehhez gratulálok 😊
Keresõkbõl nem akarsz látogatókat kapni vagy mi?
éppen ezért írtam, ha figyeltél volna hogy a keywords taget lehet használni és/vagy mellette aloldalon és/vagy láthatatlan betûkkel és/vagy rendesen flash beágyazás mellett sima szövegkörnyezetben bármit beírni, de még keresõ szövegmezõt és fórumot is lehet csinálni a lényeg, hogy kliens oldalon ne legyen böngészõfüggõ utasítás az oldalban, mint pl: it az sg-n <#nezze>#nezze>
"Note: file upload may not work with Internet Explorer on some versions of Windows XP Service Pack 2, see our information page on the W3C QA Website."
Szóval a webes szabványt kibocsátó honlapja nem javasolja, hogy IE-t használj. Akkor hol is az a híres szabványosság?!?
És egyébként is: hány rendszeren érhetõ el az IE? És az FF?
CSS validator, 14 hiba
Ja kérem, az a jó böngészõ, ami egy gányolt, nem szabványos oldalt jól megjelenít, csak azért, mert oldal azt mondja magáról, teszt? Akkor mea culpa.
Persze azota mondjak sokan, hogy Opera jobb, IE7 jobb, stb. De az emberek, akik atmentek FF-re ezt kb. lesz*rjak. Miert? Mert ok regen is csak azert valtottak FF-re, mert a regi bongeszojuk (IE6) hasznalhatatlan volt. Szoval, azert mert van 1-2 dolog, ami jobb az Operaba, stb. nem fognak valtani. Akkor fognak valtani sokan, ha elegedetlenek lesznek a jelenlegi bongeszojukkel.
Aha, most már értem
IE - szar. Hírbõl sem halott a szabványról, és rengeteg idegesítõ hülyesége van (pl képtelen kiírni, hogy melyik file melyik sorában van gondja. Illetve amit kiír, az hibás, sokszor nem is létezik olyan sor.)
Opera - nem rossz, de keveset tud. Olyan alapdolgok, mint a DOM innerHTML megfekszik a gyomrát. Komoly AJAXra alkalmatlan. Dinamikus IFRAME-ekkel is meggyûlik a baja, és bugos a DOM értelmezõje, ha document.write-ot használ az ember.
Safari - na ez aztán tényleg hanyagolós. Kicsit jobb JS-ben, mint az Opera, de NAGYON messze van a szabványtól, a CSS-ben pedig igencsak le van maradva (már persze ha nem bugos). Dinamikusan frissülõ tartalmakkal különösen sok baja van ("összemaszatolja" a korábbi tartalmakkal az oldalt, nem frissít rendesen)
FF - ez sem tökéletes, de még mindig ez áll leközelebb a szabványhoz, ez volt a célja: azért vált külön a mozilla a netscape-tõl, hogy szabványos böngészõt írjanak. Ezidáig nekik sikerült a legközelebb kerülni ehhez a célhoz, teszem hozzá.
Amaya - 100%-ig W3C szabványos, emiatt a gyakorlatban használhatatlan. Azért a motorját kiadhatnák függetlenül a felülettõl, érdemes lenne továbbfejleszteni.
LMNO: FF megbukik a szabvány teszteken wtf?!?
Az én tapasztalatom az, hogy az IE bukik meg. Pl: tegyél be légy szíves egy egyszerû flash moviet egy oldalba úgy, hogy megjelenjen IE alatt, és html4.1 valid is legyen (ez arrakistor-nak is szól: hogy akarod berakni a flashedet a valid oldaladba?). Csak megjegyzem, hogy az FF tudja. Meg itt van még egynéhány, kifejezetten idegesítõ IE bug (6 és 7 is):
- nem tudják dinamikusan állítani az opacify-t (nem ismerik ezt a CSS attribet, a filter pedig statikus)
- rosszul kezeli a substr-t (bakker, ez egy nyamvadt alapfüggvény!!!)
- bugos a getElementById (name attribet is használja, de hogy miért?!?)
- setAttribute nem kezeli a "style" attribútumot.
- dinamikusan megadott "position" style attribot nem értelmezi. Gány.
- nem lehet lekérdezni a kurzor koordinátáját az dokumentumhoz képest elemi lépéssel (azért ez gáz, mert ki a fenét érdekel az ablakhoz képesti koordináta, mikor a referenciapont mindig a dokumentum eleje?!? Az ablakot ugyanis lehet scrollozni...)
- képtelen helyesen kezelni a képeket, akkor is beállítja a complete attribot, amikor még nincs teljesen betöltve a kép (ezzel mennyit szoptam, bakker!).
- nem UTF-8 kompatibilis. Egyrészt ha egybeírod a metában, nem ismeri fel. Másrészt JS-bõl nem lehet UTF-8 szöveget átadni (sem innerHTML-nek, sem flashnek, sem más dinamikus tartalomnak), mert krikszkraksz lesz.
ésatöbbiésatöbbiésatöbbi.
Egyébként ez az eredmény magáért beszél (különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az FF bugokat a hivatalos honlapon kiírják)
google fight: ie vs. ff bug
szerintem ezt arra értette.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
De minden komplexebb szoftverben marad egy csomó hiba még kiadás után is, sõt még alverziók után is. Ne gondold, hogy egy végleges verzió azért végleges, mert nincs benne bug.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Keresõkbõl nem akarsz látogatókat kapni vagy mi?
Az FF mánia meg nem most kezdõdött.
De nem óhajtok vitázni errõl, csak leírtam a véleményemet
ui.: az ie8 beta is átmegy az acid2 teszten
azonkívül a saját oldalam pont fordítva mûködik, az IE nem tudja megnyitni és a FF igen. ebben csak az a furcsa, hogy a legalapabb html kódot használtam hozzá és jegyzettömbben írtam.
ki lehet próbálni itt