87
  • ziipp
    #87
    Ebből tudnék egy összeesküvés elméletet fabrikálni. Már a múltkor is interjú volt a TV2 új program igazgatójával, sokkal több a House-os, Igazsgá Árás hír. Gyanús, felettéb gyanús...
  • ziipp
    #86
    És majmok dugják át a csatlakozókat a műholdon. :D

    Szegény Barártok Közt, kb. 1 évet néztem. Elsőre azt mondtam, hogy "Na ezt a szart tudod ki fogja nézni!" - emlékszem, egy ilyen jelenet volt benne:
    "Danika, miért tetriszezel?" "Hagyjá' békén!". Érted, tetrisz bazze. Tetrisz. Na mindegy, végül túltettem magam a dolgon, sőt később ráfanyalodtam, mert nem volt semmi dolgom hétköznap esténként. Igaz, akkor még nem volt net. Aztán szépen lassan abbahagytam. Viszont meg kell mondanom, végig tisztában voltam, hogy mekkora SZAR-RATYI-IGÉNYTELEN-FOS sorozat, de azért csak odaültem minden este... Szerintem sokan vannak ezzel így, ergo nem lehet azt mondani, hogy BK néző = igénytelen ember. Bár ha abból indulok ki, hogy az emberek nagyrésze nem túl igényes, akkor nem is annyira túlzó ez az állítás. (Pl. miért nem lehet központozni, és nagybetűket használni?!)

    Dallas óta tudjuk, hogy minden sorozatnak vége szakad egyszer. Így lesz ez a BK-val is. A Barátok Közttel egyébként az a legnagyobb baj, hogy még érintőlegesen sincs kapcsolatban a valósággal, az igazi magyar viszonyokkal, társadalmi problémákkal. Pedig a Szomszédok bizonyítja, hogy igenis lehet valós alapokon nyugvó szart csinálni. :D Töri tanárom szokta volt - bezony - mondani, hogy a Szomszédokból nagyon korrekt és pontos képet kaphatunk a rendszerváltás utáni helyzetről. Osztom a véleményét. Újabb ütés a BK vonagló testén.

    Örülük-e, hogy vége lesz? Nem tudom. Igazából hidegen hagy a dolog. Ma már csoldálkozom, hogy volt képes ez a sorozat időt rabolni tőlem, de hát ez van, megtanultam a leckét, jelenleg alig nézek TV-t. Régebbi napi 2-3 óra 30 percre csökkent. Itt felhívnám a figyelmeteket a Lost és a Barátok Közi érdekes párhuzamra. Ha az alapokat nézzük, tulajdonképp ugyanarra a vázra épül a két produkció: NON STOP KAVARÁSRA. Ez így van. Be kell látni. Tehát amikor azt mondjátok, hogy mekkora cink már ez a BK, gondoljatok arra, hogy a Losttal ugyanezt a gombócot nyelitek be, csak szebb körítésben, cukorszórással és csokiöntettel.

    Ja, még valamit elfelejtettem. Égessük meg Berényi Mikit!
  • Vamp17
    #85
    van egy par szaz fobol allo kozonseg, a tarsadalom miden retegebol, akinel van egy berendezes ami jegyzi hogy mit neznek. Ez alapjan atlagolnak a teljes lakossagra.
  • Ginoo
    #84
    köszi a felvilágosítást:)
  • Tetsuo
    #83
    Mindenkit figyelnek muholdrol.. azt is latjak h eppen most mit csinalsz. Mindent tudnak rolad. Meg a full DNS-szekvenciadat is..
  • Ginoo
    #82
    Honnan tudják, hogy x napon xy csatornán z műsört "2,8 millióan" nézték?
    De tényleg. Honnan veszik ezeket a nézettségi adatokat?
  • z99999
    #81
    lol ha pont a cooltv-t kellett nézned, akkor meg is érdemled amit láttál...
  • DarkLaca
    #80
    Annyira le tudom szarni... 1995 óta nem nézek TV-t.Valameik nap, bekapcsoltam, mert valami szar rámjött, olyan éjfél körül. Cool TV ment, és elkezdi benne az egyik csávó, a másiknak, hogy ilyen jól még nem szopott senki... Na mondom a faszomat a szaros TV be. Eddig is útáltam, most meg ha netán ezentúl TV-t akarok nézni, nagyon gyorsan elvetem magamtol az ötletet.Elegem volt abbol, hogy csak a szar folyik a TV böl, és egy rohadt normális műsör nem megy.Ezért is van az, hogy ennyire gyűlölöm a TV-t.MOcskos manipulatív gyökerek irányítják,és jól ki is használják, azokat, akik meg is nézik... Ennyi tömören. Inkább számítógépezzetek, de a TV-t felejtsétek el...
  • Shan
    #79
    Dehogy nézik 1millióan! Csak tippelnek, és szoroznak...
  • DaemoonHunter
    #78
    Vége lesz-e az anyátokközt uralmának? Na ez az ami engem hidegen hagy(tehát, hogy urlakodik-e vagy nem)
  • ilf667
    #77
    értem, de én nem azzal foglalkoztam, hogy a töbség miért és mit gondol,hanem azzal hogy ténylegesen milyen is. mit értettem félre? és ha a többség imádná, nos attól sem lenne sem jobb sem rosszab.
    engem igazából nem érdekel, hogy a többség szereti vagy utálja :)
  • winnie
    #76
    értem az analógiát, és írtam, hogy mit értesz félre. én is azt írom, hogy mindegy, hogy jó vagy rossz szappanopera, mert a többségnek az a baja vele, hogy szappanopera - maga a műfaj van leírva.

    ez olyan, mintha mondanál egy filmcímet és valaki azt reagálná, hogy "mi? egy film? akkor az szar."
  • ilf667
    #75
    hát akkor nem értetted az analógiát.
    ez most olyan hogy nem kell nekem a tesco összes italát végigkóstolni ahhoz, hogy eldöntsen a tesco vodka jó-e. ócska kis büfékben ilyen vodkát adnak az embernek, de aki ott rendel annak nem is nagyon számít milyet töltenek.
    a barátok közt is ilyen gazdaságos sorozat.
    és tök mindegy hogy jó vagy rossz a többi szappanoperához képest, objektív tulajdonságaiból következik hogy milyen.

    most úgy csinálsz mintha lehetetlen volna hogy a barátok közt és még sok más szappanopera egy olcsó, alja minőségű termék, közben tele a vilég egyéb hasonló értékű árucikkekkel, amiket vesznek is az emberek ezerrel.
  • winnie
    #74
    "hogy a barátok közt nem a legrosszabb a szappanoperák között? és?"

    épp az ellenkezőjéről volt szó. a BK lehet rossz szappanopera, de aki BK-t szid, annak eleve nincs jó szappanopera. (ld. a filmnézők kollektíve köpik az összes sorozatot, az emberek az összes teszkógazdaságosat.)
  • winnie
    #73
    " ők butítják népünk egy jó nagy hányadát.."

    ??? a nép buta. pont. elég csak elolvasni a hozzászólásokat. már nem lehet hova butítani a népet. még hogy a tévé butít...:)
  • FlyingV
    #72
    amúgy a csajszinak az első képen hogy süt már az értelem a fejéről... neki is elkéne egy hordozható cenzúracsík
  • FlyingV
    #71
    az a szar hogy elolvastam ezt a cikket de nem, nem lesz ebből se semmi...

    pedig jó lenne, ha vége lenne ennek az ótvaros trágyadombnak... a stábot meg basszus láncra kötve kéne körbehúzbhi az országban, ők butítják népünk egy jó nagy hányadát... igaz lehet inkább autogramot kérnének tőlük a drága jó átlag magyarok, az a szép..
  • ilf667
    #70
    hogy a barátok közt nem a legrosszabb a szappanoperák között? és?
    analógia - lehet hogy a tesco gazdaságos kategóriában a vodka ihatóbb mint a gin de attól még legalja minőségű mind a kettő.
  • xen
    #69
    "az SG-s fórumozók között is rettentő népszerű honi szappanopera"
    Hát ezt azért nem írtam volna...
  • szvini
    #68
    ott a pont
  • maestro85
    #67
    Kíváncsiságból elolvastam ugyan mi hír a tv világából, mert fogalmam nincs róla. De nem lett más az eredménye, mint amire számítottam: szánalom az egész, ahogy van. Értelmesebb dolgokkal is el lehetne tölteni az időt, mint ilyen selejtekkel...
  • AZTA
    #66
    A barátok koztbe az a poén amikor 2en beszélgetnek és aki beszél, az legalább 2szer megkerüli a másikat mire elmondja a szövegét :D

  • Acheron
    #65
    ha választanom kéne a Tv2 és az Rtl Klub között akkor az Hbo-t választanám.
  • Tinman #64
    Mondhatod, de azok mozifilmek :-)
  • Prof William
    #63
    A lényeg...

    Az eggyik gagyi néha legyőzi a másik gagyit de jelenleg a RTL gagyiját többen nézik...
  • Mr Gumby
    #62
    Fő az ironikus szándék felismerése komment írás elött.
  • winnie
    #61
    most mondjam azt, hogy a batmanben michael keatont először clooney-ra, majd bale-re cserélték? hogy jack ryan előbb alec baldwin volt, majd ford és affleck. ez teljesen megszokott dolog, valahogy sosem szokott kiakasztani.

    sőt, ha már lost. ott végülis megoldották, hiszen egy szereplőt ki kellett írniuk a sorozatból, mivel nem gondoltak arra, hogy meg fog nőni:) (de jól megoldották és visszahozták ahogy kell.)
  • Loverman
    #60
    sztem csak szarul fogjátok. a Tv2 nálunk mindig is szebb volt mint az RTL amíg földi antenna volt, most persze h kábel van, ugyanolyan
  • Tinman #59
    Ez az igénytelenség indikátora.

    Gondolj bele, egy Lost-ban mondjuk Hurley helyett egy másik kövér srác lenne csak úgy egyik részről a másikra.

    Erre nincs mentség... egyszerűen kétségbeejtő, hogy idehaza 2 millió zombi hörög ez előtt a szar előtt! A barátnőm is!
  • atlagember
    #58
    A TV2 nézettsége szerintem két dolog miatt kisebb azonos műsor esetén:
    1. A neve miatt az emberek többsége a 2-es csatornája hangolja be, míg az egyesre az RTL-t, vagy a régi M1-et teszik, így eleve másodlagos csatornaként prognosztizálja magát a neve alapján.
    2. A kép minősége szinte az egész országban az RTL javára dől el, és azonos műsor esetén az emberek azt választják, amelyik képminősége jobb. Érdekes módon nálunk kábelTV van, de még itt is jobb az RTL minősége, mint a TV2-é.

    Amúgy a celebeknek csúfolt beképzelt sztármajmokat meg alapból útálom, úgyhogy nálam ezzel csak negatív irányban módosítanak.
  • atlagember
    #57

    Fő a változatos fogalmazásmód:

    "...a Vacsoracsatát rakta be. Ebben öt hétköznapi ember a hét öt napján egymás lakásaiban megvendégeli a másikat, hogy a kapott pontszámok alapján péntekre kiderüljön, ki a győztes. Mindeközben a TV2 saját ötlet alapján elkészítette a Hal a tortán című produkciót, melyben öt híres ember a hét öt napján egymás lakásaiban megvendégeli a másikat, hogy a kapott pontszámok alapján péntekre kiderüljön, ki a győztes."
  • winnie
    #56
    nyilván amellett, hogy az a lényeg, hogy minél több nézőt szerezzenek, az is lényeg, hogy egészséges versenyt színlelve, a másikat ne nézzék. (ha az egyik erős filmet ad, igenis meg kell próbálni megverni, nem pedig lefeküdni neki. az nem szülne sok jót.)

    vicces is lenne, ha a burgerking és a mcd vagy a pepsi és a coca azt mondaná, hogy holnap te adj el többet, de ma én.
  • damagepy
    #55
    Sose értettem, miért teszi a két adó egymásra a műsorait. Eddig azt hittem, hogy a nézettségért versenyeznek, mert abból, vagyis a reklámokból (előtte közben utána) jön a pénz.
    Tegyük fel van 2 k@rvajó film, amit pl én megnéznék. Mind2-t. Meg mondjuk 3 millióan ugyanígy. Leadja az egyik az egyik időben (nagy nézettség) és a másik adó máskor a másik filmet. Nagy nézettség, sok pénz. Aztán itt van a másik dolog, hogy egyidőben adják, hogy egymástol ellopják a nézőket. De ugyse az lesz hogy a 3 millio helyett igy 4-en nézik? sőt még az se hogy 3-man, mivel bitos lesz, aki a másikat választja, igy tuti hogy kevesebben fogják megnézni, ideális esetben 1.5-1.5 millió lesz az eloszlás. Ebben mi az üzlet? Ha valaki a műsorom egy nagy nézettségű másikkal együtt vetitené hogy majd onnan igy mégtöbben "átjönnek" közben meg ezzel veszitek a nézettségemből (ergo pénzt is) azt kapásból kirugnám. Ezek nem látják a másik tv műsorbeosztását? Adják akkor amikor ott nincs semmi érdekes, és akkor több nézőt szereznek. Mindketten!
    Vagy van valami a háttérben amiről nem tudok, és nem is arról szól a játék, hogy minél többen nézzék a top műsoraimat? Vagy nem is a top hanem a kis nézettségű műsorokról van szó, épp az a cél hogy legalább azokat is nézze pár betévedt agymosott?
    Valaki irja már meg ezeknek a catározásoknak a lényegét, miértjét, hátterét pls...
  • Max7
    #54
    Bocsi most keltem és nem értettem amit írtál :) De másodjára elolvasva már leesett :) Tegnap sokat melóztam ma meg túlaludtam magam :D
  • Gerygrey
    #53
    Nem, B betűs az egy torrentoldal, és nem hinném hogy nagyon sokat adnának arrafelé a szerzői jogra, mert a BK mellett ugyanúgy fent vannak a premier DVD filmek, szoftverek, stb... Annyi a különbség hogy azokat azért egy nagyságrenddel többen töltik le :)
  • Jrex
    #52
    Úgytűnik az sg a TV2-nek szurkol:)
  • Max7
    #51
    b betűs gondolom a barátok közt, ami nem warez jelleggel jelenik meg torrent és hasonló fájlcserélő oldalakon!

    Tudtommal az rtl klub hozzájárult ahhoz hogy a barátok közt felvételeit közzétegyék az interneten! Elvileg a tv-ből felvett anyagok nem jogsértőek hiszen abból a csatorna bezsebelte a vetítéssel járó díjakat és a jobb felső sarokban is ot van a védjegye!
  • Gerygrey
    #50
    Tolják bizony warezban is: Átlagosan 4-600 ember tölti a B betűs, 6-800 az N betűs, és 50 körül a sorozatokra specializálódott másik B betűs magyar torrent trackerről a Barátok Közt epizódjait, minden nap felkerül az új rész mindháromra.

    A Hal a tortán ezzel szemben csak az N betűsön van fent rendszeresen, 100-as nagyságrendű letöltővel - ez érdekes, általában a warez letöltési statisztika tükrözni szokta az ízlésemet, de szerintem az elcsépelt és unalmas BK mellett a Hal a tortán végre egy nézhető műsor (leszámítva a tegnapi rész primitív narrátori kommentárjait józsi bácsi tojásairól, kétszer is elsütve az igen gyenge asszociációs poént egymás után olyan szinten hogy az már fáj)

    Egy kis érdekesség: az N-en Győzikét 200-an, a Lost 4. évadját 3500-4000 júzer nézi/nézte, pedig az előbbi az RTL-en még versenyben van a BK-val, az utóbbi a közelébe se ér. Ebből látszik, mennyire más ízlésűek az internetezők nagy átlagban.
  • winters123
    #49
    na de hát, ha az akkor teljesen értelmetlen
  • ddt500
    #48
    Én csak a Kinga miatt nézem!!Kíváncsi vagyok hova tolják még fel azokat a kis alma cickóit!!