248
  • babajaga
    Na és a folyás folyadék dolognak az is lényege hogy a gravitáció hatására azonnal elmozdul. A vasat is lehet FOLYATNI nagy nyomáson de az mégse folyadék.
  • babajaga
    Nem igaz. Ugyanis a folyadék definiciója az hogy a molekulái szabadon gördülnek egymáson folyamatosan.és nem az hogy kismértékben elmozdulnak, és igen hosszú idő alatt!
  • Wampire1
    Az üveg amúgy folyik! Tudtátok? Nagyon lassan de folyik. Régi templomok üvegeinek az alja már több centivel vastagabb mint a teteje ami teljesen elvékonyodott.
  • Epikurosz
    OFF
    Mér nem babajagával (aka bandypapa, samebady etc. etc.) cserélsz te eszmét (először azt írtam: szemét - de van helyesírásellenőrző, szerencsére)? (persze, inkább priviben)

Ő a te kategóriád ("egyívás").
  • ilf667
    rettentő meggyőző és alapos érveid vannak ám
  • Epikurosz
    Na, ebből elég, te idióta.
  • ilf667
    épp arra válaszoltál... meg elolvastad a saját linkedet is. atyagatya
    melyik szót nem teszik érteni?
    borzasztó hogy minden így áthullik az agyadon, 1 új szót sem tudsz elsajátítani.
  • Epikurosz
    Majd te elmagyarázod.
  • ilf667
    ezzel aztán nem sikerült alátámasztani a hülyeségedet, a homok nem folyadék, hanem szemcsés anyag. viselkedése bonyolultabb a folyadéknál, de pont erről van szó abban a cikkben
    csak fel kéne fognod
  • Epikurosz
    Nem.
  • Csi9aa
    Aha. És szerinted a homok általános megjelenési formája ez.
    Minden homokozó életveszély, VIGYÉTEK ONNAN A GYEREKEKET!!!

Azon kívül hogy hülyeségeket állítasz és okoskodással próbálod leplezni, tudsz bármilyen módon reagálni?
  • Epikurosz
    Szinoníma: Beee!

Apropó: vennék jutányos áron pénzcsináló kristálykoponyát!
    Ajánlatokat ide a hirdetőbe várok "Olcsó csontnak drága leve" jeligére. :-)
  • Epikurosz
    Múúú!
  • ilf667
    hé, te nem tanultad az epikurosz féle fizikát?!
    tudod, amit az akasha könyvtárban tanítanak..

vasgáz azért nem lehetetlen
  • babajaga
    " A homok az egy folyadék, csak szólok"

Persze a vas meg gáz.
  • valamit
    nem csak sci-fibe van ilyen story. nézd meg filmen vagy olvasd el a Nem félünk a farkastól-t. aztán lesd meg végén, hogy milyenek egymással fiktív gyerekük halálakor
  • Falconer
    Azt sem tudják pontosan, hogy 65-70 éve milyen technikákat alkalmaztak a Német birodalomban (most direkt nem írok konkrétumokat), csak mindenféle feltevések meg mendemondák vannak... És az nem volt olyan régen.
    Akkor hogy várhatja el az ember, hogy a négyezer éves dolgok rejtélyeit feltárják?
  • Epikurosz
    Azért az kicsit irónia kategória, hogy a Marson úgy futkároznak a roverek, mint a molnárpoloska a víu felszínén, és azt sem tudjuk, hogy mi van a sufniban, Kheopsz piramisában. Mindenféle radar, meg ultrahang, meg mágneses detektor, meg szeizmikus kütyü, meg távirányítható mini robotkamerák ellenére.
  • Falconer
    Úgy gondolja, hogy nem lehet tudni, hogy mi van a külső fal és belső kamra+járatok fala közt :D Lehet, hogy ott van tele földönkívüli technologiával és a vhol lejjebb említett jeladókkal, lol :D
  • roliika
    "Nem hiszem, hogy valaha is megpróbálták megnézni a belsejét,..."
    De.

És találtak benne pár kamrát kőből. Meg kisebb járatokat ami érdekes módon belülről van zárva. Süt iszap lerakódást is ami valamiféle víz jelenlétére utal.

1 magyar kutató(ki más :D) azt állítja, hogy feltöltötték vízzel a cuccot és a piramisban hajókkal emelték be a tömböket és úsztatták.

Nade..akkoriban a Nílus elért a piramisig, sőt voltak áradások is, tehát ne vonjunk le messzemenő következtetéseket..szerintem.

• Epikurosz
    "Miért kell megbélyegezni azt aki nem hisz a természet felettiben?
    Mert lerombolja a romantikus állomvilágotokat? "

Olvastam régen, nagyooon régen egy érdekes sci-fit.
    Arról van szó benne, hogy egy ürge kényszerűségből leszáll egy elhagyott bolygón, és végül bolygó hollandivá válik maga is. Telik, telik az idő, és egyszer csak megérkezik erre a távoli, magányos bolygóra egy expedíciós űrhajó, benne egy jószándékú, segítőkész emberrel. Ő megmenti kvázi a magányos hajótöröttet, bár emlékeim szerint maga is eléggé magánzó, bár agyi képességeit jócskán megőrizte.
    Közben kiderül, hogy a hajótörött nem is annyira magányos, ugyanis kialakított magának egy virtuális társat, akivel beszélget, jól megvan vele.

Szó szót, nap napot követ, és mit ad az úristen, a megmentő tudatára ébreszti a megmentettet, hogy az a bizonyos "valaki" nem létezik, csak egy hiú ábránd volt. A megmentett manus roppant kiábrándul, annyira, hogy ott helyben meg is öli a másikat, mondván, hogy ő is megölte az illúzióját.
    Hát, mit ne mondjak, pocsék egy helyzet, és ez csak egy fránya sci-fi.
  • A1274815
    Mint írtam csak egy ötlett. Nem hiszem, hogy valaha is megpróbálták megnézni a belsejét, azzal, hogy szét szednek egyet, így igazából, hogy a belselyében mi van az teljesen ismeretlen. Bár van esélyem tévedni. Tudom, jól, hogy milyen a homok, sőt a por ami a levegőben van még jobb példa erre a "kvantum fizika" szerűségre.
  • Epikurosz
    100 ezer forintért már interjút is kaphatsz. :-))
    (á propos: olcsóbb vagyok, mint Gorbacsov)
  • Epikurosz
    10 ezer forintért megnézhetsz. :-))
  • Epikurosz
    Illetve a homok kvantumanyag: kettős természete van.

ha messziről szemléled, akkor hullámzik, folyik.

Ha a körme hegyére nézel, akkor kis szemcsékből, kvantumokból áll, sőt, képes még futni is, térben, és időben. Ez a kvantumfizika lényege.
  • qwas
    Epikurosz: Te egy furcsa élőlény lehetsz a valóságban.
  • Epikurosz
    Az egyiptomiak nem homokvárakat építettek, hanem piramisokat. Micsoda különbség!
    Amúgy 4500 év alatt a földrengések szétfolyatták volna őket. A homok az egy folyadék, csak szólok.
  • Epikurosz
    Nekd capito, vagy caputto, nekem kapiskó!
    ha nem tetszik, akkor is.
  • Epikurosz
    elolvastam, te kis buta, és persze, hogy tévedtem a hegyikristályt illetően, de ne az 1% tévedésem nézd, hanem a 99% igazam.
  • ZoliJ
    "Eredményeik szerint a kristálykoponyák olyan eszközökkel készült, melyek nem állhattak az ősi maják vagy aztékok rendelkezésére."
    Miért, eddig mit mondtak?
    Úgylátom már megint feleslegesen dobtak ki pénzt kutatásra:D
  • roliika
    Homok...ja. Kátránnyal meg szigetelték, hogy ki fe jöjjön, bent meg acél vagy szénszálas ötvözet van, hogy a homok szét ne nyomja, nem? 147 méter magas a Kheposz piramis, ha jól tudom. Egy ekkora homok kupacot összehozni sem egyszerű ám . Ja és ugye cirka 4500 éves. :)
  • Falconer
    És ezeket te szépen el is olvastad?
    Mert akkor rájössz, hogy a saját hülyeségeidnek mond ellent.
  • A1274815
    hívűkre=hívőkre. (Szőrnyű a céges billentyűzetem sokkal nagyobb és sokkal tágasabb, mint az otthoni és nem bírom megszokni.)
  • A1274815
    Nem mindenkire vonatkoznak, mint írtam csak hívűkre. És van itt több olyan ember is aki már több témában bizonyította hitét.
  • Chocho
    Szerintem olyan, hogy hívő nem igen van... Én mindkét oldalnak tudok hinni, ha elég meggyőzőek. Ez a cikk a két koponyáról érdekes, de az alant vázold dolgok homályosak és üresek. Ugyanolyan spekulációk, mint hogy az ufók csináltak minket. Se több, se kevesebb nincs bennük.
  • A1274815
    Általános kérdések a hívőknek:
    Miért kell hinni a hihetelenben és foggal-körömmel ragaszkodni hozzá?
    Miért kell megbélyegezni azt aki nem hisz a természet felettiben?
    Mert lerombolja a romantikus állomvilágotokat? Vagy mert megakadályozza, hogy újabb híveket toborozzatok?

Várom a választ.
  • A1274815
    Az üveg úgy tudom kb. 10000 év alatt kikristályosodik.

Ötlet a piramisokhoz:
    -mi van akkor, ha nem az egész épült kővekből, hanem a csak bizonyos részei, a többit pedig feltöltötték homokkal?
  • Chocho
    Jól van Epikurosz, inkább menj és nézz brazil szappanoperákat. Azok valók Neked, nem a tudományos halandzsázás. ;)

Ja, amúgy az capito... No comment.
  • babajaga
    "Az üveg egy túlhűtött folyadékoldat"

Felteszed az üveg definicióját aztán egész mást állítasz róla.
  • babajaga
    A kvarc úgy kristályosodott ki. Nem gyanús neked az alakja? És az se gyanús hogy a hegyikristály nem a vulkáni területen található. Ami a vulkáni területen található természetes üveg azt úgy hívják hogy OBSZIDIÁN.