248
-
babajaga #208 Na és a folyás folyadék dolognak az is lényege hogy a gravitáció hatására azonnal elmozdul. A vasat is lehet FOLYATNI nagy nyomáson de az mégse folyadék. -
babajaga #207 Nem igaz. Ugyanis a folyadék definiciója az hogy a molekulái szabadon gördülnek egymáson folyamatosan.és nem az hogy kismértékben elmozdulnak, és igen hosszú idő alatt! -
Wampire1 #206 Az üveg amúgy folyik! Tudtátok? Nagyon lassan de folyik. Régi templomok üvegeinek az alja már több centivel vastagabb mint a teteje ami teljesen elvékonyodott. -
Epikurosz #205 OFF
Mér nem babajagával (aka bandypapa, samebady etc. etc.) cserélsz te eszmét (először azt írtam: szemét - de van helyesírásellenőrző, szerencsére)? (persze, inkább priviben)
Ő a te kategóriád ("egyívás"). -
ilf667 #204 rettentő meggyőző és alapos érveid vannak ám -
Epikurosz #203 Na, ebből elég, te idióta. -
ilf667 #202 épp arra válaszoltál... meg elolvastad a saját linkedet is. atyagatya
melyik szót nem teszik érteni?
borzasztó hogy minden így áthullik az agyadon, 1 új szót sem tudsz elsajátítani. -
Epikurosz #201 Majd te elmagyarázod. -
ilf667 #200 ezzel aztán nem sikerült alátámasztani a hülyeségedet, a homok nem folyadék, hanem szemcsés anyag. viselkedése bonyolultabb a folyadéknál, de pont erről van szó abban a cikkben
csak fel kéne fognod -
Epikurosz #199 Nem. -
Csi9aa #198 Aha. És szerinted a homok általános megjelenési formája ez.
Minden homokozó életveszély, VIGYÉTEK ONNAN A GYEREKEKET!!!
Azon kívül hogy hülyeségeket állítasz és okoskodással próbálod leplezni, tudsz bármilyen módon reagálni? -
Epikurosz #197 Szinoníma: Beee!
Apropó: vennék jutányos áron pénzcsináló kristálykoponyát!
Ajánlatokat ide a hirdetőbe várok "Olcsó csontnak drága leve" jeligére. :-) -
Epikurosz #196 Múúú! -
ilf667 #195 hé, te nem tanultad az epikurosz féle fizikát?!
tudod, amit az akasha könyvtárban tanítanak..
vasgáz azért nem lehetetlen -
babajaga #194 " A homok az egy folyadék, csak szólok"
Persze a vas meg gáz. -
#193 nem csak sci-fibe van ilyen story. nézd meg filmen vagy olvasd el a Nem félünk a farkastól-t. aztán lesd meg végén, hogy milyenek egymással fiktív gyerekük halálakor -
#192 Azt sem tudják pontosan, hogy 65-70 éve milyen technikákat alkalmaztak a Német birodalomban (most direkt nem írok konkrétumokat), csak mindenféle feltevések meg mendemondák vannak... És az nem volt olyan régen.
Akkor hogy várhatja el az ember, hogy a négyezer éves dolgok rejtélyeit feltárják? -
Epikurosz #191 Azért az kicsit irónia kategória, hogy a Marson úgy futkároznak a roverek, mint a molnárpoloska a víu felszínén, és azt sem tudjuk, hogy mi van a sufniban, Kheopsz piramisában. Mindenféle radar, meg ultrahang, meg mágneses detektor, meg szeizmikus kütyü, meg távirányítható mini robotkamerák ellenére. -
#190 Úgy gondolja, hogy nem lehet tudni, hogy mi van a külső fal és belső kamra+járatok fala közt :D Lehet, hogy ott van tele földönkívüli technologiával és a vhol lejjebb említett jeladókkal, lol :D -
roliika #189 "Nem hiszem, hogy valaha is megpróbálták megnézni a belsejét,..."
De.
És találtak benne pár kamrát kőből. Meg kisebb járatokat ami érdekes módon belülről van zárva. Süt iszap lerakódást is ami valamiféle víz jelenlétére utal.
1 magyar kutató(ki más :D) azt állítja, hogy feltöltötték vízzel a cuccot és a piramisban hajókkal emelték be a tömböket és úsztatták.
Nade..akkoriban a Nílus elért a piramisig, sőt voltak áradások is, tehát ne vonjunk le messzemenő következtetéseket..szerintem.
-
Epikurosz #188 "Miért kell megbélyegezni azt aki nem hisz a természet felettiben?
Mert lerombolja a romantikus állomvilágotokat? "
Olvastam régen, nagyooon régen egy érdekes sci-fit.
Arról van szó benne, hogy egy ürge kényszerűségből leszáll egy elhagyott bolygón, és végül bolygó hollandivá válik maga is. Telik, telik az idő, és egyszer csak megérkezik erre a távoli, magányos bolygóra egy expedíciós űrhajó, benne egy jószándékú, segítőkész emberrel. Ő megmenti kvázi a magányos hajótöröttet, bár emlékeim szerint maga is eléggé magánzó, bár agyi képességeit jócskán megőrizte.
Közben kiderül, hogy a hajótörött nem is annyira magányos, ugyanis kialakított magának egy virtuális társat, akivel beszélget, jól megvan vele.
Szó szót, nap napot követ, és mit ad az úristen, a megmentő tudatára ébreszti a megmentettet, hogy az a bizonyos "valaki" nem létezik, csak egy hiú ábránd volt. A megmentett manus roppant kiábrándul, annyira, hogy ott helyben meg is öli a másikat, mondván, hogy ő is megölte az illúzióját.
Hát, mit ne mondjak, pocsék egy helyzet, és ez csak egy fránya sci-fi.
-
A1274815 #187 Mint írtam csak egy ötlett. Nem hiszem, hogy valaha is megpróbálták megnézni a belsejét, azzal, hogy szét szednek egyet, így igazából, hogy a belselyében mi van az teljesen ismeretlen. Bár van esélyem tévedni. Tudom, jól, hogy milyen a homok, sőt a por ami a levegőben van még jobb példa erre a "kvantum fizika" szerűségre. -
Epikurosz #186 100 ezer forintért már interjút is kaphatsz. :-))
(á propos: olcsóbb vagyok, mint Gorbacsov) -
Epikurosz #185 10 ezer forintért megnézhetsz. :-)) -
Epikurosz #184 Illetve a homok kvantumanyag: kettős természete van.
ha messziről szemléled, akkor hullámzik, folyik.
Ha a körme hegyére nézel, akkor kis szemcsékből, kvantumokból áll, sőt, képes még futni is, térben, és időben. Ez a kvantumfizika lényege. -
qwas #183 Epikurosz: Te egy furcsa élőlény lehetsz a valóságban. -
Epikurosz #182 Az egyiptomiak nem homokvárakat építettek, hanem piramisokat. Micsoda különbség!
Amúgy 4500 év alatt a földrengések szétfolyatták volna őket. A homok az egy folyadék, csak szólok. -
Epikurosz #181 Nekd capito, vagy caputto, nekem kapiskó!
ha nem tetszik, akkor is. -
Epikurosz #180 elolvastam, te kis buta, és persze, hogy tévedtem a hegyikristályt illetően, de ne az 1% tévedésem nézd, hanem a 99% igazam. -
ZoliJ #179 "Eredményeik szerint a kristálykoponyák olyan eszközökkel készült, melyek nem állhattak az ősi maják vagy aztékok rendelkezésére."
Miért, eddig mit mondtak?
Úgylátom már megint feleslegesen dobtak ki pénzt kutatásra:D -
roliika #178 Homok...ja. Kátránnyal meg szigetelték, hogy ki fe jöjjön, bent meg acél vagy szénszálas ötvözet van, hogy a homok szét ne nyomja, nem? 147 méter magas a Kheposz piramis, ha jól tudom. Egy ekkora homok kupacot összehozni sem egyszerű ám . Ja és ugye cirka 4500 éves. :) -
#177 És ezeket te szépen el is olvastad?
Mert akkor rájössz, hogy a saját hülyeségeidnek mond ellent. -
A1274815 #176 hívűkre=hívőkre. (Szőrnyű a céges billentyűzetem sokkal nagyobb és sokkal tágasabb, mint az otthoni és nem bírom megszokni.) -
A1274815 #175 Nem mindenkire vonatkoznak, mint írtam csak hívűkre. És van itt több olyan ember is aki már több témában bizonyította hitét. -
#174 Szerintem olyan, hogy hívő nem igen van... Én mindkét oldalnak tudok hinni, ha elég meggyőzőek. Ez a cikk a két koponyáról érdekes, de az alant vázold dolgok homályosak és üresek. Ugyanolyan spekulációk, mint hogy az ufók csináltak minket. Se több, se kevesebb nincs bennük. -
A1274815 #173 Általános kérdések a hívőknek:
Miért kell hinni a hihetelenben és foggal-körömmel ragaszkodni hozzá?
Miért kell megbélyegezni azt aki nem hisz a természet felettiben?
Mert lerombolja a romantikus állomvilágotokat? Vagy mert megakadályozza, hogy újabb híveket toborozzatok?
Várom a választ. -
A1274815 #172 Az üveg úgy tudom kb. 10000 év alatt kikristályosodik.
Ötlet a piramisokhoz:
-mi van akkor, ha nem az egész épült kővekből, hanem a csak bizonyos részei, a többit pedig feltöltötték homokkal? -
#171 Jól van Epikurosz, inkább menj és nézz brazil szappanoperákat. Azok valók Neked, nem a tudományos halandzsázás. ;)
Ja, amúgy az capito... No comment. -
babajaga #170 "Az üveg egy túlhűtött folyadékoldat"
Felteszed az üveg definicióját aztán egész mást állítasz róla. -
babajaga #169 A kvarc úgy kristályosodott ki. Nem gyanús neked az alakja? És az se gyanús hogy a hegyikristály nem a vulkáni területen található. Ami a vulkáni területen található természetes üveg azt úgy hívják hogy OBSZIDIÁN.