Online szerepjátékok rabjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2 éve játszom, másfél éve HC szinten. Napi 4 óra raid 20-24 óra. Elõtte 2 óra tengés-lengés, duma stb. Esetleg farm. Hétvégén ennél egy pár órával több.
Bnõm nincs (egyéni szoc prob, saját hibám etc), hetente/2hetente eljárok sörözni-dumálni oszt.társakkal.
Beteg vagyok?
/ontopic
Megpróbálok normálisan hozzáállni a dologhoz. A wow rengeteg idõt vesz el, ez nem vitás. Saját példámmal élve, idén érettségiztem, közben "kockulás", a matekon kívül a többi 80-90% ha nem jobb. Ez nekem tökéletesen megfelel, ugy érzem h a maximumot nyujtottam - magamhoz képest.
Eközben RL a családommal köszönöm szépen megvagyok, raid közben nem szeretem ha zaklatnak minden baromsággal, szeretem ott is a maximumot nyujtani. Továbbá, mint emlitettem, eljárok sörözni, discoba nem járok, nem az én világom a füst/sok részeg disznó stb..
Lekockázol engem is? Kb nem érdekel, látatlanba elítélsz, te bajod. Attól hogy én nem iszom részegre magam minden héten, nem járok discoba, nem focizok/akármi még ugyérzem hogy normális életem van, amiben része van egy online gamenek, ami által baráti kapcsolatokra tettem szert ugy érzem, és ha netán egyszer ugy adodna, hogy külföldön járok, biztos lenne olyan ember akit meglátogatnék, is szivesen fogadna..
Maradok tisztelettel,
Fondorlat (Lac),lvl70 drood
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Természetes egyébként, hogy aki kedveli vagy kedvelte a játékot, az védeni próbálja. Könnyû ellen érveket felhozni, mert nagyon sok probléma van, ami talán még rosszabb is ennél.
Kicsit egyébként a melegek problémája jut eszembe (bár az tényleg betegség többségnél vszínûleg), õk szeretnék ha elfogadnánk de egészséges és okos ember nem tudja. Na most a WoWnál is ugyan ez, kívülrõl nézve egy teljesen értelmetlen dolog, egy kitalált világban egy értelmetlen karakter fejlesztése céltalanul, és csevegés idegen emberekkel.
A játék úgy van megcsinálva, hogy jó idõ húzó legyen, leköt a sok hülyeséggel amivel el lehet szórakozni néhány ismerõssel, de nem lehet elmenni közben ha nem akarsz lemaradni, meg harc közben kilépni, ráadásul állandóan bõvítik is. Van aki ki tud belõle szálni idõben és rájön hogy mennyi idejét elcseszte értelmetlenül, de sajnos sokan nem.
És erre én azt mondom amit tanítottak nekünk más esetnél, hogy ha hagyjuk, akkor saját felelõségünk is, hogy õ olyan marad.
És mint írtam, akik forumoznak is azok általában nem függõ kockák, mert azok általában minden percüket a játékban töltik h addig is fejlõdjenek, ez a forumozás túl valós dolog... ^^
És az elõbb leírtak miatt elítélem a wow-ot és az ilyeneket. Akkor nem ítélném el, ha nem fejleszenék tovább, lenne vége vagy cél benne... leköt egy ideig és utána jöhet más. De nincs, felfejlesszük a karaktert és aztán lehet menõzni vele, mászkálni, stb. -.-
Kérlek ez nem így mûködik, legalábbis ilyen topic címmel nem. Elég összetett téma már az is, hogy egyénenként mi számít függõségnek, hát még az okok.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Legtöbbnek csak ez miatt van szemüvege, pedig szemtornával kiküszöbölhetõ.
Nem az alapján dõl el, hogy valaki függõ-e, hogy mennyit játszik. A gond akkor van, ha az fontosabb bármi másnál, mondjuk a valós barátoknál, családi kapcsolatnál, akár tanulásnál, és ezeknek rovására is megy.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Másik dolog, amiért abbahagytam az L2t az a mérhetetlen korrupció. Igaz én csak törtön játszottam, de ott is ua az ment kicsiben mint offon. A botozás, scammolás, donate nélkül le se szarnak az adminok, ebay arany stb-stb. Ezek a dolgok sajnos egyszerûen megölik azt a hangulatot, amiért az ember egyszer elkezdte. S ez sajna igaz az összes mmorpg szeróra...
sry, h 3 részre bontottam, egybe nem küldi el:(
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Az ilyen emberekre jellemzõ h hihetelen mértékben válnak nagyképûékké, ahogy megízlelik a siker ízét, h valakik lehetnek.
Ezt, megfigyelm még jobban travián közben, mikor ugye csak levelekkel lehet kommunikálni. Néhány "elsõ oldalas" hadvezér jelölt már-már félistennek képzelte magát, amikor az "alattvalókkal beszélt". Mosolyogva olvastam az adatlapokat a szankciókkal, ha megtámadok Xt vagy Yt.
Mind2nél függõvé váltam magamhoz képest, igaz csak 3 órát toltam naponta átlagban, de az alatt a 3 óra alatt hozzám nem lehetett szólni, maximális volt a zombulás.
Lineagenél eleinte abban leltem örömöm, h olyanokkal játszottam akiket bírtam. Késõbb már úgy éreztem, h le lennék maradva, mert ugye az a menõ csávó aki minél magasabb szintû, s jobb cuccai vannak. Így egyre inkább a szint lépésre koncentráltam, a lehetõ leggyorsabban fejlõdni. Idõvel már a csapat akadálynak bizonyult, s inkább soloztam. Vége fele már úgy telt el a 3 óra, h beléptem mentem a megszokott helyre, s izomból farmoltam zombi módra.
Szerencsére ez a vérfüggõség hamar álébb hagyott, ma már nem lennék képes ilyen fegyelmezettem farmolni.
Azért van a wowban olyan sok kocka, mert a wowot vagy sehogy nem játszod, vagy pedig 0-24ben tolod. Én is sokat wowoztam tehát volt alkalmam kitapasztalni. Mellesleg nem értem miért gondolnak egyesek a wowra úgy mint a fertõre, hogy aki kipróbálja az függõ lesz...én elég hamar beleuntam és nagy megszakításokkal játszottam 3-4 hónapot.
Kurva jó játék addig, amíg nem vagy max szintes és küldizgetni kell a haverokkal, mindig van vmi könnyen szerezhetõ új cucc. De max szintesen már elértelmetlenedik a game..szerintem
Egy mmo-t nem kell elitélni. Valószinûleg azért van sok rabja mert nagyon jó mûfaj :D
Aki teheti játszon mmo-t csak egyet nem szabad: 100%ig függni tõle.
igazából egy karakterem se vittem fel a legmagasabb szintre(egy kivételével de fun szerveren), mert ki akartam próbálni a másik többit.
aztán arra is rájöttem hogy tökmindegy melyik fajjal, és melyik kasztal gémelek, mert az egész ikszpé gyûjtésnek, a quesztelésnek, pévépézésnek az égadta büdös világon semmi értelme nincs, a valóságban ugyanolyan ember maradsz ha van egy szuper 70es csúcs karaktered. csak virtuálisan bizonyítod, hogy megküzdöttél érte. és még ezért van aki fizet is??! na errõl ennyit, én most hagytam abba.
u.i: köszönöm a topiknyitónak, igazából gondolkodtam már rajta, hogy abbahagyom, de nem tudtam rávenni magam (ezzel kiderült hogy függõ vagyok/voltam). most viszont hogy megnyitottad ezt a topikot végigolvastam és végre felnyitottad a szemem. köszi.
Pain is inevitable. Suffering is optional.
"The trees move. Do you not see it?"
úgyhogy már ezzel fel is hagyok, jó szórakozást nektek, kinek mi a gyengéje
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
...vágod?
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
na de nem akarok én itt flamewart nyitni, csak nem bírom megérteni, miért kell másokat meggyõzni a saját életstílusunk helyességérõl.
én például napi 2-3 órákat fecsérlek el kitalált világokban, és mindezzel semmire nem megyek. közben költök rá havi 3-5 ezer forintot, attól függõen, éppen milyen könyv érdekel. szánalmas lúzer lennék?
ja, hogy ez "normális"? khm....
...vágod?
"De a gond nem az online szerepjátékokkal van, hanem az alaptermészettel miszerint nem fogadjuk el ha mások alapból máshogy gondolkodnak prioritásokról mint mi.
A lenti koncertes meg egyéb példák is mutatják. Mások vagyunk. el kell foagdni. Kész"
miért fáj az nektek, ha valaki ezt vagy azt az utat választja? Minimális empátia meg tolerancia kéne.... Az ismert mondás jut eszembe: "alkoholista az, aki annyit iszik, mint én, csak nem szimpatikus". Kicsit irodalmibb módon kifejtve: mások szemében a szálkát...
...vágod?
Az a függõ, akinek a játék a legfontosabb, és nem tudja abbahagyni, elveszíti barátait is, stb... Nem idõben kell meghatározni, volt hogy én is egész nap gépeztem, mert nem volt ötletem h mit csináljak. De pl. ha szólnak vagy ilyesmi nem hümmögök vagy küldök el senkit h hagyjanak békén, ha kihívnak focizni vagy bicajozni akkor elmegyek, stb..
Furcsa, hogy az elõzõ üzenetemre csak 1 vki reagált ^^
...vágod?
Molamoth - lvl 55 Sentinel http://inconsistency.enjin.com
Régebben wowoztam, olyan 24-es szintig vittem, aztán befuccsolt a tört szerver, bughalmaz volt az egész.Utána gondoltam kipróbálok egy másik fajt.Akkor döbbentem rá, hogy az egész játék ugyanarra a sémára épül, csak itt tyúkot kell megölni, amott meg malacot.Köszönöm nem kell.Hangulatos játék, de kegyetlen idõrabló.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Most jutott el az agyamig az elsõ komment (Hali! Itt mindenki elmondhatja véleményét az MMORPG-k (Online szerepjátékok) káros hatásáról.)
:)
Szóval régebben én is inkább MMO-ztam volna, pl. kertben locsolás helyett, meg garázs építés helyett, nem is éreztem jól magam, hogy nem fejlõdik a karakterem.
De mióta nem szeretem az MMO-kat, azóta ezeket a ház körüli munkákat (újra) értelmes dolognak tartom.
Mert magamnak csinálom, a saját érdekemben!