350
Online szerepjátékok rabjai
-
Ha jó a szék akkor nincs nagy veszélyben a gerinc.
Amire ártalmas lehet:
-szemre (sok ideig egy távolságba nézéstől a fokuszáló izmok elgyengülnek, másrészt kiszárad a szem mert játék közben nem pislogsz).
-az összes izomra, főleg fiatal korban mikor a testnek fejlődni kellene, sportolni, mozogni.
Meghát eleve, egészségesebb aki többet mozog. Amióta bicajjal járok suliba sokkal ritkábban vagyok beteg, idén nem is voltam beteg (!), tavaly is csak 2x rövid ideig. Mondjuk nekem régebben is mindig gondoskodtka a szüleim arról, hogy mozogjak és sportoljak.
Egyébként meg egy jó mondat annak aki a veszélyesség miatt JÁTSZIK és nem mer kimenni semmit csinálni, "ami nem öl meg, csak erősít" (ha nem fizikailag akkor lélekben!). -
kocsisgabor9999 #189 jaja az biztos... inkább focizok és 1% eséllyel eltörik a lábam minthogy a gerincem szarjon be 30%-os eséllyel... kösz nem kérek belőle... :/ -
Végén ez lett volna:
-
Ne vedd sértésnek, de te egy igazán NAGY kocka lehetsz
-
Cat 02 #186 Kb ja, 4 hónapja van klánom, de eddig ts en sose volt üvöltözés meg ilyenek. Néha egy "szééép" maximum, meg néha 1 eleresztett káromkodás . -
Ezt ugye csak viccből írtad...? Mert ha nem, el sem próbálom képzelni milyen ember lehetsz. Én másfél évig tanultam focizni, emellett nyáron szoktam focizni haverokkal + még sok veszélyes dolgot mint bicajozás. Egyszer sem törtem még el csontomat, kisebb sebekkel mindig megúsztam. De ha az lenne az ára akkor sem lennék képes lemondani ezekről. És szerintem senki, aki tudja milyen. Nincs az a játék ami helyettesíteni tudná.
Bulizni én sem szeretek annyira, részeg sem voltam sosem még, dohányozni sem dohányzok úgyhogy azzal egyet értek. -
Egy dolgon kellene elgondolkodni. Kevés ember válik függővé (csekély százalék), de ki a hibás miatta? A játék ami szándékosan lett így elkészítve (csak normális ember inkább lemarad és éli az életét is), vagy aki természeténél fogva (akár nevelése miatt) nem tud elmozdulni a gép elől (sikerélmény, társaság, a virutális világ lehetőségei, stb.).
Ha valakit úgy megvernek, hogy többet nem tud normális életet élni, ki a hibás? Ő mert nem tudott védekezni, vagy az aki megverte?
(most mindjárt jönnek a nagyon okos emberkék, és mondják h ez teljesen más, és idióta vagyok h ehhez hasonlítom...).
Te sem figyelsz oda a játék ellenzők véleményére és érveire. Csak mert te nem váltál függőjévé.
Nem kell magadra venni, hogyha te tudod h nem vagy rabja, és csak kikapcsolódásra szolgál a játék, nem menekülésre a való életből. -
Én is gratulálok, ezt csak viccből írtam. Ha visszaolvasol látod, hogy én is írtam. -
mate317 #182 Faszom fog sportolni meg bulizni. Láttatok már sípcsonttörést? Én abból nem kérek kösz. A wow legalább izgalmas, tök jól el lehet ütni vele az egész napot, és nem sérülök meg mint a szar focitól. Aki meg hétvégenként fizet azért hogy ölje a máját meg az agysejteit... szánalom... -
Visszaértünk az elejére WoW = Isten csapása drog
Hol voltál te az elmúlt 180 hsz.-nál?
Mintha lyukas hordóba kiskanállal hordaná az ember a vizet, annyit ér itt a szájtépés.Ha ti valamit elkönyveltetek, bizonygassátok csak, ne is figyeljetek más ember véleményére.
Gratulálok. -
pff, káros hatásu topik C: -
Hagyjuk már, mindenhol vannak hülyék.Rengeteg CS:Source-t játszottam, és alig mukkantam meg a monitor mögött.Ez teljesen személyiség kérdése, csak aki nem CS-zik, az csak war videókon látja, hogy csórikámnak orgazmusa van, miután fejbe lő valakit.Az ilyen embereknek nincs türelmük wowozni.
(Kedvett kapot a topic után újra wowzni)
-
Hát én szoktam COD-ozni, jó is, csak mindig lelőnek:P. -
"az a helyzet hogy mostanság a tizenévesek mint én nem tudják lekötni magukat mással mint a számítógép"
Mert? Nem akarjak.
Semmikepp sem fogok beleszolni a temaba, mert szerintem sem lehet megvaltoztatni senkit, de erre az egyre reagalnek. Regebben -cirka 5-7 eve- amikor annyira nem kezdett elterjedni a szelessavu net, es a jatekok, mindig eleg sokan voltak kosarazni lenn a palyan. Ma meg mar alig, szerintem ez is (online szerepjatekok) az egyik oka ennek.
En akkor is lejartam rendszeresen meg most is, egy labda minden amire szukseged van hogy nehany oraig kiszelloztesd a fejed, es jatsz egy jot. En megertem hogy kenyelmesebb otthon maradni, csak azt ne irjatok hogy nincs mas valasztas, mert van. -
Én csak félig értek egyet, de már leírtam sokszor. Nem teljesen magánügye, és ha vannak ilyen ismerőseink akik tényleg csak erről tudnak beszélni és állandóan ezt játszák, meg kell próbálni őket eltéríteni... nem tudom másképp megfogalmazni. Egyszer talán hálás lesz érte, amiért csak egy kis idejét cseszte el az életéből ilyenre.
És még1x mondom, nem az a probléma aki felmegy kicsit játszani suli meg barátok meg ilyenek mellett, azok csinálják azt. De az összes szabadidőt nem szabad ezzel tölteni, és ha valaki ezzel tölti annak segíteni kell...
Egyszer úgyis abba fogják hagyni... csak lehet h már későn.
És a másik kérdésem, hogy tudják-e egyáltalán a wowos nem kockák és függők, hogy milyen egy jókis FPS-t játszani multiban, kicsit taktikusan, kicsit fun módra, jófej emberekkel, stb.. Mert én azóta rá sem merek gondolni, hogy WoW-al töltsem az időt. Nem codra gondolok, érdemes forumokban vagy játékokban összeszedni pár hasonló gondolkodásu emberkét, és privátban játszani, csapatot létrehozni, stb. -
mama2-ővel értek eggyet, attól mert játszik az ember még nem kocka, szórakozásnak tökéltes az online-game ,ha épp nincs más.Én például sokat gépezek (net+játékok[csak online]) de melette bulikba járok (nem diszkóba, pfujj) és teljesen normálisan tudok beszélgetni valakivel anélkül, hogy egyből azt mesélgetném, hogy mien raid volt tegnap.
Bár nekem van néhány osztálytársam (2) akik kemény wowosok.Ezzel nincs is baj, csak idegesít, amikor vagy fél órán át csak a game-ről beszélnek és minden második szó rövidítés.Ezmár nekem is sok. -
Az a baj itt, hogy aki meghallja hogy: Én WOW-ozok napi 2 órát, akkor már ráfogják hogy "degecikocka vagy" csakazért, mert azt hallják például a sulijukba, a sok WOW függőtöl, hogy csak arrol tudnak beszélni, és az ágyazódik be a kis agyacskájukba hogy mindenki aki WOW-ozik(vagy akármilyen más mmorpg-vel játszik), az kocka azt el kell itélni.
szvsz az a kocka, akinek a játékon kívül nincs magánélete. De akinek van az nem kocka, az normális ember. Attol hogy van egy naagy karaktere a játékokban még nem kocka.
Aki nemtudja konrolálni, és 40 órát jtszik, majd agyvérzésben meghal, az vessen magára. De szvsz mindenkinek a magánügye, hogy basszael az életét, ezen kár is vitatkozni. Hiába beszéltek itt, vitatkoztok, akkor is lesznek kockák, és itt a fórumon is vannak, akik foggal-körömmel védig a maguk szeretett játékát, és vannak, akik ezt elitáélik és próbálják a függőket leszoktatni a napi 26 órás játéktól. De nem fog sikerülni.
Én csak ennyit akartam, Hali, és jóéjszakát! -
#141 -
kocsisgabor9999 #172 így van ;) -
Hali ábel, tod ki vagyok nem? Figy nem csak csében vannak hülyék, meg codban, a wowban is, mindenhol. Szerintem itt kicsit ellentmondassz magadnak, hogy a "Igazatok vann semmi értelme a WOW nak ugyanakor ha van az embernek 1-2 órája akkor időtöltésnek nem rossz!" Most amióta wowozol nemtudom de alig taliztunk pedig rohadt jó cimbim vagy.. Jó ebben biztos közrejátszik az is hogy új suli, nehezebb. Többet kell tanulni. Bevallom én is voltam függő, de sikerült leszoknom, hétköznap minswn nap van valami délutáni programom, elkezdtem hangszeren tanulni. Megéri. Balumann megmondta a frankót. ennyi.
-
kockák!
[köszöni, hogy hozzászólhatott és tartalmas mondanivalójával emelte a topik színvonalát] -
Aki wowozik, írjon privit...:P Ty. -
szerintem azért jó a wow, mert van egy karaktered amit pátyolgathatsz..
most codozol minden este, akkor nem lesz semmi izgalmas abban sem egy idő után.
szóval, hozzádnő a karakter, kötődni fogsz hozzá
(mint sportoló a büdös zoknijához amiben megnyerte az első versenyét, vagy egy dedikált cd-hez,a faterral közösen felújított veterán motorhoz satöbbi...)
de amikor wowozol és játszol akkor szép lassan fejlődik a karaktered, és látszik a bele fektetett idő, ahogy egyre többet játszol
lehet mutogatni, egyre több mindent lehet kezdeni a hősöddel
(először disznókat ölni, majd menni kicsiketölni, utána menni nagyokat ölni, arenázni, repülni stb) ... ésaz olyan "jó érzés", na..
mint egy makett. annak sincs értelme ha belegondolsz, megvehetnéd készen is. de van egy egyfajta varázsa miközben csinálod időről-időre belemerülve, hogy igen bazmeg, én güriztem ezzel a szarral hónapokat
(amikor én wowoztam legalábbis így gondoltam..napi 2-3 óra volt ugy átlagosan...hétvégén/szünetekben 5-6..beültem, játszottam, kiszálltam...haveri körben nem wowoztak csak én, a netes rilésönsipeket meg nem preferálom, így abbahagytam...igaz 1-2 ismerőssem mai napig tartom a kapcsolatot msn-en, de mondjuk csak azért mert 1-2 dologban ugyanaz az ízlésünk és inkább arról beszélgetünk..foci, zene stb) -
srácok ha azt vesszük, akkor minden ember függő. mégpedig a levegőre szokott rá nagyon. Bizonyítás? Bírd ki 20 percig levegő nélkül. Ugye, hogy nem bírod? :DDDDDDDDDD -
Az orvosod is megmondta, hogy pl elmehetsz úszni! A betegségedre fogod, hogy nem mozogsz. -
amugy nem mindegy mivel tölti a szabadidejét a kedves embertársunk?
aki napi 2-5órát makettezik (donotdisturb-kisműhellyel), az nem függő?
aki hétvégén képes elmenni hajnalban és képes fél napot ülni a kis csónakjában hogy fogjon fél kiló halat, az vajon nem "beteg"?
vagy a szomszéd kiscsaj, aki suli után lefekvésig a tv-t bámulja...
úristen wow, számítógép, büdöskocka. mindig ez megy...mert aki wowozik, az függő, mi?
ez is csak ugyanolyan hobbi mint a többi...sőt, ezis ugyan olyan mint a hétvégén sörözők és az alkoholisták, vagy a strandra testépítő fiatalok és a szétkoxozott yetik... mindenütt vannak durva torzulások...nem kell így beskatulyázni egy dolgot és nem szabad általánosítani
csak sok ember úgy tekint a játékokra hogy :
gyerekes, agresszívvá tesz, függőséget okoz, pedig ez nem igaz sőt...
nincsis jobb mint egy monoton és stresszes meló után betölteni egy jókis hentelős játékot:)
és nyelvtanulásnak sem utolsó (4év mmo-zás és 0 angoltanulás melett kihoztam egy középfokú nyelvvizsgát...nyelvtanban nem vagyok a legjobb, de osztályban messze nekem van a legtöbb szókincsem és ha valamelyik feladatnál az kell, olyankor nincs az a stréber kiscsaj aki jobb nálam
)
el kellene fogadni, hogy ezis ugyan olyan dolog mint a többi szabadidős tevékenység. a függőség meg csak annál alakul ki, aki hajlamos rá
(IRL csalódások például elősegíthetik a virtuális kötődést...)
*off: aki meg azt hozza fel érvnek hogy "jajláma wow mi olyan jó benne ölöd a disznókat és nő egy szám" azok inkább menjenek vissza codozni vagy csézni...a wow az egy rpg és nem egy tps*
na csak ennyit akartam bölcselkedni, én barnamedve, a szarcsutu tősfőnök.
imátkozni fogok az árnyszemű istenhez hogy zárják eme flémtopicot..
uff! -
Szerintem a WOW osok nem anyira idegbetegek mint a CS sek akik HEADSHOUT után szétverik a gépet! a WOW os belép nagy karival és lezúza az útba eső lényeket! :) -
Gondolom sokan látátok már de aki nem az néze meg! : http://www.youtube.com/watch?v=YQ-3gr80M-s -
És az jobb, mint egy jó kis FPS játékkal felmenni multizni, vagy Hamachival 1-2 haverral bármilyenre, UT3 coop vagy ilyesmi? Valami izgalmas, szórakoztató, stb.. Vagy akár CoD 4, bár ott nem nagyon lehet értelmes emberekkel játszani :D
Vagy nem is próbáltad még? -
Igazatok vann semmi értelme a WOW nak ugyanakor ha van az embernek 1-2 órája akkor időtöltésnek nem rossz!
(ha unatkozok belépek és elmek 70-es illipengés rogue-om al hordát farmolni :P) -
-.-' -
Bocsi a többiektől de más betegségéből nem illik viccet csinálni... -
Te meg egy bunkó paraszt... -
MMORPG = chat szörnyekkel -
Nyaktól lefelé béna vagy? -
Nauron #155 kocka =/= függő. -
Én internetfüggő vagyok amúgy, de én nem lennék az, csak rá vagyok kényszerítve a betegségem maiatt. Amúgy mennék futni, teniszezni, stb. -
Tudom hogy nagyon rosszul fogalmazok, nem az erősségem. Főleg h mindig sietek mert sajnálom az időt most erre, így érettségi előtt :D -
Nem neveztelek függőnek. Nem is azt ítélem el aki függő. Próbáltam mondani, hogy nem a függőket kell elítélni. Az a függő, aki fontosabbnak tartja a játékokat mint az életben lévő dolgokat. Te nem vagy az, te is tudod, akkor miért veszed magadra?
Akik azok, azoknak van szüksége segítségre (mint MÁS ILYENNÉL IS), hogy rájöjjenek van fontosabb, JOBB dolog is az életben, és a függőség miatt elveszítheti a fontosabb dolgokat - mint ahogy írták - a másokkal való kapcsolat teremtést, meg sok dolgot. Szerencsére kevesebben vannak mint mondjuk alkoholisták meg drogosok (főleg mo-n).
-
Gibor #151 A danabol mellékhatása miatt keveredtél össze...