Online szerepjátékok rabjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán ugye visszatértem single player játékokhoz, és kisímult a lelkem 😊))
Mert tudom, hogy az a játék "megvár" engem, olyan ütemben játszok ahogy akarok, és ha nem játszom két napig, akkor nem történik olyan, hogy egyes játékosok hirtelen 10 szinttel magasabbak mint én, pedig elõtte egyenlõek voltunk 😊
Még valami a szerepjátékhoz: volt (van?) a D&D alapján MMORPG, neve D&D Online (meglepõ 😊), na az is annyira hasonlított a papír alapúra, hogy csak küldetésekért kaptál xp-t, szörnyek leöléséért nem. Mert egy szerepjátékban nem az xp a lényeg, pláne nem hogy lépten-nyomon szörnyekkel találkozol, akiket szinte kötelezõ leölni.
ON:
Ennyi.
A WoW nem szerepjáték. Sõt, MMO-ban nincs szerepjáték, mert ezek csak a grindelésrõl szólnak (ölj meg 100 ilyen szörnyet, 200 amolyat), nem a történetrõl
A szerepjátéknak egyáltalán nem feltétele a szintlépés.
Ha "valódi" számítógépes rpg-vel akartok játszani, játszatok Bioware játékokkal (Baldur's Gate, Neverwinter Nights, stb). Ezek a papír, dobókocka alapú D&D elvei szerint készültek. Bár eléggé át lettek alakítva, mert pl. a papír, dobókocka D&D szerint egy történet során nem sokat fejlõdsz (5-6 szint, de ekkor már félistennek számítasz), addig az NWN-ben is pl 20. szintig tudsz fejlõdni alapból.
Szóval a lényeg a történet, és az hogy a válaszott karakterrel hogyan oldasz meg egy szituációt. Tehát egy Drak Elf furcsán venné ki magát, ha jóságos lenne az emberekhez, míg egy Paladinnál az lenne a furcsa, ha a szitut nem a becsület, erény, tisztesség, elesettek segítése, stb "útján" akarná megoldani.
Csak, hogy érdemben is szóljak a témához:
Régebben én is Silkroad-oztam, és nagyon megfogott. Fõleg azért, mert teljesen új típusú játékkal játszottam, és mert poén volt valódi emberekkel (sok emberrel!) együtt tolni a játékot. Aztán, mivel napi kb 2 órám jut a munka után netezni, meguntam hogy "mindenki magasabb szintû nálam, én meg nem tudok fejlõdni, meg különben is a grindelés unalmas". Így ment ez 6 hónapig, aztán végképp elegem lett, letöröltem. És nem hiányzik.
Tavaly ráakadtam valami Kung-Fus MMO-ra, azt hittem más lesz. Jók voltak benne a Kung-Fu mozgások, új fajta skill fejlõdési rendszer is tetszett, de hamar kiderült, hogy ez is a grindelésrõl szól. Egy hónap után azt is abbahagytam.
Azóta úgy vagyok, hogy MMO-t "még bottal sem..."
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
és a problémákat a gyökerüknél kell elfojtani => DOBD KI A GÉPET AZ ABLAKON!!!!
Én is játszottam vele, és tényleg rákényszerít arra, hogy ha nem akarok lemaradni, akkor amikor csak egy kis idõm is van felmennyek fejlõdni meg ismerkedni a tereppel. A játéknak tényleg ez a gondja szerintem, hogy rendkívül idõrabló, és idõ igénye miatt (ha valakihez társulni szeretnénk) szinte választani kell a játék és az élet között 😄
Én ráadásul tört szerveren játszottam... de azt megfogadtam, hogy soha többet nem fogom felrakni.
Nem csak azért mert idõigényes, hanem inkább valami akció vagy ügyességi játékkal multizok, ami nem annyira idõhúzó. És én biztos vagyok benne, hogy a WoW -osok nagy része nem tudja, milyen egy FPS-el multiban, csapatban játszani, voicechat mellett. És megbeszélés alapján, játszunk esténként 2-3 órát néhányan... és ez mellett van idõ elõtte tanulni, és egyéb dolgokra is.
Én is azért gépezek itthon nagyon sokat, mert itthon nem nagyon szeretek mást csinálni, és nincs ötletem se sokszor h hova mennyek.
Aki a játékot tartja fontosabbnak, az nyilván rá fög jönni idõ után h de hülye volt, és elcseszte életét. És itt 2 lehetõség van mások felõl, hagyni hogy azt csinálja amit õ tart fontosnak, vagy meg kell próbálni rádöbbenteni h mi a jobb, mit kell fontosnak tartani, és rá kellene jönnie, hogy játszani még jobb ha mellette sok más dolgot is csinál 😊
Nyilván tipus kérdés is, hogy valaki mennyire szeret játszani. De ezek nevelésbõl adódnak, ha valakit pl. kicsi korában nem engedik a játszótérre sosem és nem vesznek játékot, biztos hogy nehezebben fog elszakadni a játékoktól 😄
Kicsit off, de nálunk a suliban pl. tiltják az alkohol fogyasztást, 1 gyereket múltkor kirugtak (mert tanítás elõtt is, meg hétvégénként is többször fogyasztott alkoholt), és utána iskola gyûlésen kaptunk egy közös szidást, hogy hogyan hagyhattuk ezt h megtörténnyen ha tudtunk róla...
Felelõsséggel tartozunk egymásért, és ha nem betegek és kockák jövõjét szeretnénk, nem szabadna hagynunk elkockulni senkit 😊 És nem hagyni, hogy hadd csinálja amit fontosnak tart (csak mert valaki ezt írta, erre írtam a példát is).
Nem jó fele halad a társadalom :-(
az édes gyermekkor😊
hozzáteszem, hogy eléggé itemekre kiélezett az egész játék, arrol szol hogy a legjobb itemeid legyenek. ez sem azaz igazi szerepjátékos vonal.
de ha megnézel egy wow-os chat-et, azt fogod látni hogy:
Gyurika: WTB
Istvánka: LFM2 smlib DPS, HEALER
Ottóka: WTS
Sanyika: LFG DM
hát, szerintem ennek igy semmi szerepjáték varázsa nincs.
porki fagyok fállalon
Engem mondhatnak függönek is de nem vagyok az mert tudom hogy akkor hagyom abba amikor csak akarom, és ezzel nincs is gond mert kb max 5 óra masszív kockulás után elegem lessz oszt meek valami mást csinálni.. ennyi. De ha nincs jobb dolgom és unatkozom akkor van mikor jó ideig kisem lehet engem robbanta tani a gép elõl de ez nem megy a barátok vagy a család rovására. Ha hívnak bárhova és van is kedvem akkor megyek. Megmost jön a nyár is, koncertek plussz nyári munka lefog kötni rendesen igy majd erõsen mérséklõdni fog a géppel töltött idõm..
Az a helyzet hogy mostanság a tizenévesek mint én nem tudják lekötni magukat mással mint a számítógép. De ha belegondolunk azse jó ha mittom én 16 évesen a kemény arcu haverjai a gyereket belerángatják a dohányzásba a piálásba. Én mondjuk egyre jobban érzem hogy hol a határ a dolgok között, mert míg egy-két éve nem tette ki más az életemet mint hogy, suli, kockulás, kajálás, alvás.. mostmár ez a mérleg átment a szocializálódás irányába tehát mostmár a gépezés helyett mint mostis 😄 inkább meek haverokkal ökörködni.
Én vagyok rá az elõ példa: ABBA LEHET HAGYNI!!! (persze csak az tudja aki akarja)
Most ismétlem magam de még mielõtt valaki megkövezne hogy: HÜLYE FÜGGÖ KOCKA vagyok elmondom hogy mostis szoktam huzamosabb a gép elõtt ülni de csak azért mert éppen ahhoz van kedvem és fõleg nincs jobb dolgom éppen.
Hát ez jó hosszú lett, és remélem nem haragszotok meg érte hogy leirtam de ez az én nézõpontom a dolgokról, és tudom hogy valaki akkoris belém fog kötni XD
Én alapvetõen nem vagyok egy nagy szórakozni járó emberke. Még 56K-s modemes idõben kezdtem el neten játszani pár játékkal (CS 0.6, Mechwarrior3, Il-2) és én akkor sem töltöttem minden hétvégét diszkóban vagy haverokkal miután koleszos voltam és hétközben ment a buli hétvége meg a kockulásé volt. Vagy LAn party vagy szerepjátékoztunk, de ha szórakozni mentünk akkor is kocsmáig jutottunk utána ökörködtünk piásan.
A kezdetek óta eltel olyan jó 8 év azóta megjártam jó pár MMO-t tudom milyen rabja lehet az ember. De ehhez egy jó adag vágy is kell, hogy el akarjon menekülni az ember a valós problémák elõl.
Aki csetel naphosszat az nem függõ?? aki egésznap egy fórumot bambul meg írogat rá az nem függõ?
Nem az online szerepjáték váltja ki a függést hanem az, hogy az embert a közvetlen társai esetleg nem fogadják el, míg a neten sokkal könyebben talál hasonló embereket mint amilyen önmaga.
Én sem kollegákkal sörözök pedig melóhelyen jól elvagyunk, hanem vannak haverjaim neten akiket 5-6 éve ismerek találkozunk is idõnként és TS-en dumálunk esténként és mellette mindenki issza a sörét.
Nerd vagyok?? nem hiszem hisz van kedvesem munkám élem az életem.
De a gond nem az online szerepjátékokkal van, hanem az alaptermészettel miszerint nem fogadjuk el ha mások alapból máshogy gondolkodnak prioritásokról mint mi.
A lenit koncertes meg egyéb példák is mutatják. Mások vagyunk. el kell foagdni. Kész
egyébként meg szerintem mehet deltopic. Hisz az is függõ aki internetes fórumon akar megvitatni egy internetes függéssel kapcsolatos dolgot.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy nekem egyik osztálytársam WOW függõ. Lemértük múltkor, hogy mennyi ideig ebédel a menzán. Másfél percig tartott neki, mindent belapátolt, aztán futott a buszhoz, hogy mehessen haza wowozni. Meg ilyen koncertekre sem akar eljönni, csak otthon kockulni...Nemtom, kicsit zavaró. Egyszer eljött, de meg is említette, hogy inkább wowozna otthon...
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
szerepjáték, benne van a nevében, valaki szerepébe bújhatsz
wowban tudtommal vannak választható fajok, lehet customizálni a karaktert, tehát bebújhatok valakinek a szerepébe
szerepjátékban vannak a karaktereknek attribútumai, képességei amiket lehet javítani szintlépésnél (ja igen, a szintlépés is egy tipikus szerepjáték 'kellék') tehát ez is rpg jellemzõ... meg ugye az xp, meg hogy egy szörny legyilkolása után xp -t kap az ember
szerepjátékban vannak varázstárgyak, inventory, fegyverek...stb., gondolom a wowban ezek is megtalálhatók
mondom ezt úgy, hogy nem játszottam még soha a wow -al
ha tévednék akkor légyszives homályosíts fel, hogy szerinted mitõl rpg egy számítógépes játék
Bazinga!
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
na az én esetem is wowwal kapcsolatos:körülbelül 7hónapig wowoztam(eredetin,elõtte törtön is ott többet), és el nem lehet mondani hogy hogy megváltoztam ez idõ alatt(erre csak most jövök rá, akkor nem így gondoltam)...nem tanultam semmit, o.társaimmal csak errõl tudtunk beszélni, ma meglépem ezt a szintet ma megszerezzük azt a tárgyat stb., már a többiek akik nem wowoztak kezdtek furcsán nézni😄 aztán a szülõkkel is veszekedtem sokat mert állandóan a gép elõtt ültem stb. már abbahagytam, de nem is hiányzik.(amúgy azért hagytam abba mert nem volt pénzem már gamecardra, aztán meg egy idõ után már nem hiányzott😄
szóval csak annyi hogy tényleg képesek függõséget okozni de aki tudja kezelni annak jó, van aki nem tudja....történeteket én is hallottam elég sokat és megdöbbentõeket(pl. valaki a saját esküvõjét késte le mert wow raid volt..)ha találok és eszembe jut majd írok😄
porki fagyok fállalon
osztálytársaim közül 7-en wowozunk. ebböl 2-en, 3-an tartozunk a "normális" emberek kategóriába, többiek full kocka vérpistik. most ezt nem fikázásból monodm, mert joba vagyok velük, meg szeretem is öket, de: ugy gondolom mostanában a videojátékokkal való játszás átment egy ilyen szevedélyes "vérpistülésbe". egyszerûen mindenki azért játszik hogy õ legyen a legjobb, és nem azért mert szórakoztató. én általába fölmegyek wow-ra, sokszor csak hülyéskedni. nem véletletül húz a szivem a retro játékokhoz, a régiekhez amikor még midnen más volt. persze lehetne csilivili grafikával is csinálni olyan játékokat, de az emberek megváltoztak ;*-(
Összességében ugy gondolom,c sak abból lessz függõ akik hajlamos rá. És ezt tényleg komoly problémának gondolom, mer a szociális életük eléggé.. ellaposodik.
( ammen )
porki fagyok fállalon
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
belépek
baltás lények szaladtak felém, aztán 5. alkalommal már elég gyakorlott voltam hogy elfussak elõlük mielõtt újból legyilkolnak
aztán egy óceánhoz értem, úsztam vagy 20 pecig, erre vízalatti íjazós genyák jöttek lentrõl és lenyilaztak, és mindig a betöltés onnan indult, tehát végtelen ciklus <#banplz>#banplz>
mondom ekkora szart, és ezzel még valaki játszik?!
Swedish people are albino monkeys
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Bazinga!
Gondolt egyet, és egyik nap eldöntötte, hogy nem wowozik 1 jóóóó darabig. Azóta igaz DotAzik egész nap, de nem lett wow függõ... Aki erre rátud függeni úgy, hogy az káros legyen, az wow nélkül is meghülyülne... Menne csézni vagy codozni vagy tökmind1, tv függõ lenne. Nem mind1? Nektek meg aztán fõleg sokat ártanak...
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
PSP user n\' soon ps3 user too :)
...vágod?
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
rpg mint role playing game azaz szerepjáték a wowban semmi szerepjáték nincs
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)