350
Online szerepjátékok rabjai
-
#110 Próbáld meg normálisan értelmezni a hozzászólásomat, gondolkozz el egy Nem ítélek el senkit sem, csak az mmorpg-ket. A programozóknak az a munkájuk, és nemhiszem hogy napi 24 órában csak programoznak -.-
A melegekkel kapcsolatos részt meg olvasd el még1x, nem akartam hasonlítani senkit semmihez, teljesen különálló probléma. Ha korábbi üzeneteimet is elolvasod akkor rájössz valószínűleg hogy a probléma melyik részét hasonlítottam össze és miért. De ha nem sikerül, akkor megpróbálom majd neked újrafogalmazni... mert az tényleg nem az erősségem, és korábbi üzenetemmel kellene értelmezni.
Ha jó érveket írsz akkor talán okosodok is és rájövök h tényleg hülyeséget mondtam. A leidiótázással viszont csak rólad tudok véleményt alkotni, és maximum értelmelen veszekedést folytatni. -
kocsisgabor9999 #109 írva=qrva -
kocsisgabor9999 #108 ez írva jóóóó xDDDDDDDD -
#107 Hasonlítsad már a melegekhez ezt a helyzetet...hogy lehet ilyen balfaszságot mondani?
Akkor pls ítéld el az összes programozót/geeket/kockát aki napi 26-27 órát kockul (programozik) és írja az olyan programokat amit te úgy hívsz, hogy linux, windows, firefox, office, SG stb.
Akik ezeket fejlesztik, azokat is hasonlítsd a melegekhez és ítéld el. Így van...már meg se bocsáss, de nagyon idióta vagy. -
#106 Bizztos hogy már volt!
De ujoncoknak kötelező!
FÜGGŐ -
Laackoo #105 *azzal (bocs :P)
apropo mmok: http://www.4guysfromviewpoint.com/?p=76 -
#104 Nem. Megérteni sosem foglak amiért avval játszol (bár én is játszottam egy ideig vele) :) de addig nem vagy függő kocka, amíg nem az jelenti az életedet. Amíg csak otthoni unaloműzés, mert pl. nem érdekelnek a hülye agymosások a tvben és inkább valami olyannal töltöd az időt, ami szórakoztat, addig jó. -
Laackoo #103 14-15 évesen hát, 9kor én már aludtam, barátok közt után sipirc volt :P -
#102 néha WoW de már féléve az nem is WoWOztam, COD2-vel játszok hát nemminden nap , de általában napi 1-2 órát maximum abból 1-et este...
Inkább most 14-15 évesen BUlizni csajozini meg ilyesmiket csinálok :) élvezem az életet :D -
#101 Komolyra fordítva a szót, totlam keményen, napi 12-16 órát hétközbe, hétvégén meg kapcsolatok ápolása ment:D Persze igazából nem volt jobb dolgom:) A legtöbb mmorpg ben van egy pont, ahol már nem a játék miatt játszik az ember, hanem a társaság, a megismert barátok miatt játszik még mindig, egyfajta szociális függés alakul ki leginkább ugy vettem észre, ezt pedig nehéz lenne betegesnek beállítani. Persze azért józan ésszel kell művelni ezt, ez a 12+ korhatár az nevetséges ami pl WoW-nál van, én 18+ nak tekintenék minden mmorpg-t. A téma hatalmas, és nehéz dolog, egyik oldalról vannak akik benne vannak és védik foggal körömmel vélt igazukat, másik oldalról meg végletekig sarkitott demagóg szöveggel jönnek a média által kinevelt droidok, és fújjolják le azt amit nem étenek és nem próbáltak soha igazán. -
Laackoo #100 Mester ítélkezz!
2 éve játszom, másfél éve HC szinten. Napi 4 óra raid 20-24 óra. Előtte 2 óra tengés-lengés, duma stb. Esetleg farm. Hétvégén ennél egy pár órával több.
Bnőm nincs (egyéni szoc prob, saját hibám etc), hetente/2hetente eljárok sörözni-dumálni oszt.társakkal.
Beteg vagyok?
/ontopic
Megpróbálok normálisan hozzáállni a dologhoz. A wow rengeteg időt vesz el, ez nem vitás. Saját példámmal élve, idén érettségiztem, közben "kockulás", a matekon kívül a többi 80-90% ha nem jobb. Ez nekem tökéletesen megfelel, ugy érzem h a maximumot nyujtottam - magamhoz képest.
Eközben RL a családommal köszönöm szépen megvagyok, raid közben nem szeretem ha zaklatnak minden baromsággal, szeretem ott is a maximumot nyujtani. Továbbá, mint emlitettem, eljárok sörözni, discoba nem járok, nem az én világom a füst/sok részeg disznó stb..
Lekockázol engem is? Kb nem érdekel, látatlanba elítélsz, te bajod. Attól hogy én nem iszom részegre magam minden héten, nem járok discoba, nem focizok/akármi még ugyérzem hogy normális életem van, amiben része van egy online gamenek, ami által baráti kapcsolatokra tettem szert ugy érzem, és ha netán egyszer ugy adodna, hogy külföldön járok, biztos lenne olyan ember akit meglátogatnék, is szivesen fogadna..
Maradok tisztelettel,
Fondorlat (Lac),lvl70 drood -
kocsisgabor9999 #99 -
#98 Bob vagyok, 2 évet függtem Wow ban -
#97 A monitor maga igen. Ha úgy óránként megtornáztatod a szemedet (közelre fókuszálsz aztán mondjuk ház sarkába erősen, stb.) és figyelsz h időnként pislogj, akkor nem fog romlani a szemed. Ha még gyakrabban tornáztatod akor meg javulni is fog, de van egy jó szemtraininges oldal. -
#96 :P
Természetes egyébként, hogy aki kedveli vagy kedvelte a játékot, az védeni próbálja. Könnyű ellen érveket felhozni, mert nagyon sok probléma van, ami talán még rosszabb is ennél.
Kicsit egyébként a melegek problémája jut eszembe (bár az tényleg betegség többségnél vszínűleg), ők szeretnék ha elfogadnánk de egészséges és okos ember nem tudja. Na most a WoWnál is ugyan ez, kívülről nézve egy teljesen értelmetlen dolog, egy kitalált világban egy értelmetlen karakter fejlesztése céltalanul, és csevegés idegen emberekkel.
A játék úgy van megcsinálva, hogy jó idő húzó legyen, leköt a sok hülyeséggel amivel el lehet szórakozni néhány ismerőssel, de nem lehet elmenni közben ha nem akarsz lemaradni, meg harc közben kilépni, ráadásul állandóan bővítik is. Van aki ki tud belőle szálni időben és rájön hogy mennyi idejét elcseszte értelmetlenül, de sajnos sokan nem.
És erre én azt mondom amit tanítottak nekünk más esetnél, hogy ha hagyjuk, akkor saját felelőségünk is, hogy ő olyan marad.
És mint írtam, akik forumoznak is azok általában nem függő kockák, mert azok általában minden percüket a játékban töltik h addig is fejlődjenek, ez a forumozás túl valós dolog... ^^
És az előbb leírtak miatt elítélem a wow-ot és az ilyeneket. Akkor nem ítélném el, ha nem fejleszenék tovább, lenne vége vagy cél benne... leköt egy ideig és utána jöhet más. De nincs, felfejlesszük a karaktert és aztán lehet menőzni vele, mászkálni, stb. -.- -
#95 Ha jól értem te olyan hozzászólásokat vársz amiket volt, vagy jelenlegi MMO függők írnak, és minden más véleményezőt kizavarsz.Nos, csoportterápia topicnak semmi értelme, ahol körbeülünk, és a szívünket a kezünre téve kijelentjük: "Threisius vagyok, Lvl 60 elf paladin, és már 2 hónapja nem játszottam"
Kérlek ez nem így működik, legalábbis ilyen topic címmel nem. Elég összetett téma már az is, hogy egyénenként mi számít függőségnek, hát még az okok.
-
kocsisgabor9999 #94 nekem tft van az szemkímélő? -
#93 Sajnos a szem mástól romlik, a CRT monitorok inkább az idegrendszerre voltak rossz hatással. Egyrészt játék közben nem pislogsz és kiszárad a szem... másrészt meg ha sokat nézel egy pontba akkor idő után nem fog tudni a szem fokuszálni aztán jöhet a szemüveg... ^^
Legtöbbnek csak ez miatt van szemüvege, pedig szemtornával kiküszöbölhető. -
kocsisgabor9999 #92 Így van balumann :) legalább mi olvasunk is nem csak pofázunk :D -
#91 Ha ilyet sikerült leszűrni akkor inkább olvasd végig a topikot, szerintem egy üzenetet sem olvastál el... ^^
Nem az alapján dől el, hogy valaki függő-e, hogy mennyit játszik. A gond akkor van, ha az fontosabb bármi másnál, mondjuk a valós barátoknál, családi kapcsolatnál, akár tanulásnál, és ezeknek rovására is megy. -
kocsisgabor9999 #90 :D:D:D:D:D:D -
#89 ne küld a retardaltakat a wow topikba plz, van ott már elég. :D -
kocsisgabor9999 #88 örülök neki hogy végre megint van olyan hozzászóló aki tisztában van mindennel... -
kocsisgabor9999 #87 ez így van ahogy mondod néhányan az online világban akarnak érvényesülni... ez is betegség... -
#86 Kérdezem én, jobb ember lesz vki, ha kimaxolt karakterrrel rendelkezik egy kitalált világban? Ezek a szerencsétlenek csak menekülnek a nyomorúságos valóság elől.
Másik dolog, amiért abbahagytam az L2t az a mérhetetlen korrupció. Igaz én csak törtön játszottam, de ott is ua az ment kicsiben mint offon. A botozás, scammolás, donate nélkül le se szarnak az adminok, ebay arany stb-stb. Ezek a dolgok sajnos egyszerűen megölik azt a hangulatot, amiért az ember egyszer elkezdte. S ez sajna igaz az összes mmorpg szeróra...
sry, h 3 részre bontottam, egybe nem küldi el:( -
#85 Amíg játszottam sikerült megismerkedni néhány embertípussal. Észrevettem, h sok ember afféle sikerpótlékként használja az adott mmo világát. Ha a valós életben nem lehet sikeres, akkor miért ne lenne egy kitalált világban? Ez kéztet sok emebert néha napi 12 órás játékra.
Az ilyen emberekre jellemző h hihetelen mértékben válnak nagyképűékké, ahogy megízlelik a siker ízét, h valakik lehetnek.
Ezt, megfigyelm még jobban travián közben, mikor ugye csak levelekkel lehet kommunikálni. Néhány "első oldalas" hadvezér jelölt már-már félistennek képzelte magát, amikor az "alattvalókkal beszélt". Mosolyogva olvastam az adatlapokat a szankciókkal, ha megtámadok Xt vagy Yt.
-
#84 én eddig Lineage2ztem, s rövidebb ideig Travianoztam is, végülis azt is ide sorolhatjuk.
Mind2nél függővé váltam magamhoz képest, igaz csak 3 órát toltam naponta átlagban, de az alatt a 3 óra alatt hozzám nem lehetett szólni, maximális volt a zombulás.
Lineagenél eleinte abban leltem örömöm, h olyanokkal játszottam akiket bírtam. Később már úgy éreztem, h le lennék maradva, mert ugye az a menő csávó aki minél magasabb szintű, s jobb cuccai vannak. Így egyre inkább a szint lépésre koncentráltam, a lehető leggyorsabban fejlődni. Idővel már a csapat akadálynak bizonyult, s inkább soloztam. Vége fele már úgy telt el a 3 óra, h beléptem mentem a megszokott helyre, s izomból farmoltam zombi módra.
Szerencsére ez a vérfüggőség hamar álébb hagyott, ma már nem lennék képes ilyen fegyelmezettem farmolni.
-
kocsisgabor9999 #83 Calver te nem vagy normális!!!!! LESZÖGEZTEM!!! miszerint: "ez a topic arról szól hogy milyen káros az ha valaki teljesen függő háta mögött hagyva a családot és barátokat... topic név: "Online szerepjátékok rabjai" szóval ez nem arról szól aki értelmes ember és játszik ezekkel hanem arról aki már BETEG! Légyszi ne csináljátok a feszültséget ha rabjai vagytok menjetej a World of Warcraft nevű játékos topicba... ennyit akartam még hozzáfűzni... :) ;)" kicsit olvasnod kéne és nem ész nélkül idióta módon hozzászólni! -
#82 amúgy a szemromlást csak részben befolyásolja az, h mit bámulsz. A probléma abból fakad, h órákon át egy bizonyos távolságú felületet nézel, ráadásul ami túlságosan közel van, így ellazulnak a szem izmai, egyre kevésbé lesz képes fókuszálni. -
#81 Az ég világon semmi baj nincs az mmoval. Akkor van gond, ha valaki olyan szinten bekockul, hogy napi 15 órákat csak azzal a bizonyos mmo-val játszik.
Azért van a wowban olyan sok kocka, mert a wowot vagy sehogy nem játszod, vagy pedig 0-24ben tolod. Én is sokat wowoztam tehát volt alkalmam kitapasztalni. Mellesleg nem értem miért gondolnak egyesek a wowra úgy mint a fertőre, hogy aki kipróbálja az függő lesz...én elég hamar beleuntam és nagy megszakításokkal játszottam 3-4 hónapot.
Kurva jó játék addig, amíg nem vagy max szintes és küldizgetni kell a haverokkal, mindig van vmi könnyen szerezhető új cucc. De max szintesen már elértelmetlenedik a game..szerintem
Egy mmo-t nem kell elitélni. Valószinűleg azért van sok rabja mert nagyon jó műfaj :D
Aki teheti játszon mmo-t csak egyet nem szabad: 100%ig függni tőle. -
#80 én 2 hónapja kezdtem wowozni.
igazából egy karakterem se vittem fel a legmagasabb szintre(egy kivételével de fun szerveren), mert ki akartam próbálni a másik többit.
aztán arra is rájöttem hogy tökmindegy melyik fajjal, és melyik kasztal gémelek, mert az egész ikszpé gyűjtésnek, a quesztelésnek, pévépézésnek az égadta büdös világon semmi értelme nincs, a valóságban ugyanolyan ember maradsz ha van egy szuper 70es csúcs karaktered. csak virtuálisan bizonyítod, hogy megküzdöttél érte. és még ezért van aki fizet is??! na erről ennyit, én most hagytam abba.
u.i: köszönöm a topiknyitónak, igazából gondolkodtam már rajta, hogy abbahagyom, de nem tudtam rávenni magam (ezzel kiderült hogy függő vagyok/voltam). most viszont hogy megnyitottad ezt a topikot végigolvastam és végre felnyitottad a szemem. köszi. -
#79 ennyi baromságot kevés témában sikerült a népnek összehordani. Józsika napi 3 órát TVzik és néz teljes értelmetlenül szappanoperákat, akkor ő ezek szerint normális ember, míg Pistike napi 3 órát wowozik a haverjaival, közbe dumálnak és jól szórakoznak, ő a rohadt függő, nem érdemli meg az életét, biztos gyűlöli az egész családja, nincs sem élete sem barátnője. kegyelem. -
kocsisgabor9999 #78 Na akkor most leszögezem: ez a topic arról szól hogy milyen káros az ha valaki teljesen függő háta mögött hagyva a családot és barátokat... topic név: "Online szerepjátékok rabjai" szóval ez nem arról szól aki értelmes ember és játszik ezekkel hanem arról aki már BETEG! Légyszi ne csináljátok a feszültséget ha rabjai vagytok menjetej a World of Warcraft nevű játékos topicba... ennyit akartam még hozzáfűzni... :) ;) -
#77 szerepjátékokról volt szó, nem a művelődésről, tanulásról és az alkoholizmusról:) -
#76 pl fórumozásnál, hogy mást ne mondjak :)
úgyhogy már ezzel fel is hagyok, jó szórakozást nektek, kinek mi a gyengéje -
#75 a szemet már nem rontja, hála a jó kis TFT-monitoroknak. Gerincferdülés egy standad háttámlás székben, normálisan ülve nem valószínű. Lelki függőség az alkoholnál, sőt, minden addiktív anyagnál előfordul. -
#74 nem érted a lényeget. hoztam egy olyan példát, ami társadalmilag elfogadott dolog, holott lehet hogy sokkal károsabb is a netezésnél. Az olvasás nem kevésbé károsítja a szemed, plusz ahhoz is görnyedni kell. Akkor most hagyjam abba és menjek gyónni? -
kocsisgabor9999 #73 akit nem érdekel ne nézzen be már megmondtam nem akarok "flém"-et csak dumálni... le lehet állni az érvelésekkel... találtok egy rosszul megfogalmazott mondatot és egyből támadtok hogy kockázzuk a népet... -------akinek nem inge ne vegye magára------------ jól mondom? :/// -
#72 ha mindenki ... lenne, megállna az élet. pék, szénbányász, teniszjátékos, topicnyitó, bármi.
na de nem akarok én itt flamewart nyitni, csak nem bírom megérteni, miért kell másokat meggyőzni a saját életstílusunk helyességéről. -
kocsisgabor9999 #71 alkoholról beszélsz ami májkárosító? a számítógép akkor mi? szemrontó, elernyedt izmok, gerincferdülés, valakinél lelki függőség... ha már ellenérveket hozol fel az alkohollal szemben akkor gondolkozz el azon hogy az MMO függőség mit okoz