47
-
Ghoosty #7 Én azért említettem a nyalogatást(gondolom mad mind is) mert azt sugalja a cikk, hogy a konzoloknak játék kategóriában kellene lenniük amire természetesen sokkal szigorúbbak a követelmények.
Ezért említettem, hogy semmiben nem különböznek akármelyik másik otthon megtalálható géptől. -
dara #6 Kíváncsi lennék hogyan készítesz elektronikai terméket mérgező anyagok nélkül. Egyébként az ólom száműzésével nála sokkal mérgezőbb anyagok használatára kényszerítették a gyártókat...
"e-mail kampánnyal" Ezt nevezik spam-nek. -
Praetor #5 A mérgező anyagokat nem azért tiltják, és nem azért lett bevezetve a RoHS is az EU-n belül, mert beveszed a konzolt a szádba.
Hanem azért, mert 5 év múlva kidobod a konzolt, vagy tönkremegy, és a kidobott kacatod a talajt szennyezi, ha valami oknál fogva nem lesz elektronikai hulladékként újrafelhasználva, vagy ártalmatlanítva.
Ez pedig talaj/víz és akár levegő szennyezést is jelenthet, és simán belekerülhet a hamburgeredbe.
Ha egy elektronikai berendezés nem tartalmaz mérgező anyagokat, akkor általánosságban véve kisebb a hulladékkezelési kockázat a környezetre nézve, és valamivel könnyebb is ártalmatlanítani, talán még újra felhasználni is (ti. a mérgező anyagok speciális kezelést igényelnek).
Nem baj, ha az ilyen szervezetek ugrálnak, mert ez is ösztönzi a gyártókat, hogy a botrányok elkerülése végett lehetőleg ne használjanak mérgező anyagokat. -
Ghoosty #4 Azért ez egy elég semmitmondó vizsgálat/cikk volt.
1. A porszívóm meg 1600 Wattot fogyaszt.
2. A szennyvízcsövek PVC-ből készülnek, valamint egy csomó elektronikai és háztartási eszköz tartalmaz PVC-t.
3. Azért mert játszol egy konzollal, azt nem kezded el nyalogatni vagy olyan tevékenységet végezni vele, amivel a szervezetetdbe kerülne a káros anyag.
Tehát összefoglalava a cikket arról szól, hogy a konzolok semmiben nem különböznek a többi háztartási/elektronikai cikkektől.
Azért örülök, hogy valaki vizsgálja ezeket a termékeket. -
feamatar #3 nem vagyok annyira képben konzoltípusok teren, de emléxem hogy anno a doboznak 160 watt körüli fogyasztást mondtak, azóta már kijött valami revised edition vagy valami hasonló? -
Zro #2 A Greenpeace megy is fát ültetni, s te?
A gond az, hogy pár év múlva a konzolok millió számra fognak kikötni a kukában, s a környezetszennyező, nem újra felhasználható anyagok meg a kajádban és a ívóvizedben kötnek majd ki... -
#1 Én nem szoktam kinyitni a konzolom és szopogatni az alkatrészeket. Szerintem a Greenpeace menjen fátültetni.