Az AMD segítene a játékos PC kiválasztásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Helyesbítek. Nem azért vagy idióta, mert ezt hiszed, hanem azért, mert szilárd meggyõzõdésbõl állítod.
Egyébként most vitathatatlanul az INTEL a jobb...
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Intel márkanév alatt, s pl itt. Amúgy tudtommal a Foxconn gyártja ezeket az alaplapokat.
/*WTF?!*/
A mai tápok kapcsolóüzemûek, azaz nem egy trafóval transzformálják az áramot kisebb feszültségre, amikor is az adott kisfeszültség pozitív és negatív "változata" között pulzál a feszültség, amit utána megfelelõen egyenirányítanak és stabilizálnak. Így sosem jelenik meg nagyobb feszültség. A kapcsolóüzemûeknél gyors és folytonos megszakításokkal hozzák létre a nagyfesz és a 0V kívánt arányát, amit aztán szûrnek (ami matematikailag egy átlagolás). A szûrés kritikus része a dolognak. A jobb tápokban jobban szûrnek, a vacakabbakban rosszabbul. Az utóbbi esetben a névleges feszt többszörösen meghaladó feszültségcsúcsok maradnak hátra, persze csak rövid idõközökre. De ez éppen elég ahhoz, hogy a névleges fesz elviselésére felkészített kondit elõbb-utóbb kikészítsen.
És hol kapni ilyet? És milyen márkanév alatt?
"Nemtudom, de elkepzelhetonek tartom, hogy a sajat chipsetjeihez csinal referencia tervet, hogy szerinte hogyan kellene egy ahhoz passzolo alaplapnak kineznie. (mint ahogy a GPU gyartok is csinalnak)"
Lehetséges, de nem kell betartani, a videokrátyáknál sem szokták.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Azert teljes igazsag kedveert azt csendben jegyezzuk meg, hogy az intel GYART sajat maga is alaplapokat!
"Talán azt hitted hogy az amd megmondja hogyan építsen alaplapot a gyártó?"
Nemtudom, de elkepzelhetonek tartom, hogy a sajat chipsetjeihez csinal referencia tervet, hogy szerinte hogyan kellene egy ahhoz passzolo alaplapnak kineznie. (mint ahogy a GPU gyartok is csinalnak)
DE termeszetesen mindenezek nincsenek hatassal arra, hogy aki 1 db sajat rossz tapasztalat alapjan levonja azt, hogy az szaaaar, haaat... az igen <#lama>#lama>
Mivel altalaban ugye megvan, hogy mennyi az elfogadott hiba aranya es az ilyen esetekre pedig ugye ott a garancia! Ami neritkan 5 ev, de elfogadott a 3 es csak neha 1.
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az AMD a megbizhatóbb, csak például nálunk a fenti eset fordult elõ ,de biztos lehetet volna fordítva is.
De persze, ha vki keresi, biztos megtalálja saját önigazolását, hogy miért ezt vagy azt a gyártót favorizálja.
Egyébként pont mostanába akarok újítani, és mivel eddig 100% ig elégedett voltam az AMD-ATI kombóval, most is ilyet vennék és kb. leszarom, hogy melyiknek milyen a piaci részesedése (annyit azért vágok , hogy az AMD felvásárolta az ATIt:). Azonban már régóta nem követem a hardver frontot úgyhogy kiinduló alapnak biztos jó lenne vmi ilyesmi, mint ez a kezdeményezés. De teszteket vagy cikkeket ígyis-úgyis elolovasnék, mielõtt bármit megvennék.
Ott a pont!<#eljen>#eljen>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Talán azt hitted hogy az amd megmondja hogyan építsen alaplapot a gyártó? Mert ez egetrengetõ baromság, mert így az amd lap gyártó is lehetne, hiszen ha megtervezné, le is gyárthatná a saját nevén, és akkor különbségek se lehetnének (mellesleg ez jó is lenne, csak minõségi lapot lehetne venni amd rendszerhez), de miért adná oda másnak akkor? Hát azért, mert mindent a lapgyártóra bíz, és nem foglalkozik vele, ahogy az intel sem...
Meg persze nyilván az amd gyártja azt a kondenzátort ami 99% eséllyel ment tönkre a lapjaidban (mert szinte mindig ezek szoktak, az alaplapokon általában), amit (ha egyáltalán igazat beszélsz, és nemcsak egy újabb intel/konzol vérfanboy vagy, aki kitalál valamit hogy fikázza a nagy ellenségét) akár a szomszéd néni is gyárthat a pincéjében. Ja meg persze ezek a kondik érzékenyek a fos tápokra is (codegen, és hasonló nagynevû csoda), de arra az egész gép. Nézd meg semmi gondja nincs senkinek az amd lapokkal csak neked, nem õk a hülyék, hanem te, és tuti valami user error van a dologban.
7 éve van amd rendszerem, egy alaplapon ment tönkre 1 réztekercs (amit nyilván az amd bányászott ki, és tekert rá egy mûanyagdarabra, és adta el hogy ilyet rakjanak a lapra), de ez msi-nél nem is volt meglepõ, bár ezt vásárlásnál még nem tudtam+ lehet hogy a táp is benne volt, mert akkor még nem értettem hozzá, és végig egy dzsunka táp volt alatta(a hírhedt acorp). Ez a lap 3 évig ment, a legutóbbi 5 évig(ami alatt már chieftec táp volt), és most is megy, csak lecseréltem a konfigot. Mellesleg ismerõsöknél is jópár amd rendszer van/volt, és senkinek nem volt baja velük. Viszont egy ismerõsnek tönkrement egy inno3d gf6600gt, tehát akkor belõled kiindulva szar(nem csak szemétkedik) az nvidia, mert a kártya amire a chipjét szerelték meghalt :)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Kezdem úgy érezni, valahogy beléptél opeca nevû ismerõsöd accountjára, és most poénból hülyét csinálsz belõle.
Nekem kb. 10 éve vannak AMD-s konfigjaim, nem csúcs cuccokból összerakva. Az összes gond eddig összesen 1db púpos kondi volt, amit 10 perc alatt kicseréltem. Eladás után további több évig mûködtek a cuccok, utóbbi kettõ általam követhetõen ma is.
A gyártók hol ilyen, hol olyan gyártású kondit használnak, amilyen éppen be tudnak szerezni viszonylag jó áron. De a néhány évvel ezelõtti ABIT eset óta, amikor is sikerült kifogni egy ritka szar kondi-gyártmányt, fokozottabban odafigyel erre minden gyártó. Mellesleg most már a legolcsóbb alaplapoknál is divat az igen jó minõségû, solid kondik használata a kritikus helyeken.
Ne legyél már ilyen nevetséges. És ne másnak kérdõjelezd meg az agykapacitását, hanem magadnak! Köszi! Másnak vannak jó tapasztalatai AMDrõl és pláne nem egy alaplap miatt alkot véleményt az ember. Pláne ha mellette volt egy gagyi táp, ugye?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Aha, sz'al ha teszem azt egy AMD-s Asus lap tönkremegy, akkor a gyártója az AMD??? Miért nem az Asus fikázod, azaz a lap valódi gyártóját? Ennyi erõvel kimondható az is, hogy az összes AGP-s videókártya szar (már ha olyan foglalat volt rajta), meg minden PCI-os kártya, valamint PS/2-es, USB-s periféria, és (RJ45) jack dugós fejhallgató/hangszóró.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
opeca: kimondtad a varázszsót: Abit.<#levele>#levele> De persze errõl is az AMD tehet. Majd én is keresek egy szutyok Inteles alaplapot, és miután 2 év alatt tönkremegy, rásütöm az Intelre, hogy milyen szar, ezek után csak AMD-t veszek. Tényleg, ha kikapsz egyszer egy 2 évig mûködõ Intel lapot, utána mit veszel? Cyrix-et??? Nem találod kicsit betegesnek, hogy az alaplapgyártó hülyeségét a procigyártóra kened? Ennyi erõvel én is mondhatom, hogy az LG cuccok (pl. monitorok) mind szarok, mert az LG DVD íróm 2 és fél év után elkezdett szakodni. Nevetséges.<#levele>#levele>
Elhiszem, hogy nagy a love közted és az AMD között, de azért a szart ilyen szinten nem kéne nyíltan támogatni, persze ha szadomazo vagy, az is más:)
A minõség pedig minõség.
Remélem már a vicc fele mutat ez a hozzászólásod, mert megrémülnék, ha komolyan írtad volna.
Csak úgy tõmondatokan elég.
És ezt úgy írd le, hogy lehetõleg az AMD procigyártót ne keverd bele, ugyanis szerinted semmi közük nincs egymáshoz:)
És nem alkalmaznak jósokat, sem idõutazókat a gyártók, egyik sem.
Nekem ne adjon el senki olyan alaplapot, ami két év után meghal. Az ilyet nem szabadna piacra dobni, vagy ha igen, akkor jól megb@szni a gyártóját.
Ha azt mondanám, hogy háromszor volt AMD-s procim, és háromszor ment tönkre az alaplap, akkor is ugyanezt mondhatnád.
Az meg, hogy az alaplap illetve a processzorgyártók között milyen összefüggések vannak, nem itt akarom kitárgyalni. Gondolom azért is volt olyan olcsó az AMD proci, mert rávették a gyártókat, hogy szar, selejtes alaplapokat gyártsanak. Az meg költséghatékonyabb.
A
1.: Bocsi ^-^
2.: Régóta nem figyelem a pcs videójátékpiacot, régebben sokat játszottam én is pcn, de nem bírtam pénzel, ezért váltottam (jóvanna csóró voltam), és többet kaptam. Most meg már lenne pénzem gépet fejleszteni, de nem vagyok biztos benne, hogy megéri, milyen játékok vannak pcn, amik konzolon nincsenek, mert gondolkozok, hogy x360at vegyek 45000 körül használtan mint következõ konzolt (blue dragon, halo3, gta4, mass effect, oblivion, a régi x1esek közül a fable 1, doom3, far cry1, érdekel), vagy pct fejlesszek játékra (ami 45000bõl kijön?). Bocsi, már nem vagyok képben pcn
A
Nagyszerû, végig ez volt a mondandóm lényege, örülök, hogy így, 50 hozzászólás után kezded kapizsgálni.
Hmmm, akkor ha jól értem, amit mondasz, az AMD szar. Na, így már érthetõ opeca mondanivalója. :) Az AMD amúgy is a MAD angol szó összekevert betûibõl jön ki.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Egybkt nekem elég régi gépem van, (lassan már 7-8 éves is van szerintem), használatn vettük kb 5 éve, asszem ugyanez az alaplap volt benne akkor is (Abit), bár PIII procival fut, de attol még az abit se szar :D
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
"És ha az alsókategóriásat vettem, akkor mi van?"
Az alsókategóriás lapokon legtöbbször az alkatrészek (pl kondenzátor) minõségén spórolnak, amibõl következik, hogy kevesebb ideig élnek, mint a "minõségiebbek". Pl nem egy Abit alaplap van a közelemben, ahol egy idõ után szépen púposodni kezdtek a kondik...
/*WTF?!*/
Én meg el is hittem, vettem, aztán két év után kib@sztam.
Mikor állítottam azt, hogy nincs két évnél tovább mûködõ AMD-s alaplap?
Annyit írtam - csak azok kedvéért akiknek szövegértési problémái vannak -, hogy nekem egyszer volt az életben AMD-s procim, és az alaplap két év után fel is mondta a szolgálatot, úgyhogy az én szememben az AMD egy rakat szar. Majd - ami valszeg már soha nem fog eljönni -, ha egyszer lesz AMD procim, és frankón fog mûködni az alaplappal együtt bõ 5 évig, akkor majd megváltoztatom a véleményemet.
Ha valaki meg eztán leírja, hogy de nekem 25 éve megy az asusos, alaplapom az AMD x-es procival, annak meg fogom kérdõjelezni az épelméjûségét.
Ajaj, megint a hat évesek közé keveredtem.
Engem arról légyszíves ne akarjál meggyõzni, hogy azért mert "csak" 15.000-ért veszel egy alaplapot, az már ok arra, hogy két év után teljesen tönkremenjen.
AMD foglalatos alaplappal volt gondod? Milyen chipkészlet? Jaa biztos nvidia,Via, de nem Ati és úgy aggatod az AMD nyakába az egészet? Akkor te nagyon hülye vagy.
Esetleg 2, AMD chipkészletes lapod ment tönkre? Igen akkor már lehet hibája az AMD-nek, válassz másikat. Amúgy az AMD chipkészletek nem mindegyik-e stabil és jó, de mostanában már semmi gond velük, régebben voltak gondok.
Sanyixnak igaza volt, nvidia gusztustalan.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P