58
Wemsical Present\'s: Szegeden Szabadon
  • Doog
  • Brash
    Szegeden Szabadon koncert
  • Doog
    Nagyon nagy ! Azóta is ezt hallgatom... ;)
  • Doog
    Igen hát kinek ez, kinek az.
  • Brash
    Na ez meg a másik. :) Tibbahék azthiszem valahol írták, hogy aki nem hallgat külföldi Rap vagy Hip Hop zenét, az soha nem érti meg azt amit Ők képviselnek. Bennem is lehet ez a hiba, mert nem igen hallgatok csak magyar Rap zenét. Ez köszönhető a gyenge angol tudásomnak is meg persze annyira nem is tetszik.
  • Doog
    Én nem csak magyar Rap-et meg Hip Hop-ot hallgatok...

De legfőképpen Rap, Hip Hop, utána meg jöhet akármilyen zene.
    Pl: Techno,Trance,House,Electro,...stb..., akármilyen DJ zene,nagyon ritkán RR,meg rock...
  • Brash
    Köszönöm, de természetesen ha valakinek ellenvéleménye van azt is meg kell érteni és nem kell gyerekes vitába fulladnia az egésznek. Vannak akik ugyan ezt a műfajt szeretik, de más csapatokat és vannak akik egészen más zenét hallgatnak, meg kell érteni, mindenkinek saját dolga. Egyébként én még szívesen meghallgatom a deep house, electro meg még 1-2 hasonló műfajú zenét, akik ilyen fajta zenét csinálnak azthiszem: Zajac, Deadmau5. De ha esetleg most nagyon nagy butaságot írtam ne tessen' megkövezni. :)
  • Doog
    Csak tudja milyen a jó zene.
    És ezáltal nem mindenben csak a rosszat látja mint egyesek...
  • Csabesz6
    tetszik a látásmódod/ízlésed.
  • Brash
    Sajnálom de a BlooseBroavaz oldalt nem gazdagítom a látogatásommal. Valahogy nem jön be maga a "csapat". Egyedül Deego aki eddig mutatott valamit. De ez persze csak az én véleményem. Az ilyen Siska félék, akik jó pár éve csak "anyaba..."-ról témáznak valahogy nem. Na meg az állandó beef mindenki ellen. Persze magyarázzák ezt azzal, hogy ebbe nőttek fel meg szerintük ez a freestyle lényege. Rendben van, de albumnak elég unalmas.
  • LasDen #48
    készül a Diggieman.....ő monta, hogy nem sietteti a dolgokat.... :D amúgy meg a készülő Dope Beatz (ami sztem soha nem lesz kész :D) és a BlooseBroavaz.hu oldalon találsz infót.....
  • Brash
    Okok. Bocsánat. :) Elég régen volt már az hogy hibát ejtsek. Sajnos elég régen hallgat. :(
  • LasDen #46
    csakhogy tiszta legyen......Deego első albumának a címe Földalatti siker....és ezen található a A kigyók mérgesek c. szám........
    az ilyen hiábakra ugrok :D
  • Brash
    Szerintem sem véletlenül vannak Szeged fontosabb helyszínein. Meg nem véletlenül vannak a tisza partján mikor arról beszélnek éppen, hogy itt nőttek fel. Az én városomból sem a legmélyebb kocsmát mutatnám, hanem éppen ha van fontos egyetem vagy látnivaló akkor azt. Szerintem senkit nem bíztatnak a felfirkára, mint éppen teszi az Deego a Kigyók mérgesek albumán, de Ő nem Szegeden él. Attól mert ebben a műfajban mozog nem lehet áltlánosítani, hogy ez biztos fújkál. Szerintem van ott más is aki fújkál, mert hol nincsenek? De ez már az önkormányzat dolga, hogy visszafogja ezeket az embereket.
  • Muki100
    Én is eléggé szeretem pedig, csak én nem úgy mutatom ki hogy összefirkálom vagy vandálkodok. A klipben nem tesznek semmi ilyet, de gondolom nem véletlenül vannak azokon a helyszíneken. Az ennek a lemeznek mentén született firkákról pedig nem is beszélve...
  • Brash
    Ennek lesz II. része majd idővel, illetve azthiszem már készülget. Az biztos, hogy ígérig meg bejelentették már akkor mikor ez kijött.
  • Doog
    Ez egy 2005-ös album. Van ill. lesz ennél újabb is ?
  • Doog
    :O Köszi szépen erről nem is tudtam.
    Amúgy Fehérvárnak biztos nincs mert én kerestem mindenhol de nem találtam.
    De ha te igen, szólj ! Köszi !
  • Brash
    Veszprémnek van ilyen csapata. :) Azthiszem Székesfehérvárnak is de az már nem biztos. De Westprém City Allstarz lemezre keress rá, ugyanígy letölthető volt ingyen. Többek közt Hősök, Különvélemény.

Itt leszedhető..

Bővebb látáskört eredményez az oldal olvasgatása:
    Tessék..
  • Doog
    Na ha valakinek nem tetszik ez az album nem kell hallgatni !
    Én csak betettem, hogy ismeritek-e ?

Személy szerint, nem tudom egyesek miről beszélnek, de belőlem semmi
    olyat nem váltott ki a klipp, hogy egész Szeged egy nagy Getto lenne.

És igazat adok Brash-nak.

Megnézheti akárki Fehérvárt (mert én ahhoz lakok közel) és még olyan zenekarral itt nem találkoztam aki így szeretné azt a helyet ahol lakik.
    Nemhogy olyan zenekarral hanem még helybéli zenekarral sem.
    Én nagyon örülnék ha lenne egy ilyen zenekara a közelemben lévő "nagyobb" városoknak.
    Például: Siófok, Veszprém, Székesfehérvár...

Másképp nem tudom hogy fejezném ki azt, hogy szeretek egy helyet.
    Bár nekem az a műfaj jön be,(Rap, Hip Hop)de ha valaki Operát szeret azt is megértem.
  • GAthersw
    Én magam sem vagyok Szegedi (csak félig) és a készítőket sem ismerem, sőt a műfaj sem áll közel hozzám, de én nem találok kivetni valót ebben a zenében, vannak tehetségesebbek köztük és vannak akik kevésbe, de a végeredmény szerintem hallgatható.

Azok pedig akik szerint ezek a srácok leégetik a városukat kicsit gondolkozzanak el, miről is zenélnek a srácok a néhány rapközhelytől eltekintve? Örülni kéne, hogy ezekben a fiatalokban igen erős a lokálpatriotizmus, szeretik a helyet ahol élnek, márpedig ez a magyar fiataloknál általában nem tendencia.

A klippről pedig, igen meglehetősen hülyén néz ki ez a bemutatott "ghetto lakók vagyunk", de a műfaj főleg a nagy vizen túlról ezt nyomja és ezért elég klisésre sikerült, kétlem, hogy a szereplők így töltik a napjaikat mint ahogy a klipben bemutatják, ha mégis akkor majd kinövik.

Akinek pedig alapvetően a műfajjal, a "pofázással" van baja, annak sajnos azt üzenem, hogy a vers mára már naturális formájában kiment a divatból, a zene, a rap ennek a jövője, még akkor is, ha egyelőre nem találkoztunk a rap Babitsával :)
  • Csabesz6
  • Frosty01
    ifjú ötven filléres ikrák
  • Mr_no_NaMe
    Engem egyszerűen csak irritál ez az idióta hadonászás és végtelenül nevetségesnek tartom. Ha valami utalás lenne arra, hogy ez vicc akar lenni akkor ok, de sajnos úgy néz ki, hogy vérkomoly a helyzet.
  • Sadist
    Ha valaki egy klip alapján képzeli el Szegedet és a szegedi ifjúságot, az meg is érdemli.
    Fiatalok, akik ezt szeretik csinálni összefogtak, hogy csináljanak egy klipet. Nem tudom miért nagyobb baj ez, mintha valaki feltolja a youtubera a haverokkal készített deszkás vagy parkeurös ökörködést.
  • Brash
    A másik meg még, hogy ezek a srácok lehet jobban szeretik Szegedet [1-2 negatív hozzászóló városát], mint Ti magatok. És ezt valamennyire meg is próbálják szavakba öteni a saját módjukon. De erre csak az aegsz album végighallgatása után fogtok rájönni. Normális kritikus is utánajár annak amit megpróbál leoltani. Így ítélkezzetek.
  • Brash
    Most Ti azt szeretnétek, ha Szeged csak egy nagy költésgvetésű, esetleg Hollywoodi filmben jelenne meg, ahol csak a szépet és jót látni. Na persze mindenki ezt szeretné a saját kis városkájának vagy falvacskájának. Sőt, egész Magyarországnak. Nekem pl. sokat mond az album, az egész album. Vannak rajta nagyon is jól sikerült számok. Egyébként külön kiemelve Smile of Hell, akinek nagyon jó hangja van és mondanivalója, de nem a szűk látókörüeknek ajánlott. Nézzetek el Salátamagazinra, ahol találtok riportot a legtöbb emberrel, köztük éppen 1-2 szegedivel is. Ja és én magam nem élek Szegeden, sőt Szeged közelében sem, de semmi negatívumot nem látok ezekben a srácokban. Mikrofontos és Filo is igen tehetséges fiatalok. De úgylátom Ti alapos face-kontrollt hajtanátok végre a városotokban, ezt a sorokból ítélem. Inkább hallgassátok meg az albumot és azután lehet írni a nem elhamarkodott "anyázásokat". Jóéjt. Sziasztok,
  • Muki100
    Szerintem is. Lehetne ilyen klipet csinálni, de akkor látszódjon rajta, hogy poén, mert különben vicces lenne. De mivel végig tökugyanolyan, nincs csattanó, így elég rossz benyomást kelt az emberek többségében véleményem szerint.
  • Mr_no_NaMe
    Szerintem csak szégyelné, ha valaki úgy képzelné el a szegedieket mint ahogy a filmben látható egyedek mutatják azt.
  • Fbn Lx
    nincs vele gond, ha valaki kinyilvánítja a nemtetszését.
    de ha ilyen agresszívan és idióta módra túllihegi, nagyobb rossz példával szolgál szeretett városának, mint az említett zenekar.
  • Mr_no_NaMe
    Mellesleg nem tudom mi a francot osztjátok Calvert.
    Valakit irritál egy olyan "zenei" forma, amiben csak egyszerű pofázás van idióta önégető gesztusokkal, ráadásul ezt a műfajt nem túl "profin" művelő egyedek látványa mégjobban kihozza a delikvensből a frászt. Engem is irritál, ha egy emberke azthiszi magáról, hogy kemény ezért pofázik és hadonászik a kamerába. Emberek, legalább ne égessük már magunkat azzal, hogy leszóljuk azt aki kicsit is normálisan próbálja megközelíteni ezt a témát..
  • Mr_no_NaMe
    Nagyon égő :S
    Előbb beszélni kéne megtanulni aztán szövegelni..
  • bens
    hát kicsit giccses téma egy aránylag kultúrált egyetemi városra ráerőltetni a rapper-gettó feelinget, de volt már roszabb is :)
  • Frosty01
    hát, szerintem is ez az egész rap dolog csak ilyen jól megmondod az élet kemény szövegeit tizenévesen, a k..vasok élettapasztalatoddal együtt, de sebaj, eltűröm amig jó messze van tőlem :D
  • Doog
    Jó én meg Balaton környékén lakom. :D
    Majdnem Szegeden. :D

Voltunk Balcsin azt ott voltak csajok akikkel megismerekedtünk (Szegediek) azt ők mutatták ezt az albumot gondoltam megosztom a nagyérdemű SG közönséggel.
  • Csabesz6
    Dunaalmááás:D
    bár egy éve tatán lakom....:-(
  • Pepsi Twist
    jah :D
  • Doog
    Itt mindeneki Szegedi ? :D
  • Csabesz6
    A 2Arc albumról nekem az intró jön be legjobban:D
    de komolyan:)
  • Guilty01
    nekem nem tetszik, és az sem, amikor a városomat az ilyen emberek "képviselik", és Szeged imidzsét ezek alakítják ki. Szeged sokkal többre képes zeneileg, mint ezek a modern költők. Aki nem hiszi, járjon utána.