5889
11891949761344119704.png
  • Wescone
    Egy ideje bevezették a HQ minősítést a YouTube-on (máshol is egyébként) gondolom csak jobb minőségre képes mint a megszokott. Diókának (úgy gondolom ő az "AllOfMusic") van néhány videója fent amik meglehetősen jól szólnak. Amúgy mindhárom grafikonon ugyanazt látni csak a 118 nem stimmel mint konkrét érték.
  • mflex #1939
    Tessék, ez 128, mégis kilóg 19-köré is...

http://rapidshare.com/files/364188186/Antilles_-_Scene_Of_The_Crime__Sappy_s_Italo_Mix_.mp3

• mflex #1938
    Akkor melyik program hazudik? Ez pedig abból van cimbora, de mint írtam a youtube-ról, nem tudsz leszedni 128-nál nagyobb bitrátájú hanganyagot. Mindegy...
  • Wescone
    így néz ki egy veszteségmentes anyagból készült 128 kbit/sec. bitrátájú mp3 frekvencia képe.
    Hasonlítsd össze aval a mintával amely a Kaposi által belinkelt videóra vonatkozik és mindjárt nyilvánvaló lesz, hogy a 118 kbit/sec. szóba sem jöhet.

• Wescone
    118 kbit/sec-nél a 16 kHz eletti tartomány teljes mértékben vágásra kerül és amint láthatod a saját ábrádon, néhol még 19 kHz-es jel is mutatkozik (az én tesztemen is jól látni).
    Ez még véletlenül sem 118 kBit/sec.
  • mflex #1935
    118kbps, se több, se kevesebb. :)

Itt már jobban látni, hogy még a 128-at sem éri el, meg aztán a youtube-ra, ha jól tudom hiába töltesz fel nagy bitrátát, automatikusan "lekonvertálják" 128 alá...

• mflex #1934
    És ebből miből gondoltad, hogy lossless, tisztán látszik, hogy 16-nál megvan vágva! :)
  • italograbber
    ...remény csillant a szememben!
    Így jár az ember a mostanában kiadott dolgokkal is, ha saját maga rippeli le és nem bizonytalan forrásból szerzi be.
  • Wescone
    ...remény csillant a szememben!
    2009-es kiadás agyon normalizálás nélkül!!!
  • italograbber
    Azért azt is hozzá kell tenni hogy a cd méltán lépett a nyomdokaiba
    Aki a kettő közötti különbséget hallja és értékeli az rájön hogy mind a két hanghordozó tökéletes.
  • italograbber
    semmi értelmét nem látom kiírni,hogy HQ. ezek a lemezek 20-30 évesek.

Nem is az a lényeg benne hogy mit írunk utánna.Akik ezzel foglalkoznak azok tudják hogy az idő vasfoga nem tud kifogni egy vinylen.A 70-es évek végén egyes lemezkiadók termékei valós HIFI minőségűek voltak.Persze az a másik része a dolognak ha egy lemez lelakott állapotba kerül.A mai mp3-as zenekicsavarós tutyikázós világban sokan nem is tudják elképzelni hogy ezek szóltak csak igazán jólés szólnak manapság is egy két elcseszéstől eltekintve.
  • johnlennon
    Hali!

"caviar at 3 a.m. & minority tunes"
    Audio CD (March 24, 2009)
    Original Release Date: 2009
    Label: Chin Chin/Groove Distribution
    INFO
  • tgolyo

http://rapidshare.com/files/363755168/Alphaville_-_Dance_With_Me_vinyl-empire_remix_.rar
    a 80s-on 192-ben van fent.
  • tgolyo
    Hali!
    semmi értelmét nem látom kiírni,hogy HQ. ezek a lemezek 20-30 évesek. akár mennyire vigyáz rájuk az ember sajnos kopnak,porosodnak. + annó annak is örültünk,ha egy Tesla lemezjátszónk volt.
  • tgolyo
    Hali!
    ez egy jó ötlet. gondolom,sokan ismerik:Village People - Y.M.C.A nótáját.
    van egy 1980-as fekete korongom minek B oldalán Special Dj.version van.mit szóltok hozzá? na nem egy HQ minőségű lemez,közel 30éves de sz.tem nem sokan ismerik-e verziót.
  • italograbber
    Remek feltöltés
    Egyébként nem szedtem le,csak tetszik ahogyan feltöltésre került.Ilyet sem sűrűn láttam errefelé talán rajtad kívül négy kollégától,viszont lossless felíratot annál inkább.
  • tgolyo
    Mindjárt tolom !
  • italograbber
    Hali!
    nem is értem miért nem kapkodnak érte "odaát"...

A válasz erre szerintem roppant egyszerű.
    Az emberek 99%-a az internetről szerzi be a zenei táplálékát.Vannak akiknek az is elég hogy odaírnak a feltöltések mellé valamit,illetve hogy egyszerű szakértelem nélkül lecsekkolják és máris természetes hogy ez megvan már nekik veszteségmentesen.
    Próbáld ki kolléga tegyél fel valami olyat ami a hálón is ritka és hitelesen rakd ki a linket és meglátod mindjárt lesz rá jelentkező tucatjával.
  • Wescone
    A "Dance With Me" is szivesen látott itt Tgolyó - nem is értem miért nem kapkodnak érte "odaát"...
  • Wescone
    Hello John!
    Ez aztán minőség a javából, érdekelne a lemezkiadó és az, hogy mikor adták ki. Amúgy a zene maga is kitűnő!

• johnlennon
    Sziasztok!

Felraktam egy tesztelni való anyagot, remélem megüti a HQ mércét:

HALLGASSÁTOK MEG
  • kaposi1
    Már ez is több mint amit reméltem!
  • Wescone
    Ez VBR, esetleg 320 kb/sec - joint stereo

• kaposi1
    Okés megköszönném!
    Erről a számról lenne szó!

Ugyanis a JetAudióval felvettem a klippet hogy legalább addig tudjam hallgatni amíg nem tudom megszerezni jobb minőségben.
    És csak úgy kíváncsiságból betöltöttem a Cool Edit Pro.2-be és
    ezt a képet kaptam.
    Azért annyit hozzátennék hogy csak virsli hangfalon tudtam meghallgatni hogy szól.
  • Wescone
    Szeva' Kaposi!
    Nem tudom mit jelent náluk pontosan a HQ minősítés, de ha egy konkrét feltöltés érdekel, végzek egy gyors tesztet a kedvedért.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Itt is felteszem a kérdést mert azért ti több veszteségmentes cuccot láttatok!
    Lehetséges-e hogy lossless minőségben kerüljön fel zenei anyag a YouTube-ra?????
  • Musachy
    Ismét egy szép lemez és egy jó zene...köszi.
  • Wescone
    Persze, hogy nem tehetsz róla, szerintem mindenki járt már úgy, hogy a frissen és sokszor nehezen beszerzett lemez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
  • tgolyo
    ha jól emlékszem több részét is megvásároltam akkor.
  • Wescone
    Kőkemény... korábban jó ideig kerestem a "70-es, 80-as..."-on...
  • Wescone
    Ez gyors volt kolléga, THX!
  • tgolyo
    Jééééééé!
    ez nékem is megvan,csak olyan nagy fekete korongon.
    kemény 3 euro volt a sógoroknál a bolhapiacon.
  • Wescone
    Legutóbb ezt szereztem be!
    Igen, akkoriban tudtak még minőséget előállítani.

• tgolyo
    itt az ígért wav.

http://rapidshare.com/files/363352683/Mike_Mareen_-_Love_Spy_vinyl-instrumental_.rar
    pass..ortofon
  • johnlennon
    Sziasztok!

A kérdéses zene ERRŐL A GYÁRI LEMEZRŐL VALÓ.
    Nem tehetek róla, hogy ez ilyen. Anno ez volt kéznél.

• Wescone
    Szeva' Zephyr mester!
    Sajnos természetből adódóan vénül az ember, ennélfogva változik is. Korábban egész biztosan az igazam bizonygattam volna napestig, de ezek az idők már elmúltak - ha nem tetszik, töröld.
    Minden jót Neked!
  • kaposi1
    Üdv!
    Ebből és a 80-as évek topikjában lévő hozzászólásodból látom kipihented magad és feltöltődtél!
    Már csak idő kérdése hogy mikor jelensz meg nálam és oltassz le ott is valakit.
    De vigyázz mert ott én vagyok a házigazda szóval csak okosan.
    Mert elfújom a mondandódat mielőtt bárki szembesülne vele.
  • Zephyr Retiring
    üdv. először is: hol az instrumental, amit később egy másik kolléga csatolt
    továbbá..
    fő tutyikamesterként (mert hogy mflex kolléga így hív a hátam mögött) megkérdezném, hogy ezen zene eredetiségét ellenőrizted-é, és ha igen, akkor most miért hazudsz
    ..és ha már amúgy is töltögetsz felfelé, akkor szívesen látnám az eredetit is, nem csak a tutyikázottat
    meg különben is, ezzel most mit akartál bizonyítani
    ilyet akárhonnan leszedhetünk ismeretlen forrásból, nap mint nap..
    (mármint a "feljavítottra" ill. tutyikázottra gondoltam)
    elég csak az isdmusic.com-ra felmenni, és hemzsegnek az ilyen "javítgatások" ott is. (megjegyzem, ez nem mflex hibája.)
    de, hogy reagáljak érdemben is egy felvetésedre (idézem:)
    " A korábban említett műveletek által ilyen szinten sikerült emelni a közép-magas frekvencia tartományon az eredeti hangképhez való viszonyításban "

itt egyébként sokmindenen emeltél például a statikus zajokon és egyéb "nem kellett volna" dolgokon, csak éppen a közép-magas frekvencia tartományon nem. hogy ezt most miért mondom, abba ne follyunk inkább bele, mert a felét sem értenéd, ha belekezdenék

and végezetül te inkább ne tűnögess sehová (ha már tiéd a totyik) hanem
    inkább figyelgess, hátha ragad rád is valami.
    ..mármint a stílusomon kívül, mert látom te is csak okoskodni akarsz, mint a tanítványom (dióka) ahelyett, hogy inkább hülyéskednél.
    (gyengébbek kedvéért: a hülye okoskodik, az okos pedig hülyéskedik)
    ..mármint a hq sound témához kapcsolódóan értem, ha már úgyis ilyen totyikban járunk..
    további kellemes napokat, lehet reagálni
    bár tök felesleges, hisz mind tudjuk: végül úgyis nekem lesz igazam..

..mint mindíg
  • Wescone
    Szevasztok Tagok!

Régóta nem "aktiváltam" itt, egyrészt azért mert nem volt időm rá, másfelöl azért mert nem igazán látom értelmét az egésznek mivel úgy tűnik egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mit is hallgat valójában, vagy mivel is etetnek "minket" egyáltalán a lemezkiadók miközben az egész világ a "minőség" kifelyezéstöl visszhangzik. No persze a minőség relatív fogalom, de sajnálatos, hogy évek óta egyre csak romlik a helyzet, egyre lejjebb "eresztjük" a mércét és akit mégis érdekel a minőség kénytelen egyre inkább "idő utazni" (már amikor lehetséges), hogy korábban kiadott hang anyagokat szerezzen be a napjainkban kiadott szánalom és gyalázat helyett.
    Nos, mivel egyre inkább fogyatkoznak az olyan emberkék itt az SG-n is akik érdeklődnek a téma iránt, nem tartom valószínűnek, hogy továbbá is rendszeresen fogok ide látogatni, de mielőtt "távoznék" tartok egy bemutatót arról, hogyan is kerülnek (kerültek) feltöltésre az általam megosztott anyagok.
    Korábban "JohnLennon" volt szíves megosztani velünk a "Street Dance" című 80-as slágert ami hemzsegett a hibáktól mind amellett, hogy eredeti lemezről lett feltöltve és mivel egyébként remek anyag egy bemutatóhoz, engedélyt kértem tőle (és adott), hogy visszatöltsem az általam javított verziót egy "kis" kommenttel egyetemben.

Ellenőrzés során első lépés mindig az "DC offset" ellenőrzése ill. korrigálása amely e file esetében igencsak szükségszerű volt. Ez a hiba nem különösen rontja (természetesen mértékétől függ) a hangképet, viszont ellehetetleníti a helyes fade-elést amire szintén szükség volt.

Következő lépés a magas frekvencia tartomány visszaállítása volt. Őszintén, gőzöm nincs, hogy eredetileg hogyan kerülhetett lemezre ilyen keveréssel ez a szám mivel benne "lappang" minden amire szükség van, de hihetetlen mértékben tompítva. Ilyen szintű degradálást véletlenül sem lehet előidézni, szerintem szándékos lehetett a művelet, de fogalmam nincs mi célból történt.

Mivel egységesen sokkal nehezebb lett volna az előző eljárással a tartományon emelni ezért került sor harmadik lépésként egy enyhe-, ugyanakkor "durvább" hangolásra.

A korábban említett műveletek által ilyen szinten sikerült emelni a közép-magas frekvencia tartományon az eredeti hangképhez való viszonyításban:

Alapvetően mondhatnám, hogy készen is vagyok, de van még egy aspektus amelyet a művelet során folyamatosan szem előtt kell tartani különben elkerülhetetlenül normalizálásba torkollik amely a digitális technika rákfenéje. Ennek a buktatónak az elkerülése végett célszerű ötvözni a digitális technikát analóg rendszerekkel, vagyis jó ha figyelemmel kísérjük analóg VU által a tulajdonképpeni kimeneti jel szintet ahelyett, hogy vakon bízunk a digitális kijelzők számadataiban.

Utolsó lépésként sor került egy kevés zajcsökkentésre mivel eredetileg analóg a forrás és a kiadó nem törte magát avval, hogy az alapzajt mérsékelje. Ki tudja, talán a magas tartomány manipulálása által óhajtották megoldani az alapzaj problémáját - de ebbe még belegondolni sem akarok.

Végeredmény:

Break Machine - Street Dance (Rapidshare)
    Break Machine - Street Dance (4shared)

Hallgassátok egészséggel!
  • Wescone
    Mostanában egyébként nagyon Vangelis ill. a klasszikus zene felé hajlok - idővel változik az ember...