HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a régebben említett maxik: "forever young, big in japan, jet set, sounds like a melody" lassan akkor jöhetnek is az alphaville-tõl<#integet2>#integet2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
..a big boys...csak az under my skin féle verzión van meg, de azt már megkaptad..
az operator és a 6 years még megy, a többi (egyenlõre) nincs meg...
ám még ezeket kérheted:
anything..
romeo and juliet..
i will survive..
testamente 'd amelia..
love will drive me crazy..
only with you..
for the childreen..(96-ból a children united-del)
body to body..
laila..
dr. mabuse..
that's love..
és,
ahogy a címe is mondja: it's all over (91-bõl)<#eplus2>#eplus2>
sajna maxikból csak ilyen szarul állok<#rinya>#rinya>
blue system albumból is alig tudnék 9-et, vagy 10-et összekaparni wavban, hála értük farkas kollégánknak...<#worship>#worship>
ha ezek közül valami még kell, jelezd idõben, késõbb nekem ne sírj értük<#nevetes1>#nevetes1>
most épp zsoltforddal van némi befejezetlen ügyem, utánna talán visszatérhetünk erre a "magyar vonalas" dologra is..
meglátjuk...érdemes-é...<#integet2>#integet2>
a bigivan által feltöltött Eddara gondoltam. <#vigyor2>#vigyor2>
Biztosan nagyon sok sláger született a 85-ös lemeztõl kezdve, mert ugye ez volt az új Edda startja.
De az már egy másik együttes volt, attól hogy a neve megmaradt(meg Pataky is).
Csak arra próbáltam rávilágítani, sokaknak az Edda a Viszlát albumig tartott.De nem szeretném ha ebbõl valami vita kerekedne.
Csak reagáltam miért nem töltöttem le az általad feltöltött számot.
De kiváncsian várom mit raksz még fel a magyar vonalból. <#wave>#wave>
nem akarnám a topicot fotókkal lefoglalni<#nevetes1>#nevetes1>
inkább meghagyom a helyet a fiataloknak, mint szlafkó és bigivan kollégák<#integet2>#integet2>
kicsit segítek: a két pici kezed sem lenne hozzá elég, hogy megszámold<#hehe>#hehe>
In Lak\'ech Ala K\'in
Hogy én is õszinte legyek, nem igazán tudom mit hozzak Nektek, a múltkor feltöltött "Vanessa Williams"-et sem töltötte le senki pedig remek (nem rádióktol agyonjátszott) kis zene - szintúgy a minõsége...<#nemtudom>#nemtudom>
In Lak\'ech Ala K\'in
Holnap-, de legkésõbb holnapután ennek tudatában neked is benyujtok egy magyar zenéket tartalmazó listát! <#nezze>#nezze><#vigyor2>#vigyor2>
Szép estét mindenkinek! <#wave>#wave>
In Lak\'ech Ala K\'in
Bikini - Fagyi
flac,pass:Bikini
imo :) science fiction is science fact
Edda Mûvek - Álom
Szûcs Judit - Kétezerben
Edda Mûvek - Keselyû
Nagyon örülök hogy kerülnek fel magyar zenék, ritkán találni ilyesmit.
Hogy miért nem töltöttem le én, vagy mások?
Saját vélemény:
A Republic nem az "én zeném", ezzel sokan így vannak. Vagy szeretik vagy nem. Közömbösök nem nagyon vannak (szerintem).
Az Edda ?
1983-ban megjelent a Viszlát!
Tehát ezután nem született jó Edda szerzemény.
(de persze ez csak magánvélemény)
csepregi és mandoki duettje a "korea".
mondhatsz akármit, de ez az egész világon makótól jeruzsálemig, és budapesttõl kóreáig világsláger volt annó...
és ha igaz magyar vagy a szívedben, akkor például ezt a dalt is büszkén hallgatod, és örülsz neki, hogy te is magyar vagy (lélekben)
..mert igenis vannak nagyon nagy slágerek, amik bár nem magyarul szólnak, de mindenképpen magyaroktól...<#eljen>#eljen>
(fú, ez nagyon skinhead-esen hangzott<#hehe>#hehe>)
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
Sajnos a minõséggel nekem is vannak gondjaim, de mivel nekem a magyar zenéim nagyrésze vinylen van, így gondolom érted a probléma lényegét ! ( a magyar LP. gyártás nem volt a topon a 80-as években, errõl annodomini a világ legjobb lapjában, a HIFI Magazinban rengeteg cikk jelent meg. Tehát ez az egyik bajom, a másik pedig, hogy rengeteg magyar sp.-m, kislemezem van, de ezek már 35 - 40 évesek, s nagyjából úgy is szólnak !!)
De most bánatomban feltoltam hamar egy zenét, ami szintén nem lesz top 5-ben a letöltések számát illetõen, pedig világklasszis dalocska.
Dave Brubeck - Take five
wav; 5:24
õszinte leszek: csak a magam nevében nyilatkozhatom, de nagyon fel kellene kötnöd a gatyádat, hogy olyat mutass nekem, ami nincs meg tõlem karnyújtásnyira<#awink>#awink>
természetesen sokminden (sõt rengeteg minden) nincs meg nekem se, vagy csak annyira xar minõségben, hogy azt inkább hagyjuk (bár a 80-ason még azért a pár mp3-as albumért is ölnének<#hehe>#hehe>)
a "fire and rain"-t bedigizhetem, ha érdekel, tényleg egyedi album<#felkialtas>#felkialtas>
válassz szervert, és tárolási formátumot, majd utánna visszatérhetünk arra a "hatalmas tárházadra"<#eplus2>#eplus2>
..talán neked is akad pár dal, ami még minõségben hiányzik a "tárházamból"<#nyes>#nyes><#integet2>#integet2>
de amit most küldtél nemrég, már jegyzettömbbe másoltam, biztos, ami biztos alapon<#eplus2>#eplus2>
Szia Zephyr!
A Fire and rain cd-t nem ismerem, nem is tudtam róla, hogy ez így megjelent.<#fejvakaras>#fejvakaras><#fejvakaras>#fejvakaras>
Mindenesetre szomorúan konstatálom a tegnap feltett magyar zenéim iránti osztatlan közönyt, és nem is értem, hogy õszinte legyek. <#conf>#conf>
Ezek a zenék a maguk idejében valóban a legprímább zenék között voltak, az Eddát sztem nem is nagyon ismerik errefelé. De meg sem próbálta senki, hiogy legalább meghallgassa, hogy milyen, jó-e vagy sem ? A Republic dettó. Tülekednek itt a tagok, hogy mindenféle, huszadrangú énekesek harmincadrangú zenéit leszedegessék, tökmindegy milyen minõségben, itt meg van néhány nem akármilyen zene, a legjobb minõségben, s a kutyának sem kell. Most azért ez a hihetetlen közöny a magyar zenék után azért szíven ütött.<#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1>
de csak azt írd bele, ami nincs meg, ne úgy mint a múltkor<#hehe>#hehe>
ami megvan, feltolom a rapidra<#integet2>#integet2>
a "fire and rain"-t ismered?
én különlegesnek találtam annó, hogy minden dal angol rajta...
nem azért mutogatunk fotókat a lemezeinkrõl, hogy dicsekedjünk vele kolléga, hanem azért, hogy te is lásd: a nálunk levõ példány, eredeti forrásból származik, így nagy rá az esély, hogy hq a minõsége is...
ezt fontosnak tartottam elmondani, mert (remélem nem csak nekem) másoknak is számít a kiváló hangminõség..
have a nice day kolléga<#integet2>#integet2>
nyújtsad, oszt tájékoztass mi történt<#nyes>#nyes>
gondolom elbírálják, majd egyszercsak válaszolnak rá...
s ha nem tetszik a válasz, tudtommal fel is lebbezhetsz<#hehe>#hehe>
(bár ez a téma inkább mflex asztala)
In Lak\'ech Ala K\'in
hát igen.. ez mind az öt alapmû volt a maga idején
látom nem orosz cuccos<#eljen>#eljen>
ha nagyon körülnézek valamelyik fiókom alján, talán tudnék prezentálni én is mondjuk egy-két edda albumot gyári cd-rõl és talán vinylrõl is, de az én szívemhez inkább a dinamit, a p.box és a p.mobil áll közelebb..
meg ha mondd neked valamit egyáltalán, akkor a corvina, az m7-es, ihász gabika, máté petyuska, az apostol, az express (solymos toncsival),...
..komár laci, hungária, generál, neoton, dolly roll, z'zi labor...
a piamis (révész sanyival), balázs fecó, takáts tamás, bikini és természetesen hobó és az öreg "bill", akivel volt szerencsém élõben is beszélgetni és kezelni vele...
persze a teljesség igénye nélkül sorolgattam, hisz rajtuk kívül is akadt még jó pár magyar elõadó és sláger is...
have a nice day kolléga...csak így tovább<#eljen>#eljen><#integet2>#integet2>
Régen raktam fel zenéket, ezt a hiányosságot igyekszem némileg pótolni!
Ma nagyon lírai hangulatban vagyok, ezért zenéim fõleg ilyenek lesznek. Magyar zenék sem fordultak itten elõ, ezért felrakok párat, hátha lesz aki szereti õket. Ez amúgy is nagy bajom, hogy olyan itt a helyzet, mintha magyar elõadók nem is lennének a világon, Na, mindegy, lássunk neki:
Rebublic - Ha mégegyszer láthatnám
wav; 5:02
Republic - A csend beszél tovább
wav; 2:42
Ez meg itt sztem a magyar rocktörténelmének egyik leggyönyörûbb pillanata:
EDDA - Ma minden más
wav; 3:48
Itt egy dal, amit még januárban toltam fel, de elfelejtettem megosztani. Nem baj, jobb késõn, mind soha:
[url="http://www.4shared.com/file/83600284/a99efa3f/Prince_-_Purple_rain.html"]Prince - Purple rain (eredeti hossz, a gitártépéssel együtt !!)
vinyl
És végül a 80-as évek egyik legnagyobb hatású dala:
Simple Minds - Belfast child
wav; 6:41
üzenet vége
a sharp a maga idejében is profi volt, még ma is az..
a sony-t nem hinném, hogy be kéne mutatni bárkinek is..
ez a 881-es széria nálunk nem is futott (4 hangkimenet+subwoofer csatlakozás)<#eljen>#eljen>
ketyerék cimbié, vagy saját?
én is kedvet kaptam egy kis padláspakolásra...
...egy gyors fotó pakolás közben, aztán estére csekkolom mûxik-é még valamelyikük<#fejvakaras>#fejvakaras>
eléggé ütött-kopott társaság (mind más országból szuvenír)
nem is tudtam, hogy ezek még megvannak<#nevetes1>#nevetes1>
Elképzelni sem tudom, hogy egy olyan banda amely az INXS-nek volt elõzenekara, olyan filmeken jelentek meg -õk maguk is- mint a "Road House" (Országúti Disco), "Desperado" vagy "From Dusk Till Dawn" (Éjféltöl Hajnalig) "Cruzados" késõbb "Tito & Tarantula" néven - hogy a fenébe képes kiadni egy ilyen xar minõségü CD-t?! Lehetséges, hogy a "Don't Throw Stones" eredeti studió felvételének lába kelt, vagy esetleg megsemmisült? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Érdekes módon a 80-as években kiadott "Road House" soundtrack-en sem szerepel a darab. Annak idején ezt a lemezt is elsõsorban a "Don't Throw Stones" miatt vettem meg, de amúgy erre a lemezre nincs panaszom, remek zenék szerepelnek rajta. <#eljen>#eljen>
In Lak\'ech Ala K\'in
jöttem kicsit segíteni<#hehe>#hehe>
mint az a fotódon is látható, ez a kiadvány nem stúdióalbum, hanem csak egy best of válogatás cd.
természetesen segíthetek a problémádon, mert a winyómon utánnanéztem egy-két apróságnak:
1. a cruzadosnak össz 2 db. stúdiólemeze jelent meg. 85-ben és 87-ben.
azt gondolom már meg sem kell említenem, hogy meg van mindkettõ<#eplus2>#eplus2>
2. az általad említett "don't throw stones" egyiken sem szerepel...
hanem egy 1987-es (nem teljesen hivatalos) kiadványon, amit hollywood-ban (los angeles) rögzítettek pocsék minõségben. (ez is megvan<#nevetes1>#nevetes1>)
3. a best of cd-re is ez a változat került fel, ne kérdezd miért...
mint azt lejjebb láthatod is, belehallgattam ebbe a zenébe, és pontosan olyan xar a minõsége, mint ahogy a te cd-den.
"this house" ügyben sajna nem tudok neked segíteni, de van egy olyan érzésem, hogy valszeg az sem kerül elõ jobb minõségbe sehonnan...
az említett kép, ahol belehallgattam a "don't throw stones"-ba:
Csak hogy lássátok milyen szinten "pancserkedünk" itt az SG-n mi - önjelölt "hangmérnökök"! <#nevetes1>#nevetes1>
Két évvel ezelött rendeltem egy CD-t amerikábol egyetlen szám miatt amely a "Road House" cimü film kezdõ betétdala.
Minden jó és szép, kézhez kapom a CD-t, türelmetlenül bevágom a lejátszóba és... majd hanyatt estem a döbbenettöl. Az a szám (Don't Throw Stones) amiért tulajdonképpen megrendeltem a lemezt egy roppant amatör módon rögzített koncertfelvétel amelyre nagyon szavakat sem találni. Na volt azért néhány keresetlen szavam melyeket a lemezt elöállítóknak, kiadónak cimeztem, de ezt a részt most nem részletezem. <#nevetes1>#nevetes1>
A többi számmal nem volt gond... legalábbis eddig úgy gondoltam, néhány nappal ezelött azonban elkövettem a klasszikus hibát - a Tau "lencséje" alá helyeztem a lemezt. <#pardon1>#pardon1>
Igy "néz ki" a "This House" - jó kis zene, érdemes meghallgatni!
Ha esetleg megvan valakinek jobb minõségben, megkérem ossza meg velem is! A "Don't Throw Stones"-t nem kérdem mert azt eddig még empétrében sem találtam sehol. <#nemtudom>#nemtudom>
In Lak\'ech Ala K\'in
érdekes projectbe vágtad a fejszédet cimbora<#fejvakaras>#fejvakaras>
kívánom, hogy jól menjen a biznisz...komolyan<#eljen>#eljen>
ám akad azért itt némi probléma is<#ravasz1>#ravasz1>
csak a miheztartás végett, és hogy meg ne sértsem a szerzõi jogokat<#hehe>#hehe>, direkte módon csak ma, csak itt de nem csak neked<#nevetes1>#nevetes1> összecsaptam egy kis mjúzikot...
most ne a zene stílusára figyelj oda, hanem arra a tényre, hogy ha zephyr bátyó kb. 5 és fél perc alatt létrehoz egy ilyen (akármilyen) muzsikát, (és itt rögtön meg is jegyezném, hogy nem vagyok és nem is leszek soha zenész<#nyes>#nyes>) és ezt a "remekmûvet" eredeti 16 bit 44.1 khz-en rögzíteni is tudja, akkor pontosan mi szükség is van a szolgáltatásodra<#wow3>#wow3>
no persze létezik az "élõzene" kategória is, de hidd el nekem, ha én mondom jószándékúan, hogy akár még ettõl magasabb hangminõségben is lehet rögzíteni bármilyen zenemûvet élõben egy profi mikrofon segítségével....
ugye nem kell elmagyaráznom neked, hogy az utómunkálatok során sokminden korrigálható kezdve a zajszûréstõl a professzionális hangkeverésen át egészen a végsõ "mester" studió rögzítésig...
ismétlem: nagyon jó ötletnek tartom amit csinálni szeretnél (vagy már csinálsz is) de hogy értelme sok van-e... na ezen már vitatkozhatnánk...
képzeld, én csak egy mezei senki vagyok itt a nagykutyák közt, de ha már én is képes vagyok ilyen minõségre (ismétlem: alig hat percen belül), akkor mi lenne, ha még egy félórácskát is rászántam volna?
azt már meg sem említeném, hogy mire lenne képes trendboy kollégám, vagy épen dióka cimborám, ha vennék a fáradtságot és megmutatnák mire is képesek... akkor a többieket még nem is említettem.
kattints ide cimbora, és letöltés után figyeld a hangrögzítés minõségét 😊
persze az adott szabvány határértékein belül.
mindenesetre kívánok minden jót a vállalkozásodhoz, és ha akad mondandód számomra/számunkra, szívesen meghallgatjuk.
legyen szép napod 😊 egy amatõr kolléga: zephyr r.<#eplus2>#eplus2>
Szintén letöltöttem a komplettet. Megkaphatnám a jelszót?<#worship>#worship>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

amennyiben hasonló hibának számít a rapidos letöltés is, akkor: én igen<#rinya>#rinya>
rengeteg cuccomat tárolom a rapidon, mert ott (nekem legalábbis) biztonságosabb, mint lemezre kiírva...
ám két napja már a saját rapidos cuccaimhoz sem tudok hozzáférni:
"jaj, ez a link nem mûködik" - feliratokat kapok, de ha el is indul a letöltésem, akkor is megszakad...<#nemtudom>#nemtudom>
..tkm sem érti mia fasz van<#fejvakaras>#fejvakaras>
pedig meglepetéssel készültem nektek mára, mert
(ha már szóba került, és ennyien szeretitek) el akartam hozni nektek az eagles - hotel californiáját "eredeti gyári dolby digital minõségben, merthogy ma már ilyen is létezik..
de ezzel sajna kicsit még várni kell, míg ezek a svájciak kissé összekapják magukat<#felkialtas>#felkialtas>
na, ennyit a rapidshare premiumról mára..<#eplus2>#eplus2>
(a végén még visszatérek a jó öreg régi data-hoz)<#hehe>#hehe>
bár mindez lehet szolgáltatófüggõ is, ez esetben a bt volna a ludas...igazából épp ezért nem fizettem elõ mert alig töltök le inkább felfelé használnám ...
Viszont nem tudom nem feltolni az Eagles lemezérõl a kedvenc darabomat, amit nagyon ajánlok minden errejáró szíves figyelmébe! Ahogyan ezt a lemezt hallgatom, egyre jobban megértem, hogyan lehet az Eagles úgy is az USA legnépszerûbb zenekara a mai napig, hogy lassan több, mint 14 éve nem csinál semmit.
EAGLES - LOVE WILL KEEP US ALIVE (acoustic version)
wav;4:05; 1994