5889
-
#2183 "pl. a "jókora" itt vagy az enyémnél kezdődik...."
Most akkor ez kié? -
#2182 Ebben igazad van - idővel valóban szépülnek az emlékek. -
#2181 de, kompenzálok, de nem azt,amit szeretnél gondolni, csak egyszerűen a kis hangfalak összes hátrányát.
na most a te alsód, 30as méllyel sem volt nagyobb 70 centinél, ha meg kisebb mély volt benne, akkor max 60magas lehetett. ez még távol áll a jókorától, legfőképp literben.
persze attól még szólhatott jól, vagy csak emlékeidben őrződött meg úgy.
persze nekem is voltak régen hangfalaim, főleg vidi és preludium, amiket azóta volt szerecsém újból meghallgatni és tesztelni. idővel egyre jobban megszépülő hangemlékeim voltak róluk, de ma már nem lenne viszonyítási alap egyik sem, bár szoszo mai füllel sem voltak rosszak.
-
#2180 ...egyébként mifélék a hangdobozok? -
#2179 Te aztán igazi megalomán vagy Dióka! Csak nem kompenzálni akarsz valamit e méretekkel?
Kb. magasságban a fele volt a tieidnek, de akkoriban a lehető (megvásárolható) legnagyobbak voltak, térfogatban és teljesítményben egyaránt. -
#2178 a 140W az ott zenei, ergo max 100w szinusz, de nem is az a lényeg, hogy hány wattos, hanem, hogy a konstrukcióban a hangszoró típus/hangdoboz liter mérete mennyire találta meg magát a hangzásban.
hogy jókora az meg részletkérdés, mihez képest. nekem inkább épphogy talán közepes.
pl. a "jókora" itt vagy az enyémnél kezdődik....
-
#2177 Az alsó 140-es padló hangfal - jókora mérettel rendelkezik és nagyon szól! -
#2176 akkor a legrosszabb helyen voltál. kb. 10 éve én is jártam arra,1x és utoljára, a jelek szerint a helyzet azóta sem változott. -
#2175 mert ezek monitor és polc hangfalak (melyek inkább kis és közepes szobákban érzik jól magukat), Te pedig eddig állókat néztél,amiknek sokkal nagyobb tér kell, de legalábbis körülményesebb és jobban odafigyelős elhelyezést kívánnak, hogy a meghajtásról ne is beszéljek.
-
#2174 "a lebúj az "barlang" akart lenni??!"
Talált - sülyedt! ...nálam szinte szó szerint. -
#2173 Yes!!!
Valamikor ilyen hangfalaim voltak - nem tudom ismertek voltak-e egyáltalán magyar országon:
Unitra 50 Watt / 4 Ohm
...később meg ennek egy valamivel későbbi és kisebb (90 Watt) modellje:
Unitra 140 Watt / 8 Ohm
Ezek hangzását nem lelem egyik mostanság kiadott modellben sem. -
#2172 a lebúj az "barlang" akart lenni??!
a "direct" üzemmód egy hifistánál alap. más nem is létezik (sztereóban zenétől függetlenül nekem sem). emiatt megértem, hogy ezt erőltették, de nem értem, hogy miért nem voltak a vevő igényeihez lojálisabbak, azt hagy tekergesse ahogy jólesik neki, végülis nem ők hallgatnák otthon és úgy ahogy akarod....
a 3 nap egyébként téves felfogás. ilyen hivatalosan nincs vagy csak néhány esetben, a gyártó garanciája alapján van, illetve főképp a nagyobb szuper és hypermarketek tartják még fent (de nem mindenre) ezt a vásárlás csalogatót. emiatt korrektebb helyeken ki is hangsúlyozzák, hogy "téves vásárlás" vagy "mégse teccik" címen vagy "csak mert" alapon az egyébként hibátlan termékekre nem érvényesíthető nem hogy 3 napon belül, de 3 percen belül sem. úgyhogy ezzel azért csak óvatosan.
a mission egyébként ad ilyen 3 napos "próba" lehetőséget.
bármilyen hangfalat is hallgatsz meg, a helyi akusztika majdnem a legdöntöbb, és az esetek 99%-ban otthon még véletlenül sem "olyan" lesz, emiatt sokat kell játszani vele az elhelyezésnél, nem hogy a kiválasztásnál. ez egy ilyen játékos téma. ezért jó tudni előre, hogy milyen helyiségbe, milyen zenére keresel és milyen is a fülednek jó hangzás.
-
#2171 ...Amúgy nem tudom mire volt jó "kötni az ebet a karóhoz" a beállítást illetően hiszen fizetve elvihető és három napon belül ha jól tudom minden magyarázkodás nélkül kötelesek visszavenni a terméket - mit tudják az illetékesek, hogy a három nap alatt hogyan és mennyire "hajtottam meg" otthon a cuccot?! -
#2170 Igen, meghallgattam pl. a Mission m34i-t is, de nem voltam elragadtatva tőle, lehet már csak a "környezet" miatt sem.
Keresgélésem során betértem a VI. kerületi Hi-Fi "lebujba" is ahol meglehetősen hideg és arrogáns fogadtatásban részesültem mind amellett, hogy én voltam az egyetlen potenciális vásárló akkor tájt a boltban. Kérésemre fanyalogva ugyan becsúsztatták a magammal hozott CD-t a lejátszóba, de nem voltak hajlandók csak "source direct"-en üzemeltetni a hangfalakat miközben kioktattak, hogy ezek akusztikus hangfalak és így kell hallgatni őket (!).
Mit mondjak; megköszöntem a bemutatót és mentem... magamban megfogadva, hogy többé oda vissza nem térek - inkább fejhallgatóval hallgatom a zenét életem hátralevő részében. -
#2169 Akkor vigyor visszavonva reszemrol mert szerintem nem lehet szar amit vett.
Majd megkerdem a pontos tipusat.
Minden esetre o hazimozihoz rendelte sub nelkul! -
#2168 szerintem ennek a megjelenése teljesen rendben van,persze ízlés és igény kérdése.
ha szebbet és árfekvésben hasonlókat akarsz,akkor érdemes itt is szétnézni,mert ha nem is mindegyik, de 1-2 jó hangfalat nekik is sikerült már összebuherálni.
-
#2167 Net, webáruházak, hi-fi szaküzletek, stb.
Az egyetlen amely elnyerte tetszésem hangzásilag az a Jamo C 405 - sajnos nem vagyok oda a design-ért.
-
#2166 akkor vélhetően, nem jó helyen nézted....
merre van az a "mindenfelé"?! -
#2165 A vigyoriból ítélve nem lehet túl jó, de azért csak mesélj! -
#2164 Mááár mindenfelé kerestem és nem találtam igazán megfelelőt még ártól függetlenül sem!!! -
#2163 Haveromnak tegnap jutt meg a JBL cumo 129-ert de hogy milyen meg ne kerdezd! -
de lehet, csak hát ez mindösze attól függ, mi számít "normálisnak" és NEKED mi az "elfogadható ár"?!
na, meg hogy milyen boltokban kerested?!
-
#2161 ...Elképesztő, hogy nem lehet manapság egy pár normális hangfalat találni elfogadható árban a boltokban!!! -
#2160 Sigue Sigue Sputnik
-
#2159 'Estét Tagok!
Hát igen, az a 4 ohm zavaró kissé, de nem kizáró ok. Lehet, hogy kérni fogok részletesebb tájékoztatót a hangdobozokról, három napja egyebet sem csinálok mint hangfal ügyben rohangálok fel's'alá akár egy mérgezett egér - nem sok sikerrel... mesélek majd esetleg ha időm engedi, de most zenéljünk inkább!
The Cure - Lullaby (Extended Mix) -
#2158 Dehogy akarom áthangoltatni eme remek topic-ot, csak láttam h hangfalvásárlás előtt áll, a termék meg jelenleg eladó, gondoltam ha netán érdekelné (vagy esetleg valaki mást) akkor hátha megvenné.
-
#2157 gondolom Wescone bá nem akarja átalakítani hangfal apró rovattá a témát, de egyébként ez a cucc állapottól függően legalább megéri a kínálati árát...nem rossz konstrukció. csak a 4 Ohm-ot is szeresse az erősítője.... -
#2156 Nemtom havernak megvan -e még, de közösen csináltuk (a dobozt én :D )és eladná.
Visaton Alto III C
Meg kell h mondjam, elég szépen szól. (Sőt).
Aztán meg nem is néz ki rosszul. A gyárihoz képest 100x szebb, és még a hangja is jobb.
Csörögjetek rá, ha esetleg érdekel vkit (hátha még megvan).
ui: tényleg megéri ennyiért, mert bőven 100k felett költött rá, h összerakja. -
#2155 az árat láttam én is, de sajnos az is csak viszonylagos jellemző. nem mondható el, hogy ami drágább, az jobb is vagy ami olcsóbb, az meg biztos rosszabb....60-80 körül használtban már elég jókat ki lehet fogni. részemről sem ebben, sem a hifiben nincs márkahűségem vagy kedvencem, eddig mindig úgy tapasztaltam, hogy szinte mindegyik gyártó tud nagyon gagyi, vagy akár nagyon minőségi, sőt már-már high-end-et is vékonyan súroló cuccokat készíteni.
A legjobb tapasztalat mindig a személyes, és hát épp bő két hónapja volt egy rohangálós időszakom, amikor tucatnyi helyszínen vagy 30 "márkás" (új) hangfal típust hallgatgattam végig 100e-1,3milla közti sávban, plusz néhány régebbi használtat 60-100 között, elég jó rendszereken, és hát elég érdekes eredményekre jutottam. Audiophile mondjuk nem leszek, csak mert annyi pénz nincs a világon (nekem)...., de talán pont ezért döntöttem úgy, hogy a sok átlagos vagy az alatti kommerszek helyett megálmodok és kiizzadok anyagilag magamnak egy Immortal Acoustic Experience-et. Amint megvan, be is mutatom.
Viszont volt 1-2 meglepő élményem, már ami az ár érték tudás mutatót illeti. Ha az ember kifogja (jó helyen keresi), nagyon olcsón is viszonylag tűrhető cucchoz juthat.
-
#2154 Kösz a véleményt Dióka!
Akciósan megvehető most 60e-ért párja, amúgy 80 körül van és nem akarok különösebb összeget fektetni hangfalakba (talán ezek is jól el lennének egy ideig a Sony erőlködőmmel) - inkább az új gépre/monitorra gyúrok.
Neked mi a preferenciád (márkád) e téren? -
#2153 alapvetően nyilván meg kell hallgatni azokon a zenei stílusokon,amin használni szeretnéd.ez bármelyik hangfalra igaz. tökmindegy mit rnak róla vagy adnak meg a marketing dumában. ha mázlid van, akkor a nettó árát talán megéri! nagy csodát ne várj tőle, ez egy alsó kategóriás hangfal. nem pont ez a típus, hanem úgy általában új árban 100 alatt mindegyik. másrészről a Yamahával nincs jó tapasztalatom. maradjunk az erősítőiknél.
-
#2152 Kellemes délutánt Tagok!
Tud valaki információval-, véleménnyel szolgálni a Yamaha NS-8900-at illetően?
-
#2151 Billy Ocean - Loverboy
Füleljétek meg!
...talán Ti is úgy "látjátok" majd, hogy oda a hallásom és akkor nyugodt lélekkel mehetek főállású gőzmozdony vezetőnek. -
no igen: fogalmazzunk úgy..
az alma nem esik messze a fájától
büszkén dagad a mellem -
nem hiába fogadtalak tiszteletbeli tanítvánnyá
már majdnem olyan profin nyomod, mint én -
#2148 -
#2147 ..vagy de -
#2146 Miután ha nem is úgy ahogy lehetett volna, de mégiscsak sikerült Diókával "zöld ágra vergődni" - zenéljünk is egyet.
Metallica - Enter Sandman -
#2145 Úgy legyen, ámen.
Te viszont mehetsz is, ha úgy érzed mindent elmondtál amit akartál (végső soron nem mondtál semmit), nem tartalak vissza. -
#2144 erről beszéltem. azért ne gondold, hogy picit is hiányozna a demagógiád erőltetése. hogy (most épp semmiről sem tehető) zephyrt miért kell belekeverni, az megint csak gyenge momentum részedről, de remélem legközelebb nem érzek késztetést, hogy kizökkentselek a minőségi meg referenciatudós (tév)hiteidből..... ha a kuka neked a referenciaszint, végülis nekem attól még nem lesz rosszabb semmim sem.
Addig is a zenei hallásod, a fülészed, az önkritikád és önuralom legyen veled!