5889
11891949761344119704.png
  • kaposi1
    Ötletes leírás!(Sajnos)
  • Wescone
    Hol volt, hol-nem-volt, volt egyszer egy wav amely vélhetőleg szépen csilingelt mignem egy "szép" napon levadászta valaki és kisütötte mp3-nak. 256-kbit/sec.-re gyúrta az illető mint olyan ember aki megbecsüli magát majd útjára engedte a "génkezelt" alkotmányt.
    Teltek múltak az "évek" mígnem újra egy vállalkozó szellem "tarisznyájába" került aki úgy gondolta, hogy túlságosan "nyeszlett" a "kicsike" így kissé "megfűszerezve" 320 kbit/sec.-es "felfújtat" készített belőle, majd az illető -munkájára büszke lévén- ismét útjára engedte.
    Teltek ismét a napok, a hónapok és a produkció újra "landolt", ezúttal egy "hagyománytisztelő" polgár "kosarába" aki szánakozva tekintett a "csöppségre". Ismerve vélhetőleg eredeti "aromáját", nyomban el is határozta, hogy visszaadja egykori "zamatát". Jól "megsózta-borsozta" a darabot majd "kemencébe dugta" és wav-ra állította a hőfokot
    ...majd tálalta a keserű "falatot".
    Ha a történet tárgya idő közben újra wav-ra nem nőtt volna - az én mesém is tovább tartott volna!
    Jó éjszakát gyerekek!

• Wescone
    Úgy van!
    A "Kék Korszak" 87-es.
  • Dióka
    az "Így vagy Úgy" album címadó darabja
  • Wescone
    Az hozzám is jöhetne, ha jól tudom a "Kék Korszak" darabja, de sehol nem találni veszteségmentesben.
  • Dióka
    tényleg jó! jöhetne akár az egész album is, bár 89-ben épp mással voltam elfoglalva,mint a Neotonnal vagy Évával, ezért ez valahogy ki is maradt, pedig valóban jó zene.
  • Wescone
    Piszkosul tetszik ez a szám és a videó is, olyan bolondos nyolcvanas - szuper!!!

• Dióka
    tudom, láttam a témát, csak még nem jeleztem ott, hogy olvastam is. :)

gondolom mire célzol....a new wave-et persze nem fő jellemzőként írtam, csak egyes zenei elemeiben értettem az SSS-hez, mivel mint mondtam,alapvetően szerintem cyberpunk (és így azért némileg pophoz álló,mint a rockhoz) csapatról van szó, legalábbis azokban a zenéikben,amik ismerté tették őket...
  • Tyia
    Bár nem engem kérdeztél....

A Toto szerintem rock zenét nyom egy kis Jazz fúzióval...

A Fahrenheit tőlük a kedvencem
  • Wescone
    ...Toto esetleg?
  • bigivan
    Foreigner = west coast
    Ezt a stílust így hívják, legjobbjai : Boston, Journey, Foreigner
  • Tyia
    A topik: a New Wave....

Érdemes benézni...szerintem.
    Sok-sok érdekes info és zene található itt...január óta...

Én elsősorban a New Wave-vel kapcsolatos mondatodat nem tartom jól összeszedettnek....

• Wescone
    Van valakinek elképzelése, ötlete arról, hogy a YouTube feltöltéseimnek miért ennyire silány a hangsávja?
    Csilingel mindenik össze-vissza!
  • Dióka
    én úgy gondolom, hogy meg lehet határozni, legalábbis én meg tudom, hisz bármikor félreérthetetlenül, összetéveszthetetlenül felismerem,ha (a 80as évekbeli) SSS-t hallok. nagyon nem akartam túlmisztifikálni a jelenséget vagy a szellemüket. ez a téma n(s)em ér egy külön topikot, asszem ennyi az össz véleményem róla, róluk, hisz nem vagyok elfogult vagy fanatikus rajongójuk vagy cikizőjük sem.
    természetesen tiszeteletben tartom, elfogadom a sajátom mellett a Te véleményed is, a Te szempontjaid alapján.
  • Tyia
    Ennek a témának van egy (remélem)jó topikja, ott lehet erről eszmét cserélni...

Nekem némileg eltér a véleményem....

A SSS esetében semmit sem lehet pontosan meghatározni...
  • Dióka
    én nem annyira,nálam ötből 3 és fél pontos
  • Dióka
    valami hasonló, de hogy behatároljuk, mondjuk meg, hogy ez a 80-as évekbeli formáció és stílus pontosan a pop-cyberpunk vonalat képviselte, majdnemhogy egyetlenegy olyan előadó volt nálam,akinek meg tudtam emészteni ebben a stílusban a zenéjét és dallamait, persze ehhez nagyon kellett az az akkoriban még csak csírázgató New Wave-es ritmus és hangszerelés, gitár riffek, elektromos hanghatások, és a több mint lüktető szintetizátor basszus, és persze az elengedhetetlen Roland G-707 szintetizátor gitár, ami akkoriban még zsírúj és ritkán használt hangeszköz volt. Mindezzel sikerült létrehozni azt a kissé futurisztikus (néhol idegesítő) Szputnyik új hullámos cyberpunk hangzást,amiről egy ebbe a zenébe belefutó hallgató majd örökre és könnyen megjegyzi, hogy mi is az a SS Sputnik.

• Tyia
    Nem akartam a Foreigner-t megbántani.

"Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható"

Ja. Valami hihetetlen ócsakaság...
    Még jó, hogy addigra az "én" zenestilusom átalakult, mert különben ez lenne a szégyenfoltja.
  • Wescone
    Ezt még soft-rock-nak sem lehet nevezni - pl. a "Foreigner" játszik szerintem soft-rock-ot, vagy tévedek?
    Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható.
  • Tyia
    A SSS tagjai intrikusaik-kritikusaik szerint úgy tudtak zenélni, mint a Frankie Goes To Hollywood tagjai - sehogy. Ahhoz képest, hogy honnan indult néhány tag.

A Flaunt it egy effekt halmaz + montázs. Ami nem rossz, köszönhetően Giorgio Morodernek.
    A Success meg Stock-Aitken-Waterman-os soft rock(fos). Ez a béka már nem ment le olyan könnyen a zenekedvelők torkán.

Lásd: New Wave topik.

Asszem Martin Degville-nek volt egy semmire sem jó szoló lemeze 1989 körül..
  • Tyia
    És van egy halom remix albumuk is...
  • Wescone
    Ezt megsasolom én is - a "Flaunt It"-on kívül nem ismerek tőlük más egyebet.
  • Wescone
    Azt a logodból is látni!
  • Dundidio

Imádom őket...
  • tgolyo
    Hali!
    egyszerű , mint az 1x1
    regizve vagyok egy képfeltöltő oldalon , onnan beszúrom a képet.
    ez van a 4shared-en:
    <embed src="http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
    a 420-at átírom a belinkelt kép szélességére a 250-et pedig átjavítom 20-ra.
    így néz ki:
    http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="640" height="20"
    az én képfeltöltéseim mind 640x480-as.
    persze flash közé kell tenni.
  • Zephyr Retiring
    kié, kié
    nem tök mindegy
    nem a látvány, hanem a hangzás a lényeg.
    ha nézegetni xereted az ilyen cuccokat, akkor irány egy márkakereskedés és lehet mereszteni a szemeket
    én addig hátradőlök a fotelomban, lehúnyom szemeimet és hallgatom azt a hangzást, amit a képen látható falak is produkál(ná)nak, ha nem csak képek lennének. vágod
  • bigivan
    Szevasztok Tagok !
    Szeva' Musachy kolléga !

Ajánlom mindenki figyelmébe a Wescone és Musachy kollégák által feltett SSS zenéket, hiszen ezek alkotják a 80-as évek egyik legjobb gitársoundját! Igazi alaptevések.
    Köszönet értük mégegyszer !!!
  • Wescone
    Közben eszembe jutott egy szám a régmúltból (80-as évek eleje), a szám címe úgy sejtem "Cest La Vie" (Cest La - Cest La - Cest La Vie) és ha jól emlékszem három csajszi énekelte.
    Dereng valakinek valami esetleg abból amit elmondtam róla?
  • Wescone
    Szeva' Tgo(lyó kis szerkó)!
    Már akartam kérdezni - hogyan jeleníted meg ebben a formában a 4Shared feltöltéseket?
  • tgolyo
    Üdv. Mindenkinek!
    nem egy HQ minőség mivel a lemez 83-as , de sz.tem ebben a topikban nem volt:

320-as
  • Musachy
    Ne keresd tovább, természetesen a SSS albumok nekem is megvannak.

Success (persze pass mentesen)
  • bigivan
    Kedves Tagság!
    Keresem továbbá a Wescone kolléga által feltolt Sigue Sigue Sputnik nevű zenekar talán legnagyobb sikerét, a SUCCES címűt, vmilyen, ezen topichoz illő minőségben!
    Ezt is köszönöm ....
  • bigivan
    Szevasz Kolléga!

Lehorgásztam ezt a lemezt, mivel nekem a kedvenceim közé tartozik.
    Köszönettel vettem, de kéne hozzája a jelszó is !
    A jó Isten fizesse meg a fáradozásod, köszönöm ....
    Hello, én
  • kaposi1
    Persze csak azt próbáltam mutatni hogy határ a csillagos ég egyébként!
  • Dióka
    na igen, csak itt, ha jól emlékszem hifi sztereó (2 hangfalas) és otthoni rendszerekről volt szó, nem moziról vagy házi-moziról 458db erősítővel és dobozzal......
    szóval azért nem essünk át a túlsó oldalra.
  • kaposi1
    Mondjuk az utóbbi képeken lévő cucc 6.000000$szóval ilyet azért nem hiszem hogy látunk ,hallunk valaha is!
  • Wescone
    Talán igazat állít Dióka és tényleg ott kezdődik - de csak kezdődik.
  • kaposi1
    És itt végződik?

Vagy esetleg itt?

• kaposi1
    Tökéletesen értettem elsőre is, mégis megkérdeztem!
  • Dióka
    a jókora itt=lásd a képen
    vagy az enyémnél=nem látod a képen (majd később)=tehát csak a jókora méretére utaltam

remélem sokat segítettem a megértésben

(úgy gondoltam, ez nem lesz bonyolult)