5889
-
#2223 Ötletes leírás!(Sajnos) -
#2222 Hol volt, hol-nem-volt, volt egyszer egy wav amely vélhetőleg szépen csilingelt mignem egy "szép" napon levadászta valaki és kisütötte mp3-nak. 256-kbit/sec.-re gyúrta az illető mint olyan ember aki megbecsüli magát majd útjára engedte a "génkezelt" alkotmányt.
Teltek múltak az "évek" mígnem újra egy vállalkozó szellem "tarisznyájába" került aki úgy gondolta, hogy túlságosan "nyeszlett" a "kicsike" így kissé "megfűszerezve" 320 kbit/sec.-es "felfújtat" készített belőle, majd az illető -munkájára büszke lévén- ismét útjára engedte.
Teltek ismét a napok, a hónapok és a produkció újra "landolt", ezúttal egy "hagyománytisztelő" polgár "kosarába" aki szánakozva tekintett a "csöppségre". Ismerve vélhetőleg eredeti "aromáját", nyomban el is határozta, hogy visszaadja egykori "zamatát". Jól "megsózta-borsozta" a darabot majd "kemencébe dugta" és wav-ra állította a hőfokot
...majd tálalta a keserű "falatot".
Ha a történet tárgya idő közben újra wav-ra nem nőtt volna - az én mesém is tovább tartott volna!
Jó éjszakát gyerekek!
-
#2221 Úgy van!
A "Kék Korszak" 87-es. -
#2220 az "Így vagy Úgy" album címadó darabja -
#2219 Az hozzám is jöhetne, ha jól tudom a "Kék Korszak" darabja, de sehol nem találni veszteségmentesben. -
#2218 tényleg jó! jöhetne akár az egész album is, bár 89-ben épp mással voltam elfoglalva,mint a Neotonnal vagy Évával, ezért ez valahogy ki is maradt, pedig valóban jó zene. -
#2217 Piszkosul tetszik ez a szám és a videó is, olyan bolondos nyolcvanas - szuper!!!
-
#2216 tudom, láttam a témát, csak még nem jeleztem ott, hogy olvastam is. :)
gondolom mire célzol....a new wave-et persze nem fő jellemzőként írtam, csak egyes zenei elemeiben értettem az SSS-hez, mivel mint mondtam,alapvetően szerintem cyberpunk (és így azért némileg pophoz álló,mint a rockhoz) csapatról van szó, legalábbis azokban a zenéikben,amik ismerté tették őket... -
#2215 Bár nem engem kérdeztél....
A Toto szerintem rock zenét nyom egy kis Jazz fúzióval...
A Fahrenheit tőlük a kedvencem -
#2214 ...Toto esetleg? -
#2213 Foreigner = west coast
Ezt a stílust így hívják, legjobbjai : Boston, Journey, Foreigner -
#2212 A topik: a New Wave....
Érdemes benézni...szerintem.
Sok-sok érdekes info és zene található itt...január óta...
Én elsősorban a New Wave-vel kapcsolatos mondatodat nem tartom jól összeszedettnek....
-
#2211 Van valakinek elképzelése, ötlete arról, hogy a YouTube feltöltéseimnek miért ennyire silány a hangsávja?
Csilingel mindenik össze-vissza! -
#2210 én úgy gondolom, hogy meg lehet határozni, legalábbis én meg tudom, hisz bármikor félreérthetetlenül, összetéveszthetetlenül felismerem,ha (a 80as évekbeli) SSS-t hallok. nagyon nem akartam túlmisztifikálni a jelenséget vagy a szellemüket. ez a téma n(s)em ér egy külön topikot, asszem ennyi az össz véleményem róla, róluk, hisz nem vagyok elfogult vagy fanatikus rajongójuk vagy cikizőjük sem.
természetesen tiszeteletben tartom, elfogadom a sajátom mellett a Te véleményed is, a Te szempontjaid alapján.
-
#2209 Ennek a témának van egy (remélem)jó topikja, ott lehet erről eszmét cserélni...
Nekem némileg eltér a véleményem....
A SSS esetében semmit sem lehet pontosan meghatározni... -
#2208 én nem annyira,nálam ötből 3 és fél pontos -
#2207 valami hasonló, de hogy behatároljuk, mondjuk meg, hogy ez a 80-as évekbeli formáció és stílus pontosan a pop-cyberpunk vonalat képviselte, majdnemhogy egyetlenegy olyan előadó volt nálam,akinek meg tudtam emészteni ebben a stílusban a zenéjét és dallamait, persze ehhez nagyon kellett az az akkoriban még csak csírázgató New Wave-es ritmus és hangszerelés, gitár riffek, elektromos hanghatások, és a több mint lüktető szintetizátor basszus, és persze az elengedhetetlen Roland G-707 szintetizátor gitár, ami akkoriban még zsírúj és ritkán használt hangeszköz volt. Mindezzel sikerült létrehozni azt a kissé futurisztikus (néhol idegesítő) Szputnyik új hullámos cyberpunk hangzást,amiről egy ebbe a zenébe belefutó hallgató majd örökre és könnyen megjegyzi, hogy mi is az a SS Sputnik.
-
#2206 Nem akartam a Foreigner-t megbántani.
"Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható"
Ja. Valami hihetetlen ócsakaság...
Még jó, hogy addigra az "én" zenestilusom átalakult, mert különben ez lenne a szégyenfoltja. -
#2205 Ezt még soft-rock-nak sem lehet nevezni - pl. a "Foreigner" játszik szerintem soft-rock-ot, vagy tévedek?
Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható. -
#2204 A SSS tagjai intrikusaik-kritikusaik szerint úgy tudtak zenélni, mint a Frankie Goes To Hollywood tagjai - sehogy. Ahhoz képest, hogy honnan indult néhány tag.
A Flaunt it egy effekt halmaz + montázs. Ami nem rossz, köszönhetően Giorgio Morodernek.
A Success meg Stock-Aitken-Waterman-os soft rock(fos). Ez a béka már nem ment le olyan könnyen a zenekedvelők torkán.
Lásd: New Wave topik.
Asszem Martin Degville-nek volt egy semmire sem jó szoló lemeze 1989 körül.. -
#2203 És van egy halom remix albumuk is... -
#2202 Ezt megsasolom én is - a "Flaunt It"-on kívül nem ismerek tőlük más egyebet. -
#2201 Azt a logodból is látni! -
Imádom őket... -
#2199 Hali!
egyszerű , mint az 1x1
regizve vagyok egy képfeltöltő oldalon , onnan beszúrom a képet.
ez van a 4shared-en:
<embed src="http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
a 420-at átírom a belinkelt kép szélességére a 250-et pedig átjavítom 20-ra.
így néz ki:
http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="640" height="20"
az én képfeltöltéseim mind 640x480-as.
persze flash közé kell tenni. -
#2198 kié, kié
nem tök mindegy
nem a látvány, hanem a hangzás a lényeg.
ha nézegetni xereted az ilyen cuccokat, akkor irány egy márkakereskedés és lehet mereszteni a szemeket
én addig hátradőlök a fotelomban, lehúnyom szemeimet és hallgatom azt a hangzást, amit a képen látható falak is produkál(ná)nak, ha nem csak képek lennének. vágod -
#2197 Szevasztok Tagok !
Szeva' Musachy kolléga !
Ajánlom mindenki figyelmébe a Wescone és Musachy kollégák által feltett SSS zenéket, hiszen ezek alkotják a 80-as évek egyik legjobb gitársoundját! Igazi alaptevések.
Köszönet értük mégegyszer !!! -
#2196 Közben eszembe jutott egy szám a régmúltból (80-as évek eleje), a szám címe úgy sejtem "Cest La Vie" (Cest La - Cest La - Cest La Vie) és ha jól emlékszem három csajszi énekelte.
Dereng valakinek valami esetleg abból amit elmondtam róla? -
#2195 Szeva' Tgo(lyó kis szerkó)!
Már akartam kérdezni - hogyan jeleníted meg ebben a formában a 4Shared feltöltéseket? -
#2194 Üdv. Mindenkinek!
nem egy HQ minőség mivel a lemez 83-as , de sz.tem ebben a topikban nem volt:
320-as -
#2193 Ne keresd tovább, természetesen a SSS albumok nekem is megvannak.
Success (persze pass mentesen) -
#2192 Kedves Tagság!
Keresem továbbá a Wescone kolléga által feltolt Sigue Sigue Sputnik nevű zenekar talán legnagyobb sikerét, a SUCCES címűt, vmilyen, ezen topichoz illő minőségben!
Ezt is köszönöm .... -
#2191 Szevasz Kolléga!
Lehorgásztam ezt a lemezt, mivel nekem a kedvenceim közé tartozik.
Köszönettel vettem, de kéne hozzája a jelszó is !
A jó Isten fizesse meg a fáradozásod, köszönöm ....
Hello, én
-
#2190 Persze csak azt próbáltam mutatni hogy határ a csillagos ég egyébként! -
#2189 na igen, csak itt, ha jól emlékszem hifi sztereó (2 hangfalas) és otthoni rendszerekről volt szó, nem moziról vagy házi-moziról 458db erősítővel és dobozzal......
szóval azért nem essünk át a túlsó oldalra. -
#2188 Mondjuk az utóbbi képeken lévő cucc 6.000000$szóval ilyet azért nem hiszem hogy látunk ,hallunk valaha is! -
#2187 Talán igazat állít Dióka és tényleg ott kezdődik - de csak kezdődik. -
#2186 És itt végződik?
Vagy esetleg itt?
-
#2185 Tökéletesen értettem elsőre is, mégis megkérdeztem! -
#2184 a jókora itt=lásd a képen
vagy az enyémnél=nem látod a képen (majd később)=tehát csak a jókora méretére utaltam
remélem sokat segítettem a megértésben
(úgy gondoltam, ez nem lesz bonyolult)