5889
-
#2143 Ne légy szomorú Dióka, talán előkerül Zephyr mester valahonnan és folytathatod vele (ha benne lesz) a "kerülgetjük a lényeget mint macska a forró kását" jellegű szópárbajt - csak arra kérlek, hogy máshol tegyétek majd.
Addig is az erő legyen veled! -
#2142 nem értetted meg a lényeget?! kicsit szomorú vagyok. elmondtam kifejtve, elmondtam rövidebben a saját igényedhez igazított szóhasználattal némi szarkazmussal fűszerezve, de egyik sem felelt meg neked. az az érzésem, amíg nem azt mondja valaki,amit előre sugallva hallani szeretnél,addig nem leszel dumapartiban senkivel. így nekem is csak meddő a csere. szerintem mennyé inkább battlefield-ezni. -
#2141 Sajnos amint látom, Te tőmondatokban is ugyanúgy képes vagy elkallódni a lényegtől mint egyébként. Egy dolog van csupán aminek mestere vagy, az pedig a ködösítés.
Na lapozzunk mert fáraszt már a veled való meddő eszmecsere. -
#2140 bocsánat a kimerítő válaszért, legközelebb igyekszem tőmondatokban reagálni.
"nem, igen, nemigen, talán, nem tudom, nem emlékszem, nem én voltam, hagggyá mán"....de hogy milyen sorrendben már arra sem emlékszem. -
#2139 Igen, nem, nem emlékszem már - valamelyik e három variáció közül bőven elég lett volna a kérdésemre. -
#2138 persze benne van a kezem, mert megosztottam, hogy legyen minek örülnöd, s legyen mit hallgatnod, meg legyen mit referenciálnod.
sőt a netem, az időm, a pénzem és az áramszámlám is benne van. csak neked, grátisz!
összeesküvés elmélet szindrómádban mostantól, ha olyan anyagot dobok be, aminek a minősége elhagyja a borzasztó szintet, akkor mindig azt feltételezed majd, hogy itthon kutyulgattam csak miattad a hétvégi ebéd sütés-főzése közben? sajnos nem mindig emlékszem, hogy mi volt a forrás, mivel bő 5 éve már minden anyagom csak merevlemezeken tárolom (és ~3200 cédé átnyálazása után már megkopik az én brilliáns emlékezetem is), de egy bő 10 évvel ezelőtti eredeti japán cd kiadást azért nem lehet könnyen elfelejteni. ott még anno figyeltek arra, hogy mit sajtolnak műanyagra. mint ahogy talán egy másik japán lemezről majd egyszer megosztok olyan számokat is, melyeket legnagyobb csodálkozásomra még soha, seholsem láttam visszaköszönni semmilyen netes megosztásban, pedig néztem, kerestem is igencsak populáris témában nem mástól,mint Paul Parkertől...de na sietek is vissza a sufnistúdióba,mert még be kell kevernem a következő megosztást is.
-
#2137 ...Eredetileg CD anyag, egy remasterelt kiadás amelyre kissé "rásegítettél" - igazam van? -
#2136 Szóval (azon kívül, hogy tőled van), mi a forrása ennek a verziónak? ...És milyen szinten van benne a kezed (merthogy benne van az biztos)? -
#2135 ha a megaupload-on átmenetileg nem elérhető van,akkor frissítgetni kell a böngészőablakot,mert általában néhány próbálkozás (5-10) után beadja a letöltőlinket.
nem a csatorna szétfutás a baj önmagában, hanem annak mértéke.normál esetben azért ez max.1-3db-en belül van, de inkább minél közelebb egymáshoz. ez nem a sztereó hatást mutatja, hanem annak egyenletességét. ebben a számban a nevezett tartományban valamiért ez erősen különbözik egymástól.
azért örülök, ha lassan, de biztosan meghallod miről beszéltem, és nem egy "battlefield"-nek fogod fel részemről.
a verzió szerintem a valaha létezett legjobb!hisz tőlem van! (érts enyhe szarkazmussal, de szóról szóra igaz!) -
#2134 Szórakozik velem ez a MegaUpload - átmenetileg nem elérhető a file?! -
#2133 Na Hi!
Miért lenne baj a "csatorna szétfutás"? Egyáltalán nem baj ha különböznek a sávok - az a sztereóhatás feltétele, ill. lényege.
Nah, két nap után újra hallgattam az általam felrakott verziót és mindazonáltal, hogy wav, valóban gyenge. Talán nem volt jó ötlet két óra Battlefield (fejhallgatóval) után "zenélnem", legalábbis az, hogy néhányszor egész váratlanul kilőtték alólam a "lovat" (tank, helikopter), egész biztosan ártott átmenetileg a hallásomnak, no meg az idegrendszeremnek is.
Remélem Dióka, hogy valóban egy belevaló verziót "hoztál" mert a (az egyik) Best Of-ról származó verzió még ennél is gyengébb volt.
Lássuk a medvét... -
#2132 Hmmm...valóban Zephyr-es.
Jól van Dióka, meglesem amint lehet, most azonban dolgom akadt - kis türelmet kérek! -
#2131 Na ez a két utolsó sor annyira Zephyr-es volt, hogy már kezdek gyanakodni! -
na ne mááár, ennyit azért nem ér, hogy unalomig víritsak bárhol is, hisz ez nem az audiophile változat, le kellett butítanom, hogy beférjen ide.
próbáltam összehasonlítani, melyben segítségemre voltak az itthoni cuccaim (természetesen lineáris direkt bemeneten át), s bár ez nekem most nem igazán kihívás (nem annak indult), de annyira kecsegtető a bannerceleb státusz, hogy élményeim összességében egy "hangyafasznyival" talán melléd tudok állni a sorban.
egy érdekesség. a tiedben meglévő (ártatlanul hibáztatott) csatorna szétfutás az eredeti masterben is benne van, de a hangmérnökkel még nem sikerült beszélnem, hogy megindokoltassam az okát.
az egyszerűség kedvéért a wma kivételével populáris formátumokban
wav, flac, m4a (AAC), ogg, mp3
ARABESQUE-FRIDAY NIGHT (MASTER DISC)
a jelszót kizárólag publikusan lehet igényelni, de előre szólok, senkinek nem fogom elárulni!
de az is lehet, hogy nincs.
-
#2129 "nos. ne légy ennyire irónikus! az az én stílusom!"
Igazad lehet - én sokkal inkább cinikus vagyok.
Nos, egy szó mint száz, márványt nem kapsz, de ha valóban jobb lesz minden tekintetben a Te verziód, esküszöm, hogy ott fog virítani kerek egy hónapig a neved a banner alatt mint kiváltságos tiszteletnek örvendő "HQ Sound..." tópik tag. -
#2128 nos. ne légy ennyire irónikus! az az én stílusom!
nem kell sehová sem vésned, de ha már mindenképpen vésni akarsz,akkor márvány táblát kérek!
direkt nem ígértem jobbat helyette (ami persze nem azt jelenti, hogy nincs jobb), hisz csak egyszerűen arra reagáltam, hogy ez mennyiben "referencia". te is érzed, hogy a kettő nem ugyanaz!ugye?!
persze nekem is megvan, mellyel nem akarnék pályázni semmire sem (referencialemez összeállítás hamarosan lesz), de ha már ennyire nagyon szeretnéd, akkor nemsokára (valamivel később) tudom prezentálni, mert sajnos most még meló közben vagyok.
-
#2127 szóval hol is van ez?2107-et akartál írni?
sajnos nem tudom leszedni,így hasonlítani sem, ungaricse nincs lehetőség.
-
#2126 Elhanyagolható tényező abban az esetben ha az adott file-nak megfelelő a frekvenciaképe. Valóban LP a CD alapja és nem külön-külön minden felölről összehordott számokból áll a "CD", így sajnos más forrás után kell keresgélni amely megoldás ez esetben szintén nem volt eredményes (legalábbis eddig még nem) - az egyik "Best Of" lemezről származó verzió is gyengébb volt ennél. -
#2125 És a lemez is arról az oldalról származik.
Mert ez sem elhanyagolható tényező! -
#2124 Megsúgom neked, hogy arról a lemezről származik az általam feltett verzió. -
#2123 Na végre!!! Jó, hogy harapófogóval kell kibányászni belőled a tudományt.
Igen, "bugyborékos" helyenként, jól hallod - sajnos ahány verziót találtam mindenik ilyen volt így csak annyit tehettem, hogy kiválasztottam a legjobbat mind közül.
Szóval, ha már ilyen ügyesen beletrafáltál az én kifogásomba is e verziót illetően, igazán megörvendeztethetnél egy jobb verzióval, hogy kőbe véshessem a neved. -
#2122 Elnézést hogy belekotyogok.
Most már nagyon kíváncsi lennék a 2017-es hozzászólásomban szereplő
Arabesque - Friday Night 1978 lemezen megtalálható 07. Friday Night címü szám minőségére.
Összehasonlítva azzal amit Wescone kollega prezentált.
-
#2121 na azért ne sarkosítsunk, ha már emlékezetből idézel, azt nem mondtam, hogy jobb,mint egy mp3, hisz az túl általános lett volna. próbáltam szépen körberajzolni, hogy ne legyek pimasz (nem si voltam az!)
"ámbár biztosan sokkal jobb, mint a neten keringő sokféle mp3 kópia minősége"
tehát próbáltam kedveskedni picit, de itt tehát az eleve szarokra gondoltam....attól tényleg biztosan jobb ez.
-
#2120 mondom én, hogy ma valahogy demagóg vagy, vagy csak szimplán így hozod fel a fórumot, végülis mindegy.....nem a master szalagon van a hangsúly, attól még lehet szar valami, ha szarul vették fel....hanem a minőségről, ami ugye meg stúdionként, hangmérnökönként változik, de valahol azért csak hallja az ember, hogy mi a jó, főleg ha sokat hallgat jót, és így fogalma is van róla, de nem akarom eltolni sem a hifi, sem a high-end felé a témát,mert annak itt nincs is értelme, sokszor még máshol sem....de ha végülis a miértre vagy kiváncsi,akkor leírom, mert többnyire le szoktam, nálad gondoltam minek, ha hallod, akkor nem kell.
de nem hallod , szóval:
hangzás
elmósódott, bugyborékos, tompa, élettelen
épp annyira, hogy ne referenciázgassunk vele.
látvány
7-13kHz között a csatornák közt 3-4db-es szétválasztás van,ami lehet minden, csak nem szép és nem tesz jót a linearitásnak sem (bugyborék és elmósodás jelenség).....persze ez valszeg egy korosodó bakelitről vót.
pont
kövi téma?!
-
#2119 "Hallotam én már tőled nagyságrendekkel minőségibb anyagot is."
A mindenit, ezek szerint romlik a hallásom.
A nagy probléma veled az, hogy "Khmmm, kérlek alássan én csakis kimondottan az eredeti master szalagról szerzem be a zenéimet, természetesen azok is már az én izlésem szerint lettek rögzítve - természetesen... izé, hogy is hívnak?" stílusban adod elő magad. Nem az a gond, hogy kritizálsz másokat, hanem az, hogy konkrétumokkal, konkrét kifogásokkal soha nem állsz elő. Jobb mint egy mp3... ugyan, Dióka - tényleg csak ennyi telik tőled? -
#2118 azért ez erős túlzás, sőőőt sértődött demagógia. ha valamit lehúzok, az sosem teszem oktalan vagy kényem-(szar)kedvem szerint. hogy ez többször is előfordulhatott, az meg szintén nem az én "hibám". ha olyan anygaba futok bele, melyet valaki HQ vagy húdefasza szlogennel harangoz be, és az tényleg az, akkor örülök én is, de ha az csak kijelentésben hordozza, vagy csak bizonyos mérce alattinak tartom, akkor miért ne lehetne rajta kicsit csámcsogni?!
folyamatosan nyitott vagyok minden jóra. szívesen veszem bárki véleményét, ki-ki füle, hallása, rendszere szerint, hogy az anyagod melyik vagy milyen "referencia" szintet üt meg, de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy bármilyen "referencia" itt kezdődik (legyen közel hozzá, de azért e feletti...ha igen, akkor meg nincs igazán értelme bármilyen diszkurzusnak. "Na, én sem bántani akarlak ám, de így van!"
Hallotam én már tőled nagyságrendekkel minőségibb anyagot is. Tudom, vannak kuriózumok, melyeknek jó minőségben birtoklása kiváltság vagy lehetetlen, de ez pont nem ilyen.
ámen -
#2117 "amiatt hajlok a sötét oldal felé, mert nem sztároltam jelen álláspontodat?"
Amiatt hajlasz a sötét oldal felé, mert nemhogy nem "sztárolod", amit egyébként nem is szabad, de mindig egyenesen lehúzod mindenki álláspontját.
Na, én sem bántani akarlak ám, de így van! -
#2116 mégis kit kéne adnom? nem vagyok sem szerepjátékos, sem zephyr szellő. bár látom, csak sikerült zokon venned a véleményem,mely most épp nem mázas, csak száraz. bár sosem értettem, hogy ha valaki nem bírja a (picit negatív) kritikával átitatott enyhe pozitívumot is sugalló leosztást, attól még miért akar revansot venni a semmiért?!
amiatt hajlok a sötét oldal felé, mert nem sztároltam jelen álláspontodat? őszintén mondom, egyáltalán nem úgy készültem, hogy most pedig majd jól lehúzom, de na, ha az jött ki a fülesből, meg a hangfalból is,amire referencia formában nem számítottam, az miért bűn?....végülis talán ugye nem én tehetek róla.
bár biztos jobb lett volna, ha megveregetem a vállad, hogy ez biza fasza, sose jobbat.na de az tényleg nem én lettem volna, legalábbis egy "HQ Sound" fórumban semmikép. -
#2115 Tetszik, hogy mindig önmagad adod Dióka.
Tulajdonképpen csalódtam volna benned ha pozitívan véleményezel ugyanis valóban vannak kiadványok melyek jobban szólnak, de azért nem kell átesni a "sötét" oldalra ám - még neked sem aki mint tudjuk, hajlamos vagy rá! -
#2114 Mint égen a csillag! -
#2113 köszönöm a lehetőséget!
hááááát, őszinte leszek,mint szoktam, s remélem, nem veszed zokon. referenciától számomra nagyon messze van, még kiskezdő koromfélében is, ámbár biztosan sokkal jobb, mint a neten keringő sokféle mp3 kópia minősége. csak így tudom értelmezni a "kezdőknek" ajánlást. -
#2112 -
#2110 Még több is! -
#2108 Ennyi albuma van az "Arabesque"-nek?!! -
#2107 Arabesque - City Cats 1979
01. Peppermint Jack
02. In the Heat Of A Disco Night
03. Rock Me After Midnight
04. Lucifer's Lover
05. Dancing In The Fire Of Love
06. It's So Hard To Leave You
07. Hell Driver
08. City Cats
09. Don't Kiss A Crocodile
10. Plastic Heart
Download
Arabesque - Friday Night 1978
01. Hello Mr. Monkey
02. Fly High Little Butterfly
03. Someone Is Waiting For You
04. The Man With The Gun
05. Six Times A Day
06. Buggy Boy
07. Friday Night
08. Catch Me Tiger
09. Give It Up
10. Love Is Just A Game
Download
Arabesque - Midnight Dancer 1980
01. Make Love Whenever You Can
02. Keep The Wolf From The Door
03. I Don't Wanna Have Breakfast With You
04. Night In The Harbour
05. Hey What a Magic Night
06. Midnight Dancer
07. Hi Hi Highway
08. You Win, Hands Down
09. Black Out
10. Born To Reggae
Download
Arabesque - Time To Say "Good Bye" 1984
01. Tropical Summernight
02. Time To Say 'Good Bye'
03. Ladies First
04. Ecstasy
05. Love's Like A Symphony
06. Dreamin'
07. Stop Crying For The Moon
08. The Smile Of A Clown
09. Sunset In New York
10. Sqaw
Download
Arabesque: © 2000 - Platinum (2CD)
Ezt meg csak akkor ha tényleg igény van rá mert elég sok linkből áll!
-
#2106 szükségem alapvetően nincs rá, de minél több "jót" hallok, annál jobban tudom, hogy merre vezet az út a saját referenciámhoz. -
#2105 Ejnye, Dióka - haladóként is szükséged van referencia mintára?! -
Arabesque - Marigot Bay 1980
01. High Life
02. Jungle Jangle Joe
03. Roller Star
04. Bye Bye My Love
05. Marigot Bay
06. Parties In A Penthouse
07. Once In A Blue Moon
08. Hey, Catch On
09. Take Me, Don't Break Me
10. The Only Night Was A Lonely Night
Download
Arabesque - In For A Penny 1981
01. In For A Penny, In For A Pound
02. The Hero Of My Life
03. Like A Shot In The Dark
04. Run The Show
05. Indio Boy
06. Billy's Barbeque
07. The Doctor Likes Music
08. The Rebels Of The Bounty
09. Let's Make A Night Of It
10. I Stand By You
Download
Arabesque - Caballero 1982
01. Why Do You Ride The High Horse
02. Touch And Go
03. The End Of The Show
04. Don't Wait For A Sailor
05. Fools Paradis
06. A Flash In The Pan
07. Hit The Jackpot
08. Caballero
09. Tall Story Teller
10. Look Alive
Download
Arabesque - Why No Reply? 1982
01. Why No Reply?
02. Discover Me
03. Don't Fall Away From Me
04. Surfing Bahama
05. Rainy Love Affair
06. Moorea
07. Prison Of Love
08. A New Sensation
09. Young Fingers Get Burnt
10. Zanzibar
Download
Arabesque - Dance, Dance, Dance 1983
01. Dance Dance Dance
02. Bye Bye Superman
03. Heart On Fire
04. You Better Get A Move On
05. Stupid Boys
06. Pack It Up
07. Sunrise In Your Eyes
08. Loser Pays The Piper
09. For Your Smile
10. Angel Face
Download
-
#2103 szia Wesconebá!
szupertitkos a jelszó vagy el lehet árulni?
ha igen,akkor ha nem is a számért önmagában (hisz ismerem és hozzáférhető), de a kezdő referencia minta miatt kíváncsi volnék rá.
remélem haladóknak sem okoz csalódást,ha már futtatod. -
#2102 Sok mindenre, bizony!
Vigyázat mit "mondtok" itt mert megtörténhet, hogy húsz év múlva "halljátok" vissza.