5889
11891949761344119704.png
  • Tyia
    Most már nem tudom...
  • Zephyr Retiring
    sajnos mindenkinek most sem tudok válaszolni, ezért az elmúlt pár nap történéseit röviden jellemezném:
    dióka: látom, az utolsó kurzusokról (is) lemaradtál, így még mindíg fingod sincs, hogy "mi is a hq valójában"
    italograbber: sajnos bocsánatot kell kérjek a tanítványom tudatlansága miatt, - ami egyébként az én hibám is (lehetne akár)- de nem az
    valójában csakis az ő hibája, mert az oktatás végefelé már lazított a srác, abban a hitt, hogy túlszárnyalta a mesterét....
    pedig tévedett
    mucsácsó: mi újság van veled
    ennyi mára. legközelebb igyexem a többieknek is válaszolni..
    most a szívemhez közelállók kerültek sorra
  • Zephyr Retiring
    viva la z
    mármint hogy zebolun, vagy zephyr

mert ho az utóbbit én is támogatom
  • Wescone
    ...felnőtt gyerekek!
  • italograbber
    hogy sokszor alaptalanul, tévesen használja a "gonosz vigyori"-t

Nem alaptalanul és nem tévesen hanem szándékosan.Tettem ezt azért mivel ha valaki ehhez a témához hozzászól az már csak az lehet aki az elmúlt időszakban már mondott okos dolgokat is.Erre szokták védekezésként mondani hogy alreg.Bizonyíték nincs rá,de figyelemelterelésre és egy táncra való felkérésre tökéletes.
    Ezek a szmájlik egyébként arra valók hogy kitegyék őket,de nem minden esetben,csak és kizárólag akkor ha ez indokolt.Ezzel én is tisztában vagyok.
  • italograbber
    ha ez megnyugtat valamelyest, kb. 12 éven keresztül többezer EREDETI, GYÁRI AUDIO-CD ment át a kezeim között,

Nem megnyugtat hanem örömmel tölt el hogy beletartozol szerény kis hazánkban azon emberek közé akik az eredetiséget és a minőséget helyezik előtérbe.

Egyébként nem értem ezt a pozitív változást részedről amit természetesen csak üdvözölni tudok.Első találkozásunk alkalmával így kezdtük volna talán mindketten egy lépéssel előrébb is lehetnénk elméleti síkon.Viszont ameddig egy hozzászólás nem az adott témáról szól hanem csak kizárólag a személyről hogy az már csak baromság lehet amit az mond addig ennek az esélye egyenlő a nullával.

"persze azért kíváncsi vagyok, neked milyen a hogyan szól utad?!"

A lehető legkevesebb veszteség elérése a cél.Természetesen az általad itt leírtakkal kivételesen egyetértve amit a veszteségmentes audióval kapcsolatban leírtál.Elméleti síkon ez tökéletesen meg is állná a helyét,de a gyakorlati alkalmazásában ezek csak általános ismeretek fejezetnek tekintendők.
    A gyakorlatban a cd-vel van sokszor a legkevesebb gond mivel alapból egy digitális hanghordozórol van szó és a kevés játékszabály betartásával 8rippelés)az eredeti minőség hiteles másolata érhető el.
    Vinylnél az egyéb feltételek ami már rengetegszer elhangzott a fontosak.Egy másik írásban szívesen kitérnék erre is,de most ettől eltekintenék.
    Arra viszont kitérnék hogy a nálam hogyan szól kérdére.Majdnem és szinte arra törekszem ahogyan az Úr az eredeti korongra teremtette.a fent leírtak figyelembe vételével.Semmi módosítást nem eszközölök a normalizálás és a felesleges részek illetve a kattogás eltávolításon kívül.Valami attól tud eredeti és veszteségmentes lenni és attó válik
    azzá illetve attól tud szépen szólni ha ezek alapfeltételei adottak.

Veszteségmentesnek tehát teljesen az tekinthető aminek láttad az eredetijét illetve a kezedben volt.Az más kérdés hogy minden után lehet bármit írni,de lehet hogy fényévekre jár az igazságtól még a legprofibb csekkoló progikkal is.Manapság már ezeknek az átcseszése se igazán nagy gond ha az alapanyag igaz tömörített de hangzásában megtévesztésig hasonlít a veszteségmentesre.
    Szóljál ha valamit kifelejtettem.

• Dióka
    oké főnök! egész éjjel mély levegővétellel gondolkodtam, de annyi hurok képződött a fejemben, hogy már fogalmam sincs min is akartam agyalni.
    persze köszönöm az indirekt hozzászólást! értem én,mint K. Olga a dolgát.
  • Wescone
    Ez egyenes "beszéd" volt Dióka - én (is) köszönöm!
    Jelen esetben az a probléma, hogy egy adott pontban "el mentetek" egymás mellett olyan "hurkot" képezve evvel amely csak higgadtan, egy mély levegő vétel után "bogozható ki". Italograbber felől pedig az a gond szerintem, hogy sokszor alaptalanul, tévesen használja a "gonosz vigyori"-t amely alapvetően megváltoztatja mondandója lényegét, hangulatát, de ez a gond orvosolható úgy vélem - ha ő is akarja természetesen.
    Gondolkodjatok el ezen!
  • Dióka
    ha ez megnyugtat valamelyest, kb. 12 éven keresztül többezer EREDETI, GYÁRI AUDIO-CD ment át a kezeim között, és nem úgy, hogy puszira kaptam, hanem elmentem és fizettem érte (sok pénzt), na nem azért, hogy felrakjak majd 200 kiló műanyagot a polcaimra, meg gyűjtögessem a sok médiát, tokot meg paprzacskót, hanem hogy digitális másolatot készítsek csak azokról a számokról,amik nekem tetszenek,mert felesleges sallangot nem kívántam gyűjtögetni. az utóbbi években már nem járogatok el, igényeimet már bőven fedezik a net források,amik közül jelenleg is fizetek (ha kell) lossless zenéért is.
    ennyit a gyűjtögetősdiről és eredetiségről.
    nyilván minden nekem sincs meg eredetiben, de ennek ellenkezőjét soha, sehol sem állítottam. rengeteg mp3-am is van, de törekszem mindenben a legjobbra,ami rendelkezésemre állhat.
    hogy neked vagy nekem mi a minőség,az teljesen szubjekítv, nem ugyanolyan füllel, érzékenységgel és rendszerrel hallgatjuk a számokat, de azért valahol sejtjük, hol van a helyes út. a többi tényező meg akár a hifiben is szubjektív marad.
    persze azért kíváncsi vagyok, neked milyen a hogyan szól utad?!

én nem is nagyon szoktam itt a minőséget feszegetni, jól szólhat bármi, de hogy mi a veszetségmentes audio, az már nem feltétlenül csak szubjektív téma, és ha valami nagyon nem az, akkor hiába szól kurva jól, attól még nem lesz lossless. és persze ez fordítva is igaz.
    csak mert valami lossless,attól még lehet borzalmasan szar.

mert minsőgben meg nem a lossless az első részletkérdés, hanem a maszterelés,mivel a fülünket könnyebben be lehet csapni,mint a műszereket.erre van alapozva minden lossy kódolás és kellő a hatékonysága.

engem sosem zavart, ha valaki bármit jobban tud, engem a hülyeség és a tény nélküli okoskodás zavar. részemről nyitott vagyok mindenre, ha az nem kiabálás meg vagdalózás a levegőbe,hanem tényszerű adat vagy csak élmény megosztása. ha nekem valami bajom van valamivel,akkor konkrétan leírom mi az, nem pedig csak rámondok valamit. ha meg valamit tőlem nem értesz,akkor nyugodtan kérdezz rá, mert konkrét kérdésekre általában tudok válaszolni.

• italograbber
    ha már szóba hoztad, hogy NEKDED

ERRŐL BESZÉLTEM AZ IMÉNT.(Már ez is hiba ha az adott témához nincs mit hozzászólni.

"ugyan mi közöd a lossless-hez és a HQ-hoz, ha egy egy szerencsétlen bakelitről sem tudsz leszedni egy számot úgy, hogy ne figuráztasd ki saját magad?! "

Én legalább megpróbáltam csak azt vinylnek hívják.
  • italograbber

"keress vissza 3 évre visszamenőleg minden saját feltöltésem"
    Biztos az ezt nem is vitatom csak az eredetét.Linkügyben nem szoktam vissza olvasni mert nem vagyok érintett a dologban.A szöveges részeket szoktam olvasgatni különösen olyankor amikor szomorkás a hangulatom és egy kis derűre vágyom.Egyébként ebben nem is volna kivetni való,de amikor normális hangon érdeklődik az ember és már elfogytak a lódítási és mellébeszélési ötletek akkor jön a mellé mutyi.Igazad van a nagy hang mögül nem hallatszik ki az igazi szándék.
    Rólad legalább feltételeztem annyit hogy alaptalanul nem mutogatsz senkire főleg arra aki lehet hogy éppen nincs is jelen.Tudom fájó pont ez valakinél különösen annál aki nem szokott hozzá hogy valakinél felmerülhet annak a ténye hogy esetleg valamit másként lát esetleg jobban tud. Ez egyébként az emberek zöménél neveltetési és műveltségi tényező hogy élik át az ezek miatt elszenvedett kudarcokat.
    Személy szerint ha rájövök és látom hogy valaki meggyőzött hogy nincs igazam valamiben az előtt fejet hajtok.Látom ez neked nehezen megy.
    Azért ne örülj mert az eredetiség és hogyan szól témakörben soha nem lehet igazad velem szemben amíg nem hozzám hasonló utat jársz.

"akkor már nem kell tovább várnod valami csodálatosra"
    Arra szerintem még egy picit várnom kell mivel nincs időd egy alig 3perces anyagot se feltöltened.Gondolom lefelé van?

Jobb ha feladom

Nem szükséges feladni csak a talajon kellene maradnod ha állítasz valamit mert mindig lesznek tagok akik kíváncsi természetűek és hívhatják őket ZR-nek vagy akár italograbbernek is.Őket nem letorkolászni kell + mutogatni rájuk illetve egyéb jelzőkkel illetni rémültségedben hanem a kultúrált keretek között az állításod valódiságtartalmát igazolni.EZ LENNE A NORMÁLIS.
  • Dióka
    azt elfelejtettem megkérdezni, ha már szóba hoztad, hogy NEKDED ugyan mi közöd a lossless-hez és a HQ-hoz, ha egy egy szerencsétlen bakelitről sem tudsz leszedni egy számot úgy, hogy ne figuráztasd ki saját magad?!
  • Dióka
    gondolom, hogy itt sokaknak az a legjobb dolga, hogy csak velem foglalkozzon (mármint Te vagy TI, nem is tudom, hogy melyik névmást használjam) keress vissza 3 évre visszamenőleg minden saját feltöltésem, ha nem is mind, de 1-2 neked is biztos meg fog tudni felelni, és akkor már nem kell tovább várnod valami csodálatosra.
    Most őszintén? Mondani szeretnél valami értelmeset is vagy csak súlyos betegséged külső tüneteiként hányod kifelé magadból a sok se eleje, se vége kis eposzaidat?! Egyszerűen nem tudom miről akar szólni az előzményekre adott értelmetlen logikátlan zagyvasághalmaz, amit kiboázol magadból. Vagy tényleg csak ennyire vagy képes?
    Azt hiszem nyertél! Jobb ha feladom,mert túlpörögsz és még bajod esik a hájtek moncsid előtt.
  • italograbber
    "ha nagyobb betűvel írsz, gondolod jobban érdekel valakit vagy engem?!"

Ennek mi köze a lossless-hez vagy a hq-hoz?LÓFAROK

Látom már kezdetét vette a kissé feszült idegállapot.Teljesen feleslegesen.

"semmit nem akar nem hogy megérteni, de alapvetően felfogni sem "

Nem mindenki fogékony a hülyeségekre.

"később fogok prezentálni, nem pont neked"
    Erre várnak sokan már 3 esztendeje.

"érdekesebb dolgokkal vagyok elfoglalva"
    Én is és mások is.

"minthogy 2'37"-es mézesmadzagokat húzogassak mások orra előtt"
    Köszönöm a bölcs megállapítást.Bíztam benne hogy észreveszed hogy ez a topik erről is szól.Nem mások topikjait kell szétcseszni az állandó üres locsogásokkal.(frekilyuk..nincs ott semmi).Hát tényleg nincs ott semmi.De nem ott hanem egészen máshol.

"teóriákat gyártani velem kapcsolatban"
    Azt nem kell.Mindenki megismert aki akart és az ismerettséget azt meg is köszönték neked.Szerencsédre a magyar nyelv változatos és azt a féloldalnyi hq és egyéb tudományt könnyű cifrázni mint kutya a dugást.

"érdekesebb dolgokkal vagyok elfoglalva"
    Fórum védelmi rendszer vagy próbálkozás helyreállítani egy talált linknek az állagát?

Remélem a válaszban nem lesznek bélgázok és személyes jelzők,mert ha igen akkor azt tudod hogy hová kell írni.Ahová azt is írták hogy HISZEK NEKED CIMBORA!(aki ezt írta az gondolkodott helyesen mert nemcsak egy tarka kutya van a világon)

• Musachy
    Amúgy rendes gyerek vagy, csak ne okoskodnál annyit feleslegesen. Bár lehet, hogy neked tényleg agyadra ment a "titkosügynökösködés".
  • Tyia
    Viva la Z....
  • italograbber
    Ezek mik?Piknik helyek?

A Z az meg Zebulon?
  • Dióka
    ha nagyobb betűvel írsz, gondolod jobban érdekel valakit vagy engem?!
    amit én 3 év alatt leírtam, abból akit érdekelt bármi is rajtad kívül megértette, ha nem elsőre,akkor másodikra biztos, te vagy az egyetlen (illetve tökömtudja hány álnév alatti skizofrén többedmagaddal ti vagytok),akik direkt vagy csak úgy ambiciózus feltűnés viszketegségű passzióból, de semmit nem akar nem hogy megérteni, de alapvetően felfogni sem és ész nélkül mindent kontrázik, ha kell, ha nem. ezzel nem lehet mit csinálni és én sem akarok.

később fogok prezentálni, nem pont neked, viszont most épp érdekesebb dolgokkal vagyok elfoglalva, minthogy 2'37"-es mézesmadzagokat húzogassak mások orra előtt csak a te megnyugtatásodra vagy a kedvedért, meg addig is tudsz "izgulni" magadban és összesküvés elméletes teóriákat gyártani velem kapcsolatban, ami szórakoztató (értsd: nagyon fárasztó), és néha jól esik nekem.
  • italograbber
    hogy legyen min merengened. ezt meg is tetted.

A LÉNYEG AZ HOGY NEM FÁJT.

ettől függetlenül továbbra sem értem mit akarsz az 1. a 2. és a 3. lépéssel példálózott képekkel kifejezni

FELÉTEK NEM ÍGY CSEKKOLNAK?

mondhatnám, hogy írd már le, meg bizonyítsd és magyarázd el, de még a végén belekavarodnál.

NEKED EZ AZ ELMÚLT 3ÉVBEN NEM SIKERÜLT LEÍRNI SEM MEG ELMAGYARÁZNI SEM CSAK A NYAGY LÓFÜTYIT
    GONDOLOD ÉN KÉPES LENNÉK RÁ PÁR PERCBEN?

AKKOR TÉRJÜNK A LÉNYEGRE MERT EZ RÉSZEDRŐL ÉS A RÉSZEMRŐL IS CSAK EGY UDVARIASSÁGI KÖR VOLT AZ ELMÚLT PÁR SOR.

VÁROM A 2PERCES MINTÁT.TUDOD AZT AMI nem egy olyan ritkaság,ami ne lenne meg "jóban" is.

MIBŐL GONDOLTAD AZT javításnak nagyon gyenge próbálkozás, értékelhetetlen
    ???????
    PEDIG ÉN CSAK PRÓBÁLTAM CSEKKOLNI.MONDTAM HOGY KEZDŐ VAGYOK.
    EGYÉBKÉNT FELÉTEK ÍGY KEZDIK A JAVÍTÁST AMIT ÉN CSAK EGYSZERŰEN TUTYIKÁZÁSNAK NEVEZNÉK.

JAH A LÉNYEG MINDIG LEMARAD.

LÉTEZIK 4,5,6,7,8 LÉPÉS IS.

EZZEL CSAK AZ A GOND HA OLYAN EMBEREK BIRTOKÁBA JUTNA MINT TB VAGY TE,DE MONDJUK IDE SOROLHATNÁM MÉG A MINTA KÉPEIDET IS AKKOR LENNE VESZTESÉGMENTES FRONTON TELJES KÁOSZ.

A NULLADIK LÉPÉS ÉRDEKEL EGYÉBKÉNT?

• Tyia
    Tudtam!!!
  • Musachy
    Mindig ismételsz?
    Oh-n. Valamint Komlóson, meg amerre Z-ként szoktál járni. Tudod.
  • italograbber
    Ha nem is mondom, de írom... apropó: mi újság Oroson?

HOL?
  • Wescone
    Nagyon nem megy ma neked a linkelés!
  • Dióka
    az első lényegében kóser. az alapművet nem én csináltam, én csak kiszedtem neked 2 helyen azokat a csíkokat, hogy legyen min merengened. ezt meg is tetted. a hasonlataidat sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom,mivel nem hallgattam meg a remekművet. bár a profi mikrofonos rész azért nekem kicsit vicces, de így legalább volt benne egy kis humor is.

ettől függetlenül továbbra sem értem mit akarsz az 1. a 2. és a 3. lépéssel példálózott képekkel kifejezni.
    mondhatnám, hogy írd már le, meg bizonyítsd és magyarázd el, de még a végén belekavarodnál. inkább maradj hűswben,nehogy agykárosodást kapjál a nagy melegben.
  • Musachy
    Ha nem is mondom, de írom... apropó: mi újság Oroson?
  • Musachy
    Tudom, csak kíváncsi voltam, hogy benézel-e ide is!
  • Tyia
    Minden előfordulhat...

• italograbber
    Valamikor egy pici információmorzsa segít egy nagy dolgot megvalósítani...

EZ TÉNY!

Ki mondta, hogy én nem vagyok hozzáértő?

ÉN BIZTOS NEM MONDTAM ILYET NEKED,DE HA EZ ÚGY VOLT ÉRTELMEZHETŐ AKKOR SZEMÉLY SZERINT ÉN AZ EREDETISÉG ÉS HANGMINŐSÉG SZAKÉRTŐINEK CÍMEZTEM A MONDANDÓMAT.

EGYÉBKÉNT AZ IS LEHET HOGY A SZÖVEGÉRTÉSEMMEL VAN PROBLÉMA.

• musichunter
    Bocsánat !
    Az előbbi hozzászólásból lemaradt 1 link
    + a kép is ....na meleg van!

part3

• musichunter
    Azért ,hogy legyen mit elemezni....nem saját töltés (APE)

part 1

part2

Szerintem nem rossz múzik....legalább is nekem kedvenc!
  • Tyia
    Valamikor egy pici információmorzsa segít egy nagy dolgot megvalósítani...

Ki mondta, hogy én nem vagyok hozzáértő?
  • italograbber

Köszi a pontosítást.
    Teljesen fel vagyok világosodva.
    Mostmár valami hozzáértőnek kellene elmondania valami mást.
    (eredeti vagy tutyika..lossless vagy lossy..stb..stb.)
  • Tyia
    Csak a pontosság kedvéért:

Rolls Frakció - Fejezetek egy iskolás gyermek naplójából....
    cimű dalból van az idézet..
  • italograbber
    (javításnak nagyon gyenge próbálkozás, értékelhetetlen

EDDIG CSAK CSEKKOLÁSRÓL VOLT SZÓ.
    NEM TUDOM MIBŐL GONDOLOD HOGY JAVÍTÁS?

nem igazán tudlak követni

SORRY CIMBORA ERRŐ MÁR NEM ÉN TEHETEK.

de most végülis mondani szeretnél valamit?!

NEM.MUTATNI.
  • italograbber
    Egyébként ez eredetileg

NEM MONDOD??EGYÉBKÉNT KÖSZI AZ INFORMÁCIÓT.
    MINDENT ÉN SEM TUDHATOK ÁM..
  • italograbber
    1 remekmű összegzése csekkolás szempontjából.

Talán illene megkérdezni a feltöltőtöl hogy honnan szalajtotta ezt a remekművet vagy netán saját maga készítette?

Közben megsasoltam a 2 remekművet is,amiről megállapítható hogy egy tekintet alá esik mindkettő.Mivel a kettest nem az én nevemmel jegyezték így ezzel nem is foglakoznék mélységében.

Hallás utáni bitráta tekintetében 64 és 128kbs közé tehető.

A valóságban gyakorlatilag a kuka legaljára való mivel 13000-tól lefelé látható valami gyenge kis élet benne.

95%-os valószínűséggel kimondható hogy valószínűleg profi mikrofonokkal készülhetett a remekmű.A háttérben 13000 felett némi zajszerűség illetve tompa háttérzajok hallatszanak.(kakaó szürcsölése.bőrnek bőrrel való érintkezése enyhe fitymacsattogás amit tompíthat akár 2nadrág vagy hideg helyiségben a dupla takaró is.
    Röviden tehát ezek olyan darab(ok) ami netes sorstársaival karöltve a delete kategóriába tartozik.(ez kb 10másodperc meghallgatás után a csekkoló progik mellőzése nélkül bátran kijelenthető.Habár én már hallottam legendákat hogy vannak akik ezeket a hibákat ki is tudják küszöbölni a látvány résznél,DE AZ ATTÓL MÉG SZARUL FOG SZÓLNI ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ.

• Dióka
    nem igazán tudlak követni, szépek színesek a képek, de most végülis mondani szeretnél valamit?!

(javításnak nagyon gyenge próbálkozás, értékelhetetlen!)
  • Musachy
    Egyébként ez eredetileg a Rolls Frakció (D. Nagy Lajos) Mitől megy a villamos c. számában van: "...állva pisilek és ülve kakálok, tisztesség dolgában elég szarul állok..."
  • italograbber
    1 remekmű 3.lépés

• italograbber
    1 remekmű 2.lépés.