5889
-
italograbber #2343 "tehát bizony nem minden arany ami fénylik "
Bizony hogy nem az,de nem ám.
"ezért talán érdemes egy-egy eredeti példányt beszerezni, illetve cserélni ha az hitelt érdemlő avagy bérelni..."
Amennyiben valaki az eredetiségre és veszteségmenteségre hajt akkor viszont kötelező.Teljes biztonsággal akkor nyugtatja meg önmagát valaki,ha a kezében volt vagy megvásárolta illetve más hitelt érdemlő módon jutott a birtokába.Ennek hiányában ezek a szép szavak hogy lossless illetve hq (amit én mai napig is óvatosságból csak hi-fi-nek neveznék) kétségeket hagynak maguk után,habár ezen feltételek megléte esetén sem biztos hogy minden esetben megvalósulnak.(hanghordozó tulajdonságai illetve emberi és technikai tényezők.stb..stb)Amennyiben csupán csak mennyei manna-ként érkezik valami ebben az esetben 99%-os esély is akár lehet arra hogy nem az aminek látszik és talán nem is az.A fennmaradó 1% az amikor fülre ugyan jól szól,de az eredeti korong paramétereitől fényévnyire is járhat az igazság.Akinél +estleg nincs is mit összehasonlítani az + már kissé gázos is tud akár lenni.Ami nincs az a kincs
-
#2342 ennek semmi köze a hangmérnökökhöz, ez a "részlet" csak egy technikai jellegű témakör, az más kérdés, hogy egy olyan hangmérnök vagy hívjuk akárhogy, aki maszterelést, hangrestaurálást, javítást stb. végez, az használ ehhez hasonló dolgokat is, sőt majd mindent (ha kell, még EQ-t is),ami egy jobb pécés hangszerkesztőben is benne van, csak komolyabb hardver háttérrel és milliós szoftverekkel.
-
#2341 jah, ezer bocsi, a 3. énjét kifelejtettem. -
#2340 Nyugtassatok meg, hogy azért vannak széles e hazában olyan hangmérnökök is, akik tényleg tudnak valamit a keverés-kavaráson kívül, aminek értelme is van.
Vagy ez az egész egy vicc (poén nélkül). -
#2339 Tényleg, mi lehet "ide nekem minden linket - Tőtikemester"rel? Vagy az is ő volt?
Erről jutott eszembe az egyik kedvenc gyerekfilmemben volt: "Az egész világ Bagaméri." Itt is kezd hasonlítani erre a dolog: az egész világ Z.R. -
#2338 Zephyr fingilingusz skizofrén bajtársa Italograbber azért csak visszafoghatatlan késztetést érzett arra, hogy kérés nélkül is bebizonyítsa, hogyan tud látszólagos WAV-et keverni és azt hogyan kell legalább 4 hsz-en keresztül hangzatosan és látványos ábrákkal illusztrálni.
Kellett már neki egy kis figyelem!
Persze arra már nem gondolt, hogy egy ilyen bütykölt vévnek is megvannak a "jelei", az egyedi azonosítói,ami alapján azt is meg lehet mondani, hol nyúlt bele, és hol voltak az eredeti veszetségmentes jellemzők.
kispályás kezdő,mondjuk a szokásos ovódai szintet azért legalább hozza az apuka!
-
#2337 elnézést pár embertől, valóban lemaradt a jelszó, ami:
hqaudience.com
ha a házigazda tudja, esetleg beírhatná az érintett hsz-be is.
-
#2336 üdv, tehát bizony nem minden arany ami fénylik
bár ha szarul szól és jót mutat vagy szart mutat és jól szól azért nem ugyan az
ezért talán érdemes egy-egy eredeti példányt beszerezni, illetve cseréni ha az hitelt érdemlő avagy bérelni...
azt pedig végképp nem fogom megérteni miért tartja valaki a szart jónak akkor is ha szarul szól, de jónak csekkolható... :-)
jó éjt tagok! -
italograbber #2335 Zsolti!
Mivel most akár mondhatnád azt is hogy hiszi a piszi ezért külön kérésedre priviben elküldöm neked a hangmintát.
Egyébként hangmérnökként tudnod kellene hogy ez a freki görbe millió sorstársához hasonlóan nem indokolt.Így mivel semmi nem indokolja hogy így nézzen ki azért beállítom neked a kívánt pontos értékre.
Ez is egyszerű művelet csak keresni kell egy kovács műhelyt mert nagyobb hőfokra van szűkség.Egyszerűen hogy értsed 21kilónál vagyis a 21000-nél az alsó sorban egy előre elkészített sablon alapján pontosan saját szám íze szerint meghajlítom.Ezzel egyébként teljesen még nincsen kész,de ha wav esetleg lossless akkor hát legyen az.Legalábbis annak látszódjon.
Egyszer az egyik cimborám ezt mondta szó szerint:
szakértelem nem kell feltétlenül egy egyszerű freki analízishez (minimális ismeretek persze előnyt jelentenek), de még csak hallás sem
Ezért nem tettem ki a linket sem,de ha ragaszkodsz a teljes anyaghoz és nem elegendő amit itt látsz akkor küldöm habár semmi értelme mert amit hallanál azt a sajátodon is hallhatod.Azzal a művelettel amit te csináltál illetve amit én attól még nem szól rosszabbul,de jobban sem.
Ez egy másik történet.
Mielőtt valaki félreértené ez nem a mi is a hq valójában hanem tulajdonképpen akkor mi is a veszteségmentes?
-
italograbber #2334 Mármint értem a 80-as évek fórumában kitett linkre a 86444-es hsz-ben.
Jogos felháborodással néztél szembe pedig egy kis odafigyeléssel.
Ráadásul egy alap progi is kidobja, hogy MPEG.(idézet egy kollégától)
Azért erről egy kis odafigyeléssel tehettél volna róla hogy ez ne így történjen.
Melegíteni kellett volna egy kicsit azt a freki görbét enyhén melegre mert így válik képlékennyé a kicsike.Ezt követőleg óvatosan szemre a kívánt irányba kellett volna eltolnod.Valószínűleg csoda történt volna és legalább egy dologgal kevesebbet olvastak volna a fejedre,de az attól még "B+ ez idegesítően sziszeg és pösze is!" ahogyan a kolléga jellemezte illetve az is maradt volna.
Ahhoz hogy legalább a wav felíratért ne cseszegtessenek valahogyan így kellett volna kinéznie illetve látnia a kollégáknak és mindenki megelégedésére 100%-os valószínűséggel eredeti cdda-kénzt kezelik,de attól még a hogyan szól állapot az a jellemzésben leírtakkal azonos. -
italograbber #2333 Kedves Trend Boy!
Ez azért nem volt szép tőled húzodjon bármi is a háttérben.
-
musichunter #2332 hogy az a képmegjelenítő .....
Bobby Orlando 12" long verzió lemezét keresem egyébként
http://www.multiupload.com/8NJD2RADY7 -
musichunter #2331 Szépnapot mindenkinek!
Kersném ezt a sorozatot Jó minőségben!
mp-3ban van ...
Fáradozásotokat előre is köszönöm!
-
italograbber #2330 Üdv neked is.
kellene lenni B.oldalnak is ...
Néha nem volna az sem hátrányos,de egy bakelithez minek?
"bár lehet ez csak a szomszédban téma "
Én örülnék legjobban hacsak ott lenne. -
#2329 THE SHOW MUST GO ON! -
#2328 'veszteségmentes' akusztikus és softrockpop nasi csak tesztelőknek és kiváncsiskodóknak
elég sok időt fordítok arra, hogy olyan zenéket válogassak össze a már meglévő kedvenceimből, melyek valóban kit tudják hozni egy hifi (tehát nem music center) rendszer képességeit vagy csak egyszerűen élvezettel lehet hallgatni őket, mert gyárilag is olyan hangminőségben kerültek a korongra, ahogyan mindennek illene. és most tényleg hagyjuk a frekigörbéket meg hasonló dolgokat, mert pl. ezen pár szám erejéig is látszik, nem attól élvezhető zeneileg valami, ha egy szépen telített spektrumképet vagy 192KHz-ig rohangáló SACD frekigörbét mutat. ettől a hallásunk jóval kisebb tartományban érzi jól magát és ezt ezek szerintem kellően igazolják is, illetve azt, hogy mekkora hangsúlyt kap a rögzítés és keverés minősége.
-
#2327 üdv, kellene lenni B.oldalnak is ... bár jómagam találkoztam olyan gyűjtővel akinek érdekes módon minden lemeze egy oldalas volt...
ahh a francba megcsípett egy szúnyog, bibis...bár lehet ez csak a szomszédban téma ...
hihetetlen ez a sok fos ami ezeken a zenei oldalakon megy ... tagok, bibisek és egészséges kollégák ... jó éjt -
#2326 ha valaki olyan sötét, hogy beszélgetőpartner hiányában akár mozdulatlan tárgyakkal is képes komoly vitába keveredni, csak hogy figyeljenek rá picit, és gógyiban még így is alul marad ellenük, azzal minden "mission impossible". én kiszálltam, de szerintem neki még nem esett le, hogy egyedül rohangál a pályán és már rég csak saját árnyékával vív szélmalomharcot. 45rpm-es végtelenített barázda pályára állította magát. gondolom lesz még B oldal is. -
#2325 Mivel elég gyenge a meccs a tv-ben, itt lebzselek és figyelem az itteni "meccset". Nem rossz. Hajrá srácok! -
italograbber #2324 de bárki felvenné a kesztyűt ellened..
Megpróbáltad és IJ.
Azt hittem megkérdezed miért Gorilla fórum,de úgy látom már tudod.
A híres gorilla King Kong mintájára,de a fórum az már benn is kong.
"de a létminimum alatti értelmi színvonaladat is."
Nem lehet mindenki new rich,famous & asshole is egyszerre.
Ha tényleg nincs egyéb mondandód akkor:
a legjobbakat neked is és mai divatos elköszönési szóhasználattal élve "csákány beléd"
-
#2323 az alapművet nem én tettem, de maya + manipul -
#2322 ki a bráner akar csatázni egy magadfajta futóbolonddal??! nem lenne elég toleráns az értelmi szintedhez, ha nem hogy én, de bárki felvenné a kesztyűt ellened.... amúgy sem tudom (már megint) milyen csatát emlegetsz, de maga a tény, hogy nem tudom miről regélsz, sokszor előfordul, amint kinyitod a szádat.
a hszed többi része meg hűen tükrözi nem csak a (semmit)tudásodat, de a létminimum alatti értelmi színvonaladat is.
a legjobbakat neked is!
-
italograbber #2321
Örömmel látom hogy a minőségi és csekkoló tudományodnak ezennel vége.
Látom sietsz vissza ahonnan jöttél a Gorilla fórumba ahol pár esztendeje admin lovaggá ütöttek.Üdvözlöm a fönöködet FM-két (Frekvencia Moduluskát alias Misi Mókust)
Örülök azért hogy a nagy Dióka jobb belátásra tért habár a kicsinyítő képző nélküli taggal még kellemesebben lehetett kommunikálni.Óvatosan köszönjél + egy linket amikor már muszály mert soha nem tudhatod ki is volt a feltöltő.
Megállapítható hogy ezt a csatát én nyertem.Remélem a közeljövőben jókat tudunk beszélgetni,de a minőséget és eredetiséget kérlek ne hozd szóba soha mert a végén még nekem kell elnézést kérni.
Szuper a kép látod én ehhez nem értek.Viszont nem értem miért nekem és a Mesterednek címezted.Tulajdonképpen egy szép napon amikor majd rádöbbensz és már késő lesz hogy hálás lehettél volna a sorsnak hogy egy légtérben lehettél a végbélgőzeimmel.
További sok sikert neked.
-
#2320 Hali!
milyen progival készítetted? -
#2319 nem nálam nincs új, hanem egyelőre Te nem mondasz sem értelmeset,sem újat, a kettő együtt meg már egy ideje tart nálad, nekem meg jó az mp3 is, csak jól szóljon,oszt csá.
a másikkal meg azt csinálsz,amit akarsz, részemről
-
italograbber #2318 Hurrá!
Megsasolom hamarosan.
Csak hallgassam meg vagy tegyek is vele valamit? -
italograbber #2317
Látom kezdődik beszélgetésünk rövidrezárása.Nálad már nincs új a nap alatt.Nálam viszont igen.
Röviden ebben a hsz-ben talán érdemleges ez a mondat.A többi az olyan mint a fejed.Végülis nincs abban semmi.
"tolj inkább valami zenét a kedves és kitartó fórumtársak kedvéért, hogy mások is örülhessenek, de lehetőleg az elejétől a végéig legyen. felőlem akár mp3 is lehet!"
Majd elvégzik azt helyettem az orosz cimborák.Annak is lehet örülni.
Egyébként minek neked az mp3?Csak nem veszteségmentest akrsz készíteni belőle.?Olyat te nem tudsz.
-
#2316 ez fájt! -
#2315 Szeva Zeff, minden OK, kérdés: letöltötted-e a #2250-es papucsost és ha igen, akkor mi a véleményed róla? (Költői kérdés.) -
#2314 -
#2313 csak hogy lásd, van nálam is 1 példány (meg még másik 2)...csak italograbbernek
de nincs jelentősége. csak ennyi. jól van, el van,meg van.
jelszó az aláírásom pontokkal szóközzel együtt
-
#2312 fogalmam sincs miért kéne jobban csiszolnom magamat? mi ez a felvágós duma? mert te annyival jobbnak érzed magad és azt sok általános felületességet,amiket összehordasz?
engem nem kell hülyítened,pont most írtad, hogy te nem normalizálsz,meg mennyi mindenre figyelsz és vigyázol az eredetiben, törekszel a legkevesebb veszetségre stb. süket duma....ehelyett a Nightnare mintád lefut 17,7kilónál, és még túl is van normalizálva (ez lehet rögzítési hibaforrásból is, meg némi béna utómunka eredménye- a valóságot te tudod csak), de így a minta simán elvesztette az eredeti hullámformáját,ami a szinuszgörbe felső éleinek levágását jelenti (ergo jeltorzulást, mi ez ha nem veszeteség??!), és persze még így is jól szólhat valami,mert valóban kevés a batman, de ez messze van az eredetitől vagy annak hiteles másolatától, kétlem, hogy ugyanígy van azon a szép bakeliten. nekem nem kell cifráznod meg felvágós dumákat nyomnod sem szükséges, hogy valamilyen okosat próbálj összehozni vagy megmutatni nekem a helyes utat. szól,ahogy szól, ha jól szól,akkor annyi oszt csá, ez a lényeg, szerinted. foglald így össze nyugodtan az egész HQ kérdésköröd, csak ne akarj túl okosat kihozni belőle,mert ez sokszori nekifutásra sem sikerült még neked.
szerintem ne erőltessük ezt a témát nagyon,mert egyrészt másoknak nagyon száraz és unalmas is, másrészt meg teljesen bele fogsz süllyedni és legfeljebb csak zephyr-i éned tud kihúzni belőle.
tolj inkább valami zenét a kedves és kitartó fórumtársak kedvéért, hogy mások is örülhessenek, de lehetőleg az elejétől a végéig legyen. felőlem akár mp3 is lehet!
-
#2311 úgy látom kibeszélgettétek magatokat , most egy picit zenéljünk.
-
italograbber #2310 Elvesztettem a fonalat!
Én most kezdem +találni. -
italograbber #2309 'tudsz te így is,ha akarsz.'
Hát Persze!Amilyen a mosdó olyan a törülköző.
az "Úr" általában egy stúdiós,akinek vagy összejön a hangzás (hangsávok) összekeverése, vagy nem.....
Az egyiknek igen a másiknak nem.Még szerencse a szerencsétlenségben hogy a kiadványok zömét több kiadó is prezentálta.Amennyiben az embert komolyan érdekli a darab érdemes egy kicsit kutatgatni.Így jártam sok évvel ezelőtt a Scotch..Disco Band lemezével.Kíváncsian várnék ebből is 2perces részletet valakitől,mert a tulajdonomban lévő kiadványon a stúdióban a helyzet magaslatán voltak.Amennyiben csak egy kiadvány létezik egy adott darabból és azt cseszték el az a dolog gázosabbi része mind addig amíg egy vérprofi az erre szakosodott helyen ki nem javítja.Természetesen itt nem a házi pc-re gondoltam elsődlegesen.
Amúgy jól látod illetve gondolod a remasterelés-t bizonyos esetekben szükséges máskor meg hasonlóan szükségtelen rossz.
Tegnap jól fogalmaztál amikor azt mondtad hogy jól szól bár mindegyik legalább így szólna.Ez a lényeg az egészben a többi már nem annyira.
Ezért kellene egy picit behatóbban foglalkoznod és még egy picit csiszolnod magadat a dologban.Sok minden nem az aminek látszik.DE NEM ÁM!
"te még véletlenül sem azt hallod ezekben a zenékben, hogy hogyan kell(ene) szólnia "
Jajj dehogynem.Mi mást?I'm not a Batman.
a többi részt elolvastam
Jól tetted.Kérdés,Öhaj,Sóhaj,Panasz,Bánat?
-
Elvesztettem a fonalat! -
#2307 szerintem maradjunk annyiban, ha amíg Te a "tanítványodnak", magadat pedig a "mesteremnek" vélsz-gondolsz-írsz-prezentálsz, addig én meg a "kicsi köcsögdudámnak" foglak nevezni,akit minden este seggbedugatok egy hajléktalannak biztosított használt budikefével. nekem tetszik az ötlet!Remélem neked is kielégítő lesz.
jó lenne tisztázni, már csak poénból is, ami végülis csak egy vaksüketnémának nem egyértelmű, hogy mi sohasem voltunk tanítványi kapcsolatban, már csak azért sem,mert ahhoz még mindig nagyon alulképzett vagy.
-
#2306 ha pozitív változást éreztél,az csak azért van,mert az utolsó hsz-edben jelentősen visszavettél az előretolt orcádból, így sokkal jobban tudtál koncentrálni a fogalmazásra és annak "hangzására". tudsz te így is,ha akarsz.
"ahogyan az Úr az eredeti korongra teremtette"
pont emiatt van sok szar akár analógban akár digitálisan,mert az "Úr" általában egy stúdiós,akinek vagy összejön a hangzás (hangsávok) összekeverése, vagy nem.....jellemzően az itt felmerült stílusok alapjait nem akusztikus (zongora,gitár, dob) hangszerek alkotják, aminek jó közelítéssel lehet meghatározni az élő hangzását, hanem többnyire elektronikus, digitális hangok, így a végső "fogjuk rá eredeti" hangzás megalkotása legtöbbször a MASTER feladata.úgyhogy te még véletlenül sem azt hallod ezekben a zenékben, hogy hogyan kell(ene) szólnia (na ez a rész a kakukktojás), hanem hogy hogyan keverték rá a végterméket mondjuk az első megjelenésekor az adott hanghordozóra. ha ezt szarul tették,mint ahogyan volt már rá nem is egy példa, attól az még gyári állapotában sem veszetségmentes, csak valami,ami zenének tekinthető és rákerült egy hordozóra, így ebben a kérdéskörben merőben eltér a véleményünk, de a tied is egy szempont.
a többi részt elolvastam.
-
italograbber #2305 pedig tévedett
Tehetséges a srác amúgy csak olyan mint egy csiszolatlan gyémánt. -
italograbber #2304 ...felnőtt gyerekek
Tényleg azok.