5889
-
#2630 drága aranycsillagjaim
meghatódottságomban azt sem tudom, mit írjak
látom, szíveteken viselitek mesteretek sorsát. ez jól esett
akkó lássuk sorjában..
weszkó(n) totyiknagyvezér:
cseppet se búslakodj: legtöbbször én sem értem magamat
ámde legnagyobb döbbenetemre szívem választottja még a gondolataimba is belelát..
(igaz, ez csajozás tekintetében kissé megnehezíti a dolgomat, de erre nagy bölcsen azt is megállapította: "amiről nem tudok, az nem fáj!")
..nap mint nap jobban xeretem ezt a csajt..
örök 'barátom' mflex: (ma láttam egy reflex falat, egyből eszembe jutottál - mflex - reflex ..bár ez most nem tartozik xorosan a témához..)
..de az igen, hogy: vesémbe látsz cimbora
zenevadász kolléga: értem én, csak leszarom..de értem..
kedvenc tanítványom, dióka: természetesen vannak kb. 15 évesek a ládák (philips), de hát ezen mit is csodálkozol? aszittem te ezt is tudtad
egyébként high endről inkább ne nyissunk most vitát, mert ahhoz még sokat kell tanulnod. de a jókívánságokat azé köcce..
mucsácsó: muhaha..
kaposi: neked is hasonló jókat kívánnék..(és üdvözlöm a 'kis'kaposit is.)
tyia: viva la visszahúzódó szellő...wazze...most nem mondod, hogy nem illik rám?
és mellesleg a seggem még most is fáj..még mielőtt rosszra gondolnál: ámor nyilától..
bigivan kolléga: hát..
ha már ilyen szépen kérted, most az egyszer kivételt tehetek a kedvedért..de aztán ebből nem csinálunk ám rendszert! akad még egy kis dolgom ma estére, de megoldom, hogy egy-két fotót feltolok a philipsekről is..meg tolok még 1-2 képet a mostanában meglátogatott helyekről is..mert bár vinylbakker kollégát nem 'látom' mostanság, azért tudom, hogy xereti és gyűjti a xép fotókat..
most ideengedem a páromat kicsit iwiwezni, aztán valamikor az éjszaka közepén...
v.i.s.s.z.a.t.é.r.e.k.
wazze..
-
#2629 Szevasztok Tagok!
Szia Zephyr kolléga!
Miután eleddig még soha életemben nem volt szerencsém "felső kategóriás" philips ládákhoz (sic), pedig már sok évet megértem, igazán megmutathatnád eme remek darabot, amit hallgatni szoktál. Eleddig úgy gondoltam, hogy az audiofil világban eléggé otthonosan mozgok, de attól, amit írtál, hanyatt dobtam magam, mondhatnám, hogy meglepett! Viccen kívül, nagyon érdekelne a hangfalad, mivel a Philips, mint tömegcikk-gyártó, nem az audiofil piacon evezget ! Sőt ..... -
#2628 Kinek a tollából származik?
Márai Sándor... -
#2627 Hali!
Ezt most vagy valahol olvastad, vagy tényleg valagba lőtt Ámor.
Ha ez utóbbi akkor hajrá!!!
Légy boldog te lapos vigyorgó szelecske...
viva la love!!!!!!!!!!! -
#2626 Hát ez gyönyörű.
Kinek a tollából származik?
Nekem is van egy kedvenc mondásom.
Ebben úgy érzem minden benne van.
" A nő nem ember.
A Nő úgy néz ki még csak nem is állat.
Viszont emberszerű,és ez benne igazán az ördögi.
Mert valójában ördögi csapda a férfinak, aki emberi kapcsolatra vágyik."
Sok boldogságot Zephyr kollegának! -
#2625 Ámen! Ómen -
#2624 hi-end? nem szeretem ezt a jelzőt, elég nehéz kategória, hogy mikortól vagy mitől legyen high-end valami......
felső kategóriás philips ládák??!
ha bő 15-20 évesek,akkor még talán.
azért egy high-end shown ezt ne híreszteld,és a gerillamarketinget is hagyjuk ki...a toll szeret sok helyen vastagon fogni. a lényeg, hogy jól vagy és ez valamennyiünknek jó hír! -
#2623 fiúk! kevesebb intrikát!
a szerelem komoly dolog, komoly míg tart és komoly szivattyú lesz valamelyik félnek, ha már nem! -
musichunter #2622 Én is azt kívánom, hogy ez sokáig tartson (kábé mindörökké)!
"Hányszor hallottuk az életben ezt a könyörgést, ezt a parancsot, ezt a kétségbeesett kiáltást, mintha a halál kapujából ordították volna, mintha a szégyen és a pusztulás gödreiből vonítottak volna fel az égre. "Szeress!" Mintha valaki fukarságból vagy gonosz szándékkal megtagadna egy sorvadó lélektől valamilyen alamizsnát, mintha igazán hatalmasok lennénk, csak nem akarunk élni hatalmunkkal, mintha valamilyen megfontoláson vagy elhatározáson múlna, hogy szeretünk valakit! "Szeress!" Mintha egy elkárhozott könyörögne: "Ments meg!" Mintha egy halálra sebzett kiáltozna: "Segítség!" De hiszen akarok, akarok segíteni... nesze, egy pohár víz! Nesze pénz! Nesze, gyöngédség! A többit, ami kell hozzá, hogy szeresselek, úgyis csak te adhatod."
-
#2621 Én is azt kívánom, hogy ez sokáig tartson (kábé mindörökké), mert, ahogy "padlóra" küldik Zolikánkat, már is többedmagával fog minket boldogítani!
Sok boldogságot! -
#2620 Szép napot Zephyr mester!
Üdvözlöm a hölgyet, minden tiszteletem az övé már csak azért is mert képes befejezni az elkezdett mondataidat, Isten a tudója, nem mindennapi teljesítmény - ITT sem sikerült soha senkinek, igaz, mi legtöbbször a mondataid elejét sem értjük.
De félretéve a viccet mondhatom, gondolom, hogy mindannyian örülünk amiért megtaláltad akit kerestél - nem könnyű manapság.
Sok boldogságot Nektek! -
#2619 csak a rend kedvéért:
hd hangkártya, onkyo high end erőlködő, és felső kategóriás philips ládák
örülök, ho benéztél de sajna mennem kell.
pár napig megint úton leszek, de hamarosan jelentkezek -
#2618 szép nagy fájl! remélem nem a laptop hangszórón hallgatod. -
#2617 jaj, de bunkó vaok
itt járok a kedvenc totyikomban, és el sem dicsexek, hogy kondoroson mit is kaptam blurayen..
..és ez pont olyan szépen szól, mint ahogy kinéz
de 1 kép többet ér 1000 szónál..
akkó: további szép napot, és kellemes zenehallgatást. avagy:
have a nice day -
#2616 nem biztos?
hagy meséljek el valamit:
olyan társra találtam, aki befejezi a mondataimat ha félbe hagyom,
aki hasonlóan gondolkodik mint én,
akivel egyszerre lépünk ha az esti séta alkalmával átkaroljuk egymást,
aki ugyanazokat a zenéket xereti mint én,
aki mindíg elvisel és felvidít ha elszomorodom..
aki ha rámnéz elolvadok, mert látom a boldogságot a szemeiben,
és akit sohasem tudnék megbántani.
úgy érzem önmagamat találtam meg csak ellenkező nemben.
úgy érzem mindíg xeretni fogom amíg csak élek, mert nélküle senki vaok.
miatta lettem más, lettem önmagam, s ő általam lett boldog és teljes.
ez nem is szerelem. sokkal több annál..
"ismer" majd az egész délmagyarország, és sokan örülnek a boldogságomnak. én nekik is szívből kívánom, hogy ők is érezzék amit én.
lássák amit én. és akarják amit én: egy boldog, vidám, őszinte és teljes életet..
és ha elég erősen akarják: megkapják. ilyen egyszerű. a ez a vonzás törvénye.
a jó dolgok mindíg jó dolgokat szülnek. éljünk vidáman, mosolyogjunk sokat, s minden rendben lesz.
ezen pozitív energiákkal zárom soraim, de ne felejtsük
a magas hanghűség hatalmát sem, hiszen a hang is rezgés, a rezgés is energia, és az energia pedig mi magunk vagyunk. avagy:
viva la hq sound la estate -
#2615 köcce szépen
ami azt illeti, ránk is fér..
mellesleg ez az az időszak a szerelemben, ami a lexebb.
az ismerkedési fázisra gondolok. de azért itt :) sem árt vigyázni...
ha van időd és érted a fenti "célzást" less be a linkelt blog "zenés videók" rovatába is. (ha már egy zenei fórumban vagyunk)
csodaszép dolgokkal szembesülhetsz
..és hogy stílszerűen önmagamból is adjak valamit,
hagy zárjam soraim az egyik szerelmemnek küldött sms részletemmel, ami
végülis elmondja a lényeget:
"..egyedül voltál, de ennek már vége..
mert Rád találtam, s Te rám találtál végre.." -
#2614 Sziasztok!
Kaposi Laci és Bigivan barátaim! Bocsánat,hogy így "belepofátlankodom" a beszélgetésetekbe,de amit írtatok,a Logitech "nagytesóról" ahhoz annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy nekem anno minden vágyam volt a Z-2300 után egy Z-5500. Sikerült is vennem egyet,s jelenleg is egy ilyent (Logitech Z-5500) hajtok!
Nagyon "kellemes" a hangja,filmeknél,játékoknál,zenei videóknál nagyon jó,de sajnos azt kell mondjam,hogy zenében kissé válogatós a cucc!
Pl. egy mai electro zene úgy szól rajta,hogy beszarás,s némelyik jól hangszerelt 80as-90es évekbeli muzsika is még komolyan szól. De mondjuk,egy komolyzenére én semmiképp nem javaslom! (arra ottvan a 2pár preludiumom... )
Egyetlen hátrányának tartom azt,hogy kicsit érzéketlen a szett. Mert tolni kell neki valamennyire,hogy kihalld normálisan a hangokat! Halkan is jó,de valahogy nem az igazi!
A mélye beszarás (érdemes rákeresni youtube-on is a videókra,miket "állatkodnak" sokan vele!),sokkal durvább mint a kistesó (Z-2300),de mint Logitech,a magasai (szerintem) kicsit kevesek.(detto ez igaz a 2300-nál is.)
Én winamp-pal hallgatom a zenéimet,de muszáj (volt) az eq-t kicsit ráhúznom Flat-ből a magasra...
Viszont én azt tettem,hogy a két frontot lecseréltem két másik szélessávú hangfalra. Így nagyon kultúrált hangja lett a cuccnak!!
Ezeket leszámítva nagyon szeretem,és lehet vele együtt élni!
Nem bántam meg,hogy megvettem!
Bocs az offért,és hogy kicsit hosszú voltam!
Sziasztok!Csaby -
#2613 Zárásnak pedig ha már a fúvósoknál tartottam:
TONY SCOTT - Move To The Big Band -
#2612 Még egy zenei csomag: HALLGASSÁTOK meg. -
#2611 Sziasztok!
Én a jó zenéket szeretem, független a stílustól. Lehet az komoly zene is.
Az utóbbi hónapokban a 70-es évek zenei világa foglalkoztat, ezen belül pillanatnyilag a korábban említett amerikai klasszikus philadelphiai discó.
Olyan "KOJAK, PISZKOS HARRY" stb. feelingem van.
Ennek ellenére most hoztam egy dalt két előadótól, swing:
SING SING SING -
#2610 Wow - "Boogie Wonderland"! Úgy "látom" velem ellentétben discoban Te nagyon kedveled a fúvóshangszereket - igazam van? -
#2609 Szevasztok Tagok!
Abban amit írsz nagyrészt egyetértek, valóban basszustúlsúlya van a drágább logitech rendszereknek. De pont ezért választottam ezt, mivel a pc-n csak olyan zenéket hallgatok, amik igénylik a basszusokat : jó, öreg funkyt és a 80-as 90-es évek dancefloor-zenéit, na meg jó kis glame-rockot. Ezekhez a logitech prímán passzol. Az igazi kedvenceket nem pc-n hallgatom! -
#2608 Mert a kibaszott sg megint belassult, ilyenkor kattintgatok mindenre, gondolom a visszavonásra is, ha eltűnt, de a böngésző elmentette. Szóval itt van:
[i]Én is vettem még 2007-ben egy ilyet, első hallásra azt hittem tényleg jó lesz, de azóta is a szekrényben csücsül. A hangzása mesterkélt, de annyira, hogy az már fáj, a thx minősítés meg még egy kalap humbuk, amióta retro hifire kötöttem a gépet, soha vissza nem raknám. A magas elveszett ezekből, már ha kisebb testvérhez hasonlítom, bár osx alatt sokkal jobban szól, talán az rendszer jobban kitudja használni a hangkártyámat, de mély az olyan, ami közel sem egyezik azzal, amit a stúdióban a hangmérnök elképzelt. Persze egy pc mellett elmegy... A bose legszarabb terméke is simán padlóra küldi hangzásban, pont ez a baj vele, hogy nagyot szól meg a szomszédok is hallják, de csak bömbölni tud, sajnos. Ez csak az én saját véleményem, ettől függetlenül jók a logitech cuccok.
A nagy tesója még szarabb hangzásra, hogy az már hányinger kategória... -
#2607 Na így meg értelmetlen lett a hozzászólásom!!! -
#2606 "amióta retro hifire kötöttem a gépet, soha vissza nem raknám."
Először csak néztem hogy mit is jelenthet ez.
Aztán leesett!
Teljesen egyetértek veled.
Nekem sem kell semmi számítógépes hangrendszer. A jó öreg hifi-t semmi sem tudja kiváltani hangzásban.
Most is azon hallgatok valami vizeséses indián zenét.
Na gyorsan mennem is kell könnyíteni magamon annyira élethű a vízcsobogás. -
#2605 Szia!
55000-ért láttam a Prohardveren a nagytesóját de sajna már valaki lefoglalózta.
Azért az árért nagyon megérné megvenni.
Sok örömteli pillanatot kívánok a kicsikéhez! -
#2604 Egészségedre ...és egészségükre! -
#2603 Kérlek alássan, a minap vettem magamnak szülinapomra egy régi álmot, egy Logitech Z-2300-as audiorendszert a pc-hez, így mostan, ennek hála, az egész környék a zenédet "hallgassa" ! Vmi ba**ottul nagyot szól ez imigyen. Köszönettel ....
(lakók véleménye jelenleg ez rólam ...az enyém meg ez- róluk: ) -
#2602 Szeva' Bigivan cimbora - privi megy! -
#2601 Szevasztok Tagok!
Szia Kolléga!
Mivel itten nálam nagyobb funky-mániás nem hiszem, hogy van, s noch dazu, mivel az Incognitóval - szégyen a fejemre - igen szarul vagyok eleresztve, így kérném a jelszót !!
-
#2600 Sziasztok!
Hoztam egy kellemes muzsikát ismét.
PHILLY DEVOTIONS - Hurt So Bad
-
#2599 Az Incognito nagy kedvencem, főleg ez a dal! -
#2598 Pontosítok: azoknak (leginkább) akik nem-, vagy nem házon kívül nyaralnak. -
#2597 ...és egy másik is mellyel fokozni lehet a hangulatot:
Jermaine Stewart - We Don't Have To Take Our Clothes Off
Ja, én meg keresem Jermaine Stewart "Get Lucky" című számát -
#2596 Na... mindenki nyaral?
Akkor a nyaralóknak egy nyári hangulatú dal:
Incognito - Always There
Pass required ...csak kérni kell. -
#2595 Volna még bőven amit hozzá lehetne csapni az biztos! -
#2594 hát igen, Frank Farian a 70-es évek D.Bohlen-je, legnagyobb diszkócsászára volt, jól átnyúlva a 80-asok végéig, és jól nyúlt bele anno a boney m szereplő válogatásába is.
ehhez még hozzá csaphattad volna azt a 30-40 boney m sikert,ami "hozzávaló". -
#2593 'Napot Tagok!
Ha már szóba került (mert szóba hoztam ) a Boney M és a "Love For Sale", itt a "hozzávaló" is két másik remek bár méltánytalanul kevesebb figyelmet és elismerést kapott dallal egyetemben:
Love For Sale
Somwhere In The World
Barbarella Fortuneteller
Ezúttal hotfile! ...pass nélkül. -
#2592 Az alábbi cikket már korábban mutattam, csak ismételni tudom magam.
"Vitathatatlanul Philadelphiában született meg és körvonalazódott az új disco műfaj. Gamble és Huff hangzásvilága a kései 60-as évekből merít és jellemzi a dübörgő, erős basszus és csúszkáló ritmus. A már himnusszá vált The Love I Lost, 1973-ból, lefektette az alapokat hogy milyennek is kell lennie egy igazi disco számnak.
A hangmérnök Joe Tarsia alapította a Sigma Sound-ot 1968-ban és szinte minden disco felvétel, Salsoul, Philly World, Gold Mind és Atlantic az ő stúdiójában készült, fenntartva ezzel az egyedüli Phialdelphia hangzást. A 12th utcában található stúdió adta ki az első az első 24 dalból álló lemezt az Egyesült Államokban és itt használtak először konzol automatizációt. A Sigma hangzása olyannyira erős volt, hogy mindenki itt szerette volna felvenni lemezeit. David Bowie itt készítette el a Young Americans albumát, Dusty Sprinfield a Brand New Me-t, Elton John 1977-es philadelphiai felvétele pedig olyan nagy sikert hozott ( Are You Ready For Love), hogy harminc év után ismét kiadták.
Szinte az összes philadelphiai kiadású disco felvétel 1973 és 1980 közt ugyanazon stúdió zenészektől származik, The Family vagy MFSB(Mother, Father, Sister, Brother). És természetesen ott van a The Salsoul Orchestra, Baker/Harris/Young Productions, The John Davis Monster Orchestra vagy a The Montana Sextet. A klasszikus felállások közül Earl Young a The Trammps-ből (aki a 4/4-es disco dob minta kiötlője volt és fektette le ezzel a disco alapjait), Karl Chambers dobos, Norman Harris, Roland Chambers, Bobby Eli és TJ Tindall gitáros, Ronnie Baker és Winnie Wilford basszista, Vince Montana ( A Salsoul Orchestra vezetője) és Larry Washington ütős, Ron Kersey, Leon Huff és Thom Bell keyboard. Don Renaldo vigyázott a húrokra és kürtökre. Tom Moulton ( A disco mix úttörője, a 12 inches vinyl forma atyja), mixei befolyásolták egy-egy dal népszerűségét).
1975, Philadelphia International és a Philadelphia Soul és a disco műfaj segített háttérbe szorítani a Motown és Motown Sound egyeduralmát, Gamble és Huff pedig premier producerek lettel közel 200 arany és platina felvételükkel.
A Salsoul, kihasználva az alkalmazott zenészek sikerét, elsősorban a club zenére összpontosított. Figyelemre méltó roham indult Philadelphiába, ex Motown tagok, The Jacksons és Eddie Kendricks felhasználták az említett zenész felállásokat hogy átvegyék az új hangot és beépítsék karrierjükbe." -
#2591 Hát igen, nekem a Montana sextett pont az egyik kedvencem.
Érdekes dolog ez, a fúvósokkal a könnyebb műfajban nincs bajom, vannak olyan bluesfelvételeim is, ahol remekelnek, lsd. például a Chicago korai lemezeit. A vonósok azonban, sztem, nagyon meglágyítják a legjobb zenéket is, ezért csak módjával szeretem. Persze van sok kivétel is, pl. Django Reinhardt és Stefan Grapelli közös lemezei, de az egy másik műfaj !