5889
-
#2670 így is van avagyon: minden éremnek két oldala van
viva la mennem kell..(sajna) -
#2669 Nem sokára szélvédett helyre kerülök...
viva la minden dolognál van egy jobb és egy rosszabb... -
#2668 végülis, téged is idefújt. nem
viva la szya tyia -
#2667 most idő hiányában nem húzom (szedem) le ezt a mintát, így magáról a felvétel minőségéről most nem is nyilatkozom, de..
azért örülök, hogy rád is ragadt valami értelmes is "innen"..
témát soxor átrágtuk, annak aki lemaradt dióhéjban annyit:
ape = flac = wav = veszteségmentes formátum = lossless..
tehát valóban nem rosszabb
igaz, a dolog valójában nem ilyen egyszerű, mert hogy..
írhattam volna a végére nyugodt szívvel a veszteségesnek minősített losslessből készített néró féle mp4-et is (ami ugyebár jelen esetben m4a is mint azt dió kollégától régebben már megtudhattuk)
mert láss csodát (bár ezt meg tőlem tudhatjátok régebbről)
fogod a lossless-edet (mondjuk eredeti audio cd, vagy vinyl is akár) begurítod mp4-be (minőségcsúszka maximumra!) és vigyázz: dióka ugrik ere az elnevezésre..
csekkolod: jé, ez is losslesst mutat, nahát..
ez + hogy lehet? és nagyritkán 320-as empéjtrénél is találkozhatunk hasonló szindrómával..
most akkó hogy is van ez?
"mp4" vissza mondjuk wavba,
csekkol..
és losslesst lát
hagy ne kelljen bizonyítgatnom eme tényt is.
meg aztán fogod a nérót..oszt ennyi.
na már most akkó, ahogy a kedvenc tanítványom kérdezte okosan anno:
"mi is a hq valójában?"
no ez az amire még senki nem reagált eddig értelmesen -
#2666 kedves királyom:
életem halálom kezedbe ajánlom
nem veszem magamra. és nem kérek elnézést -
#2665 ..végülis ahogy a nagyok mondják:
"amiért jöttem: megkaptam.."
ismét jót beszélgettünk wescone bá' -
#2664 hát az biztos, hogy elég messze van az italotól vagy úgy általában a diszkótól is....de azért a jó hard rock vagy heavy metal zene nálam még belefér, nem azt mondom, hogy éjjel-nappal, de alkalmanként rám jön egy kicsit keményebb hullámhossz, de pont emiatt ebben a stílusban még válogatósabb vagyok,mint a diszkófélékben.
-
#2663 'Szeva Dióka!
Inkább abban kételkedem, hogy megvan valakinek ugyanis kevesen csípik errefelé ezt a műfajt - de már alábbhagyott a kételyem.
Igen, az "Of The Son And The Father" is nattyon jó! -
#2662 kétled, hogy megvan "jóban" vagy kétled, hogy megossza?!
az album egyik kellemes száma....
a másik meg pl. 'Of The Son And The Father'
-
#2661 Hello Tagok!
Keresem ezt a számot jóban - ha megvan valakinek (bár kétlem) ossza meg velem legyen szíves!
THX! -
#2660 Korábban hallottam ezt a verziót és nem igazán kapta meg a figyelmem, gondoltam, talán ezúttal... de nem, most sem.
Talán mert túlságosan elfogult vagyok az eredetivel szemben - az egyik über kedvencem.
Amióta Kaposi kolléga volt szíves megosztani velünk pár albumot "igazi" Matia Bazar fan is vagyok! Scooter-nek is van néhány igazán jó zenéje, de a kettő együtt valahogy nem megy - legalábbis szerintem.
Azért kösz a feltöltést! -
#2659 "Fúj, fúj Fúj a szél, hagy fújjon, hát nem rá ér..." -
#2658 Szevasztok Tagok !
A tegnapi problémámat csak megoldottam, APE-ből megoldottam a wavot, hogy át tudjam lemezre írni!(Tőlem, aki ilyen témában tök amatőr vagyok, ez nagy teljesítmény. Ez sem rosszabb, mintha flac lenne. Itt egy minta:
Scooter - Antonella Ruggiero - Ti sento -
upet #2657 Te a mester, én a király, v. talán a 7 downloads.
Amennyiben nem töltötted le, ne vedd magadra.
Amennyiben letöltötted, de nem tetszett, ne vedd magadra.
Megalapozatlan beszólás, ne kérj elnézést, kérlek.
-
#2656 "először is thx. a zenéért.."
Megjegyzés: szívesen! -
#2655 először is thx. a zenéért..
"alap" zene ahogy feltoltad..
..és egy igazi túlvezérlés, ami ráadásul úgy recseg, mint a...
és most hallgatom a megjegyzéseket..
-
#2654 szewa wescone..
azt most ne vitassuk meg, hogy értek-é hozzá, mert felesleges dolgokra kár fecsérelni a szót..de..
azt azért megvitathatnánk, hogy mire érted ezt:
" ilyenformán kellene kinéznie egy digitalizált anyagnak (a szóban forgó felvétel nem az!) abban az esetben ha nem akarunk túlvezérléssel elektrónikus jelleget adni a felvételnek. "
a magam részéről nem digitális hangrögzítés terén kétféle eljárást ismerek (bizonyára van több is, de engem csak ez a két általam is ismert eljárás érint). szóval: szalagos analóg hangrögzítés és vinyles analóg hangrögzítés. ez utóbbi technológia nem egy házilag elterjedt rögzítési forma. mivel a vinylre történő hangfelvétel rögzítéséről van szó, nem pedig a vinylről történő alternatív hangrögzítésről!
ez a felvétel amit említesz ha jól értem a "be there" c. szám, amit wavban prezentáltál nekünk. nomármost:
lényegtelen (esetünkben) hogy vinylről, vagy cd-ről, esetleg szalagos stúdiófelvételről (amit erőssen kétlek) származik-é eme nemes felvétel, ha egyszer te már bedigizted..
mert hát mint tudjuk a "vévesítés" bizony, csak digitális rögzítéssel lehetséges..
márpedig akkor nem értem (pedig nem vaok buta ember) a mondandód lényegét
a túlvezérlés pedig adhat ugyan elektronikus jelleget egy hangfelvételnek (akár így is nevezhetjük) de szerintem inkább tönkrevágja a művet.
és ha már itt tartunk:
régebbi írásaidat olvasgatva mást jelent neked és mást mindenki másnak a "túlnormalizálás". márcsak azért is, mert a normalizálás arról szól, hogy abszolút 0 db-re hozzuk a hangfelvétel hangszintjét. ezért igazából se túl-, se alá-normalizálás nem létezik.
gondolom túlvezérlést akartál írni régebben is. az viszont (sajnos) nagyon is létezik..
..bár nem ebben az esetben, ahol láthatóan nincs túlvezérelve a felvétel.
de mindjárt mutatok valamit a sunrise-al kapcsolatban..
pár perc. -
#2653 nézd el nekem, ha vannak rossz tulajdonságaim is
cserébe én is elnézek neked pár dolgot..
pl. hogy folyton kijavítasz bárkit, pedig nem kéne
meg ho' mostanában alig nyomatsz ide is veszteségmentes (vagy annak látszó) linkeket
igaz, én vaok a tanulatlan paraszt, hogy nem jeleztem neked:
ez nem helyesírási totyik, hanem zenei (mondhatni akusztikai)
itt nem az a fontos, hogy a májkel dzsekszont hány és milyen jével írják, hanem hogy milyen frankó kis nótákat is alkotott annakidején,
és esetleg a botcsinálta hangmérnök kollégák mit baxxtak el a mastering során. kétségkívül páran rohadtul nem értenek errefelé sem sem a hq-hoz, sem a frequencia görbe olvasáshoz, de mit van mit tenni: ez van.
ezért ha zenei vagy akusztikai (hang) témában kívánsz értekezni, vitatkozni, vagy tanulni
csak jelezd bátran. amint időm engedi megvitathatjuk.
de ne azzal foglalkozz már, amivel itt nem kellene. köcce.
zephyr voltam oh.-ról. csácsumi.
ja,:
az ebéd gőzölög,
a barátnőm hőbörög
hogy még miért nem eszem:
s hogy elment az eszem -
#2652 köszönjük
most akkor 6ökör vagy és ezért használod a többes szám első személyt avagyon csak mindannyiunk nevében szólsz
csak azért kérdem, mert az én nevembe ne tedd..ha akarnám, és leszedném, és akkor majd én magam xeretném megköszönni. bár igaz, jelenleg ez a teendő nem áll szándékomban
remélem wescone kolléga nem veszi személyes sértésnek, mert nem annak szánom, csak ez a zene nem érdekel. ennyi. -
upet #2651 Hi!
Ez ismét talált.
Köszönjük a feltöltést. -
#2650 (igaz, ez utóbbi rajtad kívül senkit sem érdekel errefelé)
Na, látod pontosan ez a baj. Ezen pedig nem is vigyorognék a helyedben, inkább jól eltitkoltad volna. Ismét elárultál magadból valamit (ami nem épp jó tulajdonság). -
#2649 what is the problem
tök egyszerű: megrendeltem, megkaptam
egyébként ja..
de most inkább valami értelmesről trécseljünk
mondjuk hq-ról, sound-ról, miegyébről..
..helyesírásról..
(igaz, ez utóbbi rajtad kívül senkit sem érdekel errefelé)
de ne a kezed járjon a klaviatúrán, hanem inkább viríts jó kis orosz fórumos flac-keket..
azokat már úgy is régen láttam errefelé
majd még benézek, de most viszem a párom fagyizni. adios mucsácsosz -
#2648 x.y-nak ok, de z.r-nek?! -
#2647 A napokban pont ezt hallgattam meg jópárszor. -
#2646 ...és itt egy másik dal is amelyről szintén szó volt nem is olyan régen a "70-es, 80-as..." topikban - bemutatnom gondolom nem kell.
Simply Red - Sunrise
No pass -
#2645 'Estét Tagok!
"Odaát" szóba került a "The Pointer Sisters", gondoltam hozok Nektek egy dalt tőlük amely a "Beverly Hills Cop 2" soundtrack-et "ékesíti", viszont érthetetlen módon (?) nincs rajta a Best Of lemezen.
The Pointer Sisters - Be There
No pass
Mellékelek egy ábrát is azok számára akiket érdekel a téma - sokan nem tudják még (vagy nem akarják tudomásul venni) sajnos, bár úgy tartják értenek hozzá, hogy ilyenformán kellene kinéznie egy digitalizált anyagnak (a szóban forgó felvétel nem az!) abban az esetben ha nem akarunk túlvezérléssel elektrónikus jelleget adni a felvételnek.
A lemez amiről származik az anyag '87-ben lett kiadva az MCA által, akkoriban még csak hírből sem ismerték a normalizálás fogalmát - thank God!
-
#2644 azt sajna nem, bár most hogy mondod..
ezen csupán egy limited logócska szerepel a ketyere hátulján,
de jó fele gondolkodsz, mert valóban van olyan ládám, amit nekem dedikáltak
mondjuk, ezzel nem mondtam semmi újat, mert nem titok, hogy az egyik nagy hangfalgyártó cég a 90-es években kezdte el az "egyedi" hangfalak gyártását,
aminek a megrendelő döntötte el az anyagát, a színét és - bizonyos keretek közt - a teljesítményét is.. no ők adtak (ha jól tudom ma is adnak) egy gravírozott arany paramétertáblácskát "for x.y. in exclusive" szöveggel..
(gyengébbek kedvéért: az x.y. a megrendelő nevét takarja) -
#2643 no ezé lettél te a tanítványom
te legalább figyelsz: az rms valóban 250 watt
a második sorban csupán mellébeszélésként tüntették fel az 500 wattos sablonszöveget
..ha így folytatod, egy nap még elérheted az aranybilifül fokozatot is hosszú pályafutásod alatt
ami mondandód további részét illeti, a következő a helyzet:
mint azt már mondottam volt, high end területén még sok a pótolni valód:
a philips-em ugyanis nemhogy nem funér, de még csak nem is fa
..de mert próbálkoztál - és ezt én értékelem - annyit megsúgok: nem véletlenül készült ebből az anyagból. köze van a rezonanciaelnyeléshez, és a hangfrequencia átvitelhez, már ha ezek mondanak neked valamit egyáltalán..
de azért szép próbálkozás volt
és végezetül csak a te kedvedért:
mint azt tudjuk: zephyr az isten:
az sg-n neki párja nincsen..
kedvenc tanítványa kicsi dió,
aki beszél, s azt hiszi ez így jó..
s bár néha ritkán beletrafál,
ő is csak hülyeségekkel traktál
no akkó ezt is kitrágyaltuk
egy a lényeg: have a nice day little dio -
#2642 nekem ez már egyből kiderült, nem is volt kérdés. -
#2641 Sőt a Victor Company egyenesen neked dedikálta - a végén még ez is kiderül. -
#2640 haláli izgalmas és hi-end minőségű képsoraid után nagyon mertem remélni, hogy a nagy rukkban valami oltári nagy baromsággal is elő fogsz jönni, s lám, megint nem tudtam csalódni benned, hisz mindig és már-már svájci óramű pontossággal hozod és osztod következetesen a hülyeségeid.
-az omnitronic nem 500W-os, csak 250-es (ha már tényszerűek akarunk lenni)
-az FB278 valóban Philips, de még újkorában (azaz 1987-ben) sem volt High-End, legfeljebb Hi-fi. persze ettől függetlenül még szólhat szépen vagy jól, de nevezzük nevén a gyereket, ne költsünk hozzá hősi eposzokat. Papírdobozba (furnérba) nem csomagolnak Hi-End cumót (még régen sem), de ha neked ez a szint már HI-END, akkor a többit el se meséld.
-költőnek jobb vagy, ott bátran kiélheted minden irányba túlzó gondolataidat.
-
#2639 ez esetben te is kapsz egy privit. de aztán csak diszkréten ám -
#2638 és egy saját félperces erre
durvasága miatt elrejtve
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..a nő semmit se tud a férfiról
és bár másképp lenne,
de a férfi magasról leszarja
hogy a nő mit is szeretne..
s egy férfinak hogy mi a második
legfontosabb dolog a világon?
egy sör mellett megbeszélni,
hogy mit szeretünk a pinákon..
s ha eme álláspont bárkit is zavar,
az húzzon a picsába innen de hamar! -
#2637 Jééé! illet még nem is láttam -
#2636 van még egy meglepim high end fronton, de az már tényleg privibe megy -
#2635 egyetértek -
#2634 ha már így 'szóba' elegyedtünk, és ha már megígértem..
tudod, nem venném a szívemre, hogy ne láss felsőkategóriás high end hangfalat sosem
amúgy az infóid jók bár 2 "műszaki" tárgyat is tudok hirtelen, ami philips is, high end is és nagyképűen hangzik, de bármikor tesztelhető:
egy special hifi kategóriás lemezjátszó (természetesen bakelit!) ezen nevezett példányt tavaly adtam el egy "itteni" sg-s kollégának, aki állítom: élete egyik legjobb befektetését kötötte aznap..
(a részleteket ha akarja a kolléga megossza veletek, ha meg nem akkor így jártatok)
annyit azonban megjegyeznék csendben: töltött már fel erről a bizonyos philips-ről származó hangfelvételt "ide" ez a kolléga
..és most kivételesen nem magamról beszélek
a másik high end termék pedig mi más is lenne,
mint az én jó öreg fb278-asaim (bár a fotón csak egyikük szerepel , s ő is csak hátulról :)
de kivételesen csak ma, csak most és csak neked
(nagy poén lenne ha privibe küldeném)
[URL=http://i55.tinypic.com/2nkru55.jpg]..de bányja kánya..imhol vala előről is a "kicsike" :)[/URL]
2 dolgot még azért elárulnék róla:
1.ezt a cuccot hallani kell, nem nézni..
és 2.mivel a fotón (direkt) nem látszik:
"high efficiency range - overload protection" felirat elöl és "4-8 ohm 80 \ 130 watt - made in belgium" felirat pedig hátul olvasható.
gondoltam, ezt is megemlítem mert ilyen láda valóban kevés szaladgál nemhogy a magyarországon, de egész európában is
a limitált példányszámú 3 lemezes jvc dvd lejátszómról pedig ne is beszéljünk
..az ugyanis olyan ritka, hogy rajtam kívül nemigen van senkinek ebben az országban -
#2633 Halihó!
ez az Omnitronic láda nem egy nagy eresztés, sz.tem a Reflex jobban muzsikál. nekem is voltak omni. ládáim. persze ez csak a saját véleményem. -
#2632 itt is valák, így közel az éjfélhez..
nem sorrendben, de...
károlyi kastély - mágocs..(mintha otthon jártam volna :)
továbbá..
dj dali kedvenc települése - nagyszénás (hány éves is vagy? :)
valamint..
X. betyárfesztivál - kondoros (vótunk egy páran, úgy 143-an.. :)
és még..
ugyanitt egy kis dedikálás, az utókornak..(természetesen zephyr bátyó is odafirkálta a szignót a vendégkönyvbe..:)
ezek után..
a center parkolóháza előtt - természetesen, kissé fáradtan (itt már békéscsabán..:)
mindazonáltal..
hogy hű maradjak a totyik szellemiségéhez is - egy 'kis' 500 wattos cucccimke :)
végezetül pediglen..
otthon (végre) édes otthon - orosháza city 2010 aug. :)
kihagyva több települést is, hogy csak a nekem kedveseket mutogassam..
reggelig is nézegethetnénk a több ezer képet..
jah, jut eszembe: jártam egy különleges 'sztáresküvőn' is..
de erről majd később bővebben, mert zenei vonatkozása is volt ám.
-
#2631 kedvenc mondásod intrójáról egy régi székely mondás jut eszembe:
A nő nem ember.
A sör nem pia.
A medve nem játék.