5889
11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    nem lehet. épp vendégségben vagyunk
    valszeg meglepődnének kissé, ha akrobatikázni kezdenénk itt
  • Dióka
    nem mondtad még neki, hogy mindenkinek jobb, ha te állsz mögötte?
  • Zephyr Retiring
    itt áll épp mögöttem. üdvözlöd
    légyszi azért ne nagyon égess le, büszkén emlegettelek neki, mint az egyik legtehetségesebb tanítványomat
  • Dióka
    "csávónak"?!?
    mondjuk lehet, nem is olyan rossz duma ez egy ilyen 'sukár fickó palimadártól',mint te.
    látom,ma egyedül vagy és unatkozol. merre dorombol a cicusod?
  • Zephyr Retiring
    csak a poén kedvéért dobhattál volna egy fotót a jó öreg sony-dról..
    xerintem nem volt rossz gép..
    annakidején.
    egyébként, nem fogunk össze, hogy diókának szerváljunk egy magnódecket
    a csávónak tutira hiánya lehet már ezen a téren is
  • Wescone
    Ja, a "Princess - Say Im Your Number One" nem csak minta - letölthető egész szám.
    Egész jó muzsika, szerintem.
  • Wescone
    szürke: Dolby B
    színes: Dolby Off

• Wescone
    Én szeretem kiemelni a magas tartományt, de csak mértékkel. Az alapzajt viszont nagyon nem csípem.
  • Musachy
    Van egy haverom, aki szintén nagy magnós és zenegyűjtő volt a 80-as években. Neki volt mániája a minél jobban sziszegő magastartomány. Ennek érdekében felvételhez dolbyt használt, de lejátszásnál már kikapcsolta. Sőt, sokszor az előmágnesezéssel is variált. A torzítás és a magasabb zaj már kevésbé érdekelte.
  • Dióka
    azért én még nem mondanék biztosat a szétcsúszásra, hisz tök simán lehet csak az adott szalag mágneses jellemzői miatt is ilyen jelenség,nem feltétlenül csak az "analóg" rögzítés ismérve. ahány szalag, és mögöttes elektronika, fej, illetve annak állapota stb. a deckben ez annyiféleképpen nézhet ki.

ha ráérsz majd, dolby nélkül vegyél fel, mert az marha sokat belepofázhat a dolgokba, de legfőképp a hangzásba.

• Wescone
    ...viszont azt most már tudjuk, hogy a sávok közti szétcsúszás nagy valószínűséggel korábbi analóg rögzítésre utal.
  • Wescone
    Ez alkalommal csak a kiváncsiság hajtott - persze, elvégezhetem a műveletet Dolby nélkül is ha akarod.
  • Dióka
    oké, és mi a tanulság vagy van ebben olyan következtetés,ami eddig nem volt ismert?! esetleg megcsinálnád a felvételt a dolby B nélkül is?!

94-ben volt utoljára deckem.

• Wescone
    'Estét Tagok!

Mivel "odaát" áll a bál tape recorder terén, kedvem szottyant e'kis tesztelésre - a saját deck-em tesztelésére.

Tárgy:
    - SONY TC-KE 400S

Rögzítés:
    - maxell XLII (jelen pillanatban sajnos jobb szalag nem áll rendelkezésemre)

Hang anyag:
    - wav (44.1 Hz / 16bit) Princess - Say Im Your Number One

Felvétel beállítások:
    - automata kalibrálás
    - Bolby B / mpx filter
    - rec level peak: +3 dB

Lejátszás beállítás:
    - Dolby Off

Digitalizált anyag:
    - wav (44.1 Hz / 16 bit) digitalizált anyag

Spectrum:
    - szürke - eredeti anyag spectruma
    - színes - analog spectrum

• Zephyr Retiring

bravissimo. még 1-2 ilyen megjegyzés, és tiszteletbeli tanítványommá avanzsállak
    egyébként ez megtiszteltetés és nem sértés
  • Zephyr Retiring
    gondoltam én is rá, és fel is kértek már saját totyikra.
    nem fogadtam el a felkérést. túl okos vaok ehhez
  • Dióka
    hoppá! biztos!
  • musichunter
    Hoppá!hoppá
    Ez a zene megvan valakinek??
    Szívesen venném wavban vagy egyébb jó minőségben!

ui.
    ( egye pici ha csak mp 3 van az is jöhet)
  • Wescone
    Amiről Diókával csevegtem korábban (egy ideig azt hittem, hogy ez "Belle Epoque" száma):

• Wescone
    Jó a "Magic Fly", de spacesound terén már közhely. A "Love To Fly"-t azért kedvelem mert egész eredetinek találom. Ahogyan a vízbe öntött tinta elkeveredik - leginkább ahhoz fogható a zene hangúlata. Képes vagyok többször meghallgatni egymás után, rendkívül nyugtató.
  • musichunter
    Hamár repülés ....engem ez jobban magával ragad!
  • Dióka
    hát picit valóban már a "majdnem elvont" felé húz,de még határon belül van. a másik fórumon már mondtam, még legaláb 10 napig nem tudok semmit sem rakni.(T.OK))majd emlékeztess...
  • Wescone
    Engem pont a kissé elvont háttérjellege fogott meg, persze nem kizárt, hogy csak rám van hatással.
    Amúgy ha már szóba hoztad a "Space Woman"-t fel is tólhatnád ha megvan jóban - nekem sajnos csak mptréé-ben van meg.
  • Dióka
    háááát....ez engem nem ragadott sehová sem. 20 éve és most sem. túl langyi....háttérzene.

szerintem ezen a hangaztos konferálással a Space Woman ezerszer jobb találat lenne.
  • hosszu72
    Sziasztok!
    Michael Jackson - Billie Jean (Bushwacka Mix) 11:23 (Vinyl)
  • Wescone

Venus Gang - Love To Fly

...a '78-as "Galactic Soul" albumról.
    Egy zene mely magával ragadja az embert - élvezet "repülni" vele!
  • musichunter
    Köszönöm a segítséget !megoldódott a probléma közben 1 kis telefonos segítség .....
  • Musachy
    Csinálni kell hozzá és lesz.
  • imre07
    Ez nem tudom honnan van,egy best of féle lemezről származik, régebbi anyag. Ott is van egy válogatás, amin szerepel a szám!
    Ha pedig az ilyen névvel kiadott album kell, szólj, megvan az is, csak egybe, nincs CUE fájl hozzá!
  • musichunter
    hoppá ez 1 picit jobban szól!!
    Megyek a flacmúzikra vadászni....
  • tgolyo
    Bakker , talált. meghallgattam külön-külön a két oldalt a balos sokkal szebben szól. sajna nem fejhiba , ilyen a felvétel. még a danubius-ról rögzítettem 88 körül.
  • Wescone
    Talán mert ilyen a felvétel, különbözik a sávok közép, ill. magas frekvenciatartománya. Nem gond az, bár annak is betudható a jelenség, hogy koszos (vagy magnetizálódott) a fej és emiatt tompább az egyik sáv.
  • tgolyo
    Skacok!
    orsós magnóról digiztem be egy rádiófelvételt. miért csúszik ennyire szét a két oldal?
  • imre07
    Akkor hallgassatok bele ebbeis. Ha ez sem jó, musichunter kolléga, akkor nézz szét a flacmusicon!
  • musichunter
    Köszönöm !
    Akkor pancsolt!
  • mflex #2675
    160k maximum...
    Ehhez még program se kell, annyira gány a hangzása.
  • musichunter
    Szép napos délutánt mindenkinek!
    Volna itten 1 kis kérés rá kellene nézni 1 zenére mennyire wav vagy pancsolt!Én nem értek igazán hozzá , ezért kérem a segítséget.

Space- Just blue

Fáradozásotokat előre is köszönöm!
  • Wescone
    Miért, mit vártál Zephyr bá, hogy kiselőadást fogok tartani amit feleslegesen túllihegünk majd?
    Azt már nem!
  • Tyia
    Még két-két ilyen és bátran megnyithatjuk a közös közhely totyikunkat...

viva la nagyi-gazságok
  • Tyia
    viva la kinek sajna