HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
Ez gyors volt kolléga, THX! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Jééééééé!
ez nékem is megvan,csak olyan nagy fekete korongon.<#integet2>
kemény 3 euro volt a sógoroknál a bolhapiacon.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Wescone
Legutóbb ezt szereztem be! <#vigyor2>
Igen, akkoriban tudtak még minõséget elõállítani.

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

A kérdéses zene ERRÕL A GYÁRI LEMEZRÕL VALÓ.
Nem tehetek róla, hogy ez ilyen. Anno ez volt kéznél.

Wescone
Szeva' Zephyr mester!
Sajnos természetbõl adódóan vénül az ember, ennélfogva változik is. Korábban egész biztosan az igazam bizonygattam volna napestig, de ezek az idõk már elmúltak - ha nem tetszik, töröld.
Minden jót Neked!

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Üdv!<#wave>
Ebbõl és a 80-as évek topikjában lévõ hozzászólásodból látom kipihented magad és feltöltõdtél!<#eplus2>
Már csak idõ kérdése hogy mikor jelensz meg nálam és oltassz le ott is valakit.
De vigyázz mert ott én vagyok a házigazda szóval csak okosan.<#nyes>
Mert elfújom a mondandódat mielõtt bárki szembesülne vele.<#crazya>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
üdv. elõször is: hol az instrumental, amit késõbb egy másik kolléga csatolt<#nemtudom>
továbbá..
fõ tutyikamesterként (mert hogy mflex kolléga így hív a hátam mögött<#hehe>) megkérdezném, hogy ezen zene eredetiségét ellenõrizted-é, és ha igen, akkor most miért hazudsz<#nyes>
..és ha már amúgy is töltögetsz felfelé, akkor szívesen látnám az eredetit is, nem csak a tutyikázottat<#worship>
meg különben is, ezzel most mit akartál bizonyítani<#nemtudom>
ilyet akárhonnan leszedhetünk ismeretlen forrásból, nap mint nap..
(mármint a "feljavítottra" ill. tutyikázottra gondoltam<#hehe>)
elég csak az isdmusic.com-ra felmenni, és hemzsegnek az ilyen "javítgatások" ott is. (megjegyzem, ez nem mflex hibája.)
de, hogy reagáljak érdemben is egy felvetésedre (idézem😊
" A korábban említett mûveletek által ilyen szinten sikerült emelni a közép-magas frekvencia tartományon az eredeti hangképhez való viszonyításban "

itt egyébként sokmindenen emeltél például a statikus zajokon és egyéb "nem kellett volna" dolgokon, csak éppen a közép-magas frekvencia tartományon nem. hogy ezt most miért mondom, abba ne follyunk inkább bele, mert a felét sem értenéd, ha belekezdenék<#ravasz1>

and végezetül te inkább ne tûnögess sehová (ha már tiéd a totyik) hanem
inkább figyelgess, hátha ragad rád is valami.
..mármint a stílusomon kívül, mert látom te is csak okoskodni akarsz, mint a tanítványom (dióka) ahelyett, hogy inkább hülyéskednél.
(gyengébbek kedvéért: a hülye okoskodik, az okos pedig hülyéskedik)
..mármint a hq sound témához kapcsolódóan értem, ha már úgyis ilyen totyikban járunk..
további kellemes napokat, lehet reagálni<#hehe>
bár tök felesleges, hisz mind tudjuk: végül úgyis nekem lesz igazam..

..mint mindíg<#nevetes1>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Wescone
Szevasztok Tagok!

Régóta nem "aktiváltam" itt, egyrészt azért mert nem volt idõm rá, másfelöl azért mert nem igazán látom értelmét az egésznek mivel úgy tûnik egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mit is hallgat valójában, vagy mivel is etetnek "minket" egyáltalán a lemezkiadók miközben az egész világ a "minõség" kifelyezéstöl visszhangzik. No persze a minõség relatív fogalom, de sajnálatos, hogy évek óta egyre csak romlik a helyzet, egyre lejjebb "eresztjük" a mércét és akit mégis érdekel a minõség kénytelen egyre inkább "idõ utazni" (már amikor lehetséges), hogy korábban kiadott hang anyagokat szerezzen be a napjainkban kiadott szánalom és gyalázat helyett.
Nos, mivel egyre inkább fogyatkoznak az olyan emberkék itt az SG-n is akik érdeklõdnek a téma iránt, nem tartom valószínûnek, hogy továbbá is rendszeresen fogok ide látogatni, de mielõtt "távoznék" tartok egy bemutatót arról, hogyan is kerülnek (kerültek) feltöltésre az általam megosztott anyagok.
Korábban "JohnLennon" volt szíves megosztani velünk a "Street Dance" címû 80-as slágert ami hemzsegett a hibáktól mind amellett, hogy eredeti lemezrõl lett feltöltve és mivel egyébként remek anyag egy bemutatóhoz, engedélyt kértem tõle (és adott), hogy visszatöltsem az általam javított verziót egy "kis" kommenttel egyetemben.

Ellenõrzés során elsõ lépés mindig az "DC offset" ellenõrzése ill. korrigálása amely e file esetében igencsak szükségszerû volt. Ez a hiba nem különösen rontja (természetesen mértékétõl függ) a hangképet, viszont ellehetetleníti a helyes fade-elést amire szintén szükség volt.

Következõ lépés a magas frekvencia tartomány visszaállítása volt. Õszintén, gõzöm nincs, hogy eredetileg hogyan kerülhetett lemezre ilyen keveréssel ez a szám mivel benne "lappang" minden amire szükség van, de hihetetlen mértékben tompítva. Ilyen szintû degradálást véletlenül sem lehet elõidézni, szerintem szándékos lehetett a mûvelet, de fogalmam nincs mi célból történt.

Mivel egységesen sokkal nehezebb lett volna az elõzõ eljárással a tartományon emelni ezért került sor harmadik lépésként egy enyhe-, ugyanakkor "durvább" hangolásra.

A korábban említett mûveletek által ilyen szinten sikerült emelni a közép-magas frekvencia tartományon az eredeti hangképhez való viszonyításban:

Alapvetõen mondhatnám, hogy készen is vagyok, de van még egy aspektus amelyet a mûvelet során folyamatosan szem elõtt kell tartani különben elkerülhetetlenül normalizálásba torkollik amely a digitális technika rákfenéje. Ennek a buktatónak az elkerülése végett célszerû ötvözni a digitális technikát analóg rendszerekkel, vagyis jó ha figyelemmel kísérjük analóg VU által a tulajdonképpeni kimeneti jel szintet ahelyett, hogy vakon bízunk a digitális kijelzõk számadataiban.

Utolsó lépésként sor került egy kevés zajcsökkentésre mivel eredetileg analóg a forrás és a kiadó nem törte magát avval, hogy az alapzajt mérsékelje. Ki tudja, talán a magas tartomány manipulálása által óhajtották megoldani az alapzaj problémáját - de ebbe még belegondolni sem akarok.

Végeredmény:

Break Machine - Street Dance (Rapidshare)
Break Machine - Street Dance (4shared)

Hallgassátok egészséggel!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Mostanában egyébként nagyon Vangelis ill. a klasszikus zene felé hajlok - idõvel változik az ember...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szeva' Bigivan, örülök, hogy "látlak"!
Nem tûnt el mindenki - legalábbis én nem, de nem áll szándékomban feltétlen pörgetni a tópikot. Amint "mondtam" korábban, nem a magam szórakoztatására nyitottam így ha másnak nem jelent semmit a téma - mehet a sülyesztõbe.
Az "Il Divo"-t viszont köszönöm!😉

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Azért hoztam is vmit mutatóba. Ezt a cd-t még Karácsonyra kaptam, s azóta is nagy kedvencem! Prezentálom a legjobban tetszõ dalt róla. Ez a világ egyik legismertebb dallama, sicher, hogy mindenki ismeri. A gugli a keresésemre 12 millió linket dobott ki ezzel kapcsolatban. Ide rakom, mivel valóban megérdemli a High Quality minõsítést.

Il Divo - Amazing grace
Wav

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

bigivan
Szevasztok Tagok !

Mindenki eltûnt, mint a kámfor, a topicot már a béka segge alól kellett elõkotorásznom !

Wescone
Hello musichunter!

Nos, ez töretlen PCM all right, viszont úgy tûnik valaki megemelte utólag a 20 kHz feletti tartományt (nehezemre esne elhinnem, hogy eredetileg ilyen) - értelmetlen mûvelet szerintem.

In Lak\'ech Ala K\'in

Azért mostmár jöhetne valami visszajelzés!

Wescone
24 óra elött...<#wilting> ...vagyis éjfél elött! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

annyira nem sürgõs a dolog....<#wave>

Wescone
Megcsekkolom musichunter mester amint lehet... sajnos 24 óra elött nem bírok a rapiddal. <#nemtudom>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Dehogy lógsz ki, szivesen látott vagy - legfeljebb majd jól rászoktatunk a lossless-re! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Innen pedig ezért lógok ki. <#wink> Nem vagyok nagy minõség párti, nekem jó a jó mp3, 99%-ban autóban hallgatom, gyenge technikán. (100 szám tovább tart mint 10, két lemezcsere közt)
The Von Bondies - Tell Me What You See kis garage FLAC

Szép napot mindenkinek!

Vola itten 1 kis múzik .....1 Nagy kedvencem.
Boytronic- You flac-ban.
A hozzáértõ kollégákat megkérem vessenek már rá 1 értékelés erejéig ...
megüti a mércét a topikban vagy sem ha igen akkor feltöltöm az egész albumot.
Fáradozást elõre is köszönöm.<#worship>

Boytronic

Wescone
Hi! Lebutíthatod, bár nem érdemes.

In Lak\'ech Ala K\'in

És valóban érdemes, Scooter - Fire pass-t kérek. <#vigyor5>
Nem is értem hogy maradt ki az mp3 listámból ez az alapmû. <#fejvakaras>
Lebutítom engedelmeddel, csak jó alapanyagból lehet viszonylag jót konvertálni.
John Mellencamp - Paper in Fire FLAC Egy másik tüzes dal viszonzásul.

kaposi1
Orion HS 280<#finom><#eljen>

bigivan
Szevasztok Tagok!
Szevasz Flexi!
Nem akarnék beleszólni a dolgodba, de ehhez a minõséghez az általad említett nagy Orion legfeljebb szutyok lehet.
Ha megfogadsz némi tanácsot, a következõ sugárzókat keresd ebbõl a korból:
Orion HS 280
Preludium elsõ generáció (ViFa sugárzókkal)
Heybrook HB 1
Ezek voltak a 80-as évek legjobb, Mo-n is megvehetõ sugárzói.
Az erõsítõd megérdemli vmelyiket ezek közül !!

Wescone
Köszönet az ABBA-ért John (elnézést, hogy nem írom ki a teljes "neved" - mindig túl hosszúnak tûnik, azonban jelezd ha ez zavar), és Neked is Musachy! <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Saját lemezrõl:

ABBA - If It Wasn't For The Night wav

Musachy
Sajnos most egy kis ideig nem leszek, de ha addig nem lesz, akkor elõkerítem.

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Szép estét Tagok!
Mi van, nem ír ide senki semmit ha nem vagyok? Tudjátok, nem kell rá engedélyt kérni tõlem, vagy talán elment a kedvetek a minõségtöl? <#fejvakaras>
Na mindegy...
Keresem ABBA "If It Wasn't For The Night" cimû számát, vagyis:

Valamikor réges-régen a kedvencem volt de mára szinte kitörlõdött az emlékezetembõl...
Ma viszont lejátszotta a Star FM felelevenítve a régi szép idõket.
Love this song! <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

In Lak\'ech Ala K\'in

mflex
Holnap szétkapom az enyémet is wazze, remélem így néz ki! 😄

What about the forests?

tgolyo

Dióka
és ami a lényeg, a 2x50Watt mögött egy 490W-os táp húzódik!Na az nem fog kifulladni vagy megijedni egy nagyobb hangfaltól sem! Nagyon jó kis cucc!

Gratulálok a cucchoz!<#worship><#worship>

legyen benne sok örömöd!

Ui.sokáig mûködjön !

Wescone
Elegáns darab. <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

mflex
Ebben a színben még szebb!

What about the forests?

mflex
Igen és felülrõl megvan világítva.

What about the forests?

mflex
De ezért a pénzért egy makulátlan hifi-t kaptam, szinte hibátlan. :-)

What about the forests?

Dióka
<#vigyor>

kaposi1
Én is így láttam.<#taps>

Dióka
húwazze,nem volt olcsó (a korához képest),de drága sem....viszont tényleg ott van a szeren!a jobb videót rakd fel a youtubera, hagy élvezkedjen majd a retro hifi klub is egy picit. <#kacsint>

Dióka
ebben nem tudok kételkedni, mivel nem tudtam meghallgatni.<#wave><#nevetes1>

Wescone
Jól látom, hogy a kazetta "fekszik" a deck-ben?

In Lak\'ech Ala K\'in

mflex
Köszi, Wescone cimbi, holnap összedobok egy jobb minõségû vidit, akkor már a saját mobilról vagy fényképezõgéprõl. Kaposi kolléga, tegyük hozzá, hogy már régebb óta szerettem volna egy régebbi jó állapotú hifi-t, hát most megtaláltam. Az ára 450 ojró volt cakumpakk...

What about the forests?

Wescone
Hello Mike!
Jól "mondod", több fém - szebb hangzás. Akkoriban még építették a készülékeket nem futószalagon hányták össze õket.
Mind amellett, hogy nem túl jó a kép/hang minõség az analóg VU méterek jól mutatnak a sötétben és hallani, inda-tol függetlenül, hogy szép hangja van a gépnek. <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Gyönyörû darab!<#eljen>
Milyen jó hogy neked csak ennyi."kénytelen voltam megvenni"<#guluszem1>

mflex
Hali! Wescone kolléga biztos értékelni fogja...
Szóval voltam a németeknél és ott egy retro hifi boltban láttam ezt a gyönyörûséget, a hangja eszméletlen, kénytelen voltam megvenni 😄
A tuner, deck és az erõsítõ szinte hibátlan állapotban és a "pájo" phono is, úgy látszik akkoriban nem spóroltak a fémmel, mert rettenetes súlyuk van, mondjuk ezt a hangzáson is hallani, több fém szebb hangzás. Találtam itthon egy régi 80-as hifi álványt, egyelõre arra raktam rá és ideiglenesen kötöttem rá a kis jamo hangfalakat, ehhez a legnagyobb orion hangszórókat tudom elképzelni, ha találok valahol kifogástalan állapotban, akkor veszek hozzá. Felvettem a párom mobiljával, szóval annyira nem lett jó, (villanyt kellett volna kapcsolni) meg az inda is rontott a minõségen, nézzétek meg, mert hamarosan törlöm. (kiadási dátum: 1977, azok a VUUUUUK) 😄DD

vidi

What about the forests?

kaposi1
Te vagy a szakértõ ebben.
Én csak annyit mondanék hogy nekem nagyon tetszik ahogy szól itthon.
És ez nekem bõven elég.<#vigyor2><#wink>

Dióka
<#wave> Végülis jó irányba akarod érteni a képet és a dolgokat, bár picit pontosítanék (mivel már rég tettem<#kacsint> ).
Nem akarok semmilyen spektrumkép rajongót elkeseríteni, de ezen képeknek a legcsekélyebb köze van a hangminõséghez (=amit visszahallunk=kimagaslóan jól szól avagy nem), mert ezek csak egy valamit erõsíthetnek meg és azt is csak elméletben (mivel a gyakorlat a visszahallgatáson dõl el), hogy az anyag tartalom formátumában mennyire van közel a veszteségmenteshez vagy attól mennyire áll távol....az égvilágon semmi többet....

Wescone
Hello Tgolyó!
Kérek ehez én es egy jelszót! <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szeva' upet!
Régen "láttalak". Amint látod, feltûnnek itt érdekes dolgok is néha, talán érdemes lessz a késõbbiekben is benézned. <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in