HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kaposi1
Haveromnak tegnap jutt meg a JBL cumo 129-ert de hogy milyen meg ne kerdezd!<#hehe>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Dióka
<#kacsint>

de lehet, csak hát ez mindösze attól függ, mi számít "normálisnak" és NEKED mi az "elfogadható ár"?!
na,<#nyes> meg hogy milyen boltokban kerested?!

Wescone
...Elképesztõ, hogy nem lehet manapság egy pár normális hangfalat találni elfogadható árban a boltokban!!! <#guluszem1><#duhos2><#boxer><#violent>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
'Estét Tagok!

Hát igen, az a 4 ohm zavaró kissé, de nem kizáró ok. Lehet, hogy kérni fogok részletesebb tájékoztatót a hangdobozokról, három napja egyebet sem csinálok mint hangfal ügyben rohangálok fel's'alá akár egy mérgezett egér - nem sok sikerrel... mesélek majd esetleg ha idõm engedi, de most zenéljünk inkább!

The Cure - Lullaby (Extended Mix)

In Lak\'ech Ala K\'in

bajgunar
Dehogy akarom áthangoltatni eme remek topic-ot, csak láttam h hangfalvásárlás elõtt áll, a termék meg jelenleg eladó, gondoltam ha netán érdekelné (vagy esetleg valaki mást) akkor hátha megvenné.
Dióka
gondolom Wescone bá nem akarja átalakítani hangfal apró rovattá a témát, de egyébként ez a cucc állapottól függõen legalább megéri a kínálati árát...nem rossz konstrukció. csak a 4 Ohm-ot is szeresse az erõsítõje....

bajgunar
Nemtom havernak megvan -e még, de közösen csináltuk (a dobozt én 😄 )és eladná.
Visaton Alto III C
Meg kell h mondjam, elég szépen szól. (Sõt).
Aztán meg nem is néz ki rosszul. A gyárihoz képest 100x szebb, és még a hangja is jobb.
Csörögjetek rá, ha esetleg érdekel vkit (hátha még megvan).
ui: tényleg megéri ennyiért, mert bõven 100k felett költött rá, h összerakja. <#eljen>
Dióka
az árat láttam én is, de sajnos az is csak viszonylagos jellemzõ. nem mondható el, hogy ami drágább, az jobb is vagy ami olcsóbb, az meg biztos rosszabb....60-80 körül használtban már elég jókat ki lehet fogni. részemrõl sem ebben, sem a hifiben nincs márkahûségem vagy kedvencem, eddig mindig úgy tapasztaltam, hogy szinte mindegyik gyártó tud nagyon gagyi, vagy akár nagyon minõségi, sõt már-már high-end-et is vékonyan súroló cuccokat készíteni.
A legjobb tapasztalat mindig a személyes, és hát épp bõ két hónapja volt egy rohangálós idõszakom, amikor tucatnyi helyszínen vagy 30 "márkás" (új) hangfal típust hallgatgattam végig 100e-1,3milla közti sávban, plusz néhány régebbi használtat 60-100 között, elég jó rendszereken, és hát elég érdekes eredményekre jutottam. Audiophile mondjuk nem leszek, csak mert annyi pénz nincs a világon (nekem)....<#nyes>, de talán pont ezért döntöttem úgy, hogy a sok átlagos vagy az alatti kommerszek helyett megálmodok és kiizzadok anyagilag magamnak egy Immortal Acoustic Experience-et. Amint megvan, be is mutatom.<#nyes>

Viszont volt 1-2 meglepõ élményem, már ami az ár érték tudás mutatót illeti. Ha az ember kifogja (jó helyen keresi), nagyon olcsón is viszonylag tûrhetõ cucchoz juthat.

Wescone
Kösz a véleményt Dióka!
Akciósan megvehetõ most 60e-ért párja, amúgy 80 körül van és nem akarok különösebb összeget fektetni hangfalakba (talán ezek is jól el lennének egy ideig a Sony erõlködõmmel) - inkább az új gépre/monitorra gyúrok.
Neked mi a preferenciád (márkád) e téren?

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
alapvetõen nyilván meg kell hallgatni azokon a zenei stílusokon,amin használni szeretnéd.ez bármelyik hangfalra igaz. tökmindegy mit rnak róla vagy adnak meg a marketing dumában. ha mázlid van, akkor a nettó árát talán megéri! nagy csodát ne várj tõle, ez egy alsó kategóriás hangfal. nem pont ez a típus, hanem úgy általában új árban 100 alatt mindegyik. másrészrõl a Yamahával nincs jó tapasztalatom. maradjunk az erõsítõiknél.<#kacsint>

Wescone
Kellemes délutánt Tagok!

Tud valaki információval-, véleménnyel szolgálni a Yamaha NS-8900-at illetõen?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Billy Ocean - Loverboy

Füleljétek meg!
...talán Ti is úgy "látjátok" majd, hogy oda a hallásom és akkor nyugodt lélekkel mehetek fõállású gõzmozdony vezetõnek. <#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
<#vigyor5>
no igen: fogalmazzunk úgy..
az alma nem esik messze a fájától<#vigyor>

büszkén dagad a mellem<#nyes>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
<#eplus2>
nem hiába fogadtalak tiszteletbeli tanítvánnyá<#nevetes1>
már majdnem olyan profin nyomod, mint én<#nyes>

Zephyr Retiring
<#hehe>

Zephyr Retiring
..vagy de<#eplus2>

Wescone
Miután ha nem is úgy ahogy lehetett volna, de mégiscsak sikerült Diókával "zöld ágra vergõdni" - zenéljünk is egyet.

Metallica - Enter Sandman

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Úgy legyen, ámen.
Te viszont mehetsz is, ha úgy érzed mindent elmondtál amit akartál (végsõ soron nem mondtál semmit), nem tartalak vissza.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
errõl beszéltem.<#hehe> azért ne gondold, hogy picit is hiányozna a demagógiád erõltetése. hogy (most épp semmirõl sem tehetõ) zephyrt miért kell belekeverni, az megint csak gyenge momentum részedrõl, de remélem legközelebb nem érzek késztetést, hogy kizökkentselek a minõségi meg referenciatudós (tév)hiteidbõl.....<#wave><#kacsint> ha a kuka neked a referenciaszint, végülis nekem attól még nem lesz rosszabb semmim sem.<#vigyor><#wave>
Addig is a zenei hallásod, a fülészed, az önkritikád és önuralom legyen veled!<#nyes>

Wescone
Ne légy szomorú Dióka, talán elõkerül Zephyr mester valahonnan és folytathatod vele (ha benne lesz) a "kerülgetjük a lényeget mint macska a forró kását" jellegû szópárbajt - csak arra kérlek, hogy máshol tegyétek majd.
Addig is az erõ legyen veled! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
nem értetted meg a lényeget?! kicsit szomorú vagyok. elmondtam kifejtve, elmondtam rövidebben a saját igényedhez igazított szóhasználattal némi szarkazmussal fûszerezve, de egyik sem felelt meg neked. az az érzésem, amíg nem azt mondja valaki,amit elõre sugallva hallani szeretnél,addig nem leszel dumapartiban senkivel. így nekem is csak meddõ a csere. szerintem mennyé inkább battlefield-ezni.<#nevetes1>

Wescone
Sajnos amint látom, Te tõmondatokban is ugyanúgy képes vagy elkallódni a lényegtõl mint egyébként. Egy dolog van csupán aminek mestere vagy, az pedig a ködösítés.
Na lapozzunk mert fáraszt már a veled való meddõ eszmecsere. <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
bocsánat a kimerítõ válaszért, legközelebb igyekszem tõmondatokban reagálni.<#vigyor>
"nem, igen, nemigen, talán, nem tudom, nem emlékszem, nem én voltam, hagggyá mán"....de hogy milyen sorrendben már arra sem emlékszem.<#wave><#nyes>

Wescone
Igen, nem, nem emlékszem már - valamelyik e három variáció közül bõven elég lett volna a kérdésemre. <#unalmas>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
persze benne van a kezem, mert megosztottam, hogy legyen minek örülnöd, s legyen mit hallgatnod, meg legyen mit referenciálnod. <#nyes>
sõt a netem, az idõm, a pénzem és az áramszámlám is benne van. csak neked, grátisz!
összeesküvés elmélet szindrómádban mostantól, ha olyan anyagot dobok be, aminek a minõsége elhagyja a borzasztó szintet, akkor mindig azt feltételezed majd, hogy itthon kutyulgattam csak miattad a hétvégi ebéd sütés-fõzése közben? <#kacsint> sajnos nem mindig emlékszem, hogy mi volt a forrás, mivel bõ 5 éve már minden anyagom csak merevlemezeken tárolom (és ~3200 cédé átnyálazása után már megkopik az én brilliáns emlékezetem is), de egy bõ 10 évvel ezelõtti eredeti japán cd kiadást azért nem lehet könnyen elfelejteni. ott még anno figyeltek arra, hogy mit sajtolnak mûanyagra. mint ahogy talán egy másik japán lemezrõl majd egyszer megosztok olyan számokat is, melyeket legnagyobb csodálkozásomra még soha, seholsem láttam visszaköszönni semmilyen netes megosztásban, pedig néztem, kerestem is igencsak populáris témában nem mástól,mint Paul Parkertõl...de na sietek is vissza a sufnistúdióba,mert még be kell kevernem a következõ megosztást is.<#nyes>

Wescone
...Eredetileg CD anyag, egy remasterelt kiadás amelyre kissé "rásegítettél" - igazam van? <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szóval (azon kívül, hogy tõled van), mi a forrása ennek a verziónak? ...És milyen szinten van benne a kezed (merthogy benne van az biztos)? <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
ha a megaupload-on átmenetileg nem elérhetõ van,akkor frissítgetni kell a böngészõablakot,mert általában néhány próbálkozás (5-10) után beadja a letöltõlinket.

nem a csatorna szétfutás a baj önmagában, hanem annak mértéke.normál esetben azért ez max.1-3db-en belül van, de inkább minél közelebb egymáshoz. ez nem a sztereó hatást mutatja, hanem annak egyenletességét. ebben a számban a nevezett tartományban valamiért ez erõsen különbözik egymástól.
azért örülök, ha lassan, de biztosan meghallod mirõl beszéltem, és nem egy "battlefield"-nek fogod fel részemrõl. <#nyes>
a verzió szerintem a valaha létezett legjobb!<#nyes>hisz tõlem van!<#nevetes1> (érts enyhe szarkazmussal, de szóról szóra igaz!)<#nevetes1><#hehe>

Wescone
Szórakozik velem ez a MegaUpload - átmenetileg nem elérhetõ a file?! <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Na Hi!
Miért lenne baj a "csatorna szétfutás"? Egyáltalán nem baj ha különböznek a sávok - az a sztereóhatás feltétele, ill. lényege.
Nah, két nap után újra hallgattam az általam felrakott verziót és mindazonáltal, hogy wav, valóban gyenge. Talán nem volt jó ötlet két óra Battlefield (fejhallgatóval) után "zenélnem", legalábbis az, hogy néhányszor egész váratlanul kilõtték alólam a "lovat" (tank, helikopter), egész biztosan ártott átmenetileg a hallásomnak, no meg az idegrendszeremnek is. <#guluszem1><#csodalk><#nevetes2>
Remélem Dióka, hogy valóban egy belevaló verziót "hoztál" mert a (az egyik) Best Of-ról származó verzió még ennél is gyengébb volt.
Lássuk a medvét...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Hmmm...valóban Zephyr-es. <#fejvakaras>
Jól van Dióka, meglesem amint lehet, most azonban dolgom akadt - kis türelmet kérek!

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Na ez a két utolsó sor annyira Zephyr-es volt, hogy már kezdek gyanakodni!<#nyes><#mf1>

Dióka

na ne mááár, ennyit azért nem ér, hogy unalomig víritsak bárhol is, hisz ez nem az audiophile változat, le kellett butítanom, hogy beférjen ide.<#kacsint>

próbáltam összehasonlítani, melyben segítségemre voltak az itthoni cuccaim (természetesen lineáris direkt bemeneten át), s bár ez nekem most nem igazán kihívás (nem annak indult), de annyira kecsegtetõ a bannerceleb státusz, hogy élményeim összességében egy "hangyafasznyival" talán melléd tudok állni a sorban.<#kacsint>
egy érdekesség. a tiedben meglévõ (ártatlanul hibáztatott) csatorna szétfutás az eredeti masterben is benne van, de a hangmérnökkel még nem sikerült beszélnem, hogy megindokoltassam az okát.<#nyes>

az egyszerûség kedvéért a wma kivételével populáris formátumokban

wav, flac, m4a (AAC), ogg, mp3

ARABESQUE-FRIDAY NIGHT (MASTER DISC)<#hehe>

a jelszót kizárólag publikusan lehet igényelni, de elõre szólok, senkinek nem fogom elárulni!
de az is lehet, hogy nincs.

Wescone
"nos. ne légy ennyire irónikus! az az én stílusom!"

Igazad lehet - én sokkal inkább cinikus vagyok. <#ravasz1>
Nos, egy szó mint száz, márványt nem kapsz, de ha valóban jobb lesz minden tekintetben a Te verziód, esküszöm, hogy ott fog virítani kerek egy hónapig a neved a banner alatt mint kiváltságos tiszteletnek örvendõ "HQ Sound..." tópik tag. <#nezze><#awink>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
nos. ne légy ennyire irónikus! az az én stílusom! <#vigyor>
nem kell sehová sem vésned, de ha már mindenképpen vésni akarsz,akkor márvány táblát kérek!<#nyes>

direkt nem ígértem jobbat helyette (ami persze nem azt jelenti, hogy nincs jobb), hisz csak egyszerûen arra reagáltam, hogy ez mennyiben "referencia". te is érzed, hogy a kettõ nem ugyanaz!ugye?!<#vigyor0>
persze nekem is megvan, mellyel nem akarnék pályázni semmire sem (referencialemez összeállítás hamarosan lesz), de ha már ennyire nagyon szeretnéd, akkor nemsokára (valamivel késõbb) tudom prezentálni, mert sajnos most még meló közben vagyok.

Dióka
szóval hol is van ez?2107-et akartál írni?
sajnos nem tudom leszedni,így hasonlítani sem, ungaricse nincs lehetõség.

Wescone
Elhanyagolható tényezõ abban az esetben ha az adott file-nak megfelelõ a frekvenciaképe. Valóban LP a CD alapja és nem külön-külön minden felölrõl összehordott számokból áll a "CD", így sajnos más forrás után kell keresgélni amely megoldás ez esetben szintén nem volt eredményes (legalábbis eddig még nem) - az egyik "Best Of" lemezrõl származó verzió is gyengébb volt ennél.

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
És a lemez is arról az oldalról származik.
Mert ez sem elhanyagolható tényezõ!<#wink>

Wescone
Megsúgom neked, hogy arról a lemezrõl származik az általam feltett verzió. <#awink>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Na végre!!! Jó, hogy harapófogóval kell kibányászni belõled a tudományt. <#taps>
Igen, "bugyborékos" helyenként, jól hallod - sajnos ahány verziót találtam mindenik ilyen volt így csak annyit tehettem, hogy kiválasztottam a legjobbat mind közül.
Szóval, ha már ilyen ügyesen beletrafáltál az én kifogásomba is e verziót illetõen, igazán megörvendeztethetnél egy jobb verzióval, hogy kõbe véshessem a neved. <#vigyor2>

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Elnézést hogy belekotyogok.<#worship>
Most már nagyon kíváncsi lennék a 2017-es hozzászólásomban szereplõ
Arabesque - Friday Night 1978 lemezen megtalálható 07. Friday Night címü szám minõségére.
Összehasonlítva azzal amit Wescone kollega prezentált.
<#fejvakaras>

Dióka
na azért ne sarkosítsunk, ha már emlékezetbõl idézel, azt nem mondtam, hogy jobb,mint egy mp3, hisz az túl általános lett volna. próbáltam szépen körberajzolni, hogy ne legyek pimasz (nem si voltam az!)<#nyes>

"ámbár biztosan sokkal jobb, mint a neten keringõ sokféle mp3 kópia minõsége"

tehát próbáltam kedveskedni picit, de itt tehát az eleve szarokra gondoltam....attól tényleg biztosan jobb ez. <#worship>

Dióka
mondom én, hogy ma valahogy demagóg vagy, vagy csak szimplán így hozod fel a fórumot<#nyes>, végülis mindegy.....nem a master szalagon van a hangsúly, attól még lehet szar valami, ha szarul vették fel....hanem a minõségrõl, ami ugye meg stúdionként, hangmérnökönként változik, de valahol azért csak hallja az ember, hogy mi a jó, fõleg ha sokat hallgat jót, és így fogalma is van róla, de nem akarom eltolni sem a hifi, sem a high-end felé a témát,mert annak itt nincs is értelme, sokszor még máshol sem....de ha végülis a miértre vagy kiváncsi,akkor leírom, mert többnyire le szoktam, nálad gondoltam minek, ha hallod, akkor nem kell.
de nem hallod <#hehe>, szóval:

hangzás
elmósódott, bugyborékos, tompa, élettelen
épp annyira, hogy ne referenciázgassunk vele.<#kacsint><#vigyor>

látvány
7-13kHz között a csatornák közt 3-4db-es szétválasztás van,ami lehet minden, csak nem szép és nem tesz jót a linearitásnak sem (bugyborék és elmósodás jelenség).....persze ez valszeg egy korosodó bakelitrõl vót.
pont

kövi téma?!
<#kacsint><#nevetes1>

Wescone
"Hallotam én már tõled nagyságrendekkel minõségibb anyagot is."

A mindenit, ezek szerint romlik a hallásom. <#nevetes1>
A nagy probléma veled az, hogy "Khmmm, kérlek alássan én csakis kimondottan az eredeti master szalagról szerzem be a zenéimet, természetesen azok is már az én izlésem szerint lettek rögzítve - természetesen... izé, hogy is hívnak?" stílusban adod elõ magad. Nem az a gond, hogy kritizálsz másokat, hanem az, hogy konkrétumokkal, konkrét kifogásokkal soha nem állsz elõ. Jobb mint egy mp3... ugyan, Dióka - tényleg csak ennyi telik tõled? <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
azért ez erõs túlzás, sõõõt sértõdött demagógia. ha valamit lehúzok, az sosem teszem oktalan vagy kényem-(szar)kedvem szerint. hogy ez többször is elõfordulhatott, az meg szintén nem az én "hibám". ha olyan anygaba futok bele, melyet valaki HQ vagy húdefasza szlogennel harangoz be, és az tényleg az, akkor örülök én is, de ha az csak kijelentésben hordozza, vagy csak bizonyos mérce alattinak tartom, akkor miért ne lehetne rajta kicsit csámcsogni?!

folyamatosan nyitott vagyok minden jóra. szívesen veszem bárki véleményét, ki-ki füle, hallása, rendszere szerint, hogy az anyagod melyik vagy milyen "referencia" szintet üt meg, de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy bármilyen "referencia" itt kezdõdik (legyen közel hozzá, de azért e feletti<#kacsint>...ha igen, akkor meg nincs igazán értelme bármilyen diszkurzusnak. "Na, én sem bántani akarlak ám, de így van!" <#nevetes1>
Hallotam én már tõled nagyságrendekkel minõségibb anyagot is. Tudom, vannak kuriózumok, melyeknek jó minõségben birtoklása kiváltság vagy lehetetlen, de ez pont nem ilyen.<#vigyor>
ámen

Wescone
"amiatt hajlok a sötét oldal felé, mert nem sztároltam jelen álláspontodat?"

Amiatt hajlasz a sötét oldal felé, mert nemhogy nem "sztárolod", amit egyébként nem is szabad, de mindig egyenesen lehúzod mindenki álláspontját.
Na, én sem bántani akarlak ám, de így van! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
mégis kit kéne adnom? nem vagyok sem szerepjátékos, sem zephyr szellõ.<#vigyor> bár látom, csak sikerült zokon venned a véleményem,mely most épp nem mázas, csak száraz. bár sosem értettem, hogy ha valaki nem bírja a (picit negatív) kritikával átitatott enyhe pozitívumot is sugalló leosztást, attól még miért akar revansot venni a semmiért?!
amiatt hajlok a sötét oldal felé, mert nem sztároltam jelen álláspontodat? õszintén mondom, egyáltalán nem úgy készültem, hogy most pedig majd jól lehúzom, de na, ha az jött ki a fülesbõl, meg a hangfalból is,amire referencia formában nem számítottam, az miért bûn?....végülis talán ugye nem én tehetek róla.<#nyes><#kacsint><#wave>
bár biztos jobb lett volna, ha megveregetem a vállad, hogy ez biza fasza, sose jobbat.na de az tényleg nem én lettem volna, legalábbis egy "HQ Sound" fórumban semmikép.<#worship>

Wescone
Tetszik, hogy mindig önmagad adod Dióka. <#awink>
Tulajdonképpen csalódtam volna benned ha pozitívan véleményezel ugyanis valóban vannak kiadványok melyek jobban szólnak, de azért nem kell átesni a "sötét" oldalra ám - még neked sem aki mint tudjuk, hajlamos vagy rá! <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Mint égen a csillag! <#vigyor>

imo :) science fiction is science fact