HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
de lehet, csak hát ez mindösze attól függ, mi számít "normálisnak" és NEKED mi az "elfogadható ár"?!
na,<#nyes>#nyes> meg hogy milyen boltokban kerested?!
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
Hát igen, az a 4 ohm zavaró kissé, de nem kizáró ok. Lehet, hogy kérni fogok részletesebb tájékoztatót a hangdobozokról, három napja egyebet sem csinálok mint hangfal ügyben rohangálok fel's'alá akár egy mérgezett egér - nem sok sikerrel... mesélek majd esetleg ha idõm engedi, de most zenéljünk inkább!
The Cure - Lullaby (Extended Mix)
In Lak\'ech Ala K\'in
Visaton Alto III C
Meg kell h mondjam, elég szépen szól. (Sõt).
Aztán meg nem is néz ki rosszul. A gyárihoz képest 100x szebb, és még a hangja is jobb.
Csörögjetek rá, ha esetleg érdekel vkit (hátha még megvan).
ui: tényleg megéri ennyiért, mert bõven 100k felett költött rá, h összerakja. <#eljen>#eljen>
A legjobb tapasztalat mindig a személyes, és hát épp bõ két hónapja volt egy rohangálós idõszakom, amikor tucatnyi helyszínen vagy 30 "márkás" (új) hangfal típust hallgatgattam végig 100e-1,3milla közti sávban, plusz néhány régebbi használtat 60-100 között, elég jó rendszereken, és hát elég érdekes eredményekre jutottam. Audiophile mondjuk nem leszek, csak mert annyi pénz nincs a világon (nekem)....<#nyes>#nyes>, de talán pont ezért döntöttem úgy, hogy a sok átlagos vagy az alatti kommerszek helyett megálmodok és kiizzadok anyagilag magamnak egy Immortal Acoustic Experience-et. Amint megvan, be is mutatom.<#nyes>#nyes>
Viszont volt 1-2 meglepõ élményem, már ami az ár érték tudás mutatót illeti. Ha az ember kifogja (jó helyen keresi), nagyon olcsón is viszonylag tûrhetõ cucchoz juthat.
Akciósan megvehetõ most 60e-ért párja, amúgy 80 körül van és nem akarok különösebb összeget fektetni hangfalakba (talán ezek is jól el lennének egy ideig a Sony erõlködõmmel) - inkább az új gépre/monitorra gyúrok.
Neked mi a preferenciád (márkád) e téren?
In Lak\'ech Ala K\'in
Tud valaki információval-, véleménnyel szolgálni a Yamaha NS-8900-at illetõen?

In Lak\'ech Ala K\'in
Füleljétek meg!
...talán Ti is úgy "látjátok" majd, hogy oda a hallásom és akkor nyugodt lélekkel mehetek fõállású gõzmozdony vezetõnek. <#hehe>#hehe>
In Lak\'ech Ala K\'in
no igen: fogalmazzunk úgy..
az alma nem esik messze a fájától<#vigyor>#vigyor>
büszkén dagad a mellem<#nyes>#nyes>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
nem hiába fogadtalak tiszteletbeli tanítvánnyá<#nevetes1>#nevetes1>
már majdnem olyan profin nyomod, mint én<#nyes>#nyes>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Metallica - Enter Sandman
In Lak\'ech Ala K\'in
Te viszont mehetsz is, ha úgy érzed mindent elmondtál amit akartál (végsõ soron nem mondtál semmit), nem tartalak vissza.
In Lak\'ech Ala K\'in
Addig is a zenei hallásod, a fülészed, az önkritikád és önuralom legyen veled!<#nyes>#nyes>
Addig is az erõ legyen veled! <#wave>#wave>
In Lak\'ech Ala K\'in
Na lapozzunk mert fáraszt már a veled való meddõ eszmecsere. <#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
"nem, igen, nemigen, talán, nem tudom, nem emlékszem, nem én voltam, hagggyá mán"....de hogy milyen sorrendben már arra sem emlékszem.<#wave>#wave><#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
sõt a netem, az idõm, a pénzem és az áramszámlám is benne van. csak neked, grátisz!
összeesküvés elmélet szindrómádban mostantól, ha olyan anyagot dobok be, aminek a minõsége elhagyja a borzasztó szintet, akkor mindig azt feltételezed majd, hogy itthon kutyulgattam csak miattad a hétvégi ebéd sütés-fõzése közben? <#kacsint>#kacsint> sajnos nem mindig emlékszem, hogy mi volt a forrás, mivel bõ 5 éve már minden anyagom csak merevlemezeken tárolom (és ~3200 cédé átnyálazása után már megkopik az én brilliáns emlékezetem is), de egy bõ 10 évvel ezelõtti eredeti japán cd kiadást azért nem lehet könnyen elfelejteni. ott még anno figyeltek arra, hogy mit sajtolnak mûanyagra. mint ahogy talán egy másik japán lemezrõl majd egyszer megosztok olyan számokat is, melyeket legnagyobb csodálkozásomra még soha, seholsem láttam visszaköszönni semmilyen netes megosztásban, pedig néztem, kerestem is igencsak populáris témában nem mástól,mint Paul Parkertõl...de na sietek is vissza a sufnistúdióba,mert még be kell kevernem a következõ megosztást is.<#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
nem a csatorna szétfutás a baj önmagában, hanem annak mértéke.normál esetben azért ez max.1-3db-en belül van, de inkább minél közelebb egymáshoz. ez nem a sztereó hatást mutatja, hanem annak egyenletességét. ebben a számban a nevezett tartományban valamiért ez erõsen különbözik egymástól.
azért örülök, ha lassan, de biztosan meghallod mirõl beszéltem, és nem egy "battlefield"-nek fogod fel részemrõl. <#nyes>#nyes>
a verzió szerintem a valaha létezett legjobb!<#nyes>#nyes>hisz tõlem van!<#nevetes1>#nevetes1> (érts enyhe szarkazmussal, de szóról szóra igaz!)<#nevetes1>#nevetes1><#hehe>#hehe>
In Lak\'ech Ala K\'in
Miért lenne baj a "csatorna szétfutás"? Egyáltalán nem baj ha különböznek a sávok - az a sztereóhatás feltétele, ill. lényege.
Nah, két nap után újra hallgattam az általam felrakott verziót és mindazonáltal, hogy wav, valóban gyenge. Talán nem volt jó ötlet két óra Battlefield (fejhallgatóval) után "zenélnem", legalábbis az, hogy néhányszor egész váratlanul kilõtték alólam a "lovat" (tank, helikopter), egész biztosan ártott átmenetileg a hallásomnak, no meg az idegrendszeremnek is. <#guluszem1>#guluszem1><#csodalk>#csodalk><#nevetes2>#nevetes2>
Remélem Dióka, hogy valóban egy belevaló verziót "hoztál" mert a (az egyik) Best Of-ról származó verzió még ennél is gyengébb volt.
Lássuk a medvét...
In Lak\'ech Ala K\'in
Jól van Dióka, meglesem amint lehet, most azonban dolgom akadt - kis türelmet kérek!
In Lak\'ech Ala K\'in
na ne mááár, ennyit azért nem ér, hogy unalomig víritsak bárhol is, hisz ez nem az audiophile változat, le kellett butítanom, hogy beférjen ide.<#kacsint>#kacsint>
próbáltam összehasonlítani, melyben segítségemre voltak az itthoni cuccaim (természetesen lineáris direkt bemeneten át), s bár ez nekem most nem igazán kihívás (nem annak indult), de annyira kecsegtetõ a bannerceleb státusz, hogy élményeim összességében egy "hangyafasznyival" talán melléd tudok állni a sorban.<#kacsint>#kacsint>
egy érdekesség. a tiedben meglévõ (ártatlanul hibáztatott) csatorna szétfutás az eredeti masterben is benne van, de a hangmérnökkel még nem sikerült beszélnem, hogy megindokoltassam az okát.<#nyes>#nyes>
az egyszerûség kedvéért a wma kivételével populáris formátumokban
wav, flac, m4a (AAC), ogg, mp3
ARABESQUE-FRIDAY NIGHT (MASTER DISC)<#hehe>#hehe>
a jelszót kizárólag publikusan lehet igényelni, de elõre szólok, senkinek nem fogom elárulni!
de az is lehet, hogy nincs.
Igazad lehet - én sokkal inkább cinikus vagyok. <#ravasz1>#ravasz1>
Nos, egy szó mint száz, márványt nem kapsz, de ha valóban jobb lesz minden tekintetben a Te verziód, esküszöm, hogy ott fog virítani kerek egy hónapig a neved a banner alatt mint kiváltságos tiszteletnek örvendõ "HQ Sound..." tópik tag. <#nezze>#nezze><#awink>#awink>
In Lak\'ech Ala K\'in
nem kell sehová sem vésned, de ha már mindenképpen vésni akarsz,akkor márvány táblát kérek!<#nyes>#nyes>
direkt nem ígértem jobbat helyette (ami persze nem azt jelenti, hogy nincs jobb), hisz csak egyszerûen arra reagáltam, hogy ez mennyiben "referencia". te is érzed, hogy a kettõ nem ugyanaz!ugye?!<#vigyor0>#vigyor0>
persze nekem is megvan, mellyel nem akarnék pályázni semmire sem (referencialemez összeállítás hamarosan lesz), de ha már ennyire nagyon szeretnéd, akkor nemsokára (valamivel késõbb) tudom prezentálni, mert sajnos most még meló közben vagyok.
sajnos nem tudom leszedni,így hasonlítani sem, ungaricse nincs lehetõség.
In Lak\'ech Ala K\'in
Mert ez sem elhanyagolható tényezõ!<#wink>#wink>
In Lak\'ech Ala K\'in
Igen, "bugyborékos" helyenként, jól hallod - sajnos ahány verziót találtam mindenik ilyen volt így csak annyit tehettem, hogy kiválasztottam a legjobbat mind közül.
Szóval, ha már ilyen ügyesen beletrafáltál az én kifogásomba is e verziót illetõen, igazán megörvendeztethetnél egy jobb verzióval, hogy kõbe véshessem a neved. <#vigyor2>#vigyor2>
In Lak\'ech Ala K\'in
Most már nagyon kíváncsi lennék a 2017-es hozzászólásomban szereplõ
Arabesque - Friday Night 1978 lemezen megtalálható 07. Friday Night címü szám minõségére.
Összehasonlítva azzal amit Wescone kollega prezentált.
<#fejvakaras>#fejvakaras>
"ámbár biztosan sokkal jobb, mint a neten keringõ sokféle mp3 kópia minõsége"
tehát próbáltam kedveskedni picit, de itt tehát az eleve szarokra gondoltam....attól tényleg biztosan jobb ez. <#worship>#worship>
de nem hallod <#hehe>#hehe>, szóval:
hangzás
elmósódott, bugyborékos, tompa, élettelen
épp annyira, hogy ne referenciázgassunk vele.<#kacsint>#kacsint><#vigyor>#vigyor>
látvány
7-13kHz között a csatornák közt 3-4db-es szétválasztás van,ami lehet minden, csak nem szép és nem tesz jót a linearitásnak sem (bugyborék és elmósodás jelenség).....persze ez valszeg egy korosodó bakelitrõl vót.
pont
kövi téma?!
<#kacsint>#kacsint><#nevetes1>#nevetes1>
A mindenit, ezek szerint romlik a hallásom. <#nevetes1>#nevetes1>
A nagy probléma veled az, hogy "Khmmm, kérlek alássan én csakis kimondottan az eredeti master szalagról szerzem be a zenéimet, természetesen azok is már az én izlésem szerint lettek rögzítve - természetesen... izé, hogy is hívnak?" stílusban adod elõ magad. Nem az a gond, hogy kritizálsz másokat, hanem az, hogy konkrétumokkal, konkrét kifogásokkal soha nem állsz elõ. Jobb mint egy mp3... ugyan, Dióka - tényleg csak ennyi telik tõled? <#fejvakaras>#fejvakaras>
In Lak\'ech Ala K\'in
folyamatosan nyitott vagyok minden jóra. szívesen veszem bárki véleményét, ki-ki füle, hallása, rendszere szerint, hogy az anyagod melyik vagy milyen "referencia" szintet üt meg, de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy bármilyen "referencia" itt kezdõdik (legyen közel hozzá, de azért e feletti<#kacsint>#kacsint>...ha igen, akkor meg nincs igazán értelme bármilyen diszkurzusnak. "Na, én sem bántani akarlak ám, de így van!" <#nevetes1>#nevetes1>
Hallotam én már tõled nagyságrendekkel minõségibb anyagot is. Tudom, vannak kuriózumok, melyeknek jó minõségben birtoklása kiváltság vagy lehetetlen, de ez pont nem ilyen.<#vigyor>#vigyor>
ámen
Amiatt hajlasz a sötét oldal felé, mert nemhogy nem "sztárolod", amit egyébként nem is szabad, de mindig egyenesen lehúzod mindenki álláspontját.
Na, én sem bántani akarlak ám, de így van! <#nevetes1>#nevetes1>
In Lak\'ech Ala K\'in
amiatt hajlok a sötét oldal felé, mert nem sztároltam jelen álláspontodat? õszintén mondom, egyáltalán nem úgy készültem, hogy most pedig majd jól lehúzom, de na, ha az jött ki a fülesbõl, meg a hangfalból is,amire referencia formában nem számítottam, az miért bûn?....végülis talán ugye nem én tehetek róla.<#nyes>#nyes><#kacsint>#kacsint><#wave>#wave>
bár biztos jobb lett volna, ha megveregetem a vállad, hogy ez biza fasza, sose jobbat.na de az tényleg nem én lettem volna, legalábbis egy "HQ Sound" fórumban semmikép.<#worship>#worship>
Tulajdonképpen csalódtam volna benned ha pozitívan véleményezel ugyanis valóban vannak kiadványok melyek jobban szólnak, de azért nem kell átesni a "sötét" oldalra ám - még neked sem aki mint tudjuk, hajlamos vagy rá! <#ravasz1>#ravasz1>
In Lak\'ech Ala K\'in