HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigivan
Foreigner = west coast
Ezt a stílust így hívják, legjobbjai : Boston, Journey, Foreigner

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tyia
A topik: a New Wave....

Érdemes benézni...szerintem.
Sok-sok érdekes info és zene található itt...január óta...

Én elsõsorban a New Wave-vel kapcsolatos mondatodat nem tartom jól összeszedettnek....

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Wescone
Van valakinek elképzelése, ötlete arról, hogy a YouTube feltöltéseimnek miért ennyire silány a hangsávja? <#fejvakaras>
Csilingel mindenik össze-vissza! <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
én úgy gondolom, hogy meg lehet határozni, legalábbis én meg tudom, hisz bármikor félreérthetetlenül, összetéveszthetetlenül felismerem,ha (a 80as évekbeli) SSS-t hallok. nagyon nem akartam túlmisztifikálni a jelenséget vagy a szellemüket. ez a téma n(s)em ér egy külön topikot, asszem ennyi az össz véleményem róla, róluk, hisz nem vagyok elfogult vagy fanatikus rajongójuk vagy cikizõjük sem.
természetesen tiszeteletben tartom, elfogadom a sajátom mellett a Te véleményed is, a Te szempontjaid alapján.
<#nyes><#worship>

Tyia
Ennek a témának van egy (remélem)jó topikja, ott lehet errõl eszmét cserélni...

Nekem némileg eltér a véleményem....

A SSS esetében semmit sem lehet pontosan meghatározni...

Dióka
én nem annyira,nálam ötbõl 3 és fél pontos

Dióka
valami hasonló, de hogy behatároljuk, mondjuk meg, hogy ez a 80-as évekbeli formáció és stílus pontosan a pop-cyberpunk vonalat képviselte, majdnemhogy egyetlenegy olyan elõadó volt nálam,akinek meg tudtam emészteni ebben a stílusban a zenéjét és dallamait, persze ehhez nagyon kellett az az akkoriban még csak csírázgató New Wave-es ritmus és hangszerelés, gitár riffek, elektromos hanghatások, és a több mint lüktetõ szintetizátor basszus, és persze az elengedhetetlen Roland G-707 szintetizátor gitár, ami akkoriban még zsírúj és ritkán használt hangeszköz volt. Mindezzel sikerült létrehozni azt a kissé futurisztikus (néhol idegesítõ) Szputnyik új hullámos cyberpunk hangzást,amirõl egy ebbe a zenébe belefutó hallgató majd örökre és könnyen megjegyzi, hogy mi is az a SS Sputnik.

<#nyes>

Tyia
Nem akartam a Foreigner-t megbántani.

"Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható"

Ja. Valami hihetetlen ócsakaság...
Még jó, hogy addigra az "én" zenestilusom átalakult, mert különben ez lenne a szégyenfoltja.

Wescone
Ezt még soft-rock-nak sem lehet nevezni - pl. a "Foreigner" játszik szerintem soft-rock-ot, vagy tévedek?
Ez valami pop-disco-rock hibridnek mondható. <#pardon1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
A SSS tagjai intrikusaik-kritikusaik szerint úgy tudtak zenélni, mint a Frankie Goes To Hollywood tagjai - sehogy. Ahhoz képest, hogy honnan indult néhány tag.

A Flaunt it egy effekt halmaz + montázs. Ami nem rossz, köszönhetõen Giorgio Morodernek.
A Success meg Stock-Aitken-Waterman-os soft rock(fos). Ez a béka már nem ment le olyan könnyen a zenekedvelõk torkán.

Lásd: New Wave topik.

Asszem Martin Degville-nek volt egy semmire sem jó szoló lemeze 1989 körül..

Tyia
És van egy halom remix albumuk is...

Wescone
Ezt megsasolom én is - a "Flaunt It"-on kívül nem ismerek tõlük más egyebet. <#worship>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Azt a logodból is látni! <#vigyor3>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dundidio

Imádom õket...<#hawaii>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

tgolyo
Hali!
egyszerû , mint az 1x1
regizve vagyok egy képfeltöltõ oldalon , onnan beszúrom a képet.
ez van a 4shared-en:
<embed src="http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
a 420-at átírom a belinkelt kép szélességére a 250-et pedig átjavítom 20-ra.
így néz ki:
http://www.4shared.com/embed/323131838/8100c56c" width="640" height="20"
az én képfeltöltéseim mind 640x480-as.
persze flash közé kell tenni.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Zephyr Retiring
kié, kié<#nemtudom>
nem tök mindegy<#kerdes>
nem a látvány, hanem a hangzás a lényeg.
ha nézegetni xereted az ilyen cuccokat, akkor irány egy márkakereskedés és lehet mereszteni a szemeket<#guluszem1>
én addig hátradõlök a fotelomban, lehúnyom szemeimet és hallgatom azt a hangzást, amit a képen látható falak is produkál(ná)nak, ha nem csak képek lennének. vágod<#nemtudom>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

bigivan
Szevasztok Tagok !
Szeva' Musachy kolléga !

Ajánlom mindenki figyelmébe a Wescone és Musachy kollégák által feltett SSS zenéket, hiszen ezek alkotják a 80-as évek egyik legjobb gitársoundját! Igazi alaptevések.
Köszönet értük mégegyszer !!!

Wescone
Közben eszembe jutott egy szám a régmúltból (80-as évek eleje), a szám címe úgy sejtem "Cest La Vie" (Cest La - Cest La - Cest La Vie) és ha jól emlékszem három csajszi énekelte.
Dereng valakinek valami esetleg abból amit elmondtam róla?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szeva' Tgo(lyó kis szerkó)! <#wink><#eljen>
Már akartam kérdezni - hogyan jeleníted meg ebben a formában a 4Shared feltöltéseket?

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Üdv. Mindenkinek!
nem egy HQ minõség mivel a lemez 83-as , de sz.tem ebben a topikban nem volt:

320-as

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Musachy
Ne keresd tovább, természetesen a SSS albumok nekem is megvannak.

Success (persze pass mentesen)

imo :) science fiction is science fact

bigivan
Kedves Tagság!
Keresem továbbá a Wescone kolléga által feltolt Sigue Sigue Sputnik nevû zenekar talán legnagyobb sikerét, a SUCCES címût, vmilyen, ezen topichoz illõ minõségben!
Ezt is köszönöm ....

bigivan
Szevasz Kolléga!

Lehorgásztam ezt a lemezt, mivel nekem a kedvenceim közé tartozik.
Köszönettel vettem, de kéne hozzája a jelszó is !
A jó Isten fizesse meg a fáradozásod, köszönöm ....
Hello, én
<#integet2><#worship>

kaposi1
Persze csak azt próbáltam mutatni hogy határ a csillagos ég egyébként!

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Dióka
na igen, csak itt, ha jól emlékszem hifi sztereó (2 hangfalas) és otthoni rendszerekrõl volt szó, nem moziról vagy házi-moziról 458db erõsítõvel és dobozzal......<#nyes>
szóval azért nem essünk át a túlsó oldalra.<#hehe>

kaposi1
Mondjuk az utóbbi képeken lévõ cucc 6.000000$<#wow1>szóval ilyet azért nem hiszem hogy látunk ,hallunk valaha is!<#mf2>

Wescone
Talán igazat állít Dióka és tényleg ott kezdõdik - de csak kezdõdik. <#ravasz1><#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
És itt végzõdik?

Vagy esetleg itt?<#nyes>

kaposi1
Tökéletesen értettem elsõre is, mégis megkérdeztem!<#nyes><#wink>

Dióka
a jókora itt=lásd a képen
vagy az enyémnél=nem látod a képen (majd késõbb)=tehát csak a jókora méretére utaltam

remélem sokat segítettem a megértésben<#nyes>

(úgy gondoltam, ez nem lesz bonyolult)

kaposi1
"pl. a "jókora" itt vagy az enyémnél kezdõdik...."

Most akkor ez kié?

Wescone
Ebben igazad van - idõvel valóban szépülnek az emlékek. <#circling>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
de, kompenzálok, de nem azt,amit szeretnél gondolni, csak egyszerûen a kis hangfalak összes hátrányát.<#nyes>

na most a te alsód, 30as méllyel sem volt nagyobb 70 centinél, ha meg kisebb mély volt benne, akkor max 60magas lehetett. ez még távol áll a jókorától, legfõképp literben.<#nevetes1>
persze attól még szólhatott jól, vagy csak emlékeidben õrzõdött meg úgy.
persze nekem is voltak régen hangfalaim, fõleg vidi és preludium, amiket azóta volt szerecsém újból meghallgatni és tesztelni. idõvel egyre jobban megszépülõ hangemlékeim voltak róluk, de ma már nem lenne viszonyítási alap egyik sem, bár szoszo mai füllel sem voltak rosszak.

Wescone
...egyébként mifélék a hangdobozok?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Te aztán igazi megalomán vagy Dióka! Csak nem kompenzálni akarsz valamit e méretekkel? <#nevetes1>
Kb. magasságban a fele volt a tieidnek, de akkoriban a lehetõ (megvásárolható) legnagyobbak voltak, térfogatban és teljesítményben egyaránt.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
a 140W az ott zenei, ergo max 100w szinusz, de nem is az a lényeg, hogy hány wattos, hanem, hogy a konstrukcióban a hangszoró típus/hangdoboz liter mérete mennyire találta meg magát a hangzásban.

hogy jókora az meg részletkérdés, mihez képest. nekem inkább épphogy talán közepes. <#kacsint>
pl. a "jókora" itt vagy az enyémnél kezdõdik....

Wescone
Az alsó 140-es padló hangfal - jókora mérettel rendelkezik és nagyon szól! <#wow1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
akkor a legrosszabb helyen voltál. kb. 10 éve én is jártam arra,1x és utoljára, a jelek szerint a helyzet azóta sem változott.

Dióka
mert ezek monitor és polc hangfalak (melyek inkább kis és közepes szobákban érzik jól magukat), Te pedig eddig állókat néztél,amiknek sokkal nagyobb tér kell, de legalábbis körülményesebb és jobban odafigyelõs elhelyezést kívánnak, hogy a meghajtásról ne is beszéljek.

Wescone
"a lebúj az "barlang" akart lenni??!"

Talált - sülyedt! ...nálam szinte szó szerint. <#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Yes!!!
Valamikor ilyen hangfalaim voltak - nem tudom ismertek voltak-e egyáltalán magyar országon:

Unitra 50 Watt / 4 Ohm

...késõbb meg ennek egy valamivel késõbbi és kisebb (90 Watt) modellje:

Unitra 140 Watt / 8 Ohm

Ezek hangzását nem lelem egyik mostanság kiadott modellben sem. <#szomoru1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
a lebúj az "barlang" akart lenni??!

a "direct" üzemmód egy hifistánál alap. más nem is létezik (sztereóban zenétõl függetlenül nekem sem). emiatt megértem, hogy ezt erõltették, de nem értem, hogy miért nem voltak a vevõ igényeihez lojálisabbak, azt hagy tekergesse ahogy jólesik neki, végülis nem õk hallgatnák otthon és úgy ahogy akarod....
a 3 nap egyébként téves felfogás. ilyen hivatalosan nincs vagy csak néhány esetben, a gyártó garanciája alapján van, illetve fõképp a nagyobb szuper és hypermarketek tartják még fent (de nem mindenre) ezt a vásárlás csalogatót. emiatt korrektebb helyeken ki is hangsúlyozzák, hogy "téves vásárlás" vagy "mégse teccik" címen vagy "csak mert" alapon az egyébként hibátlan termékekre nem érvényesíthetõ nem hogy 3 napon belül, de 3 percen belül sem. úgyhogy ezzel azért csak óvatosan.
a mission egyébként ad ilyen 3 napos "próba" lehetõséget.<#nyes>

bármilyen hangfalat is hallgatsz meg, a helyi akusztika majdnem a legdöntöbb, és az esetek 99%-ban otthon még véletlenül sem "olyan" lesz, emiatt sokat kell játszani vele az elhelyezésnél, nem hogy a kiválasztásnál. ez egy ilyen játékos téma. ezért jó tudni elõre, hogy milyen helyiségbe, milyen zenére keresel és milyen is a fülednek jó hangzás.

Wescone
...Amúgy nem tudom mire volt jó "kötni az ebet a karóhoz" a beállítást illetõen hiszen fizetve elvihetõ és három napon belül ha jól tudom minden magyarázkodás nélkül kötelesek visszavenni a terméket - mit tudják az illetékesek, hogy a három nap alatt hogyan és mennyire "hajtottam meg" otthon a cuccot?!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Igen, meghallgattam pl. a Mission m34i-t is, de nem voltam elragadtatva tõle, lehet már csak a "környezet" miatt sem.
Keresgélésem során betértem a VI. kerületi Hi-Fi "lebujba" is ahol meglehetõsen hideg és arrogáns fogadtatásban részesültem mind amellett, hogy én voltam az egyetlen potenciális vásárló akkor tájt a boltban. Kérésemre fanyalogva ugyan becsúsztatták a magammal hozott CD-t a lejátszóba, de nem voltak hajlandók csak "source direct"-en üzemeltetni a hangfalakat miközben kioktattak, hogy ezek akusztikus hangfalak és így kell hallgatni õket (!).
Mit mondjak; megköszöntem a bemutatót és mentem... magamban megfogadva, hogy többé oda vissza nem térek - inkább fejhallgatóval hallgatom a zenét életem hátralevõ részében. <#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Akkor vigyor visszavonva reszemrol mert szerintem nem lehet szar amit vett.
Majd megkerdem a pontos tipusat.
Minden esetre o hazimozihoz rendelte sub nelkul!

Dióka
szerintem ennek a megjelenése teljesen rendben van,persze ízlés és igény kérdése.
ha szebbet és árfekvésben hasonlókat akarsz,akkor érdemes itt is szétnézni,mert ha nem is mindegyik, de 1-2 jó hangfalat nekik is sikerült már összebuherálni.<#nyes>

Wescone
Net, webáruházak, hi-fi szaküzletek, stb.
Az egyetlen amely elnyerte tetszésem hangzásilag az a Jamo C 405 - sajnos nem vagyok oda a design-ért.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
akkor vélhetõen, nem jó helyen nézted....
merre van az a "mindenfelé"?!

Wescone
A vigyoriból ítélve nem lehet túl jó, de azért csak mesélj!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Mááár mindenfelé kerestem és nem találtam igazán megfelelõt még ártól függetlenül sem!!! <#duhos2><#violent>

In Lak\'ech Ala K\'in