5889
-
#2951 Hát hiába vásároltam szénszálas kefét jó (magas) áron?! -
#2950 -
eurolacko #2949 Szia Kolléga!Anno csipáztam ezt a zenét én is - faxa -
eurolacko #2948 A kibontáshoz a nevem kell! - ez lemaradt -
eurolacko #2947 Hamár ilyen szépen összejöttünk - tettem fel én is egy zenét (sztem jól szól)
Volume up!
-
#2946 Azt a percegést valószínüsíthetően sztatikus töltésnek hívják, s a legjobb ellene a Nagaoka cég antisztatikus belső borítója, ami megszünteti ezt a jelenséget. Egyébként lehet venni príma vákumos lemezmosókat itthon is 120/ 130 -ezer körüli áron ! -
eurolacko #2945 Kár,hogy nekem nincs meg a lemez pedig bedigizném - csak kíváncsiságból kinek hogy szól a cucca -
#2944 ...bizonyára Ti is halljátok - ötletek? -
#2943 Feltehetem, bár úgy gondoltam várok még az efféle dolgokkal ugyanis hallok valamiféle percegést ami nagyon nem tetszik és nem igazán értem, miből fakad. Másra nem igazán tudok gondolni minthogy valóban ráférne a korongjaimra egy alapos mosás, de mit lehet tudni?... -
#2942 Szevasztok Tagok, a szendergésnek ezennel véget vetek, jön máris a legnagyobb zenék közül az egyik! Ez itt egy extended maxi verzió, számomra a kommercionális zenék legjobbika abban az esztendőben (1983)
Boytronic - YOU
1983; 7:10; wav
-
#2941 "Erősen gondolkozom egy KEF hangfalon."
Gondolkodj még erősebben és vegyél inkább kettőt! -
eurolacko #2940 Wescone!
A PSB - It Couldn't Happen Here
ezt feltennéd normál wavban 16/44.1 - hogy össze lehessen hasonlítani a 24/96-hoz?
Köszi -
#2939 Kösz!
Terveztem már egy ideje, hogy foglalkozom a dologgal, de valahogy mindig hiányzott valami a rendszerből. -
eurolacko #2938 Hááát mostanában nem hallgattam ilyesmit de leszedem és meghallgatom - Köszi Kolléga! -
eurolacko #2937 Szia!
Köszönöm a választ!Üdv a vinylpörgetők táborában!
-
#2936 Akkor majd előveszem a Magic System felvételed. -
#2935 Halihó!
pedig eléggé oda van a lemez.
-
#2934 képzeld el tegnap éjszakás volt a párom és hajnali fél 1-kor még nem tudtam aludni. kimentem a nappaliba , bekapcsoltam olyan 15-20w körüli hangerőn , ellazultam a fotelban és fél 2-ig hallgattam a lemezt. -
#2933 Zolikám én is elvittem a Kék Duná-t.
Köszönöm szépen.
Erősen gondolkozom egy KEF hangfalon.
Talán majd referencia meghallgatásnak sem lesz utolsó. -
#2932 Üdvözlégy Te is, Kaposi kolléga! -
#2931 Sziasztok!
Csak épp beköszönök, mert csupa csupa ismerős nevet látok a hozzászólásoknál. -
#2930 Én elvittem, lazítottam is - gyönyörű! -
#2929 Halihó!
mostanság mások az elfoglaltságaim. -
#2928 Hello cimbora - régen láttalak erre! -
#2927 Szóval - AKAI AP-Q50 lemezjátszó (AKAI hangszedő), Sony F170 erősítő (phono in - rec out), Sound Blaster Audigy hangkártya és hétköznapi kábelezés. -
#2926 Hali Mindenkinek!
mindenki üljön bele a fotelba és lazítson egy picit e remek muzsikára. tudom , hogy egy-két helyen pattog de 1983-as lemezről van szó. akinek nem tetszik nyugodtan kiszűrheti belőle.
Johann Strauss - Kék Duna-keringő
http://rapidshare.com/files/447784234/Johann_Strauss_-_K__k_Duna.rar -
#2925 Hello!
Nem titok, de erről majd holnap írok ha nem gond - most éppen érdekesebb "dolog" nyomult a látóterembe.
Jó éjt Tagok! -
eurolacko #2924 Szia Wescone!
Érdeklőnék , hogy mi a rendszer (eszterga - hangszedő - kábel) amivel ezeket a felvételeket készítetted? - ha nem titok
Sz.gépbe digizel vagy asztali írót használsz?
Üdv
-
#2923 elnézést a hosszú értekezésért, a végén láttam csak, több lett egy mondatnál.
a "személyes standard" inkább egyszerűnek hangzik, mintsem ésszerűnek, hisz azért azon kvül, hogy felveszem, azt nem kevés helyen tárolom is, és mint ilyen digitális adattal, a hozzá való tárhellyel sem célszerű pazarolni. most nem néhány tucat vinyl pvc-re gondolok, hanem többezer zeneszámra....
azt én sem hiszem - csak remélem - hogy rajtam kívül van még, aki minőség alapján dönt arról, hogy mekkorában és milyen formátumban tárolja a zenéit, de én speciel pont úgy vagyok vele, ha valami nem elég jó hozzá, mondjuk épp egy 128-as mp3 szintjét megüti, akkor azt nem tárolom veszteségmentesben, ha egy fejhallgatós-hangfalas teszt után értelmes hangkép-hangzás jön ki valamiből (ez úgy max. 10-20%-a a populáris zenéknek), akkor örömmel tárolom az eredeti formátumában is, de hogy ettől jelentősen (2-3x) nagyobb helyet szórjak rá a szó szoros értelmében, ahhoz nagyon ott kell lennie a hangzásnak, na és ilyennel (ami mondjuk minőségben meg kívánja haladni az audio-CD sztenderdet) őszintén szólva nagyon ritkán (azaz szinte sohasem) találkoztam akár az sg-én, akár más fórumokon vagy kiadványokon is. jó, hát persze, vannak kifejezetten minőségi -csúfoljuk audiophile típusú- hanganyagok, melyek fellelhetőek akár cédén,akár vinylen is, de ezek általában nem a populáris zenéket képviselik és itt sem szórt még senki nagyon hasonlót.
tucatnyi 24/96-os LP digizést hallgattam végig (mely 3,26-szor! több helyet igényel akár egy audiophile cédénél!), boncoltam szét belülről, de azok közül is elenyészőt találtam, mely akár önmagában hallgatva, akár a CD kiadásánál érezhetően teltebb vagy dinamikusabb volt.
tehát ha valami tényleg nem jobb, akkor miért tartsak fent rá 3x annyi helyet?!
részemről nem arról van szó, hogy nem akarom, hanem hogy ritkán van minek 'jobb és nagyobb felbontásban' tárolni. egy sokrésztvevős komolyzene, jazz vagy sokféle akusztikus hangszert megszólaltató zenénél ennek kardinális jelentősége lehet, de egy dobgéphez meg némi énekhanghoz sokszor még a CD adta lehetőség sincs kihasználva.
ettől függetlenül engem nem zavar, ha akár SACD minőségnek megfelelőben is rögzíti valaki a saját felvételeit, legfeljebb értelme nem lesz egy hajszálnyit sem és nullás adatokkal tölti ki a helyet a tárolóján.
szóval én mindenkit és mindent megértek, a könnyebb és a nehezebb utat is, de azt mondom, ha a "gyönyörűnél" vagy "fantasztikusnál" gyengébben szól valami,azt ne erőltesse extrém felbontású rögzítéshez.
-
#2922 Egész jó zene ez - kedvelem a stílust!
Thx! -
#2921 "szerintem mindenképpen erősen forrásminőség függő, hogy a használat előnyére válhat-e egy ilyen digizésnek vagy sem..."
Alapvetően így van, de szerintem mindenki megpróbál találni egy "személyes standard"-ot aminek a lehetőségeivel elégedett lehet. Alig hiszem, hogy létezik olyan ember aki kiadás-, vagy hangminőség alapján kategorizálva rögzíti az LP-it digitálisan, hol ilyen-, hol olyan felbontásban. -
#2920 hogy mennyien használják, az egy dolog szerintem (jelenleg épp csak egy nem reprezentatív statisztikai adat), a kérdés inkább az, hogy értelmesen, tudatosan megválasztva, vagy csak jó szándékból, és mindent, mert mondjuk az menőbb, vagy csak mert azt hallotta, hogy akkor biztos 'jobb' lesz....
szerintem mindenképpen erősen forrásminőség függő, hogy a használat előnyére válhat-e egy ilyen digizésnek vagy sem, de a 24/48-al semmi kivetnivalóm sincs, főleg, ha azt teljes mélységében és terjedelmében vissza is lehet hallani.
a 'jóféle' PVC lemez meg hát szintén szubjektív, tapasztalataim alapján sokan egyáltalán nem hallottak high-end audiofil hanganyagot, amihez viszonyítani tudnák a CD-képességeit és mondjuk a saját LP-jük minőségét. -
#2919 Ide is felteszem a kissé megviselt lemezekről mentett muzsikát Hofitól, bár csak 16/48-ban készült, nem is csúcs technikával.
NOSZTALGIA 1978! -
#2918 Engem pedig az érdekelne, hogy...
Na de idő közben rá is akadtam erre a fórumra, ahol jó páran használják LP digitalizáláshoz a 24/96-ot. Ahogy mondod, Dióka, valóban sok (én is annak tartom), de azt hiszem, hogy 24/48 azért szükségeltetik - a 16/44.1 (CD standard), esetleg 16/48 már úgy vélem kevés egy jóféle LP digitalizálásának esetében... -
#2917 Attól, hogy elmondod a véleményed, megfelelő hangnemben persze, még senki nem sértődik meg - itt legalábbis, nem. -
#2916 Nem akarok mindig kritizálni, mert bár nem hiábavaló, de mégis...
Nem akarok az agyára menni senkinek. -
#2915 Ezt hogy érted? -
#2914 Hagyjuk, próbálom magam ilyen téren is visszább fogni. -
#2913 Vár rád egy hsz. itt Musachy mester! -
#2912 Érdekelne, hogy szerinted milyen arányban képes kihasználni?...azon kívül, hogy működik és van.
Ne legyél már olyan titokzatos, beszélj arról a másik okról is, hátha lesz miről dumcsiznunk!
...nem tudom, mennyiben izgalmas, de egyébként én 2-4 évente szoktam lefújni vagy porrongyal letörölni a (merev)lemezeimről a port. de van olyan is,ami be van csomagolva, szóval arról sosem kell.