HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
Szép napot Zephyr mester!

Üdvözlöm a hölgyet, minden tiszteletem az övé már csak azért is mert képes befejezni az elkezdett mondataidat, Isten a tudója, nem mindennapi teljesítmény - ITT sem sikerült soha senkinek, igaz, mi legtöbbször a mondataid elejét sem értjük. <#nevetes1>
De félretéve a viccet mondhatom, gondolom, hogy mindannyian örülünk amiért megtaláltad akit kerestél - nem könnyû manapság.
Sok boldogságot Nektek! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
csak a rend kedvéért:
hd hangkártya, onkyo high end erõlködõ, és felsõ kategóriás philips ládák<#papakacsint>
örülök, ho benéztél de sajna mennem kell.
pár napig megint úton leszek, de hamarosan jelentkezek<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Dióka
szép nagy fájl!<#kacsint> remélem nem a laptop hangszórón hallgatod.<#hehe>

Zephyr Retiring
jaj, de bunkó vaok<#falbav>
itt járok a kedvenc totyikomban, és el sem dicsexek, hogy kondoroson mit is kaptam blurayen..
..és ez pont olyan szépen szól, mint ahogy kinéz<#eljen>
de 1 kép többet ér 1000 szónál..

akkó: további szép napot, és kellemes zenehallgatást. avagy:
have a nice day<#integet2>

Zephyr Retiring
nem biztos?
hagy meséljek el valamit:
olyan társra találtam, aki befejezi a mondataimat ha félbe hagyom,
aki hasonlóan gondolkodik mint én,
akivel egyszerre lépünk ha az esti séta alkalmával átkaroljuk egymást,
aki ugyanazokat a zenéket xereti mint én,
aki mindíg elvisel és felvidít ha elszomorodom..
aki ha rámnéz elolvadok, mert látom a boldogságot a szemeiben,
és akit sohasem tudnék megbántani.
úgy érzem önmagamat találtam meg csak ellenkezõ nemben.
úgy érzem mindíg xeretni fogom amíg csak élek, mert nélküle senki vaok.
miatta lettem más, lettem önmagam, s õ általam lett boldog és teljes.
ez nem is szerelem. sokkal több annál..
"ismer" majd az egész délmagyarország, és sokan örülnek a boldogságomnak. én nekik is szívbõl kívánom, hogy õk is érezzék amit én.
lássák amit én. és akarják amit én: egy boldog, vidám, õszinte és teljes életet..
és ha elég erõsen akarják: megkapják. ilyen egyszerû. a ez a vonzás törvénye.
a jó dolgok mindíg jó dolgokat szülnek. éljünk vidáman, mosolyogjunk sokat, s minden rendben lesz.
ezen pozitív energiákkal zárom soraim, de ne felejtsük
a magas hanghûség hatalmát sem, hiszen a hang is rezgés, a rezgés is energia, és az energia pedig mi magunk vagyunk. avagy:
viva la hq sound la estate<#integet2>

Zephyr Retiring
köcce szépen<#worship>
ami azt illeti, ránk is fér..
mellesleg ez az az idõszak a szerelemben, ami a lexebb.
az ismerkedési fázisra gondolok. de azért itt 😊 sem árt vigyázni...
ha van idõd és érted a fenti "célzást" less be a linkelt blog "zenés videók" rovatába is. (ha már egy zenei fórumban vagyunk<#nevetes1>)
csodaszép dolgokkal szembesülhetsz<#love11>

..és hogy stílszerûen önmagamból is adjak valamit,
hagy zárjam soraim az egyik szerelmemnek küldött sms részletemmel, ami
végülis elmondja a lényeget:
"..egyedül voltál, de ennek már vége..
mert Rád találtam, s Te rám találtál végre.."

Howkeddlee
Sziasztok!

Kaposi Laci és Bigivan barátaim! Bocsánat,hogy így "belepofátlankodom" a beszélgetésetekbe,de amit írtatok,a Logitech "nagytesóról" ahhoz annyit szeretnék hozzáfûzni,hogy nekem anno minden vágyam volt a Z-2300 után egy Z-5500. Sikerült is vennem egyet,s jelenleg is egy ilyent (Logitech Z-5500) hajtok!
Nagyon "kellemes" a hangja,filmeknél,játékoknál,zenei videóknál nagyon jó,de sajnos azt kell mondjam,hogy zenében kissé válogatós a cucc!
Pl. egy mai electro zene úgy szól rajta,hogy beszarás,s némelyik jól hangszerelt 80as-90es évekbeli muzsika is még komolyan szól. De mondjuk,egy komolyzenére én semmiképp nem javaslom! (arra ottvan a 2pár preludiumom... <#vigyor> )
Egyetlen hátrányának tartom azt,hogy kicsit érzéketlen a szett. Mert tolni kell neki valamennyire,hogy kihalld normálisan a hangokat! Halkan is jó,de valahogy nem az igazi!
A mélye beszarás (érdemes rákeresni youtube-on is a videókra,miket "állatkodnak" sokan vele!),sokkal durvább mint a kistesó (Z-2300),de mint Logitech,a magasai (szerintem) kicsit kevesek.(detto ez igaz a 2300-nál is.)
Én winamp-pal hallgatom a zenéimet,de muszáj (volt) az eq-t kicsit ráhúznom Flat-bõl a magasra...
Viszont én azt tettem,hogy a két frontot lecseréltem két másik szélessávú hangfalra. Így nagyon kultúrált hangja lett a cuccnak!!
Ezeket leszámítva nagyon szeretem,és lehet vele együtt élni!<#bee1>
Nem bántam meg,hogy megvettem!

Bocs az offért,és hogy kicsit hosszú voltam!

Sziasztok!Csaby

A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong... \"Nem az életemet akarom végigálmodni,hanem az álmaimat végigélni!\" \"A Japán TDK együttes kazettáját meg ne vedd!NINCS RAJTA SEMMI!!\"

johnlennon
Zárásnak pedig ha már a fúvósoknál tartottam:

TONY SCOTT - Move To The Big Band

johnlennon
Még egy zenei csomag: HALLGASSÁTOK meg.<#vigyor2>

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Én a jó zenéket szeretem, független a stílustól. Lehet az komoly zene is.

Az utóbbi hónapokban a 70-es évek zenei világa foglalkoztat, ezen belül pillanatnyilag a korábban említett amerikai klasszikus philadelphiai discó.

Olyan "KOJAK, PISZKOS HARRY" stb. feelingem van.

Ennek ellenére most hoztam egy dalt két elõadótól, swing:

SING SING SING

Wescone
Wow - "Boogie Wonderland"! Úgy "látom" velem ellentétben discoban Te nagyon kedveled a fúvóshangszereket - igazam van?

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Szevasztok Tagok!
Abban amit írsz nagyrészt egyetértek, valóban basszustúlsúlya van a drágább logitech rendszereknek. De pont ezért választottam ezt, mivel a pc-n csak olyan zenéket hallgatok, amik igénylik a basszusokat : jó, öreg funkyt és a 80-as 90-es évek dancefloor-zenéit, na meg jó kis glame-rockot. Ezekhez a logitech prímán passzol. Az igazi kedvenceket nem pc-n hallgatom!

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

mflex
Mert a kibaszott sg megint belassult, ilyenkor kattintgatok mindenre, gondolom a visszavonásra is, ha eltûnt, de a böngészõ elmentette. Szóval itt van:

Én is vettem még 2007-ben egy ilyet, elsõ hallásra azt hittem tényleg jó lesz, de azóta is a szekrényben csücsül. A hangzása mesterkélt, de annyira, hogy az már fáj, a thx minõsítés meg még egy kalap humbuk, amióta retro hifire kötöttem a gépet, soha vissza nem raknám. A magas elveszett ezekbõl, már ha kisebb testvérhez hasonlítom, bár osx alatt sokkal jobban szól, talán az rendszer jobban kitudja használni a hangkártyámat, de mély az olyan, ami közel sem egyezik azzal, amit a stúdióban a hangmérnök elképzelt. Persze egy pc mellett elmegy... A bose legszarabb terméke is simán padlóra küldi hangzásban, pont ez a baj vele, hogy nagyot szól meg a szomszédok is hallják, de csak bömbölni tud, sajnos. Ez csak az én saját véleményem, ettõl függetlenül jók a logitech cuccok.

A nagy tesója még szarabb hangzásra, hogy az már hányinger kategória...

What about the forests?

kaposi1
Na így meg értelmetlen lett a hozzászólásom!!!<#fejvakaras>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

kaposi1
"amióta retro hifire kötöttem a gépet, soha vissza nem raknám."
Elõször csak néztem hogy mit is jelenthet ez.<#wow1>
Aztán leesett!<#nevetes1>
Teljesen egyetértek veled.
Nekem sem kell semmi számítógépes hangrendszer. A jó öreg hifi-t semmi sem tudja kiváltani hangzásban.<#taps>
Most is azon hallgatok valami vizeséses indián zenét.
Na gyorsan mennem is kell könnyíteni magamon annyira élethû a vízcsobogás.<#nevetes2>

kaposi1
Szia!

55000-ért láttam a Prohardveren a nagytesóját de sajna már valaki lefoglalózta.<#szomoru1>
Azért az árért nagyon megérné megvenni.
Sok örömteli pillanatot kívánok a kicsikéhez!<#eljen>

Wescone
<#nevetes1> Egészségedre ...és egészségükre! <#nevetes2>

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Kérlek alássan, a minap vettem magamnak szülinapomra egy régi álmot, egy Logitech Z-2300-as audiorendszert a pc-hez, így mostan, ennek hála, az egész környék a zenédet "hallgassa" ! Vmi ba**ottul nagyot szól ez imigyen. Köszönettel ....
<#boxer><#violent><#gun><#action> (lakók véleménye jelenleg ez rólam ...az enyém meg ez- róluk:<#eplus2><#eplus2> )

Wescone
Szeva' Bigivan cimbora - privi megy! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Szevasztok Tagok!
Szia Kolléga!

Mivel itten nálam nagyobb funky-mániás nem hiszem, hogy van, s noch dazu, mivel az Incognitóval - szégyen a fejemre - igen szarul vagyok eleresztve, így kérném a jelszót !!
<#csodalk><#falbav><#fejvakaras>

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Hoztam egy kellemes muzsikát ismét.

PHILLY DEVOTIONS - Hurt So Bad

Musachy
Az Incognito nagy kedvencem, fõleg ez a dal!

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Pontosítok: azoknak (leginkább) akik nem-, vagy nem házon kívül nyaralnak. <#vigyor3>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
...és egy másik is mellyel fokozni lehet a hangulatot:

Jermaine Stewart - We Don't Have To Take Our Clothes Off

Ja, én meg keresem Jermaine Stewart "Get Lucky" címû számát <#felkialtas>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Na... mindenki nyaral?
Akkor a nyaralóknak egy nyári hangulatú dal:

Incognito - Always There

Pass required <#felkialtas> ...csak kérni kell. <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Volna még bõven amit hozzá lehetne csapni az biztos! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
hát igen, Frank Farian a 70-es évek D.Bohlen-je, legnagyobb diszkócsászára volt, jól átnyúlva a 80-asok végéig, és jól nyúlt bele anno a boney m szereplõ válogatásába is.
ehhez még hozzá csaphattad volna azt a 30-40 boney m sikert,ami "hozzávaló". <#nyes>

Wescone
'Napot Tagok!

Ha már szóba került (mert szóba hoztam <#nevetes1>) a Boney M és a "Love For Sale", itt a "hozzávaló" is két másik remek bár méltánytalanul kevesebb figyelmet és elismerést kapott dallal egyetemben:

Love For Sale
Somwhere In The World
Barbarella Fortuneteller

Ezúttal hotfile! ...pass nélkül. <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

johnlennon
Az alábbi cikket már korábban mutattam, csak ismételni tudom magam.

"Vitathatatlanul Philadelphiában született meg és körvonalazódott az új disco mûfaj. Gamble és Huff hangzásvilága a kései 60-as évekbõl merít és jellemzi a dübörgõ, erõs basszus és csúszkáló ritmus. A már himnusszá vált The Love I Lost, 1973-ból, lefektette az alapokat hogy milyennek is kell lennie egy igazi disco számnak.

A hangmérnök Joe Tarsia alapította a Sigma Sound-ot 1968-ban és szinte minden disco felvétel, Salsoul, Philly World, Gold Mind és Atlantic az õ stúdiójában készült, fenntartva ezzel az egyedüli Phialdelphia hangzást. A 12th utcában található stúdió adta ki az elsõ az elsõ 24 dalból álló lemezt az Egyesült Államokban és itt használtak elõször konzol automatizációt. A Sigma hangzása olyannyira erõs volt, hogy mindenki itt szerette volna felvenni lemezeit. David Bowie itt készítette el a Young Americans albumát, Dusty Sprinfield a Brand New Me-t, Elton John 1977-es philadelphiai felvétele pedig olyan nagy sikert hozott ( Are You Ready For Love), hogy harminc év után ismét kiadták.

Szinte az összes philadelphiai kiadású disco felvétel 1973 és 1980 közt ugyanazon stúdió zenészektõl származik, The Family vagy MFSB(Mother, Father, Sister, Brother). És természetesen ott van a The Salsoul Orchestra, Baker/Harris/Young Productions, The John Davis Monster Orchestra vagy a The Montana Sextet. A klasszikus felállások közül Earl Young a The Trammps-bõl (aki a 4/4-es disco dob minta kiötlõje volt és fektette le ezzel a disco alapjait), Karl Chambers dobos, Norman Harris, Roland Chambers, Bobby Eli és TJ Tindall gitáros, Ronnie Baker és Winnie Wilford basszista, Vince Montana ( A Salsoul Orchestra vezetõje) és Larry Washington ütõs, Ron Kersey, Leon Huff és Thom Bell keyboard. Don Renaldo vigyázott a húrokra és kürtökre. Tom Moulton ( A disco mix úttörõje, a 12 inches vinyl forma atyja), mixei befolyásolták egy-egy dal népszerûségét).

1975, Philadelphia International és a Philadelphia Soul és a disco mûfaj segített háttérbe szorítani a Motown és Motown Sound egyeduralmát, Gamble és Huff pedig premier producerek lettel közel 200 arany és platina felvételükkel.
A Salsoul, kihasználva az alkalmazott zenészek sikerét, elsõsorban a club zenére összpontosított. Figyelemre méltó roham indult Philadelphiába, ex Motown tagok, The Jacksons és Eddie Kendricks felhasználták az említett zenész felállásokat hogy átvegyék az új hangot és beépítsék karrierjükbe."

bigivan
Hát igen, nekem a Montana sextett pont az egyik kedvencem.
Érdekes dolog ez, a fúvósokkal a könnyebb mûfajban nincs bajom, vannak olyan bluesfelvételeim is, ahol remekelnek, lsd. például a Chicago korai lemezeit. A vonósok azonban, sztem, nagyon meglágyítják a legjobb zenéket is, ezért csak módjával szeretem. Persze van sok kivétel is, pl. Django Reinhardt és Stefan Grapelli közös lemezei, de az egy másik mûfaj !

Wescone
Hello John!
Én is meghallgattam, de nekem is idegen - bár én szeretem a vonós hangszereket a diszkóban, a fúvósokat már kevésbé.
Mint pl. a "Love For Sale" (Boney M).

In Lak\'ech Ala K\'in

johnlennon
Csak meg akartam mutatni a "PHILADELPHIA SOUND" világát.

"A '70-es évek elejétõl Philadelphiában, a fekete homoszexuálisok klubjaiban a gospel, a soul, fúvósokkal és vonósokkal gazdagított hangzású zene sodró ritmusára táncoltak.
Ez az érzelem-gazdag és fantáziadús tiszta zene, sajátos hangszereléssel és új felvételi technikával a philly sound.
Ez a fajta zene New York klubjaira is óriási hatással volt, ahol a dj-k olyan soul- és funklemezeket forgattak, melyeknek állandó, erõs lüktetésük van; a jelszó itt is a strong, heavy groove, azaz a ritmus mindenekfelett. A discozene nem egy tiszta mûfaj, hanem keverék: nem "komponálják", hanem "keverik".

ezt találtam magyarázó szövegnek.

Mivel sokan ismerik VINCENT MONTANA Jnr.- Who Needs Enemies c. számát (a korábbi mûveit kevésbé) de õ vezényelte a 70-es években a SALSOUL ORCHESTRA -t és a MFSB-t. Ide tartozik még a The Three Degrees is

Tény, hogy a fúvós-vonós-ritmus hangszerelés nagyzenekari elõadásban
a 70-es évek diszkó világának meghatározója volt.

Nekem tetszik...

bigivan
Hogy hozzak is vmit, itt az egyik legnagyobb jelenlegi kedvencem. Ez egy igazi, hangkártyát és hangrendszert egyaránt próbáratévõ dal, igen ütõs !
Il Divo - Adagio

Ez Tomaso Albinoni mindenki által ismert, gyönyörû dalának a feldolgozása.Érdemes meghallgatni !

Musachy
Nálam semmi reklám, egybõl a mirrorok vannak. Talán azért, mert regelve vagyok?

bigivan
Szia!
Köszi, de tegnap már leküzdöttem. Azt hiszem, hogy várni kell, vagy ráklikkelni vmelyik idióta reklámra, s akkor elõadja a letöltõlinket.
A zenédrõl: mindkettõ tipikus 70-es évekbõl való klasszikus diszkófelvétel,ezzel a sok vonóssal fõleg az USA-ban voltak népszerûek ezek a felvételek.Én a részemrõl nem kedvelem õket, a keményebb funky-vonal híve vagyok, szívesebben hallgatom a keményebb vonalat: Kool and tha Gang, Wild Cherry; Stretch stb. Lényeg, hogy kevesebb vonós legyen benne.A felvétel kifogástalan, nyilván jó minõségû forrásból való, akár én is feltehettem volna !<#ravasz1>

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Én csak a multi up-ot használtam feltöltéshez a 80-as fórumból.

Nincs ötletem, hogy mit kell tenni, hogy a reklám ne jöjjön be.

Ha kell, felrakom újra, ha tudtok mondani egy jó helyet.<#vigyor2>

Wescone
'Estét Tagok!
Ezt nem ismerem, de én is belehallgatok majd! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Szevasztok Tagok!
Szia Johnny!

Én meghallgatnám a zenédet, de nem férek hozzá, mivel egy csomó szemetet ad elõ, bárhonnan szeretném leszedni a számot! Vki megmondhatná, hogy ezt a sok szart ( pl: végezd el a butasági tésztet (sic); hagyd, hogy a tenyeredbõl olvassak; anasztázia ismer etc.) hogyan lehet elkerülni?! Elõre is köszönöm .......
Mire ezt befejeztem bejöttek a letöltési linkek ???!!!
<#fejvakaras><#falbav><#conf><#csodalk>

johnlennon
Sziasztok! <#integet2>

Igaz, a múltkor kerestem és megtaláltam egy CD-n.

Íme: MFSB - T.S.O.P. (The Sounds of Philadelphia) wav. lehet tesztelni!

Remix:Tom Moulton

Tyia
Csõ!

Ezek szerint eddig nem igazán éltél.

Jesszus, akkor Te egy élõ halott vagy?
Esetleg fordítva?
Ráadásul nem vártál keveset a happységre...és még ez sem biztos...

viva la life

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Musachy
Grat! Sok boldogságot az ifjú párnak!<#nyes>

Zephyr Retiring
hali. inkább úgy fogalmaznék:
én most élek csak igazán<#hehe>
furcsa ezt leírni, de talán életemben elõször: boldog vaok wazze<#puszi>
jah, hogy méltó maradjak a totyikhoz is: mindezt természetesen hq-ban<#integet2>

Tyia
Hi!

Te Jó Ég! Te még mindig élsz?

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Zephyr Retiring
még várok kicsit..
van még egy-két buli, csaj, sör, hawerok..
mi kell még wazze<#nyes>
osztán nem bánom: lemászok megígérem<#hehe>

Musachy
Mostanában készülsz "alászállani"? <#hehe>

Zephyr Retiring
üdv. kolléga<#integet2>
elõször is egy közös ismerõsünk üdvözöl.
másodszor is üdvözöl<#hehe>
harmadszor pedig: a jövõ elkerülhetetlen<#nyes>
és ki tudja, mit hoz a jövõ<#whatever>
zárszóként pedig: fejlõdhet akármeddig és bármerre is a technika (amit mellesleg rohadtul élvezek<#papakacsint>) ,de az a nagy büdös helyzet, hogy a síromba mellém temetik a jóöreg "dj-dual" vinylkoptató barázdabillegetõimet is<#vigyor>
szntem ezzel mindent elmondtam<#nevetes1>

kaposi1
Nagyon nagy sláger !
Grat az izléséhez!<#eljen><#wave>

Zephyr Retiring
üzenem a fiadnak: jó ízlése van<#eljen>
no mondjuk nem meglepõ: apja fia<#nyes>

tgolyo
Hi All!
itt ülök a Fiammal a lemezek közt , s elõvette egy torzonborz hajú énekesnõ lemezét. felraktam neki , mire õ: ez a szám kell az mp4 lejátszómra. úgy gondoltam megosztom Veletek is:

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Zephyr Retiring
no és a revans<#kerdes><#hehe>
..esetleg patt<#nyes>