5889
11891949761344119704.png
  • Musachy
    A gépház sincs földelve gondolom, tehát nem érdekes, ha összekötöd. Előbb valóban földelni kell, nekem van erre egy külön megoldásom.
  • Wescone
    A házban jó a földelés, ellenőriztem. Az erősítőt (ezáltal a lemezjátszót) földeltem a számítógép házhoz - semmi változás.
    A hangszedő és tárcsa közé alufóliát helyeztem árnyékolás végett, úgy sem változik semmi, de ha megemelem a tűt, vagyis távolítom a tárcsától, halkul a búgás... nincs több ötletem.
  • Dióka
    ez eddig elég súlyos eset, teljesen odavágja a minőséget, a statikus fehérzaj (a teljes spektrumban) végig jelen van, ez lehet kontakt hiba és a rögzítés bemeneti oldalának hibája is, de a búgás-gerjedés egyértelműen a földelés hiánya, ha nem jó a házban a földelés, akkor sürgősen rakjál be a bemeneti tápoldalra (a felvevő eszközhöz is) egy galvanikus leválasztót, addig véletlenül se digitalizálj!

• Zephyr Retiring
    erre is xakítok időt még a jövő heti nyaralásom előtt..
    hátha addig dióka is érdemben hozzá tud xólni.
    azért érdekes infracore esete is. lehet, hogy itt is ez a gond...
  • Zephyr Retiring
    francokat ;)
  • Musachy
    Amúgy ez a búgás egyáltalán nem vészes.
  • Musachy
    Ember, az nem egészséges.
  • Musachy
    Igen. Nekem is meg van oldva külön az erősítőm földelése, ahhoz meg az említett földelés vezetékkel a lemezjátszó is.
  • infracore
    digizésnél pedig a gépházhoz...ha én a fázisceruzát a gépházamhoz érintem,simán világít...
  • infracore
    "Pump Up The Volume!"...
    2x30Db-es emelés után nekem is ilyen.

az utolsó az tipikus földelési hiba (szerintem)..hiába van a lejátszó,meg a erősítő közt a földelő vezeték,ha maga a aljzat nem földelt...próbáld a lejátszó fém részét leföldelni pl. vékony vezetékkel a gázcsőhöz.
  • Wescone
    Pump Up The Volume!

...ja, miután meghallgattad, ne feledd ismét lehalkítani az erőlködőt, mert különben hosszú ideig fognak rád neheztelni a szomszédok.
  • Musachy
    Én látom, de nem hallom, mert telón netezek. Holnap meghallgatom a búgást.
  • infracore
    ezen én nem látok,hallok semmit...

• Wescone
    Ha csupán a lemezjátszó búgna, nem zavarna / érdekelne annyira.

Fázisonként:
    1. lemezjátszó kikapcsolva
    2. lemezjátszó bekapcsolva, hangszedő a lemez széle fölött
    3. ..., hangszedő a lemez közepe fölött

Tulajdonképpen nem is az zavar, hogy van a kimeneten egy enyhe búgás, hanem az, hogy lejátszás közben nő az intenzitása!!!

Sample
  • Musachy
    -mégis-
  • Musachy
    De a vágy örök, mert ha sosem lehet a miénk, akkor nincs egyszer mégis...
    vagy méis? Ugye, há' nem? De! Ugye?
  • kaposi1
    Kár hogy pont a kép nem jött össze, így pont a csattanó nem látszik.
    De ügyes vagy te, másodszorra már menni fog.
  • Zephyr Retiring
    hiszek neked testvér
    akkor hagy búcsúzzak mára egy kedvenc mondásommal:
    "amire vágyunk, az sosem lehet a miénk.
    ha egyszer mégis elérjük, többé már nem vágyunk rá."

zr.
  • kaposi1
    Azt elhiszem hogy a fotót már láttad valahol, de hogy az albumot nem töltöttem fel, ergó tőlem nem írtad ki az is biztos.
  • Zephyr Retiring
    ezt a fotót már láttam valahol

asszem az album is itt van valahol
    bár lehet, hogy már valamelyik dvd-re kiírtam..
  • kaposi1
    Komolyan mondom megáll az eszem hogy mennyire nem arra figyelsz amit mondok.
    Szerintem nagyon is tisztába vagyok vele miket adnak ki Vinyl-in és miket nem.
    Mivel szinte napi szinten követem az új megjelenéseket, és bizony a régieket is elhiheted tisztába vagyok vele mi elérhető korongon és mi nem.
    Konkrétan én erről a lemezről beszéltem hogy nem jelent meg vinyl-in.
  • Zephyr Retiring
    halvány lila fingod sincs, hogy miket adnak ki manapság is vinylen.
    (ezt a hsz-edből xűrtem le sorry.)
    rengeteg dj használ még manapság is barázdabillegetőt.
    mit gondoltál, hogy a mai tecno-house-rave partykon micimackót nyomnak vinylről
    olyan excluzív remixek, maxik és "special edition only for dj" fekete lemezeket gyártanak, amiket te csak fotókon láthatsz.
    régebben mutattam is egy ilyen korongot valamelyik hq-ban.
    asszem wavot is toltam róla. az is valami olasz italodisco ritkaság volt. pár éves csak. gondoltam nem árt ha ezekkel tisztában vagy
  • kaposi1
    Én csak egy lehetőséget mutattam neked.
    Kell a tökömnek a Bikini!( Már elnézést)
  • kaposi1
    Sajnos csak veszteségmentesbe van meg!
  • Musachy
    Gondolj bele, hogy nem egyszer nyaggattalak már, de te mindig találsz kifogást - most pl. a sok firkálás helyett szépen feltennél egy-két lemezt és kész.
    Nem a régi lemezre gondolok: "nem érek rá, most is úton vok, sötöbö, sötöbö"
  • Musachy
    A mérleg nyelve még mindig felém billenne, ha a kettőnk egyenlegét kéne nézni...
  • Musachy
    A CD se rossz, ezzel nem azt akartam mondani, mint a mellékelt ábra mutatta az Aranyalbum esetében is.
  • Zephyr Retiring
    hé, hawer..
    mutasd má' ezt hogy is néz ki empé320-ba
  • Zephyr Retiring

hát ez az. laci barátunk inkább letötikézik.
    ahelyett, hogy felfelé tenné
    ez rád is vonatkozik
  • kaposi1
    Persze hogy elismerem.
    De vannak olyan dolgok amiket ilyesmi korongokon már ki sem adnak(adtak).
    Pl: Mirko Hirsch - Obsession
    Akkor marad a CD.
  • Musachy
    És azt nyilván Laci barátunk is elismeri, hogy a valódi korongoknak lényegesen más hangulata van, mint a tőtikézett zenéknek, főleg, ha azok ilyesféle korongok:

• Musachy
    D'hát van már belőle a neten, Kaposi mester is mutatta. Akkor én minek szaporítsam? (amúgy se etikus)
  • kaposi1
    "te már vagy 1 éve ezen vacillálsz
    lassan mindenki beelőz.."

Koma én azért érek rá mert most is van egy 50" Plazma a szobában aminek nap mint nap rácsodálkozok a képére hogy mennyire tökéletes.
    Szóval nem vagyok elkésve semmiről.

Viszont anno én döbbenetes ízelítőt láttam a 3D tudásáról ezért akarok egy ilyen készüléket.
    Ami visszatart az még mindig az elérhetőség szegénysége.
    Amúgy ezen vacillálok.
  • Zephyr Retiring
    közben, ha már benéztem, ha nem haraxotok folytatnám a
    "mi is a hq valójában" sorozatunkat
    odaát nálam (hi-fi choice totyik) volt némi vitánk a hi-fi, nem hi-fi témakörről. aki lemaradt, röviden annyi, hogy a hi-fi (mondjuk morcikutyi és még pár "hozzá értő" xerint) egyik alapfeltétele az elemenkénti elemekből való összerakás. ami hülyeség. mondjuk abban igazuk van, hogy nem árt, ha pár paraméternek +felel a ketyerénk. (ilyen pl. a thd. is többek közt)
    azért érdeklődtem nemrég a thd felől, mert (ha már hq fórumban vagyunk) gondoltam érdekel minket a tökéletes hangzás.
    ehhez pedig az kell, hogy az erősítőnk thd-ja (teljes harmónikus torzítása) lehetőleg 2% alatt maradjon.
    hivatalosan 1% kellene a high end-hez, de mint már említettem 2% alatt sokan amúgy sem érzékelik..
    az erősítőtök thd-ját a gyári adatokból tudhatjátok +.
    azt most hagyjuk, hogy ez pontos adat vagy sem, de tételezzük fel, hogy megközelítően igaz
    a gond ott kezdődik, hogy a legtöbb "a" osztályú erősítő thd-ja ugyan lemegy 3% alá de sajnos ezeknek pont emiatt az áramfelvételük is igen magas.
    az "a" osztályú erősítők hatásfoka jó esetben is csak 35-50%-os.
    a következő kategória a "b" osztály. ezek a kb. 10-35 wattig terjedő családok. torzításuk 3 és 8% közé esik. viszont a hatásfokuk már 75% körül mozog.
    a legelterjedtebb az "ab" osztály. valószínüleg a legtöbbeteknek ez van otthon. jellemzői a 35 - 100 (akár soxor 100 is) hatásfoka rosszabb, mit a "b" osztályé, és a torzítása is már 10% körüli. zenehallgatás közben. viszont nagy előnye, hogy nyugalmi állapotban a "b" osztályú tozítás +szűnik. (már ha ezt tekinthetjük előnynek)
    a "c" osztály következne, de azt később..
    jöjjön a "d" azaz digital osztály. ez kifejezetten a cd, dvd és bluray technológiához lett kifejlesztve. legerősebb jellemzője az igen jó, közel 90%-os hatásfok, és a legminimálisabb torzítás. soxor 1% alatti.
    és végezetül a legvitatottabb, a high end fanok által istenített "c" osztály. ez a csöves erősítők világa. extra magas fogyaszással, rövid élettartammal, és jóval 10% feletti torzítással. hatásfoka valahol a 75 és a 90% között helyezkedik el, tehát ez az egyetlen jó pont.

összegzés: mind az 5 típust volt xerencsém tesztelni.
    a "c" osztály, tehát a csöves erősítők hangja valóban a legszebb, és legteltebb. de csakis éz kizárólag analóg forrásból (szalag, vagy vinyl)
    amennyiben igazán az audiofilek táborát kívánjuk erősíteni, és amakulátlan tisztaságú (már-már túl tökéletes) losslessek: cd, audio dvd, vagy bluray mellett tesszük le a voksunkat, mindenképpen érdemes egy "d" osztályú erősítőn elgondolkodnunk. mintahogy tettem én is, mikor az ócska kis semmi sony mini hi-fit választottam.
    a thd-t hivatalosan úgy mérik, hogy 0 - 100 wattig, 1 khz-en terhelik a rendszert. 100 wattnál a kialakult torzítás nem érheti el az 1%-ot.
    a sony mhc881 200 watton 0,9%-ot produkál a gyártó xerint.
    ami 0.45% 100 watton.
    sok termék létezik prémium kategóriában "aa" osztály a harman kardontól a végtelenségig, ami hq kategória.
    maradjunk annyiban, hogy ez a mini hi-fi is oda tartozik.
    igaz, a technics sincs idesorolva, pedig ha egy pillantást vesztek a
    gyári adatokra ***katt by info*** :)
    különösképpen a thd-ra, nyugodtan oda sorolhatnánk akár ezt is.
    egyelőre ennyi. lehet kiegészíteni, vagy tanulni belőle
    további vidám hetet. (master zr)

• Zephyr Retiring
    te már vagy 1 éve ezen vacillálsz
    lassan mindenki beelőz..
    infók itt, fotó valamikor később a hi-fi choice-ban :)
    még 2 dolog. akkoriban még kanadából hozatam, mert itthon nem lehetett kapni ezt a típust, nem tudom most lehet-e már..
    de ha ma vennék, csakis 3d-s led plazma jöhetne xóba
    a tévé, ott kezdődik.
  • kaposi1
    "az egyik legmodernebb technológiájú full hd-s led tv-nek vaok a boldog tulajdonosa."
    Na erre roppant kíváncsi lennék komolyan .
    Dobj egy képet légyszi.
    Vagy egy tipus számot.
    Most vacilálok egy ilyen vásárlásán.
  • Zephyr Retiring
    akkor most tisztázzuk végre, mert qrvára nem mindegy
    meghallgatás közben, az erősítőből hallasz egy bizonyos frekvenciájú hangot, vagy csak a lemezjátszón búg valami halkan
    ha az előbbi, akkor dobj már egy samplét, hagy hallgassuk + mi is azt a búgást..
    az utóbbiról + annyit, (mechanikus búgás) az egyik legmodernebb technológiájú full hd-s led tv-nek vaok a boldog tulajdonosa.
    kép 1. osztályú, hang xokásos dolby digital..etc..(semmi extra)
    de ha elnémítom, és kb. 15 cm-es távolságra +közelítem a műszert, bizony, búg. xóval, a lényeg a lényeg: ha akarunk, a kákán is tudunk csomót találni. őszintén, a kedvenc dual-omat sem hallgattam + 3 cm-es távolságból, de ki nem xarja le, ha a kar, a középpont felé enyhén búgni kezd, amennyiben ez a hangfalakból nem jön vissza
  • Zephyr Retiring
    pont erre gondoltam
    hogy ne legyen sértődés veszkón hawer részéről se,
    mondjuk ide feltolhatod a la lossless,
    brekihez + elég lesz 320-ba is
    persze semmi sem kötelező. csak, ha akarod
  • bigivan
    Itt egy újabb italo, ez elég érdekes ...

Joe Yellow - I'm yor lover / Love at first sight (Medley)

5:46; minőség:
  • Wescone
    De igen, az erőlködőre van kötve - avval nincs gond, müxik ahogyan elő van írva. Ez a búgás amit most tapasztalok, attól független dolog.