HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
természetesen hoztam<#nevetes1>

zephyrtheking

gondolom nyitja..ennyi a titok nyitja<#vigyor>

kellemes zenehallgatást kolléga<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

kaposi1
Kedves kollega!

Csak ámulok és bámulok.
Mint ha ez a szöszenet nem is a te "tolladbol" származna.
Köszönöm hogy enyi idõt álldoztál rám és hogy kimerítõ válaszoddal megörvendeztettél.
Amiket leírtál naggyából tisztába voltam.
Ilyen pénzért készült saját bakelitekhez volt már jó párhoz szerencsém hála egy itteni kollegának.
Mind fantasztikusan szól,nem az a 128-ból kreált kategória.

Köszi még egyszer a hozzászolást ,neked is legyen szép napod.<#integet2>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

<#wave>Na és jelszót is hoztál hozzá??<#nemtudom>
Zephyr Retiring
..egyébként, majd elfelejtettem:
nem jöttem ám üres kézzel..
special hq mastering gurcan barátunktól 😊

oszt mehet a check, csak..<#nyes>

na csók<#nevetes1>

Zephyr Retiring
üdvözlet kolléga<#integet2>

mivel tanítványom eléggé elfoglalt mostanság, (no meg amúgy sem ért még eléggé a témához<#nyes>) így most (is) én világosítalak fel, ha megengeded..
a teknika napjainkban annyira fejlõdik, hogy én is csak kapkodom a fejem, pedig régi motoros vaok már a szakmámban, és sok mindent láttam is (utoljára például: diót a fán<#hehe>)
a helyzet a következõ: "lossless"-t bárki, bármikor tud készíteni.
elég hozzá akár egy 128-as empétré, egy faxa zenelejátszó progi (extra pluginnal) ahol is egyet kattintasz, és a 16 khz feletti hangok "visszaállnak" eredeti helyükre..(hogy csak egy módszert említsek hirtelen)
innentõl pedig már gyerekjáték a lossless készítése..
sajnos.
ezáltal (vagy inkább ennek tudatában) lényegtelenné vált hogy mi a lossless, és mi nem az.
biztosat még én sem tudok állítani, mert ma már kis cash-el a zsebedben kedvenc zenéidet akár bakeliton (vinylen) is kiadathatod.
ha te "hozod" a forrásanyagot, ami lehet akár 128-as empétré is, bármikor szívesen "elkészítik" a "mesterlemezt"..
itt jegyezném meg, hogy létezik egész hallgatható minõségû 128-as, és hallgathatatlan minõségû "eredeti" 320-as tömörítés is.
ez is mindíg a forrásanyag minõségétõl függ.
hogy mi a lossless, és mi nem az, az egyénileg változik.
függ elsõsorban a forrásanyagtól, továbbá a hanglejátszó\erõsítõ berendezésen és nem utolsósorban a hangfal minõségén is.
azért ezt nem árt tudni.
jó eséllyel nevezhetjük losslessnek az eredeti zárjegyes minõségellenõrzött hanghordozókat is, bár még ezek közt is lelhetõ fel "hamisítvány"..
hogy csak pár példát említsek hirtelen:
italo maxi hits sorozat "pár" zenéje, vagy mflex egyik üzletben vett cd-je, vagy az általam rossmann-ban vásárolt balázs pali albumok<#falbav>
ezek (még ha hallgathatónak is tûnnek) valójában nem is eredeti losslessek.
ezért maradjunk annyiban, hogy próbáljon mindenki eredeti termékeket beszerezni, és ha mégis minõségi gondokat tapasztal, jogában áll reklamálni sõt az ellenértéket visszakapni is. ez a törvény jelenleg.
aki pedig bizonytalan forrásból szerzi be a "gyûjteményét" pl. ingyen letölthetõ internetes zenék, az inkább ne is szóljon semmit<#nevetes1>
örüljön annak amit talált, oszt hali..
nagy vonalakban ennyi.
és persze: have a nice day..
köcce a figyelmet, remélem segítettem<#worship>

kaposi1
Na végre valaki!
Elküldöm priviben a számot, hallgasd meg.
Különösen a végére a zene utánra koncentrálj.
Kíváncsian várom a véleményed róla!<#worship>

Wescone
Hello!
Kép alapján az. Mit lehet (kell) még tudni róla?

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Sziasztok!

Sajna megint a régi nóta viszont itt most nagyon számítok rátok.

Lossless vagy még sem!!!!

Megkaptam a Siberian Heat hivatalosan kiadott maxi lemezét!<#wow1>

Ez mind szép és jó a Spektrum kép is szépen fest szerintem.

Csak hogy valami bibi van mégis.

Aki tud és hajlandó segíteni annak nagyon szívesen elküldöm ezt a számot priviben analizálásra, hogy szedjétek szét ízekre.<#hehe>
A szám végét kell figyelni!!!!!!

Ezen áll vagy bukik hogy bekerül-e teljes terjedelmében a topikomba.
Help please!<#help><#help>

Zephyr Retiring
jah<#nevetes1>
bár lassan szállingóznak már a többiek is idefele, úgyhogy el is köszönnék. jók legyetek<#integet2>

Dióka
nem azt kérdeztem, hogy most lehet-e,hanem hogy elhangzott-e már és õ megjegyezte-e, de látom mindkettõre 'nem' a válasz.<#nyes><#hehe> szép és élményszerû izgalmas vendégeskedés lehet, ahol unalmadban e bevált fórumokon éled ki magad.

Zephyr Retiring
nem lehet. épp vendégségben vagyunk<#nyes>
valszeg meglepõdnének kissé, ha akrobatikázni kezdenénk itt<#nevetes1>

Dióka
nem mondtad még neki, hogy mindenkinek jobb, ha te állsz mögötte?<#nevetes1>

Zephyr Retiring
itt áll épp mögöttem. üdvözlöd<#kerdes>
légyszi azért ne nagyon égess le, büszkén emlegettelek neki, mint az egyik legtehetségesebb tanítványomat<#whatever>

Dióka
"csávónak"?!?
mondjuk lehet, nem is olyan rossz duma ez egy ilyen 'sukár fickó palimadártól',mint te.<#nyes>
látom,ma egyedül vagy és unatkozol. merre dorombol a cicusod?

Zephyr Retiring
csak a poén kedvéért dobhattál volna egy fotót a jó öreg sony-dról..
xerintem nem volt rossz gép..
annakidején.
egyébként, nem fogunk össze, hogy diókának szerváljunk egy magnódecket<#kerdes>
a csávónak tutira hiánya lehet már ezen a téren is<#nyes>

Wescone
Ja, a "Princess - Say Im Your Number One" nem csak minta - letölthetõ egész szám. <#papakacsint>
Egész jó muzsika, szerintem.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
szürke: Dolby B
színes: Dolby Off

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Én szeretem kiemelni a magas tartományt, de csak mértékkel. Az alapzajt viszont nagyon nem csípem.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Van egy haverom, aki szintén nagy magnós és zenegyûjtõ volt a 80-as években. Neki volt mániája a minél jobban sziszegõ magastartomány. Ennek érdekében felvételhez dolbyt használt, de lejátszásnál már kikapcsolta. Sõt, sokszor az elõmágnesezéssel is variált. A torzítás és a magasabb zaj már kevésbé érdekelte.

imo :) science fiction is science fact

Dióka
azért én még nem mondanék biztosat a szétcsúszásra, hisz tök simán lehet csak az adott szalag mágneses jellemzõi miatt is ilyen jelenség,nem feltétlenül csak az "analóg" rögzítés ismérve. ahány szalag, és mögöttes elektronika, fej, illetve annak állapota stb. a deckben ez annyiféleképpen nézhet ki.

ha ráérsz majd, dolby nélkül vegyél fel, mert az marha sokat belepofázhat a dolgokba, de legfõképp a hangzásba.

Wescone
...viszont azt most már tudjuk, hogy a sávok közti szétcsúszás nagy valószínûséggel korábbi analóg rögzítésre utal.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ez alkalommal csak a kiváncsiság hajtott - persze, elvégezhetem a mûveletet Dolby nélkül is ha akarod.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
oké, és mi a tanulság vagy van ebben olyan következtetés,ami eddig nem volt ismert?! esetleg megcsinálnád a felvételt a dolby B nélkül is?!

94-ben volt utoljára deckem.<#nyes>

Wescone
'Estét Tagok!

Mivel "odaát" áll a bál tape recorder terén, kedvem szottyant e'kis tesztelésre - a saját deck-em tesztelésére.

Tárgy:
- SONY TC-KE 400S

Rögzítés:
- maxell XLII (jelen pillanatban sajnos jobb szalag nem áll rendelkezésemre)

Hang anyag:
- wav (44.1 Hz / 16bit) Princess - Say Im Your Number One

Felvétel beállítások:
- automata kalibrálás
- Bolby B / mpx filter
- rec level peak: +3 dB

Lejátszás beállítás:
- Dolby Off

Digitalizált anyag:
- wav (44.1 Hz / 16 bit) digitalizált anyag

Spectrum:
- szürke - eredeti anyag spectruma
- színes - analog spectrum

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
<#nevetes1>
bravissimo. még 1-2 ilyen megjegyzés, és tiszteletbeli tanítványommá avanzsállak<#hehe>
egyébként ez megtiszteltetés és nem sértés<#vigyor>

Zephyr Retiring
gondoltam én is rá, és fel is kértek már saját totyikra.
nem fogadtam el a felkérést. túl okos vaok ehhez<#vigyor>

Dióka
hoppá! biztos! <#nyes>

Hoppá!hoppá
Ez a zene megvan valakinek??
Szívesen venném wavban vagy egyébb jó minõségben!

ui.
( egye pici ha csak mp 3 van az is jöhet)

Wescone
Amirõl Diókával csevegtem korábban (egy ideig azt hittem, hogy ez "Belle Epoque" száma):

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Jó a "Magic Fly", de spacesound terén már közhely. A "Love To Fly"-t azért kedvelem mert egész eredetinek találom. Ahogyan a vízbe öntött tinta elkeveredik - leginkább ahhoz fogható a zene hangúlata. Képes vagyok többször meghallgatni egymás után, rendkívül nyugtató.

In Lak\'ech Ala K\'in

Hamár repülés ....engem ez jobban magával ragad!

Dióka
hát picit valóban már a "majdnem elvont" felé húz,de még határon belül van. a másik fórumon már mondtam, még legaláb 10 napig nem tudok semmit sem rakni.(T.OK))majd emlékeztess...<#kacsint>

Wescone
Engem pont a kissé elvont háttérjellege fogott meg, persze nem kizárt, hogy csak rám van hatással.
Amúgy ha már szóba hoztad a "Space Woman"-t fel is tólhatnád ha megvan jóban - nekem sajnos csak mptréé-ben van meg.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
háááát....ez engem nem ragadott sehová sem. 20 éve és most sem. túl langyi....háttérzene.

szerintem ezen a hangaztos konferálással a Space Woman ezerszer jobb találat lenne.<#kacsint>

Wescone

Venus Gang - Love To Fly

...a '78-as "Galactic Soul" albumról.
Egy zene mely magával ragadja az embert - élvezet "repülni" vele!

In Lak\'ech Ala K\'in

Köszönöm a segítséget !megoldódott a probléma közben 1 kis telefonos segítség .....<#worship><#eljen>

Musachy
Csinálni kell hozzá és lesz.

imo :) science fiction is science fact

Ez nem tudom honnan van,egy best of féle lemezrõl származik, régebbi anyag. Ott is van egy válogatás, amin szerepel a szám!
Ha pedig az ilyen névvel kiadott album kell, szólj, megvan az is, csak egybe, nincs CUE fájl hozzá!

hoppá ez 1 picit jobban szól!!
Megyek a flacmúzikra vadászni....<#wave>

tgolyo
Bakker , talált. meghallgattam külön-külön a két oldalt a balos sokkal szebben szól. sajna nem fejhiba , ilyen a felvétel. még a danubius-ról rögzítettem 88 körül.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Wescone
Talán mert ilyen a felvétel, különbözik a sávok közép, ill. magas frekvenciatartománya. Nem gond az, bár annak is betudható a jelenség, hogy koszos (vagy magnetizálódott) a fej és emiatt tompább az egyik sáv.

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Skacok!
orsós magnóról digiztem be egy rádiófelvételt. miért csúszik ennyire szét a két oldal?

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Akkor hallgassatok bele ebbeis. Ha ez sem jó, musichunter kolléga, akkor nézz szét a flacmusicon!

Köszönöm !
Akkor pancsolt!<#rinya>

mflex
160k maximum...
Ehhez még program se kell, annyira gány a hangzása.

What about the forests?

Szép napos délutánt mindenkinek!
Volna itten 1 kis kérés rá kellene nézni 1 zenére mennyire wav vagy pancsolt!Én nem értek igazán hozzá , ezért kérem a segítséget.

Space- Just blue

Fáradozásotokat elõre is köszönöm!<#worship><#worship><#worship>

Wescone
Miért, mit vártál Zephyr bá, hogy kiselõadást fogok tartani amit feleslegesen túllihegünk majd?
Azt már nem!

In Lak\'ech Ala K\'in

Tyia
Még két-két ilyen és bátran megnyithatjuk a közös közhely totyikunkat...

viva la nagyi-gazságok

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Tyia
viva la kinek sajna<#hehe>

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0