5889
-
#3351 ...Te meg miért utalgatsz írásban a hsz.-ekre - talán telefonról nyomod mostanában a sületlenségeket? -
#3350 Általában ami Wescone szerint igaz - az az igazság!
A viccet félretéve - ez a felvétel magnószalagról származik (de legalábbis látott már mágnesszalagot, és itt most nem "master tape"-ről "beszélek"), mégpedig egy nem túl jó minőségű szalagról. Már az első pár másodpercben tisztán hallható, a szalag mágnesrétegének megviselt állapotából adódó egyenetlenség. A két sáv közti lényeges szétcsúszás pedig megerősít véleményemben - analog forrásra utal.
Check it out - again! -
#3349 #3344-re:
+tisztelsz kolléga. thx.
nem leszek hálátlan.. -
#3348 #3347-re:
wescone nem az igazat, hanem azt mondja, ami xerinte az igaz. nagy különbség. jó szívű az ürge, de soxor nem tudja: mennyi is az annyi.
a spektrumgörbét meg felejtsd el. az qrvára becsapható.
xomorúan, de büszkén is jelzem: csekkolás tekintetében csak xerény xemélyemben bízhatsz jelenleg itt az esgén.
jelzem: kis tanítványom is fejlődőképes :)
bár még van mit tanulnia.. -
#3347 Őszintén mondom, Wescone kolléga hsz-ből csak a szmájlit néztem meg, a frekimenetet nem. A szmájliból pedig, ezek szerint, nem jó következtetést vontam le.
Szomorú lettem miatta, mivel én is meghallgattam őket mielőtt feltoltam, s szerintem jól szóltak, ezért is tettem fel. Másrészt, akitől kaptam, Ő nem kamumester, mindig az igazat mondja, s azt mondta, mindkét szám cd-ről való.
Így most nyugodtabb vagyok, hogy még nem siketültem meg! -
#3346 -
#3345 Félreérted...
Pont, hogy jó minőség a spectrum alapján, bár én nem szedtem le. -
#3344 Máris megvan a kárpótlás!
Voltam délelőtt Ausztriában bolhán. Ott vettem egy príma magnót, ezt majd bemutatom a Felhő kolléga topicjában, meg vettem néhány lemezt is. Van benne egy cd, ami inkább Mflex kolléga hatáskörébe való, de, mivel ott sztem mindenki ismeri, így inkább ide tolom fel. Mikor haza értem, utána néztem ezen zene előadójának, s kiderült hogy MAGYAR. Istenuccse majdnem hanyatt estem, mivel erről a formációról ma délelőtt 11 óráig nem hallottam semmit. Egy biztos, ekkor új Magyar kedvencem született, mégpedig HYPNOTIX néven. Ez kettő magyar urat takar, mégpedig: GAJDA Lászlót és SZANYI Lászlót. A 2006-ban az Universal kiadó által kiadott STAR GATES című lemezről van szó, ami elsőrangú spacesynth-zene.
Adtam érte szégyenletes 5 eurócentet. Ez kb. 12 Ft-t ér itthon.
Itt van róla a kedvenc dalom, ez garantáltan HQ minőség, mivel én csináltam!
Hypnotix - Planet-X
-
#3343 Szevasztok Tagok!
Volt nálam a hét elején egy hordozható HDD, fel kellett rá vennem 2 Colosseum lemezt (), azon találtam a számot a Ken Lászlóval egyetemben. Azt mondta a gazda, hogy cd-ről lettek átírva. Én nem vagyok italo gyüjtő, de gondoltam, itt az sg-n jó lesz néhány fannak. Nem gondoltam, hogy ilyen szutyok a minősége! Bocs emberek, majd nyújtok vmi kárpótlást ellenértékként ! Felkérném a t. Házigazdát, hogy stornózza az említett feltöltésem, esetleg a Ken Laszlót is, ha szintén szemét. Ezt nem tudom megítélni.
Köszönettel: én ! -
#3342 nem véleményezem, mert amiket hallottam róla tőletek...
pörgetőkről annyit (és egyéb hi-fi ketyerékről általában)
sok-sok régi gépet amik a tulajdonomban voltak, sajna nem fotóztam le (hitachi, sony ..etc..) és vannak amiket már így utólag nem is tudok.
de amit igen, azokat mind-mind be fogom mutatni egy arra szakosodott totyikban ;)
(remélem, van már ilyen :) -
#3341 Egyébként egy ilyen vinylpörgetőről van szó, eredeti összeállításban:
AKAI AP-Q50
-
#3340 nem hogy jó, de az egyik legjobb volt a maga idején.
zephyr pedig addig nem nyuxik, míg be nem xerez egyet belőle a pivát gyűjteményébe.
mondjuk 1 orsós magnót, 1 lemezjátszót és 1 erölködőt..
nem bánom, ha ezek + vannak, a maradékot is beszerezzük :) -
#3339 A Revox pedig jó(részemről csak álmodoztam róla, sokáig nézegettem egy szép összeállítást még a '80-as évek végén). -
#3338 nem mondok semmit :)
nem akarom, hogy wescone ismételgesse a 3335-öst :)
csak annyit mondok, ez is be lesz mutatva odaát ;) -
#3337 ritkán tévedek, de ha mégis, azt beismerem. jelezték privibe, hogy nem akai, hanem aiwa volt az általam említett fekete pörgető..
sorry..
az akai egy ezüst magnódeck volt, amit egy másik kollégának adtam el itt az esgén :)
(mindkettő ketyere be lesz mutatva később a hi-fi choice-ban ;) amúgy bevallom, saját tulajdonban levő ketyerék közül kimaradt a revox, a mechlabor, és jópár más márka is :(
de ez nem lesz mindíg így :)
-
#3336 A szíjhajtásos Technics-emnek nincs ilyen baja, ugyanazokon az erősítőkön próbálva, mégis az Akai valahogy jobbnak tűnik (eltekintve a búgástól, ami azért csak feltekert hangerőn észlelhető, persze zene nélkül). -
#3335 Persze, persze - tudjuk, hogy Neked mindened volt. -
#3334 ezt a fontos infót eddig elhallgattátok wazze.
new variation:
akai pörgetők azonnali evakuálása!
egyébként, most hogy mondod, nekem is volt egy kb. 37 cm széles akai pörgetőm. fekete műanyagházas. úgy kaptam valakitől. nagyjából 3 és fél percig használtam. aztán továbbajándékoztam én is :)
fene tudja, valamiért nem tetszett a hangja..
talán nem véletlenül ezexerint :) -
#3333 Hű-ha, BigIvan - honnan származik ez az anyag?!
-
#3332 Musachy mesternek is van egy AKAI pörgetője, szintén DD meghajtás és ugyanúgy viselkedik mint az enyém. Két azonos márkájú barázdabillegetőnek egész véletlenül ugyanavval a hibával... lehetséges ez szerinted?
Úgy-e, nem valószínű ...nagyon nem! -
#3331 mivel a direct drive-os meghajtású lemezjátszók meghajtómotorja eleve le van árnyékolva, akárcsak a szíjhajtásúaké is :)
ezért hát nem szívesen mondom ki, de diónak is és mindenki másnak is igaza van, aki a földeletlenségi hibára gondolt.
tudod wescone hawer, ha nem így lenne, az egész digizős bandának hasonló gondjaik lennének.
ha a földelés nem segít, csakis valami rövidzárlat lehet valahol a rendszerben.
másik lemezjátszóért ugorj át a szomidhoz, és csekkold avval is. ha búg, akkor a riaa kollektor xarhatott be az erölködődbe..slussz :) -
#3330 Amint találok megoldást, közzéteszem! -
#3329 A megoldás érdekelne. -
#3328 Mindenkinek köszönet a tippekért - idő közben egyértelművé vált, hogy a motor elektromágneses tere zavar be, mostmár csak arra kell megoldást találnom, hogy sikeresen árnyékoljam le ezt az erőteret.
...na de zenéljünk is egy keveset:
Aneka - Japanese Boy (An Endless Music Mix) - 6:40 -
infracore #3327 "Próbáld ki másik erősítőn..."...most hogy mondod lehet benne valami,mert nekem egy Nordmende lemezjátszóm volt,és kezdetben Videoton erősítőm majd aztán Sony erősítő...a Videotonnal nem csinálta ezt a hangot,csak a Sonyval...most Technics van,de már nincs meg a lemezjátszó. -
#3326 Nekem is van egy szinte ugyanilyen problémájú lemezjátszóm, több erősítővel próbálva is ugyanazt produkálja. -
#3325 ha lenne neki másik, már kipróbálta volna..
gondolom..
bár lehet, hogy ez csak nekünk magától értetődő :) -
#3324 Próbáld ki másik erősítőn...
Nekem régen egy sony hasonló dolgokat művelt, aztán felvilágosítottak, hogy a sony erősítők legendásan híresek arról, hogy a szar cucc, ami bennük van, főleg emiatt kreálja a búgást is többek között, mert nem rendesen földel le. Az 1992 és utáni erősítőkről van szó. -
#3323 Nyilván a hangszedő tekercse veszi fel azt a brummfrekvenciát, ami talán a gép trafójából származik... -
#3322 Igen, más hangszedővel is ugyanaz a helyzet, viszont kiderült, hogy nem kábelezés probléma, ugyanis a kar maga, hangszedő nélkül, nem érzékel semmit. -
#3321 Ez egy igen jó ötlet, mindjárt utána nézek! -
WhoGo #3320 Sajna nem vagyok nagy spiller, szíjhajtású gépeim voltak, illetve van most is. Nem tapasztaltam hasonlót. (RIAA korrektor, előerősítő búgott már nekem is, de az legalább hangos, meg egy rendesen kivitelezett tápegység illetve annak felújítása megoldotta.) Esetleg egy másik szedővel tehetnél egy próbát, jelentkezik-e azzal is a hiba? -
#3319 Semmi gond (idő közben javítottam a második emlitett hsz. számát)! A gond az, hogy akkor sem tűnik el a búgás ha árnyékolom a hangszedőt. -
WhoGo #3318 Upsz! Visszaolvashattam volna jobban is...elnézést.
-
#3317 Hello!
Teljes mértékben egyetértek (lásd: #3251, #3256 hsz.-ek)! -
WhoGo #3316 Üdv!
Abból amit leírtál én inkább arra következtetnék, hogy ez nem vezetéses, hanem szórt zavar. Gondolom nem szíjhajtású a lemezjátszód. Mivel a motor felé közelítve nő az intenzitása, ezért ezt akármilyen jó földeléssel sem fogod kiküszöbölni. A motor szórt mágneses terét hallod. Kábelcsere a karban, kevésbé kényes hangszedő, ilyesmik következhetnek, de félő, hogy ez nem oldódik meg egykönnyen. -
#3315 Nem rádiósra, de erősítőre van kötve... -
#3314 Halihó!
ha rákötöd egy mezei rádióserősítőre aminek van phono bemenete , akkor is jelentkezik a hiba? -
#3313 halljuk jaztata megoldást wazze :)
ne kerteljél, nem vagy te kertész :) -
#3312 De igen, a gépház is földelve van.