HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
most wescone vakarhatja a fejét lacám, mert hogy a szokásos cdda formátumot rakta fel 😊 (cdda 44.1/16 bit)
csak a fotón "látszik" a dvd audio formátum!

..illetve, épp ez az, hogy pont nem látszik😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Szia!

Köszönöm hogy feltetted ebben a formátumban is!
Lehet, hogy az én hangrendszerem nem valami penge de én nem hallok különbséget a két felvétel között (
Tudom hogy lassan fillérekért lehet vinyót venni de szerintem teljesen felesleges 3x akkora fájl-t késziteni
Inkább maradok a jobban elterjedt szabványnál
....de ez csak az én véleményem

Üdv

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Zephyr Retiring
ez részben igaz csak 😊
de a jövõ hét közepén (amint +int oh. porát taposom), természetesen majd képekkel is illusztrálok egy valódi dvd audio kontra cd audio projectet 😉

Wescone
Lenyûgözõ, hogy néha menyi hülyeséget vagy képes összehordani egyetlen hsz.-ben! <#nevetes1>
...végezetül annyit; nagyon messze jársz az igazságtól.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
valamelyik nap fogok szakítani idõt a témára,
elöljáróban: amit most mutattál az felesleges és bullshit is..
a különbség akkor látszik, ha 96/24-et nyomatsz vissza 44.1/16-ba. te viszont pont fordítva csináltad wazze 😊

Wescone
Csak szemléltetõ, mondanám... említésre méltó, szóra érdemes különbséget én nem igazán látok.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
Wescone bá!

Az ábra csak szemléltetõ vagy van hozzá esetleg valami következtetés (vélemény) is?

Wescone
Pet Shop Boys - It Couldn't Happen Here (44.1/16)

44.1 kHz/16 bit (szürke) vs. 96 kHz/24 bit (színes)

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
elõször is: nincs mit 😉
hozta a mikuás, és valaha valóban lossless volt 😊
továbbá. mivel ez nálad dícséretnek xámít, köcce..

Zephyr Retiring
köszöntlek eurolaszlo©
mizu arrafelé?
valami hq mostanság?
ha belefutsz valami kuriózumba. tudod hol találsz 😉
üdvözöllek.
zephyr®

Üdvözletem Zephyr Mester!<#integet2><#nevetes1>

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Nincs semmi gond - majd meg lesz
Én is inkább a hétvégén érek rá lemezekkel foglalkozni ,ilyenkor este meló után már nem sok kedvem van

Dióka
akkor nem is mondom, hogy igazad van.<#wave><#taps><#nevetes1>

egyébként honnan szedted ezt a MT by chile by ZR feltrugymózott sistergõ iszonyat fost? annyira simán látszik, hogy mi volt elõtte.<#hehe> és hát nem sacd.

Zephyr Retiring
látom baxxa a csõrödet a fili-hifim<#hehe>
sebaj. 1-szer majd neked is lesz hasonló<#nevetes1>

most rohanok, de tudod, volt már nekem is igazam:

és itt el is ismerted 😊

hidd el: 2009-ben hallottál elõször az sacd-rõl..
akkor is tõlem<#nevetes1>

kár válaszolnod. mindketten tudjuk, hogy igazam van. már megint<#eplus2>

Dióka
szó=betû <#duma>

Dióka
látom, hosszas unszolás eredményeképpen megosztottad velünk, honnan szeded azt a sok zagyvaságot, amivel fáradhatatlanul és sokszor kényszeredetten ostromlod a társadalmat!<#falbav><#nevetes1>

szerencsére itt két fórumban is még jóval elõtted hangzott el ez a 4 szó tõlem is, de igazából 2000 körül kezdtem ismerkedni vele, mert akkor még nagy szám volt az is, ha sikerült meghallgatnod egy lemezt (ma már csak inkább extravagáns kuriózum, mely azóta sem terjedt el), de végülis nem is lényeg, hisz sacd-és hanganyagot azóta sem gyûjtök. viszont a lossless hihg-end philips hangfalak létezését tényleg neked köszönhetõen ismertem meg! <#nyes> örök hálám!<#eplus2>

Wescone
Szeva' Zephyr!
Ez a "bullshit generátor" hulla jó! <#nevetes1><#vigyor2>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Hi!
Nem feledkeztem meg a kérésedrõl, de mostanában rengeteg a munkám (késõn végzek), így majd csak hétvégén lesz idõm újra bedigizni a darabot, de meglesz, ígérem.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
<#vigyor>
sacd-rõl addig még csak nem is hallottál, míg nem elítettem..
a büszkeségtõl dagad a mellem, hogy nem csak a
bullshit 😊
ragadt rád <#nevetes1>

Zephyr Retiring
szewavsztok.
lossless, vagy nem lossless <#nevetes1>

ez itt a kérdés..
(mivel a fájl állítólag nem veszteségmentes, ezért most csak a fotót mutatom...
egyelõre<#hehe>

Wescone
Hát hiába vásároltam szénszálas kefét jó (magas) áron?! <#confused>

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
<#integet2>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Szia Kolléga!Anno csipáztam ezt a zenét én is - faxa <#eljen>

A kibontáshoz a nevem kell! - ez lemaradt

Hamár ilyen szépen összejöttünk - tettem fel én is egy zenét (sztem jól szól)

Volume up!

bigivan
Azt a percegést valószínüsíthetõen sztatikus töltésnek hívják, s a legjobb ellene a Nagaoka cég antisztatikus belsõ borítója, ami megszünteti ezt a jelenséget. Egyébként lehet venni príma vákumos lemezmosókat itthon is 120/ 130 -ezer körüli áron !<#confused><#rinya>

Kár,hogy nekem nincs meg a lemez pedig bedigizném - csak kíváncsiságból kinek hogy szól a cucca

Wescone
...bizonyára Ti is halljátok - ötletek?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Feltehetem, bár úgy gondoltam várok még az efféle dolgokkal ugyanis hallok valamiféle percegést ami nagyon nem tetszik és nem igazán értem, mibõl fakad. Másra nem igazán tudok gondolni minthogy valóban ráférne a korongjaimra egy alapos mosás, de mit lehet tudni?...

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Szevasztok Tagok, a szendergésnek ezennel véget vetek, jön máris a legnagyobb zenék közül az egyik! Ez itt egy extended maxi verzió, számomra a kommercionális zenék legjobbika abban az esztendõben (1983) <#vigyor2><#vigyor2>
Boytronic - YOU
1983; 7:10; wav

Wescone
"Erõsen gondolkozom egy KEF hangfalon."
Gondolkodj még erõsebben és vegyél inkább kettõt! <#crazya>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone!

A PSB - It Couldn't Happen Here
ezt feltennéd normál wavban 16/44.1 - hogy össze lehessen hasonlítani a 24/96-hoz?
Köszi

Wescone
Kösz! <#wave>
Terveztem már egy ideje, hogy foglalkozom a dologgal, de valahogy mindig hiányzott valami a rendszerbõl. <#pardon1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Hááát mostanában nem hallgattam ilyesmit de leszedem és meghallgatom - Köszi Kolléga!

Szia!

Köszönöm a választ!Üdv a vinylpörgetõk táborában! <#integet2>

kaposi1
Akkor majd elõveszem a Magic System felvételed.<#eljen><#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

tgolyo
Halihó!
pedig eléggé oda van a lemez.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

tgolyo
képzeld el tegnap éjszakás volt a párom és hajnali fél 1-kor még nem tudtam aludni. kimentem a nappaliba , bekapcsoltam olyan 15-20w körüli hangerõn , ellazultam a fotelban és fél 2-ig hallgattam a lemezt.

kaposi1
Zolikám én is elvittem a Kék Duná-t.
Köszönöm szépen.
Erõsen gondolkozom egy KEF hangfalon.
Talán majd referencia meghallgatásnak sem lesz utolsó.<#worship><#smile>

Wescone
Üdvözlégy Te is, Kaposi kolléga! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Sziasztok!

Csak épp beköszönök, mert csupa csupa ismerõs nevet látok a hozzászólásoknál.<#wave>

Wescone
Én elvittem, lazítottam is - gyönyörû! <#vigyor4><#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Halihó!
mostanság mások az elfoglaltságaim.

Wescone
Hello cimbora - régen láttalak erre! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szóval - AKAI AP-Q50 lemezjátszó (AKAI hangszedõ), Sony F170 erõsítõ (phono in - rec out), Sound Blaster Audigy hangkártya és hétköznapi kábelezés.

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Hali Mindenkinek!
mindenki üljön bele a fotelba és lazítson egy picit e remek muzsikára. tudom , hogy egy-két helyen pattog de 1983-as lemezrõl van szó. akinek nem tetszik nyugodtan kiszûrheti belõle.
Johann Strauss - Kék Duna-keringõ

http://rapidshare.com/files/447784234/Johann_Strauss_-_K__k_Duna.rar

Wescone
Hello!

Nem titok, de errõl majd holnap írok ha nem gond - most éppen érdekesebb "dolog" nyomult a látóterembe. <#papakacsint>
Jó éjt Tagok!

In Lak\'ech Ala K\'in

Szia Wescone!

Érdeklõnék , hogy mi a rendszer (eszterga - hangszedõ - kábel) amivel ezeket a felvételeket készítetted? - ha nem titok
Sz.gépbe digizel vagy asztali írót használsz?

Üdv

Dióka
elnézést a hosszú értekezésért, a végén láttam csak, több lett egy mondatnál.<#vigyor5>

a "személyes standard" inkább egyszerûnek hangzik, mintsem ésszerûnek, hisz azért azon kvül, hogy felveszem, azt nem kevés helyen tárolom is, és mint ilyen digitális adattal, a hozzá való tárhellyel sem célszerû pazarolni. most nem néhány tucat vinyl pvc-re gondolok, hanem többezer zeneszámra....

azt én sem hiszem - csak remélem - hogy rajtam kívül van még, aki minõség alapján <#nyes> dönt arról, hogy mekkorában és milyen formátumban tárolja a zenéit, de én speciel pont úgy vagyok vele, ha valami nem elég jó hozzá, mondjuk épp egy 128-as mp3 szintjét megüti, akkor azt nem tárolom veszteségmentesben, ha egy fejhallgatós-hangfalas teszt után értelmes hangkép-hangzás jön ki valamibõl (ez úgy max. 10-20%-a a populáris zenéknek), akkor örömmel tárolom az eredeti formátumában is, de hogy ettõl jelentõsen (2-3x) nagyobb helyet szórjak rá a szó szoros értelmében, ahhoz nagyon ott kell lennie a hangzásnak, na és ilyennel (ami mondjuk minõségben meg kívánja haladni az audio-CD sztenderdet) õszintén szólva nagyon ritkán (azaz szinte sohasem) találkoztam akár az sg-én, akár más fórumokon vagy kiadványokon is. jó, hát persze, vannak kifejezetten minõségi -csúfoljuk audiophile típusú- hanganyagok, melyek fellelhetõek akár cédén,akár vinylen is, de ezek általában nem a populáris zenéket képviselik és itt sem szórt még senki nagyon hasonlót.
tucatnyi 24/96-os LP digizést hallgattam végig (mely 3,26-szor! több helyet igényel akár egy audiophile cédénél!), boncoltam szét belülrõl, de azok közül is elenyészõt találtam, mely akár önmagában hallgatva, akár a CD kiadásánál érezhetõen teltebb vagy dinamikusabb volt.
tehát ha valami tényleg nem jobb, akkor miért tartsak fent rá 3x annyi helyet?!

részemrõl nem arról van szó, hogy nem akarom, hanem hogy ritkán van minek 'jobb és nagyobb felbontásban' tárolni. egy sokrésztvevõs komolyzene, jazz vagy sokféle akusztikus hangszert megszólaltató zenénél ennek kardinális jelentõsége lehet, de egy dobgéphez meg némi énekhanghoz sokszor még a CD adta lehetõség sincs kihasználva.

ettõl függetlenül engem nem zavar, ha akár SACD minõségnek megfelelõben is rögzíti valaki a saját felvételeit, legfeljebb értelme nem lesz egy hajszálnyit sem és nullás adatokkal tölti ki a helyet a tárolóján.

szóval én mindenkit és mindent megértek, a könnyebb és a nehezebb utat is, de azt mondom, ha a "gyönyörûnél" vagy "fantasztikusnál" gyengébben szól valami,azt ne erõltesse extrém felbontású rögzítéshez.

Wescone
Egész jó zene ez - kedvelem a stílust! <#eljen>
Thx!

In Lak\'ech Ala K\'in