HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In Lak\'ech Ala K\'in
Abból amit leírtál én inkább arra következtetnék, hogy ez nem vezetéses, hanem szórt zavar. Gondolom nem szíjhajtású a lemezjátszód. Mivel a motor felé közelítve nõ az intenzitása, ezért ezt akármilyen jó földeléssel sem fogod kiküszöbölni. A motor szórt mágneses terét hallod. Kábelcsere a karban, kevésbé kényes hangszedõ, ilyesmik következhetnek, de félõ, hogy ez nem oldódik meg egykönnyen.
ha rákötöd egy mezei rádióserõsítõre aminek van phono bemenete , akkor is jelentkezik a hiba?
forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!
ne kerteljél, nem vagy te kertész :)
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
imo :) science fiction is science fact
A hangszedõ és tárcsa közé alufóliát helyeztem árnyékolás végett, úgy sem változik semmi, de ha megemelem a tût, vagyis távolítom a tárcsától, halkul a búgás... nincs több ötletem. <#nemtudom>#nemtudom>
In Lak\'ech Ala K\'in
hátha addig dióka is érdemben hozzá tud xólni.
azért érdekes infracore esete is. lehet, hogy itt is ez a gond...
2x30Db-es emelés után nekem is ilyen.
az utolsó az tipikus földelési hiba (szerintem)..hiába van a lejátszó,meg a erõsítõ közt a földelõ vezeték,ha maga a aljzat nem földelt...próbáld a lejátszó fém részét leföldelni pl. vékony vezetékkel a gázcsõhöz.
...ja, miután meghallgattad, ne feledd ismét lehalkítani az erõlködõt, mert különben hosszú ideig fognak rád neheztelni a szomszédok. <#ravasz1>#ravasz1>
In Lak\'ech Ala K\'in

Fázisonként:
1. lemezjátszó kikapcsolva
2. lemezjátszó bekapcsolva, hangszedõ a lemez széle fölött
3. ..., hangszedõ a lemez közepe fölött
Tulajdonképpen nem is az zavar, hogy van a kimeneten egy enyhe búgás, hanem az, hogy lejátszás közben nõ az intenzitása!!!
In Lak\'ech Ala K\'in
vagy méis? Ugye, há' nem? De! Ugye?
De ügyes vagy te, másodszorra már menni fog.<#hehe>#hehe>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
akkor hagy búcsúzzak mára egy kedvenc mondásommal:
"amire vágyunk, az sosem lehet a miénk.
ha egyszer mégis elérjük, többé már nem vágyunk rá."
zr. <#ma>#ma>
asszem az album is itt van valahol<#hehe>#hehe>
bár lehet, hogy már valamelyik dvd-re kiírtam..
Szerintem nagyon is tisztába vagyok vele miket adnak ki Vinyl-in és miket nem.
Mivel szinte napi szinten követem az új megjelenéseket, és bizony a régieket is elhiheted tisztába vagyok vele mi elérhetõ korongon és mi nem.
Konkrétan én errõl a lemezrõl beszéltem hogy nem jelent meg vinyl-in.<#nezze>#nezze>
(ezt a hsz-edbõl xûrtem le sorry.)
rengeteg dj használ még manapság is barázdabillegetõt.
mit gondoltál, hogy a mai tecno-house-rave partykon micimackót nyomnak vinylrõl<#hehe>#hehe>
olyan excluzív remixek, maxik és "special edition only for dj" fekete lemezeket gyártanak, amiket te csak fotókon láthatsz.
régebben mutattam is egy ilyen korongot valamelyik hq-ban.
asszem wavot is toltam róla. az is valami olasz italodisco ritkaság volt. pár éves csak. gondoltam nem árt ha ezekkel tisztában vagy<#vigyor>#vigyor>
Kell a tökömnek a Bikini!( Már elnézést)<#worship>#worship>
Nem a régi lemezre gondolok: "nem érek rá, most is úton vok, sötöbö, sötöbö"
mutasd má' ezt hogy is néz ki empé320-ba<#hehe>#hehe>
hát ez az. laci barátunk inkább letötikézik.
ahelyett, hogy felfelé tenné<#nyes>#nyes>
ez rád is vonatkozik<#nyes>#nyes>
De vannak olyan dolgok amiket ilyesmi korongokon már ki sem adnak(adtak).
Pl: Mirko Hirsch - Obsession
Akkor marad a CD.

lassan mindenki beelõz.."
Koma én azért érek rá mert most is van egy 50" Plazma a szobában aminek nap mint nap rácsodálkozok a képére hogy mennyire tökéletes.
Szóval nem vagyok elkésve semmirõl.<#wink>#wink>
Viszont anno én döbbenetes ízelítõt láttam a 3D tudásáról ezért akarok egy ilyen készüléket.
Ami visszatart az még mindig az elérhetõség szegénysége.
Amúgy ezen vacillálok.<#crazya>#crazya>
"mi is a hq valójában" sorozatunkat<#vigyor>#vigyor>
odaát nálam (hi-fi choice totyik) volt némi vitánk a hi-fi, nem hi-fi témakörrõl. aki lemaradt, röviden annyi, hogy a hi-fi (mondjuk morcikutyi és még pár "hozzá értõ" xerint) egyik alapfeltétele az elemenkénti elemekbõl való összerakás. ami hülyeség. mondjuk abban igazuk van, hogy nem árt, ha pár paraméternek +felel a ketyerénk. (ilyen pl. a thd. is többek közt)
azért érdeklõdtem nemrég a thd felõl, mert (ha már hq fórumban vagyunk) gondoltam érdekel minket a tökéletes hangzás.
ehhez pedig az kell, hogy az erõsítõnk thd-ja (teljes harmónikus torzítása) lehetõleg 2% alatt maradjon.
hivatalosan 1% kellene a high end-hez, de mint már említettem 2% alatt sokan amúgy sem érzékelik..
az erõsítõtök thd-ját a gyári adatokból tudhatjátok +.
azt most hagyjuk, hogy ez pontos adat vagy sem, de tételezzük fel, hogy megközelítõen igaz<#nyes>#nyes>
a gond ott kezdõdik, hogy a legtöbb "a" osztályú erõsítõ thd-ja ugyan lemegy 3% alá de sajnos ezeknek pont emiatt az áramfelvételük is igen magas.
az "a" osztályú erõsítõk hatásfoka jó esetben is csak 35-50%-os.
a következõ kategória a "b" osztály. ezek a kb. 10-35 wattig terjedõ családok. torzításuk 3 és 8% közé esik. viszont a hatásfokuk már 75% körül mozog.
a legelterjedtebb az "ab" osztály. valószínüleg a legtöbbeteknek ez van otthon. jellemzõi a 35 - 100 (akár soxor 100 is) hatásfoka rosszabb, mit a "b" osztályé, és a torzítása is már 10% körüli. zenehallgatás közben. viszont nagy elõnye, hogy nyugalmi állapotban a "b" osztályú tozítás +szûnik. (már ha ezt tekinthetjük elõnynek)
a "c" osztály következne, de azt késõbb..
jöjjön a "d" azaz digital osztály. ez kifejezetten a cd, dvd és bluray technológiához lett kifejlesztve. legerõsebb jellemzõje az igen jó, közel 90%-os hatásfok, és a legminimálisabb torzítás. soxor 1% alatti.
és végezetül a legvitatottabb, a high end fanok által istenített "c" osztály. ez a csöves erõsítõk világa. extra magas fogyaszással, rövid élettartammal, és jóval 10% feletti torzítással. hatásfoka valahol a 75 és a 90% között helyezkedik el, tehát ez az egyetlen jó pont.
összegzés: mind az 5 típust volt xerencsém tesztelni.
a "c" osztály, tehát a csöves erõsítõk hangja valóban a legszebb, és legteltebb. de csakis éz kizárólag analóg forrásból (szalag, vagy vinyl)
amennyiben igazán az audiofilek táborát kívánjuk erõsíteni, és amakulátlan tisztaságú (már-már túl tökéletes) losslessek: cd, audio dvd, vagy bluray mellett tesszük le a voksunkat, mindenképpen érdemes egy "d" osztályú erõsítõn elgondolkodnunk. mintahogy tettem én is, mikor az ócska kis semmi sony mini hi-fit választottam.
a thd-t hivatalosan úgy mérik, hogy 0 - 100 wattig, 1 khz-en terhelik a rendszert. 100 wattnál a kialakult torzítás nem érheti el az 1%-ot.
a sony mhc881 200 watton 0,9%-ot produkál a gyártó xerint.
ami 0.45% 100 watton.
sok termék létezik prémium kategóriában "aa" osztály a harman kardontól a végtelenségig, ami hq kategória.
maradjunk annyiban, hogy ez a mini hi-fi is oda tartozik.
igaz, a technics sincs idesorolva, pedig ha egy pillantást vesztek a
gyári adatokra ***katt by info*** :)
különösképpen a thd-ra, nyugodtan oda sorolhatnánk akár ezt is.
egyelõre ennyi. lehet kiegészíteni, vagy tanulni belõle<#nyes>#nyes>
további vidám hetet. (master zr)
lassan mindenki beelõz..
infók itt, fotó valamikor késõbb a hi-fi choice-ban :)
még 2 dolog. akkoriban még kanadából hozatam, mert itthon nem lehetett kapni ezt a típust, nem tudom most lehet-e már..
de ha ma vennék, csakis 3d-s led plazma jöhetne xóba<#eljen>#eljen>
a tévé, ott kezdõdik.
Na erre roppant kíváncsi lennék komolyan .
Dobj egy képet légyszi.
Vagy egy tipus számot.
Most vacilálok egy ilyen vásárlásán.
meghallgatás közben, az erõsítõbõl hallasz egy bizonyos frekvenciájú hangot, vagy csak a lemezjátszón búg valami halkan<#nemtudom>#nemtudom>
ha az elõbbi, akkor dobj már egy samplét, hagy hallgassuk + mi is azt a búgást..
az utóbbiról + annyit, (mechanikus búgás) az egyik legmodernebb technológiájú full hd-s led tv-nek vaok a boldog tulajdonosa.
kép 1. osztályú, hang xokásos dolby digital..etc..(semmi extra<#hehe>#hehe>)
de ha elnémítom, és kb. 15 cm-es távolságra +közelítem a mûszert, bizony, búg. xóval, a lényeg a lényeg: ha akarunk, a kákán is tudunk csomót találni. õszintén, a kedvenc dual-omat sem hallgattam + 3 cm-es távolságból, de ki nem xarja le, ha a kar, a középpont felé enyhén búgni kezd, amennyiben ez a hangfalakból nem jön vissza<#whatever>#whatever>
hogy ne legyen sértõdés veszkón hawer részérõl se,
mondjuk ide feltolhatod a la lossless,
brekihez + elég lesz 320-ba is<#hehe>#hehe>
persze semmi sem kötelezõ. csak, ha akarod<#nevetes1>#nevetes1>
Joe Yellow - I'm yor lover / Love at first sight (Medley)
5:46; minõség:<#eljen>#eljen>
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
In Lak\'ech Ala K\'in