HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wescone
Ez egy igen jó ötlet, mindjárt utána nézek! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Sajna nem vagyok nagy spiller, szíjhajtású gépeim voltak, illetve van most is. Nem tapasztaltam hasonlót. (RIAA korrektor, elõerõsítõ búgott már nekem is, de az legalább hangos, meg egy rendesen kivitelezett tápegység illetve annak felújítása megoldotta.) Esetleg egy másik szedõvel tehetnél egy próbát, jelentkezik-e azzal is a hiba?
Wescone
Semmi gond (idõ közben javítottam a második emlitett hsz. számát)! A gond az, hogy akkor sem tûnik el a búgás ha árnyékolom a hangszedõt. <#wilting>

In Lak\'ech Ala K\'in

Upsz! Visszaolvashattam volna jobban is...elnézést.
Wescone
Hello!
Teljes mértékben egyetértek (lásd: #3251, #3256 hsz.-ek)!

In Lak\'ech Ala K\'in

Üdv!

Abból amit leírtál én inkább arra következtetnék, hogy ez nem vezetéses, hanem szórt zavar. Gondolom nem szíjhajtású a lemezjátszód. Mivel a motor felé közelítve nõ az intenzitása, ezért ezt akármilyen jó földeléssel sem fogod kiküszöbölni. A motor szórt mágneses terét hallod. Kábelcsere a karban, kevésbé kényes hangszedõ, ilyesmik következhetnek, de félõ, hogy ez nem oldódik meg egykönnyen.
Wescone
Nem rádiósra, de erõsítõre van kötve...

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Halihó!
ha rákötöd egy mezei rádióserõsítõre aminek van phono bemenete , akkor is jelentkezik a hiba?

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Zephyr Retiring
halljuk jaztata megoldást wazze :)
ne kerteljél, nem vagy te kertész :)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Wescone
De igen, a gépház is földelve van.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
A gépház sincs földelve gondolom, tehát nem érdekes, ha összekötöd. Elõbb valóban földelni kell, nekem van erre egy külön megoldásom.

imo :) science fiction is science fact

Wescone
A házban jó a földelés, ellenõriztem. Az erõsítõt (ezáltal a lemezjátszót) földeltem a számítógép házhoz - semmi változás.
A hangszedõ és tárcsa közé alufóliát helyeztem árnyékolás végett, úgy sem változik semmi, de ha megemelem a tût, vagyis távolítom a tárcsától, halkul a búgás... nincs több ötletem. <#nemtudom>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
ez eddig elég súlyos eset, teljesen odavágja a minõséget, a statikus fehérzaj (a teljes spektrumban) végig jelen van, ez lehet kontakt hiba és a rögzítés bemeneti oldalának hibája is, de a búgás-gerjedés egyértelmûen a földelés hiánya, ha nem jó a házban a földelés, akkor sürgõsen rakjál be a bemeneti tápoldalra (a felvevõ eszközhöz is) egy galvanikus leválasztót, addig véletlenül se digitalizálj!

Zephyr Retiring
erre is xakítok idõt még a jövõ heti nyaralásom elõtt..
hátha addig dióka is érdemben hozzá tud xólni.
azért érdekes infracore esete is. lehet, hogy itt is ez a gond...

Zephyr Retiring
francokat ;)

Musachy
Amúgy ez a búgás egyáltalán nem vészes.

Musachy
Ember, az nem egészséges.

Musachy
Igen. Nekem is meg van oldva külön az erõsítõm földelése, ahhoz meg az említett földelés vezetékkel a lemezjátszó is.

digizésnél pedig a gépházhoz...ha én a fázisceruzát a gépházamhoz érintem,simán világít...<#hawaii>

"Pump Up The Volume!"...<#nevetes1>
2x30Db-es emelés után nekem is ilyen.

az utolsó az tipikus földelési hiba (szerintem)..hiába van a lejátszó,meg a erõsítõ közt a földelõ vezeték,ha maga a aljzat nem földelt...próbáld a lejátszó fém részét leföldelni pl. vékony vezetékkel a gázcsõhöz.

Wescone
Pump Up The Volume!

...ja, miután meghallgattad, ne feledd ismét lehalkítani az erõlködõt, mert különben hosszú ideig fognak rád neheztelni a szomszédok. <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Én látom, de nem hallom, mert telón netezek. Holnap meghallgatom a búgást.

ezen én nem látok,hallok semmit...<#nemtudom>

Wescone
Ha csupán a lemezjátszó búgna, nem zavarna / érdekelne annyira.

Fázisonként:
1. lemezjátszó kikapcsolva
2. lemezjátszó bekapcsolva, hangszedõ a lemez széle fölött
3. ..., hangszedõ a lemez közepe fölött

Tulajdonképpen nem is az zavar, hogy van a kimeneten egy enyhe búgás, hanem az, hogy lejátszás közben nõ az intenzitása!!!

Sample

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
-mégis-

Musachy
De a vágy örök, mert ha sosem lehet a miénk, akkor nincs egyszer mégis...
vagy méis? Ugye, há' nem? De! Ugye?

kaposi1
Kár hogy pont a kép nem jött össze, így pont a csattanó nem látszik.
De ügyes vagy te, másodszorra már menni fog.<#hehe>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
hiszek neked testvér<#nevetes1>
akkor hagy búcsúzzak mára egy kedvenc mondásommal:
"amire vágyunk, az sosem lehet a miénk.
ha egyszer mégis elérjük, többé már nem vágyunk rá."

zr. <#ma>

kaposi1
Azt elhiszem hogy a fotót már láttad valahol, de hogy az albumot nem töltöttem fel, ergó tõlem nem írtad ki az is biztos.<#mf1>

Zephyr Retiring
ezt a fotót már láttam valahol<#nevetes1>

asszem az album is itt van valahol<#hehe>
bár lehet, hogy már valamelyik dvd-re kiírtam..

kaposi1
Komolyan mondom megáll az eszem hogy mennyire nem arra figyelsz amit mondok.
Szerintem nagyon is tisztába vagyok vele miket adnak ki Vinyl-in és miket nem.
Mivel szinte napi szinten követem az új megjelenéseket, és bizony a régieket is elhiheted tisztába vagyok vele mi elérhetõ korongon és mi nem.
Konkrétan én errõl a lemezrõl beszéltem hogy nem jelent meg vinyl-in.<#nezze>

Zephyr Retiring
halvány lila fingod sincs, hogy miket adnak ki manapság is vinylen.
(ezt a hsz-edbõl xûrtem le sorry.)
rengeteg dj használ még manapság is barázdabillegetõt.
mit gondoltál, hogy a mai tecno-house-rave partykon micimackót nyomnak vinylrõl<#hehe>
olyan excluzív remixek, maxik és "special edition only for dj" fekete lemezeket gyártanak, amiket te csak fotókon láthatsz.
régebben mutattam is egy ilyen korongot valamelyik hq-ban.
asszem wavot is toltam róla. az is valami olasz italodisco ritkaság volt. pár éves csak. gondoltam nem árt ha ezekkel tisztában vagy<#vigyor>

kaposi1
Én csak egy lehetõséget mutattam neked.
Kell a tökömnek a Bikini!( Már elnézést)<#worship>

kaposi1
Sajnos csak veszteségmentesbe van meg!<#vigyor>

Musachy
Gondolj bele, hogy nem egyszer nyaggattalak már, de te mindig találsz kifogást - most pl. a sok firkálás helyett szépen feltennél egy-két lemezt és kész.
Nem a régi lemezre gondolok: "nem érek rá, most is úton vok, sötöbö, sötöbö"

Musachy
A mérleg nyelve még mindig felém billenne, ha a kettõnk egyenlegét kéne nézni...

Musachy
A CD se rossz, ezzel nem azt akartam mondani, mint a mellékelt ábra mutatta az Aranyalbum esetében is.

Zephyr Retiring
hé, hawer..
mutasd má' ezt hogy is néz ki empé320-ba<#hehe>

Zephyr Retiring
<#nevetes1>
hát ez az. laci barátunk inkább letötikézik.
ahelyett, hogy felfelé tenné<#nyes>
ez rád is vonatkozik<#nyes>

kaposi1
Persze hogy elismerem.<#eljen>
De vannak olyan dolgok amiket ilyesmi korongokon már ki sem adnak(adtak).
Pl: Mirko Hirsch - Obsession
Akkor marad a CD.

Musachy
És azt nyilván Laci barátunk is elismeri, hogy a valódi korongoknak lényegesen más hangulata van, mint a tõtikézett zenéknek, fõleg, ha azok ilyesféle korongok:

Musachy
D'hát van már belõle a neten, Kaposi mester is mutatta. Akkor én minek szaporítsam? (amúgy se etikus)

kaposi1
"te már vagy 1 éve ezen vacillálsz
lassan mindenki beelõz.."

Koma én azért érek rá mert most is van egy 50" Plazma a szobában aminek nap mint nap rácsodálkozok a képére hogy mennyire tökéletes.
Szóval nem vagyok elkésve semmirõl.<#wink>

Viszont anno én döbbenetes ízelítõt láttam a 3D tudásáról ezért akarok egy ilyen készüléket.
Ami visszatart az még mindig az elérhetõség szegénysége.
Amúgy ezen vacillálok.<#crazya>

Zephyr Retiring
közben, ha már benéztem, ha nem haraxotok folytatnám a
"mi is a hq valójában" sorozatunkat<#vigyor>
odaát nálam (hi-fi choice totyik) volt némi vitánk a hi-fi, nem hi-fi témakörrõl. aki lemaradt, röviden annyi, hogy a hi-fi (mondjuk morcikutyi és még pár "hozzá értõ" xerint) egyik alapfeltétele az elemenkénti elemekbõl való összerakás. ami hülyeség. mondjuk abban igazuk van, hogy nem árt, ha pár paraméternek +felel a ketyerénk. (ilyen pl. a thd. is többek közt)
azért érdeklõdtem nemrég a thd felõl, mert (ha már hq fórumban vagyunk) gondoltam érdekel minket a tökéletes hangzás.
ehhez pedig az kell, hogy az erõsítõnk thd-ja (teljes harmónikus torzítása) lehetõleg 2% alatt maradjon.
hivatalosan 1% kellene a high end-hez, de mint már említettem 2% alatt sokan amúgy sem érzékelik..
az erõsítõtök thd-ját a gyári adatokból tudhatjátok +.
azt most hagyjuk, hogy ez pontos adat vagy sem, de tételezzük fel, hogy megközelítõen igaz<#nyes>
a gond ott kezdõdik, hogy a legtöbb "a" osztályú erõsítõ thd-ja ugyan lemegy 3% alá de sajnos ezeknek pont emiatt az áramfelvételük is igen magas.
az "a" osztályú erõsítõk hatásfoka jó esetben is csak 35-50%-os.
a következõ kategória a "b" osztály. ezek a kb. 10-35 wattig terjedõ családok. torzításuk 3 és 8% közé esik. viszont a hatásfokuk már 75% körül mozog.
a legelterjedtebb az "ab" osztály. valószínüleg a legtöbbeteknek ez van otthon. jellemzõi a 35 - 100 (akár soxor 100 is) hatásfoka rosszabb, mit a "b" osztályé, és a torzítása is már 10% körüli. zenehallgatás közben. viszont nagy elõnye, hogy nyugalmi állapotban a "b" osztályú tozítás +szûnik. (már ha ezt tekinthetjük elõnynek)
a "c" osztály következne, de azt késõbb..
jöjjön a "d" azaz digital osztály. ez kifejezetten a cd, dvd és bluray technológiához lett kifejlesztve. legerõsebb jellemzõje az igen jó, közel 90%-os hatásfok, és a legminimálisabb torzítás. soxor 1% alatti.
és végezetül a legvitatottabb, a high end fanok által istenített "c" osztály. ez a csöves erõsítõk világa. extra magas fogyaszással, rövid élettartammal, és jóval 10% feletti torzítással. hatásfoka valahol a 75 és a 90% között helyezkedik el, tehát ez az egyetlen jó pont.

összegzés: mind az 5 típust volt xerencsém tesztelni.
a "c" osztály, tehát a csöves erõsítõk hangja valóban a legszebb, és legteltebb. de csakis éz kizárólag analóg forrásból (szalag, vagy vinyl)
amennyiben igazán az audiofilek táborát kívánjuk erõsíteni, és amakulátlan tisztaságú (már-már túl tökéletes) losslessek: cd, audio dvd, vagy bluray mellett tesszük le a voksunkat, mindenképpen érdemes egy "d" osztályú erõsítõn elgondolkodnunk. mintahogy tettem én is, mikor az ócska kis semmi sony mini hi-fit választottam.
a thd-t hivatalosan úgy mérik, hogy 0 - 100 wattig, 1 khz-en terhelik a rendszert. 100 wattnál a kialakult torzítás nem érheti el az 1%-ot.
a sony mhc881 200 watton 0,9%-ot produkál a gyártó xerint.
ami 0.45% 100 watton.
sok termék létezik prémium kategóriában "aa" osztály a harman kardontól a végtelenségig, ami hq kategória.
maradjunk annyiban, hogy ez a mini hi-fi is oda tartozik.
igaz, a technics sincs idesorolva, pedig ha egy pillantást vesztek a
gyári adatokra ***katt by info*** :)
különösképpen a thd-ra, nyugodtan oda sorolhatnánk akár ezt is.
egyelõre ennyi. lehet kiegészíteni, vagy tanulni belõle<#nyes>
további vidám hetet. (master zr)

Zephyr Retiring
te már vagy 1 éve ezen vacillálsz<#hehe>
lassan mindenki beelõz..
infók itt, fotó valamikor késõbb a hi-fi choice-ban :)
még 2 dolog. akkoriban még kanadából hozatam, mert itthon nem lehetett kapni ezt a típust, nem tudom most lehet-e már..
de ha ma vennék, csakis 3d-s led plazma jöhetne xóba<#eljen>
a tévé, ott kezdõdik.

kaposi1
"az egyik legmodernebb technológiájú full hd-s led tv-nek vaok a boldog tulajdonosa."
Na erre roppant kíváncsi lennék komolyan .
Dobj egy képet légyszi.
Vagy egy tipus számot.
Most vacilálok egy ilyen vásárlásán.

Zephyr Retiring
akkor most tisztázzuk végre, mert qrvára nem mindegy<#vigyor1>
meghallgatás közben, az erõsítõbõl hallasz egy bizonyos frekvenciájú hangot, vagy csak a lemezjátszón búg valami halkan<#nemtudom>
ha az elõbbi, akkor dobj már egy samplét, hagy hallgassuk + mi is azt a búgást..
az utóbbiról + annyit, (mechanikus búgás) az egyik legmodernebb technológiájú full hd-s led tv-nek vaok a boldog tulajdonosa.
kép 1. osztályú, hang xokásos dolby digital..etc..(semmi extra<#hehe>)
de ha elnémítom, és kb. 15 cm-es távolságra +közelítem a mûszert, bizony, búg. xóval, a lényeg a lényeg: ha akarunk, a kákán is tudunk csomót találni. õszintén, a kedvenc dual-omat sem hallgattam + 3 cm-es távolságból, de ki nem xarja le, ha a kar, a középpont felé enyhén búgni kezd, amennyiben ez a hangfalakból nem jön vissza<#whatever>

Zephyr Retiring
pont erre gondoltam<#nyes>
hogy ne legyen sértõdés veszkón hawer részérõl se,
mondjuk ide feltolhatod a la lossless,
brekihez + elég lesz 320-ba is<#hehe>
persze semmi sem kötelezõ. csak, ha akarod<#nevetes1>

bigivan
Itt egy újabb italo, ez elég érdekes ...

Joe Yellow - I'm yor lover / Love at first sight (Medley)

5:46; minõség:<#eljen>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Wescone
De igen, az erõlködõre van kötve - avval nincs gond, müxik ahogyan elõ van írva. Ez a búgás amit most tapasztalok, attól független dolog.

In Lak\'ech Ala K\'in