HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
kicsit hosszú ez az eljárás<#nevetes1>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Wescone
Hello Wind!
Van remény a gond megoldására - nem akarom elkiabálni, de ismertetem az eljárást amint próbát tettem vele, pozitív- ill. negatív eredmény esetén is.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
*egyikkel*
ez a vacak qwerty qrva apró..

Zephyr Retiring
#3367-re:
nocsak. egy dual-társ?
melyik típust nyüstölöd?
nekem 1 direct drive-os, és egy ékszíjjas is van. mindkettõ pitch-es, de egyokkel sincs semmi probléma. hamarosan odaát "nálam" bemutatom ezt az ékszíjast is..
amúgy hali. mizu 😊

Wind 67
Üdv Tagok!

Wescone, ezzel a problémával el kísérletezgethetsz egy darabig ! Hasonló cipõben jártam (járok)a dual barázdabillegetõvel. már mindent külön áramforrásba dugtam, az egész lakás drótokból állt, egymástól kábelnyi távolságokra voltak az alkotó elemek, ÉS MÉGIS OTT VOLT A ZAJ! Lemezindításnál 1, lemez közepén 1,5 , belsõ null pontnál 2-2,5 szegmens volt a zaj, de csak 1 bizonyos Pickup volt problemás. Új rendszer (külön asztali cd író + másik pickup)lett nálam a megoldás, de kíváncsi lennék a Te megoldásodra is...

szép napot mindenkinek..W

Csak a WAV peregjen

Zephyr Retiring
asszem cseke laci bánál láttam<#nyes>
hallottam<#eljen>

Wescone
...Szóval, honnan lehetne beszerezni ilyen zenéket jó minõségben?! <#help> ...és mi mindent lehet még tudni róluk?

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Valahogy úgy van ez a dolog, hogy ez csak egy sample, meghallgatod és aztán del. Ha tetszik megveszed (ha tudod). Amennyiben rendelkezel az eredetivel, akkor lehet róla másolatod...
Na rajta, mindenki törölje a terabájtos merevlemezeit... MOST! <#nyes>

imo :) science fiction is science fact

kaposi1
Srácok!

Nincs ez valakinekmeg lossless-ben?

Bobby J. - Number One. 1984 <#help>

Musachy,nem röhögni!<#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Wescone
Nagyon vicces! <#nyes> Szóval, miért kell törölni?

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy

Wescone
THX! <#worship> ...de mi az, hogy "24 órán belül le kell törölnötök"?

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Az elsõrõl a Commodore Amigás idõk jutottak eszembe, azokra írtak rengeteg ilyen zenét.

Musachy
Ezek a zenék nekem is megvoltak annak idején. Még a net hazai hõskorában terjedtek ezek.

Musachy
A '97-es Star Tracks albumról 2 verzió.
És ne felejtsétek, hogy "24 órán belül le kell törölnötök" a merevlemezrõl is.

check out

Musachy
Jön hamarosan.

Musachy
Jómagamnak van tõlük 3 album.

Musachy
"Felhõ kolléga" na ez jó volt! <#hehe>

Wescone
Ezekrõl a zenékrõl tud valaki valamit?
A 90-es évek elején, a 2-3/86-os gépek idején jelentek meg, számítógéppel szerkesztett / generált zenék. Egy egész kazettányi ilyen zeném van még most is valahol, imádom õket és azokat az idõket amit idéznek...<#vigyor2>
Bármilyen információ érdekel - hogyan / mivel készültek, mi alapján?... Monochrome Sound 01

Ez a kedvencem - ennél több pozitív töltés már el sem férhetne egy zenében! <#taps> Monochrome Sound 02

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ha már szóba került a Hypnotix - a "Star Track 4,3,2,1" megvan itt valakinek?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
...Te meg miért utalgatsz írásban a hsz.-ekre - talán telefonról nyomod mostanában a sületlenségeket? <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Általában ami Wescone szerint igaz - az az igazság! <#ravasz1>
A viccet félretéve - ez a felvétel magnószalagról származik (de legalábbis látott már mágnesszalagot, és itt most nem "master tape"-rõl "beszélek"), mégpedig egy nem túl jó minõségû szalagról. Már az elsõ pár másodpercben tisztán hallható, a szalag mágnesrétegének megviselt állapotából adódó egyenetlenség. A két sáv közti lényeges szétcsúszás pedig megerõsít véleményemben - analog forrásra utal.
Check it out - again!

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
#3344-re:
+tisztelsz kolléga. thx.
nem leszek hálátlan..

Zephyr Retiring
#3347-re:
wescone nem az igazat, hanem azt mondja, ami xerinte az igaz. nagy különbség. jó szívû az ürge, de soxor nem tudja: mennyi is az annyi.
a spektrumgörbét meg felejtsd el. az qrvára becsapható.
xomorúan, de büszkén is jelzem: csekkolás tekintetében csak xerény xemélyemben bízhatsz jelenleg itt az esgén.
jelzem: kis tanítványom is fejlõdõképes 😊
bár még van mit tanulnia..

bigivan
Õszintén mondom, Wescone kolléga hsz-bõl csak a szmájlit néztem meg, a frekimenetet nem. A szmájliból pedig, ezek szerint, nem jó következtetést vontam le.<#nemtudom>
Szomorú lettem miatta, mivel én is meghallgattam õket mielõtt feltoltam, s szerintem jól szóltak, ezért is tettem fel. Másrészt, akitõl kaptam, Õ nem kamumester, mindig az igazat mondja, s azt mondta, mindkét szám cd-rõl való.
Így most nyugodtabb vagyok, hogy még nem siketültem meg!<#ejnye1><#ejnye1>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

mflex
<#eljen>

What about the forests?

mflex
Félreérted...

Pont, hogy jó minõség a spectrum alapján, bár én nem szedtem le.

What about the forests?

bigivan
Máris megvan a kárpótlás!
Voltam délelõtt Ausztriában bolhán. Ott vettem egy príma magnót, ezt majd bemutatom a Felhõ kolléga topicjában, meg vettem néhány lemezt is. Van benne egy cd, ami inkább Mflex kolléga hatáskörébe való, de, mivel ott sztem mindenki ismeri, így inkább ide tolom fel. Mikor haza értem, utána néztem ezen zene elõadójának, s kiderült hogy MAGYAR. Istenuccse majdnem hanyatt estem, mivel errõl a formációról ma délelõtt 11 óráig nem hallottam semmit. Egy biztos, ekkor új Magyar kedvencem született, mégpedig HYPNOTIX néven. Ez kettõ magyar urat takar, mégpedig: GAJDA Lászlót és SZANYI Lászlót. A 2006-ban az Universal kiadó által kiadott STAR GATES címû lemezrõl van szó, ami elsõrangú spacesynth-zene.
Adtam érte szégyenletes 5 eurócentet. Ez kb. 12 Ft-t ér itthon.
Itt van róla a kedvenc dalom, ez garantáltan HQ minõség, mivel én csináltam!<#ravasz1>

Hypnotix - Planet-X

bigivan
Szevasztok Tagok!
Volt nálam a hét elején egy hordozható HDD, fel kellett rá vennem 2 Colosseum lemezt (<#smile><#smile>), azon találtam a számot a Ken Lászlóval egyetemben. Azt mondta a gazda, hogy cd-rõl lettek átírva. Én nem vagyok italo gyüjtõ, de gondoltam, itt az sg-n jó lesz néhány fannak. Nem gondoltam, hogy ilyen szutyok a minõsége! Bocs emberek, majd nyújtok vmi kárpótlást ellenértékként !<#boxer><#falbav> Felkérném a t. Házigazdát, hogy stornózza az említett feltöltésem, esetleg a Ken Laszlót is, ha szintén szemét. Ezt nem tudom megítélni.
Köszönettel: én !

Zephyr Retiring
nem véleményezem, mert amiket hallottam róla tõletek...
pörgetõkrõl annyit (és egyéb hi-fi ketyerékrõl általában)
sok-sok régi gépet amik a tulajdonomban voltak, sajna nem fotóztam le (hitachi, sony ..etc..) és vannak amiket már így utólag nem is tudok.
de amit igen, azokat mind-mind be fogom mutatni egy arra szakosodott totyikban 😉
(remélem, van már ilyen 😊

Wescone
Egyébként egy ilyen vinylpörgetõrõl van szó, eredeti összeállításban:

AKAI AP-Q50

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
nem hogy jó, de az egyik legjobb volt a maga idején.
zephyr pedig addig nem nyuxik, míg be nem xerez egyet belõle a pivát gyûjteményébe.
mondjuk 1 orsós magnót, 1 lemezjátszót és 1 erölködõt..
nem bánom, ha ezek + vannak, a maradékot is beszerezzük 😊

Musachy
A Revox pedig jó(részemrõl csak álmodoztam róla, sokáig nézegettem egy szép összeállítást még a '80-as évek végén).

Zephyr Retiring
nem mondok semmit 😊
nem akarom, hogy wescone ismételgesse a 3335-öst 😊
csak annyit mondok, ez is be lesz mutatva odaát 😉

Zephyr Retiring
ritkán tévedek, de ha mégis, azt beismerem. jelezték privibe, hogy nem akai, hanem aiwa volt az általam említett fekete pörgetõ..
sorry..
az akai egy ezüst magnódeck volt, amit egy másik kollégának adtam el itt az esgén 😊
(mindkettõ ketyere be lesz mutatva késõbb a hi-fi choice-ban 😉 amúgy bevallom, saját tulajdonban levõ ketyerék közül kimaradt a revox, a mechlabor, és jópár más márka is 😞
de ez nem lesz mindíg így 😊

Musachy
A szíjhajtásos Technics-emnek nincs ilyen baja, ugyanazokon az erõsítõkön próbálva, mégis az Akai valahogy jobbnak tûnik (eltekintve a búgástól, ami azért csak feltekert hangerõn észlelhetõ, persze zene nélkül).

Wescone
Persze, persze - tudjuk, hogy Neked mindened volt. <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
ezt a fontos infót eddig elhallgattátok wazze.
new variation:
akai pörgetõk azonnali evakuálása!
egyébként, most hogy mondod, nekem is volt egy kb. 37 cm széles akai pörgetõm. fekete mûanyagházas. úgy kaptam valakitõl. nagyjából 3 és fél percig használtam. aztán továbbajándékoztam én is 😊
fene tudja, valamiért nem tetszett a hangja..
talán nem véletlenül ezexerint 😊

Wescone
<#wow1> Hû-ha, BigIvan - honnan származik ez az anyag?!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Musachy mesternek is van egy AKAI pörgetõje, szintén DD meghajtás és ugyanúgy viselkedik mint az enyém. Két azonos márkájú barázdabillegetõnek egész véletlenül ugyanavval a hibával... lehetséges ez szerinted?
Úgy-e, nem valószínû ...nagyon nem! <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
mivel a direct drive-os meghajtású lemezjátszók meghajtómotorja eleve le van árnyékolva, akárcsak a szíjhajtásúaké is 😊
ezért hát nem szívesen mondom ki, de diónak is és mindenki másnak is igaza van, aki a földeletlenségi hibára gondolt.
tudod wescone hawer, ha nem így lenne, az egész digizõs bandának hasonló gondjaik lennének.
ha a földelés nem segít, csakis valami rövidzárlat lehet valahol a rendszerben.
másik lemezjátszóért ugorj át a szomidhoz, és csekkold avval is. ha búg, akkor a riaa kollektor xarhatott be az erölködõdbe..slussz 😊

Wescone
Amint találok megoldást, közzéteszem! <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
A megoldás érdekelne.

Wescone
Mindenkinek köszönet a tippekért - idõ közben egyértelmûvé vált, hogy a motor elektromágneses tere zavar be, mostmár csak arra kell megoldást találnom, hogy sikeresen árnyékoljam le ezt az erõteret.

...na de zenéljünk is egy keveset:

Aneka - Japanese Boy (An Endless Music Mix) - 6:40

In Lak\'ech Ala K\'in

"Próbáld ki másik erõsítõn..."...most hogy mondod lehet benne valami,mert nekem egy Nordmende lemezjátszóm volt,és kezdetben Videoton erõsítõm majd aztán Sony erõsítõ...a Videotonnal nem csinálta ezt a hangot,csak a Sonyval...most Technics van,de már nincs meg a lemezjátszó.

Musachy
Nekem is van egy szinte ugyanilyen problémájú lemezjátszóm, több erõsítõvel próbálva is ugyanazt produkálja.

Zephyr Retiring
ha lenne neki másik, már kipróbálta volna..
gondolom..
bár lehet, hogy ez csak nekünk magától értetõdõ 😊

mflex
Próbáld ki másik erõsítõn...
Nekem régen egy sony hasonló dolgokat mûvelt, aztán felvilágosítottak, hogy a sony erõsítõk legendásan híresek arról, hogy a szar cucc, ami bennük van, fõleg emiatt kreálja a búgást is többek között, mert nem rendesen földel le. Az 1992 és utáni erõsítõkrõl van szó.

What about the forests?

Musachy
Nyilván a hangszedõ tekercse veszi fel azt a brummfrekvenciát, ami talán a gép trafójából származik...

Wescone
Igen, más hangszedõvel is ugyanaz a helyzet, viszont kiderült, hogy nem kábelezés probléma, ugyanis a kar maga, hangszedõ nélkül, nem érzékel semmit.

In Lak\'ech Ala K\'in