5889
11891949761344119704.png
  • zsoltford
    szia,egy részlet erejéig...akkor van összehasonlítási mód...feltételezem a te kiadványod az első volt...aztán halljuk amit hallunk...én a grafikunokkal nem vagyok túl otthon.
  • eurolacko
    Szerintem gyorsítóval itta a sört
  • eurolacko
    Most néztem a listámban ,hogy 2005-ben be lett grebbelve ez a lemez kell róla a csepp a tengerben?
  • Musachy
    Na valahogy úgy.
  • zsoltford
    kávét nem főz? :-) viccet félretéve,öröm lehet egy ilyen jószágot felkábelezni,ha már valaki úgy dönt,illetve döntenek ketten az egyén és a pénztárcája,hogy megkaparint egy efféle jészüléket...
    vajon mennyi idő a gazdinak mire kielemezi a használati utasítást :-)
    lemezjátszó bemenet van-e?kétlem,bár örömmel töltene el ha visszaszoknának a beépítéséhez...
  • zsoltford
    az lenne a legjobb összehasonlítási alap ha fent lenne az első kiadás is,jazz+az ügyben...
    sajnos gyakori,hogy addig bűvölik az egykoron kiadott akármilyen hanghordozót korunk studió-gurui amíg a feleslegesen elvégzett munka meghozza méltó gyümölcsét és árnyéka lesz önmagának...azaz egy 30 éves hanghordozó a maga előéletével is jobban szól mint korunk bálványozott studiomunkái.
  • zsoltford
    üdv, valóban te vagy eddig az egyetlen hozzászoló.ugy látom a kollégák nem szívesen kommunikálnak...pedig csak belépés aztán...kb.röviden ennyi :-)
  • zsoltford
    üdv,nem ismerem a sorozatot.az ízelítő sem érhető el számomra...(törölték vagy hibás link )
  • vinylbakker
    A grafikák jól jöhetnek mindenkinek különösen akkor ha ért is hozzá valaki.

Állítólag ahogy hallottam (habár én sem értek hozzájuk) sokan a netről és ismeretlen helyrő szerzett és kunyerált anyagokat tesztelgetnek ezekkel kissebb és nagyobb sikerrel állítólag szakképesítés nélkül.
  • vinylbakker
    'Nem rögzítem a felvételeket 96/24-ben. Biztos nem vagyok elég igényes.'

Ez nem igényesség kérdése.

2 azaz kettő csatornás hi-fi sztereót nem szükségeltetik ekkora méretben rögzíteni.(kicsi farokkal nagy bulában ritkán lehet sikert elérni)
    A hangtechnikát kell tökéletesíteni nem a méreteket növelni.
  • vinylbakker
    Wazze!

Azt nem tudhatom hány söci után csekkoltad a mintákat,de azt igen hogy most rendesen mellé nyúltál. (nem kicsit..nagyon)

Egy túróslepény és egy kávé mellett majd elmondom ha összefutunk.(feltéve ha érdekel a dolog)

• Wescone
    Jól mondod, Kaposi mester - vinylek esetében (amennyiben nem akarjuk digitalizálni őket) nincs szükség analizálásra.
  • vinylbakker
    Hello Everybody!

Remek feltöltés

Habár technikai okok miatt nem szedtem le,de úgy látom senki nem szólt még hozzá és örömmel tölt el hogy én lehettem az első.
  • kaposi1
    Lacikám neked ilyen grafikákra nincs szükséged, mivel neked minden eredeti vinyl-in van meg.
  • Wind 67
    Én is köszönöm, ámbár még mindég a sötétben tapogatózom az analizálással kapcsolatban, de majd felállítok valami fikciót.
  • Musachy
    Ja, azt elfelejtettem a véleményemhez hozzátenni, hogy "szerintem", de az apró betűvel ott van mindig lent.
    És ahova a két pontot tetted, ott van a pont. Tovább felesleges is ragozni. Ilyen véleményezés dologba amúgy sem szeretek belemenni pont ezért, mert annyi minden befolyásolja a dolgot és legfőképp a körülmények meg persze maga a hallgató is. Egy ponton én sem lépek túl, talán, ha sok pénzem lenne, akkor sem volna türelmem bíbelődni azzal, hogy megteremtsem magamnak a high-end zenehallgatás lehető legtökéletesebb körülményeit. Nem veszek milliós, de százezres cuccokat sem, de hangszedőkre meg tűkre sem vagyok hajlandó tízezreket sem költeni. Nem rögzítem a felvételeket 96/24-ben. Biztos nem vagyok elég igényes.
  • eurolacko
    Szívesen Cimbora!
  • eurolacko
    Azt hiszem előbb utóbb megtanulom a mi ,hogy, merrét és akkor nem teszek fel ilyen kérdéseket :)
    Köszi,hogy szántál időt rá!
    ...és köszönöm Wescone Kollégának is
    Üdv:L
  • Zephyr Retiring
    ahogy érzed
    azért remélem más véleményeket is olvashatunk még

most lépek, mert kezdődik mindjárt a rocksztár a film+2-n

mark whalberg egyik legjobban eltalált szerepe.

rock~n roll
  • Wescone
    Ez nem "szubjektivitás", Zeph - egy felvétel vagy jól kidolgozott, vagy nem. Ez a Jazz+Az lemez egy nagy nulla, csúfos kudarca annak a mérnöki gárdának amely létrehozta.
    Bármibe lefogadom, hogy az eredeti 1998-as BMC kiadás, sokkal szebben szól. Amennyiben valaki rábukkanna arra a kiadásra, megkérem, ossza meg velem is.
  • Zephyr Retiring
    van erre egy szó:
    szubjektivitás.
    a hangminőség terén is el lehet kanyarodni bármilyen útra..
    kicsit olyan ez, mint a high end és a high fidelity közötti láthatatlan válaszvonal. míg egyikünknek a csöves hangfalankénti monoblokk monstrum erősítő jeleni a végletet, addig másikunknak mondjuk épp egy harman kardon ami tegyük fel egy pár philips-et hajt

igen. mondhatjuk egy eredetileg analóg hangfelvételre, hogy százszor jobb mint egy teljesen digitálisan stúdióban rögzített és digitálisan elmentett felvétel. de ez is csak egy vélemény..

a magam részéről szeretek mindent a nevén nevezni (már ha van neki)..
    ennek az éremnek is két oldala van.
    itt van egy részről az analóg felvétel, ami egészen addig analóg is marad míg nem rögzítjük digitálisan.
    ugye említettem már régebben is, hogy a wav (44/16) amit veszteségmentesnek nevezünk, az ma már nem teljesen helytálló?
    elérkeztünk a digitális korszakba.
    ma már nem csak tévét nézünk, hanem smart tévéken internetezünk és ott is skype-olunk.
    már rég nem szalagos vhs videókat nézünk hi-fi sztereó hanggal,
    hanem minimum dvd-t 5.1-ben, egyesek pedig idén karácsonykor blu-ray-t 7.1-ben.. vagy 9.2-ben..

bizony volt idő, mikor az emberek a recsegő gramofont istenítették és csodálták..
    és volt idő, mikor a szalagos magnetofon volt az isten..
    majd megismerhettük a vinyl lemezek csodás világát, ami megfelelő hangberendezésen hallgatva bárminek odavághatott.
    de jött a cd, ami ügyesen kihasználta az emberi fül hallástartományát.
    igaz azt bármilyen addigi hanghordozónál tökéletesebb, kristálytisztább hangminőségben..
    azt hittük ez a csúcs..
    ám jött a dvd és mindent vitt kép és hangzás terén is.
    még fel sem ocsúdhattunk, mikor beköszöntött a hd-dvd..
    és gyorsan már 2008-ban el is köszönt, mert át kellett adnia a helyet a blu-ray-nek..

én (de nem csak én) ezt tartom jelenleg az igazi losslessnek.
    számomra mindig is a kristálytiszta hang marad a "hq sound"..

és akkor itt a szakmai részt lezárnám.
    jöjjön az érem másik oldala.

"titokban" bekapcsolok néha egy japán tranzisztoros erősítőt,
    ami meghajtja a belga hengsugárzókat,
    amin a német barázdabillegető
    francia fekete korongról
    halkan sercegő, dinamikus slágereket ont éhes fülkagylócskáimba

de most nem rólam beszélünk

a digitális technikáról van szó.
    érdemes ezeket is átolvasni. egy 9.2-es erősítő a téma:

mondjuk már ez is 2 éves technológia..

• beva02
    Ismered ezt a sorozatot?

80s-radiomusic 10 minutes Remix
    Csak izelitő belőlle

http://www.megaupload.com/?d=COURV9DB
  • Musachy
    Bizony, hogy a Flashdance jobb, sokkal természetesebb, talán a Jazz+Az eleve digitálisan lett rögzítve, míg emez analóg volt még.
  • kaposi1
    "kicsit még analizéelgetek"
    Én ezzel a klippel két éve voltam így.
    Eszméletlen amilyen természetességgel táncol ebben a klipben a színpadon.
  • Wescone
    Úgy gondolod?
    Javaslom, hallgasd újra őket és figyelj a részletekre!
  • Zephyr Retiring
    no:
    úgy van ahogy sejtettem..
    a jazz+az hangminőségre odabasz szegény flashdance-ének
    mellesleg köszönet érte. ez eddig valahogy kimaradt, pedig imádom
  • musichunter
    köszönet érte!
  • Zephyr Retiring
    hi wescone
    én már szedem is lefelé, csak..
    mielőtt analizálgatnék,
    kicsit még analizéelgetek

nem tudok betelni a csajjal
    tőle jobban, már csak a párom tetszik
  • Wescone
    ...Ja, annyit hozzáteszek még, hogy a fájlok úgy kerültek feltöltésre, ahogy a lemezeken hallhatók.
    Várom a véleményeket, észrevételeket - esetleges kérdéseket!
  • Wescone
    Hogy Wind kolléga is képben legyen az analizálást illetően, úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha párhuzamot vonok egy 2008-ban újra kiadott felvétel és egy '83-as kiadás között.
    Mivel a képek önmagukban nem mondanak semmit, itt a két vizsgált darab is, teljes egészében - ezúttal jelszó nélkül!

RAR

Jazz+Az - Csepp A Tengerben (Kalózok) 2008

Shandi - He's A Dream (Flashdance) 1983

...És a tényleges párhuzam:

• Zephyr Retiring
    elnézést
    ez még ide tartozik:

egy kiváló nóta, kiváló hangminőségben

enjoy!
  • Zephyr Retiring
    egy általam igen kedvelt és tisztelt kollégánk ma ünnepel.
    fülembe jutott, hogy az egyik kedvenc bandája nem más, mint az a banda,
    akiket inna és akcent is kedvel, sőt..
    nem csak ők.
    nagy rajongó tábort szereztek mára már francia és oroszországban,
    valamint bulgáriában is.
    a helyi rádióadók kívánságműsorainak állandó "sztárvendégei" is..

kedves wolf barátom:
    mától losslessben is hallgathatod őket,
    azt a 128-as empéjtrét meg dobd a lomtárba nyugodtan

boldog névnapot

play & win - special (mario bischin development radio version)

a dalt kérésre nem jelszavaztam..
    ha mégis kérne..

• zsoltford
    ha van időd és alkalmas felguríthatnád megsasolásra
  • zsoltford
    ha összeállt a ''jészülék'' egy mintát megjeleníthetnél a barázdabillegetőknek...
  • zsoltford
    ami lemaradt: b.1-es dalról van szó ami másképp került feliratozásra a borítón és másképp a lemez közepén.sajnos a lemezek adatait nagyon sok esetben nem tudták tisztességesen feltüntetni régen és ma sem...elírt adatok sokasága,tévesen feltüntetett számcímek,verziók...
    feltételezem a lemezcégek nyomdatársulatának és a köztük levő kommunikációjának magas,hozzáértő a kiadványok iránt magas érdeklődést mutató hozzáállását...
  • zsoltford
    üdv,tagok!

megsasoltam, jogos kend állítása!frankó,köszi!

volt,szó korábban az előadoról itt az sg-zenei vonalánanak darabjaira ''bandázódott'':-) berkeiben...

itt

kicsomogolása,mint a #3902-nél.

• Zephyr Retiring
    lekaptam a mintákat.
    becsapós
    de semmi ördöngősség nincs benne:
    az alsó kép (és hangminta) annak ellenére, hogy a jelszint kivezérlést kb. 1 decibellel lejjebb tették, mégis hangfrekvenciálisan jobb

..pedig alapesetben pont fordítva szokott lenni:

ha egy felvételt rögzítesz egy bizonyos hangerősséggel, majd ugyanazt 1 decibellel halkabban, a második felvétel visszajátszáskor is halkabb lesz..
    itt pedig mégis a halkabb szól jobban

a titok a felvétel, vagyis a hangrögzítés mikéntjében rejlik:
    a képalsó wav-et egy magasabb mintavételezési frekvencián és biten mentették el eredetileg..

(pl: 96 khz 24 bit)
    a hangstúdiókban is ugyanez a menet:
    a lehető legjobb hangminőségben menteni, aztán "visszabutítani" mondjuk cd minőségre: (pl: 44 khz 16 bit)

már akik. mert ha ne adj isten mondjuk a hargent médiánál is így tennének, és nem mondjuk empéjtréből tutyikázgatnák vissza a jó kis wav-eket..

hagyjuk inkább.

ja, hogy már ezer és egy éve itt a dvd audio és száz éve a bluray is?
    amik nemdebár-ugyebár eleve magasabb mintavételezési frekvencián dolgoznak?
    ki nem sz..ja le
    már úgy értem rajtunk kívül..

a legtöbb digiző eleve cd minőségbe ment.
    nekik jó úgy is.

de persze vinylekről beszélünk, még mielőtt valaki kombinálni kezdene.
    mert a gyári audio cd nemdebár-ugyebár eleve "csak" 44/16.
    azt kár is bántani
  • Wescone
    Nos, számottevő különbség a két rendszer közt nincs, viszont az a hangszedő amellyel a "képalsó" felvétel készült, nincs rendben - vagy helytelenül van beállítva, esetleg ráférne egy alapos tisztítás, vagy kopott.
    A következő képen látni amint 13kHz fölött szétcsúsznak a sávok, ez a jelenség általában analóg problémára utal.

• Wescone
    Igazad van, Zeph - mentségemre szolgáljon, hogy csak a füles (Sony MDR-XB700) ismertetése révén hoztam szóba.
    A következő darab már ideillő:

Audio-Technica ATH-A700

• eurolacko
    Nyugodtan folytathatod mert a úgy van ahogy lejjebb írtad
    Annyival kiegészíteném hogy más volt a rendszer és a digizési technika