5889
-
#4194 Már folyamatan, de hulla lassan jön :(
Egy BoneyM-en egyébként mit lehet észrevenni? Na jó majd megfülelem. -
#4193 Töltsd le a Gyuri által linkelt fájlt (#4184), azt' megtudod. -
#4192 A felszerelés nekem is jónak tűnik, de a rögzítés technikával mi a gond? Mármint nem értem mi okozza a gondot akkor a sráccal kapcsolatban. -
eurolacko #4191 Sziasztok!
Mivel megszólítva érzem magam, úgy érzem illő lenne fellíbbenteni a lepelt.Mivel tavaly kedves Gyuri barátom és társai még a nagy homályban jártak vinyl bedigizésben ezért hozzám fordultak felvétel ügyben (azóta feltörtek) .Én nagyon szivesen vállaltam mert 5-10 lemez nem oszt nem szoroz a többi sok mellett.Meg is voltak elégedve amit elkövettem - persze jóhogy meg mert előtte örültek ha az orosz fórumról szedett gagyiknál tuti jobbat kaptak.Később rájöttek ,hogy majd inkább bedigizik Ők... pontosabban Gyuri vett is egy "úr" tanácsára egy "profi" pickupot amitől teljesen hasra estek,hogy az mit tud. Innentől minden HQ volt csak kiderült , hogy valahol sántít a rendszer.Mivel volt mostmár mihez hasonlítani a felvételt ezért az én felvételeimhez hasonlították a Gyuri felvételeit ami teljesen mást mutat mint az enyém - én azt mondanám a digizés megcsúfolása és ezzel nem vok egyedül ezen a fórumon mint ahogy látszik is a véleményekből.A körülöttem lévő emberek rippjeit nézve (Zsoltford - Wind - Dfresh...és még sokan) szinte egyformára vagyunk képesek (ezt tudom igazolni mintával - képekkel) egyikünknek sincs milliós rendszere és mégis elég jót tudunk készíteni de Gyurié kilóg a sorból amit elég nehezen akar felfogni. Én nyiltan vállalom a szembesülést és elfogadom mindenkitől a kritikát,ezért Gyurit szólitanám ,hogy amit hozott legutóbb 5 lemezt abból tegyen ki valamit az ő előadásában és én hozzáteszem azt amit az én technikám készített...csak így lehetne előrébb jutni ebben az ügyben de én eddig nem kaptam semmi mintát csak azt ,hogy amit a nagókával felvettek az lett az ütős felvétel
Szóval várom azokat a mintákat amik nézve lettek még mindig!
UI:A 80-as fórumon volt valami saját ripp (Boney M) azt lehet csekkolni addig is amig nem lesz más -
#4190 Ez a cucc nekem elég jónak tűnik. Akkor meg mi a gond? -
#4189 Amúgy nem tudom, mi ez a nagy titkolódzás - jó kis téma volna ha megosztanád a szóban forgó mintákat, végül is arra való a tópik, hogy bizonyos kérdésekben, lehetőség szerint közös nevezőre jussunk. -
#4188 Ismétlem, a Te esetedben nem a felszerelés a kifogásolandó, hanem a rögzítés technikája. Ha dűlőre akarunk jutni, erre kell hangsúlyt fektetni! -
#4187 Ezt a Nagaoka témát láttam maxhim-nál is megy. -
#4186 Nem talán, biztosan. Amúgy, szerintem Musachy nem neked címezte legutóbbi hsz.-át, ne vedd magadra. -
#4185 Nem neked szólt... Bocs, ha félreérthető voltam. -
#4184 Egyébként egy Nagaoka MP-110-es hangszedőről van szó. Aki véleményezte a felvételeket az pedig a riaa megálmodója. Az meg hogy az adott rendszeren, hogy szólal meg az igen megmondhatatlan. Az első digizésnél kiderül, hogy jó a felvétel vagy nem. Nincs elburkolva semmi Sansui SR-838, ESI@Juli hangkari, 24bit 192khz mintavételezés, hangrögzítéshez Sound Forge Audio Studio 10.0. Egyébként már megosztottam egy fórumon igaz 79-es a lemez de ezzel a technikával készült. Innen letölthető!Majd dobok fel más lemezről is mintát! -
#4183 Ez természetesen így van. Sokat beszéltem György74 fórumtárssal privát, Ő le is írta amiket mondtam neki "nincs egyforma technika, nincs egyforma digizés és hallás"
Sajnos komplikáltabb kicsit az ügy mint ahogy látszik, nem csak a 2 márka a 2 rendszer, de leginkább a felvétel készítés módja verseng egymással. És a vitát talán az utóbbi robbantotta ki. -
#4182 Mondjuk két ugyanabban a kategóriában versenyző pickup közül nem is nagyon van olyan, hogy "melyik a jobb", mert tele van szubjektivitással arról meg már nem is beszélve, hogy egyáltalán mire van rárakva :o (Még két azonos árkategóriába eső más-más gyártó lemezjátszója is máshogy viselkedik adott hangszedővel, ami kurvajó egy Rega-ra az nem biztos, hogy jó egy Pro-ject-re vagy Linnre.) -
#4181 Ez alatt mit értesz? Én is szoktam bakelitről digizni, nem hiszem, hogy az bármikor elévülne. -
#4180 "hogy én tudom ám, hogy kiről vagy miről van ám itten szóóó, de nem mondooom meeeg... Ego ovi"
Ez valszín nekem szól.
Adott 2 pickup márka és ezekkel történt felvétel minőségéről folyik a vita. De úgy gondolom nem az én tisztem ezt felszínre hozni. Majd aki érintett az ügyben eldönti, hogy beavat-e mindenkit, vagy csak burkoltan ám de nyilvánosan közli az észrevételeit, esetleg az általa és szakértői által megállapított tényeket.
Mint írtam nem akarok levezető elnök lenni, de ha kereszttűzbe kerülök és sokáig baxák az agyam kitálalok, és olvashatjátok oldalakon keresztül. -
#4179 Erről van szó! Elég sokszor elhangzott már az a kérés, de nem történt semmi. Akinek nem inge..., de néha elborzaszt a sok ego, bizonyos fórumokat, topikokat ezért is nem látogatok. Megy a kivagyiságban a verseny. A legnagyobb faxság pedig, amikor feljön valamiben az, hogy én tudom ám, hogy kiről vagy miről van ám itten szóóó, de nem mondooom meeeg.... Ego ovi. Inkább én is passzív leszek. -
#4178 "Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok, annyira azért nem rossz, hogy el titkoljam a felvételt."
#4153 "Volnál szíves esetleg megosztani velünk is e mintákat"
#4157 "Kérlek legyél olyan bátor és tedd ki a hangmintákat erre a fórumra"
#4160 "Egy szónak is 100 a vége, lássuk a mintákat, lehet szavazni."
#4170 "Egyébként milyen felvételekről megy most a vita? Szívesen meghallgatom ha gondoljátok"
-
vinylbakker #4177 Gyuri Bá!
"Engem is meglepet, mást vártam tőle. Lehet hogy elfogult vagy nem jó a hallása?
Akkor nem célszerű hallgatni a tanácsára.Lézengenek itt profik akik jobban értenek ehhez.
"Én senki felvételét soha nem bíráltam..
Pedig ez egy kötelező folyamat a hibák feltárása miatt.
"Nincs milliós cuccom és valószínűleg nem is lesz
Ahhoz hogy megállapítsuk valamiről hogy fosul szól ahhoz nem is szükségeltetik.
"Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok,
Engem érdekelne akár minden nap egy darab legalább 1perc időtartamban.
Amennyiben nekem is megvan akkor válaszolok szintén 1percben csak azért hogy halljad hogyan is kellene szólnia úgy elfogadhatóan. -
vinylbakker #4176 Hello Everybody!
Akkor lesz igazi sírás amikor kb fél év múlva rájöttök hogy dolgoztatok a digizéssel a semmiért.DE EZ MÁR LEGYEN A TI BAJOTOK. -
#4175 Sziasztok kollégák! Azta betyár jó egy lavinát indítottam el már bánom, hogy betettem üzenetét. Engem is meglepet, mást vártam tőle. Lehet hogy elfogult vagy nem jó a hallása? Én senki felvételét soha nem bíráltam...'' Soha nem is tennék ilyet'' Nekem a kollégák felvétele is tetszik no probléma. Nincs szándékomba rivalizálni a jobbnál is van jobb meg még jobb stb. Nincs milliós cuccom és valószínűleg nem is lesz. Nem beszélünk el egymás mellet pontosan tudják a fórumtársak miről van szó. Már előzőekben leírtam, mindenki mást szeret nincs egyforma technika, nincs egyforma digizés és hallás. Azt meg hogy valaki így nyilatkozik mi ebből a probléma? Más az én felvételemnek az ellenkezőjét írta írná, magyarul nincs rendben vele valami. Azt is elfogadom, de nekem tetszik és ez a lényeg. Ha valakit megsértettem bocsátson meg érte. Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok, annyira azért nem rossz, hogy el titkoljam a felvételt. -
#4174 Vannak akik értik a célzásom, mert olvasnak a sorok között is..
Bár ama szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismerem a párbeszédek előéletét de nem vállalnám fel a levezető elnök szerepét. A háttérben kezdődött (mert vitának nem igazán nevezném), csak itt turbinálódott ki.
Majd aki érintett megossza a nagyérdeművel a részleteket, vagy beszélünk tovább rémuszokban.
Jómagam is amondó volnék, a tyutyikázással csak a rendszer valamely láncszemének hibáját próbálják palástolni. Ami természetesen más rendszeren hallgatva lehet pont az ellenkezőjét fejti ki. -
#4173 Besegítenék én is! -
#4172 Jah erről én már elmondtam a véleményemet, aki hozzányúl az anyaghoz annak letörném a kezét :) -
#4171 Vita főszála: pro/kontra normalizálás - innen indult a vita ...aztán "elburjánzott". -
#4170 Egyébként milyen felvételekről megy most a vita? Szívesen meghallgatom ha gondoljátok, egyrészt van néhány milliós cucc a közelben, meg az ilyen highend forumokon is tag vagyok, de visszaolvasva sem találtam min indult el a vita. -
#4169 "lemezjátszóra dob a vinyl 16/44.1 ben felrögzít. nem túlmintafelvétel meg efféle."
No ennek meg mi értelme lenne? :o -
#4168 Bár én nem voltam itt a vita kezdetén, de látatlanba egyet kell, hogy értsek, egy viszonylag egyszerű LP setup 2x-3x drágább (papíron jobb) CD berendezéseket lazán elküld a sunyiba botfülűek által is hallható módon. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozik, a jó CD felvételt nagyítóval kell keresni és még akkor is ott a CD technikai limitációja - 22khz-nél vág egyett mint a borotva, felette semmi - amit "papíron" nem hall az ember de számtalanszor bizonyították már, hogy a zenehallgatásban mégis számít. -
#4167 A vélemény lehet építő vagy fusztráló. Úgy gondolom csak az kérjen véleményt aki fel van készülve mindkettőre és építőként fogad minden véleményt. Aki fejben már eldöntötte, hogy mi a jó, annak falra hányt borsó a többiek véleménye, már kijelölte magának az utat.
Amennyiben nekem tetszik a ... Dácia, hiába mondják többen , hogy szar autó.., már nem kapni hozzá alkatrészt etc.. Úgy is fogok venni egyet. Aztán esetleg idő teltével belátom, hogy nem megfelelő volt a döntésem (fiasko).
Ezt lehet beismerem mikor rákérdeznek, de lehet csak magamnak ismerem be és a külvilág felé csak azt mutatom, mégis megérte. De amennyiben bebizonyítom és kézzelfogható érvekkel alátámasztom miért is jó a dácia, lehet találok követőket.
Senki nem mondta, hogy nem jó Gyuri felvétele, csak itt ebben a körben nem ez az elfogadott. De ettől függetlenül azért talált magának rajongókat.
Mondanám azt, szoktam néha komoly hi-fi-s oldalakon olvasgatni, ahol igen komoly cuccokrók beszélgetnek és cserélnek véleményt megoldást.
Dobjunk ki oda két felvételt és törjön pálcát felette egy olyan társaság aki nem tudja miről megy a vita nálunk.
-
#4166 Szeva' Tgolyó!
Amennyiben valaki mások véleményét kéri, az legyen felkészülve arra is, hogy nem azt fogja visszahallani amit szeretne-, ill. kedvére volna. Ez egy fórum, mindenki hangot adhat a különvéleményének - ez így van rendjén.
Senki nem "mondta" korábban, hogy rossz az amit Gyuri készít, de lehetne sokkal jobb is. Amennyiben erről nem akar tudomást venni, semmi baj, de kár arról győzködni többeket, hogy mennyire tévednek a felvételeivel kapcsolatosan - nem ésszerű. -
#4165 Sziasztok!
mi a fene folydogál itt Kollégák?!
mostanában nem töltögettem fel ide vinyl rippet , de ezek szerint jobb is. arra az elhatározásra jutottam hogy ezentúl nem csak itt , hanem más hazai topikban sem fogok megosztani zenéket mivel mindehol van legalább egy olyan emberke aki leugatja a felvételed mert nem tudja elviselni , hogy az Övé szebben vagy gyengébben szól. -
#4164 "Szóval inkább maradjon jótékony homály a személyét illetőleg."
Ezt is meg lehet tenni, de akkor mire volt jó felvetni a témát?
Érdemes elgondolkodni azon is, hogy kit véd tulajdonképpen ez a "jótékony homály"; a kérdéses minta szerzőjét, vagy inkább az elemzőt (véleményezőt)?
...Látatlanban bármit lehet állítani bármiről - arra itt nem adunk. -
eurolacko #4163 Ez a "szakértő úr" az lehet aki az első hq próbálkozásban is besegített neki? -
eurolacko #4162 Szia Wind Mester!
Az az érdekes,hogy vagyunk páran akik foglalkoznak ezzel a témával és összehasonlítva a felvételeket a mi rippjeink (Tgolyo - Wind - Dfresh - Wescone) szinte pontosan megegyeznek .Akkor a "szakértő Úr" az ő munkájukat is leminősítette?
-
#4161 Amondó vagyok várjuk meg Trendboy véleményét. Ha valaki akkor Ő biztos leírja a tutit. -
#4160 Na Új nap virradt a homályra !
Lassan kezdem unni már a kié jobb vitát.
Úgy gondolom ez örök vita lesz, de amondó vagyok (így pártatlanul) "kard ki kard" . Feggyük fel a valóságot, mint alant írták lássuk a 2 rippet.
Véleményeim:
- Ha az a szakértőd aki a berensezésed beállította ( hajlok az elfogultságára)
- Ha a haverok tudják a melyik a te ripped (hajlok az elfogultságra)
- Ha tényleg jobbnak ítélte meg azt arippet amit nekem elküldtél, gyorsan szakítsd meg vele a kapcsolatot.
Egyébként mindenki azt szeretné hallani amit akar. Amennyiben tényleg a szakértőd a bírád, nyilván nem fogja azt mondani saját munkájára, hogy ez szar !
Visszatérek az objektív / szubjektív meghatározáshoz:
Objektivitás defíníciója: a többség által elfogadott! Ha 10 emberből 9 azt mondja ez a szín piros, csak te mondod, hogy barna, akkor az piros szín.
Dobd ki ide a két rippet jelszavazva, aki letölti ítélkeznie kell felett és a szavazat alapján eldöntendő melyik hasonlít jobban az analóg lemezjátszó hangjára (melyik szól jobban).
Játékszabályok: lemezjátszóra dob a vinyl 16/44.1 ben felrögzít. nem túlmintafelvétel meg efféle. Semmi módosítgatás, normalizálás stb... és halljuk.
Csak utalgatunk itt fantom emberekre (mint Colombó feleségére) de még senki nem látott semmit, ez ezt mondta az amazt mondta...
Egyébként már többször megbeszéltük, ha nektek ez tetszik hát hallgassátok, rögzítsétek úgy. De az nem jelenti azt, hogy az A JOBB!!!
Max a Ti számotokra,
Egyébként az Én pártatlan szakértőm (aki végképp nem tudta mit hallgat)is pont a Te általad leírtaknak ellentmondó véleményt állapított meg, pont úgy mint Dióka (lehet ez a srác is süket).
Egy szónak is 100 a vége, lássuk a mintákat, lehet szavazni.
Vagy felejtsétek el végre a rivalizálást, egymás cinkelését.
Végezetül: Ha úgy értékeled, hogy jobb felvételt készítesz örülj neki. "Jó bornak nem kell cégér" . -
eurolacko #4159 Ki sem bírtad volna hogy ne szólj bele -
eurolacko #4158 Azt el is felejtettem ,hogy én is tudnék ide másolni véleményt és azon valóban sírni lehetne -
eurolacko #4157 Kedves Gyuri!
A legjobb helyen vagy ,hogy megmutasd nekünk a bizonyítványod
Kérlek legyél olyan bátor és tedd ki a hangmintákat erre a fórumra
Én ugyanis merem vállalni azt amit csináltam bármelyik fórumon
Itt a cucc amivel elkövettem a felvételt:
Cucc
Várom!
-
eurolacko #4156 Jó reggelt Kollégák! -
#4155 Én viszont tudom hogy kinek a mintája ellenében hasonlították Gyuriét.
És bizony nem hiszem hogy nagyon örülne a tag ha ezt olvasná a digizéséről.
"egy jellegtelen, lapos, visszafogott valami, korlatok kozott".
Szóval inkább maradjon jótékony homály a személyét illetőleg.