HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Inkább lapozzunk... egy kedvenc. Egy jó kis '82-es válogatáslemezrõl: Asia - Heat of the Moment flac
Vigyázat! Password required. Ask for it in p.m.
imo :) science fiction is science fact
..hát a legtöbb, az nem a legkevesebb..
(fokjelzõt elvesszük, és reciprok 😊
a kevesebb néha több ..
(fokjelzõ és reciprok vissza 😊
a legtöbb, néha a legkevesebb 😉
mekkora ász vaok wazze :p
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Végigolvastam a kommenteket, hát a legtöbb...<#duhos2>#duhos2>
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in

megmutatom a zephyr birodalom kapuját <#papakacsint>#papakacsint>
aztán csak saját felelõsségre<#nyes>#nyes>
belépés
Kicsit vissza a zenékhez:
Voltam ma is Ausztriában, s ha már arra jártam, hoztam néhány lemezt is. Egyet feltolok a világhálóra, amire 1989-ben, az elektronikus zenék hajnalán jó sokat buliztunk. Csak 14 vagy 16 éven felülieknek való, de, ok!, legyen 2011-ben csak 12 év felettieknek.
Lil Louis - French kiss (maxi version)

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
honnét szeded, hogy nincsenek tutyikamentes vinyl vagy maxicd feltöltéseim?
attól, hogy ezt nem verjük páran nagy dobra..
egye fene, a kedvedért kivételt teszek:
tutyikamentes vinyl feltöltés véleményezést rád bízhatok?
mert ha nem, akkor inkább nem is veszõdnék vele..
elõbb-utóbb sztakibá úgyis kilinkel minden zenét a retró és jelen korszakból is 😊
hát, köszönöm a véleményezést neked is.
és még ha nem is volt túl pozitív mflex-nek és diónak is..(bár õ az utolsóra már belefáradhatott 😊
meg persze beva kollégának is..
õk legalább vették a fáradtságot és õszintén elmondták a véleményüket, legyen az bármi is..
ezért cserébe, ezentúl jelezni fogom, ha én, vagy szerintem bárki más belenyúl(ha)t(ott) az általam feltöltött zenékbe..
ez asszem így fair 😉
nincs nekem komolyabb gondom a sherwood ketyerékkel,
mindössze arra gondoltam, hogy azért még nem kell hasra esni tõlük..
a fisher..
igazából nem sok terméküket ismerem..ezért sajna nem is tudom (de elhiszem neked) hogy vannak termékei, amik a breki segge alá valók 😊
engem "ezek" közül, csak egy széria érdekel, az a bizonyos studio standard.
az erõsítõjét régebben volt alkalmam kipróbálni.
elégedett voltam vele.
a barázdabillegetõjével személyes ismeretségem még nincs..
de sikerült a kétkazettás deckjét, és az egylemezes cd lejátszóját beszereznem. (ezeket kaptam a sherwood kétkazettásomért)
mit mondjak?
szerintem egy átlagos unitra, vagy aiwa hi-fi ketyeréktõl azért jobbak is, meg több szolgáltatást is nyújtanak..
Hogy én is hozzászóljak a "Track03"-hoz:
Nagyon ellentmondásos "kotyvalék" ez; egy része tömörítésmentes, más része(i) viszont, tömörítés jeleit mutatják megszólalás szerint. Igazat kell adnom Mike-nak; nem kellemes a fülnek.
...A "Track01" viszont rendben van, az valóban veszteségmentes.
Mivel úgy tûnik, kitartó nyárban van részünk, hoztam egy klasszikus darabot (a szó szoros értelmében) - igencsak kézenfekvõ. <#wink>#wink>
In Lak\'ech Ala K\'in
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
nem kell kiforgatni a szavaimat 😊
inkább töltsd le te is azt a bizonyos 3. track-et ..
a duett férfi tagja ugyanis svájci és angolul énekel ..
a végére már a csajszi is :p
nem bánom: neked nem kell véleményezned..
belátom, számodra ez lehetetlen feladat 😊
egyetértek.
a mai zenéket én sem csipázom.
szerencse, hogy ezek már nem mai zenék 😊
továbbá..
miért nem?
elmondtam már párszor..
sõt mások is egyetértettek:
"ezeknek? minek?"
ebben így dióhéjban mindent elmondtam..
Nem tom, hogy ritájring barátunk miért nem képes a sok ritka vinylje közül egyet legalább feltenni mindenféle belenyúlás nélkül (ha végre lesz ideje digizésre), talán a szerzõi jogok miatt? Megjegyzem, szerintem attól még, hogy belekontárkodik valaki egy zenébe, nem lesz joga terjeszteni is. De hagyjuk. Ha a linkelés baj, akkor nagyon sokan bajban vannak itt.
Amikor nagy kegyet gyakorol mélyen tisztelt hangmérnökünk, akkor mindig egy hangsúlyozottan írott cd-rõl valami megkevert-kavart (és ettõl egyedülálló ritkaságként kikiáltott) dolgot oszt meg velünk. Hidd el egy mezei 80-as italo lemez mindenféle belenyúlás nélkül többet érne, mint egy ilyen "azegészországbanegyetlen" dj. root ft. fapina "zene"... Uff, én szóltam. <#nyes>#nyes>
az elsõ track miatt (eddig) nem szólt senki..
(ill. dió a magas tartomány miatt)
furcsamód a kettes miatt sem,
pedig abban aztán annyi basszus van, hogy annyi felesleges is..
(bevallom ez is tényleg az én munkám, el is baxxtam szokás szerint 😊
a harmadik track viszont teljesen rendben van.
az gyakorlatilag lószarlesz volt is, és maradt is. legalább is a mix elõtti anyag.
a többit (veled ellentétben) próbálom normális hangnemben:
egy olyan ember, aki azt hiszi, hogy a drága hangtechnika egyenlõ a kiváló hangminõséggel, az nekem ne adjon tanácsot semmiben.
tudod cimbora, attól még hogy egy hangfal jól néz ki, attól az még egy gagyi hulladék. gondolok itt az általad annyira istenített sherwood márkára pl. amit szégyen hi-finek titulálni.
az a rakás sz..r még egy erõs köze,est sem kaphatna tõlem. persze jól néz ki, de öreganyám is jól nézett ki annó de attól még nem volt egy hillary clinton..
(már ha érted mire mondom ezt)
a hangtechnikámról sz..t sem tudsz, mint ahogy én sem hallottam a tiédet, vagy weszkónét, vagy épp diójét.
tehát kár is ecsetelni.
én a sherwood deckemet nemrég cseréltem le egy fischer-re, mert még az is mérföldekkel jobb nála. (fotó késõbb a csojszba)
a hangrendszer láncszemekbõl áll. minden szeme fontos darab a hanghordozótól a hangszóróig.
elég, ha csak az erõsítõd nem üti meg a mércét, és máris felesleges high end hangrendszerekrõl beszélni.
(nem mostra, hanem általában mondom)
pl. hiába dobálózik bárki jbl vagy martin logan hangfalakkal, ha nincs hozzá meghajtani minimum egy harman kardonja.
mondjuk nekem az is van többek közt. (és mielõtt még "leperszéznél" jelzem: minden ketyere folyamatosan be lesz mutatva.)
de lényeg a lényeg (már megint elkalandoztam) azt javaslom, az utolsó 3. track-et mielõtt újra hallgatod, erõsítõt, eq-t flat-ra, aztán hagy szóljon!
annak tökéletesen kell szólnia hiba nélkül.
most mentem csicsizni, mert van aki este is dolgozott 😊
te meg ha nincs jobb dolgod, ne tanácsokat osztogass, hanem tölts fel inkább egy olyan wav-ot, amiben szerinted hiba nincs 😉
aztán majd meglátjuk találok-é 😊
hirtelen ennyi.
ha van mondandód (témával kapcsolatban) akkor szívesen meghallgatom..
Na most ez kurvára nem az, attól, hogy megtanultad, hogyan lehet fosból még szarabbat készíteni, úgy, hogy a spectrum képétõl elélvezzen bárki, attól még nem lesz lossless!
Hallgatom itt a zenéimet, erre elindítom ezt és azt hallani, hogy basszus és magas szinte szétbassza a fülem! Attól, hogy szarrá van eqzva még rosszabbul szól, mint eredeti állapotában, szerintem.
Teljesen feleslegesek ezek a szemetek ide, fõleg egy HQ-nak nevezett topikban, felõlem jöhet majd a magasröptû válasz tõled, de ezt csak elmagyarázni lehet, nem megmagyarázni és fõleg hallani kellene ahhoz, hogy véleményt alkossanak róla azok, akik tudják mi a jó minõség, már aki bírja idegekkel az ilyen tutyikázott moslékokat!
What about the forests?
ezek szerint kevés volt a hqinjekció<#nyes>#nyes>
nem bánom. tolom a következõ track-et is.
hátha ennek már nem "üres" a magastartománya<#vigyor>#vigyor>
ez pedig nem más, mint
betty - we that word 😊
jelzem: ez továbbra is ama bizonyos írott audiocd.
kedvcsinálónak:
mivel már szeptember végét tapossuk,
énezzek kívánnék kellemes októbert minden betérõnek<#integet2>#integet2>
patty - remember me 2 😊
gondolom dióka csuklóból vágja, hogy ki is õ valójában<#papakacsint>#papakacsint>
akkor zenére fel<#eljen>#eljen>
szerencsére semmi sincs az akaratom szerint 😊
sokkal viccesebb így, hogy ti emberek akarjátok nekem a nagymesternek megmutatni,
mit és hogyan is kell csinálni 😊
legközelebb a hq-ról is diskurálhatnánk kicsit :p
good night my little nuts 😉
rendben, legyen ahogy akarod. én is szeretlek!<#vigyor>#vigyor>
akkor legyen kanadában.
bánom is én wazze.
lehet, hogy egy-egy betût néha félreütök.
az is lehet, hogy elhagyok ezt-azt a szó végérõl...megesik.
de miért is okoz ez neked ekkora gondot?
ugye jól gondolom, hogy más húzódik a háttérben?
nem is velem van neked problémád, csak rám vetíted ki.
tök muris: boxzsáknak érzem magam 😊
ráadásul a témától is elkanyarodtunk.
nincs alanis-tól zenéd.
rendben nekem sincs.
bár innentõl úgy is mondhatnám:
nekünk nincs egy kanyi alanis-unk sem 😊
falatnyi alanis-unk sem? 😊
muhaha ahogy mucsácsó barátunk mondaná..
szóval:
ha megoldottad a problémádat,
akármi is az, gyere vissza és kultúráltan diskurálhatunk..
hq-ról, miegyebekrõl..
velem meg ne vergõdj, mert
1.) változni már úgysem fogok,
2.) kettõnk közül meg amúgy is te vagy az okosabb (éppezért rám, mint hülyére úgyis rámhagyod elõbb, vagy utóbb 😉
és 3.) alig 3 órát aludtam az elmúlt 24 órában.
elvileg éjfélre hazaérek, és végre alhatok `tán reggelig is 😊
tudd be ezeknek a mai lelki állapotomat 😊
A 'ki adja elõ' nyilván -mint Te is jól tudod- 99,9%-ban az elõadói 'mûvész', nem pedig az anyakönyvezett nevekre vonatkozik, bár egyszemélyes elõadóknál pont 50%-ban megesik (vagy igen vagy nem), hogy az eredeti nevükön futnak...de így értelmetlen is a további logikádon futtatni a témát, meg az angol befordítást.
Ha már igazi magyar nevekrõl beszélünk, akkor gondolom a csajt sem csak georgina-ként anyakönyvezték?! Vagy tévedek?!
Mindegy is hogy gondoltad, faszságot gondoltál már megint. Ennyi....nem ez volt az elsõ és nem is ez lesz az utolsó, de nem kell ezt szépítgetni.<#nevetes1>#nevetes1>
Alanis sem Kanadába söpörte be azt a sok díjat (hisz akkor tele lenne vele az ország), hanem Kanadában. <#hehe>#hehe> No, de mit is kezdenénk nélküled és a nyelvhûségeddel, remélem azért majd nem kapcsol le (kint Kanadában) az Elhárítás meló közben.
nos, ha már ennyire magyar nyelv és eredetpárti lettél (amit szívbõl pártolok) akkor nyugodtan leírhattad volna az elõadók igazi neveit is magyarul. azaz:
völgyi péter és georgina.
ugyanis így helyes 😊
én meg `gondoltam a régi barátságra való tekintettel - a mûvésznevek helyett a nótacímet angolosítom. ennyi.
biztosra veheted, hogy rám ezért nem fognak megharagudni (veled ellentétben, aki kicsit szívére vette 😊
és zárásként:
alanist csak mostanában fedeztem fel.
meglepõdtem, hogy mennyi díjat és platinát is besöpört. fõleg kanadába.
no nem csoda, hisz a muterben azért magyar vér csörgedezik :p
amikor meg megtudtam, hogy ontario-hoz is távoli szálak fûzik, csak lestem.
történetesen oda készülök az év vége felé magam is egy hosszabb idõcskére titkosügynökösködni 😊
2.) a zene nekem tetszik, a minõség meg végre megüti a beugró szint alsó mércéjét persze csak hq vonalon értelmezve....(diszkóban faszán lehet döngetni, de nem az a mérvadó), a mélyek jók, elég dinamikus, az ének rákeverés lehetett volna még jobb (tisztább), a magasak szinte üresek, de legalábbis nincs kihasználva. persze rendszere válogatja, hogy kinek mi jön ki a hangkeltõbõl...összbenyomásban mondhatnám, ez legyen a minimum minõség és akkor nem lenne sok gond mással sem...<#nevetes1>#nevetes1>
A srácnak és Gina vokállal is vannak még jó zenéi, tehát érdemes...
Morissette-em valamiért nincs, biztos van oka is <#kacsint>#kacsint>, pedig elismerem, vannak jó számai... (mondjuk néhány klikken belül biztos rád omlik pár albumnyi VM, bár tudom, az sosem olyan, mintha tõlem kapsz valamit<#nevetes1>#nevetes1> )
nem is tudom..
elég suta a hangrendszerem..
ha esetleg vm-be prezentálnád,
akkor talán felfrissülne a memoriam 😉
ez nem ilyen egyszerû 😊
1.) gondoltam nem árt a mûvészeknek sem, ha kicsit külhonban is népszerûsítem a nótát 😉
2.) a zenérõl nem sokat tudtunk meg tõled 😊
..a hangminõségrõl meg mégannyit se wazze..
úgyhogy ha ezeket kissé bõvebben kifejtenéd, akkor azt megköszönném 😉
kíváncsi vagyok, érdemes-é a közeljövõben is ettõl a kollégától zenéket beszerezni..
az eddigi vélemények alapján igen 😊
de azért (remélem tudod) a te szavadra is szoktam adni 😊
egyetérteni veled már nem mindenben, de az már más tészta..
aztán ha kész vagy, dobhatsz valamit alanis morisette-tõl hq-ba 😊
már ha akad ilyesmid..
PEAT JR. & GINA - ÉRZEM, HOGY ÉLEK
(a videóban nem 'Gina' van)
Megvallom, én sem erre számítottam - napjaink magyar zenéi valahogy nem nõnek a szívemhez, de a minõség egész jó!
In Lak\'ech Ala K\'in