5889
-
#4274 "Többek közütt ezzel is.Adott egy mp3 és az adott mődszerrrel pár húzás és pár kattintás és azt hiszed hogy berepült az ablakon egy csodálatos dolog amit losslessnek hívnak.Ezen a tényen a csekkolóid sem biztos hogy segítenek."
Ezt senki nem vitatta, de ez minden esetben fennáll. Max a füled tud ilyenkor jó szolgálatot tenni. Ha az meg nem érzi, hogy szar vagy nincs jobb akkor úgyis ez van, akár mi a fájl kiterjesztése. -
#4273 Neked is jó éjt! -
#4272 Nem stimmel ez a rögzítés Gyuri, "üvölt" az egész zene - gond van a beállítással (pl. bemeneti jelszint). -
vinylbakker #4271 Jó Éjt Kollégák! -
vinylbakker #4270 Szerintem is létezik.
Előveszem ha tudom az eredeti forrást és megnézem hogy mennyiben hasonlít az ismeretlen helyről kapott anyaggal.Ha egyformák a jellmzői akkor valószínűleg nem génkezelt hacsak az eredeti forrás is nem az.
Ha tudsz jobbat ennél légyszíves tájékoztassál minket is mert azért vagyunk itt hogy tanuljunk. -
vinylbakker #4269 Jó dolgok ezek a veszteségmentes formátumok feltéve ha valóban azok.
Véleményem szerint egy vérbeli gyüjtő az eredeti cd és vinylrippjeit wav-ba menti feltéve ha egyáltalán készül róluk digitális másolat.Az egyéb flac ..ape formátumokat használókról mindig eszembe jut valami de,ennek részletezésére most nem térnék ki.Egy esetben indokolt ezek használata amikor a mai drága vinyó árak mellett valaki próbál a hellyel spórolni.Amennyiben a net-ről érkezik ilyen formátum azt meg a vinyó spórolásban járatos emberek nyugodtan visszapörgethetik 320-ba mert úgysem tudják megállapítani hogy mi volt előtte.Állítólag a jó 320 az úgy szól mint a wav és társai. -
commissioner #4268 Létezik biztos módszer arra, h megállapítsam, a flac fájl valójában lossy? (ha a fülem már becsap) -
#4267 A rar tömörítésnek van pár előnye fórumon való linkelés (feltöltés) esetében - több különálló fájlt képes magába foglalni és lehet jelszavazni ha úgy tetszik. -
vinylbakker #4266 "mindennel lehet trükközni"
Többek közütt ezzel is.Adott egy mp3 és az adott mődszerrrel pár húzás és pár kattintás és azt hiszed hogy berepült az ablakon egy csodálatos dolog amit losslessnek hívnak.Ezen a tényen a csekkolóid sem biztos hogy segítenek. -
#4265 Egyébként valóban az előbb letöltött rar 47MB, az általam kreált flac meg 44MB... mondjuk még mindig az utóbbi mellett szól, hogy azt rögtön lehet hallgatni a konvertálás meg gyorsabb mint a rarba tömizés, de max egy idő :) -
vinylbakker #4264 Ezen majdnem mindenki átesik.A tandíjat be kell fizetni itt is.
(mármint a digizési technika terén) -
#4263 Hát nekem semmi nincs wavba azért :D -
#4262 mindennel lehet trükközni csak nem érdemes, mert betöltöd az eredeti fájlt és egyből kirajzolja a hozzá tartozó spektrumképet. Itt meg vagy elhiszed, hogy az amit kiraktam vagy nem :) -
vinylbakker #4261 'Nah lejött, mindjárt megfülelem, de miért nincs ez FLAC-ban vagy más veszteségmentes eljárással betömve, akkor fele ekkora lenne :(
Ebben az az érdekes ha a wavot rar-ba rakod akkor kb flac mérete lesz.
Amennyiben a flac-et vagy társait rar--ba rakod akkor annak a mérete sem sokat változik.Kb egyforma méretek akkor minek konvertálgatni?
Az igaz hogy van veszteségmentes anyag már 500körül is de azt valamiért nem használják pedig ugyanolyan jó minőséget produkál mint a nagyobb társai. -
#4260 "Valaki rengeteget dolgozik a digizéssel és később jön rá hogy mégsem egészen jó az amit csinál."
Ismerős helyzet, volt már részem benne! -
vinylbakker #4259 Ez az a kép amiből az egyik cimborám három húzással és négy kattintással 128-as mp3-ból előállít. -
vinylbakker #4258 "Ez alatt mit értesz? Én is szoktam bakelitről digizni, nem hiszem, hogy az bármikor elévülne.
Nem az elévülésre értettem hanem a felesleges körök futására.Valaki rengeteget dolgozik a digizéssel és később jön rá hogy mégsem egészen jó az amit csinál.A digizés nem nagy tudomány ugyan,de megfelelő előkészítést igényel.Gondolom a későbbiekben részletezésre kerül ez is. -
#4257 Möghallgattam, nekem tetszik ahogy szól, bár ez így, egy az egyben CD hangzás, ha mindenáron síma Audio CD játszóval akarod hallgatni akkor gondolom ez is a cél. Viszonyítani meg nem tudtam mihez, de a zene stílusából kiindulva gondolom a bakeliten eleve ilyen egyszinten van az egész hangerő! -
#4256 Nem kell csüggedni azért, alapvetően nem rivalizálás folyik itt, egyszerűen csak vélemény nyilvánítás egy adott témában. -
#4255 Tudom ez egy végbeláthatatlan próbálkozás!!!! -
#4254 Van itt mellettem egy tök alap Pro-ject lemezjátszó, mindjárt összekötöm én is és digizek valamit :) -
#4253 "Már már kezdtem azt hinni, hogy nagy bajt csináltam ebből a mintadologból."
Dehogy csináltál.
"Mivel le akarom zárni az egészet..."
Azt nem lehet! -
#4252 Szerintem ilyen zenékkel nehéz lesz megítélni a technikát. -
#4251 Én is vásároltam 40 euróért lemezt... -
#4250 Már már kezdtem azt hinni, hogy nagy bajt csináltam ebből a mintadologból.Mivel le akarom zárni az egészet, és nem rivalizálás képen prezentálok ide egy teljes felvételt és az érintetteknek priviv üziben küldöm hozzá a jelszót. Az én technikámból ennyit tudtam kihozni. Bár biztos lehetne még mit finomítani és tanulni a saját hibámból, illetve hangkártyát kiismerni jó belőni mert egyes dolgokkal nem vagyok még tisztába. Ezért majd valaki segítségét kérem ebben. A felvételt szeretném ha mindenki bizalmasan kezelné.
Erről a lemezről készült: Nick John - 1987 - Lost In A Dream (Vinyl 12'' Maxi - Megatone Records - MT147)
B1. Nick John - Lost In A Dream (Club Mix).wav
Download
-
#4249 Nem hinném hogy hülyeség, teljesen megértelek, én más marhaságokra költök marha sok pénzt, én inkább azokat nem értem akik lehülyézik a másikat valamiért pedig ők is költenek valami olyanra mi nekünk lenne oltári nagy baromság :) -
#4248 Most szólj hozzá mi ilyen hülék vagyunk.
20 Euro csak az alap. -
#4247 hehhe, elég jó angolsággal nyomja.... ez is valami finn előadó? (Mármint amit előbb linkelt az valami finn label volt :))
Összességében szeretem az ilyen zenéket, de ebből nekem néhány van csak az is összevadászva innen-onnan, egy-két klasszikus 80-as itali disco van aminek esetleg a nagy lemezéért adnék 20 eurt, maxikért semmi szín alatt :D -
#4246 Említettem korábban, hogy betáraztam egy LP-t...
Ma már nem tálalom ugyanis pofára estem digitalizálás után... jelen pillanatban is az állam keresem a padlón.
Mihelyt megtaláltam, felpakolom az anyagot (előreláthatóan ma már nem lesz belőle semmi) - garantálom, hogy pár percig mindenki rém bután fog kinézni a fejéből! -
#4245 Ezek úgy nevezet New Italo maxik.
Ami a 80-as évek stílusában íródott mai Italo zenéket takarja.
Ezeknek az előadóknak inkább maxi lemezei jelennek meg.
Így többet kaszálnak rajtunk sajnos.
Mi meg vagyunk olyan hülyék hogy a lemezenkénti átlag 20Eurot+ postát kicsengetjük, ami sok esetben csak két számot tartalmaz.
Csak egy példa milyen zenékről van is szó.
A feltöltő nem ismeretlen számunkra.
-
#4244 Oh I see.
A maxi lemezek világa nekem teljesen kimaradt az életemből :)
Gyűjteni is csak full albumokat gyűjtök. Látom ezek ilyen italo disco zenék. Jól nézem? -
#4243 "Vagy ezek valami ős lemezek? Tényleg nagyon kíváncsi lettem, hogy mi az ami nem elérhető CD-n. Mert ugye a Boney M az nem az."
Hát valóban nem Boney M lemezekről van szó.
Inkább Ilyesmikről.
1.
2.
Vagy olyan 80-as évekbeli maxikról mint ahogy idézem "ezek a lemezek nem repülnek be ingyen az ablakon."
Ha megnézed ezek a kiadványok meg sem jelennek CD-n.
-
#4242 Én is mondom már a haveroknak, hogy dobjuk össze a lemez árát cserébe kapnak belőle egy digitalizált változatot :)))
Node akkor ugye nem 16bit 44.1khz-en rakod el? Vagy ezek valami ős lemezek? Tényleg nagyon kíváncsi lettem, hogy mi az ami nem elérhető CD-n. Mert ugye a Boney M az nem az. Meg a minőséget még érteném. Van olyan új kiadású bakelitem RHCP pl, amiből a CD verzió rosszabb a bakelithoz képest, de azért a bakelit digitalizált változata az nem = a lemezzel. Meg hát minimum kell hozzá a 24bit/96khz... legalábbis nálam ez vált be. -
#4241 Nem hinném hogy ezen lemezek kiadói pont az sg-t olvasnák magyarul.
Amúgy meg gondolhatod hogy az elkészült digizések nem a nyilvános megosztókon jutnak el hozzánk. -
#4240 Na jó zenélést mindenkinek, léptem. Van egy kis dolgom még... -
#4239 Ugyanakkor jó tudni, hogy a letöltést (legalábbis még) nem szankcionálják, a lemezek másolását és az anyag továbbadását (ingyen is) azt igen. Főképp, hogy nem matuzsálemekről van szó, hanem újakról. -
#4238 Ez így jó buli, én is digiznék, ha nálam maradna a lemez, persze nem mai zenékkel... -
#4237 "Persze itt még bejöhet a szentimentális kép, hogy saját LP-jét, saját kis digitalizálását írja ki CD-re, és ez lehet egy jó érzés, mint, hogy esetleg szereti magával a digitalizálás folyamatával való bütykölést is. Mert reálisan nézve csak ismételni tudom magam; letölti akárhonnan, kiírja és van egy CD-je ami töredék idő alatt jobb minőséget biztosít."
Mivel teljesen új vagy itt ezért egy kis magyarázat erre a részre.
Gyuri nem azért digitalizálja be a vinyl-ket mert szeret "bütykölődni.
Hanem mert kis csapatunknak így elérhetőek költségben a megvásárolt lemezek.
Vagyis páran összeálltunk vinyl-k vásárlására.
Nekünk akik ebben a kollektívában vásárlunk fizikálisan nincs szükségünk a a vinyl-kre , csak egy digitális mására,és a lemezeket igazoló képekre.
Viszont ahhoz a lemezeket be kell digizni hogy ebből másolatok legyenek.
Jó lenne ha igaz lenne az amit írtál hogy minek digizni amikor elérhető a neten letöltés formájában.
Csak mi olyan lemezeket vásárlunk ami hidd el bár nagy a net, de ezeket még sem találod meg letöltésre.
Szóval a költség közös, Gyuri bedigizi, nekünk küldi a másolatot és ennyi az egész.A vinyl-k maradnak nála.
Vagy ha kell valakinek valami belőle akkor azé.
Ebből még sose volt gond köztünk.
Gondolom így már azért tisztább egy kicsit a kép számodra is. -
#4236 "Pedig szó volt lejjebb, hogy 192/24-ben rögzít."
Ha így van (ez a mintavételezés tökéletesen felesleges egyébként), helytelen, hogy átkonvertálja 44.1/16-ba - az egy nagyon rossz húzás. -
#4235 "Persze itt még bejöhet a szentimentális kép, hogy saját LP-jét, saját kis digitalizálását írja ki CD-re, és ez lehet egy jó érzés, mint, hogy esetleg szereti magával a digitalizálás folyamatával való bütykölést is."
Ez például valóban lehet egy szempont.
"Talán ha az egész egy 96khz 24bit felvétel lenne, akkor már a vinyl javára irnánk a dolgot, de ilyen változatot nem osztott meg velünk."
Pedig szó volt lejjebb, hogy 192/24-ben rögzít.