HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
elnézést<#nyes>
ez még ide tartozik:

egy kiváló nóta, kiváló hangminõségben<#eljen>

enjoy!

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
egy általam igen kedvelt és tisztelt kollégánk ma ünnepel.
fülembe jutott, hogy az egyik kedvenc bandája nem más, mint az a banda,
akiket inna és akcent is kedvel, sõt..
nem csak õk.
nagy rajongó tábort szereztek mára már francia és oroszországban,
valamint bulgáriában is.
a helyi rádióadók kívánságmûsorainak állandó "sztárvendégei" is..

kedves wolf barátom:
mától losslessben is hallgathatod õket,
azt a 128-as empéjtrét meg dobd a lomtárba nyugodtan<#nevetes1>

boldog névnapot<#taps>

play & win - special (mario bischin development radio version)

a dalt kérésre nem jelszavaztam..
ha mégis kérne..

<#vigyor>

zsoltford
ha van idõd és alkalmas felguríthatnád megsasolásra<#wave>

zsoltford
ha összeállt a ''jészülék'' egy mintát megjeleníthetnél a barázdabillegetõknek...

zsoltford
ami lemaradt: b.1-es dalról van szó ami másképp került feliratozásra a borítón és másképp a lemez közepén.sajnos a lemezek adatait nagyon sok esetben nem tudták tisztességesen feltüntetni régen és ma sem...elírt adatok sokasága,tévesen feltüntetett számcímek,verziók...
feltételezem a lemezcégek nyomdatársulatának és a köztük levõ kommunikációjának magas,hozzáértõ a kiadványok iránt magas érdeklõdést mutató hozzáállását...

zsoltford
üdv,tagok!

megsasoltam, jogos kend állítása!frankó,köszi!

volt,szó korábban az elõadoról itt az sg-zenei vonalánanak darabjaira ''bandázódott'':-) berkeiben...

itt

kicsomogolása,mint a #3902-nél.

Zephyr Retiring
lekaptam a mintákat.
becsapós<#nevetes1>
de semmi ördöngõsség nincs benne:
az alsó kép (és hangminta) annak ellenére, hogy a jelszint kivezérlést kb. 1 decibellel lejjebb tették, mégis hangfrekvenciálisan jobb<#vigyor>

..pedig alapesetben pont fordítva szokott lenni:

ha egy felvételt rögzítesz egy bizonyos hangerõsséggel, majd ugyanazt 1 decibellel halkabban, a második felvétel visszajátszáskor is halkabb lesz..
itt pedig mégis a halkabb szól jobban<#nyes>

a titok a felvétel, vagyis a hangrögzítés mikéntjében rejlik:
a képalsó wav-et egy magasabb mintavételezési frekvencián és biten mentették el eredetileg..

(pl: 96 khz 24 bit)
a hangstúdiókban is ugyanez a menet:
a lehetõ legjobb hangminõségben menteni, aztán "visszabutítani" mondjuk cd minõségre: (pl: 44 khz 16 bit)

már akik. mert ha ne adj isten mondjuk a hargent médiánál is így tennének, és nem mondjuk empéjtrébõl tutyikázgatnák vissza a jó kis wav-eket..

hagyjuk inkább.

ja, hogy már ezer és egy éve itt a dvd audio és száz éve a bluray is?
amik nemdebár-ugyebár eleve magasabb mintavételezési frekvencián dolgoznak?
ki nem sz..ja le<#nyes>
már úgy értem rajtunk kívül..

a legtöbb digizõ eleve cd minõségbe ment.
nekik jó úgy is.

de persze vinylekrõl beszélünk, még mielõtt valaki kombinálni kezdene.
mert a gyári audio cd nemdebár-ugyebár eleve "csak" 44/16.
azt kár is bántani<#hehe>

Wescone
Nos, számottevõ különbség a két rendszer közt nincs, viszont az a hangszedõ amellyel a "képalsó" felvétel készült, nincs rendben - vagy helytelenül van beállítva, esetleg ráférne egy alapos tisztítás, vagy kopott.
A következõ képen látni amint 13kHz fölött szétcsúsznak a sávok, ez a jelenség általában analóg problémára utal.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Igazad van, Zeph - mentségemre szolgáljon, hogy csak a füles (Sony MDR-XB700) ismertetése révén hoztam szóba.
A következõ darab már ideillõ:

Audio-Technica ATH-A700

In Lak\'ech Ala K\'in

Nyugodtan folytathatod mert a úgy van ahogy lejjebb írtad <#eljen>
Annyival kiegészíteném hogy más volt a rendszer és a digizési technika

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Wescone
Nah, itt is vagyok.
Annyira hasonló a két minta, hogy alig lehet különbséget tenni köztük - tippem szerint a két felvétel, ugyanarról a forrásról, két különbözõ hangszedõvel lett készítve.
Amennyiben helyes a megállapításom, folytatom.

In Lak\'ech Ala K\'in

bigivan
Ezt én is lehorgásztam, mindenesetre nem sajnáltad a kbitet ettõl a felvételtõl. Nekem a lejátszom 4608 kbit/sec-et jelez.
Ez a 80-as évek egyik legnagyobb zenéje, de ez a verzió nem jön be, gyakorlatilag az alapdalból alig maradt valami. Nekem is megvan ez maxiban vinylen, az rövidebbm de annyival jobb is. Mindenesetre köszönet érte.

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

zsoltford
hangerõt rá!

gyorgy74
Laci barátom abban biztos lehetsz, hogy mintát prezentálok meghallgatásra! Még teljesen nem állt össze a cucc vannak hiányosságok remélem mihamarabb összejön rá a kredit, nem akarom elkapkodni! HQ Sound!!!!<#wink>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Nem igazán szoktam acapellát hallgatni (max ha digizek) de ez valahogy nagyon teccik
B2. Hit The Floor - Energizer (A-Cappella-Mix)

Klikk

Kibontáshoz a szám címe kell!

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Várom az eredményt kolléga!

Köszönöm szépen Kolléga! <#integet2> <#worship>

Nem tudom, hogy aki ezt sérelmezte az tett már ide fel valamit eredeti lemezrõl?
Egyáltalán hozzászól bármivel is a témához?

Köszönöm mindkét kollégának ,hogy szakított idõt az elemzésre!<#worship>
A továbbiakban már csak az maradt hátra hogy a mintát is elküldjem és az alapján
tudjanak véleményt mondani - (privi ment)

kaposi1
Lacikám most ellent kell hogy mondjak neked.
Ez egy olyan dal ami egy magyar srác emlékére íródott.
Már azzal se értek egyet hogy egyáltalán készült belõle angol verzió.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

zsoltford
szép napot tagok!

az átlagosnál kicsit hosszabb maxi,13.36

itt

kitömörítéshez a nevem és az idei év szükséges egybeírva.

kedvelem az ilyen elnyújtott verziókat ha jó hangszerek, szintik fûszerezik és jól ki lehet venni az egyes hangszereket.ez azonban a 80-as évek végétõl egyre ritkább.jah és az sem árt ha egy remix-bõl rá lehet ismerni a remixelt eredeti dalra :-),ami viszont egyre gyakoribb a 90-es évektõl...

Wind 67
Csak azt tudnám,honnan derül ki számotokra ezek az infók. Én lesem de nem látommmmmm. Én láma vagyok az ilyen "analizálásokhoz" de, ah egyszer valaki elmagyarázná mint egy 4 éves gyereknek, hogy mi a frászt kell nézni és hol, talán tudnám követni magyarázatotokat.

Please...

Csak a WAV peregjen

Wind 67
Hát Én azért az angol változatot is belefûztem volna...

Csak a WAV peregjen

kaposi1
Srácok kell valakinek ez a szám losslessbe.<#nemtudom>
Három számból raktam össze ezt a verziót a videóra.
Ha érdekel valakit akkor feltöltöm.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Wescone
Ki bizony, de teszek rá! <#mf2>
...Csak az zavar, hogy már az "ingyen" sem elég olcsó egyeseknél.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Valaki kifejezte a nemtetszését? Vagy hol láttad? Persze arra már nem futja az ilyeneknek, hogy kérjenek egy passt és kész.

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Nem jó ötlet, de mivel nem várom el senkitõl, hogy hitelt adjon szavaimnak és egyébként is mindig azt szorgalmaztam, hogy teszteljen mindenki és vonja le õ maga a következtetéseket, javaslom, hogy ugyanazt a dalt digitalizáld 96/24-en és 44.1/16 is, majd a 96/24-es mintát mentsd 44.1/16-ba.
Bizonyára fogsz különbséget hallani a két 44.1/16-os minta hangminõsége között.
Jó szórakozást!

In Lak\'ech Ala K\'in

gyorgy74
Egyetértek!!!<#eljen> Megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy bakaelit lemez digitalizálásánál egy High End-es barátom azt mondta, ha hangkártyával rögzítem a felvételt akkor azt 96 000 Hz & 24 bit mintavételezéssel tegyem. Mikkor a felvétel elkészült és az utómunkálatokat megcsináltad akkor mentsd CD minõségben, ami ez esetben 44 100 Hz & 16 bit. Nem kételkedek a tudásában mivel õ csinálta a RIAA korrektort hozzá, de gondoltam itt is megkérdezem tõletek hogy ott van e a HQ világában. Válaszokat elõre köszönöm!<#worship>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Wescone
Úgy látom, egyeseknek nagyon nem tetszik, hogy jelszavazom (jelszavazzuk) a feltöltéseket...

Mégis mit képzeltek, sz@rházi link betyárok - csak úgy, szó nélkül viszitek az itt közzétett anyagokat?! <#hehe>
Azt már nem! A feltöltések csakis az aktív tagokat illetik meg, értve van?!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Folyt.:

...de legalábbis, a magas frekvenciatartomány erõsebb, mint a másik minta esetében.
Zephyr mester egész jól összeszedte a lehetséges okokat - már ami a két minta közti különbséget illeti (#3889), azt viszont nem igazán lehet eldönteni képek alapján, hogy melyik a jobb-, ill. melyik szól jobban.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
#3890-re:
megjött az elsõ vélemény totyikgazdánk tolmácsolásában..
mivel ez egy részben nyitott fórum, megvárnék még pár hozzászólást..
elég uncsi, ha folyton csak én okoskodok (hülyéskedek)..
így kis tanítványom nélkül (béke poraira) belefáradtam, mert kevesen vannak errefelé akik ki tudnak javítani ha néha mellédumálok (szándékosan természetesen, de mindíg okkal 😉
szóval lacám jó helyen érdeklõdsz 😊
csak..
still a moment..

Wescone
Hi!

"...nekem elõször az tûnt fel hogy a felsõ képen hosszabbak a tüskék jobban kiérnek mint a másikon - ez jelent valamit?"

Jelent bizony!
Mindkét képen 22kHz a max érték, de létezik még egy fontos dolog, éspedig a hangerõ (d😎, amelyrõl a színskála, ill. annak intenzitása ad információt - sárga szín; magas érték, lila; alacsony érték.
Vedd jobban szemügyre a két kis spektrum képet - látni fogod, hogy a felsõ kép (hangminta) esetében, -96dB-ig süllyed a jelszint, míg az alsó képen csak -88dB-ig (22kHz). Ebbõl máris következik, hogy az a minta, amelyrõl az alsó kép készült, erõteljesebben, hangosabban szólal meg mint a másik.

Folyt. köv.!

In Lak\'ech Ala K\'in

Halihooo!

Szeva Zephyr!
Na szóval - nekem elõször az tûnt fel hogy a felsõ képen hosszabbak a tüskék jobban kiérnek mint a másikon - ez jelent valamit ? (jó vagy rossz rip)
...a zene vége is elég furán néz ki, meg a felsõn több helyen van ritkább rész
Természetesen tudom ,hogy ahány ember annyi féle cucc és persze annyi féle rip
- de ennyire eltérõ?
Készítettem képeket az általad ajánlt CEP-el
Kép felsõ:

Kép alsó:

Várom a képelemzés eredményét aztán teszek fel mintát

Üdv

Zephyr Retiring
szewa laca.
nagyon kevés infót dobtál<#nevetes1>
errõl a két képrõl csupán annyi olvasható le, hogy a felsõn van valamennyi plusz hang, ami az alsón hiányzik..
mivel hangminta nincs, a fene sem tudja, hogy mik azok a plusz hangok.
lehet eq-val megemelt magashangtartomány, lehet más stúdióban kevert master, lehet erõsebb dinamikatartomány..ecetera ecetera..
hogy biztosabbat tudjunk
kapd le ezt a cep 2.1-est 😊 (ha még nem lenne meg)
és kapcsold be a frekvencia analízist és a help menüsor alatt található színes kockát is miután belehúztad egérrel a wavot (empéjt, akármit)..

elõtte:

utána:

esetleg ebbõl valamivel többet tudnánk<#nevetes1>

Halihooo!

Szeretném kérni a profik segítségét
....van ez a két vinylrip ugyan azon zenérõl de mégis a kép szerint eléggé más
Mi lehet ennek az oka? - melyik a jobb szerintetek? - vagy mi lehet az oka ennek?

Thx

Musachy
Az E.L.O. album, amely tartalmazza a nemrég idézett "Here Is The News" számot is: Time (1981/2010)

Zephyr Retiring
ez a river empéjtré pléjer itt szentségtörés<#nevetes1>
akkor már inkább ez a pléjer 😊
mert ez legalább a wavokkal is megbírkózik<#vigyor>

Musachy
vagyis ez:

<#wow3>

Musachy
Az egyik zeneszöveg oldalon lévõ video-ablakban ez olvasható:

<#merges2>

Musachy
Ez valóban nagyon jó zene! <#eljen>

Musachy
<#dumcsi> Ja!

Codigoro
Köszönöm! Elvittem ezt a csemegét..<#worship>

Ember küzdj, és bízva bízzál... Hallgass zenét, hogy el ne hízzál!

Wescone
Ne má', hogy még mindig nem tudod?! <#nyes><#pardon1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
A pw 4 me pls, thx!

Wescone
...Egy zene, melyet meglátásom szerint, érdemes megemlíteni, Ric Ocasek (The Cars) második szóló albumáról (This Side Of Paradise; '86):

Ric Ocasek - Keep On Laughin' (LP 48/24)

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Pár héttel ezelõtt, vásároltam egy Sony MDR-XB700 fejhallgatót - egy alkalommal volt szerencsém megfülelni a MM-ben és igen megfogott a hangja. Korábban írtam arról, hogy nem Hi-Fi rendszerhez lett tervezve, tulajdonképpen az mp3 lejátszómhoz vettem (egyelõre az van), mivel a korábban használt Sennheiser-nek (PX 100-II) sajnálatos módon megtört a zsinórja.

Hatalmas! ...mármint a fejhallgató mérete, de nem csak az. Elsõre kissé nehéznek tûnik, de hamar meg lehet szokni mert méretes fülpárnáinak köszönhetõen kényelmes. Zárt fejhallgató, így melegíti kissé a fejet, viszont igen komolyan szûri a külsõ zajokat.
A hangja tiszta, részletes, mély basszussal és szépen csilingelõ magas frekvencia tartománnyal. Részletesebben sajnos nem tudom taglalni a hangminõségét, annyit viszont "elmondok", hogy az elsõ 15-20 percnyi hallgatás alatt akaratlanul is vigyorgott a fejem. Kis mp3-asom (iRiver T10) igen derekasan képes megdolgoztatni, egy szavam nem lehet, de érezni, hogy kevés hozzá - a fejhallgató, karakterisztikáját figyelembe véve, sokkal többre hivatott.

In Lak\'ech Ala K\'in

jó kis olvasnivaló!<#eljen><#wave>

Zephyr Retiring
ez nem csak szép, de ritkaság is idehaza<#eljen>
brad fiedel producernek még emellett 1-2 filmzenét megköszönhetünk..

mint például ezeket is😊

Wescone
Megérkezett a köv. gyönyörûség!

...vagyis a "Frászkarika" (1985) betétdalainak korongja.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
...mostmár mindent tudok!!!

In Lak\'ech Ala K\'in