5889
-
eurolacko #4314 "Ladies and gentlemen; Miss Grace Jones"
Ez igen!!!
Köszi még1x! -
#4313 bár én nick john-t nem láttam, a tököm fog jelszavakat kéregetni bárkitől....de egy másikat igen, és így tudom, miről van szó, amiben viszont teljesen egyetértek, és a mintád ebből a szempontból töckéletes volt! a gondolataid erre abszolút találó és helyénvaló is!(a többit majd holnap,mert húz az ágy.)
-
vinylbakker #4312 Az irónia és a kíváncsiság az nehezen összetéveszthető egymással.
A hanglemez az általában zenéket tartalmaz hasonlóan mint a kompakt lemezek.Tájékozatlanságomat az is tetézi hogy a képen látható lemez most a hang vagy a kompakt kategória?
"hát most azért ne kérd a tracklistát, 111db-os, a borítón rajta van"
Feltételeztem első olvasatra mivel közölted hogy nem gyüjtöd őket így van róla másolatod és egyben track listád is.Gondolom ennek a listának a kíváncsiskodók számára publikus része nem titkos. -
eurolacko #4311 Igazából azt szerettem volna megmutatni ,hogy valahogy így kellene kinézni (de lehet én rosszul látom) egy vinyl felvételnek és nem úgy mintha a fűnyíró levitte volna a séróját :) (nick john)
Én úgy gondolom ,hogy azok akik azt mondják ,hogy az jó - tévednek
Köszi,hogy ránéztél és véleményezted!
Még szántam ma estére egy felvételt - sasold meg (sztem tecceni fog) -
#4310 ez így kicsit irónikusra sikeredett tőled, de ezt várta a vezetés. persze ezt is hamar elfelejtjük majd...
egyébként mit szoktak tartalmazni a "hanglemezek"?
hát most azért ne kérd a tracklistát, 111db-os, a borítón rajta van, de ha azt mondom hifi tesztlemez (bátrabb helyen hi-end audiophile jelzőket is szoktak hasonlókra biggyeszteni, -ezen nincs- óh bocs- ), lehet közelebb van az igazsághoz. biztos van benne mindenkinek valami "fülkiverős, mély nyomot hagyós, meg csilingelős is" ....de alapvetően olyan zenei alkotások vannak rajta,amiket nem én zeneszereztem, de sokat ismerek(ünk). az baj?
-
vinylbakker #4309 jó kis wav nincs is annak párja a kategóriájában
Ez persze csak szigorú magánvélemény. -
vinylbakker #4308 Azt látom hogy a borító.Én meg az ugandai torkosborz vagyok.
Egyébként mit tartalmaz a lemez?Gondolom hogy valami fülkiverőset vagy valami trendit ami mély nyomot hagy az emberben hogy milyen jól csilingel és másnapra már felejtős az emléke.
-
eurolacko #4307 Hmmmmm,jó kérdés - tálán azért mert régebben akikkel én zenéltem azok csak wav-ot használtak, és én ezt szoktam meg
Mostanában inkább az internetes "gyűjtők" használják - engem nem érdekel
-
#4306 nem, nem gyűjtöm a lemezeket. csak ami rajta van és tetszik. az csak a borító... -
vinylbakker #4305 saját lemez? -
vinylbakker #4304 Valahogy így kellene ezt csinálni.
A kérdésem az lenne hogy miért nem flac? -
#4303 sajnos Te nem a cd és vinyl közti különbségről hoztál mintát, bár értem, mit szerettél volna nagy vonalakban érzékeltetni,ami részben igaz,részben meg nem, de általánosításra semmiképp sem alkalmas, hisz ezzel azt suggalnád, egy cédé lemez legfeljebb ennyit szólhat, vagy minden esetben ekkora különbséggel lehet számolni egy cd és vinyl között, ami viszont megint messze nem igaz.
ez a remix cédé és vinyl is alapvetően borzalmas minőségű (ez nem a te hibád!), de tény, bár a barázdáson egy fokkal nagyobb az 'élmény', de alapvetően van egy rossz, meg egy kevésbé rossz felvétel, és ez utóbbi a digizéses. nagy konzekvenciákat azért ebből nem vonnék le.
ellenben majd ha lesz időm, bedobom ezt a közösbe játszadozni.
-
vinylbakker #4302 -
vinylbakker #4301 alkalomadtán én is megnézném.
Köszi -
eurolacko #4300 Ohhhh, lemaradt a kép :)
-
vinylbakker #4299 a hitelesítő fotót -
eurolacko #4298 Bakker! - mit is ? -
eurolacko #4297 Engem érdekel!Köszönöm -
vinylbakker #4296 Valamit elfelejtettél Laci Bá! -
vinylbakker #4295 "Egész jó gyereknek tűnsz, szinte mint Zeff haverom
Ez roppant megtisztelő számomra. -
#4294 Hoztam mára egy dalt... egy dalt melyet a világ egyik -szerintem- legkarizmatikusabb hölgyének köszönhetünk. Filmvásznon is láthattuk nem egyszer, olyan produkciókban mint "Conan", "007 - A View to a Kill" vagy éppen a "Boomerang".
Erre a zenére egész éjjel tudnék vezetni!...
...És most jön a döbbenet:
Erre varrjatok gombot! -
eurolacko #4293 Neked különösen kötelező! - kattincs a szövegbe! -
#4292 (ezt le is lehet valahogy tölteni?) -
eurolacko #4291 Mivel volt szó arról, hogy a CD vagy a vinyl így meg úgy szól, akkor ha nem baj hoztam egy kis mintát erről
Ha valakit érdekel akkor szabadon leszedheti
Boney M - Brown Girl In The Ring (Radio Version) wav
-
eurolacko #4290 Biztosan jó ez a lemez de sajnos nekem nincs meg :(
Így nem tudok feltenni róla rippet - sajnálom
Talán legközelebb ha netán olyat tennél ki ami megvan akkor jelentkezem -
eurolacko #4289 Jó estét emberek!
Uhhh bakker mi van itt!
Nem semmi mennyiségű hozzászólás jött tegnap óta :)
Némelyiken jókat nevetgéltem... és szerintem mások is akik a háttérben olvasgatták a hsz-ket
A legjobban Wescone kolléga hsz-e tetszett Ő megfogta a lényeget:
"Nem stimmel ez a rögzítés Gyuri, "üvölt" az egész zene"
...ezzel én is teljes mértékben egyetértek
Talán ha felébredne az álmából amiben összehozta a rendszert és hallgatna azokra akik talán életükben 3-nál több lemezt digiztek be akkor jobban járna és nem készítene ilyen felvételeket.
Persze ha ez neki így jó akkor hallgassa így
Én sok sikert kívánok a továbbiakban!
-
#4288 Őszintén, csalódtam egy picit benned (kellemes csalódás), mert azt hittem, hogy jobban nekem esel és még a mondat végi pontot is megcáfolod!
Egész jó gyereknek tűnsz, szinte mint Zeff haverom.
....ja és pfff! -
vinylbakker #4287 "a fáradást én CD hangnak hívom
A szakzsargonok már csak ilyenek. -
vinylbakker #4286 "Mindezt mondom amatőrként.
Végre valami jó...
Rá se ránts én is az vagyok. -
vinylbakker #4285 "A flac-wav dologban egyetértek Narumonnal,
Én is majdnem.
"a "vérbeli gyűjtő" kijelentést egyenesen baromságnak kell tituláljam
Ez attól függ ki hogyan értelmezi,Az én értelmezésemben az a vérbeli akinek vannak eredeti lemezei és amiket nem tud megszerezni vaagy éppen nem akar megvásárolni azokat hitelesen élethűen digitális formátumban elmenti magának amire az a fő jellemző ha számítógépen tárolja azt 44,1-ben.Teszi ezt azért mert úgy ítéli meg hogy neki ez így tetszik.
Szerinted kit érdemes vérbeli gyüjtőnek nevezni?
"Ha valaki attól válik vérbelivé, hogy wavot használ... pfff!"
Nemcsak attól válok vérbelivé ...pfff.
-
vinylbakker #4284 Te most mégis miről beszélsz? A FLAC-nak pont ez a lényege, durván fele akkora helyen tárolod ugyanazt az információt mint wav esetében. Ergo kevesebb lemezterület, kevesebb sávszélesség probléma.
Ez így mese habbal.Ami igaz a kevesebb lemezterület és az hogy veszteségmentes formátum.Én nem azt írtam hogy nem jó a flac és nem kértem hozzá útmutatást sem.Abban igazad van ha a készleted zöme abban van akkor érdemes a többit is abban tárolni.Az általam leírtak arra utaltak hogy miért célszerű az eredeti két csatornás cd-t vagy vinylt 44,1-ben tárolni,mivel így célszerű rögzíteni is illetve vinyl esetében néha még magasabb is célszerű habár erről lehetne vitatkozni a kissebb és nagyobb méreteket illetően.
"AZ mp3-at meg ne keverd ide mert teljesen más tészta és nagyjából egy süket is meghallja a különbséget ha nem szokol rádión akarja hallgatni.
Erre csak röviden annyit tudnék mondani hogy szerinted a 320mp3 és mondjuk bármelyik veszteségmentes formátum között hallásban mennyi a különbség ha tartalmi és formai követelményeknek egyébként megfelelnek?
Úgy látom felszedtél magadra egy rakat előítéletet vagy téveszmét ezekkel a formátumokkal kapcsolatban.
Nem a formátumokkal kapcsolatban.A használóról árul el sok mindent ami nem bizos hogy negatív előítélet.Egyszerűbben fogalmazva a dolgot akinek sok ilyenje van arról alaposan feltételezhető hogy nem saját maga készítette azokat.Persze azért kivételek mindig vannak.Elsősorban az itt jelenllévők. -
#4283 Az a baj, hogy itt mindenki sündisznó, csak én vagyok kamion!
Annyi minden hangzott el, hogy végelgyengülnék, ha mindenre reagálnék, így nem is teszem.
pl. Többnyire egész korrekt dolgokat olvastam tőled, de ilyen hülyeséget ritkán olvasok: "a fáradást én CD hangnak hívom"
lehet jó a cumó, lehet még jobb egy tényleg jó hangminőségű vinyl, lehet jó a hallás, és az is lehet, hogy nincs meg ez a 3 így együtt, de csak mert pl. az audio-cd szabvány megáll 22kHz-nél, attól még önmagában nem fárasztó a 'cd hangja'. Legfeljebb, ha nem hallottál jó cédét (igen, elismerem, sokkal kevesebb van belőle,mint a rosszból)....A fárasztó az lehet, ha az,ami rajta van, fárasztóan borzalmas hangzással van maszterelve...de ennek semmi köze a cd-hez, pontosabban sokkal kevesebb,mint magának a szar anyagnak,amit tárol.
-
vinylbakker #4282 "Jobb az arány ha teljes albumokat tesztelsz vele és a FLAC megbízható helyről van.
Amennyiben megbízható akkor minek tesztelni?
-
#4281 "Ha mégis kötözködni akarnék..."
Musachy mester, ne ijesztgesd Gyurit, nem kötözködik itt senki, egyszerűen csak elmondjuk a véleményünket, de azt egyenesen, úgy ahogyan valóban gondoljuk.
Gyurinak:
Régen, volt itt (is) rivalizálási tendencia, de merem remélni, hogy mára kinőttük. Viták lesznek még biztosan, de aligha fog már "vérre menni a játék" - én legalábbis szeretném ha így volna.
Legyen világos, hogy nem az a szándékom ("mondanám" inkább; szándékunk, de mások nevében nem nyilatkozhatok), hogy lehordjuk a munkád (vagy bárki más munkáját), hanem, hogy rávezessünk (ha elfogadod a tanácsokat persze), hogyan készíts jobb felvételt... néha bizonyára "megcsipkedünk" majd (akaratlanul is akár), de nem kell sértődni miatta.
Volt idő amikor én sem tudtam mindazt amit ma tudok, ergo "tapogatóztam a sötétben", kipróbálva lehetőt és lehetetlent. Bizony én is tévedek időnként (még napjainkban is) és nemsokára látni fogod, hogy néha tőlünk független dolgok által is "tévedhetünk", ha nem figyelünk. -
#4280 A fáradást én CD hangnak hívom, azért is fogalmaztam úgy amikor én hallgattam, de a lényeg, hogy egyről beszélünk :) -
#4279 Meghallgattam a mintádat, alapvetően nincs vele gondom, tetszik. Ha mégis kötözködni akarnék, akkor kicsit fárasztó a vége felé már, a női vokálnál éreztem némi torzulást, amikor néha beüvölt. Nyilván az lehet, amit Wescone mester is megjegyzett, hogy a bemeneti jelszint magasabb a kelleténél, aztán én normalizálásra gyanakszom, mert nem "ver bele" a 0dB-es érték fölé, de az egész felvétel valóban nagyon kiegyenlített hangerőben.
Mindezt mondom amatőrként.
Részrehajlás lehet, hogy az én szerény technikámmal rögzített felvételemnél nem éreztem ezt a fáradást, mondjuk az enyémnél alapból feljebb kell venni a hangerőt, de jól felcsavarva sem bántja a fülemet annyira. Lehet szubjektivitás, nincs kizárva, ízlések és pofonok. -
#4278 Hangkari finomításra szorul előzőekben le írtam. Rajta vagyok az ügyön bár nem egyszerű egy stúdiókártya beállítása majd a szakértők ebben segítenek remélem. -
#4277 A flac-wav dologban egyetértek Narumonnal, a "vérbeli gyűjtő" kijelentést egyenesen baromságnak kell tituláljam. Történetesen, ha mondjuk a nem errefelé alapvető rendszerben gondolkodsz, hanem Macintosh rendszert futtató géped van, akkor rögtön a wav sem alapvető. A flac pedig egy nagyon praktikus LOSSLESS formátum, amelynek előnyeit Narumon kolléga már ecsetelte. Ha valaki attól válik vérbelivé, hogy wavot használ... pfff! -
#4276 "Jó dolgok ezek a veszteségmentes formátumok feltéve ha valóban azok."
Szerinted? Az egyikről; wav elhiszed, hogy az a másikról FLAC meg nem?
"Véleményem szerint egy vérbeli gyüjtő az eredeti cd és vinylrippjeit wav-ba menti feltéve ha egyáltalán készül róluk digitális másolat."
Rengeteg vérbeli gyűjtőt ismerek, de olyat aki wav-ban tárolja a zenéit csak elvétve. És nyilván nem a saját vinyljeit CD-it tárolja íg y az ember.
"Az egyéb flac ..ape formátumokat használókról mindig eszembe jut valami de,ennek részletezésére most nem térnék ki."
Ez egyéni szoc probléma.
"Egy esetben indokolt ezek használata amikor a mai drága vinyó árak mellett valaki próbál a hellyel spórolni.Amennyiben a net-ről érkezik ilyen formátum azt meg a vinyó spórolásban járatos emberek nyugodtan visszapörgethetik 320-ba mert úgysem tudják megállapítani hogy mi volt előtte.Állítólag a jó 320 az úgy szól mint a wav és társai"
Te most mégis miről beszélsz? A FLAC-nak pont ez a lényege, durván fele akkora helyen tárolod ugyanazt az információt mint wav esetében. Ergo kevesebb lemezterület, kevesebb sávszélesség probléma. AZ mp3-at meg ne keverd ide mert teljesen más tészta és nagyjából egy süket is meghallja a különbséget ha nem szokol rádión akarja hallgatni.
Úgy látom felszedtél magadra egy rakat előítéletet vagy téveszmét ezekkel a formátumokkal kapcsolatban.
-
#4275 "Létezik biztos módszer arra, h megállapítsam, a flac fájl valójában lossy? (ha a fülem már becsap)"
Tuti módszer nincs, programok vannak de azok is hibáznak néha. Jobb az arány ha teljes albumokat tesztelsz vele és a FLAC megbízható helyről van. Egyébként pl Audiochecker