5889
11891949761344119704.png
  • Musachy
    Biztos nagyon jó, nekem csak egy bajom van vele: az ára. Ehhez nem vagyok elég megszállott. Tudom, hogy minden viszonyítás kérdése, de mégis. Aztán menjek tovább, akkor minden láncszemről kiderül, hogy nem elég jó, végül eljutok a hangfalakig... százezreket rákölthetek azokra is. Na, akkor szigeteljük le a szobát... Határ a csillagos ég.
  • eurolacko
    Régebben használtam Ortofon Concord-ot és visszanézve amit az produkált szintén nagy a különbség - nem is ajánlom senkinek

Ortofon

AT

Egyébként tele a net az ilyen tompa felvételekkel ....én kíváncsiságból levettem párat fórumokból de töröltem is őket
  • Musachy
    Tényleg hatalmas a különbség!
  • eurolacko
    Sajnos a Technics 270c hangszedő nem igazán áll a helyzet magaslatán hajlamos a sziszegésre és a szám végén is van vele probléma (pedig új tű)
    Itt egy minta:
    270c
    Ugyan ez at-vel
    at440mla
  • eurolacko
    Igen ilyen alakú és rettentően pici amíg a hagyományos tűket látod szabad szemmel ezt nem
    Itt egy jobb kép a netről - én nem tudtam ennyire faxán megfényképezni

• Musachy
    Jó képek, a Technics ismerős, nekem is volt. Az AT érdekes, ez tényleg ilyen szögletes?
  • Musachy
    Az rendben van.
  • narumon
    1-1 lemez 1-1 száma olyan akkor is ha beállítás gond. Érdemes ellenőrizni az anti skatinget, a tűnyomást meg a tű állását.
  • narumon
    Hát főleg ha 45-ön tud forogni, annak vitathatatlan előnyei vannak. Érdekes egyébként, hogy új kiadású lemezeknél van, hogy 45-ön jön ki egy album, oldalanként 1 max 2 számmal.
    Bár ha megnézem az új kiadású lemezeimet azok még síma 33-asként is minimum dupla de inkább tripla lemezek, szóval a cégek is próbálnak minőséget kiadni vinyl fronton a kezük közül az látszik. (És vicces amikor ugyanazt az LP-t összehasonlítja az ember a CD kiadással - ég és föld)
  • eurolacko
    Én a maxikra gondoltam mert nálam szinte csak az fordul meg
    Őszintén szólva nem is szeretem az albumokat mert a maxikhoz képest (szerintem) soványabban szólnak
    ...nem is beszélve a régebbi válogatás lemezekről :(
  • Musachy
    Az inglézzel nincs bajom, de talán a lemez(ek) lehetnek a ludas(ak) a dologban, nem a beállítás. Egy-egy szám van ilyen.
  • narumon
    Ez lehet lemez (van olyan lemez ami gyárilag szar akármivel játszod le, és van ami a használattól lett olyan), de lehet síma beállítás gond is. Neten elég sok infot találsz ha úgy keresel rá hogy sibilance problem. (és persze ha tudsz englisül)!
  • narumon
    A2/B2 még hagyján de nálam ugye A5/B6 is előfordul :)
    Próbáltam álligatni a lemezjátszót nem sikerült igazán jól belőni, szóval az utolsó / utolsó előtti track még mindig problémás. Persze lemeze is válogatja, a modernebb újabb lemezekkel nincs igazán gond, csak a régiekkel, főleg amikor a hülye magyar kiadó 25 percet rázsúfolt 1 oldalra....
  • Musachy
    Olyan sziszegős nekem is van.
  • Musachy
    Adobe Audition CS5.5, de csak próba verzió. Nem tudtam rájönni még, hogy hol lehet azt a részét beállítani (illetve visszafelé igen, de fel nem).
  • eurolacko
    Amit írnak róla az teljesen helytálló, csak megerősíteni tudom
    Ha veszel 1-et nem lesz problémád az A2 vagy B2 vagyis a belső sáv felvételével
    Régebben sok tesztet végeztem ez ügyben és meggyőző volt az at440mla
    Más minták a zene végére ellaposodtak, eltűnt a magas, kásás lett a hang
    Volt olyan vinyl ami sziszegett, ugyan ez AT-vel orvosolható volt
    Én több kollégának ajánlottam ezt a hangszedőt és vásároltak is - a mai napig megelégedéssel használják és én ennek nagyon örülök

• narumon
    A Cool Edit Pro az Audition "előzménye" egyébként.
  • narumon
    Ránézésre Audition-os képnek tűnik, de ezt az elosztás még nem láttam :) Egyébként gondolom a menüben lehet állítani.
  • narumon
    AT440ML-t szeretnék én is tenni a mostani Ortofon helyett, de kicsit bizonytalankodom, mert nekem mintha kicsit túl magasan szólna. Viszont azt olvasom róla, hogy a belső barázda torzítással lényegesen jobban bánik. Igaz ez? Mik a tapasztalataid?
  • eurolacko
    Musachy kolléga tegnap készített fotót a hangszedő tűről - megpróbáltam én is :)

Ez a Technics gyári tűje - csak akkor használom ha leharcolt lemez kerül hozzám

Ez a AT440MLa tűje - nehéz fényképezni mert majdnem a fele méretben

• Musachy
    Ahhoz a magnóhoz én is gratulálok, biztos sok örömöd lesz benne. Én is szemezgettem pont egy ilyen típusal, de aztán lemondtam róla, több ok miatt is.
  • Musachy
    ok, thx
  • eurolacko
    Hoppácska!Gratulálok kolléga!
  • eurolacko
    Cool edit pro nincs Neked? - ha kell átdobom
  • eurolacko
    Biztos sok mindent be lehet gyűjteni ezekről a torrent oldalakról - talán régebben még érdekelt is volna de mivel rendesen elbaxták a bizalmat a minőséggel kapcsolatban így inkább kihagyom
  • eurolacko
    Hello!
    Közben egy fórumtárs segítségével megoldódott a problem - amit köszönök Neki
    Teljesen rendben van a felvételed (akár én készítettem volna) köszi ,hogy feltetted!
    Próbáld ki a speedy-t teljesen egyszerű nem kell reg kiválasztod a file-t feltolod és a kapott letöltési linket elküldöd akinek akarod
    http://www.speedyshare.com/
  • Musachy
    Annyira amatőr csak nem lehetek, hogy egy vinyl rip csak 12kHz-ig menjen... Inkább 2X annyiig. Inkább a beállítás, de ehhez a progihoz meg végképp nem konyítok. Csak mivel láttam, hogy ilyenekkel operáltok, mondom kipróbálom.
  • Dióka
    Szakim!

A kép jobb oldali részén Te is látod a választ, ugye?!
  • narumon
    hát hogy a spektrum csak 12khz-ig mutat.... csak beállítás miatt?
  • Musachy
    Nem t'om mire gondolsz.
  • narumon
    Hát én azért háborodtam fel mert a Remasterelt szokás szerint üvölt, és szó szerint eltüntek halkabb hangszerek (vagy éppen üvöltenek amik eddig csak finoman voltak jelen) SZ É GY E N ! :)
  • narumon
    Az ott baloldalt az ott nagyon csúnya, ez hogyez?
  • Musachy
    Tudom a fül a lényeg. A hang is elérhető (még).
  • Dióka
    a kép az jó! :)
  • Musachy
    Másik topikba bedobtam egy magyar válogatáslemezről egy káeftét, ez a képe, jó ez? Nem vagyok prof az analizálásban.

• Dióka
    ...bár az ebből nem derül ki,mi van a két véglet között, szóval a meghallgatás a lényeg, és az sem biztos, hogy egy átlagfül 'érzékenységét' megüti a különbség, legalábbis, ami az alsó szegletet illeti. bár tudom, aki a Yellot-t szereti, az már eleve nem átlagember. :))
  • Dióka
    Azért nem minden RM lemez ilyen, sőt...de lehet, Te az összes hasonlót kifogtad. Az adatok alapján elég csúnyán elbántak vele....de ne is foglalkozz vele, főleg ha megvan a másik is.
  • narumon
    Sokadik Remastered lemez meghallgatása után azt hiszem, eldöntöttem, hogy soha többet Remastered CD. A remastered alatt egy síma dinamika kompresszálást értenek, a CD üvölt, csak a zene veszik el. Ezt sikerült produkálniuk a Yello - Flag című albummal:

Eredeti:

Analyzed: Yello / Flag
    --------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
    --------------------------------------------------------------------------------
    DR17 -2.86 dB -21.58 dB 6:11 01-Tied Up
    DR15 -2.41 dB -19.99 dB 5:59 02-Of Course I'm Lying
    DR13 -2.24 dB -19.76 dB 4:56 03-3rd of June
    DR11 -4.28 dB -18.08 dB 3:59 04-Blazing Saddles
    DR14 -2.91 dB -20.07 dB 8:13 05-The Race
    DR14 -3.01 dB -20.61 dB 3:41 06-Alhambra
    DR16 -2.94 dB -22.08 dB 3:23 07-Otto di Catania
    DR15 -2.53 dB -22.07 dB 8:38 08-Tied Up in Red
    DR13 -4.44 dB -19.19 dB 3:58 09-Tied Up in Gear

Number of tracks: 9
    Official DR value: DR14

Remasterelt:

Analyzed: Yello / Remaster Series 6 - Flag

DR Peak RMS Duration Track
    DR10 -0.21 dB -12.54 dB 6:11 01-Tied up
    DR8 -0.21 dB -10.55 dB 5:58 02-Of Course I'm Lying
    DR8 -0.24 dB -11.28 dB 4:55 03-3rd of June
    DR6 -0.24 dB -8.07 dB 3:56 04-Blazing Saddles
    DR9 -0.24 dB -11.57 dB 8:10 05-The Race
    DR9 -0.24 dB -11.54 dB 3:29 06-Alhambra
    DR10 -0.17 dB -12.84 dB 3:22 07-Otto di Catania
    DR10 -0.24 dB -13.22 dB 8:20 08-Tied up in Red
    DR8 -0.29 dB -9.43 dB 3:45 09-Tied up in Gear
    DR8 -0.20 dB -9.56 dB 6:29 10-The Race (Break Light mix)
    DR10 -0.25 dB -11.38 dB 3:05 11-Wall Street Bongo
    DR10 -0.26 dB -12.68 dB 13:24 12-The Race (12' mix)

Number of tracks: 12
    Official DR value: DR9

Jó nagy dinamika esés, és még ez a legkisebb baja a Remasterelt CD-nek.
  • Dióka
    szépek! titok, hogy mennyiért jutottál hozzá?
  • narumon
    Pedig az utóbbi idők legjobb találmánya a torrent. Gyors, kényelmes, biztonságos. Mi kell még?